Mamusie czerwcowe 2016 cz.2 - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-11, 15:11   #3151
kanwa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.2

Cześć!

Nie pocytuje wszystkich bo za dużo zaskrobałyście:P

Gratki wszystkich ujawnionych płci i udanych wizyt.
Eve gratki progesteronu baaaardzo ładny

My dziś zamówiliśmy szafę do sypialni żeby zmieścić się z maleństwem

I w końcu zakupiłam pierwsze ciuszki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1452521465025.jpg (53,0 KB, 37 załadowań)
kanwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 15:28   #3152
Evelinke
Zakorzenienie

Naprawdę, się cieszę dziewczyny, bo już zaczynałam się martwić, że może z łożyskiem coś nie tak
A z drugiej strony się uspokajałam, że przecież dzidziołek ładnie rośnie więc musi być dobrze.

Kanwa no to mnie wyprzedziłaś
Ciuszki śliczne
My wczoraj też wycieczka po meblowych, żeby coś dokupić jakąś komodę albo coś
Dzisiaj będzie mierzenie i wybieranie i mam nadzieję, że na coś się zdecydujemy

Śliweczka też byłam w HM żeby kupić sobie te spodnie z wyprzedaży, ale jak już byłam to nic nie było ani jednej pary

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Chudziaszek w tym jednym to akurat panie dają spodnie ciążowe osobno do koszyka i pod ladę
Trzeba się zapytać i wtedy wyciągają, nie wykładają ich żeby ciężarne nie musiały ich szukać właśnie

Evelinke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 15:51   #3153
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Evelinke Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dziękuję za kciuki
Podniósł się i to na 90 więc dzisiaj zmniejszam dawkę o kolejną tabletkę

Mam nadzieję, źe tendencja wzrostowa się utrzyma
Super! Trzymam kciuki za dalszą tendencję wzrostową

Cytat:
Napisane przez kanwa Pokaż wiadomość
Cześć!

Nie pocytuje wszystkich bo za dużo zaskrobałyście:P

Gratki wszystkich ujawnionych płci i udanych wizyt.
Eve gratki progesteronu baaaardzo ładny

My dziś zamówiliśmy szafę do sypialni żeby zmieścić się z maleństwem

Faaajne ciuszki!

My musimy jakąś komodę dokupić, żeby rzeczy dziecięcia gdzieś pomieścić, bo my sami ledwo się w naszych szafach mieścimy (a właściwie to głównie ja mam z tym problem )
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 15:57   #3154
Asiek121
Zakorzenienie

widze, ze nie tylko ja mam problem z tym gdzie pochowam rzeczy dzidzi :p

Mnie to przeraza, nie ma mowy o dodatkowej komodzie ledwo lozeczko sie zmiesci a tez nasze ciuchy tak poupychane ;/
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 16:07   #3155
olinka012
Zadomowienie

Nam tez nikt nie kupił wózka to jest nasz "problem" - dostaniemy od znajomych używany
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 16:55   #3156
anuszka1984
Zadomowienie

Hej

Nam też przy pierwszym dziecku moi rodzice kupowali wózek Teściowie kupili łóżeczko i nową szafę, a siostra fotelik samochodowy O nic nie prosiliśmy. Wszyscy sami się uparli, że kupią i koniec

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Co najlepsze teraz wszyscy w domu poza mną chcą żeby najmłodsze zostało Ignasiem Czy to oby nie przegięcie?? Iga, Igor i Ignaś?? Jak sądzicie?
Mi się bardzo ten pomysł podoba

Cytat:
Napisane przez kocuro88 Pokaż wiadomość
wizyta przełożona na jutro na 14
Zaraz zmieniam w kalendarzu

