|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.2
Cześć!
Nie pocytuje wszystkich bo za dużo zaskrobałyście:P Gratki wszystkich ujawnionych płci i udanych wizyt. Eve gratki progesteronu baaaardzo ładny ![]() My dziś zamówiliśmy szafę do sypialni żeby zmieścić się z maleństwem ![]() I w końcu zakupiłam pierwsze ciuszki
|
|
|
|
#3152 |
|
Zakorzenienie
|
Naprawdę, się cieszę dziewczyny, bo już zaczynałam się martwić, że może z łożyskiem coś nie tak
A z drugiej strony się uspokajałam, że przecież dzidziołek ładnie rośnie więc musi być dobrze. Kanwa no to mnie wyprzedziłaś ![]() Ciuszki śliczne My wczoraj też wycieczka po meblowych, żeby coś dokupić jakąś komodę albo coś ![]() Dzisiaj będzie mierzenie i wybieranie i mam nadzieję, że na coś się zdecydujemy ![]() Śliweczka też byłam w HM żeby kupić sobie te spodnie z wyprzedaży, ale jak już byłam to nic nie było ani jednej pary ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Chudziaszek w tym jednym to akurat panie dają spodnie ciążowe osobno do koszyka i pod ladę Trzeba się zapytać i wtedy wyciągają, nie wykładają ich żeby ciężarne nie musiały ich szukać właśnie
|
#3153 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za dalszą tendencję wzrostową ![]() Cytat:
My musimy jakąś komodę dokupić, żeby rzeczy dziecięcia gdzieś pomieścić, bo my sami ledwo się w naszych szafach mieścimy (a właściwie to głównie ja mam z tym problem )
|
||
|
|
|
#3154 |
|
Zakorzenienie
|
widze, ze nie tylko ja mam problem z tym gdzie pochowam rzeczy dzidzi :p
Mnie to przeraza, nie ma mowy o dodatkowej komodzie ledwo lozeczko sie zmiesci a tez nasze ciuchy tak poupychane ;/ |
|
|
|
#3155 |
|
Zadomowienie
|
Nam tez nikt nie kupił wózka to jest nasz "problem" - dostaniemy od znajomych używany
|
|
|
|
#3156 | |||
|
Zadomowienie
|
Hej
Nam też przy pierwszym dziecku moi rodzice kupowali wózek O nic nie prosiliśmy. Wszyscy sami się uparli, że kupią i koniec ![]() Cytat:
Zaraz zmieniam w kalendarzu Cytat:
My mamy wózek Tako Laret. Też byłam nim zachwycona jeżdżąc "na sucho" po mieszkaniu. Z używania gondoli też byłam bardzo, bardzo zadowolona, ale spacerówka niestety jest nienajlepsza Cytat:
|
|
#3157 |
|
Zadomowienie
|
Melduje się po dzisiejszej wizycie. Wszystko w porządku, dzieciak fika. Ustawil sie na usg twarzą do glowicy. Następna wizyta 1.02, dostanę wtedy skierowanie na glukozę. Kurczaki, to juz 5 miesiac!
|
#3158 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3159 |
|
Zadomowienie
|
Niestety jeszcze nie
|
#3160 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3161 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Miło z jej strony ![]() Cytat:
Co ile czasu możesz zmienić godz przebywania Oli w przedszkolu?Cytat:
Spokojnie Olinka glowa do góry nie musi być ciągle źle ![]() Czekamy na same dobre wieści z wizyty ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3162 | |
|
Ania
|
Cytat:
Ja juz sie nie moge doczekać wizyty, i zobaczenia swojego maluszka
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#3163 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3165 |
|
Rozeznanie
|
znów mam zaległości, w pracy roboty full, bo zamykam wiele spraw kadrowych, aby spokojnie pójść do domu, zmieniają nam system płacowy, więc dodatkowo jeszcze się uczę buuuu
dzisiejsze łupy z lumpka na wagę za całe 15,50zł
|
#3166 |
|
Zakorzenienie
|
śliczne ! chyba jutro sie wybiore do lumpkow,chociaż nigdy nie chodziłam więc nie mam pojęcia czy coś u mnie znajde
|
|
|
|
#3167 |
|
Rozeznanie
|
Kanwa, Lala- bardzo ładne ciuszki dorwałyście
Do mnie zadzwoniła dzisiaj bratowa, że ma każdą ilość ciuszków zebranych po rodzinie na dziewczynkę. Hmm no ciekawe co ten mój wstydzioszek pokaże- w każdym razie na różowo by się mógł ubrać że hej Odebrałam wyniki tarczycy ostatnio i wzrosło mi TSH do 3,5 i szczerze mówiąc widzę to po samopoczuciu. Skóra nie ta i opuchnięta się czuję i ociężała. Najlepiej się czułam jak było koło 1. |
|
|
|
#3168 |
|
Zadomowienie
|
Ja też się melduję po wizycie. Wszystko dobrze, wg usg dzieć większy o tydzień niż wynika z OM. Aż byłam zdziwiona,bo ostatnio za mały był, a tu teraz ladnie nadrobił
niestety płci nie było widać,ale coś mi się zdaje ze to wina dziadowego sprzętu. Nawet zdjęcie dostałam jakieś niewyrazne. Ale cieszę się ze Dzidz taki duży wymachiwal rączkami w trakcie czkania xD słodkie to było strasznie była też ze mną Mama,więc ogólnie było bardzo fajnie. W dodatku dowiedziałam się ze mogę spać na brZuchu jeśli mi tak wygodnie
|
|
|
|
#3169 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam spokojniej w pracy, tylko dojazdy mnie męczą powoli ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
Następnym razem poznasz płeć Fajnie, że napisalaś tutaj o spaniu na brzuchu. Ja z zasady śpię na boku lewym, ale czasem na chwilę przerzucam się na brzuch i tak się balam czy nic zlego fasolce nie robię
|
|
#3170 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Spytałam się sprzedawcy czy nie da się coś taniej, że na internecie widziałam taniej....I w sumie chyba też jakieś 200 zł taniej zapłaciłam
|
|
#3171 |
|
Zadomowienie
|
Madzia,ja właśnie też się bałam,bo w nocy się średnio kontroluje,śpię jak zabita i miałam trochę stracha, czy nie robię dziecku krzywdy. Lekarz mi powiedział,że mam się nie zmuszać rogalem do spania na boku jeśli mi niewygodnie.
|
|
|
|
#3172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także dziękuję Ci bardzo, że się podzieliłas tutaj z Nami tą informacja ![]() Zamówiłam dziś poduszkę ciążową z SuperMami w środę jak będe wracać z TŻ z usg to podjedziemy i odbierzemy bo ta firma mieści się jakieś 20 km od miejsca gdzie mieszkamy
|
|
#3173 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dobrze wiedzieć bo ja też nadal śpie na brzuchu ale on jest prawie płaski ![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Cytat:
mi lekarz powiedział, że w ciąży najlepiej utrzymywać 1- 1,5też musze zbadać bo ostatnio miałam 1,73 ale biore cały czas letrox 50 |
||
|
|
|
#3174 |
|
Zadomowienie
|
Powiedział mi, że organizm wie co robi i jak spanie na brzuchu będzie niezdrowe dla dziecka to już dawno nie będę mogła tak spać z powodu odstajacego brzucha
|
|
|
|
#3175 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Mi brzuszek już widać i to sporo więc raczej ciężko byłoby na nim spać.
Gratulacje udanych wizyt ważnie że dzieciaczki rosną Nad wózkami jeszcze się będę zastanawiać, bo dalej nie jestem przekonana jaki chce. Komodę dla Małej mam więc wydatek odpadł. Ja mam wizytę w piątek i też się nie mogę doczekać aż zobaczę moja kruszynkę. ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Cytat:
bo można fajne rzeczy trafić---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Kanwa gdzie kupowałaś? Zwłaszcza te z kotami
|
|
#3176 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć, Dziewczynki
Ale ślizgawica we Wrocławiu, można niezłego orzełka na lodzie wywinąć. Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej, bo ciężko po tym lodzie chodzić. Zrobiłam dzisiaj lemoniadę cytrynową i prawie litr wypiłam W końcu przyszły dzisiaj do mnie zamówione na Allegro leginsy. Teraz nic mnie już nie uciska, jeszcze czekam na dwie pary rureczek ![]() Evelinke, gratki za progesteron. Radena, widzę, że u Ciebie też wstydzioszek ![]() Caryca, również gratuluję wizyty. Zebrah, TSH 3,5 w ciąży to faktycznie za dużo. Normą jest do 2,5, a najlepiej w okolicach 1-1,5. Ja aktualnie mam 1,95, przy dawce Euthyroxu 50mg. Poza ciążą miałam w okolicach 3,3 ( norma do 4). śliweczka, Ignaś to ładne imię, nawet je rozważaliśmy przy pierwszym dziecku, ale jak zaczęliśmy się zastanawiać, jak go będziemy nazywać, kiedy będzie nastolatkiem, to się poddaliśmy. No jakoś nie widziało nam się wołać na niego Ignaś w tym wieku, a Ignacy to znowu za poważnie. Więc zrezygnowaliśmy. Kasia87, mój brzdąc w 16 t. miał 160 g. więc wydaje mi się, że waga twojego Kubusia jest ok. A dzisiaj mnie mój synek rozczulił
|
#3177 |
|
Rozeznanie
|
ojjj zazdroszczę Wam tych wizyt w niedalekiej przyszłosci
ja jeszcze poczekam tsh też muszę zbadać(dzień przed wizytą u gina), biorę cały czas euthyrox, a także duphaston na zwiekszenie progesteronu. widze, że dużo z Was ma już ciuszki i inne cuda ja równiez, szwagierka ma dwojkę dzieci (parkę )i moja sasiadka roczną córcię,mam w piwnicy ok. 5 olbrzymich worów z ciuszkami, juz pierwszy przegląd zrobiłam i sporo zużytych po prostu oddałam do caritasu, ale sporo zostawiłam dla mojej córci resztę dokupię w lumpkach i nawyprzedażach,z resztą już się sporo uzbierało... hihihmebelki mamy wybrane,szafę będziemy robić albo pod zabudowę albo kupimy z Ikei, również mamy upatrzoną kołyskę na pierwsze miesiące zmożliwośćią przystawienia do łóżka rodziców również mam (od szwagierki)moi rodzice zaoferowali się, że kupią nam wózek teście również chętni do pomocy... bardzo to doceniamy, ich pomoc jest nieoceniona.. gratuluję udanych wizyt, ale mamy sporo wstydnisiów ,ciekawe która najdłużej będzie czekać aby poznać płeć hihihihihi
zdrowie, fitness, Norwegia, smaczne jedzonko instagram https://www.instagram.com/lalare_fit/ Edytowane przez LaLaRe87 Czas edycji: 2016-01-11 o 20:33 |
|
|
|
#3178 |
|
Raczkowanie
|
U nas jest taka niepisana tradycja znaczy ze strony rodziny mojej mamy, żeby dzieciom dawac nietypowe imiona. Nikt tego nie karze robic ale jakos tak samo wychodzi. Moj pierwszy synek ma rafal na imie wiec zadne tam wymyslne, ale ten drugi tak dlugo wyczekiwany i po tylu niebezpieczenstwach zdrowotnych ze chcialabym to uczcic. No nie smiejcie sie,ale strasznie podoba mi sie Rubi Rubcio Rubiś czyli po prostu dorosły Ruben. Wiem ze to u nas rzadko spotykane ale np w stanach to norma. I z nazwiskiem wspolgra.ehh co wy na to?
![]() Co do kopniaczkow to juz jestem pewna, ze to TO! |
|
|
|
#3179 | |
|
Zakorzenienie
|
Według Supermama awards w 2015 wygrał wózek Baby Design - Lupo Comfort
---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
tak inaczej Kuzynka dała synkowi Nikodem a kolega Leon ![]() Ale Wam zazdroszczę tych kopniaków..... u mnie cisza
|
|
#3180 |
|
Zakorzenienie
|
MADZIA przeslodki synek z tym słuchaniem brzucha
mój gada wieczorem do siostrzyczki albo braciszka.KOCURO gratuluje tygodni ![]() EVELINKE kciuki ![]() My wózek 'kupilismy' od kuzynki męża.emaljunga uzywanego. Tzn. Oni są w usa, część wózka była w Polsce, a kilka musiało dopłynąć paczka za którą zapłaciliśmy. Cale 250zl a wózek genialny. Przed Igim woził dwójkę dzieci i jak nowy, po Igim kuzyn malutki i teraz znowu wraca do nas. Niezniszczalny![]() SLIWECZKA ładne imię Iga idźcie za ciosem i dajcie Ignas![]() C Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:33.

)
O nic nie prosiliśmy. Wszyscy sami się uparli, że kupią i koniec 

dodatkowo zawsze mamy zaproszenie na niedzielę na obiad,więc wtedy też już nie gotuję
Spokojnie Olinka glowa do góry nie musi być ciągle źle