Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz. IX - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-11, 09:11   #4831
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Dzisiaj o 3.45 przyszła na świat Polunia 55cm, 3850g, CC
Czarnula moje gratulacje! W koncu się doczekaliście
Ale duża dziewczynka.

A jak się czujesz po CC? W ogóle dlaczego?

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Mojakaren no wcale się nie dziwię ze masz żal. To nie do pomyslenia! Tak jak baby pisze to raczej niemożliwe żeby w ciągu kilku godzin aż tak wszystko się zmieniło. Całe szczęście że chociaż w szpitalu trafiłas na porządny personel i wszystko dobrze się skończyło

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 09:12   #4832
russiandoll
Raczkowanie

Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.

karen bardzo współczuję takiej nerwowej sytuacji kurcze rzeczywiście ciezko uwierzyć że wszystko zmieniloby sie tak w przeciągu kilku chwil... najważniejsze ze juz wszystko dobrze i jestescie razem

a u nas dzis 37 tygodni i 1 dzień
russiandoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 09:21   #4833
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:

znaczy moje kciuki jakoś zadziałały też jestem ciekawa czemu cc i jak się czujesz?
Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość
Nic się nie dzieje. Chyba lekarka co mnie przyjęła źle odczytała ktg czy co... Leżę na darmo. O ile jutro ktg będzie takie samo to spadam di domu.
No i super że Cię wypuszczają
Stary 2016-01-11, 09:22   #4834
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Czarnula gratulacje wreszcie się doczekalas swojej księżniczki
Mojakaren nie dziwię się że masz żal do gina...

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 09:23   #4835
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Mojakaren, współczuję doświadczeń. Cale szczęście że tak się sprawy potoczyły.

Russian, gratuluję 37tc

Ja się dowiedziałam że mam alergię na tworzywo z którego jest wykonany wenflon. Ręka pali mnie żywcem tam gdzie on jest wkłuty.

Na szczęście wyjęli. Wychodzę za ok 15-30 min.
Stary 2016-01-11, 09:26   #4836
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Nebula czyli Twój pobyt w szpitalu nie okazał się bezsensowny i chociaż wiesz że masz alergie i podczas porodu będziesz miała o jeden bol mniej

Serduszko malutkie

Stary 2016-01-11, 09:34   #4837
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Nebula czyli Twój pobyt w szpitalu nie okazał się bezsensowny i chociaż wiesz że masz alergie i podczas porodu będziesz miała o jeden bol mniej

Niestety...i tak mi go wsadzą. Chyba nie ma innych.
Stary 2016-01-11, 09:41   #4838
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Niestety...i tak mi go wsadzą. Chyba nie ma innych.
:-( poważnie. Może mają z jakiegoś innego tworzywa. Bez sensu

Serduszko malutkie

Stary 2016-01-11, 09:42   #4839
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez russiandoll Pokaż wiadomość
karen bardzo współczuję takiej nerwowej sytuacji kurcze rzeczywiście ciezko uwierzyć że wszystko zmieniloby sie tak w przeciągu kilku chwil... najważniejsze ze juz wszystko dobrze i jestescie razem

a u nas dzis 37 tygodni i 1 dzień
Gratulacje tygodni
Cytat:
Mojakaren, współczuję doświadczeń. Cale szczęście że tak się sprawy potoczyły.

Russian, gratuluję 37tc

Ja się dowiedziałam że mam alergię na tworzywo z którego jest wykonany wenflon. Ręka pali mnie żywcem tam gdzie on jest wkłuty.

Na szczęście wyjęli. Wychodzę za ok 15-30 min.
Proszę w domku odpoczywać. Współczuję bólu

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 09:47   #4840
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Macie jakas darmowa aplikacje do karmienia ?
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 09:49   #4841
kinga1701
Zakorzenienie

Karen wcale Ci się nie dziwię. Dobrze, że w szpitalu sprawdzili.

Nebula fajnie, że wychodzisz. Poważnie nie mają z czegoś innego, tylko będziesz musiała się męczyć.

Russiandoll gratulacje tygodnia .
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 09:55   #4842
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
no i zaczelam sie zastanawiac kiedy urodze i czy uda sie naturalnie,nie pije herbaty malinowej ani nie biore wiesiolka,o mezu nie ma co wspominac...pewnie Olivia wziela sobie do serca to ze ma poczekać az remont sie skonczy.
Ja też nie piję, nie biorę wiesiołka, męża odstawiłam I mały ma siedzieć do sesji, bo wie, że później mamusia będzie miała dla niego czas i nie będzie się denerwować

Cytat:
Kolejne mocno wyczekiwane na wątku dzieciątko! Gratulacje! Czemu cc?

