|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!
Cytat:
SA CUDOWNE Dziewczyny, ja tylko się Melduje, że powoli zdrowieje, lekkie skurcze ciągle są, ale ogólnie wszystko u nas ok
|
#3572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3573 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl a ten olej z pestek moreli, to ma być do kąpieli - czy do posmarowania po kąpieli ?
edit: znalazłam taki tłoczony na zimno, fajnie bo mają różną gratamturę do wyboru i tak sobie czytam o tym olejku - ciekawe rzeczy o nim piszą https://e-naturalne.pl/pl/p/Olej-z-p...afinowany-/471 Edytowane przez Aninis Czas edycji: 2016-01-10 o 20:46 |
|
|
|
#3574 |
|
Raczkowanie
|
Aninis - ja mam termin na 12 luty
a czytałam gdzieś,że teraz na samej końcówce to niektóre mamy już nie przybierają na wadze, u mnie to od września co 2 tyg waga o 1 kg szła w górę, a czasem nic nie przybierałam. |
|
|
|
#3575 |
|
Wtajemniczenie
|
No tak- jak mnie nie ma, to wy się rozpisujecie- spisek jakiś czy cuś??
Kurczę, wy tak ładnie i szczuplutko wyglądacie, u mnie jeszcze ponad mc do tp, a już taczam się jak wieloryb ), co za los .Kupiłam sobie ostatnio tyle ładnych rzeczy, a potem w nocy doła złapałam, że po co mi to, skoro jestem gruba, brzydka i w ogóle i nic już mi nie pomoże .
|
|
|
|
#3576 |
|
Zakorzenienie
|
Elena dlatego ja nic nie kupuję póki co
Za to jak byłam z tz w CH, to spojrzał na stoisko z bielizną i był tam taki ładny kpl (koszulka i majtki) i mówi mi "ladny". Myślałam, że go zabije na miejscu
Edytowane przez figa84 Czas edycji: 2016-01-10 o 20:53 |
|
|
|
#3577 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3578 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3579 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, dlatego zamiast na normalnym pasku kupiłam spódnicę tiulową na takiej szerszej gumie , sukienkę też z takim cieniutkim ściągaczem w pasie. jeszcze teraz nosze bluzki S lub XS, i to z takim garażem z przodu, to może nie będzie tak źle?!Oczywiście, mój mąż nie widzi problemu: no jak to- przecież ty masz TYLKO brzuch? i juz najchętniej ubrałby mnie w stringi i koronki
|
|
|
|
|
#3580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dzisiaj kupiłam sobie biustonosz, ale nie do karmienia, tylko zwykły... w swoje stare się nie mieszczę, a mam już dosyć tych materiałowych do karmienia, które kupiłam i zaczęłam w nich z musu chodzić. i walnęłam se dzisiaj takiego push-upa, że mi się micha cieszy a cooo mi tam, najwyżej go później wyrzucę jak mi się rozmiar zmieni.A przy okazji lookałam na ciuchy, ale nic mi się nie podobało ...i w sumie to nawet lepiej |
|
|
|
|
#3582 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale może jakoś rozkład miednicy itp. U mnie genetyka, mama też miała w obu ciążach niewielki brzuch. Ja mam 6,5 na plusie, ale ostatnio ciągłe mdłości i zgagę, to i apetytu brak... w ciążach i przy kp taki właśnie miewam... Cytat:
![]() Cytat:
![]() http://dziecisawazne.pl/olej-z-pestek-moreli/ ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Elenka u Ciebie to na pewno woda, zejdzie migusiem
|
|
#3583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Twój mąż dobrze prawi - polać mu
|
|
|
|
|
#3584 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak, on już mówi, jak mi ładnie będzie w tych ubraniach
. w pierwszej ciąży wszystko spadło mi błyskawicznie, brzuch nie wisiał, ale kto wie, co będzie teraz?!Nie powiem, sama chciałabym już założyć coś ekstra, a nie tylko ładnie i wygodnie
|
|
|
|
#3585 |
|
Zadomowienie
|
Jak wy wszystkie zgrabnie się prezentujecie z tymi brzuchami
a mi się wydaje że jestem taka wieeelka choć woda mi się nie zatrzymuje na razie przynajmniej ... o kupnie rzeczy nawet nie myślę bo mi słabo łapię nerwy i po co mi to i tak jestem chodzącym kłębkiem nerwów dzisiaj krzyczałam na wszystko choć tylko pies był w domu nawet sama do siebie komentowałam głupie reklamy i strasznie przeklinałam dobrze że nikt mnie nie słuchał ale i tak mi nie ulżyło miałam ochotę coś lub kogoś uszkodzić serio rzadko tak mam ... i pierwsze co pomyślałam ale bym zapaliła ale za chwilę mi przeszło
|
#3586 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Ja nigdy nie byłam zakupoholiczką, nie dla mnie łażenie po sklepach ciuchowych, ale co ta ciąża wyrabia z ludźmi- wpadłam normalnie w amok . 18.01 robię powtórkę .Mam nadzieję, ze to tylko woda, wieczorem to w ogóle na kostkach poodciskane skarpetki |
|
|
|
|
#3587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marzy mi się jakaś sukieneczka do szpilek założona... ale moje biedne nogi nie wyrabiają w szpilach przy tej wadze i jestem zmuszona chodzić w kozakach z takim szerokim hmmm kowbojskim obcasem. |
|
|
|
|
#3588 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, do tej pory największy rozmiar jaki miałam to M - trafiłam raz na taką kurtkę zimową, bo inne ubrania M to za duże, nawet teraz.Właśnie zobaczył w tv fikuśną koszulkę i tekst: kiciu, mogłabyś sobie taką sprawić. Na moje mordercze spojrzenie, jak się w to niby miałabym wcisnąć, on zdziwiony odpowiada: no, ale przecież za mc już założysz .---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Cytat:
![]() Ja teraz nie nosze obcasów, bo jestem lepeta i fajtłapa, więc boję się potknięć i upadków- ja normalnie na równym potrafię nosem zaryć o glebę, teraz ryzykować nie chcę, tym bardziej w zimie .Jaka tam waga u Ciebie ?!
|
||
|
|
|
#3589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja się zastanawiam, czy dla siebie nie kupić. Zainteresowałaś mnie tym olejem. Wyczytałam, że dobrze nawilża i całkiem nieźle się wchłania... i ma właściwości przeciwzmarszczkowe... ciekawe jakby się nadał do twarzy tak na noc.Poza tym muszę coś wymyślić na mój brzuchol, a w tym linku, który wrzuciłaś jest przepis na miksturę na brzuchol. Od 2 dni mnie tak brzuch swędzi, że chyba oszaleję... do tego zaczęły mnie swędzieć ręce i plecy. Zastanawiam się, czy nie mam jakiejś reakcji na kapsułki do prania, bo jakieś 2 miesiące temu zmieniłam właśnie specyfik do prania, wcześniej używałam płynów do prania. Każda bluzka mnie gryzie... a jak brzuchol wywalę na wierzch, to spokój. Dzisiaj puściłam sobie pranie w proszku dla dzieci i zobaczę jak będzie. |
|
|
|
|
#3590 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3591 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co Twój psiak na te krzyki ? Paliłaś przed ciążą, że Cię ciągło do fajek? |
|
|
|
|
#3593 | |
|
MamaKarolci28
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już V część naszego wątku!
Cytat:
uhh to chyba za te 7 i 8. Miesiąc obfity w kg
|
|
|
|
|
#3594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3595 | |
|
Zakorzenienie
|
Elena no widzisz, a ja najczęściej Mki noszę
![]() Cytat:
|
|
#3596 |
|
Zadomowienie
|
Ale masakra to była miałam ochotę sama sobie liścia strzelić żeby się uspokoić !
|
#3597 |
|
Wtajemniczenie
|
Motylku, zaciekawiłaś mnie tym olejem z pestek moreli
Aha, a ten olej kokosowy to taki w formie stałej? on nadaje się do smażenia i do kąpieli tez można dodać? Czy ja coś mieszam? |
|
|
|
#3598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to w ogóle jestem dziwna, bo w szpilkach zasuwam od 16 roku życia... najwygodniejsze dla mnie to taki obcasik 7 cm (czuję się jak w kapciach), przy wyższym już odczuwałabym go na nogach. Mój tż się zawsze ze mnie nabijał, że jak ja to robię, że szpilach mogłabym maratony biegać, a jak tylko ubieram buty sportowe, to potykam się o własne nogi na prostej drodze ![]() niom... u mnie w ciąży 10,5 kg na plusie, a przed ciążą mi się 5 kg przytyło, więc dla nóg to łącznie 15,5 kg więcej do noszenia.
|
|
|
|
|
#3599 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i patrzył jak na debila... tymi oczami spaniela ![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
|
|
#3600 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
![]() U mnie albo olejek z BD przestał wyrabiać, albo te kapsułki do prania uczuliły... biorąc pod uwagę to, że autentycznie mnie nawet bluzka z bawełny gryzie w brzuch - stawiam na kapsułki Ale przyznam, że od dawna szukam czegoś do twarzy, co dobrze nawilża i nie zatyka porów... i znaleźć nie mogę. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:25.

Pierwsza doba po cc tragiczna ale z każdym dniem co raz lepiej, od wczoraj mam Kokoszki cały cza przy sobie , bo zaczęłam wstawać i chodzić. Po pierwszym cięciu szybciej doszłam do siebie i mogłam zajmować się Izabelą (dziwię się, że niektóre kobiety wybieraja cc na życzenie) 

), co za los
.
.

i walnęłam se dzisiaj takiego push-upa, że mi się micha cieszy