![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 :) -cz.VIII
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#32 |
Wtajemniczenie
|
Melduje sie w kolejnej części
![]() Ktoregos dnia piękna pierwsza strona ![]() ![]() Urocze sa te cotton ballsy ;-) Ja tylko na chwilę bo zrobilam dziś tyle ze padam i muszę sie zdrzemnac i podladowac baterie ![]() Misia ciesze się ze jest lepiej Sloneczko to super ze wypuszczaja Ciebie w końcu ![]() Wpadne wieczorem na dłużej bo teraz lezakowanie a potem jade do koleżanki na parafine i ploty ;-)
#33 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Domyślam się że masz stresa w związku z tym że nie masz przy sobie rzeczy dla Małej ale taki Okruszek przecież niewiele potrzebuje na początek ![]()
![]() |
#34 |
Rozeznanie
|
No już po pierwszym spotkaniu umówiliśmy się za miesiąc ale trzeba było przełożyć z powodu mdłości ;-) teraz możemy się brzuchami porównywać ;-)
#35 |
Zadomowienie
|
Malinka lezec obowiazkowo! A malej niech ojciec do rozumu przemowi..te pare tygodni w ciepelku jej sie jeszcze przyda.
Ps pasztet wyszedl super, dolalam rosolku zamiast sloniny i naprawde wyszedl mieciutki i puszysty. Tylko nad przyprawami musze popracowac nastepnym razem.. Darolka takie winko to mozna na recepte sprzedawac ![]() Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#36 | |||
Zakorzenienie
|
Tu mam tylko kilka rzeczy, ale to jest kropla, bo nawet na liście ze szpitala mam więcej napisane niż mam kupione. Nic nie wyprane w dodatku jeszcze.. Poza tym reszta w Polsce a i tak nie wiem czego się spodziewać mam, bo dopiero jak dostanę zobaczę co i ile tam jest.
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wózek dopiero za 2 tygodnie ma być wysłany więc u mnie będzie za jakieś 3, chociaż prędzej za 4 tygodnie.
![]() |
#37 | |
Zadomowienie
|
Ja też
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Witam się i ja w nowym wątku.
I ja już po wizycie. Urodzę kolejne maleńkie dzieciątko, chociaż miałam nadzieję że tym razem będzie Sławuś nieco większy, no ale trudno się mówi i najważniejsze że wszystko poza tym jest ok. Przytyłam kolejne dwa kilo co daje łącznie zawrotne cztery kilo, co mnie ogólnie cieszy bo miałam spory nadmiar przed ciążą ale i tak do porodu pewnie 70 przekroczę ![]() ![]() Z Polski nawiozłam sobie dwa ogromne wory ciuszków nie wiem kiedy ja to ogarnę ![]() ![]()
#39 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oby i mojej się tak nie śpieszyło, niech siedzi jak jej dobrze w środku ![]() Niewiele potrzebuje, ale ja nie mam kompletnie nic. Wszystko zamawiałam do Polski, bo nie spodziewałam się, że będzie jak będzie. Tu mam tylko kilka rzeczy do kupienia, ale to męża też wyślę, albo powoli podjedziemy kiedyś na zakupy autem. O sterydach nic mi nie mówili. Nie wiem czy tu się to praktykuje, a mi nie przyszło do głowy się zapytać nawet.. Cytat:
![]() Super, że pasztet wyszedł ![]() ![]() Póki co zamroziliśmy mięsko z wczorajszego rosołku, żeby uzbierać trochę więcej na raz ![]()
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=malinka9191;5409141 5]Tu mam tylko kilka rzeczy, ale to jest kropla, bo nawet na liście ze szpitala mam więcej napisane niż mam kupione. Nic nie wyprane w dodatku jeszcze.. Poza tym reszta w Polsce a i tak nie wiem czego się spodziewać mam, bo dopiero jak dostanę zobaczę co i ile tam jest.
Przypomniałaś mi o dzisiejszym ważeniu i tym co zobaczyłam na wadze. Jak wcześniej było na miesiac +2 tak teraz po świtach +4 ![]() ![]() ![]() Nic nie mówiła o żadnych sterydach czy coś. Jakby to wcześniej było to może bym coś dostała, a teraz chyba już nie. Oszczedzaj sie a za tydzien dowiesz sie dokladnie na usg co i jak. Sterydy moga podac chyba w kazdej chwili. Napomnij jej o szyjce niech sie wypowie. I nie zamartwiaj sie o wyprawke. Najwyzej kupcie ze 2 body malutkie i pizamke. Niech bedzie w pogotowiu.W razie czego maz kupi od reki co trzeba. Wozek moze poczekac bo i tak na razie nie bedzie ci potrzebny. Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Któregoś_dnia - piękny wątek
![]()
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
Anteria mnie w pt kluli..tez jestem rh-
Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może Twoja mama wyprałaby i wyprasowała chociaż te najmniejsze ubranka? Może je zapakować w kilka worków żeby nie nabrały wilgoci i zapachów.
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Witam sie i ja
![]() Moj maz rozbil w kuchni termometr rteciowy.. kurde nie wiem czy to bezpieczne |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
W ogóle to witam w nowym wątku. Zamówiliśmy dzisiaj wózek, jednak padło na Torino, Pani nam zaproponowała nawet lepsza cenę niż myśleliśmy. 1695zl 3w1 ;-)
Jestem zadowolona, chociaż di teraz nie wiem czy nie lepiej było wziąć Hollanda i oszczędzić 200zl.. Z jednej strony bardzo mnie to cieszy a z drugiej byłam w zusie i Pani mnie dobila, że najpewniej będę miała wstrzymana wypłatę przez podwójne ubezpieczenie - w zusie plus drugie z urzędu pracy, bo jestem niewyrejestrowana. A nie wyrejestruja mnie, póki nie przyniosę odpis wyroku sądu na który czeka się 5 tyg i którego jeszcze nie mam. Wiec zapowiada się znowu wesoło. Prawie się w aucie tż pobeczałam. Nie dość, że zwolnia człowieka bezpodstawnie, tułaj się po sądach, stresuj, a po wszystkim miej problemy z zusem i urzędem pracy i sądem, bo na wszystko się czeka. Ręce mi już opadają.. Sory za marudzenie, musiałam się pożalic.....
#46 | |||
Zakorzenienie
|
Malinka
To teraz tylko leżeć i odpoczywać ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() W grudniu miałam taką ochotę na mcflurry! odwiozłam tż na 7:00 do pracy i czatowałam aż maca otworzą. 7:10 już wpierdzielałam loda i popijałam kawą ![]() ![]() Uroczy nowy wątek ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Zadomowienie
|
Moja kolezanka ktora byla w sobote na wywolaniu dzisiaj juz wychodzi do domu.Pojechala na oddzial rano, o 13 urodzila i po sprawie..Szczesciara.
I w temacie krzyczenia w trakcie porodu..swiezo upieczony tatus nam mowil ze O. darla sie w nieboglosy.. Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Monia ty pewnie wiesz co w takim przypadku, rozbicia termometra..
|
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Wtajemniczenie
|
Monia-oby nikt się nie rozpakował, bo jeszcze za wcześnie. Ja bym chciała wcześniej urodzić, ale tak w tych 2 tygodniach tolerancji się zmieścić.
Ja mam nadzieję, że moje będzie malusie tak koło 3kg ;-) ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Misia-mi kiedyś rozbił się termometr rtęciowy. Spróbuj go zebrać np. Zgiętą kartką papieru, ale najlepiej nie dotykaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Zadomowienie
|
Witam sie w nowym wątku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
" Po rozbiciu termometru rtęć może się rozprzestrzenić w dość dużym promieniu od miejsca zdarzenia. Rtęć stosunkowo szybko paruje, a jej opary są bardzo szkodliwe. Aby temu przeciwdziałać, należy jak najszybciej i jak najdokładniej pozbierać rtęć, sprawdzając wszystkie miejsca, w których mogła się zatrzymać. Do zbierania rtęci nie należy używać odkurzacza - może powodować rozpylenie rtęci w powietrzu – najlepiej wykonać to tekturką, za pomocą której należy drobiny rtęci zmieść na szufelkę, a następnie przełożyć do słoika wypełnionego zimną wodą i zakręcić." I wyrzucić, wsio. Najważniejsze to wszystko zebrać
![]() A na pewno to był rtęciowy termometr? bardzo stary? bo teraz w tych szklanych nie ma już rtęci. |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry Dziewczyny
![]() Trochę Nas nie było, ale miałyśmy awarię komputera, a pisanie na telefonie jest zupełnie nie dla mnie ![]() Piękny wątek!! Malinka, dziewczyny dobrze prawią- na początek niewiele Ci trzeba. Jak coś to kupicie kilka rzeczy, a potem będziesz na spokojnie domawiać/czekać na paczkę z Polski. Moja pierwsza córcia już od 22 tyg nas straszyła wyjściem, szyjka była baaardzo krótka, skurcze, a finalnie urodziłam 2 dni po terminie -de fakto pomogły wtedy liczne leki, ale strachu było co nie miara. Teraz szyjka też jest na poziomie ciut ponad 25 mm, a na większy odpoczynek nie mogę sobie przy córci pozwolić. Bądźmy dobrej myśli ![]() Powiem Wam, że ostatnio pomagałam koleżance wybrać wózek. Znacie taką polską firmę Dada Paraisa Group? 2 znajome go mają stąd też firmę kojarzę i na wyprzedaży rocznika udało Nam się znaleźć wózek 3 w 1 za całe 500 zł nówka ![]()
#53 |
Zakorzenienie
|
Rteciowy
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Rozeznanie
|
Witamy sie i my w nowym wątku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wózek stwierdziłam, że jak nie dojdzie na czas to pal licho,najwyżej fotelik od kogoś pożyczymy i tyle ![]()
![]() |
#57 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#59 |
Wtajemniczenie
|
Malinka, jasne, że tak
![]() Nie wiem gdzie będziesz rodzić, ale w większości szpitali, z którymi ja bądź moi znajomi mieli do czynienia to i tak dziecko wypuszczają dopiero w 37 tyg czyli wtedy jak jest donoszone. Nie generalizuje, że tak jest wszędzie, ale ilekroć ktoś urodził wcześniej to z takim podejściem się spotkałam ![]()
#60 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
taki mam zamiar ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.