Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :) - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-10, 11:11   #4501
mira81
Zadomowienie

Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :)

Dzien dobry,

Moonia wszystkiego najlepszego, zycze ci zeby te urodziny zapoczatkowaly najlepszy okres w twoim zyciu!!

Ja pospalam..od 21 do 8ej..

Teraz wyruszamy na soldy. Mam nadzieje obkupic mala bo jakos malo mam tych rzeczy.

Co do kaftanikow..dla mnie to cos wydaje sie zbedne dla takiego maluszka. Ale w liscie szpitalnej oprocz 6 body z dl rekawem i 6 pizamek welurowych mam az 4 kaftaniki do zabrania w dodatku grube albo z welny albo z polaru..no i dla mnie to przegiecie bo nie wiem jak oni te dzieci ubieraja..Ze jak? Body,pizama i kaftanik? Przeciez to dziecie pot zaleje...

Sloneczko bidulo wspolczuje tego pobytu w szpitalu. Dobrze ze nagroda juz coraz blizej

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-10, 11:17   #4502
misia880
Zakorzenienie

Monia najlepszego ;* zdrowka, zdrowka, kasy i duzo milosci ;**

A my mielismy koszmarna noc. po 24 zadzwonil kolega do meza i pow ze jego siostra miala wypadek. Wpadla do rowu, karetka wziela ja na sygnale.. byl tak zestresowany ze nie dalo sie z nim dogadac

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cala jest w sumie ale szpital to porazka haje tam zrobilismy bo sie nie dalo inaczej

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-10, 11:17   #4503
Darkanddark
Zakorzenienie

U mnie jedna dziewczyna na grupie na fb ma do sprzedania baby merc 3w1 za 500zl.
Szkoda ze takich ogłoszeń nie ma na bebetto

Monia, wszystkiego co najlepsze! Spełnienia wszystkich marzeń! :-*
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-10, 11:20   #4504
Kiinga26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
U mnie jedna dziewczyna na grupie na fb ma do sprzedania baby merc 3w1 za 500zl.
Szkoda ze takich ogłoszeń nie ma na bebetto
jak to nie ma jak są
My swojego wypatrzyliśmy na olx za 500 zł Bebetto Vulcano 3 w 1 i to w stanie idealnym można powiedzieć.

Trzydziescidwa ja poproszę. z mleczkiem i jedna łyżeczka cukru do tego

Ja za to mogę ogórkowej komuś zaproponować . I mam pyszne ociekające słodkim sokiem pomarańcze
Kiinga26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-10, 11:22   #4505
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Częstuj się Magda przyjemności cukrowej mamuśki. Nie jest chyba aż tak źle, co nie? : D
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1452421268153.jpg (45,6 KB, 27 załadowań)
Stary 2016-01-10, 11:28   #4506
Kiinga26
Zadomowienie

Słoneczko a ta dziewczyna w którym jest tygodniu?
Poprawili coś Twoje wyniki w szpitalu?

Monia dołączam się do życzeń. Wszystkiego naj
Stary 2016-01-10, 11:30   #4507
nessea
Raczkowanie

Dzien Dobry! Ja juz po sniadaniu i to dosc nietypowym bo Tz odsmazyl krokiety z kapusta i grzybami. Mielismy zamrozone od swiat i tak mi smakowaly ze zjadlam dwa Odkad jestem na insulinie idealnie mieszcze sie w poziomach cukru i jestem bardzo zadowolona. Wciaz nie jem slodkosci ale za to moge pozwolic sobie na porzadny obiad z nieograniczona iloscia warzyw i moge zjesc tez wiecej owocow

verrerie zeby sprzedaz i poszukiwania nowego lokum byly udane

moniaaa Wszystkiego najlepszego w dniu urodzin! Spelnienia marzen

gwiazdka997 Sliczna kolyska

trzydziescidwa Na mysl o kawie slinka mi cieknie. Jak przkonasz moja ksezniczke zeby mi nie bylo niedobrze po kawie, to poprosze dla mnie kawke tez.
Stary 2016-01-10, 11:31   #4508
magda16262
Zadomowienie

32

Pychotka.wiem,ze te wasze ciazowe cukrzyce to powazne sprawy i utrudnienia ale tak czasem sobie mysle,ze potrzebuje takiego kopa np od gin bo slodycze to.moja zmora nie potrafie rego opanowac a moja geba wyglada jak.ksiezyc w pelni blee juz na siebie patrzec nie moge. A tak bym.miala zakaz jedzenia i to inaczej no sama sobie zabraniam i tak wytrwale.nie jem ale dzien. Marze juz zeby ta ciaza dobiegla konca mam pewnie ok 7 kg na plusie pewnie w srode sie dowiem a czuje sie jak slon. Mam dosyc !
magda16262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-10, 11:36   #4509
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kiinga26 Pokaż wiadomość
Trzydziescidwa ja poproszę. z mleczkiem i jedna łyżeczka cukru do tego
już się robi

Cytat:
Napisane przez nessea Pokaż wiadomość
Dzien Dobry! Ja juz po sniadaniu i to dosc nietypowym bo Tz odsmazyl krokiety z kapusta i grzybami. Mielismy zamrozone od swiat i tak mi smakowaly ze zjadlam dwa Odkad jestem na insulinie idealnie mieszcze sie w poziomach cukru i jestem bardzo zadowolona. Wciaz nie jem slodkosci ale za to moge pozwolic sobie na porzadny obiad z nieograniczona iloscia warzyw i moge zjesc tez wiecej owocow

trzydziescidwa Na mysl o kawie slinka mi cieknie. Jak przkonasz moja ksezniczke zeby mi nie bylo niedobrze po kawie, to poprosze dla mnie kawke tez.
widzisz, nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło pewnie jakbyś spróbowała jakichś "zdrowych" słodkości to też by przeszło
ja mam słabość do słodyczy, dlatego wyszukuję takie, które są słodzone ksylitolem, albo cukrem trzcinowym, a jak mają do tego otręby czy płatki owsiane lub inne to już jestem w domu, wiem że cukier nie skoczy

co do kawy, to nie pijesz od początku ciąży? Ja przez pierwsze 4 miesiące cierpiałam i mnie odrzucało... wystarczyło, żeTŻ popijał, a tak mi śmierdziało... a potem zaryzykowałam, mira z olgietką piły latte z tego co pamiętam, pomyślałam że może i ja spróbuję... i tak powoli powoli od mleka z kropelką kawy udało się przejść do kawy z mlekiem teraz dnia nie mogę wytrzymać bez
Stary 2016-01-10, 11:38   #4510
Olgietka
Zakorzenienie

Dzień dobry! Was to pogięło?!

Ja wczoraj wieczorem zaczęłam oglądać filmy z internetowej szkoły rodzenia i przy technikach łagodzenia bólu położne wykorzystywały chusty rebozo do masażu. Rzuciłam tematem w fejsbukowych chustowych grupach i zdecydowaliśmy z Tż, że zabieramy chustę do porodu 🏻

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2016-01-10, 11:39   #4511
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda16262 Pokaż wiadomość
32

Pychotka.wiem,ze te wasze ciazowe cukrzyce to powazne sprawy i utrudnienia ale tak czasem sobie mysle,ze potrzebuje takiego kopa np od gin bo slodycze to.moja zmora nie potrafie rego opanowac a moja geba wyglada jak.ksiezyc w pelni blee juz na siebie patrzec nie moge. A tak bym.miala zakaz jedzenia i to inaczej no sama sobie zabraniam i tak wytrwale.nie jem ale dzien. Marze juz zeby ta ciaza dobiegla konca mam pewnie ok 7 kg na plusie pewnie w srode sie dowiem a czuje sie jak slon. Mam dosyc !
ja też gdyby nie cukrzyca to nie zdecydowałabym się pewnie sama z siebie na "odstawienie" zgubnego słodyczowego nałogu... chociaż tak jak mówię, może odstawienie za duże słowo, bo po prostu szukam zdrowych alternatyw, zupełnie bez czegoś co jest słodkie to chyba bym padła...
a 7 kg na plusie to malutko

KTO ROBI NASTĘPNY WĄTEK? BO TU JUŻ LEDWO PARĘ STRON DO KOŃCA ZOSTAŁO

Edytowane przez trzydziescidwa
Czas edycji: 2016-01-10 o 11:40
trzydziescidwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-10, 11:50   #4512
monicca1989
Zakorzenienie

Dzień dobry ja już po szybkich zakupach. Kupiłam w Ross wkładki laktacyjne 2 op za 8zł w promocji. I pampersy 2 80szt za 37 ja mam 10% rabatu już więc po rabacie na prawdę super cena
I odebrałam laktator Medela, bo znalazłam na grupie na FB

Moniaaa wszystkiego najlepszego!!

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
Częstuj się Magda przyjemności cukrowej mamuśki. Nie jest chyba aż tak źle, co nie? : D
Szkoda, że nie widzę zdj na telefonie. Ostatnio pisałaś o na beczkach z ksylitolem, mogę przepis?
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-10, 11:53   #4513
moonunit
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Olgietka Pokaż wiadomość
Dzień dobry! Was to pogięło?!

Ja wczoraj wieczorem zaczęłam oglądać filmy z internetowej szkoły rodzenia i przy technikach łagodzenia bólu położne wykorzystywały chusty rebozo do masażu. Rzuciłam tematem w fejsbukowych chustowych grupach i zdecydowaliśmy z Tż, że zabieramy chustę do porodu 🏻

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Teraz sobie przypomniałam ze na naszych zajęciach ze szkoły rodzenia tez mieliśmy zajecia z chustami To super sprawa Bardzo pomagalo
Stary 2016-01-10, 11:56   #4514
nessea
Raczkowanie

trzydziescidwa Ja tez pewnie nie zmotywowalabym sie sama do niejedzenia slodyczy. Ale teraz jak mam wybrac kostke czekolady, czy kubek mleka albo jablko to wole to drugie. Jakos moj oraganizm sam decyduje. Jedyne co zjem slodkiego czasami to sa jakies wypieki z mala iloscia cukru
A co do kawy, to od samego poczatku ciazy nie wchodzi mi. Ostatnia probe mialam we wrzesniu bo Tz sprezentowal mi filizanke z naszej ulubionej kawiarni, kupil tez spieniacz do mleka i zrobil (pewnie) pyszne latte, ale bardzo zle sie czulam po nim i tak mi to w pamieci zostalo, ze juz nawet nie probuje, a ogolnie to uwielbiam kawe
Stary 2016-01-10, 11:57   #4515
moooniaaaa
Zakorzenienie

dzieki dziewczyny dzisiaj każdy mi życzy szybkiego porodu

Emma
pamietałaś, że kors mi się marzy haha

Dostałam rano tort do łożka i lampę, zaraz bedę działać do kawki z hybrydami

Byliśmy w cerkwii (chodzimy na zmianę, raz tu, raz tu), a tam się zazwyczaj stoi, jest kilka ławek, ale wszystkie zajete przez babcie i ich zmeczone torby i tak postałam 50min i sie zwineliśmy bo plecy zaczynają boleć i podbrzusze twarde, podejrzewam że od tośkowej glowy. Coraz gorzej z moją kondycją
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-10, 11:57   #4516
sloneczko4477
Zadomowienie

Cytat:
Słoneczko a ta dziewczyna w którym jest tygodniu?
Poprawili coś Twoje wyniki w szpitalu?

Monia dołączam się do życzeń. Wszystkiego naj
W 21 tygodniu jest.. Zajrzę do niej wieczorem bo wcześniej leżała ze mną na sali..
Moich wyników nie da się poprawić można tylko kontrolować czy nie jest gorzej.. Czekam na jutrzejszy dzień bo będzie lekarz który mnie prowadzi.. Martwią mnie te bóle i krótka szyjka
Stary 2016-01-10, 11:59   #4517
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Szkoda, że nie widzę zdj na telefonie. Ostatnio pisałaś o na beczkach z ksylitolem, mogę przepis?
http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...i/przepis.html

robię z tego przepisu, mąkę daję pszenną pełnoziarnistą albo żytnią, mleko bez laktozy, zamiast 200 gr cukru 160 ksylitolu, albo pół na pół ksylitol z cukrem trzcinowym lub fruktozą jagody można zamienić na inne drobne, również mrożone owoce (wrzucam zamrożone do ciasta i piekę 5 minut dłużej), dla mnie najsmaczniejsze są z malinami
Stary 2016-01-10, 12:03   #4518
Kiinga26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sloneczko4477 Pokaż wiadomość
W 21 tygodniu jest.. Zajrzę do niej wieczorem bo wcześniej leżała ze mną na sali..
Moich wyników nie da się poprawić można tylko kontrolować czy nie jest gorzej.. Czekam na jutrzejszy dzień bo będzie lekarz który mnie prowadzi.. Martwią mnie te bóle i krótka szyjka
Spokojnie. Bóle łapią już praktycznie każdą z nas.
Ja też znowu mam skurcze i to takie dość regularne, tyle że u mnie prędzej morze się rozstąpi niż szyjka skróci
Ważne,że już minął Ci 30 tydzień i tak naprawdę nawet jeżeli doszłoby do najgorszego, czyli wcześniejszego porodu, to dzidziuś już sobie świetnie poradzi z drobną pomocą lekarzy Nie ma co panikować. A zobaczysz,że i tak do końca pochodzisz
Stary 2016-01-10, 12:03   #4519
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nessea Pokaż wiadomość
trzydziescidwa Ja tez pewnie nie zmotywowalabym sie sama do niejedzenia slodyczy. Ale teraz jak mam wybrac kostke czekolady, czy kubek mleka albo jablko to wole to drugie. Jakos moj oraganizm sam decyduje. Jedyne co zjem slodkiego czasami to sa jakies wypieki z mala iloscia cukru
A co do kawy, to od samego poczatku ciazy nie wchodzi mi. Ostatnia probe mialam we wrzesniu bo Tz sprezentowal mi filizanke z naszej ulubionej kawiarni, kupil tez spieniacz do mleka i zrobil (pewnie) pyszne latte, ale bardzo zle sie czulam po nim i tak mi to w pamieci zostalo, ze juz nawet nie probuje, a ogolnie to uwielbiam kawe
już niedługo będzie i kawa i normalne żarcie chociaż właściwie nie ma co narzekać, zdrowe też jest smaczne brakuje mi tylko trochę smażonego niestety...

Cytat:
Napisane przez sloneczko4477 Pokaż wiadomość
ech, a dostajesz jakieś leki na te bóle? Musisz pogadać z lekarzem, żeby całkiem szyjka nie puściła...
Stary 2016-01-10, 12:03   #4520
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda16262 Pokaż wiadomość
Ja rez.mam takie mysli
A to dobrze, że nie jestem sama. Jakoś tak dzisiaj mnie wzięło z rana

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Cala jest w sumie ale szpital to porazka haje tam zrobilismy bo sie nie dalo inaczej
Dobrze, że nic jej nie jest poważnego

Cytat:
przyjemności cukrowej mamuśki. Nie jest chyba aż tak źle, co nie? : D
Pysznie wygląda

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Dostałam rano tort do łożka i lampę, zaraz bedę działać do kawki z hybrydami
Ej, też chcę takie urodziny

Ja idę obiad męczyć. Dzisiaj mielone, bo mięso kupione z piątku zostało i trzeba coś zrobić i pomidorówka nie jadłam chyba z 5 lat
Stary 2016-01-10, 12:10   #4521
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NADIA29 Pokaż wiadomość
malinka9191;-jesli mają biedronkę na wsi to moga być, ja wczoraj jeszzce znalazłam te chusteczki fiffi, czy fitti jak one tam
dość małe miasteczko jest, ale jak jakaś promocja jest to ludzie i tak szybko wykupują
Cytat:
KTO ROBI NASTĘPNY WĄTEK? BO TU JUŻ LEDWO PARĘ STRON DO KOŃCA ZOSTAŁO
nadal nie ma żadnej chętnej?

Monia wszystkiego co najlepsze

W końcu mam złożone komody i mogę te kilka ciuszków, które dla małej mam ułożyć jako tako. Poobcinałam z wszystkiego metki i tyle tego było, że szok I jeszcze się wkurzyłam, bo tak ponabijali etykietki, że dziurki były I nowe ubranka musiałam zeszywać
Stary 2016-01-10, 12:12   #4522
misia880
Zakorzenienie

Ja watku nie ogarne nowego bo to dla mnie czarna magia i nie specjalnie mi ida takie rzeczy.. wiec ja sie nie pisze

Licze na zdolniejsze

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-10, 12:17   #4523
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Ja watku nie ogarne nowego bo to dla mnie czarna magia i nie specjalnie mi ida takie rzeczy.. wiec ja sie nie pisze

Licze na zdolniejsze
misia, ale to żadna filozofia parę obrazków znaleźć i wrzucić, pomożemy Ci ja też byłam zielona!
Stary 2016-01-10, 12:24   #4524
_polly_
Zakorzenienie

Pamiętam, że któraś się pytała o chusteczki, które zawierają ponad 90% wody. Dzisiaj w Tesco widziałam takie, mają ponad 98% wody. za 64 chusteczki trzeba zapłacić chyba 6 zł.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-10, 12:35   #4525
gosza82
Rozeznanie

Emma oprócz fotela kupiliśmy szafkę do łazienki połki na płyty bo mój to kolekcjoner i po całym domu są porozrzucane jakieś wieszaki na drzwi suszarkę na pranie bo troszkę więcej teraz będzie czerwone narzuty na kanapy wróciłam padnięta dziś błogie lenistwo
Nawet nie wiedziałam że w Ikea jest kasa z pierwszeństwem dla kobiet w ciąży i z dziećmi
Też mam tą wanienkę z Ikei siostra poleciła kąpię jeszcze swoją córeczkę 2letnią i siostra jak i córeczka są bardzo z niej zadowolone

Gwiazdla ja teraz strasznie szybko tyję i wcale nie jem więcej także niczym się nie przejmuj i nie bierz tak tego do siebie zresztą jak mamy nie tyć jak karzą nam się teraz więcej oszczędzać i najlepiej to leżeć

Dark moja też mało ważyła jak na 28 tydzień i nagle w 31 1500 tak więc jeszcze może nadrobić

Nieznajomo w kauflandzie to tylko spożywka mi jest znana bo tam najczęściej robimy zakupy bo najbliżej

Verrerie trzymam mocno kciuki za mieszkanie żeby jednak się nie rozmyślili

Nadia ja także nie miałam parcia na ten fotel. Moja siostra miała zwykły fotel i była bardzo zadowolona bo czasami w nocy czy nad ranem jak oczy jeszcze na zapałki wygodnie jej było karmić. Przez przypadek z mężem zobaczyliśmy ten fotel w Ikei bardzo nam się spodobał tym bardziej że później idealnie będzie pasował w salonie

Gwiazdka śliczna ta kołyska

Nieznajomo ja tekże ostatnio jestem jakaś niespokojna i wcale nie zwariowałaś ja też już marzę by wyściskać wycałować Tą moją księżniczkę

Ktoregos_dnia wydaję mi się że my to już tak długo czekamy że nie ma takiej opcji żeby nie było miłosci od pierwszego ujrzenia

Sloneczko Ty to się biedna tam naoglądasz

Magda ja mieszkanka 4 piętra moja sąsiadka mnie pociesza że ona sama wychowała 2 dzieci to ja też dam radę. Kobieta koło 60 ale fajna babeczka

32 ja poproszę coś ta moja mnie nie pobudziła

Magda Ty 7+ ja wczoraj 10+ zaobserwowałam

Mooonia wszystkiego najlepszego!!!

Ja dziś mam takiego lenia nic mi się nie chcę. Zobaczę może na orkiestrę pod wieczór się przejdziemy
gosza82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-10, 12:36   #4526
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cytat:
Napisane przez gwiazdka997 Pokaż wiadomość
cześć mamusie dziś już lepiej się czuje a na poprawę humoru kupiłam kołyskę oto ona
http://olx.pl/oferta/kolyska-kolyski...tml#b72aeccfad

Cytat:
A ja dwie pary spodni ciążowych dzisiaj przez olx wyrwałam za 50 zł

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
A ja się dzisiaj naczytałam i niektóre dziewczyny pisały, że nie od razu czuły tą wielką miłość do dziecka. Najpierw był szok, przyzwyczajanie się do siebie, do nowej sytuacji itp. i tak się zastanawiam czy u mnie tak nie będzie. Bo oczywiście bardzo czekam, ciągle myślę o małej, martwię jak się dłużej nie rusza ale mam wrażenie, że nie do końca czuję jeszcze, że to jest małe dziecko za które już zawsze będę odpowiedzialna. Takie wątpliwości mnie naszły z rana
Też o tym kiedyś myślałam. Że z jednej str czekam, a z drugiej różnie to może być po porodzie. Teraz mimo wszystko wierzę, że będzie ok (zauważyłam, że jak mam głupie myśli to Mała tak jakby to czuła i zaczyna mnie okopywać, żeby o sobie przypomnieć (i odgonić moje głupie myśli) - przynajmniej tak sobie tłumaczę , że ona to czuje i daje mi sygnały "matka, opanuj się" )
Cytat:
A do tego mieszkamy na trzecim piętrze w starej kamienicy i wchodzi się jak na 6 piętro w bloku...
ja kiedyś jak wchodziłam do dziadków tż na 3 piętro to sapałam jak słonica
Cytat:
idę robić kawusię , komuś zrobić?
tez o 11 piłam
Cytat:
I mam pyszne ociekające słodkim sokiem pomarańcze

Cytat:
już niedługo będzie i kawa i normalne żarcie chociaż właściwie nie ma co narzekać, zdrowe też jest smaczne brakuje mi tylko trochę smażonego niestety...