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
bo własnie w tych wózkach to chodzi o spacerówki... bo jak to w opiniach każda gondola jest dobra a potem na temat spacerówek same negatywne słowa... dlatego zapytałam o spacerówkę bo jednak potem ona Nam będzie dłużej służyła.
To prawda. Praktycznie każda gondola jest spoko, ale ze spacerówką jest już większy problem, ale to wychodzi dopiero w praniu czyli przy użytkowaniu przez dziecko My mamy wózek Tako Laret. Też byłam nim zachwycona jeżdżąc "na sucho" po mieszkaniu. Z używania gondoli też byłam bardzo, bardzo zadowolona, ale spacerówka niestety jest nienajlepsza Pasy wg mnie źle dopasowane do dziecka. Dopóki Zuzia sama nie usiadła woziłam ją w tej spacerówce na półleżąco i strasznie ześlizgiwała się. W wieku ok.9 miesięcy przerzuciliśmy się do maclarena i służy nam z powodzeniem do teraz

Cytat:
Super

https://www.instagram.com/mama_rodzenstwa/
anuszka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 17:27   #3157
CarycaKatharina
Zadomowienie

Melduje się po dzisiejszej wizycie. Wszystko w porządku, dzieciak fika. Ustawil sie na usg twarzą do glowicy. Następna wizyta 1.02, dostanę wtedy skierowanie na glukozę. Kurczaki, to juz 5 miesiac!
Stary 2016-01-11, 17:40   #3158
anuszka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CarycaKatharina Pokaż wiadomość
Melduje się po dzisiejszej wizycie. Wszystko w porządku, dzieciak fika. Ustawil sie na usg twarzą do glowicy. Następna wizyta 1.02, dostanę wtedy skierowanie na glukozę. Kurczaki, to juz 5 miesiac!
Super Rozumiem, że płci maluszek nie ujawnił?

https://www.instagram.com/mama_rodzenstwa/
anuszka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 17:45   #3159
CarycaKatharina
Zadomowienie

Niestety jeszcze nie
Stary 2016-01-11, 18:08   #3160
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:

Mam nadzieję, źe tendencja wzrostowa się utrzyma

Co do wózków, to nam też nikt nie zaproponował wózka czy łóżeczka, ale nie oczekujemy tego od nikogo.
Moja mama pracuje sama, więc wiadomo jak z kasą a rodzice TŻ też u nich się nie przelewa. Ważne, źe się cieszą

A jeśli chodzi o modele to mnie interesował Adamex, Baby Design i Recaro, ale cena trochę duża i kółka ma trochę małe, chyba że tylko tak wyglądają a najważniejsze jest to że te Recaro ma super spacerówkę, nie jest to landara wielka i to jest duuży plus
Kolejny to taki, że wyglada na zgrabny, prosto i szybko się składa i zajmuje mało miejsca.
Chciałabym zobaczyć wózek na żywo, bo na razie to tylko na necie się opieram.

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

A no i Mutsy też mi sie podoba ale cena nie bardzo
Super wieści

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Cytat:
Super
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 18:29   #3161
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LaLaRe87 Pokaż wiadomość
tak tak polecam mocno cwicze 4-5 razy w tyg, zero bólu. Na początku miałam ból kolana,ale spowodowany spięciem innego pochodzenia, mąż rozmasował i jest ok. Zero bólu a treningi Angeliki świetne!
Chyba zacznę z nią ćwiczyć. Coś plecy zaczynaja mnie boleć

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki dziś mam wizytę o 15.40 i mam stresa. Więc sprzątam i staram się jakoś szalenczo nie nastawiac,że się dowiem czy będę mieć synka czy córeczkę.

Moja teściowa zbiera na wózek, mama też już składa na coś pieniądze. Po prostu chcą,wątpię ze jest jakiś taki zwyczaj albo coś. Nie prosiłam ani się nie nastawialam, że coś dostaniemy. Ale w sumie dużo rzeczy dostajemy i czasem już jest mi głupio. Bardzo często teściowa dzwoni i pyta czy mi przywieźć coś na obiad. Z reguły trafia na mój dzień niegotujacy dodatkowo zawsze mamy zaproszenie na niedzielę na obiad,więc wtedy też już nie gotuję
Super, że możesz liczyć na pomoc o teściowej Miło z jej strony

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Dziewczyny Ola będzie chodzila do przedszkola od 6.30 -13.30 do kwietnia.Nie wiem jak to zrobić czy do kwietnia czy juz to zostawić bo nie jestem pewna czy się doczolgam rano w tym ostatnim trymestrze?
Musisz sama ocenić czy będziesz się czuła na siłach Co ile czasu możesz zmienić godz przebywania Oli w przedszkolu?

