Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :) - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-11, 12:26   #4951
201610051940
Konto usunięte

Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :)

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
ja za tyle kupiłam nowy Torino.. chyba ze szukasz 3 w 1 za ta cene ??

polly kreca no.. skoro ksiegowa albo kobitka od wypłat zwał jak jak zwał.. NIE WIE co z twoim wynagrodzeniem... no jak nie ona to kto ma wiedziec ??
ja od poczatku l4 nie widialam swojego paska.. wyplata jest ok to sie nie upominam no ale jak zawoze too l4 to mogliby mi dac ten pasek.
no ja bym wolala 3w1 ale nie wiem czy za tyle kupie
201610051940 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 12:27   #4952
Bonku
Wtajemniczenie

Gwiazdka a Adamex Pajero np? Za 1500 3w1 no i bebetto Holland luca np tez w tej cenie kupisz nowke 3w1
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 12:32   #4953
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

hej dziewczyny,

Misia - dobrze ze już spokojniej.

Słoneczko - super że wyszłaś

Z wypłatami z ZUS wiecznie coś nie tak. Ale też musicie pamiętać że oni wypłacają średnią z całego roku a nie 100% z pensji. Wiec jeśli miałyście podwyżkę np. pół roku temu to Zus wam mniej wypłaci bo oni wyliczają średnia zarobków z ostaniach 12 miesięcy.

ja zapisałam się dzisiaj na wizytę kwalifikacyjną do szpitala - mam na 15 lutego

przyszły też moje piżamy do karmienia - są OK
Dorka__00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 12:34   #4954
diablica071086
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
No to super, to po wizycie jakaś kawka? Tak koło południa na spokojnie?
Chętnie a jak jeszcze w okolicy arkad, feriogaju to już idealnie

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek2507 Pokaż wiadomość
Cos sie ze mna dzieje bo mam smak na zupke chinska:-( ale narazie sobie odmawiam
Nie powiem ja czasem się skuszę tak samo czasem maca zaliczę

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość

A ja znów zjadłam w macu właśnie.
Pytam panią co mają z mięsa w jednym kawałku a nie mielonki to ta zdębiala i mi nuggetsy proponuje... boszsz.. nie wiem pytania nie zrozumiała czy co? W końcu po wielu propozycjach sama zapytałam o skrzydelka to ja olsnilo ze mają. Jedyna rzecz w macu nie mielona! Ręce opadają. Nie mogę tu przychodzić bo się denerwuje.
Bo w macu pracownik wkłada nagetsy winksy stripsy i inne z zamrażalki do tłuszczu i nie patrzy co jest pod panierką.Ale chyba z tego co pamietam stripsy co sa w chicker są z kawałka ale głowy nie dam sobie uciąc bo dawno juz od kuchni nie stałam i naggetsy jak się przerwie wyglądają jakby miały włókna a winksy mają nawet kostki
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 12:37   #4955
fasolka1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gwiazdka997 Pokaż wiadomość
Gwiazdka ja za mój Camarelo Carera 3w1 dałam 1370zł. Nie wiem jaki model i cena Ci odpowiada ale są w tej cenie nowe wózki, a używki też można fajne znaleźć z Bebetto czy innych modeli.

Doszłam do ładu z ciuszkami ufff, myślałam, że się już wykończę przy przewalaniu tej sterty pajaców, bodziaków i śpiochów
Teraz muszę to poukładać rodzajami i zobaczyć ile sztuk czego mam. Wydają mi się jakieś duże te ciuszki no ale zostawiłam najmniejsze z tych co miałam i metkowo do 3msc.

Dorka to już niedługo, co to jest ta wizyta kwalifikacyjna? to już jakiś wywiad zbierają czy zostajesz w szpitalu do porodu?