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Mam wielki zal do gina - jsk mógł sie tak pomylic? Lekarze w szpitalu mówią ze jeszcze trochę i byloby za pozno
Byłoby, ale nie jest Trzeba się cieszyć, że akurat was zbadano i trafiliście na lepszego specjalistę

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

A tak w ogóle to dzień dobry
Tż przymocował obrazki nad łóżeczkiem na weekendzie Coraz bardziej mi dziwnie jak patrzę na tą część naszego pokoju.. Rano dziś Tż wstał i tak patrzy i mówi "no już niedługo i tu będzie leżał mały łobuz".. a ja sobie myśle.. no w sumie za 2 tygodnie, które zlecą mega szybko
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 09:56   #4843
kamilka
Zadomowienie

Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz...

Czarnula gratuluje! A czemu cc? Polunia duza dziewczyna !
NEBULA No i racja jesli nic sie nie dzieje to po co kwitnąć w szpitalu...
MOJAKAREN No faktyczne duzy jak na ten czas troche stresu za toba... A moze po prostu tak szybko rozwarcie postępowało?
ZUKEN aplikacja do karmienia? A co to?

Kciuki prosimy. Czekany na badanie... Na czczo... Nie musze chyba tlumaczyc ze nie wszyscy sa tym zachwyceni...
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez kamilka
Czas edycji: 2016-01-11 o 09:58
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 10:01   #4844
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Kamilka

Dziewczyny ja coś kojarzę że Czarnula miała wskazania do cc (okulistyczne chyba) i miała być podjęta decyzja jak już będzie rodzic czy będzie cc czy nie. No chyba że z kimś ją pomyliłam

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Nebula ale lipa z tą alergią

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 10:03   #4845
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ojej! Gratulacje! Ale duza dziewczynka jak sie czujecie?

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Uaoo gratulacje!
Czarna dla Was rowniez, Jaka duza waga Poli! Na pewno jest przesliczna

Ja sie witam z Wami kochane dopiero bo z internetem slabo w szpitalu.
Jas jest cudowny! Pomimo ze traktowany jako wcześniak (36+5) to wszyscy mówią ze wyglada na urodzonego w terminie dorodnego chłopczyka wazy 3050 i ma 56 cm.

To ze w ogole urodzilam w piątek to cud - dziewczyny bylismy na wizycie u gina i mowil ze wszystko jest ok tylko rozwarcie na 2cm i dal skierowanie na cc zeby jechać do szpitala sie umowic. W szpitalu zonk - rozwarcie na 4 palce i bardzo malo wod (3 w skali do 10) my panika a ordynator od razu decyzja i cieciu. W dodatku jak Malego wyciagali to mial pepowine dwa razy wokół szyjki owinieta.. nie mogl zlapac oddechu wzięli go na oiom dostal 7 pkt, ale bardzo szybko zaczął sobie radzic sam.

Mam wielki zal do gina - jsk mógł sie tak pomylic? Lekarze w szpitalu mówią ze jeszcze trochę i byloby za pozno

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
Okropnie sie pomylil.. Tez bym miala zal.. Najwazniejsze,ze wszystko dobrze
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 10:07   #4846
Casaa
Zakorzenienie

Aaa Czarnulka gratulacje szybkiego powrotu do pelni sil Tez jestem ciekawa dlaczego cc

Karen, przezycia straszne.... Dobrze, ze skonczylo sie pozytywnie. Blad gina, ze nie sprawdzil afi....

Nebula, no to dobrze ze wychodzisz

Ja dzis zaczynam 39tc (38+0)

Czekam na kuriera z woombie No i ciekawa jestem kiedy przyjda zaslony, ochraniacz i przescieradla do lozeczka.... Zamawialam 28.12, a tu cisza :-/

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 10:11   #4847
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Kamilka Mała pewnie nieźle marudzi.. Powinni szybko robić takie badania z samego rana, a nie trzymać dziecko do tej pory
Stary 2016-01-11, 10:12   #4848
Casaa
Zakorzenienie

Kamilka jest szansa na wyjscie?