Cytat:
Bliziutko tylko boje się ze będę cos lapac wystarczy mi ze ja przebieram w tej cholernej szatni
Kurczę czemu Ty się martwisz na zapas Spokojnie Olinka glowa do góry nie musi być ciągle źle

Cytat:
Napisane przez kocuro88 Pokaż wiadomość
wizyta przełożona na jutro na 14
Czekamy na same dobre wieści z wizyty

Cytat:
Masz racje!!!! Poza tym żyje nadzieja ze choroby juz za mną. Muszę chociaż wychodzić na 10min bo wtedy psychicznie lepiej się nawet czuje
Jasne przy normalnej ciąży ruch jest wskazany

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Ja też o nim myślę intensywnie ale nie mogę nic znaleźć ... Jak byś miała czas i ochotę będę wdzięczna za link do tych opinii.
A słyszał ktoś coś o wózkach Camarelo ??? Chodzi mi zwłaszcza o model Vision Desing - jest piękny i zakochałam się w nim, ale nic nie mogę o tych wózkach znaleźć

Też właśnie dużo opinii słyszałam, że gondole spoko ale spacerówki jak krzesła - wypytałam koleżanki i jedna mi Maxi Cosi poleca a inna Maclarena Techno XLR - spacerówka od urodzenia. Można do niej włożyć gondole i fotelik, lekka poręczna ale średnio to wygląda ...

Aniu przykro mi, że tracąc matkę straciłaś też po trochu tatę. Może w końcu przejrzy na oczy ....A Ty się nie smuć, choć wiem, że to musi być cholernie trudne do zrobienia
Piękny ten wózek

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 18:42   #3162
haneczkab92
Ania

Cytat:
Swietne wieści

Ja juz sie nie moge doczekać wizyty, i zobaczenia swojego maluszka

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 18:42   #3163
olinka012
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość

Musisz sama ocenić czy będziesz się czuła na siłach Co ile czasu możesz zmienić godz przebywania Oli w przedszkolu?

Kurczę czemu Ty się martwisz na zapas Spokojnie Olinka glowa do góry nie musi być ciągle źle

:

Chyba taki mam charakter walczę z tym
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 18:47   #3164
Asiek121
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Ja jestem wszystko w stanie zrozumieć , ale nie tylko On stracił swoją połówkę bo ja i moje siostry straciłyśmy Mamę i przyjaciółkę i też to powinien zrozumieć. A nie patrzeć na siebie i stać się egoistą.
Ja dla swoich dzieci bym tak nie postąpiła... ale to jest facet, więc pewnie inaczej to rozumie niż kobieta.

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

masz może linka do hurtowni ?

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

haha mam takie same ale wzięłam szare spodenki i biała czapeczkę i rękawiczki
http://bajkahurt.com/
Stary 2016-01-11, 18:49   #3165
LaLaRe87
Rozeznanie

znów mam zaległości, w pracy roboty full, bo zamykam wiele spraw kadrowych, aby spokojnie pójść do domu, zmieniają nam system płacowy, więc dodatkowo jeszcze się uczę buuuu

dzisiejsze łupy z lumpka na wagę za całe 15,50zł w tym śpiochy nowe z metką, głównie next
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG-1452528569024-V.jpg (134,7 KB, 36 załadowań)

Moja Marcelinka
LaLaRe87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 18:56   #3166
Asiek121
Zakorzenienie