Ja mam 4 piżamy z kolekcji "szara Żyrafa/Misiek" wiosna lato jesień zima na porodówce" piękne są

Edytowane przez fasolka1987
Czas edycji: 2016-01-11 o 12:42
fasolka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 12:37   #4956
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dorka__00 Pokaż wiadomość
Z wypłatami z ZUS wiecznie coś nie tak. Ale też musicie pamiętać że oni wypłacają średnią z całego roku a nie 100% z pensji. Wiec jeśli miałyście podwyżkę np. pół roku temu to Zus wam mniej wypłaci bo oni wyliczają średnia zarobków z ostaniach 12 miesięcy.
No to wiadomo. ale mi nagle wypłacili kilka stów mniej niż w poprzednich miesiącach.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 12:43   #4957
moooniaaaa
Zakorzenienie

mnie w tym całym l4 wkurza to, że nie wiem kiedy spodziewać się przelewów. Nic zaplanować nie mogę z bieżącej kasy. Wypłaca mi zus. Teraz mam l4 do 13 stycznia, ciekawe kiedy mi coś wyślą część kasy wysłali mi w grudniu, jakby za pół miesiąca
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-01-11, 12:47   #4958
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

Cytat:
Napisane przez fasolka1987 Pokaż wiadomość

Dorka to już niedługo, co to jest ta wizyta kwalifikacyjna? to już jakiś wywiad zbierają czy zostajesz w szpitalu do porodu?
to jest prywatny szpital, który ma umowę z nfz - mają darmowe porody ale tylko terminowe i zdrowe. Warunki są super - ale nie przyjmują trudnych pacjentów więc trzeba w 36 tygodniu do nich iść na wizytę czy kwalifikujesz się (czyli czy z ciążą jest wszystko dobrze). Mają też ograniczoną ilość miejsc, bo to niewielki szpital.
Jeśli tam mnie nie zakwalifikują to mam jeszcze 2 inne szpitale do wyboru.
Stary 2016-01-11, 12:47   #4959
_polly_
Zakorzenienie

No to u mnie o tym dobrze, że mi wypłaca pracodawca.😞

Stary 2016-01-11, 12:48   #4960
milenujdka
Wtajemniczenie

Polly- w sumie dobrze, że dałaś znać, że wypłata Ci się nie zgadza. Księgowa teraz musi dojść z tym do ładu. Pewnie siedzi i się gorączkuje. Możliwe, że popełniła błąd Więc może przy kolejnej wypłacie dostaniesz wyrównanie.

Kompletuję zakupy na gemini. Na razie mam za ok. 170 zł, ale jak mąż przyjdzie z pracy to niektóre rzeczy musimy obgadać i jeszcze na termometr trzeba będzie doliczyć 100 zł. Wracam do zakupów. Miło tak w domu wyjść do sklepu i się nie męczyć
milenujdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 12:53   #4961
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milenujdka Pokaż wiadomość
Polly- w sumie dobrze, że dałaś znać, że wypłata Ci się nie zgadza. Księgowa teraz musi dojść z tym do ładu. Pewnie siedzi i się gorączkuje. Możliwe, że popełniła błąd Więc może przy kolejnej wypłacie dostaniesz wyrównanie.
Mam nadzieję, że coś z tym robi, bo od 2h nie odpisuje mi na maila, a miała wysłać kwit za grudzień. A wczesniej wymiana wiadomości szła płynnie. I mam nadzieję, że wyrównają mi to wcześniej, bo muszę łóżeczko zamówić.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-11, 12:57   #4962
fasolka1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dorka__00 Pokaż wiadomość
to jest prywatny szpital, który ma umowę z nfz - mają darmowe porody ale tylko terminowe i zdrowe. Warunki są super - ale nie przyjmują trudnych pacjentów więc trzeba w 36 tygodniu do nich iść na wizytę czy kwalifikujesz się (czyli czy z ciążą jest wszystko dobrze). Mają też ograniczoną ilość miejsc, bo to niewielki szpital.
Jeśli tam mnie nie zakwalifikują to mam jeszcze 2 inne szpitale do wyboru.
aha, dziękuję za odpowiedź ja w tematach przyjmowania na porodówkę jestem niezorientowana. Myślałam, że ze skierowaniem już idziesz od lekarza na dany oddział z diagnozą jakąś pod obserwację.
Bo jak nagle zaczyna kobieta rodzić to chyba przez SOR to idzie?
A jak na cesarkę to nie wiem czy tydzień wcześniej kładą czy ile? Chciałabym już urodzić. i być po.
Stary 2016-01-11, 12:59   #4963
misia880
Zakorzenienie

U nas w szpitalach w okolicy jest osobne wejscie niby dla rodzacych. Izba przyjec ginekologiczna albo od razu na odzial idziesz

Moje kolezanka do szpitala szla dzien przed cesarka. Tydz to za dlugo raczej

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 13:11   #4964
Bonku
Wtajemniczenie

Moniaa mnie tez to denerwuje w zusie oni wyplacaja za 1zwolnienie od do jak miałam tydzień np listopada i 2tyg grudnia to dostawalam w połowie wlasnie za 3 tyg.. Zawsze to mnijszy przelew wczesniej miałam za caly miesiąc teraz wychodzi niby tyle samo ale właśnie w ratach :/

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Mniejszy*

Każdy mi mowi ciesz sie za niedługo sie zacznie korzystaj z wolności tak jakbym miala do więzienia iść.. Wiem ze poczatki sa trudne ale tyle matek daje rade to i my damy, w dawnych czasach to domy drewniane bez gadżetów babki dawaly rade to i my damy

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Wybieram sie dzis do koleżanki ktora ma termin na luty pooglądam wyprawkę i pozapisuje jakies hity których mi brakuje
Stary 2016-01-11, 13:13   #4965
_polly_
Zakorzenienie

Bonku, później podziel się z nami tymi hitami.

Stary 2016-01-11, 13:14   #4966
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
ja od poczatku l4 nie widialam swojego paska.. wyplata jest ok to sie nie upominam no ale jak zawoze too l4 to mogliby mi dac ten pasek.
Ja też się nie upominam, ale może wezmę któregoś razu wszystkie

Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość
Chętnie a jak jeszcze w okolicy arkad, feriogaju to już idealnie:p:

Nie powiem ja czasem się skuszę tak samo czasem maca zaliczę
No Arkady to chyba całkiem dobra opcja. Ale nie chcę sama decydować

Ja ostatnio miałam ochotę na mcflurry, ale tak się zestresowałam, że wszyscy będą patrzeć, że jak to, z brzuchem i do maka wchodzi.. Jakby to kogoś obchodziło no ale przejęłam się tym i odpuściłam

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
No to u mnie o tym dobrze, że mi wypłaca pracodawca.��
Widzę, że też tego nie doceniałam. Nie zapeszając zawszę mam kasę pierwszego w okolicach 12-13 jak na razie bez pomyłek.
Stary 2016-01-11, 13:15   #4967
mira81
Zadomowienie

Witam sie,
Opadlam z sil po wczorajszym rajdzie po ch. W dodatku nic specjalnie nie kupilismy a olazilam sie jak glupia. To byl pierwszy i ostatni wypad na przeceny. Nic kompletnie nie ma.Wole juz siedziec przed kompem i zamawiac.
Wczoraj swietnie sie czulam, spedzilismy kupe czasu na tych cjolernych zakupach a jak wrocilismy to dopiero poczulam kregoslup, brzuch, nogi. Wszystko bolalo. W dodatku podobnie jak u ciebie Misia..mala zaczela tak szalec ze tez zastanawialam sie czy wszystko ok. Stukala mi w szyjke, wyzej krecila jakies mlynki. Ale nie mialam skurczy, w dodatku udalo mi sie na chwile zasnac i jak wstalam to juz byla spokojniejsza. Dzisiaj ruchy normalne wiec chyba jest ok.

NADIA fajny zakup..wozeczkiem za 5 stow tez bym nie pogardzila.

Fajnie macie w Pl z tymi uzywkami..ja tutaj tez sledze stronki z uzywanymi rzeczami ale ludzie chyba poglupieli..niektorzy wystawiaja ciuszki w cenach prawie sklepowych bo ze firmowe..paranoja

SLONECZKO super ze nareszcie do domku zmykasz, tylko przypadkiem nie szalej od nadmiaru wolnosci. No i gratulacje..waga malutkiej sluszna

Wczoraj ogladalam program o porodach i m.in pokazywali babeczke ktora miala uszkodzone lozysko i 2 miechy spedzila w szpitalu. Dotrzymali ja do 32 tyg i rozwiazali ciaze. Ta dziewuszka wazyla ponad 2kg i wogole nie wygladala na wczesniaka. Pocieszajace to ze gdyby cos teraz sie stalo to dzidzius juz sobie poradzi.

BONKU jak widze takie berbecie ktore pochlaniaja chipsy i inne swinstwa to mi sie scyzoryk w kieszeni otwiera..

Co do torby do szpitala..to ja wlasnie mam zgryz bo do torby sportowej na pewno sie nie zapakuje a waliche mam ogromna. Chyba wezme 2 torby i juz. Jedna dla mnie druga dla malej. Zreszta i tak musze miec dwie torby ( zalecenie ze szpitala): jedna mala z rzeczami na sale porodowa i druga na pobyt z czega ta druga zostaje w aucie az do chwili jak zostane przewieziona do pokoju po porodzie.

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 13:15   #4968
monikmi
Zadomowienie

Cytat:
Monikmi zaczęłam się też zastanawiać gdzie się zapodziałaś
żylakami się nie przejmuj, przejdzie po ciąży, teraz to wysiłek jest dla organizmu tyle krwi pompować. Mnie z kolei kłuje w tyłku, tez nie wiem czy żylaków się tam nie nabawiłam
Dobra wiadomość z wózkiem
U mnie hemoroidy to przypadłość od 1 trymestru, już się przyzwyczaiłam. Ale miałam nadzieje że moja bożenka zostanie oszczędzona

Mi gin mówił że jeśli będziemy się umawiać na cesarkę to najlepiej by było jakbym zaczęła 39 tydzień ale to już zależy kiedy Mały będzie chciał się ewakuować

Cytat:
Napisane przez gwiazdka997 Pokaż wiadomość
Myślę że spokojnie coś znajdziesz w tych pieniażkach

Która z dziewczyn wrzucała przepis na te bułeczki drożdżowe? Chyba sowa? Bo są przepyszne, dzięki! Piekę już drugi dzień i jutro pewnie też będą bo znikają ekspresem szczególnie jak są jeszcze ciepłe

Dziewczyny na smyku jest promocja na pampersy premium care ale już tylko rozmiar 0 z tych mniejszych został, wychodzi troszkę ponad 50gr za sztukę. I chusteczki z tej serii też na promocji.

monikmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 13:16   #4969
milenujdka
Wtajemniczenie

Mam pytanie do dziewczyn, co zamawiały z gemini

Czy, jak mam listę w przechowalni i się wyloguję to ona po zalogowaniu jeszcze będzie? Bo chcę zamówić z mężem, żeby ewentualnie coś poradził.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-11, 13:19   #4970
Bonku
Wtajemniczenie

Ciekawe jakie miny mieliby ludzie jak bym po urodzeniu po szpitalu hasala w takiej piżamce https://m.facebook.com/?_rdr#!/niezg...pe=3&source=48

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Dodaj do koszyka moj wisi juz tydzień i nic sie nie usunelo
Stary 2016-01-11, 13:20   #4971
mira81
Zadomowienie

Aha..zapomnialam w piekarniku piecze sie pasztecik z mieska rosolowego..jeszcze jakies 20 min a pachnie bosko..

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 13:22   #4972
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
Ciekawe jakie miny mieliby ludzie jak bym po urodzeniu po szpitalu hasala w takiej piżamce
Ja bym się z Tobą zaprzyjaźniła ale opis mega, 'odzież elegancka'
Stary 2016-01-11, 13:26   #4973
_polly_
Zakorzenienie

Miałam kiedyś taką piżamę onesie, baaardzo mi się podobały. I kupiłam taka na guziczki. Prawie ją rozerwałam, gdy szłam na poranne siku. i już nigdy więcej nie ubrałam.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-01-11, 13:42   #4974
fasolka1987
Zadomowienie

Cytat:
Mam pytanie do dziewczyn, co zamawiały z gemini

Czy, jak mam listę w przechowalni i się wyloguję to ona po zalogowaniu jeszcze będzie? Bo chcę zamówić z mężem, żeby ewentualnie coś poradził.
mi się nie kasowała jak była w przechowalni.

Bonku mi się nie wyświetla ta piżama
Stary 2016-01-11, 13:42   #4975
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

Cytat:
aha, dziękuję za odpowiedź ja w tematach przyjmowania na porodówkę jestem niezorientowana. Myślałam, że ze skierowaniem już idziesz od lekarza na dany oddział z diagnozą jakąś pod obserwację.
Bo jak nagle zaczyna kobieta rodzić to chyba przez SOR to idzie?
A jak na cesarkę to nie wiem czy tydzień wcześniej kładą czy ile? Chciałabym już urodzić. i być po.
to chyba zależny od szpitala, a znam dziewczyny co miały cesarki to przychodziły dzień przed albo nawet w dniu terminu - tyle że na czczo.

Jak jest rozpoczęta akcja to wchodzisz przez IP chyba - na pewno Cie pokierują
a jak minie termin i nic się nie dzieje to masz wyznaczane kontrole na ktg i czasami wyznaczają termin hospitalizacji. Ale ja bym raczej nie chciała w szpitalu czekać na poród...
Stary 2016-01-11, 13:48   #4976
milenujdka
Wtajemniczenie

Cytat:
mi się nie kasowała jak była w przechowalni.
Dzięki, właśnie miałam pisać, że wszystko jest ok po wylogowaniu

A jak myślicie czy teraz jest odpowiedni moment, żeby pytać lekarza o skierowanie do szpitala na poród, o jakieś informacje, co jest potrzebne na sali albo jaki szpital poleca itp. Czy za wcześnie?
W szpitalu, w którym chcę rodzić to ta lista rzeczy potrzebnych jest uboga.

Edytowane przez milenujdka
Czas edycji: 2016-01-11 o 13:50
Stary 2016-01-11, 13:52   #4977
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:

Może zapewniają większość
Stary 2016-01-11, 13:56   #4978
milenujdka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
Może zapewniają większość
Ale nie ma żadnej informacji o tym, co dla dziecka, jakie ubranka i w ogóle.
Jest tylko taka lista:
przybory toaletowe
dwa ręczniki (najlepiej kąpielowy i zwykły)
pantofle
klapki pod prysznic
szlafrok
krem lub pomadka do zwilżania ust
1 butelka wody mineralnej niegazowanej
Stary 2016-01-11, 13:59   #4979
_emma
Zakorzenienie

Przyszła druga przesyłka przewijak i termofor. 😀

Czekam jeszcze na dwie. Zamówiłam używany kombinezon dla Oliwki i 2 krzesła barowe dla rodziców na 25 rocznicę ślubu. Wiem jakie mamie się podobały, ona sama już chyba zapomniała, że chciała kupić.. 😉
Stary 2016-01-11, 14:00   #4980
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

Cytat:
Dzięki, właśnie miałam pisać, że wszystko jest ok po wylogowaniu

A jak myślicie czy teraz jest odpowiedni moment, żeby pytać lekarza o skierowanie do szpitala na poród, o jakieś informacje, co jest potrzebne na sali albo jaki szpital poleca itp. Czy za wcześnie?
moim zdaniem możesz się już zapytać. Mnie moja gin ostatnio pytała czy wybrałam już szpital... dała mi tez do wypełnienia plan porodu - żebym się zapoznała i zastanowiła.
Zapytać zawsze można - skonsultować.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości