|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
zaraz Ci oddadzą twoją kruszynkę
![]() Kinga - no właśnie myślałam nad ścierkami kuchennymi z mikrofibry albo właśnie pościelą flanelową. Mama by mi obszyła, bo ma maszynę więc nie rozwalały by się. A pościel dorwać na używkach Trochę zachodu, ale chusteczek będę potrzebować do minimum 2 r.ż. więc
|
|
|
|
#4922 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
Kamilka
![]() Wyslane z Lumia920. ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Przyszlo woombie ale to jest wąskie ![]() ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4924 |
|
Zakorzenienie
|
Jak zamawialam to jej nie zauwazylam.... Przez to srednio mi sie podoba :P no ale mi nie musi sie podobac, byle dzialal !!!
Wyslane z Lumia920. ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Trzeba pomyslec o nowym watku.... A nie wiem czy dobrym pomyslem jest zeby zakladala go ktoras z dziewczyn jeszcze w dwupaku bo jak widac w kazdej chwili moze sie zaczac porod i nie bedzie czasu na pierwsza strone :| Moze ktoras z dziewczyn juz ogarnieta z maluchem zaopiekuje sie nowym watkiem? Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4925 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kuchnia jako pomieszczenie jest :-D i ma lodowke i zlew,wiec sniadanie i kolacje sobie ogarne,a obiady i tak u tesciowej w domu gotuje bo jak spedzam tutaj caly Dzien to nie moge 40 minut w jedna strone jechac zeby zjesc cos i wracac dalej dom ogarniac ;-) jak sie mala urodzi to i tak nie bede gotowac tylko na kanapkach leciec :-P a do czasu jak nadejdzie rozszerzanie diety to kuchnia bedzie skonczona Cytat:
kciuki! Strasznie mi sir o Waszych perypetiach czyta,bardzo dzielne jestescie. Widze ze dzisiaj dużo woombie na watku...czy ktoras z juz mamus uzywa woombie i ma jakas opinie wyrobiona?:-P
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
||
|
|
|
#4926 |
|
Zakorzenienie
|
Kamilka daj znać jakie wyniki.
Casaa fajny i ta czacha tez mi się podoba. U mnie by się nie sprawdził Szymek nie lubi być skrepowany. |
|
|
|
#4927 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4928 |
|
Zakorzenienie
|
Kamilka, współczuję
Nam dzisiaj położna pobierała krew na badania przesiewowe (bo przyszła druga bibułka do domu) i mały taaak wył, że myślalam, że mi serce pęknie. Jutro jedziemy do okulisty na to badanie, o którym pisałaś ![]() I w tym tygodniu czeka nas też pobranie krwi na badania, ja nie wiem jak ja to wszystko przeżyję ![]() Młody od 29.12 przybrał 560g ![]() Tym samym dzisiaj 3 z przodu i ważymy 3160g
|
|
|
|
#4929 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4930 |
|
Zakorzenienie
|
Mój woombie polubił. Ale pierwsze pakowanie było w dzień i gdy był spokojny. Kolejne też. Dopiero tej nocy już w nim spał
przy zakładaniu się wkurza, ale jak tylko zapnę do końca, robi się nagle cicho, jakby z kontaktu go odłączyli zauważyłam też, że gdy strasznie fika, płacze, po włożeniu w woombie momentalnie cichnie, jeśli nic mu nie dolega. Dzięki temu odżywamy z mężem ![]() CZARNA, gratuluję!!! KAREN, ale akcja. ... dobrze, że skierowanie dostałaś, nie chcę wiedzieć co by to było, gdybyś beztrosko wróciła do domu...
|
|
#4931 |
|
Zadomowienie
|
Hariet kciukasy
No moj maly spokojny teraz spi juz zbliza sie 3 godz troche ulalo sie z cycow i siedze z pielucha. A on spi ulewa mu sie co raz i slysze kupe. Jakos mi smutno tak samej i nudno jak maz poszedl do pracy. Zrobilam zupe posprzatalam pranie zmywarka i siedze. Maz o 16 na szczescie i week wolne ![]() Tak mysle moze te cyce sie nie unormuja... juz tydzien minal. Jest lepiej bo co bylo to masakre przezylam z nimi.byly twarde gule. Moze za duzo odciagalam i teraz mam za duzo pokarmu i tak zostanie ![]() Nie bola mnie jeden jest wiekszy ale z dwoch leci jak mija 2 godz i jak karmie to leci ciurkiem z 2 na raz
|
|
|
|
#4932 |
|
Zakorzenienie
|
MAGDA, przeginasz pałę z tymi egzaminami
fajnie, że dzieć daje ci je pozaliczać---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- DOTKA, fajnie, że młody przybiera u nas niby teraz mm, a w ciągu tygodnia 100G przybrał
|
|
#4933 |
|
Zakorzenienie
|
Chcialam zarezerwowac w restauracji stolik na ostatnia randke na sobote, a tam juz miejsc nie ma.... Ledwo tydzien sie zaczal :/
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też czekam na położną, ciekawa jestem ile przybrał przez weekend. med fajnie, że się polubili. lune mi też sie dziś leje, jak głupie. rano wstałam z mokrą plamą na koszulce i na łóżku, teraz jak karmiłam to go oblało bo przecież leci pod ciśnieniem, to i tak dobrze, że dzis z jednj dziurki a nie 3 jak ostatnio Magda ciekawa jestem czy uda Ci się wszystko pozaliczać, przed porodem czy jednak urodzisz w szkole Ale trzymam kciuki aby się udało ![]() ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Co ile karmisz, i jak dużo zjada? |
|
|
|
|
#4935 |
|
Zakorzenienie
|
KINGA, co 3-4h je. Ilość różna, tak od 50 do 100ml, zależy ile chce. Na dobę wychodzi od 500 do 550ml
|
|
#4936 | |
|
Zakorzenienie
|
Dotka
Cytat:
Za tydzień muszę być, bo przedstawiamy z koleżanką scenariusz i mam jej nie zostawić samej z tym wszystkim No ale mam nadzieję, że mały będzie grzeczny i rozumie, że mamusia nie ma czasu perspektywa wolnego miesiąca bez spiny i tylko dla małego baardzo mnie cieszy
|
|
|
|
|
#4937 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#4940 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4941 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Jakich pieluszek używacie mamuśki bo mnie te pampers care wkur..... non stop przelewaja:/ Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4942 |
|
Zakorzenienie
|
Olaf cala noc przebalowal a teraz caly dzien spi :P noo wiec oficjalnie z mężem mamy dość
Ogólnie jest grzeczny, lubi sie tulic i nie rozstawalby sie z cyckiem i straszny silacz nam sie trafil! Lezac mi ja klacie bez problemu podnosi glowe... potrafi sie juz przekręcić z boku na bok, nie wiem co to bedzie dalej
|
|
|
|
#4943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Heh, no ja na zjazd 23-24.01 nie dotre, a mam 2 ostatnie egzaminy... No chyba, ze... Tobie powodzenia zycze
|
|
|
|
|
#4944 | |
|
Zakorzenienie
|
KASIA, bardzo. Jest spokojnie, kupki w normie, brzuch nie boli.
---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Cytat:
|
|
|
#4945 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4946 | |
|
Zakorzenienie
|
Biedna...
Ja pognałam męża po nespazminę, bo położna nam polecana na takie baby bluesy jak mnie dopadają. Chociaż dzisiaj było pospane od 23 do 10, z 3 przerwami na karmienie. Cytat:
|
|
#4947 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4948 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. Edytowane przez malwi89 Czas edycji: 2016-01-11 o 16:28 |
||
|
|
|
#4949 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Magda tez o tym myślałam przed końcem ciąży żeby sobie takie ściereczki flanelowe zrobić. Wtedy po użyciu wkłada się je do pojemnika z odrobiną olejku herbacianego który dezynfekuje i zabija zapach. Nadal o tym myślę żeby sobie zorganizować. Przepraszam że nie nadrobie całości . Cofnęłam się tylko 3 strony. U nas super. Przełom totalny. Mały nauczył się lepiej ssać. Ja nauczyłam się go przystawiać bez długiej awantury. Korzystam z poduchy do karmienia ale też czasami trzymam go w rękach. Najczęściej metodą z pod pachy i z przodu . Też przeszkadzają mi jego raczki. Bo się odpycha , wkłada je do oczu , buzi i denerwuje. Odgina głowę do tyłu albo źle łapie i bólu jak cholera. Ale porównać do pieszych dni to jest i tak rewelacja. Umiem uspokoić jego histerie. I przystawiam ponownie i tak do skutku. A uspokaja się jak trzymam go przed sobą poziomo, nóżkami w swoją stronę i unosze do góry i zdecydowanie opadam. Tzn takie kolysanie góra dół ze 2-3 razy i milknie. Oczywiście ostrożnie i bez przesady ale ten ruch go bardzo uspokaja. Nadal kocham te mini pieluszki bambusowe bo gdyby nie one wszystko byłoby do okoła w mleku a tak to wybieram na bieżąco buziola. Mam za sobą już karmienie odciągniętym z butli i też super. Ręczny aventem w pięć minut leje się ok 60 ml co wciąga na dwa razy. Czasami za dużo. Nie wiem ile taki 5 dniowy Maluch powinien tego wciągnąć. Zapisuje sobie o której go karmię. I widzę już rytm 2,5 godzin w dzień i 3 w nocy. Czasami zdaża się też 1,5 h ale rzadziej. Średnio wychodzi mi ok 30-50 min w nocy na ogarnienie go razem ze zmianą pieluchy (często dwóch na jedno karmienie lub tak jak wczoraj i przedwczoraj w nocy wszystkich ciuchów bo z pieluchy siki poleciały i cały był mokry razem z kołdrą. .. a drugi raz cały się ufajdolił przy zmianie pieluchy bo trzasnal bombę w trakcie podcierania) dziś pierwsza noc kiedy się wyspałam. W sensie przespałam z 6h. Współczuje wam baby bluesa ja mam na odwrót. Przypływ energii. Od kąd mały je i dużo śpi robie wszystko w domu jakby go nie było. Dziś jestem już sama w domu. Od 7:30 do po 18. Ale zrobiłam wszystko. Szybki prysznic, makijaż ,dwa prania ,umylam podłogi i jestem w trakcie robienia obiadu ale młody już kwękał w kołysce. Wiec się cyca my Teraz. Pisze to aby pocieszyć wszystkie w dwupaku że nie zawsze jest źle. Ja płakałam raz kiedy nie umiałam go nakarmić. Pierwszej nocy. Teraz jestem pod wpływem endorfin i mam super humor. Mimo że siedzę Sama w domu. Trzeba sobie dać ze dwa tygodnie żeby poznać się z dzieckiem. I być dobrej myśli. Dziś pierwsze werandowanie. Myślę że w niedziele pójdziemy na pierwszy spacer bo mąż ma tylko ndz. wolne a sama się trochę boję iść pierwszy raz. PS. Trzymam za wszystkie kciuki żeby te złe humory i dni minęły i żeby maluchy szybko się zsynchronizowały
Edytowane przez 86ewula Czas edycji: 2016-01-11 o 18:15 |
|
|
|
|
#4950 |
|
Zakorzenienie
|
Ewula
miod na me serce super, ze sie tak dogadalas z Mlodym ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:47.

Trochę zachodu, ale chusteczek będę potrzebować do minimum 2 r.ż. więc

Ale niech będzie nic już nie mówię 

noo wiec oficjalnie z mężem mamy dość