Cytat:
znów mam zaległości, w pracy roboty full, bo zamykam wiele spraw kadrowych, aby spokojnie pójść do domu, zmieniają nam system płacowy, więc dodatkowo jeszcze się uczę buuuu

dzisiejsze łupy z lumpka na wagę za całe 15,50zł w tym śpiochy nowe z metką, głównie next
śliczne ! chyba jutro sie wybiore do lumpkow,chociaż nigdy nie chodziłam więc nie mam pojęcia czy coś u mnie znajde
Stary 2016-01-11, 19:43   #3167
zebrah
Rozeznanie

Kanwa, Lala- bardzo ładne ciuszki dorwałyście

Do mnie zadzwoniła dzisiaj bratowa, że ma każdą ilość ciuszków zebranych po rodzinie na dziewczynkę. Hmm no ciekawe co ten mój wstydzioszek pokaże- w każdym razie na różowo by się mógł ubrać że hej

Odebrałam wyniki tarczycy ostatnio i wzrosło mi TSH do 3,5 i szczerze mówiąc widzę to po samopoczuciu. Skóra nie ta i opuchnięta się czuję i ociężała. Najlepiej się czułam jak było koło 1.
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 19:48   #3168
Radena
Zadomowienie

Ja też się melduję po wizycie. Wszystko dobrze, wg usg dzieć większy o tydzień niż wynika z OM. Aż byłam zdziwiona,bo ostatnio za mały był, a tu teraz ladnie nadrobił niestety płci nie było widać,ale coś mi się zdaje ze to wina dziadowego sprzętu. Nawet zdjęcie dostałam jakieś niewyrazne. Ale cieszę się ze Dzidz taki duży wymachiwal rączkami w trakcie czkania xD słodkie to było strasznie była też ze mną Mama,więc ogólnie było bardzo fajnie. W dodatku dowiedziałam się ze mogę spać na brZuchu jeśli mi tak wygodnie
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 19:51   #3169
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Swietne wieści

Ja juz sie nie moge doczekać wizyty, i zobaczenia swojego maluszka
Ja też, w środę idę na usg. Także tylko 2 dni

Cytat:

Śliczne ciuszki

Ja mam spokojniej w pracy, tylko dojazdy mnie męczą powoli

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:
Ja też się melduję po wizycie. Wszystko dobrze, wg usg dzieć większy o tydzień niż wynika z OM. Aż byłam zdziwiona,bo ostatnio za mały był, a tu teraz ladnie nadrobił niestety płci nie było widać,ale coś mi się zdaje ze to wina dziadowego sprzętu. Nawet zdjęcie dostałam jakieś niewyrazne. Ale cieszę się ze Dzidz taki duży wymachiwal rączkami w trakcie czkania xD słodkie to było strasznie była też ze mną Mama,więc ogólnie było bardzo fajnie. W dodatku dowiedziałam się ze mogę spać na brZuchu jeśli mi tak wygodnie
Dobrze, ze z dzieckiem w porządku Następnym razem poznasz płeć Fajnie, że napisalaś tutaj o spaniu na brzuchu. Ja z zasady śpię na boku lewym, ale czasem na chwilę przerzucam się na brzuch i tak się balam czy nic zlego fasolce nie robię

Sophia Loren
Stary 2016-01-11, 19:56   #3170
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny Ola będzie chodzila do przedszkola od 6.30 -13.30 do kwietnia.Nie wiem jak to zrobić czy do kwietnia czy juz to zostawić bo nie jestem pewna czy się doczolgam rano w tym ostatnim trymestrze?
Myślę, że w kwietniu to już jakoś lepiej będzie - cieplej i zarazki pójdą hen hen. A spacerek z rana dobrze Ci zrobi. A musisz o tym decydować teraz?

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Syn miał się nazywać Maks albo Mikołaj, a ostatecznie mamy Igora, chociaż wcale nie mieliśmy takiego zamiaru żeby nadawać dzieciom tak podobnie brzmiące imiona.

Co najlepsze teraz wszyscy w domu poza mną chcą żeby najmłodsze zostało Ignasiem Czy to oby nie przegięcie?? Iga, Igor i Ignaś?? Jak sądzicie?
Powiem Ci, że mi się Ignaś właśnie podoba, ale ze względu na to, że jest już Iga to tak nie nazwę synka. Zdrobnienia pewnie wychodziłyby na to samo i jakoś tak jak dla mnie za podobnie. A tym bardziej, że masz już Igora.

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
właśnie dziewczyny z Wrocka i okolic, slyszalam, ze w hurtowni Bajka jest duzy wybor wozkow i kolezanka kupila tanszy 200zl niz wszedzie w necie, ja pod koniec,lutego bede jechac
No ja dostałam też zniżkę chyba 15% w sklepie Askot Spytałam się sprzedawcy czy nie da się coś taniej, że na internecie widziałam taniej....I w sumie chyba też jakieś 200 zł taniej zapłaciłam
Stary 2016-01-11, 19:59   #3171
Radena
Zadomowienie

Madzia,ja właśnie też się bałam,bo w nocy się średnio kontroluje,śpię jak zabita i miałam trochę stracha, czy nie robię dziecku krzywdy. Lekarz mi powiedział,że mam się nie zmuszać rogalem do spania na boku jeśli mi niewygodnie.
Stary 2016-01-11, 20:03   #3172
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Madzia,ja właśnie też się bałam,bo w nocy się średnio kontroluje,śpię jak zabita i miałam trochę stracha, czy nie robię dziecku krzywdy. Lekarz mi powiedział,że mam się nie zmuszać rogalem do spania na boku jeśli mi niewygodnie.
Ja tylko na chwilkę się kładlam na brzuszku bo myślalam że nie wolno Także dziękuję Ci bardzo, że się podzieliłas tutaj z Nami tą informacja

Zamówiłam dziś poduszkę ciążową z SuperMami w środę jak będe wracać z TŻ z usg to podjedziemy i odbierzemy bo ta firma mieści się jakieś 20 km od miejsca gdzie mieszkamy

Sophia Loren
Stary 2016-01-11, 20:05   #3173
Asiek121
Zakorzenienie

Cytat:
oo to super

i dobrze wiedzieć bo ja też nadal śpie na brzuchu ale on jest prawie płaski

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Kanwa, Lala- bardzo ładne ciuszki dorwałyście

Do mnie zadzwoniła dzisiaj bratowa, że ma każdą ilość ciuszków zebranych po rodzinie na dziewczynkę. Hmm no ciekawe co ten mój wstydzioszek pokaże- w każdym razie na różowo by się mógł ubrać że hej

Odebrałam wyniki tarczycy ostatnio i wzrosło mi TSH do 3,5 i szczerze mówiąc widzę to po samopoczuciu. Skóra nie ta i opuchnięta się czuję i ociężała. Najlepiej się czułam jak było koło 1.
no to za wysokie faktycznie mi lekarz powiedział, że w ciąży najlepiej utrzymywać 1- 1,5
też musze zbadać bo ostatnio miałam 1,73 ale biore cały czas letrox 50
Stary 2016-01-11, 20:10   #3174
Radena
Zadomowienie

Powiedział mi, że organizm wie co robi i jak spanie na brzuchu będzie niezdrowe dla dziecka to już dawno nie będę mogła tak spać z powodu odstajacego brzucha
Stary 2016-01-11, 20:25   #3175
ania230
Zakorzenienie

Mi brzuszek już widać i to sporo więc raczej ciężko byłoby na nim spać.

Gratulacje udanych wizyt ważnie że dzieciaczki rosną

Nad wózkami jeszcze się będę zastanawiać, bo dalej nie jestem przekonana jaki chce.

Komodę dla Małej mam więc wydatek odpadł.

Ja mam wizytę w piątek i też się nie mogę doczekać aż zobaczę moja kruszynkę.

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:

czasami na prawdę warto wybrać się n a lumpeksy bo parę perełek można kupić

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Cytat:
śliczne ! chyba jutro sie wybiore do lumpkow,chociaż nigdy nie chodziłam więc nie mam pojęcia czy coś u mnie znajde
koniecznie musisz zacząć chodzić bo można fajne rzeczy trafić

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Cytat:
dziękuje

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Cytat:
Napisane przez anuszka1984 Pokaż wiadomość

To prawda. Praktycznie każda gondola jest spoko, ale ze spacerówką jest już większy problem, ale to wychodzi dopiero w praniu czyli przy użytkowaniu przez dziecko My mamy wózek Tako Laret. Też byłam nim zachwycona jeżdżąc "na sucho" po mieszkaniu. Z używania gondoli też byłam bardzo, bardzo zadowolona, ale spacerówka niestety jest nienajlepsza Pasy wg mnie źle dopasowane do dziecka. Dopóki Zuzia sama nie usiadła woziłam ją w tej spacerówce na półleżąco i strasznie ześlizgiwała się. W wieku ok.9 miesięcy przerzuciliśmy się do maclarena i służy nam z powodzeniem do teraz
Właśnie i jak tu znaleźć coś dobrego i na parę lat

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:

Mnie to przeraza, nie ma mowy o dodatkowej komodzie ledwo lozeczko sie zmiesci a tez nasze ciuchy tak poupychane ;/
to może czas na porządek ze swoimi ciuszkami

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Cytat:
Napisane przez kanwa Pokaż wiadomość
Kanwa gdzie kupowałaś? Zwłaszcza te z kotami

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 20:30   #3176
Miqesi
Wtajemniczenie

Cześć, Dziewczynki

Ale ślizgawica we Wrocławiu, można niezłego orzełka na lodzie wywinąć. Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej, bo ciężko po tym lodzie chodzić.

Zrobiłam dzisiaj lemoniadę cytrynową i prawie litr wypiłam
W końcu przyszły dzisiaj do mnie zamówione na Allegro leginsy. Teraz nic mnie już nie uciska, jeszcze czekam na dwie pary rureczek

Evelinke, gratki za progesteron.

Radena, widzę, że u Ciebie też wstydzioszek

Caryca, również gratuluję wizyty.

Zebrah, TSH 3,5 w ciąży to faktycznie za dużo. Normą jest do 2,5, a najlepiej w okolicach 1-1,5. Ja aktualnie mam 1,95, przy dawce Euthyroxu 50mg. Poza ciążą miałam w okolicach 3,3 ( norma do 4).

śliweczka, Ignaś to ładne imię, nawet je rozważaliśmy przy pierwszym dziecku, ale jak zaczęliśmy się zastanawiać, jak go będziemy nazywać, kiedy będzie nastolatkiem, to się poddaliśmy. No jakoś nie widziało nam się wołać na niego Ignaś w tym wieku, a Ignacy to znowu za poważnie. Więc zrezygnowaliśmy.

Kasia87, mój brzdąc w 16 t. miał 160 g. więc wydaje mi się, że waga twojego Kubusia jest ok.

A dzisiaj mnie mój synek rozczulił. Zawołał mnie, kiedy już leżał w łóżku i powiedział, że podaruje dzidzi swój czarny samochodzik, który ma dostać na 5te urodziny Wzruszyłam się, kochany jest

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 20:32   #3177
LaLaRe87
Rozeznanie

ojjj zazdroszczę Wam tych wizyt w niedalekiej przyszłosci ja jeszcze poczekam tsh też muszę zbadać(dzień przed wizytą u gina), biorę cały czas euthyrox, a także duphaston na zwiekszenie progesteronu.

widze, że dużo z Was ma już ciuszki i inne cuda ja równiez, szwagierka ma dwojkę dzieci (parkę )i moja sasiadka roczną córcię,mam w piwnicy ok. 5 olbrzymich worów z ciuszkami, juz pierwszy przegląd zrobiłam i sporo zużytych po prostu oddałam do caritasu, ale sporo zostawiłam dla mojej córci resztę dokupię w lumpkach i nawyprzedażach,z resztą już się sporo uzbierało... hihih

mebelki mamy wybrane,szafę będziemy robić albo pod zabudowę albo kupimy z Ikei, również mamy upatrzoną kołyskę na pierwsze miesiące zmożliwośćią przystawienia do łóżka rodziców również mam (od szwagierki)

moi rodzice zaoferowali się, że kupią nam wózek teście również chętni do pomocy... bardzo to doceniamy, ich pomoc jest nieoceniona.. na wiosnę planujemy dużo zmian w naszym ogrodzie, zbieramy na to pieniążki od dawna ... a teraz jeszcze wiadomość o ciąży i córci... na jej narodziny ogród będzie piękny...

gratuluję udanych wizyt, ale mamy sporo wstydnisiów ,ciekawe która najdłużej będzie czekać aby poznać płeć hihihihihi

Moja Marcelinka

Edytowane przez LaLaRe87
Czas edycji: 2016-01-11 o 20:33
LaLaRe87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 20:34   #3178
PikPik09
Raczkowanie

Cytat:
A zdradzisz co to za nietypowe imię
U nas jest taka niepisana tradycja znaczy ze strony rodziny mojej mamy, żeby dzieciom dawac nietypowe imiona. Nikt tego nie karze robic ale jakos tak samo wychodzi. Moj pierwszy synek ma rafal na imie wiec zadne tam wymyslne, ale ten drugi tak dlugo wyczekiwany i po tylu niebezpieczenstwach zdrowotnych ze chcialabym to uczcic. No nie smiejcie sie,ale strasznie podoba mi sie Rubi Rubcio Rubiś czyli po prostu dorosły Ruben. Wiem ze to u nas rzadko spotykane ale np w stanach to norma. I z nazwiskiem wspolgra.ehh co wy na to?
Co do kopniaczkow to juz jestem pewna, ze to TO!
PikPik09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 20:41   #3179
ania230
Zakorzenienie

Według Supermama awards w 2015 wygrał wózek Baby Design - Lupo Comfort

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Cytat:
Napisane przez PikPik09 Pokaż wiadomość
U nas jest taka niepisana tradycja znaczy ze strony rodziny mojej mamy, żeby dzieciom dawac nietypowe imiona. Nikt tego nie karze robic ale jakos tak samo wychodzi. Moj pierwszy synek ma rafal na imie wiec zadne tam wymyslne, ale ten drugi tak dlugo wyczekiwany i po tylu niebezpieczenstwach zdrowotnych ze chcialabym to uczcic. No nie smiejcie sie,ale strasznie podoba mi sie Rubi Rubcio Rubiś czyli po prostu dorosły Ruben. Wiem ze to u nas rzadko spotykane ale np w stanach to norma. I z nazwiskiem wspolgra.ehh co wy na to?
Co do kopniaczkow to juz jestem pewna, ze to TO!
Mi się podoba tak inaczej

Kuzynka dała synkowi Nikodem a kolega Leon

Ale Wam zazdroszczę tych kopniaków..... u mnie cisza

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 20:58   #3180
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

MADZIA przeslodki synek z tym słuchaniem brzucha mój gada wieczorem do siostrzyczki albo braciszka.

KOCURO gratuluje tygodni

EVELINKE kciuki

My wózek 'kupilismy' od kuzynki męża.emaljunga uzywanego. Tzn. Oni są w usa, część wózka była w Polsce, a kilka musiało dopłynąć paczka za którą zapłaciliśmy. Cale 250zl a wózek genialny. Przed Igim woził dwójkę dzieci i jak nowy, po Igim kuzyn malutki i teraz znowu wraca do nas. Niezniszczalny

SLIWECZKA ładne imię Iga idźcie za ciosem i dajcie Ignas

C

Sent from my Lumia 800 using Tapatalk

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości