|
|
#4411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
i noc bez pobudek i spacerów po mieszkaniu
|
|
|
|
#4412 |
|
Wtajemniczenie
|
Nuuuda, wpadajcie do nas.
|
|
#4413 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co to za gra? ![]() ----- My dziś byliśmy u mojej mamy z dzieciakami, wybawili się i padli (tż też, bo się opił z moim bratem i tatą hihi). Przynajmniej mam spokoj Poza tym wpadłam na genialny plan wypadu z TZ na weekend z okazji moich 30 urodzin w lutym Wynalazłam fajną ofertę w Pałacu za Wrocławiem i zarezerwowałam Tylko dzieci będę musiała przekazać babciom
|
||
|
|
|
#4414 |
|
Wtajemniczenie
|
Demeter, gra "Studium w Szmaragdzie"
Spalismy dziś we czwórkę na łóżku. Szaleństwo! Spali wszyscy prócz mnie! Kwiatuszku bo zapomniałam: w smyku (online przy odbiorze w empiku) kartą upominkową empiku nie placilam jezzxze,ale kol z pracy mówiła, że można.
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2016-01-10 o 14:39 |
|
|
|
#4415 |
|
Zakorzenienie
|
Weekenda weekend i po weekendzie. Wlasnie lezymy w lozku bo moj krolewicz jeszcze nie spi a ledwo co na oczy patrzy myslalam ze padnie wczesniej ale sie przeliczylam 😕😁 hahaha.
Ale.w ten weekend zanotowalam mini sukces dziecko mi zaczelo.mowic "mama Si" i siada na nocnik i sciaga spodnie dzis caly dzien bez pampka (dobrze ze mialam zapas getrow) tak wiec prosze o dalsze 3manie ow.Sorce fiuu fiuu. Ja na 30tke mam zamiar zrobic sobie nowe tatto ❤❤ Mil3go dnia jutrzejszego |
|
|
|
#4416 |
|
MBZ♥
|
Sorce, to udany wieczór
zaciekawiłaś mnie grą![]() Klementajn to warunki wymarzone sama wiesz do czego w fotoklubie są zdjęcia?Kwiatuszku i jak Zuuuu? ludzie są nieodpowiedzialni![]() Demeter super plan ![]() Pani, odzywała się architektka? My wczoraj mieliśmy kolędę, potem ruszyliśmy do sali zabaw wieczór z archiwum x i koniec weekendu![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Kasia jaki wzór? ![]() Villga, fajny pomysł z tym słojem na wycinki-zgapiam Moderna martwię się, proszę odezwij się!!!!! |
|
|
|
#4418 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie z drogi do pracy.
BYOU jeszcze nie wiem jaki wzor na razie mam upatrzone 2 ale pewnikiem do marca (jak bd w Pl ) moze uda sie cos innego znalezc ![]() Przy poniedzialku prosze oby bylo tak calyw tydzien i z wstawaniem i wyszykowaniem sie do wyjscia. No cud miod malinka dzis byla. |
|
|
|
#4419 |
|
Zadomowienie
|
Sorce daj znać czy Ci przeszło to ze smykiem i empikiem. Ja mam czas do lipca
![]() Byou ze skórą Zuzi jakby ciutke lepiej a przynajmniej juz sie nie pogarsza. Za to zeby tak jej dają w kość, że aż się wczoraj poplakala. Z taką złością zaciska dziąsła, że aż się trzęsie
|
#4420 |
|
Zakorzenienie
|
BYou a jakich Ty zdjęć oczekujesz w klubie, bo nie rozumiem ?
![]() Pani gdzie Ty u diabła znalazłas olejek kokosowy w biedronce? Nie widziałam nigdzie! (w rossmanie też nie). |
|
|
|
#4421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie szukałam jest. na ul. Pachonskiego i Wybickiego jesli dzieci mi pozwola, to zrobie Ci dzis fote (o ile jeszcze jest )
|
|
|
#4422 | ||
|
Zakorzenienie
|
BYou
jestem jestem, juz prawie zdrowa, tyle, ze o slabych nerwach ![]() zamowilam conversy dla M., bo sa wyprzedaze, ale faktycznie wypadaja bardzo (!!!) zawyzone te rozmiary dla dzieci - rozmiar 25 mial miec wkladke 15,5 cm, w rzeczywistosci jest to 17 cm - beda dobre za rok lub pozniej mialam odsylac i jeszcze raz zamawiac, ale nie chce mi sie, na ten rok mam kilka par trampek z h&m, wystarcza na razie takie (zreszta sa super jakosci, piore je w pralce i nic sie nie dzieje i nie mialabym zalu wyrzucic te 20-40zl - conversy juz bym pewnie z placzem ratowala piorac recznie (probowalas prac w pralce?)_____________________ dziewczyny, jak szukacie oleju kokosowego to robcie to na dziale zywnosciowym (nie na kosmetycznym )____________ M. ma dziwny okres zachowan, nie podoba mi sie to ani troche, drazni wrecz, oby poszlo szybciej jak przyszlo (duzo krzyczy, placze, zlosci sie)A ja nie lubie bawic sie z moim synem, nie lubie tych zabaw odgrywajacych rozne scenki, caly dzien najlepiej jakbym trzymala misia/ludzika z playmobile i mowila - co ja mam mowic? Co ja mam odgrywac? Nie mam tyle talentu i fantazji ![]() Jak tylko slysze, mama gdzi jest pan, to wzdycham gleboko i mam ochote uciekac, zamknac za soba drzwi na klucz ![]() I jeszzce te zasady zabaw, musi byc tak, jak dziecko sobie wymysli - nowoscia u M. jest to, ze zaczal krzyczec glosno, albo placze jak jest nie tak jak on chce. etap - do przetrwania. Dotychczas etapy byly u M. burzliwe ale bardzo krotkie, Oby i tym razem bylo podobnie. buuu ![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
Jak M. spi u siebie, to ja spie niespokojnie, czekajac kiedy sie w nocy przebudzi, jak spi ze mna to nie spie, bo sie rozpychamy ![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Przymierzam sie powoli do zmiany fotelika - BYou kiedy zmieniasz, masz juz wybrany model? Najbardziej do mnie przemawia Britax Römer Advansafix II ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- rany, jak ty to wypatrzylas Cytat:
M. lubi, ale jemu kartke trzeba trzymac, bo on tnie dwoma rekami kiedys juz tak pieknie cial jedna reka, a teraz nawet nie pozwoli sobie pokazac, bo sie zlosci ![]() hehe... co jak co, ale tu to sobie Twoja t. u mnie zawsze plusy zbiera |
||
|
|
|
#4423 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tam nasze piorę. i nie wiem czy to ma wpływ na ich żywot? moje ulubione mają z 6 lat a jak nawet mają dziurę, to dziura jest stylowa ![]() ![]() skórzane też piorę... wiem. grzech :/ brzmi koszmarnie. ale zrozumie tylko te, kto też się bawi non stop... to chyba ten. a kolorowy??? Cytat:
moja t. prekursorką ducha RB. RB unosi się nad światem. moja córka (syn też) są noszeni. jak potrzeba. wierz mi... często jest potrzeba... więc można się wykazać w "ponoszeniu". i wtedy chętnie sprzedaję dziecko. zawsze, ale to zawsze będę przeciwna noszeniu dla samego noszenia. ponosić to SE torebkę można. albo lalkę. ale jak się świadomie robi na złość (ok... wbrew prośbom) głównego opiekuna (sic), to jest to po prostu złośliwe i wredne. w moim mniemaniu. co dla jednego jest zabawą, dla drugiego może być utrapieniem. nie mam czasu na nic. nie mam przestrzeni swojej w ogóle. mam bardzo absorbujące dziecko. może ktoś lubi sprzątać, gotować, prasować, prać z dzieckiem na ręku. ja nie umiem i nie chcę. a po wizytach teściowej muszę.
|
|
|
#4424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)mega koszmarnie ja lubie aktywne zabawy, bieganie, silowanki, wyglupy, spiewanie, tanczenie kolorowy, pomaranczowe i zielone ale to fajnie, ze schodzi do podlogi sie tulic, bo chyba zaczyna jednak sluchac Twoich portzeb ja dziecka nie nosilam tez caly czas, jak lezal spokojnie to nie ruszalam sporo lezal, tak mi sie wydaje ![]() panika jestem pewna, ze wiele sie obie w tym temacie nie roznimy, tylko uzywamy innych sformulowan
Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2016-01-11 o 15:03 |
|
|
|
|
#4425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja teściowa chce nosić cały czas. tj. wtedy gdy ona ma na to ochotę. a jak przestaje mieć ochotę/czas/możliwość, to Ola jakby nie kuma. taka sytuacja. t. schodzi do podłogi, bo się mnie boi. ale jednak robi po swojemu. ja też w końcu zrobię
|
|
|
#4426 |
|
Zakorzenienie
|
Mamuśki, przeciągający sie katar jest jakimś zagrożeniem? Kacper ma po nocy gęsty, żóltawy katar(sporo)+ 2-3 razy w ciągu dnia wyciera sie mu nos...trwa to już z 2 tygodnie i mama moja, ze jak to nie pójde z nim do lekarza, tyle czasu dziecko zakatarzone, że zapalenie płuc.. itp itd...