Wyslane z Lumia920.
Stary 2016-01-11, 10:13   #4849
pietrusiowata
Rozeznanie

Czarnula gratulacje nareszcie możesz tulić się z Polusią

Mojakaren co za gin szok

Nebula współczuję alergii

U nas noc nawet spokojna, mały teraz szaleje z tatą w łóżku. Dzisiaj kolejny spacer i potem kolęda ciekawe jak Jaś przywita księdza :P
Stary 2016-01-11, 10:20   #4850
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Ja też nie piję, nie biorę wiesiołka, męża odstawiłam I mały ma siedzieć do sesji, bo wie, że później mamusia będzie miała dla niego czas i nie będzie się denerwować

Kolejne mocno wyczekiwane na wątku dzieciątko! Gratulacje! Czemu cc?

Byłoby, ale nie jest Trzeba się cieszyć, że akurat was zbadano i trafiliście na lepszego specjalistę

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

A tak w ogóle to dzień dobry
Tż przymocował obrazki nad łóżeczkiem na weekendzie Coraz bardziej mi dziwnie jak patrzę na tą część naszego pokoju.. Rano dziś Tż wstał i tak patrzy i mówi "no już niedługo i tu będzie leżał mały łobuz".. a ja sobie myśle.. no w sumie za 2 tygodnie, które zlecą mega szybko
Czym mocowaliscie obrazki-cos mocnego do klejenia czy haczyki wbijane w sciane? My mamy takie ładne sciany po remoncie ze mi zal cos w nie wbijac :-P

Ale jak już skonczysz sesje to przystawiasz meza i zaczynasz cos pić/brac czy też nie?:-D

Dzisiaj segreguje resztke ubranek (te duze rozmiary i wkladam do pudla),ukladam ksiazki na regale,ogarniam lazienke,odbieram zdjecia z sesji...jutro odbieram to najprostsze lozeczko z Ikei za 15e (uzywane) bo czesci do naszego nie dojda na czas :-D i pokoj Olivii gotowy,prawdopodobnie od weekendu przeprowadzam sie do tamtego mieszkania mimo ze kuchni nie bedzie mozna uzywac-ale robienie 100km dziennie autem juz mnie pokonuje.

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce

Edytowane przez baby montana
Czas edycji: 2016-01-11 o 10:22
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 10:23   #4851
Kruszynkaa86
Raczkowanie

Cytat:
Gratulacje !! Witamy Polę na świecie
Ewusia - masz rację, Czarna coś pisała kiedyś o tych wskazaniach do cc

Mojakaren - wcale się nie dziwię, że masz żal do gina... dużo stresu Cię to kosztowało, ale najważniejsze, że się wszystko dobrze skończyło !

Kamilka mocne

Edytowane przez Kruszynkaa86
Czas edycji: 2016-01-11 o 10:32
Kruszynkaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 10:26   #4852
czarnulax
Zakorzenienie

Casa gratulacje!

Mojakaren też bym miała żal...

Kamilka

Zrobili mi CC z powodu wielkości córci. Zmierzyli mnie i mała na usg w szpitalu podchodzila pod 4-4.1kg i byłam za wąska. Moje wskazanie od okulisty było dla lekarza przyjmującego bzdura i dał mi do zrozumienia, że na siłę sobie skierowanie załatwilam także... szkoda słów. Generalnie trafiłam przy przyjęciu na dość mało miły personel. Jak mnie kroili to kilka razy mi powiedział jak to dużo jest powikłań po CC, jaka to poważna operacja i jak to bardzo mnie boleć potem będzie. Było minęło.
Czuję się średnio. Rana mnie bardzo boli. Ruszyć się ciężko. Nawet śmiech jest dla mnie problemem

A mała jest cudowna I ma włoski
Stary 2016-01-11, 10:28   #4853
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kruszynkaa86 Pokaż wiadomość
Gratulacje !! Witamy Polę na świecie
Kruszynka jak tam u Was?
Czarna jak się czujesz po wszystkim??

kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 10:29   #4854
tygrysek83
Zadomowienie

Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz...

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Macie jakas darmowa aplikacje do karmienia ?

Ja korzystałam z bezpłatnych ale byłam średnio zadowolona i w koncu kupiłam ta http://www.andesigned.net/totalbaby.htm

Z darmowych to ta była całkiem http://www.apppicker.com/reviews/117...your-babys-day

Edytowane przez tygrysek83
Czas edycji: 2016-01-11 o 10:31
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 10:32   #4855
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Casa gratulacje!

Kamilka

Zrobili mi CC z powodu wielkości córci. Zmierzyli mnie i mała na usg w szpitalu podchodzila pod 4-4.1kg i byłam za wąska. Moje wskazanie od okulisty było dla lekarza przyjmującego bzdura i dał mi do zrozumienia, że na siłę sobie skierowanie załatwilam także... szkoda słów. Generalnie trafiłam przy przyjęciu na dość mało miły personel. Jak mnie kroili to kilka razy mi powiedział jak to dużo jest powikłań po CC, jaka to poważna operacja i jak to bardzo mnie boleć potem będzie. Było minęło.
Czuję się średnio. Rana mnie bardzo boli. Ruszyć się ciężko. Nawet śmiech jest dla mnie problemem

Dziekuje no i po co strasza powiklaniami w trakcie zabiegu? Widac jak malo jest lekarzy z powolania.... Nic to, wracaj do pelnej sprawnosci ciesze sie bardzo, ze wreszcie Pola jest po drugiej stronie brzuszka
Stary 2016-01-11, 10:35   #4856
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
Czym mocowaliscie obrazki-cos mocnego do klejenia czy haczyki wbijane w sciane? My mamy takie ładne sciany po remoncie ze mi zal cos w nie wbijac :-P

Ale jak już skonczysz sesje to przystawiasz meza i zaczynasz cos pić/brac czy też nie?:-D

Dzisiaj segreguje resztke ubranek (te duze rozmiary i wkladam do pudla),ukladam ksiazki na regale,ogarniam lazienke,odbieram zdjecia z sesji...jutro odbieram to najprostsze lozeczko z Ikei za 15e (uzywane) bo czesci do naszego nie dojda na czas :-D i pokoj Olivii gotowy,prawdopodobnie od weekendu przeprowadzam sie do tamtego mieszkania mimo ze kuchni nie bedzie mozna uzywac-ale robienie 100km dziennie autem juz mnie pokonuje.
Na gwoździe Były już dwa przybite i tylko wystarczyło dwa na dole przybić tylko, że Tż robił to beze mnie i dziwnie jakoś niesymetrycznie to zrobił Ale niech będzie nic już nie mówię

A jak zdam wszystko to pewnie tak choć suchość baaardzo mi dokucza

Nie dziwię Ci się, że Cię pokonuje, ja po 100 km padam jak mucha na kanapę i się nie ruszam do końca wieczora A co będziesz jadła skoro kuchni nie ma?
Stary 2016-01-11, 10:39   #4857
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Czarna ale super że już jest wszystko dobrze i Polunia jest z tej strony brzuszka. A lekarze bez komentarza. Zamiast wspierać pocieszać to najlepiej nastraszyć i tyle
Mąż kangurowal malutka i ogólnie może być z Wami? Odpoczywajcie i wracajcie do pełni sil

Serduszko malutkie

Stary 2016-01-11, 10:40   #4858
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Czarna - co za głupi lekarz obyś szybciutko doszła do siebie Gdzie zdjęcie
Stary 2016-01-11, 10:40   #4859
Kruszynkaa86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia01987 Pokaż wiadomość
Kruszynka jak tam u Was?
Czarna jak się czujesz po wszystkim??

Nowy rok się zaczął więc my też zaczynamy nie chce już dłużej czekać byłam u gina, wszystko ze mną dobrze więc na co mam czekać ? dał mi skierowanie na jakieś badania żeby sprawdzić, czy aby na pewno Adaś zmarł tylko z powodu tego węzła prawdziwego czy może były jeszcze jakieś inne powody, ale ja tak sobie czasem myślę: no niby fakt, lepiej wszystko dokładnie sprawdzić, ale z drugiej strony po co wyszukiwać czegoś na siłę ?? Jeszcze gdyby każdy lekarz mówił tak samo... a tu każdy ma swoją teorię i bądź tu człowieku mądry gdybym tak chciała wszystko sprawdzić i przebadać to roku by mi brakło A Wy Dziewczyny jak myślicie ? Doradźcie coś

Czarna - ale miły lekarz, nie ma co
Kruszynkaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 10:41   #4860
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Casa gratulacje!

Kamilka

Bez komentarza zachowanie lekarzy :/ kretyni.. Dobrze,ze wszystko ok
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości