|
|
#2551 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 3 :)
Cytat:
U nas też piękna pogoda byliśmy dwie godziny na powietrzu, Igusiowi się tak spodobało, że nawet jedzenia się nie dopominał, teraz usnął i śpi już trzecią godzinę ![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
Igor od miesiąca jest taki sam i też dookoła każdy mi mówi, że nauczyłam go tak, guzik prawda
|
||
|
|
|
#2552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może mów do niej gdy odchodzisz kilka kroków. Masz salon połączony z jadalnia i kuchnię otwartą prawda? Może ukladaj ją tak by Cie widziala ze jesteś, nawet gdy odległość jest większa (dzieci tez dopiero teraz zaczynają widziec odległości) Oczywiście bycie przy niej to najlepsze co może byc... dla niej. Ale też nie może się nauczyć że z mamą wszystko i wszędzie bo sama wiesz że to najgorsze. Np sikac z dzieckiem na kolanach bo inaczej jest ryk. A Adaś dzięki ale bez zmian. Zjadl przed 5 180mleka, na sniadanie ze 130ml kaszki z owocem i o 13 marchewke ze sloiczka. Kupilismy większy smoczek do butelki 6+ ale nie zrobił na nim wrażenia. Ugotowałam zupe wiec za chwile jak wstanie to dam. Potem owoc i pojdzie spać na noc. Jeśli do polnocy uda mi sie mu wcisnąć 2 razy mleko to będę szczęśliwa.
|
|
#2553 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
Moj tez leniuszek, nie przewraca sie, jedynie na bok. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2554 |
|
Zadomowienie
|
L
|
|
|
|
#2555 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2556 |
|
Zadomowienie
|
My juz po dyni... maly tak sie krzywil i az Go momentami tak jakby dresszcz przeszedl;d ale.zjadl z 4 lyzeczki. Ja juz szczesliwa ze gladko poszlo i czysciutko i ostatnia lyzeczke chcial.wyrwac i poleciala dynia wszedzie;d ale sprala sie od razu.
U nas tez ciezko. Owszem Maly wrocil.do lozeczka ale budzi sie z placzem. Dzis zasnac nie mogl wiec znow w samochod i zasnal w dwie minuty.. |
|
|
|
#2557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bidne te maleństwa. Zamiast oczy zamknąć i spać to kombinacje trzeba robić hehe U nas ze spaniem odpukać super od dłuższego czasu. Fakt faktem drzemki w wózku ale w minute dwie zamyka oczki i śpi po kilka godzin. Na noc też dobrze bo kładzie się ok 19:30 wstaje 7:30- 8:00.
|
|
#2558 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten sam dylemat mam... Zakochana jestem w Stokke no i do mieszkania mi fajnie pasuje Jednak czekać jeszcze kilka mies.i karmić małego na poduszce do karmienia jakoś mi się nie widzi ![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
Dlaczego one wszystkie na takich brzydkich kółkach są ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
Czyli sa stacjonarnie w Smyku?! ![]() Żałuję, że nie pojechałam dziś jeszcze raz spytać o nią Jak pierwszy raz pojechaliśmy do Smyka to zapomniałam o matę spytać ![]() A teraz właśnie przyjechaliśmy do domu Jaki macie kolor? ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- mms, moj mały identycznie sie podnosi tylko nawet juz bez trzymania... Na jednym łokciu tak jakby ![]() ![]()
|
|||
|
|
|
#2559 | ||
|
Zadomowienie
|
Molise ja czekam az maly skonczy 5 miesiecy
mysle ze od lutego zaczne rozszerzac.![]() Cytat:
Cytat:
Zrobilam dzisiaj gołąbki Majka mnie zainspirowala hehe i zrobilam ciasto wedlug przepisu kitsi, juz stygnie, zaraz bede wcinala pierwszy kawalek
|
|
#2560 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny przy wyrzynaniu ząbków Wasze maluchy miały tempkę? Kurcze u nas zdarza się nawet 38,0
Skacze mocno bo i 36,8 i 37,5 się zdarza i w sumie co godzinę inna temperatura, a że mąż chory i mnie też rozkłada to zastanawiam się czy mała mi się nie rozkłada Oprócz słabszego apetetu to w sumie nic się nie dzieje... pogodne i uśmiechnięte dziecko.
|
#2561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam wrażenie że Adam już jest nauczony że mamusia zołza nie nosi. Tzn potancze z nim, pochodzę chwilę po domu no ale nie daję rady bo jest za ciężki dla mnie i ręce mi mdleja. A jak Tz w pobliżu to krzyczy na niego i ręce wyciąga zeby pochodzić. Mi tak nie robi. Tylko rano jak go biorę z łóżeczka.
|
|
#2563 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy ktoras z Was miala albo bedzie kupować zabawke BeatBo F&P???
Moj Tż w Smyku widzial i mowi, ze zamawia ja dzis(nie kupił w Smyku, bo po niemiecku chciał)... Ta zabawka jest od 9 mies.
|
|
|
|
#2564 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
To ja chyba tez kupie jednak te puzzle.. choc te skip hop kusza.. |
||
|
|
|
#2565 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co u Was? ![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Cytat:
Kasperka zadowolona jesteś z fotelika do auta? Masz privię tak? |
|||
|
|
|
#2566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, tak mam privie i jest super Ty chyba tez ja masz, prawda??? W Pl nazywa sie Bebo |
|
|
|
|
#2567 |
|
Zakorzenienie
|
dla zainteresowanych mata skip hop za 270zł nowa
http://olx.pl/oferta/mata-edukacyjna...tml#6efdb90fed
|
#2568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas się w ogóle nie sprawdziła. Kupiliśmy jednak z bazą z której nie korzystaliśmy długo bo póki mała nie spała siedziała dobrze, jak zasnęła tak głowa leciała do przodu, normalnie brodę miała na klatce piersiowej więc ani to wygodne ani bezpieczne bez bazy też tak było ale podkładaliśmy taki wałek, żeby jednak ta pozycja była inna. No ale w razie wypadku to bezpieczne też nie było Kupiliśmy w tym tygodniu maxi cosi pebble i jak chciałam wiekszy fotelik recaro monza tak mąż powiedział, że nigdy więcej recaro no i wzięliśmy z bazą maxi cosi, zeby była też na większy fotelik..co do bebo, to kupię w razie czego na all bo w smyku ostatnio widziałam cena 399
Edytowane przez dd1dd Czas edycji: 2016-01-09 o 18:26 |
|
|
|
|
#2569 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i pełzać zaczyna
|
|
#2570 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry, a własciwie dobry wieczór.
U mnie dzis masakra. Juz nigdy wiecej nie pochwale mojego dziecka |
|
|
|
#2571 |
|
Zakorzenienie
|
majka, mms wlasnie to jest tak, ze wystarczy, ze ja jestem razem z nią... Ona sie wtedy bawi zabawkami, szaleje i wcale nie musze jej "zajmować", po prostu musze byc. Jesli chodzi o to, zeby ja dac tak, zeby ona mnie np widziała w kuchni to tez wlasnie nie! Biorę ja do leżaczka, daje do kuchni i zaczynam gotować... 3 minuty i wrzask... A cały czas do niej mowie, zabawiam itd. Nie wiem co sie stało. Wszystko sie zmieniło całkowicie... Moze to i skok ale przeciez tak sie nie da funkcjonowac. Ok, jak zasypia to moge ja ululać na rekach ale zeby ona pozniej spała sama to nie, jak tylko zacznę odchodzić to wrzask... Jedynie co to na noc - kąpiel, jedzonko i zasypia w łóżeczku - SAMA ! I spi do rana... Ale cały dzien to tragedia jakas...
kasperka tez oglądaliśmy tego hipka w smyku ale chyba jeszcze to nie dla Julki... A jesli chodzi o te krzesełko to my po prostu rezygnujemy z niego. Inaczej byłoby gdybyśmy myśleli o nim od samego początku to wtedy byłby sens najpierw ten fotelik i potem przejść na normalne krzesełko no ale ja nie bede na chwile kupowała tego fotelika za tyle pieniędzy, zwłaszcza, ze mi sie wydaje, ze ten fotelik i tak byłby juz za mały... no ale to i tak ta opcja nie wchodzi w grę. Trudno, tez mi sie nie podobają te obszerne krzesełka no ale co zrobic... Juz meczy mnie karmienie na poduszkach
|
#2572 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie co raz lepiej. Adam też nie dość że rzuca to jeszcze pluje na odległość. Nie wiem jak on to robi ale... da się najgorzej mi w nocy jak ciepnie gdzieś smokiem a potem budzi sie w nocy do jedzenia, ja z wrażenia by sie nie rozbudzil szukam smoka oczy jak 5zl robie, mam je dookoła glowy i macam całe łóżeczko. Hehe ostatnio dostałam już szału a smoczek znalazł się... Na podłodze przy kanapie, jakies 1,5metra od łóżeczka. Cytat:
A np Junior gdyby się nią zajął a odejdziesz to też jest wrzask? Mi ten robot sie nie podoba. Nie wiem ja jakas chyba wybredna jestem. 400zl za taki piździk... To ja nie wiem on ma złote śrubki czy co? Wole szczeniaczka (po 100zl w auchan promocja jest teraz), i jakies inne fajne zabaweczki. Za te 400zl to mogę takiego robota prawdziwego zamówić u kuzyna no może trochę dołożyć bym musiała i mi przywiezie z Norwegii bo tam pracuje. Jego dzieci a raczej syn fascynuje się robotami. Odklada pieniążki, rodzice mu dodaja i kupują. Wypasione są. Pieski, roboty itd. Tylko że to nie dla tak malego dziecka jak Adam. Bardziej juz dla takich w wieku juniora i Mai. ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Adam nie miał dziś 3 drzemki pierwszy raz i teraz nie wiem... Wykapalam i padl w sekundzie. Przed 19 chwilę. Ciekawe czy wstanie za godzinę :-/
|
|
#2573 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy recaro z bazą i super się sprawdza ![]() Znajomi swoja córkę za wysoko układali w tym foteliku i za lekko przypinali i tez jej główka leciała fo przodu ![]() Fotelik też później chcemy Recaro tylko jeszcze nie wiem który ![]() W Smyku właśnie Bebo 400zl, a ja u nas dzis znalazlam po 49,95€ przeceniony z 59,95€ więc u nas taniej ![]() ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Cytat:
Ciesz się, że w nocy Ci śpi ![]() I teraz ktore krzesełko kupisz ?
|
||
|
|
|
#2574 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak tez myśle, ze nie pozostaje mi nic innego ale znow strasznie sie boje, ze ona sie do tego tak przyzwyczai, ze słowa o wyjściu matki z dzieckiem na rekach do toalety u nas sie sprawdza !! a z drugiej strony... Co mam zrobic, pozwolić jej wrzeszczeć cały dzien?Cytat:
Nie wiem czy nie te per perego... Sama juz nie wiem
|
|
#2575 | |
|
Zakorzenienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 - część 3 :)
Cytat:
Ja dziś Tżtowi o tym Peg perego mowilam to jakos zachwycony nie był ![]() I też nie wiem co teraz robić Który kolor bierzesz pod uwagę??? Ile on kosztuje w Pl ?
|
|
|
|
|
#2576 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2577 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przejdzie jej pewnie i wszystko wroci za chwile do normy Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2579 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ze niby jakie teksty? Cytat:
no to nie wchodź mu w oczy hahahaCytat:
|
|
#2580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasami mam wrażenie, że mi nie dogodzi bo jak chodził spać późno, to narzekałam, chociaż budził się w nocy tylko raz... teraz chodzi spać o 20, ale co godzinę się budzi... już nie wiem co gorsze
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

czekam tylko aż zgłodnieje... i może uda nam się dłużej pospacerować niż godzinę, bo teraz je rzadziej

ale chyba nikt nie tęsknił 
nie czytałam opinii, w ogóle nie czytam opinii bo co człowiek to inne zdanie
było tak, że wstawała równo co godzina .. Ale już wiem co było pewnie tego przyczyną.. Ząbek 
a na brzuchu w dalszym ciągu się wścieka... 

mi to sie w ogole nie podobają te wszystkie takie obszerne krzesełka, drewniane to mój ideał 

co u Was?
u nas się w ogóle nie sprawdziła. Kupiliśmy jednak z bazą z której nie korzystaliśmy długo bo póki mała nie spała siedziała dobrze, jak zasnęła tak głowa leciała do przodu, normalnie brodę miała na klatce piersiowej więc ani to wygodne ani bezpieczne
no ale to i tak ta opcja nie wchodzi w grę. Trudno, tez mi sie nie podobają te obszerne krzesełka no ale co zrobic... Juz meczy mnie karmienie na poduszkach
rzytul: co u Was?