|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :)
Dzien dobry,
Moonia wszystkiego najlepszego, zycze ci zeby te urodziny zapoczatkowaly najlepszy okres w twoim zyciu!! Ja pospalam..od 21 do 8ej.. Teraz wyruszamy na soldy. Mam nadzieje obkupic mala bo jakos malo mam tych rzeczy. Co do kaftanikow..dla mnie to cos wydaje sie zbedne dla takiego maluszka. Ale w liscie szpitalnej oprocz 6 body z dl rekawem i 6 pizamek welurowych mam az 4 kaftaniki do zabrania w dodatku grube albo z welny albo z polaru..no i dla mnie to przegiecie bo nie wiem jak oni te dzieci ubieraja..Ze jak? Body,pizama i kaftanik? Przeciez to dziecie pot zaleje... Sloneczko bidulo wspolczuje tego pobytu w szpitalu. Dobrze ze nagroda juz coraz blizej ![]() Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#4502 |
|
Zakorzenienie
|
Monia najlepszego ;* zdrowka, zdrowka, kasy i duzo milosci ;**
A my mielismy koszmarna noc. po 24 zadzwonil kolega do meza i pow ze jego siostra miala wypadek. Wpadla do rowu, karetka wziela ja na sygnale.. byl tak zestresowany ze nie dalo sie z nim dogadac ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cala jest w sumie ale szpital to porazka haje tam zrobilismy bo sie nie dalo inaczej
|
|
|
|
#4503 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie jedna dziewczyna na grupie na fb ma do sprzedania baby merc 3w1 za 500zl.
Szkoda ze takich ogłoszeń nie ma na bebetto Monia, wszystkiego co najlepsze! Spełnienia wszystkich marzeń! :-*
|
#4504 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My swojego wypatrzyliśmy na olx za 500 zł Bebetto Vulcano 3 w 1 i to w stanie idealnym można powiedzieć.Trzydziescidwa ja poproszę. z mleczkiem i jedna łyżeczka cukru do tego Ja za to mogę ogórkowej komuś zaproponować . I mam pyszne ociekające słodkim sokiem pomarańcze
|
|
|
|
|
#4506 |
|
Zadomowienie
|
Słoneczko a ta dziewczyna w którym jest tygodniu?
Poprawili coś Twoje wyniki w szpitalu? Monia dołączam się do życzeń. Wszystkiego naj
|
|
|
|
#4507 |
|
Raczkowanie
|
Dzien Dobry! Ja juz po sniadaniu i to dosc nietypowym bo Tz odsmazyl krokiety z kapusta i grzybami. Mielismy zamrozone od swiat i tak mi smakowaly ze zjadlam dwa
Odkad jestem na insulinie idealnie mieszcze sie w poziomach cukru i jestem bardzo zadowolona. Wciaz nie jem slodkosci ale za to moge pozwolic sobie na porzadny obiad z nieograniczona iloscia warzyw i moge zjesc tez wiecej owocow verrerie zeby sprzedaz i poszukiwania nowego lokum byly udane ![]() moniaaa Wszystkiego najlepszego w dniu urodzin! Spelnienia marzen gwiazdka997 Sliczna kolyska trzydziescidwa Na mysl o kawie slinka mi cieknie. Jak przkonasz moja ksezniczke zeby mi nie bylo niedobrze po kawie, to poprosze dla mnie kawke tez.
|
#4508 |
|
Zadomowienie
|
32
Pychotka.wiem,ze te wasze ciazowe cukrzyce to powazne sprawy i utrudnienia ale tak czasem sobie mysle,ze potrzebuje takiego kopa np od gin bo slodycze to.moja zmora nie potrafie rego opanowac a moja geba wyglada jak.ksiezyc w pelni blee juz na siebie patrzec nie moge. A tak bym.miala zakaz jedzenia i to inaczej no sama sobie zabraniam i tak wytrwale.nie jem ale dzien. Marze juz zeby ta ciaza dobiegla konca mam pewnie ok 7 kg na plusie pewnie w srode sie dowiem a czuje sie jak slon. Mam dosyc ! |
|
|
|
#4509 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
pewnie jakbyś spróbowała jakichś "zdrowych" słodkości to też by przeszło ![]() ja mam słabość do słodyczy, dlatego wyszukuję takie, które są słodzone ksylitolem, albo cukrem trzcinowym, a jak mają do tego otręby czy płatki owsiane lub inne to już jestem w domu, wiem że cukier nie skoczy ![]() co do kawy, to nie pijesz od początku ciąży? Ja przez pierwsze 4 miesiące cierpiałam i mnie odrzucało... wystarczyło, żeTŻ popijał, a tak mi śmierdziało... a potem zaryzykowałam, mira z olgietką piły latte z tego co pamiętam, pomyślałam że może i ja spróbuję... i tak powoli powoli od mleka z kropelką kawy udało się przejść do kawy z mlekiem teraz dnia nie mogę wytrzymać bez
|
|
#4510 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry! Was to pogięło?!
