Sierpnióweczki 2016! - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-09, 14:29   #2371
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016!

Talantea a nie możesz sobie doprawić tak jak lubisz? Albo dodać tego na co masz ochotę?
U nas w domu zawsze tak było, choćby z głupią natką czy koperkiem. Jak ktoś nie lubił to wszyscy dostawali bez i ko chciał sobie dokładał. Jak jedni lubią twarożek na słodko a inni na słono to był tylko ze śmietaną i trzeba sobie doprawić.

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

I teraz mam ochotę na mizerię.
Jedno co mi wchodzi nez problemu to pomidory i ogórki. Ostatnio w biedronce dostaliśmy ogórka który smakował i pachniał ogorkiem.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-09, 14:31   #2372
tija93
Zakorzenienie

Zjadłam kapustę kiszoną!
Stary 2016-01-09, 14:32   #2373
asiulek8
Wtajemniczenie

Ja dzisiaj miałam ogórkową. Niestety aż tak kwaśna nie wyszła

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-09, 14:41   #2374
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Talantea a nie możesz sobie doprawić tak jak lubisz? Albo dodać tego na co masz ochotę?
U nas w domu zawsze tak było, choćby z głupią natką czy koperkiem. Jak ktoś nie lubił to wszyscy dostawali bez i ko chciał sobie dokładał. Jak jedni lubią twarożek na słodko a inni na słono to był tylko ze śmietaną i trzeba sobie doprawić.

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

I teraz mam ochotę na mizerię.
Jedno co mi wchodzi nez problemu to pomidory i ogórki. Ostatnio w biedronce dostaliśmy ogórka który smakował i pachniał ogorkiem.
Czasami doprawienie po ugotowaniu niewiele pomaga. Po prostu jestem przyzwyczajona do mojego sposobu gotowania i tyle. Np mieso tez w ich wykonaniu jest dla mnie mniej smaczne i nie chce przejsc przez gardło. No nie wiem, moze ja wybredna jakas jestem

Brakuje mi takiego udka kurczaka, pieczone w przyprawach na srednio ostro. Oni nie lubią nawet lekko ostrych potraw. Tesciowa od razu narzeka, czemu takie ostre jak się tesciu sypnie za duzo pieprzu a ja smakuje i ledwo co czuje.

Zaraz mi powiecie, ze tylko narzekam i narzekam. Staram się być cierpliwa i wyrozumiała, ale nie chce tez im robić cały czas przykrości jak czegos nie chce jeść.

Edytowane przez Talantea
Czas edycji: 2016-01-09 o 14:48
Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-09, 14:41   #2375
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
To tesc gotuje, a jak gotuje to cały dzien siedzi w kuchni i ciezko cokolwiek samemu zrobić. Za mala kuchnia
Plus tesciowa jest przyzwyczajona do swoich obiadów wiec bedzie krecic nosem na moje gotowanie. Raczej nie gotuje super hiper zeby ją zadowolić.
o kurcze.. no to w sumie z jednej strony fajnie..
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-09, 14:42   #2376
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Może wykprzustaj ciążę jako wymowke, masz ciazowe zachcianki i rób tak jak lubisz
Stary 2016-01-09, 14:45   #2377
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Czemu? Po godzinie jest przerwa, więc nie ma problemu z toaletą. Przez mdłości? U mnie z nimi ma szczęście ostatnio lepiej z tym.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
jakoś teatr mi nigdy d.. nie urwał..pewnie nie byłam na fajnej sztuce po prostu..a teraz skupiska ludzi na mnie nie działają dobrze

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

widzę, że temat potraw na tapecie..ja zawsze lubiłam pichcić, całymi dniami coś gotowałam, piekłam,, a dziś na obiad czekają mnie wege hot dogi made by małż..szał normalnie..kuchnia mnie obrzydza

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-01-09, 14:49   #2378
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
jakoś teatr mi nigdy d.. nie urwał..pewnie nie byłam na fajnej sztuce po prostu..a teraz skupiska ludzi na mnie nie działają dobrze
U mnie w mieście świetnego Hamleta grają ale ogolnie wole kino. W tamtym tygodniu byłam z moim na gwiezdnych wojnach. Było ok przez pierwszą godzine później sie strasznie wierciłam bo nie mogłam miejsca sobie znaleść. Do tego rząd przed nami usiadła jakaś parka , od ktorej strasznie wódą śmierdziało. Ciężko było to znieść i było jeszcze zimno więc jak ktoś teraz nie czuje sie za bardzo dobrze to nie polecam.
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-09, 14:51   #2379
Talantea
Zakorzenienie

Ja pare razy byłam z tesciami w operze, czasami ciekawie, czasami nudnie. :p

Stary 2016-01-09, 15:38   #2380
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
U mnie w mieście świetnego Hamleta grają ale ogolnie wole kino. W tamtym tygodniu byłam z moim na gwiezdnych wojnach. Było ok przez pierwszą godzine później sie strasznie wierciłam bo nie mogłam miejsca sobie znaleść. Do tego rząd przed nami usiadła jakaś parka , od ktorej strasznie wódą śmierdziało. Ciężko było to znieść i było jeszcze zimno więc jak ktoś teraz nie czuje sie za bardzo dobrze to nie polecam.
Stary 2016-01-09, 15:47   #2381
slo_nk_o
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Z nadciśnieniem w ciąży nie ma żartów. Bierzesz jakieś leki? Pewnie już pisałaś, ale nie pamiętam

Ja szukałam z Zielonej Górze lekarza. Wpisałam "usg genetyczne ZG" i potem sprawdzałam czy lekarz ma certyfikat. Znalazłam jednego i też bierze 250.

Czemu niestety?

Niestety, bo chciałam jeszcze popracować i nie myślałam, że tak szybko na zwolnienie pójdę. Z drugiej strony sobie myślę, że będę mieć czas żeby dojść do siebie(mdłości) i odpocząć.
slo_nk_o jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-09, 15:58   #2382
Aniol1985
Zadomowienie

Talking Dot.: Sierpnióweczki 2016!

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
hahaha dokładnie tak
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-09, 16:41   #2383
natalia_23
Zakorzenienie

witam

gratuluję udanych wizyt

afryga u Was sytuacja? jak się czujesz?

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Zjadłam kapustę kiszoną!
też dziś jadłam

Zrobiłam sobie kawę ale jednak dalej nie wchodzi z czego się cieszę bo objawy ciążowe znikają a ja mam od razu czarną wizję.... oby do środy nie ze świrować .

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-09, 17:53   #2384
kasia_ruda
Zakorzenienie

Ja uwielbiam chodzić do teatru, do 14.02 mam już bilety na 3 sztuki kupione :P pewnie, wiadomo, zależy od tego, na co się trafi, ale ja akurat zawsze poswięcam dużo czasu na wybór, czytam recenzje, opinie itp. Chociaż czasem idę tez na totalnym spontanie na totalne zaskoczenie, ostatnio tak trafiłam na musical w jidysz śpiewany. Bylo super

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-09, 17:57   #2385
_belle_
Raczkowanie

Cześć dziewczyny!!
Nie było mnie kilka dni i nie jestem w stanie nadążyć za postami:-/
Postaram się poprawić ale może to być ciężkie że względu na pracę i następującą sennosc tuż po pracy :P

Z nowości..powiedziałam szefowi o ciąży - bardzo zadowolony nie był ale wiedział że kiedyś to i tak nadejdzie podniosła go na duchu informacja ze do końca kwietnia chce pracować
Poza tym wciąż mam mdłości, wszystko co jest w lodówce wydaje się być albo niesmaczne albo niejadalne
Dodatkowo pojawiły się bóle kregoslupa-srednio przyjemne...;/
Byłam też na kontrolnej wizycie u lekarza w ramach uspokojenia siebie samej że wszystko jest w porządku.
Maluch ma już 4cm,doktor mówił że jest duże prawdopodobieństwo że będzie to chłopiec <3 bo ma "wypustke" pomiędzy nozkami :P
TŻ był dumny jak paw na wizycie!
W związku z usg doktor skorygowal też TP na 2 sierpnia
bo dziś to już 10t6d )

Kolejna wizyta 18.01-usg między 11 a 14hbd do rozważenia test papp-a.

Ufff...trochę się nazbierało)

02.08.2014

_belle_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-01-09, 18:19   #2386
justiii84
Rozeznanie

Witajcie Dziewczyny
Gratuluję Wszystkim wiadomo czego
Mój ostatni @ był w listopadzie i według mojego kalendarzyka jestem w 7 tygodniu.Byłam na usg w 5 tygodniu i widziałam pęcherzyk we właściwym miejscu (jestem po ciąży pozamacicznej 4 lata temu i niestety musieli mi go usunąć i od 4 lat nie wychodzily starania aż do teraz).
Mam pytania i proszę o cierpliwość ale nie mam kogo zapytać bo prawie nikt nie wie.
1.Czy to normalne ze w jeden dzień ledwo żyje takie mam intensywne natężenie objawów a innego dnia jak ręką odjąć kompletnie nic się nie dzieje?
2.Czy to normalne ze brzuch pobolewa jak na @??Z róż a intensywnością mam takie bóle ale mam.
3.czy za bardzo panikuje????
justiii84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-09, 18:24   #2387
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justiii84 Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczyny
Gratuluję Wszystkim wiadomo czego
Mój ostatni @ był w listopadzie i według mojego kalendarzyka jestem w 7 tygodniu.Byłam na usg w 5 tygodniu i widziałam pęcherzyk we właściwym miejscu (jestem po ciąży pozamacicznej 4 lata temu i niestety musieli mi go usunąć i od 4 lat nie wychodzily starania aż do teraz).
Mam pytania i proszę o cierpliwość ale nie mam kogo zapytać bo prawie nikt nie wie.
1.Czy to normalne ze w jeden dzień ledwo żyje takie mam intensywne natężenie objawów a innego dnia jak ręką odjąć kompletnie nic się nie dzieje?
2.Czy to normalne ze brzuch pobolewa jak na @??Z róż a intensywnością mam takie bóle ale mam.
3.czy za bardzo panikuje????
Hej

1. Tak. Mam tak samo
2. Tez tak
3. Nie, tutaj każda przeżywa

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-01-09, 18:36   #2388
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Hej

1. Tak. Mam tak samo
2. Tez tak
3. Nie, tutaj każda przeżywa
Dokładnie, u nas mozesz poczuc sie normalnie ze swoimi nawet najmniejszymi obawami Taka juz natura mamusiek.

Stary 2016-01-09, 18:52   #2389
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malenstwo0908 Pokaż wiadomość
Ja z doswiadczenia wiem ze im wiecej sie czyta tym gozej.dlatego ta ciaze chce przejsc bez stresu.
A powiedzcie mi jakie macie cisnienie?.Bo ja wczoraj mialam 134/75 wydaje mi sie ze nie co za wysokie jednak ani lekarz ani polozna tego nie skomentowali
140/780 na poprzedniej wizycie
lekko zaniepokoiło gina
Cytat:
Ja robie cytologie co pół roku. Bo naprawdę szybko może coś niechcianego wyskoczyć.
Moja szwagierka w ciągu właśnie pół roku od jednego badania do drugiego i zdiagnozowali raka.
Więc wydaje mi się ze jeśli można częściej to korzystać trzeba.
ja też co 6 msc
Cytat:
Tutaj macie link do listy lekarzy, którzy mają certyfikat do wykonania tego usg między 11 a 13 tygodniem.

https://courses.fetalmedicine.com/lists/web
NO DOBRA, A CO JEŚLI TEJ PANI PROFESOR KTÓRĄ ZLECIŁ MÓJ GIN TUTAJ NIE MA???????? :conf used:
Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Mam tak samo jak by mi ktoś szpilki wbijal w tylek...
otototot ja teżżżżż

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-09, 19:12   #2390
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
140/780 na poprzedniej wizycie

lekko zaniepokoiło gina

ja też co 6 msc

NO DOBRA, A CO JEŚLI TEJ PANI PROFESOR KTÓRĄ ZLECIŁ MÓJ GIN TUTAJ NIE MA???????? :conf used:

otototot ja teżżżżż

140/780 powinno poważnie zaniepokoić gina :P a tak na serio, to przyjmuje się, ze graniczne wartości to 140 (góra) i 90 (dół). Powyżej już wymaga poważnego kontrolowania. Pytajcie, wiem wszystko o nadciśnieniu w ciąży. Z tym, że jeden pomiar, tak jak twój, nic nie mówi, mogłaś być zmęczona po wejsciu do gabinetu, zestresowana wizytą itp. Przy podwyższonym cisnieniu w ciazy powinnaś sama kontrolować w domu 3x dziennie, ale zawsze przestrzegając zasad, czyli po odpoczynku (min 15 minut), nogi równo na podłodze, no i lepiej ręcznym a nie elektronicznym. Ja się tak nauczyłam, że sama sobie ręcznym dawalam radę mierzyć.

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Nawet z tymi granicznymi wartościami, to mi w ciąży mówiono, że jak przekroczę przynajmniej na jedym poziomie 140 lub 90 to mam powtorzyć po pól godziny i jak się nie zmieni, to jechać na ip na ktg i usg. I tak robiłam. Ale była to duzo starsza ciąża. Mi wywawliło nadcisnienie ok 20 tygodnia chyba, w sumie nie miałam wielkich skoków, jest taki lek bezpieczny dla kobiet w ciazy, wiele z nas tu go pozna, nazywa się dopegyt, mi dobrze trzymał cisnienie w ryzach do końca. Nawet urodzilam sn

Stary 2016-01-09, 19:15   #2391
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Mi dopegyt za mocno zbija.
Stary 2016-01-09, 19:20   #2392
kasia_ruda
Zakorzenienie

O coś ty. Jestem w szoku, bo na ulotce piszą, ze można to dzieciom z nadcisnieniem dawać. Ja brałam 4x dziennie po tabletce.

Stary 2016-01-09, 19:23   #2393
tabitabi
Raczkowanie

Aaaaaaa ! To niesamowite, że w końcu nadrobiłam posty z aż 3dni dziewczyny, ale produkujecie tekstu !

U mnie aktualnie leci 9tydzień (8t5d), w czwartek 7mego miałam wizytę, została założona karta ciąży , położna niestety mało przyjemna babeczka ale trudno Zostały wpisane wszystkie wyniki i przeszłam do lekarza już na wizytę. Na wizycie nie było usg także nie zobaczyłam groszka ale skoro wszystko jest ok to też nie chcę zakłócać spokoju maleństwa , było badanie na krześle i jak to Pan Dr powiedział "no i pięknie, widzę że to 9ty tydzień, szyjka ładnie zamknięta". Dostałam skierowanie na PAPPE i usg genetyczne, co bardzo mnie cieszy bo czytałam ostatnio tych badaniach, a jako, że pracodawca o to zadbał badania są całkowicie dla mnie darmowe oklaski dla pracodawcy , także 1lutego mamy badania. Wczoraj powiedziałam w pracy o ciąży, strasznie się stresowałam tą rozmową a wyszło zupełnie spontanicznie i w sumie bardzo fajnie, bo kierownik coś zaczął mówić że "nie wie co ogólnie ze mną się dzieje ostatnio, bo sprzedaż mi spadła drastycznie" - na co odpowiedziałam "no to już ci mówię, jestem w ciąży!" co prawda ciąża nie ma tu nic wspólnego z wynikami bo od 3 miesięcy w naszym salonie drastycznie spadły wyniki... ale wiadomo jak to korpo - zawsze trzeba się tłumaczyć, więc skorzystałam z okazji by pozbyć się ciężaru Był lekko w szoku, pogratulował oczywiście i podpytał do kiedy chcę pracować i czy w styczniu już będę brała urlop czy do końca miesiąca posiedzę jeszcze. Także kolejną sprawę miałam z głowy czyli dogadanie odejścia na odpoczynek W lutym zaczynam krótki urlop a potem już L4.

Coraz bardziej przeszkadzają mi jeansy w pracy - uciskają na brzuszek lekko, także dziś siedziałam z rozpiętym guzikiem zasłaniając go polarem pracowniczym . Nie wiem czy warto już zaopatrywać się z spodnie ciążowe? Boję się że za dwa miesiące będą ciasne i kasa w błoto . Dziewczyny, przyznajcie się, któraś z was już kupiła cokolwiek dla swojego groszka/fasolki ? Mam obok pracy smyka, gdzie obecnie są dosyć mocne obniżki na ciuszkach dla niemowląt i aż korci

Asicuha widzę, że u nas podobnie wygląda parę spraw Obie w sprzedaży pracujemy i podobnie po ciąży chcemy zmienić miejsce pracy. Myślę, że ciąża to też super moment do zastanowienia się co chcemy robić po powrocie - u mnie z pewnością zmiana branży. Mam stanowczo dość planów, wskaźników i wszechobecnego ciśnienia związanego z pracą

Gorąco trzymam kciuki za zbliżający się dla nas pomału koniec pierwszego trymestru, z tego co zauważyłam to dziewczyny "otwierające miesiąc sierpień" już w przyszłym tygodniu będą żegnać pierwszy trymestr
tabitabi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-09, 19:29   #2394
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tabitabi Pokaż wiadomość
Asicuha widzę, że u nas podobnie wygląda parę spraw Obie w sprzedaży pracujemy i podobnie po ciąży chcemy zmienić miejsce pracy. Myślę, że ciąża to też super moment do zastanowienia się co chcemy robić po powrocie - u mnie z pewnością zmiana branży. Mam stanowczo dość planów, wskaźników i wszechobecnego ciśnienia związanego z pracą
O tak! Planow i cisnienia z tym zwiazanego tez juz mam dosc
Teraz duuzo czasu na myslenie co dalej )

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-09, 19:49   #2395
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Uff nadrabilam Was :-* 20 stron na telefonie.
Aż nie wiem co napisać.
Gratuluję udanych wizyt. ;-) najważniejsze, że Kruszynki rosną i seruszko bije oraz tętno wyczuwalne.
Ja czekam jeszcze tydzień na wizytę i czuje ze będzie to długi tydzień.
Mój dr do wykonania badań genetycznych poleca dr M.Wiechecia z Krakowa i właśnie do niego się umowilam. Ostatnio był nawet w tv, stworzył serduszko płodu do lepszej oceny prawidłowości/nieprawidłowości podczas badań...
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-09, 19:55   #2396
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
O coś ty. Jestem w szoku, bo na ulotce piszą, ze można to dzieciom z nadcisnieniem dawać. Ja brałam 4x dziennie po tabletce.

Jestem na niego skazana. Ale póki co nie o stałej porze a przy ok 130/80. Albo pół tabletki.
Mimo ze ginekolodzy w szpitalu twierdzili, ze jest ok to ja czułam się jak wypluta. Wcześniejsze leki trzymały mi ciśnienie na poziomie 120/70. Dopegyt 100-110/60. Kardiolog uznał, że za niskie. Jak zobaczyl wyniki z holtera to się zdziwił (min 90/40 nocą). Przy takim nie potrafię normalnie funkcjonować.
Stary 2016-01-09, 20:10   #2397
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
O tak! Planow i cisnienia z tym zwiazanego tez juz mam dosc
Teraz duuzo czasu na myslenie co dalej )
U mnie też zmiany w pracy się szykują . Planów dużo mam, zobaczymy jak w praktyce wyjdzie

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-01-09, 20:19   #2398
asiulek8
Wtajemniczenie

Dziewczyny co guzików nie dopinaja. Spróbujcie z gumka :P przekładacie na pół gumkę przez dziurkę od guzika i zahaczacie końcówkami o guzik. Ja tak się ratowałam.

A co do spodni ciązowych. Może ja kupiłam jakieś felerne w H&m, ale były o d...e potluc jak nic wymyślił to facet. Nosiłam je max do 6 miesiąca. Potem dresy na tyłek i do przodu. Juz wygodniej mi było w zwykłych biodrowkach hehe

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-01-09, 20:21   #2399
Fantasmagori
Zakorzenienie

Mnie uratowała ta Pepsi naprawdę. W końcu mogę coś zjeść normalnie chociaż mam wyrzuty sumienia że ją popijam ale z drugiej strony nie dawałam już rady

Kurczę jak tak czytam jakie niektóre z Was mają ze zdrowiem to mi głupio że narzekam

Zdrowia życzę Wam wszystkim

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-09, 20:23   #2400
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Mnie uratowała ta Pepsi naprawdę. W końcu mogę coś zjeść normalnie chociaż mam wyrzuty sumienia że ją popijam ale z drugiej strony nie dawałam już rady

Kurczę jak tak czytam jakie niektóre z Was mają ze zdrowiem to mi głupio że narzekam

Zdrowia życzę Wam wszystkim
Też piłam pepsi i zajadałam kurczaki z KFC bo mi się przyśniły to trzeba było jechać hehe ale wyrzutów nie mam. Raz na jakiś czas można

03.03.2015 - Jagódka

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości