|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już V część naszego wątku!
Mozliwe, ja tak jak Paula mam 10cm mniej
Widac zalezy od wielu rzeczy. Moglybysmy sie wszystkie spotkac i zrobic konkurs na sieganie do bozeny, nog, stop Ja dzisiaj pasztet drobiowy pieke bo mi wedlina nie podchodzi. Ide nastawiac. Mielismy isc na spacer ale juz chyba po pogodzie
|
|
|
|
#3482 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!
Hello kobietki ja jakis czas temu pisalam na lutoweczkach ale potem jakos nie potrafilam wkrecic sie w temat,potem troche problemow,mam nadzieje ze moge do Was wrocic
|
|
|
|
#3483 |
|
Zakorzenienie
|
Jasne i mow co u ciebie;-)
|
#3484 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak żyrafa![]() Cytat:
O tutaj pokazuję brzucho,inny kształt ma co nie? Pierwsze zdjęcie z Tusią w 34 tc, drugie teraz 35 tc
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2016-01-10 o 13:12 |
||
|
|
|
#3485 |
|
Rozeznanie
|
Marciar a no u mnie juz lepiej ale mam problemy ze spojeniem i kregoslupem juz prawie wcale nie chodze bo bol jest niesamowity.Na ostatnim badaniu wyszlo ze lozysko tez sie zestarzalo takze teraz kontrole co troche,ktg,fizjoterapia i paracetamol :/
Butterfly tak dokladnie czekam na Vivienke ![]() Wam tez brzuszki opadly juz nizej? Jak u Was jest z dojrzaloscia lozyska bo nie powiem mnie jakos troszke to niepokoi aczkolwiek jeszcze nie panikuje z tego powodu ![]() To moj brzucho robione foto przed swietami jeszcze.Juz byl nizej niz ostatnio Nie wiem czemu ale zdjecia nie otwieraja mi sie na apce
Edytowane przez Vivien26 Czas edycji: 2016-01-10 o 13:38 |
|
|
|
#3486 |
|
Zakorzenienie
|
Nadszedł ten dzień,że biorę się za oglądanie filmików odnośnie noszenia, karmienia piersią...mam wrażenie jakbym wszystkiego zapomniała...
|
#3487 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój nie opada chyba dlatego że mała ciągle główką do góry mogę objąć główkę dokładnie ją czuję ja swoim łożysku nic nie wiem ale się dowiem mam nadzieje bo za 4 dni usg Motyl brzuszki wielkościowo podobne ale kształty faktycznie inne
|
|
#3488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje, że nie przekręciłam czegoś
|
|
#3489 | |
|
Rozeznanie
|
Butterfy ale masz malutki brzuch, a mi się zdawało że mój jest mały. Kształt faktycznie inny.
Amb to może już niedługo, na pewno dasz radę Też już nie widzę co mam pod brzuchem, ale jutro wizyta więc trzeba się będzie ogarnąć jakoś U mnie oznak żadnych, nic nie boli, nic nie leci. W poprzedniej ciąży było tak samo, nie odszedł mi nawet czop. Jedyną oznaką porodu było zmęczenie, wróciłam ze sklepu i coś mnie tknęło żeby spakować już rzeczy dla starszego synka (na czas porodu miał iśc na 2 dni do dziadków) tak mnie to zmęczyło że usiadłam na podłodze i musiałam wołać tż żeby mi pomógł dojść na kanapę, a o 4 w nocy zaczęłam rodzić. ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
ale zobaczysz że samo wróci jak pojawi się maluszek.
