|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
Cytat:
Tak 3-5 dzień po porodzie jest największy nawał pokarmu, później już będzie mniej. Ja mam te kompresy i one mi bardzo pomagają innych sposobów niestety nie znam. |
|
|
|
|
#4802 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
Dotka, chyba ze tak
u nas to całkiem nieźle idzie, choć czasami cały dzień to tylko obiad zrobimy przez ostanie 3 dni obejrzeliśmy cały sezon serialu ![]() Oby skok był dla Was łaskawy ![]() Cytat:
![]() Mi zaczął trochę brzuch twardniec, to dla mnie nowość bo przez całą ciążę nic takiego nie czułam. Iola, musimy się pospieszyć bo nas termin goni
|
|
|
|
|
#4803 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
(( oby kapusta pomogla...co do dlawienia mam to samo i szczerze współczuję:/Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4804 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
łudze się ze skoro czuje niżej, to może trochę zeszła
|
|
|
|
|
#4805 | |||
|
Rozeznanie
|
Russian, Nebula, Kasiulenkowo kciuki za Was
Cytat:
![]() Cytat:
dziwne uczucie...Cytat:
![]() Ledwo w kościele dziś wytrzymałam, brzuch mnie szczypie u góry i miałam 6 takich ukłuć, może szyjka się skraca chyba się boję coraz bardziej
|
|||
|
|
|
#4806 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
W tym temacie chyba lepiej nie mieć doświadczenia Russian Mocne kciuki ![]() Postawiliśmy łóżeczko no i mój łobuziak nauczył się do niego wchodzić Podciąga się na szczebelkach i już jest w środku, wyjść też potrafi Znosi mi do niego zabawki, potem wchodzi, wyrzuca i sam wychodzi, no i od początku Obawiam się o Magdę, może ona też się boi dlatego tak siedzi w tym brzuchu
|
||
|
|
|
#4807 |
|
Raczkowanie
|
to jeśli pozwolicie to jeszcze ja trochę żali wyleje ...
wszystko boli, nic się nie chce i pod górkę... do tego zamówiłam kombinezon polarkowy bo miałam ortalionik 62 ale bałam się że będzie za duży to domówiłam 56 polarkowy alete kotki są rozmyte w jednym miejscu ( na podszewce ) niby widać tylko jak się obróci na lewą stronę no ale zawsze....https://secure-i6.ztat.net//large/KA...007-K11@12.jpg poza tym już 8 czy 9 dzień roboczy mija od zamówienia tunik do karmienia myślałam że będę seksi fleksi na wyjscie ze szpitala a tu sklep się nie odzywa nawet a wyjeżdżamy przecież i jak urodzę tam to nie będę seksi fleksi![]() ![]() i dziękuję ślicznie za wszystkie kciuki ![]()
Edytowane przez russiandoll Czas edycji: 2016-01-10 o 22:51 |
|
|
|
#4808 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga, maly jest marudny, placze, zasypia na rekach, chce duzo tulenia, wiecej i czesciej je.
Kogiel - bez dziecka to tez szlo u nas dobrze. Z dzieckiem to kompletnie o innego jednak ja ok 8-12 razy na dobe jestem wylacxona z jakiejs roboty bo karmie. Poza tym duuuuzo czasu spedzamy po prostu razem i - patrz patrz jaka mina! A patrz jak raczka machnal, a jak okiem mrugnal itd
|
|
|
|
#4809 |
|
Raczkowanie
|
iola ale masz kaskadera
|
|
|
|
#4810 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niech siedzi i nie kombinuje ![]() Cytat:
![]() Mnie szczypie u góry jak długo siedzę - napinam brzuch wtedy tak mi położna tłumaczyła. A jak mnie kłuje na dole to zazwyczaj mały mi czegoś tam szuka to już przywykłam, bo od dawna mam Wczoraj mnie zaatakował jak szłam na obiad na uczelni
|
||
|
|
|
#4811 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Mama ma rację. Pewnie my kiedyś będziemy mówić tak samo. Cytat:
Cytat:
Też tak uważam Chciałam ze dwa albo trzy tygodnie posiedzieć u rodziców i ogarnąć opiekę nad Młodym... Zobaczymy jak to będzie. Cytat:
Doskonale Cię rozumiem. Miałam tak samo. Najpierw w szpitalu płakałam, bo miałam za mało pokarmu i musiałam dokarmiać mm, a potem w domu płakałam z bólu, bo miałam taki nawał. Młody się krztusił, ja byłam pozalewana - masakra. Dzisiaj na szczęście jakby zaczęło się wszystko normować. Mi pomogły chłodne okłady |
||||
|
|
|
#4812 |
|
Zakorzenienie
|
10 postow przed nadrobieniem.do konca wylaczyla mi sie aplikacja i wszystkie zaznaczone posty Zniknely :-(