Ja wczoraj wieczorem zaczęłam oglądać filmy z internetowej szkoły rodzenia i przy technikach łagodzenia bólu położne wykorzystywały chusty rebozo do masażu. Rzuciłam tematem w fejsbukowych chustowych grupach i zdecydowaliśmy z Tż, że zabieramy chustę do porodu 🏻Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#4511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a 7 kg na plusie to malutko ![]() KTO ROBI NASTĘPNY WĄTEK? BO TU JUŻ LEDWO PARĘ STRON DO KOŃCA ZOSTAŁO
Edytowane przez trzydziescidwa Czas edycji: 2016-01-10 o 11:40 |
|
|
|
|
#4512 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry ja już po szybkich zakupach. Kupiłam w Ross wkładki laktacyjne 2 op za 8zł w promocji. I pampersy 2 80szt za 37 ja mam 10% rabatu już więc po rabacie na prawdę super cena
I odebrałam laktator Medela, bo znalazłam na grupie na FB ![]() Moniaaa wszystkiego najlepszego!! ![]() Szkoda, że nie widzę zdj na telefonie. Ostatnio pisałaś o na beczkach z ksylitolem, mogę przepis? |
|
|
|
#4513 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4514 |
|
Raczkowanie
|
trzydziescidwa Ja tez pewnie nie zmotywowalabym sie sama do niejedzenia slodyczy. Ale teraz jak mam wybrac kostke czekolady, czy kubek mleka albo jablko to wole to drugie. Jakos moj oraganizm sam decyduje. Jedyne co zjem slodkiego czasami to sa jakies wypieki z mala iloscia cukru
![]() A co do kawy, to od samego poczatku ciazy nie wchodzi mi. Ostatnia probe mialam we wrzesniu bo Tz sprezentowal mi filizanke z naszej ulubionej kawiarni, kupil tez spieniacz do mleka i zrobil (pewnie) pyszne latte, ale bardzo zle sie czulam po nim i tak mi to w pamieci zostalo, ze juz nawet nie probuje, a ogolnie to uwielbiam kawe
|
#4515 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny
![]() Emma pamietałaś, że kors mi się marzy haha ![]() Dostałam rano tort do łożka i lampę, zaraz bedę działać do kawki z hybrydami Byliśmy w cerkwii (chodzimy na zmianę, raz tu, raz tu), a tam się zazwyczaj stoi, jest kilka ławek, ale wszystkie zajete przez babcie i ich zmeczone torby i tak postałam 50min i sie zwineliśmy bo plecy zaczynają boleć i podbrzusze twarde, podejrzewam że od tośkowej glowy. Coraz gorzej z moją kondycją |
|
|
|
#4516 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moich wyników nie da się poprawić można tylko kontrolować czy nie jest gorzej.. Czekam na jutrzejszy dzień bo będzie lekarz który mnie prowadzi.. Martwią mnie te bóle i krótka szyjka
|
|
|
#4517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
robię z tego przepisu, mąkę daję pszenną pełnoziarnistą albo żytnią, mleko bez laktozy, zamiast 200 gr cukru 160 ksylitolu, albo pół na pół ksylitol z cukrem trzcinowym lub fruktozą jagody można zamienić na inne drobne, również mrożone owoce (wrzucam zamrożone do ciasta i piekę 5 minut dłużej), dla mnie najsmaczniejsze są z malinami
|
|
#4518 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też znowu mam skurcze i to takie dość regularne, tyle że u mnie prędzej morze się rozstąpi niż szyjka skróci ![]() Ważne,że już minął Ci 30 tydzień i tak naprawdę nawet jeżeli doszłoby do najgorszego, czyli wcześniejszego porodu, to dzidziuś już sobie świetnie poradzi z drobną pomocą lekarzy Nie ma co panikować. A zobaczysz,że i tak do końca pochodzisz
|
|
|
|
|
#4519 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż właściwie nie ma co narzekać, zdrowe też jest smaczne brakuje mi tylko trochę smażonego niestety...Cytat:
|
|
#4520 | |||
|
Zakorzenienie
|
A to dobrze, że nie jestem sama. Jakoś tak dzisiaj mnie wzięło z rana
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja idę obiad męczyć. Dzisiaj mielone, bo mięso kupione z piątku zostało i trzeba coś zrobić i pomidorówka nie jadłam chyba z 5 lat
|
|||
|
|
|
#4521 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Monia wszystkiego co najlepsze W końcu mam złożone komody i mogę te kilka ciuszków, które dla małej mam ułożyć jako tako. Poobcinałam z wszystkiego metki i tyle tego było, że szok I jeszcze się wkurzyłam, bo tak ponabijali etykietki, że dziurki były
|
|
#4522 |
|
Zakorzenienie
|
Ja watku nie ogarne nowego bo to dla mnie czarna magia
i nie specjalnie mi ida takie rzeczy.. wiec ja sie nie pisze Licze na zdolniejsze
|
|
|
|
#4523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
parę obrazków znaleźć i wrzucić, pomożemy Ci ja też byłam zielona!
|
|
#4524 |
|
Zakorzenienie
|
Pamiętam, że któraś się pytała o chusteczki, które zawierają ponad 90% wody. Dzisiaj w Tesco widziałam takie, mają ponad 98% wody.
za 64 chusteczki trzeba zapłacić chyba 6 zł.
|
|
#4525 |
|
Rozeznanie
|
Emma oprócz fotela kupiliśmy szafkę do łazienki połki na płyty bo mój to kolekcjoner i po całym domu są porozrzucane
jakieś wieszaki na drzwi suszarkę na pranie bo troszkę więcej teraz będzie czerwone narzuty na kanapy wróciłam padnięta dziś błogie lenistwo![]() Nawet nie wiedziałam że w Ikea jest kasa z pierwszeństwem dla kobiet w ciąży i z dziećmi ![]() Też mam tą wanienkę z Ikei siostra poleciła kąpię jeszcze swoją córeczkę 2letnią i siostra jak i córeczka są bardzo z niej zadowolone ![]() Gwiazdla ja teraz strasznie szybko tyję i wcale nie jem więcej ![]() Dark moja też mało ważyła jak na 28 tydzień i nagle w 31 1500 tak więc jeszcze może nadrobić ![]() Nieznajomo w kauflandzie to tylko spożywka mi jest znana bo tam najczęściej robimy zakupy bo najbliżej ![]() Verrerie trzymam mocno kciuki za mieszkanie żeby jednak się nie rozmyślili ![]() Nadia ja także nie miałam parcia na ten fotel. Moja siostra miała zwykły fotel i była bardzo zadowolona bo czasami w nocy czy nad ranem jak oczy jeszcze na zapałki wygodnie jej było karmić. Przez przypadek z mężem zobaczyliśmy ten fotel w Ikei bardzo nam się spodobał tym bardziej że później idealnie będzie pasował w salonie ![]() Gwiazdka śliczna ta kołyska Nieznajomo ja tekże ostatnio jestem jakaś niespokojna i wcale nie zwariowałaś ja też już marzę by wyściskać wycałować Tą moją księżniczkę Ktoregos_dnia wydaję mi się że my to już tak długo czekamy że nie ma takiej opcji żeby nie było miłosci od pierwszego ujrzenia Sloneczko Ty to się biedna tam naoglądasz Magda ja mieszkanka 4 piętra moja sąsiadka mnie pociesza że ona sama wychowała 2 dzieci to ja też dam radę. Kobieta koło 60 ale fajna babeczka![]() 32 ja poproszę coś ta moja mnie nie pobudziła Magda Ty 7+ ja wczoraj 10+ zaobserwowałam Mooonia wszystkiego najlepszego!!! ![]() Ja dziś mam takiego lenia nic mi się nie chcę. Zobaczę może na orkiestrę pod wieczór się przejdziemy
|
|
|
|
#4526 | |||||
|
przyczajony tygrys
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
, że ona to czuje i daje mi sygnały "matka, opanuj się" )Cytat:
tez o 11 piłam ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4527 | |
|
Zakorzenienie
|
Misia, jesteś super zdolna, dawaj
![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4528 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny Wrocław ,okolice
Kiedy ogarniamy spotkanie? Śniegi stopniały, mróz puścił, więc można sie umówić. |
|
|
|
#4529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4530 | |
|
przyczajony tygrys
|
Cytat:
. Też by mi się przydała. Bo jak prałam ostatnio to tak mało i się tych ciuszków wydawało, a jak zaczęłam rozwieszać to suszarka pelniutka . Daj proszę znać czy Ci się drucki nie wygięły. Ja miałam kiedyś (u siebie w domu) z biedronki, taka się trafiła, że nic się druty nie powyginały. Teściowa niedawno kupiła też z biedry i się strasznie "zapadły" druty, ogólnie tak jakby się miała złamać wygląda Monia, ja pamiętam, że Ty chciałaś jeszcze toaletkę, ale tak głupio życzyć zakupu wymarzonej toaletki . Pochwal się pazurkami
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:08.

haje tam zrobilismy bo sie nie dalo inaczej

Bebetto Vulcano 3 w 1 i to w stanie idealnym można powiedzieć.
zeby sprzedaz i poszukiwania nowego lokum byly udane 

🏻

i lampę, zaraz bedę działać do kawki z hybrydami

, komuś zrobić?
. Daj proszę znać czy Ci się drucki nie wygięły. Ja miałam kiedyś (u siebie w domu) z biedronki, taka się trafiła, że nic się druty nie powyginały. Teściowa niedawno kupiła też z biedry i się strasznie "zapadły" druty, ogólnie tak jakby się miała złamać wygląda