|
|
#3091 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.2
|
|
|
|
#3092 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się cały czas zastanawiam nad ćwiczeniami... bo wcześniej dużo ćwiczyłam a teraz jakoś się boję że coś może się podziać :/ aaaa z miła chęcią coś bym poćwiczyła na moje dupsko i uda. Dziewczyny a używacie jakiś antycellulitowych kremów ? czy tylko ja się do tego dziadostwa przyznaję ![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
może mi we wtorek zrobi bo się z nim zobaczę.
|
|
#3093 | |||
|
Zakorzenienie
|
dobre
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jeszcze nic nie kupiłam dla Okruszka, ale już mnie korci, aby przejrzeć, co mam i co muszę dokupić. Tylko wiem, że przekopanie się przez dwie ogromne walizki najmniejszych ciuszków zajmie mi trochę czasu, więc chyba sobie to zostawię na l4.
|
|
#3094 |
|
Zadomowienie
|
Mnie plecy zaczely bolec od 20 tc. Miałam ucisk na nerw przez skolioze. To byl bol z prawej strony pod piersiami bol piekący palący to bylo straszne
|
|
|
|
#3095 | ||
|
Zadomowienie
|
Ja stosowałam jak mnie gardło zaczynało boleć i od razu pomógł
Święta prawda ![]() Cytat:
Najważniejsze, że wszystko w porządku Cytat:
Dziewczyny śliczne ciuszki
|
|
#3096 |
|
Rozeznanie
|
Ania, rowerek stacjonarny, czasami rozciaganie dla ciezarnych oraz polecane przez Lalare cwiczenia Angeliki Pioro.
|
#3097 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie się zastanawiam nad tymi ćwiczeniami cały czas
|
#3098 |
|
Zadomowienie
|
|
#3099 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
*** Ania ale dużo tego wszystkiego dostałaś! Fajnie, bo to spore oszczędności. I wózek też mi się bardzo podoba Kocuro, piękne zakupy! |
||
|
|
|
#3100 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Czytając wątek zauważyłam, że wiele z Was pisze, że wózek kupią dziadkowe - tak z ciekawości to jakiś zwyczaj czy przypadek? I czy któraś z Was ma alergię pokarmową/wziewną i/lub AZS?
|
|
|
#3101 |
|
Wtajemniczenie
|
Widzę że ten kalendarz chiński to pic na wodę - przynajmniej tu na czerwcówkach
Ja bym już bardzo chciała być pewna czy to chłopak czy dziewczynka, bo mogłabym w końcu na jakieś zakupy ruszyć. Ja też podjarana ciążą jestem okrutnie - zdjęcia brzuch robię, czytam o ciąży, w napięciu czekam na pierwsze ruchy, w ogóle strasznie to przeżywam. Wiem, że przy drugiej nie będę mieć już na to czasu więc korzystam póki co . Dziś moi rodzice powiedzieli, że dostaniemy 2000 na wózek, więc pomysł używanego już nieaktualny teraz siedzę i czytam jaki by najlepszy wybrać
|
#3102 |
|
Zadomowienie
|
U nas taki zwyczaj, jedni dziadkowie wozek, drudzy łóżeczko :-D. Ja mam alergie i wziewną i kontaktową, ale to kontaktowa daje mi sie niezle we znaki. Odkąd jestem w ciąży, nie stosuję żadnych maści sterydowych i mam masakre na dloniach :-(
|
|
|
|
#3103 |
|
Rozeznanie
|
Nie wiem skad to sie wzielo, ale moi rodzice kazdemu z wlasnych dzieci na pierwszego wnuka kupuja wozek, czyli ja tez dostane, tzn kase bo wozka w polsce miec nie bede. Ciekawe czy rodzice meza wymysla jakis prezent, bo znajac ich to kasy miec nie beda bo odkladaja na prezenty dla wnukow po corce. Ale oni sa specyficzni.
|
#3104 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
cwicze 4-5 razy w tyg, zero bólu. Na początku miałam ból kolana,ale spowodowany spięciem innego pochodzenia, mąż rozmasował i jest ok. Zero bólu a treningi Angeliki świetne!
|
|
#3105 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie tez przy pierwszym byla kasa na wózek z 1str , a z drugiej nie pamietam co dali, ale pewnie tez kasa na cos. Duzo nowych rzeczy przy chrzcie dostał maly np. Lezaczek, krzeselko do karmienia
|
|
|
|
#3106 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się już z pracy
chodź ledwo doszłam strasznie mnie dziś boli w dole brzucha. nie wiem czy to normalne bo ledwo szłam ![]() wszystkie rzeczy w Smyku
|
#3107 |
|
Zadomowienie
|
Od czego cię boli?
|
|
|
|
#3108 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3109 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3110 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wstaję na siku o 1-2 i nie mogę zasnąć przez dwie godziny Cytat:
Cytat:
Ja też teraz na początku od razu zaczęłam się rozglądać się za spodniami ciążowymi, ale popukałam się w głowę i w sumie dopiero w grudniu kupiłam, bo już mnie wszystkie pary zaczęły uciskać.Cytat:
Nie wiem kurczę, daliby w sklepach trzy do wyboru, to łatwiej byłoby coś wybrać ![]() Super! Kupowałaś w Smyku stacjonarnie czy przez stronę? Bo ja już znowu (w grudniu zamówiłam kilka żeby zobaczyć czy są fajne jakościowo) kilka bodziaków zamówiłam przez internet Cytat:
Cytat:
![]() Też myślałam, że będzie mi się dłużył czas, ale jestem na L4 już miesiąc i jeszcze mi się nie nudzi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Witajcie Ledwo żyję po tym weekendzie, miałam zajęcia na podyplomówce - 8 godzin zajęć to jest dla mnie masakra Nie jestem w stanie wysiedzieć na twardym krześle więcej niż godzinę Dobrze, że to co dwa tygodnie, a nie co tydzień
|
||||||||
|
|
|
#3111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i się nie zawiodłam jutro powinny przyjść ![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- a w ogóle to witam się w 21 tc
|
|
#3112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wow, ale gnasz do przodu
|
|
|
|
|
#3113 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się witam w 17 tygodniu
Mój Syn co dzień przytula się do brzucha , przykłada ucho i czeka aż go dzidzia kopnie
|
|
|
|
#3114 |
|
Zakorzenienie
|
Hej po weekendowo
Ja tam nie wierzę, w te wyliczanie dni po owu/do owu aby wybrać płeć ![]() To plemnik decyduje o płci a nie nasze terminy owu. I ja jestem w 1 ciąży i nie szalej z ciuchami ciążowymi, także kolejna teoria u mnie na odwrót ![]() Tak naprawdę w tamtym tygodniu kupiłam dopiero spodnie ciążowe w SH takie biodrówki z gumą szerszą za całe 18 zł (2 pary) ![]() Za to wczoraj upolowalam w Reserved sukienkę za 29 zł Idziemy za 2 tygodnie na zabawę karnawałową i tak się zastanawiałam w co ja się ubiorę, bo już mi brzuszek wywaliło ![]() A tak na marginesie, to proszę o kciuki za mój progesteron ![]() Taaaak bardzo bym chciała żeby wkońcu się ruszył i skoczył do góry, żebym mogła już odstawiać dalej tabletki ![]() Będzie na wyprawkę dla dzidzioła
|
#3115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no lece lece ![]() Madzia gratuluje 17tc
|
|
#3116 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczynki
dziś mam wizytę o 15.40 i mam stresa. Więc sprzątam i staram się jakoś szalenczo nie nastawiac,że się dowiem czy będę mieć synka czy córeczkę.Moja teściowa zbiera na wózek, mama też już składa na coś pieniądze. Po prostu chcą,wątpię ze jest jakiś taki zwyczaj albo coś. Nie prosiłam ani się nie nastawialam, że coś dostaniemy. Ale w sumie dużo rzeczy dostajemy i czasem już jest mi głupio. Bardzo często teściowa dzwoni i pyta czy mi przywieźć coś na obiad. Z reguły trafia na mój dzień niegotujacy dodatkowo zawsze mamy zaproszenie na niedzielę na obiad,więc wtedy też już nie gotuję
|
|
|
|
#3117 |
|
Ania
|
Witam sie z rana
![]() gratulacje dziewczyny kolejnych tygodni ![]() Moi rodzice tez kupują wozek, jakos tak zdecydowali kupili mojej siostrze, wiec i dla mojego dziecka tez kupuja. Drudzy kasy pewnie nie daliby ale teść zrobil lozeczko dla swojego pierwszego wnuka i teraz tez sie zadeklarowal Wiec jakies tam koszty odchodza. No i myslalam ze siostra zostawia mi tylko ubranka, a ona zostawia mi wszystko, tylko mam sobie przejrzec kocyki, posciele, bujak, przewijak, lampke, itp..chyba sobie dzis zobacze co tam na strychu jest ukryte Ja tam korzystam z pomocy. Nikomu nie każe nic kupowac czy dawac, wiec korzystam , bo wiadomo ze dzieco to wydatek, wiec jesli mozna zaoszczedzic to czemu nie skorzystac? Sama tez bym pomogla
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() Edytowane przez haneczkab92 Czas edycji: 2016-01-11 o 10:13 |
|
|
|
#3118 |
|
Zakorzenienie
|
witam wszystkie dziewczynki i chłopców
![]() Ja wczoraj cały dzien przeleżałam jak nieprzytomna bo do przeziębienia doszła migrena. Dzisiaj ogarnęłam dom i pomidorową i tez spadam leżeć... Co do wózka to nadal mam z mężem o to wojnę bo on koniecznie chce od kogoś z rodziny wytargać (z tym, że nikt nam wózka nie proponował) a ja koniecznie chcę kupić używany lub nowy w dobrej cenie. Wiem, że te wózki po rodzinie każdy jest po 2-3 dzieci i po prostu są zniszczone, ale jak się chłop uprze to nie ma na niego rady... Teść powiedział, że kupi... wódkę na chrzciny ![]() A moja mama będzie pomagać przy dziecku więc to uważam za wystarczające. Poza tym jej urodzi się prawnuk w czerwcu, a wnuczka jest mocno na starcie i bardziej potrzebuje kasy czy prezentów. Trzymam kciuki za wizytujące
|
#3119 |
|
Zakorzenienie
|
nam tez moi rodzice i teść składają się na wozek, co nas bardzo cieszy bo najwiekszy koszt odpada :-P
|
|
|
|
#3120 | |
|
Zadomowienie
|
Witam poweekendowo
![]() Cytat:
ja jestem zachwycona tym imieniem dla córeczki. Dla chłopaka na razie mamy duuuuży problem. kaska87, gratuluje chłopaka no i fajnie, że się ucieszyłaś chłopaki fajnie się będą bawić razem A Kubuś mi się podoba, tylko u nas odpada bo męża bratanek ma tak na imię.elaine-blath, a przy pierwszym synusiu też nie znaliście płci do końca? Podziwiam! Ja bym nie wytrzymała chyba Miqesi, ale Ci się wstydniś trafił My przy córci dostaliśmy kasę od teściów na wózek, a od moich rodziców z przeznaczeniem na szczepienia. A potem na chrzciny też kasę, ale my bardzo dużo sprzętu takiego typu kołyska itd to mieliśmy od siostry. Teraz w sumie jedyny większy wydatek to będą szczepienia. A kasę, którą dostajemy dla córki odkładamy na osobne konto (tam też odkładaliśmy becikowe, kasę z ubezpieczenia i co roku zwrot z podatku).
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:02.

może mi we wtorek zrobi bo się z nim zobaczę.

. Dziś moi rodzice powiedzieli, że dostaniemy 2000 na wózek, więc pomysł używanego już nieaktualny

strasznie mnie dziś boli w dole brzucha. nie wiem czy to normalne bo ledwo szłam 
od 2 do 4:30 spać nie mogłam a o 7:15 młody już wstał

dodatkowo zawsze mamy zaproszenie na niedzielę na obiad,więc wtedy też już nie gotuję