|
|
|
|
|
#3490 |
|
Wtajemniczenie
|
Siemka
![]() nadrobiłam ![]() aninis- fajny wózeczek...taki w marynarskim stylu ![]() amb- dla mnie to dziwne, że taki Ci ostatnio ginekolog określił wagę ponieważ z tego co kojarzę zawsze Twój dzidziuś był duuuży w stosunku do innych. Ja tam myślę, że jednak jest większa waga i ostatni pomiar jest błędny. Ja tam czopa nie przerabiałam więc nie wiem jak to jest. Moje spojenie też mnie boli. Ja Wam pisałam, że mój Dzidziuś jest tak nisko i jedna z kości praktycznie cały czas mnie boli przy chodzeniu bo jego tył główki powoduje ucisk. Z cyców nie leci. Może czasem jak pomyśle o Malutkim to się coś skropli. My wczoraj byliśmy o teściów. Było nawet nieźle- teściowie bawili się z Małą, ja trochę poleżałam (wow). Tylko CAŁY dzień miałam mega zgagę. Ciasto od teściowej, pomidorówka i potem coś na kształt kebaba to nie jest dobry pomysł. Przynajmniej wiem czemu całą ciążę ani jednego kebaba nie zjadłam.
|
|
#3491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie to taki naleśnik![]() A tak sobie myślę,że wtedy chyba Tusia była jeszcze ułożona miednicowo, a mała jest główkowo, może to ma wpływ na ten kształt
|
|
#3492 |
|
Rozeznanie
|
Jak chodzi o nie widzenie pod brzuchem to akurat wczoraj bylam sie depilowac po omacku bo kompletnie nic nie widze i zrobilam tam chyba taka masakre bo bylo sporo krwi ze az wstydze sie jutrzejszego badania i reakcji lekarza :sly:
Amb jak chodzi o lozysko to slowo wapnienie tez padlo i ze jest juz w 3 stopniu dojrzalosci.Mowila Ci tez lekarka ze masz obserwowac uwaznie ruchy dziecka? Butterfly musze zerknac na Twoj brzus potem na laptopie bo w apce nie wiem dlaczego nie widze fotek A ile aktualnie waza wasze maluszki? U mnie do wagi chyba przyczynila sie cukrzyca :/ Edytowane przez Vivien26 Czas edycji: 2016-01-10 o 14:09 |
|
|
|
#3493 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale może rzeczywiście po prostu to błąd pomiaru... Nie chciałabym być pierwsza z nas po sn, wolałabym poczytać coś o tym w naszym watku jednak pewnie ja lub Lucy wystartujemy jako pierwsze
|
|
#3494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3495 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej hej ja tez Cie pamietam. Fajnie ze znow sie odezwałas.Ja mam stopień dojrzałości narazie 2 - w czwartek badane. A maluch wazy 2600 (34tyg + 4 dni). Jesli nasz cukrzyce ale trzymasz dietę to nie powinna miec żadnego wpływu na malucha. Także spokojnie. Niektóre dzieci p prostu sa większe a inne mniejsze i taki juz ich urok ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
Ni sie chyba nie chce tego oglądać drugi raz zdaje sie na instynkt Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Oczywiście brzuszków nie widze bo na głupiej apce nie wyświetla obrazków. Podejrze wieczorem ba kompie. My juz wracamy bo pogoda sie bardzo popsuła wiec zrezygnowaliśmy z wycieczki pieszej dzis ![]() Ide za to oglądać dzisiaj z tz szpital gdzie rodzę bo jeszcze nie widziałam a sa dni otwarte. Mam nadzieje ze nie bedzie bardzo strasznie ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
|
|
|
#3496 |
|
Rozeznanie
|
Moja w zeszlym tygodniu wazyla 3100 gramm zobaczymy ile bedzie jutro
|
|
|
|
#3497 |
|
Zakorzenienie
|
A ktory jestes tydzien?
|
#3498 |
|
Rozeznanie
|
Marciar dzis dokladnie 36t1d
|
|
|
|
#3499 |
|
Raczkowanie
|
Hurra!!! Działa interneto w szpitalu i mogę popisać z laptopa, bo z tel coś nie idzie.
No więc witamy się już w szerszym gronie na tym świecie Zameldowałam się w środę w szpitalu, planowana cesarka w czwartek rano ale o 00.30 poczułam mocny skurcz i ogromne parcie na pęcherz, nim doszłam do łazienki odeszły mi wody i ogarnął strach, że to JUŻ!!! Szybko na stół i o 1.25 przyszła na świat Hanna 2200g a o 1.27 Zofia 2700g. Od początku Kokoszki oddychaj same Pierwsza doba po cc tragiczna ale z każdym dniem co raz lepiej, od wczoraj mam Kokoszki cały cza przy sobie , bo zaczęłam wstawać i chodzić. Po pierwszym cięciu szybciej doszłam do siebie i mogłam zajmować się Izabelą (dziwię się, że niektóre kobiety wybieraja cc na życzenie) Niestety Kokoszki maja niedobory wapnia i magnezu, dziś były na ostatniej mam nadzieję kroplówce, jutro pobiorą krew i zrobią usg przez ciemiączkowo i jesli wszystko będzie git jutro wychodzimy do domu, więc proszę trzymajcie za nas kciuki.
|
|
|
|
#3500 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nogi golę siedząc w wannie i polewając się prysznicem od kilku miesięcy... nie podniosę tak nogi, nie ma bata... a jakbyście widziały jak się ubieram czasami tż się nademną zlituje jak to widzi Cytat:
Łóżeczko miałam już po 3 dzieci, a po mojej siostrze jeszcze kolejną 3 obskoczyło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mój brzuch jeszcze nie opadł, ale zwykle podobno opada w okolicy 36 tygodnia, w poprzedniej ciąży nie przypominam sobie wogóle tego, żeby opadł ![]() A co do łożyska, to niedawno czytałam, że ważne są również przepływy, bo czasem łożysko niby ok, a przepływy już średnio. Tylko ile w tym prawdy? ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
Śliczności Wielkie gratulacje ![]() I to się nazywa trafić terminem cc, miałaś lekarza proporka
|
||||
|
|
|
#3501 |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dużo sił i zdrówka dla Was :-*
|
#3502 |
|
MamaKarolci28
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już V część naszego wątku!
Mami87 ale slodziaki
![]() aż miło popatrzeć
|
|
|
|
#3503 |
|
Zakorzenienie
|
No to spora ale widac taki juz jej urok. Pewnie bedzie koło 4kg to nie znowuz jakis gigant no i wiadomo - błąd pomiaru możliwy Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
Mami serdeczne gratulacje! Sa piękne az sie łezka w oku kreci. Nasze pierwsze lutowe maluszki ![]() I same zadecydowały ze juz pora wychodzić Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#3504 |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
abyscie szybko wyszli Ale utrafili ci z terminem cc nie ma co ;-)
|
#3505 |
|
Rozeznanie
|
Mami gratki kochana.Ale slicznosci chyba bede gapic sie na to zdjecie godzinami.Sliczne Kruszyneczki
![]() Tak toprawda z tymi przeplywami, teraz sprawdzaja mi je na kazdym usg czyli raz w tygodniu |
|
|
|
#3506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
łoł!!!
mamy pierwsze dzieciaczki na watku jakie sliczne malenstwa!!!! gratuluje kochana ![]() : oklaski:![]()
|
|
#3507 |
|
Wtajemniczenie
|
Tylko trochę mnie nie było, a tu tyle nowości: Vivien, Mami
Mami- gratulacje, piękne masz Kokoszki .
|
|
|
|
#3508 |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale super!Gratulacje1 Miałaś tak jak ja, mi też z Tusią wody odeszły w dniu planowanej cc
|
#3509 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja miałam w piątek wizytę, ale nic nie wiem o stopniu łożyska, przepływy bardzo dobre, afi- 13
. Pewnie gdyby było coś nie tak, bym się dowiedziała.Pije teraz kawę z bitą śmietaną ,mały cieszy się, ze wreszcie matka słodkości dostarczyła a nie samą kwasotę |
|
|
|
#3510 |
|
Zakorzenienie
|
Tusi się bardzo podobają dzidziusie, ciągle głaszcze monitor
)
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:37.

Motyl może ty masz po prostu długą szyje i giętki kręgosłup 

ja dziś zrobię do obiadu małe opiekane ziemniaczki, ale to nie to 
. Pewnie gdyby było coś nie tak, bym się dowiedziała.