|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3692 |
|
Zakorzenienie
|
Badzia ja to wiem ty wiesz i 100 innych osob tez.
|
#3693 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() posyłam Ci wielką zaspę śniegu Cytat:
Cytat:
bez sensu wydawane pieniądze...a planujecie je przed ślubem czy po ? może jak Tż zobaczy ile co kosztuje to zmieni zdanie bo za wszystko niestety trzeba zapłacić nie smutaj skup się na sprawach ze szkołą teraz
|
|
#3694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja mam lokal zaklepany bo nie chcialam mamie sie rzucac na glowe z tym wszystkim i w tym lokalu robia takie imprezy , ale musisz miec minimum 23 osoby chyba. To my mamy kolo 25 i juz ![]() ja mam 6 rodzenstwa to oni pol zajmuja, ale zadnych ciotek, wujkow itp. Tylko ci co na serio razem sa z nami
|
|
#3695 |
|
Zakorzenienie
|
Marcia
![]() Mi szczerze mówiąc nie przeszkadzało zapraszanie na wesele przez moich rodziców i teściów osób, których nigdy wcześniej nie widziałam. Zwłaszcza,jeśli to była rodzina z daleka. Bo tak naprawdę to mało jest zawsze takich okazji,żeby rodzina z daleka mogła się z nami zobaczyć- głównie wesela i pogrzeby No i ja też mogłam im wszystkich poznać.Pewnie nie byłabym taka chętna jakbym sama musiała za nich płacić ale jeśli chodzi o płacenie za talerzyk, to moi rodzice płacili z swoich gości, a teściowie za swoich.Natomiast chrzciny to już inna bajka i w życiu bym nie nie zgodziła na żadnych teściów siostry czy brata, chyba,że miałabym z nimi bliskie relacje
|
#3696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Położna super babka, zachęca do sn, stwierdziła, że brzuch jeszcze wysoko. Zaraz fryzjer, obym była zadowolona
|
|
#3697 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety po probach dyskusji dowiedzialam sie ze zrobi i tak jak chce ;-) wiec super. Nie no mam zamiar olac ale nie chce mi sie tez wysluchiwac pretensji moich rodzicow którzy wola nie wywalac bez sensu kasy.
|
#3698 |
|
Zakorzenienie
|
Ale sie nadziałam
![]() ![]() szybko sniadanie itp zeby zdarzyc na moj serial w tv wlaczam a tu dupa ![]() :conf used:zapomnialam ze na moje zyczenie tz odmontowal dekoder polsatu i zamontowal niemiecka tv i nie mam ani serialu ani trudnych spraw ani nic ![]() :brzyda l:
|
#3699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3700 |
|
Zakorzenienie
|
My na chrzest zapraszamy tylko rodzeństwo i rodziców.. Już szukam małej restauracji blisko domu i ciuszków
|
#3701 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tam od razu zapowiedziałam wszystkim, że na chrzcinach będą tylko dziadkowie, prababcia, nasze rodzeństwo z rodzinami i już będzie ponad 20 osób. Ciotka męża już się wprasza, a to taka osoba, która mysli, że żadna impreza w rodzinie nie obędzie się bez niej i jej syna z rodziną- niedoczekanie, już mi na święta krwi napsuła .Powodzenia na uczelni- trzymam kciuki, żeby wyrozumiali byli dla Ciebie |
|
|
|
|
#3702 |
|
MamaKarolci28
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już V część naszego wątku!
Tez tak uważam, mój tez mial taki pomysł to go od razu ostudzilam z tym pomysłem. Byli rodzice dziadkowie i rodzeństwo z dziećmi i tak było 45 osób. Chciałam zeby było kameralnie i tak było a nie zaraz z 80 osób i jeszcze orkiestra, bo tak jest modnie w rodzinie meza ale absolutnie nie przystalam na to
|
|
|
|
#3703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo jak to drugie to problem z glowy, niech rodzice tz placa za swoich gosci a ty za swoich ![]() ![]() a jak u Ciebie w domu to tez moga sie dorzucic do kosztow np do przygotowania za jedzenie itp
|
|
#3704 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziś kurier przyniósł mi wózek dla mojej Kluski Moja macica chyba też coś zaczęła trenować, wczoraj miałam twardniejący brzuchol i trochę takich boleści jakby na okres, że aż się położyłam , trochę się przespałam i przeszło...
|
|
#3705 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
?
|
|
|
|
|
#3706 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie tak samo ![]() mam cc 2 lutego ale 1 lutego na 11 mam byc w szpitalu na wszystkie badania itp ![]() nie gadaj tak, musimy dotrzymac ![]() ![]() tz urlop zabukował juz Cytat:
![]() bo moja miescina w pl malutka i tylko 3 sa takie do wyboru lokale, a chrzciny, wesela urodziny, stypy ciagle sa. Tym bardziej w lipcu wesela. My mamy 17 lipca chrzciny ![]() i gdzies kolo 2,5 tys wyjdzie wiec w miare ok sa dwa ciepłe dania, sałatki, lody, owoce, soki, kawa , herbata i ciasta. Sama zrobie z mama tort i tyle u nas % nie bedzie ![]() wiec mysle ze jak mamy kosciol na 11 to sale na 13 i do 17 towarzystwo sie rozejdzie i swiety spokoj bedzie
|
|
#3707 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, może mnie pomyliłaś z kimś
|
#3708 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już V część naszego wątku!
Cytat:
|
|
|
|
|
#3709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3710 | |
|
Zakorzenienie
|
Kaasi, hm nie wiem. Dziwacznie. Dość mocno mnie męczy dziś. Położyłam się.Jutro męża nie ma, wyjeżdża służbowo, ma jakieś 400 km w jedną stronę. Będę się stresować, że go nie ma i że w razie co to szybko go nie ściągnę. Wolę dziś odpocząć w takim razie..
Cytat:
|
|
#3711 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
RacEj gdzies w lokalu. Ale tu my placimy a nie rodzice ;-) przybajmniej jak narazie tak mi sie wydaje. Cytat:
Fajnie ze wozek przyszedl ;-)
|
|
#3712 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3713 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
).Byliśmy styrani a jeszcze przed tym przygotować chatę, ja musiałam oczywiście mieć udekorowane stoły po swojemu...Tym razem biorę knajpę i pitolę. I goście na pewno posiedzą krócej. Cytat:
No musimy wytrwać. Dla mnie to większy komfort psychiczny tak sobie na spokojnie przyjechać...
|
|
#3714 |
|
Raczkowanie
|
O umnie na weselu teściowie tak samo najchetniej wszystkuch by zaprosili sle ja sie tam w to bardzo nie wracałam bo nikogo praktycznie z ich rodziny nie znałam, ale dziwne to dla mnie byli bo oni normalnie to z nikim się nie zachodzą, a i tak pozapraszali i sąsiadów w koło. I co sąsiedzi przyszli a rodzinka się nie pojawiła i gdyby mój mąż nie dzwonił do wszystkich 3-5dni przed weselem to byśmy płacili tesciowie za puste talerzyki około 30 osób.
A co do chrzcin to my planujemy moje rodzeństwo rodzice babcia. A z strony męża jest problem z jego bratem, który mieszka obok Ale się do nas nie odzywa od momentu gdy działkę pod nasz domek wyrownalismy i zaczęliśmy budowę. No i problem chrzestnych u mnie wiadomo siostra lub brat A U niego |
|
|
|
#3715 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz chcemy w lokalu zrobić i mieć kłopot z głowy. Tylko u nas nie uda mi się przeforsować jednego- alkohol będzie na pewno .
|
|
|
|
|
#3716 |
|
Zakorzenienie
|
tak się pobawiłam ze stołem haha
![]() tort też był motylkowy ( z cukierni) a babeczki upiekłam sama z motylkami offkors, w motylkowych papilotkach i oczywiście wszystko biało-fioletowe.
|
#3717 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[QUOTE=butterfly20;5408796 4]Pierwsze chrzciny były u Teściów, na 25 osób bodajże, z cateringiem. Fakt,że wszystko nam ugotowali, rozstawili, zebrali brudne naczynia itp.Ale zimną płytę i ciasta robiliśmy sami, trzeba było gonić wokół tych gości, więc sobie wszyscy siedzieli do 21 ( a chrciny były o 11 ).Byliśmy styrani a jeszcze przed tym przygotować chatę, ja musiałam oczywiście mieć udekorowane stoły po swojemu...Tym razem biorę knajpę i pitolę. I goście na pewno posiedzą krócej. No musimy wytrwać. Dla mnie to większy komfort psychiczny tak sobie na spokojnie przyjechać...[/QUOTE] ja tak miałam na weselu, byla sala, kucharki ale trzeba bylo dowiesc produkty, ciasta swoje itp. Nigdy wiecej !!! ![]() ![]() teraz zrobie soie tylko tort i jakies ciasto mama zrobi i sie pojdzie z torebka. Lokal do 17 wiec nie ma siedzenia godzinami bo kto tyle z dzieckiem małym wytrzyma, tym bardziej ze my bedziemy pierwszy raz w pl z Mia oj tak.... ja tez bym wolala terminowo i zaplanowane miec ![]() Cytat:
ej to jak w lokalu to prosta sprawa, niech placi za swoich tesciowa jak chce takich "dalszych" zapraszac i juz
|
|
#3718 |
|
Raczkowanie
|
Witam się w pon południe po małych przebojach ale z happyendem
Juz nie pamiętam która pisała, że wzrastają ceny wózków. Upatrzyliśmy i w sumie wybraliśmy wózek za 1999 zł dziś wchodzę na stronę sklepu i widzę ... cena promocyjna 2149 - ciśnienie już mi podskoczyło. Wchodzę na allegro uff SĄ w starej cenie ale jakieś foto było dziwne dzwonię się dopytać a pani mi mówi, że tego koloru co ja chcę nie mają |
|
|
|
#3719 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3720 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to u mnie nie bylo by o czym gadac, nie ma i koniec %. Moj ojciec ma z tym problem i tz rodzice tez. Wiec nawet symbolicznie szampana nie bedzie ![]() ja sobie zrobie z % pojade do de a mama biedna zostanie z problemem na głowie bo jak ojciec sprobuje to koniec, bedzie tygodniami pił. Wiec nie ma takiej opcji nawet ![]() Cytat:
ale ładnie i słodko ! ![]() kurcze moze tez pomysle cos zeby był jakis motyw przewodni albo co ![]() ![]() U nas bedzie tez sesja zdjeciowa bierzemy caly nasz sprzet i tła i bedziemy strzelac fotki zeby byly na pamiatki ![]() bez jaj.... cos musze pomyslec zeby zrobic cos w tym stylu, chociaz by jakies ozdoby stołu, serwetki itp ![]() u mnie na weselu był fiolet wszedzie nawet moj ojc krawat fioletowy ubrał
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:14.

19.02.2016 r.
.
i współczucie dla mnie
.
nie smutaj skup się na sprawach ze szkołą teraz

.
.