Juz-mamusie: bardzo was Podziwiam, jestescie mega dzielne,tyle problemów a wy dalej ogarniacie. Ja mam pelne gacie jak pomysle ze zaraz mnie to czeka :-D no i zaczelam sie zastanawiac kiedy urodze i czy uda sie naturalnie,nie pije herbaty malinowej ani nie biore wiesiolka,o mezu nie ma co wspominac...pewnie Olivia wziela sobie do serca to ze ma poczekać az remont sie skonczy.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#4813 |
|
Zakorzenienie
|
Nebula mimo wszystko
zebys sie nie meczyla tak samo Kasiulenkowo ![]() Russian dla Ciebie rowniez ![]() Uaoo czyli perspektywa wyjscia oddalila sie nie wiadomo na jak dlugo? wspolczuje problemow cyckowych Jestem przerazona kp.... Patrzac na mamy, ktore juz wykarmily jedno dziecko i wiecej, a mimo wszystko problemy ich nie omijaja ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4814 |
|
Zakorzenienie
|
Nic się nie dzieje. Chyba lekarka co mnie przyjęła źle odczytała ktg czy co... Leżę na darmo. O ile jutro ktg będzie takie samo to spadam di domu.
|
|
|
|
#4815 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4816 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego poczekam do jutra. Leżę na sali z 4remaa dziewczynami. Ech...jest spoko, ale żadna z nas nie urodzi. Ja na pewno nie. Ale mam skurcz np 5-10 min stale na poziomie 50-60. Dziwnie... a wenflon boli, piecze i wkurza.
|
|
|
|
#4817 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj o 3.45 przyszła na świat Polunia
55cm, 3850g, CC
|
|
|
|
#4818 |
|
Raczkowanie
|
Czarnulax gratulacje Kochana
dzień dobry wszystkim |
|
|
|
#4819 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4820 |
|
Rozeznanie
|
gratulacje!!
|
|
|
|
#4821 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje ![]() U mnie nic. Wypisuję się na żądanie. |
|
|
|
|
#4823 |
|
Raczkowanie
|
nebula a jak sie czujesz? Ktos dzis powiedzial cos rozsądnego?
|
|
|
|
#4824 |
|
Rozeznanie
|
Gratulacje
|
|
|
|
#4825 |
|
Zakorzenienie
|
Nic. Nadgorliwa lekarka mnie wczoraj zostawiła. |
|
|
|
#4826 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4827 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4828 |
|
Zakorzenienie
|
Uaoo gratulacje!
Czarna dla Was rowniez, Jaka duza waga Poli! Na pewno jest przesliczna ![]() Ja sie witam z Wami kochane dopiero bo z internetem slabo w szpitalu. Jas jest cudowny! Pomimo ze traktowany jako wcześniak (36+5) to wszyscy mówią ze wyglada na urodzonego w terminie dorodnego chłopczyka wazy 3050 i ma 56 cm.To ze w ogole urodzilam w piątek to cud - dziewczyny bylismy na wizycie u gina i mowil ze wszystko jest ok tylko rozwarcie na 2cm i dal skierowanie na cc zeby jechać do szpitala sie umowic. W szpitalu zonk - rozwarcie na 4 palce i bardzo malo wod (3 w skali do 10) my panika a ordynator od razu decyzja i cieciu. W dodatku jak Malego wyciagali to mial pepowine dwa razy wokół szyjki owinieta.. nie mogl zlapac oddechu wzięli go na oiom dostal 7 pkt, ale bardzo szybko zaczął sobie radzic sam.Mam wielki zal do gina - jsk mógł sie tak pomylic? Lekarze w szpitalu mówią ze jeszcze trochę i byloby za pozno ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
27 IX 2014 jesteśmy jedno jedno ze stali 1+1=3 Edytowane przez mojakaren Czas edycji: 2016-01-11 o 08:54 |
|
|
|
#4829 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje! Jak sie czujesz?
Karen-chybs jakiś nienormalny ten gin,przecież to raczej niemozliwe zeby tak nagle tak bardzo zmienila sie sytuacja
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#4830 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Czarnula w końcu się doczekalas Poli gratulacje ![]() Mojakaren - i miej tu zaufanie do lekarzy ehhh :/ najważniejsze że mały jest zdrowy Ja wczoraj miałam taki depresyjny nastrój, że sobie z dzieckiem nie poradzę i ze strachu przed cc siedziałam i wylam. Patrzę, że tu nastroje podobne były. ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- A zapomniałam napisać Baby super zdjęcia i śliczny masz brzuszek
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:42.

juz mnie tak boli ze zaraz oszaleje.
u nas to całkiem nieźle idzie, choć czasami cały dzień to tylko obiad zrobimy
przez ostanie 3 dni obejrzeliśmy cały sezon serialu 

przed wczoraj reszta czopu mi wyleciała i od tamtej pory sucho, brzuch miękki jak nigdy. Jak długo jeszcze 
i to nawet nie ból mnie przeraża, ale brak postępu albo cc ze wskazań nagłych 
dziwne uczucie...
a wyjeżdżamy przecież i jak urodzę tam to nie będę seksi fleksi

08.09.2012