|
|
|
|
#4427 |
|
MBZ♥
|
Moderna jak słyszę: bawimy się, że Ty jesteś.... i tu wstaw odpowiednio: żaba, kotkiem, tatą, piratem, złodziejem to mam ochotę wiać
muszę robić/mówić to co Ona chce bo inaczej jest Jej przykro. Także rozumiem i Conversy piore w pralce, jak kiedyś szorowalam szczoteczką to zacieki zostały skąd zamawiałaś? Koleżanka tak miała z zamawianymi na all, centymetry z kosmosu:/Pani, wiesz że moje mietowe conversy, które mają już z 8 lat lepiej się trzymają niż te białe kupione 2 sezony temu:/ Klementyna te w przebraniu ![]() Oliwka bardzo dziękuję |
|
|
|
#4428 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4429 |
|
Zakorzenienie
|
jest, w słoiku na dziale spozywczym
|
#4430 |
|
Zakorzenienie
|
panika t. to jakas twardzielka, ze sie nie boi
![]() BYou zamawialam na oficjalnej stronie www.converse.com (wysylka z Holandii) - na butach pisze rozmiar EU25, US 9 - a buty z H&M EU 25 maja rozmiar US 8 ![]() beda dobre na za rok, zaplacilam naprawde malutko za te buty (tak mi sie wydaje)
|
|
|
|
#4431 |
|
Zakorzenienie
|
Klementy n o
|
|
#4432 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jak słyszę: MAMO, A TERAZ POWIEDZ... MAMO ZAPYTAJ TERAZ O.. MAAAAMOOO NIE TAK! to mam telepotawkę
|
|
|
#4433 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak słyszę, że to cudowne, to wiem, że osoba, która tak mówi bawi się tak max. godzinę dzinnie ![]() Cytat:
w moich jakoś nie było, aż tak, ale Konkubent miał takie z podwójnym językiem i były obłędnie trwałe. teraz co sezon ma nowe. ile? BYou, pytałaś o projekt. póki co cicho-sza. pani pisała, że ma sajgon i na dniach postara się coś podesłać.
|
|
|
#4434 |
|
MBZ♥
|
Moderna prawdę mówiąc jeszcze nie ogarnelam tematu fotelika, zapisałam ten Twój i będę kminie
![]() To widać fabryka to inna rozmiarowka :/ Klementyna a to muszę link poszukać ![]() Pani no właśnie bo wiem, że u niektórych tv rządzi, a wspólna zabawa leży i kwiczy ![]() Jeszcze mnie wkurza pękanie gumy ![]() Sorce przybij piątkę
|
|
|
|
#4435 |
|
Zakorzenienie
|
pani
nO oczywiście, ze szukałam na kosmetykach![]() byou http://zpr1.lublin.eu/hawajskie-rytm...w-przedszkolu/ |
|
|
|
#4436 |
|
Zakorzenienie
|
panika te niebieskie w przeliczeniu na zlotowki ok 100zl, te biale 80zl.
|
|
|
|
#4437 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4438 |
|
Zakorzenienie
|
U nas zabawa jest taka
Mała bierze w zależności od dnia tego co ma pod ręką (małe laleczki, koniki pony, klocki ze składanej drewnianej ciuchci itp.) siada przy stoliku i rozmawia: - Mamo kocham Cie (ja odpowiadam: też ciebie kocham - nie to nie do Ciebie!!! aha no ok) - Ja Ciebie też kocham - Dziecko nie wolno tata mówił (ja a co tata powiedział? - nie do Ciebie!!!! no dobra mama już nie przeszkadza) - no tak ..... Najlepsza jest zabawa w zerówkę pod prysznicem Mówię wychodzimy a Aniela nie jeszcze nie bo muszę dzieci uczyć Wszystkie butelki ustawione w kółko lub rządek aniela w środku lub z boku i uczy dzieci np. liczyć (1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,12, 13,14,11,18)Ostatnio nas do zabawy nie potrzebuje sama się bawi z wymyślonymi dziećmi, ukochanym Marcinem, Wiktorią lub Kubą ![]() No i już było pierwsze wyznanie miłości nie wiem czy pisałam. Ja: Kocham Cie Anielko A.: Ja Ciebie nie Kocham Ja: ??? A.: Ja Kocham Marcina Ja: A.: a Marcin Kocham mnie Ja: A. To mój Ukochany Ja: Tata słyszałeś co nasza córka mówiła T: tak A. Niemusisz |
|
|
|
#4439 |
|
Zakorzenienie
|
oliwka super dialogi
uczenie butelek najlepsze
|
|
|
|
#4440 |
|
Zakorzenienie
|
Pani
No jak żyję nie widziałam oleju kokosowego w biedronce tosz to chyba tylko takie cuda w Krakowie |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.

Byliśmy z chłopem na starówce, najadłam sie jak dziki osioł, a teraz drink i filmik
Tylko dzieci będę musiała przekazać babciom
ow.
w fotoklubie są zdjęcia?
ludzie są nieodpowiedzialni

)

jestem jestem, juz prawie zdrowa, tyle, ze o slabych nerwach 

kiedys juz tak pieknie cial jedna reka, a teraz nawet nie pozwoli sobie pokazac, bo sie zlosci