|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
Hej
Cytat:
|
|
|
|
|
#4592 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
Kasiulenkowo trzymam kciuki a za wszystkim młodym mamom gratuluję. Wszystkie dzielnie to przeszliśmy. Poród nie gilgocze , mnie też bolało, druga faza porodu trwała 40 min. ...myślałam że nie dam rady ale jak usłyszałam vacum to naszła mnie taka siła parcia i urodziłam. Jak będę miała chwile to opiszę ale traumy nie mam. Podejście zadaniowe. Urodzić - zapomnieć
Cytat:
dostałam próbkę maltanu. Szału nie ma. Ulgi nie przynosi. Cytat:
mnie jak dobrze złapie to nie bólu ,ale on taki nerwus że co chwile kręci głową , denerwuję się , nawet jak źle złapie to mu pozwalam ssać bo by się wydarł jak bym zabrała także czasami mnie zaboli ale narazie nic nie pęka i nie krwawi. Cytat:
U nas troszkę lepiej. Dziś 4 doba minie o 20 od porodu. Cały czas człowiek się uczy i jest lepiej. Mały zaczął dużo jeść a mnie piersi zaczynają boleć. Czyli wszystko ruszyło. Budzę go co 2,5-3h na jedzenie i karmię tylko z jednej. Położna mówiła żeby karmić do końca jednego karmienia z jednej piersi bo na końcu leci syte i tłuste mleko i dzięki temu mały lepiej śpi. Więc jeden cyc flaczeje a drugi nabity czeka na kolejkę w nocy mi się zdarzało przełoży go do drugiej ale jadł z przerwami dwie godziny. Dziś zasadzil taką kupę że widać że je coraz więcej zdarza mu się trochę ulać dlatego kładę go tylko na boczku tak jak w szpitalu też kazali. żółty tez się zrobił ale położna ma przyjść znowu w poniedziałek albo wtorek i zadecyduje. Pies zaakceptował zmiany , w ogóle nie interesuje się młodym co mnie cieszy bo to amstaff więc cała rodzina się bała, ale ja wiedziałam że będzie ok. Edytowane przez 86ewula Czas edycji: 2016-01-09 o 17:05 |
|||
|
|
|
#4594 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4595 |
|
Rozeznanie
|
Nasz smyczek kochany ♥♥♥
|
|
|
|
#4596 |
|
Raczkowanie
|
Kinga co fajnego kupiłaś?
![]() Niepozorna, Lune, Ewula słodkie te wasze chłopaki ![]() Ewula stosowaliscie jakieś specjalne metody zapoznania psa z dzieckiem?
|
#4597 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma czym, zwykła koszulka, bluza i torebkę kupiłam aha i stanik do karmienia z C&A ciekawe czy się sprawdzi, zobaczymy.Nie było co kupić a i śpieszyłam się żeby długo małego nie zostawiać.
Śliczne te nasze dzieciaczki |
|
|
|
#4598 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez dzisiaj kupilam stanik do karmienia, chociaz w zwyklym tez daje rade... rozmiar 80F
pewnie bedzie za duzy w obwodzie ale nie bylo mniejszego to sobie najwyzej zweze
|
|
|
|
#4599 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4600 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny wymyślam jakąś nazwę dla nowego watku?
|
#4601 |
|
Rozeznanie
|
a może zostawimy tą? w końcu dopiero połowa rozpakowana
|
|
|
|
#4602 |
|
Zakorzenienie
|
Może być nowy ale też chcę taki fajny
Ale jestem zła no aż mały się obudził i mi zgaga poszła. ale jestem zła o matko prawie się nie poryczalam z nerwów |
|
|
|
#4603 |
|
Wtajemniczenie
|
Magda widocznie za mało była lana że teraz takie teksty rzuca i ma takie podejście. Nienawidzę takiego czegoś i jak słyszę takie gadanie to aż mnie trzacha...!
|
#4604 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4605 |
|
Wtajemniczenie
|
W ogóle trafiłam ostatnio na jakieś forum i nawet nie wyobrażecie sobie ile matek w roznym wieku uważa że klaps nawet dla kilkunastomiesięcznego dziecka nawet na gola pupe nie jest niczym złym??? Byłam naprawdę w ciężkim szoku. Mało mnie krew nie zalała jak to czytałam.
|
#4606 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Koty też bije? |
|
|
|
|
#4607 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tzn ja też chcę pamiętać i często gadamy z mężem o tym co się działo. Ja sporo rzeczy nie zarejestrowałam a on pamięta wszystko. Teraz jak pomyślę to kobieta jest w stanie znieść naprawdę wiele i jakby było jeszcze gorzej to też bym dała radę. Ale nagroda jest cudowna i warta bólu. Minęło 4 dni i czuje się dobrze. Szwy jakoś nie bolą , trochę brzuch ale p. Bólowe brałam tylko w pierwszej dobie raz. Teraz jest ok i gdyby nie oksytocyna to poród na pewno mniej bolał. U mnie druga faza długa bo łożysko chyba z 15-20 min wychodziło. Ale samych partych też miałam dużo zanim się udało. Te 20 min to trwało. Łącznie 40 min mam napisane w książeczce zdrowia. Pierwsza trwała 4h od przejścia na salę porodowa a wtedy było już 5 cm i skurcze co 2-3 min. Wcześniej lezałam 4 godz na sali przedporodowej, na której 2h juz byłam podpięta pod oksy. Cytat:
Magda koleżanka nie zła. Normalnie szok. . Jestem przeciwna biciu ale jezeli mi się zdaży dać klapsa to mam nadzieje że przeproszę i wytłumaczę dziecku dlaczego to zrobiłam. Mój tata kiedyś mi przy gościach walnął klapsa to wyłam godzinę w kuchni i przyszedł przeprosić. A za to u męża teście tlukli czym popadnie. Oczywiście za karę. On się teraz z tego śmieje że ojcu gumę skracali na proce i raz chwycił za rączkę gumy a tam nie ma pasków sama rękojeść Dla mnie straszne ale w wielu domach tak było...
Edytowane przez 86ewula Czas edycji: 2016-01-09 o 19:40 |
||
|
|
|
#4608 |
|
Zakorzenienie
|
Lune, Niepozorna, Ewula
![]() Spotkalam sie z moja swiadkowa i przyjaciolka z pracy podarowaly mi super album dziecka i szydelkowane conversy kocham te moje dziewczyny ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4610 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4611 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Lune Niepozorna Ewula sami przystojniacy |
|
|
|
|
#4612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zmieniajac temat - spakowalam torbe do szpitala jeszcze musze tylko jakies miniatury zelu pod prysznic, szmponu itp. I sie w koncu powlec po ten biustonisz do karmienia :p No i przy tej okazji wrzucilam do prania wszystkie moje pieluchy tetrowe,muslinowe i flanelowe bo musze kilka spakowac moze dziewczyny ktore sa mamami maja jakies rady co do zawartosci tej torby? poza standardowymi rzeczami
|
|
#4613 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, koty są święte.
Opowiadała o sytuacji gdzie dziecko (jej bratanek) uderzyło psa i ona w tym momencie uderzyła dziecko w głowę za to. I ja do niej, że dziecku trzeba wytłumaczyć, dlaczego nie wolno bić psa. I że psa by uderzyła gdyby coś nabroil? A ta do mnie, że pies ma uczucia. No nerwa mi skoczyła i do niej że przecież dziecko też ma uczucia i na dodatek rozum! Oj dobrze ze jest anty dzieciowa i prawdopodobnie nigdy mieć dzieci nie będzie.. Akurat był sam znajomy przy naszej wymianie zdań (notabene zdziwiło mnie ze się nie wtrącił ale chyba wolał być neutralny wobec dwóch bab) ale ciekawi mnie co by było gdyby posłuchała tego znajoma, która wyznaje ta sama zasadę co ja, że z dzieckiem się rozmawia a nie bije. ![]() Ja byłam bita i nie zapomniałam co czułam jak dostawalam lanie za niewiadomo co. I nigdy nie zapomnę tego uczucia niesprawiedliwości i tego że wolałam żeby mi powiedziano niż bito. A tej panience przydałoby się chyba jakieś przypomnienie przeszłości i uczuć. Niestety dorośli mają tendencję do zapominania jak to było kiedy byli mali.. Eh a szkoda czasem. Byle nigdy nie miała dzieci i tego jej życzę. |
|
|
|
#4614 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4615 |
|
Zakorzenienie
|
Viki - woda, pomadka, żarcie na czas porodu
A jak wytłumaczyć klapsa? Przyznać że postąpiło się źle, że poniosły nerwy, że bardzo się przeprasza i obiecuje ze się to nie powtórzy. Powiedzieć co zdenerwowalo nas w danej sytuacji. Przyznać się do błędu i przeprosić to moim zdaniem największe osiągnięcie rodzica. Bo chce być on postrzegany jako autorytet, bez błędów itd. Takie przyznanie się do winy dużo kosztuje zwłaszcza jak dorosły przeprasza dziecko. Nigdy od moich rodziców nie usłyszałam przepraszam nawet jak wiedzieli że o co i dlaczego jestem zła. Nigdy też nie słyszałam kocham cie. Dlatego z tz mamy umowę ze przepraszamy jak trzeba i mówimy kocham cie tak często jak to tylko możliwe. I tak też chcemy wychować dzieci. Choć w moim przypadku słowo przepraszam bardzo trudno mi przychodzi przez gardło. ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Casaa - mega śliczne |
|
|
|
#4616 |
|
Zakorzenienie
|
W ogole bylam dzisiaj w moim szpitalu zwiedzac i obejrzelismy wszystko lacznie z sala operacyjna
warunki sa super, placowka ma nowy sprzet, wszystko wyremontowane Udalo mi sie nawet z anestezjologiem pogadac, ktory bedzie mnie znieczulal (jesli dotrwam). Jesli bedzie wszystko ok to 2doby i do domku wiec nawet na normalny obiad sie nie zalapie :P jestesmy pod bardzo pozytywnym wrazeniem i juz bysmy chcieli miec mlodego przy sobie Aaaa dziecko jest caly czas przy matce, jedynie na badania idzie z tata i nie ma czegos takiego, ze na noc zabieraja. Jak potrzeva pomocy to zawsze ktos przyjdzie i przewinie czy dostawi do cyca. Pionizacja po cc jest po 8h. Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A poza tym serdecznie wspolczuje ze bylas bita A zarcie i wode bede jeszcze dopakowywac i musze obczic gdzie mam tak wlasnie pomadke bo mi sie walala po domu
|
|
#4618 |
|
Wtajemniczenie
|
Casa piękności
Super że tak pozytywne wrażenie masz o swoim szpitalu. Na pewno stres będzie mniejszy wiedząc co gdzie będzie się działo no i przed wszystkim to że maluch będzie cały czas z Wami. Jak nie z Tobą to z mężem. Super!
|
#4619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokladnie moja polozna wziela juz nocne dyzury na moj pobyt wiec tez bede miala wsparcie i bez strachu odprawie meza by wyprawil pepkowe
|
|
|
|
|
#4620 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oj tego pempkowego to ja szczerze bardzo się obawiam
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:16.

jutro genetyka....
robi się żółta i jeżeli nie wyjde jutro to w pon. okulista.

08.09.2012 

pewnie bedzie za duzy w obwodzie ale nie bylo mniejszego to sobie najwyzej zweze 
ale jestem zła o matko prawie się nie poryczalam z nerwów 
21.06.2014r.