|
|
#4441 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
Swego czasu w Biedrze widziałam kosmetyczne olejki-kokosowe, arganowe. Takie w brązowych flaszkach ze "sprejem"
![]() Dziś Zosia była pierwszy raz u lekarza. Grzeczna jak anioł. Przyglądała się, wodziła oczami za lekarką, spokojna. Nawet przy ubieraniu nie kwiliła. Rośnie ładnie, chociaż nadal na 51cm ją wymierzyli. Filip ma manie na materiały. O wszystko pyta czy jest ze szkła, metalu, drewna, plastiku. Wczoraj przy obiedzie do tż: tato, a na przykład słoik jest ze szkła. Ja oczywiście niedzielny obiad spędziłam w negliżu piersiowym.
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2016-01-11 o 20:37 |
|
|
|
#4442 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4443 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
No my w tym roku razem świętujemy 30 ![]() Kiedy masz urodzinki? ![]() Cytat:
![]() Dobra jest ! ![]() Widziałam zdjęcia w klubie - ale Ci ślicznotka urosła ----- K poszedł do złobka, więc schowałam choinkę, posprzatałam klocki, figurki, zostawiłam kilka rzeczy. Z miała drzemke południową to wyczyściłam kuchnie do błysku. A potem....przyszły dzieci, zabawki naznosiły, więc pokój wygląda jakby tajfun przeszedł Siłyyyyyy ![]() Do kiedy tak bedzie? Kiedy beda sprzatać po sobie? ![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Przyszło mi dziś zamówienie z H&M - kalosze fajne. Ale 80 zł bym nie dała, troche przesadzili Reszta też fajna i cenowo jeszcze ok. Sprzedaje troche rzeczy po Z to akurat jest na wyprzedaze i lumpek
|
|
|
|
|
#4444 |
|
Zakorzenienie
|
4.4 ❤ Jal mi sie nie chce wstac z lozka !! Plus taki ze mlody tez juz nie spi No nic trzeba sie zbierac do przedszkola.a potem do pracy |
|
|
|
#4445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Filip talencik po mamusi :p ale wasze dzieci gadają hohoh i zabawy na role hoho u nas nie ma tego jeszcze . z mową bardzo ruszył ale do takich rzeczy to jeszcze sto lat. fajnie już też coraz więcej słów po niemiecku niestety Florek chory, ja chora ;/ kaszle Florek tak że jakby foka okropieństwo, noce koszmarne, przychodzi do nas bo tak to co 5 min spacer do niego bez sensu. wczoraj bylismy u lekarza niby czysto dała syropy zobaczymy. tż z nim zostaje bo ja szkoła. co dziewczynce na prezent na 3 latka? duplo? na lalkach się nie znam ![]() dla chłopca to wiem dudy (pociągi) i auta . po swiętach dorobilismy sie trzech kolejek tej duplo (mega) drewnianej z ikei ( fajna, bedziemy rozbudowywac) i taka plastikowa jakas jeszcze ale schowalam co za dużo to nie zdrowo polecamy
|
|
#4446 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
chwilkę mnie tutaj nie było. Niby siedzę w domu ale czas tak szybko leci, że ciągle mam coś do zrobienia bo się nie wyrabiam. Ciągle jestem zmęczona i nawet pranie wieszam na 2 razy. A sprzątam codziennie i końca nie widać Między czasie przygotowuję wyprawkę, bo poczułam, ze naprawdę już bliżej niż dalej. Wczoraj zaczęłam 33t.Od kilkunastu dni uczymy Filipa samodzielnego zasypiania i jestem pod wrażeniem, jak łatwo poszło wczoraj bawił się w pokoju, bo mówił, że jeszcze nie śpiący a za chwile słyszę ziewanie idę za kilka minut a klocki którymi się bawił posprzątane do pudełka a Filipek śpi w pierwszym dniu zasnął na podłodze![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mój Tż też w tym roku 30
|
|||||
|
|
|
#4447 |
|
Zakorzenienie
|
To jest ten super etap u dzieci gadania, gadania, gadania, piszcie te Wasze dialogi, bo one sa fantastyczne
![]() U nas dzisiaj z cyklu: jajko mądrzejsze od kury: Cięzki poranek był, wszystkie spodnie bolały, wszystkie bluzki bolały, krem na buzi tez bolał, wrzaski, piski itp nie wytrzymałam, zdenerwowałam sie, ostentacyjnie zdjęłam K. spodnie z tyłka i mówie prosze bardzo idz do przedszkoła goły i ogólnie było dzis burzliwie, po czym K do mnie: Mamo zdenerowwałas sie na mnie? Ja:Tak synu, jestem zdenerwowana. K: Prosze mnie przeprosić za to, że sie na mnie złościsz! Przeprosiłam, ale nie za to, ze sie denerwuję- bo mi wolno, tylko za to, ze nakrzyczalam.... K obiera jajko na twardo, skorupki oczywiście sa wszędzie Ja:Kacperku, weź sobie kosz na smiecie bliżej i wrzucaj skorupki od razu do kosza K z politowaniem i kręceniem głowy: MAmo, te Twoje pomysły... |
|
|
|
#4448 |
|
Zadomowienie
|
Ja też w tym roku 30... Kiedy to zlecialo.
Oliwka, klementyna, świetne dialogi. U nas wczoraj też ksiądz chodził po kolędzie. Kinia: nie chce księdza! Powiem nie wpuszcze cie księdzu! Ja: eee no co Ty. Przecież lubisz księdza Marcina. Kinia: To prawda. Lubię Marcina. Może przyjść. Wracamy do domu ja, moja mama i Kinia. Mama coś do mnie mówi Kinia: babciu nie męcz mamy. Kochane dziecko hehe Dragusiu, zdrówka! Demeter, no tak to wygląda to sprzątanie pewnie w większości domów... choć wiem, ze to nie pociesza. ![]() Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4449 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() w sobotę się poryczałam z tego powodu. chłop unieruchomiony (Kwiatku, Twój mąż pierwszy raz w święta miał taką akcję???), ja chora, dzieci-tajfun... i syf. wszechogarniający syffff. pewnie! heh... moje dzieci tak nie zasypiają T. zdarzyło się raz. jak miał 2,5 miesiąca ![]() zazdroszczę i gratuluję! pakujesz torbę? ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------
|
|
#4450 |
|
Zadomowienie
|
Pani nawet mi nie wspominaj o tz, bo mam go ochote udusic. Wlazla nam do piwnicy mysz, lazila po sankach, spiworku i najgorsze po wozku. Wszystko wypralam pare razy, poczyscilam , chlop kupil pulapke i mialo byc po problemie. Tylko szkoda, że ta mysz jakoś nie chce się złapać w pułapkę, która już miesiąc leży na parapecie w kuchni. Dziś schodze na dół a tam w wózku na materacyku pełno mysich gowien
Druga rzecz. Dziś się już wkurzylam i sama choinkę pocielam na kawałki i wywalilam, bo już prosiłam tyle czasu żeby to zrobić, pozdejmowakam z niej wszystko i od paru dni stały praktycznie same gałęzie, bo igły poopadaly a on na nic nie ma czasu. Co do Twojego pytania to tak, pierwszy raz to miał ale nie był całkowicie unieruchomiony. Chodził jak robot, nie mógł się zginac, syczal, narzekał ale chodził. tylko on to z tych co nawet na chorobe nie ma czasu. Jak miał rękę skrecona to zdjął sobie gips i dalej chodził do roboty Fajne te Wasze dialogi K. tez juz potrafi coś powiedzieć, że aż w pięty pójdzie
|
#4451 |
|
Zadomowienie
|
Kwiatuszku,
dla Tż! A dla Ciebie ![]() Dziewczyny, które to klocki polecałyście, że podobne do duplo a tańsze? Coś na J chyba? |
|
|
|
#4452 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
twardzielbaciki dla mezow ![]() moj M. pewnie tez bedzie mial zly wzorzec na przyszlosc, bo ja kobieta sprzatam i gotuje, a facet po pracy odpoczywa tego poczucia wspolnoty jest za malo - ze nie powinnismy robic czegos dla kogos, ale razem, bo wtedy kazdy profituje. ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
![]() nie jestem wielka porzadnicka ale wzgledny porzadek lubie, i bardzo zle sie w syfie czuje, stad rozumiem Twoja niemoc ![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() i Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2016-01-12 o 12:27 |
||||
|
|
|
#4453 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Ja wczesniej, w walentynki ![]() Cytat:
![]() Zdrówka Duplo jak najbardziej, są fajne zestawy dla dziewczynek sklep czy kawiarnia. Cytat:
Matko jak to zleciało, pakuj tą torbe, pakuj No i ![]() Cytat:
![]() Ech, teraz wynajmujemy ale TZ chce dom i mysli, że bedziemy mieli. W sumie dom czy mieszkanie to 3 pokoje chcemy więc i tak sprzatania bedzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kwiatku, wspolczuje akcji z myszą |
|||||
|
|
|
#4454 | ||
|
Wtajemniczenie
|
![]() to ja mam 43 ![]() Cytat:
bardzo lubię jak Fi coś mówi i kończy zdanie "wiesz?" Cytat:
Wybacz, ale z choinki to się uśmiałam :P Nasza stoi i pełnej krasie nadal. Ozdób coraz mnie bo Filip je roznosi i robi świąteczne komody, świateczne drzwi, ale igieł duuuużo jeszcze. Ale masz dzielnego męża. Mój wpisuje się w trend, że mężczyźni nie chorują - oni walczą o życie! no mam to samo! Mam jakiś taki wewnętrzny niepokój i nerwę jak jest totalny burdel. Lubię jak rzeczy są na swoich miejscach, a Filip notorycznie roznosi po mieszkaniu wody i soki i robi tzw. "kranownię". Z kątów wyciągam kuchenne naczynia, narzędzia. Dywanik łazienkowy rzadko bywa w łazience. Ostatnio schodek do umywalki z komody ściągałam. Z komody-zawieszony na gałce od szuflady.
|
|
|
#4455 |
|
Zadomowienie
|
Demeter, to ja 10 dni młodsza jestem od Ciebie
![]() O wlasnie- unico! Dzięki! !! (Choć to nie na J )Sorce, a jak poroznosi to chociaż pamięta potem gdzie? Kinia niby jakos bardzo nie roznosi ale kiedys schowala kluczyki do auta... dobrze, ze zapasowe były ![]() Moderna, no u nas też taki podział ról widać na damskie/męskie w takim stereotypowym znaczeniu. Jakoś tak samo wyszło w sumie... Ale spędzamy czas na wspólnej zabawie kiedy się da. Są tygodnie, ze tej wspólnej (we troje) zabawy nie ma prawie wcale a są takie, ze codziennie. Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4456 |
|
Wtajemniczenie
|
Kwiatku, to jeszcze odnośnie choinki powiem Ci, że naszą dzieci porozbierały, więc mi zostało kilka ozdób, które sciagnełam, a TŻ miał sciagnać lampki i ją złożyć, wynieść. Czekałam tydzień (!) z takim brzydkim gołym chochołem w domu
|
|
|
|
#4457 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ostatnio była wojna bo w pokoju był pociąg z krzeseł, a chcieliśmy zjeść obiad przy stole. Taaaaaakie łzy leciały jak braliśmy krzesełka, bo przecież babcia naopowiadała, że w pociągu można jeść... i spać... ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
Ostatnio była wojna bo w pokoju był pociąg z krzeseł, a chcieliśmy zjeść obiad przy stole. Taaaaaakie łzy leciały jak braliśmy krzesełka, bo przecież babcia naopowiadała, że w pociągu można jeść... i spać...
|
|
|
#4458 |
|
Zakorzenienie
|
Bosze.....jakie Wy siksy jesteście, kiedy to było ta 30- tka? Teraz to jam najstarsza chyba z Was....
|
#4459 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i stwierdził, że to najwyższy czas żeby go nauczyć samodzielnego zasypiania. Nie wierzyłam w to za bardzo że się uda a przynajmniej nie tak szybko. Co do torby to koszule i szlafrok wyprałam i chyba niedługo trzeba będzie się spakować. Cytat:
Co do dialogów jestem na górze Filip z babcią na dole i słyszę jak babcia mowi do F. Zaraz będziemy się bawić tylko musze iść do łazienki, F. dobija się do łazienki i krzyczy kto tam jest, otwierać, bo babcia idzie
|
||
|
|
|
#4460 |
|
Zadomowienie
|
Demeter to przynajmniej Ci stala cala choinka. U mnie juz prawie same gałązki. W nocy budził mnie dźwięk spadających całymi kupami igieł
![]() Moderna mój tz nie odpoczywa po robocie. Często jeszcze robi obiad (nie musi ale twierdzi, ze go to relaksuje po calym dniu), ogarnia dzieciaki. Nawet jak go polamalo to sztywny ale dzieci wykąpał. Tylko ten jego czas :/ a raczej jego brak i tlumczenie tym wszystkiego Już się K. nauczył -chodź Karolku idziemy do przedszkola - Nie dzisiaj tato, nie mam ciasu Sorce Filipek jest twórczy. Podest na komodzie fju fju strzelaj foty, kiedyś mu pokażeszZ tymi krzesłami u nas podobnie, tylko K. przyciąga je z kuchni do pokoju, bo chce baze. Przykrywam mu te krzesła narzuta z łóżka, zapalam lampki pociągi z biedry i siedzi tam sobie a nawet jak nie siedzi to spróbuj ruszyć "bazie"... To nic ze nie ma już gdzie nogi postawić ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Monicca a jak tego dokonaliscie, ze zaczął sam zasypiac? Już nie mowie o sprzatnieciu po sobie klocków, bo to dla mnie kosmos
|
#4461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Drugi dzień podobny ale dużo krócej to trwało. Wtedy nawet powiedział, że się boi sam spać, dostał lampkę i już było ok. Teraz sam świeci lampkę, kładzie się do łóżka i woła nieraz po kilka razy, żeby mu dać buziaka
|
|
|
|
|
#4462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
slodkie takie zasypianie M. sie nigdy nie zdarzylo, nie ten typ, a szkoda ![]() )![]() o tak, pierdyliard razy dziennie znosze rzeczy z calego mieszkania - ale jakis czas temu zrobilam w miare generalny porzadek i teraz staram sie pilnowac, zauwazylam, ze jak odpuszcze to mam pozniej wiecej roboty
|
|
|
|
|
#4463 |
|
MBZ♥
|
Sorce, koniecznie zrób zdjęcie
a z tym plastkiem, szkłem![]() Dzielna Zosieńka ![]() ![]() Monicca za zasypianie.Pani, współczuję mnie bajzel tak wnerwia, że nie położę się dopóki sobie nie ogarnę:/TŻ był u lekarza? Demeter ja sobie odliczam jak zobaczę, że tam gdzie dopiero był glanc , a jest pobojowisko. Nasza choinka będzie stała do wiosny dalej wygląda dobrze, igły nie opadają, a ja lubię ten klimat z włączonymi światełkami wieczorem![]() Dobrze, że zakupy udane ![]() Kwiatuszku, to masz dzielnego Męża mnie mój wkurza z tym: zaraz. Oni to chyba mają genetyczne ale tak będę marudzić, że idzie zrobić. Teraz zdarza się, że słyszę: dobra, już idę tylko nie ględź![]() I łapię się na tym, że coraz częściej nie robię tyle co wcześniej bo wtedy widzi, że ogarniam, że daję radę i spoczywa na laurach ![]() Roszpunka sprząta po sobie, wiadomo że muszę pomóc itp ale starałam się żeby miała wpojone, że wyciąga kolejne rzeczy jak poskłada to czym wcześniej się bawiła i jakoś poszło.Villga niestety nie wiem co to za klocki:/ Dragusiu zdrowia dla Was!!!! Klemetyna dzięki za link ![]() Despa, też mam takie myśli: co ja robię tu ![]() Uśmiałam się z dialogów
|
|
|
|
#4464 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, macie sztuczna choinke?---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4465 |
|
Zakorzenienie
|
Moj Milus ost zaczol Uwaga Skladac zdania z 3 wyrazow - wiec o dialogach takich jak wasze to chyba za rok dopiero hahaha. po norwesku mu idzie lepiej bo wszak ma prawie 9h dziennie stycznosc z tym jezykiem ☺
|
|
|
|
#4466 | ||||
|
Zakorzenienie
|
nie dziwię się...
![]() Cytat:
a choruje zawsze... na urlopie. Cytat:
![]() Cytat:
a jak jeszcze widać kurz, to mi się flaki wywalają ![]() ale z tymi rzeczami i hasłem "każdy przedmiot ma swój domek", to jest fajne Michał wie, że np. lego mamy w 3 pudłach (budowlanka, "dachy", auta/zwierzęta/funkcyjne) + ludziki w osobnym pojemniku. i jak sprząta lub czegoś szuka, to daje radę ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() skąd... Michał ma żłobkowo nabyte grzeczne leżenie w łóżku. od wakacji bardzo rzadko śpi w dzień (w zasadzie wcale), ale w żlobie przebiera się w piżamę i karnie leży te 2 godziny. Ciocie w ciężkim szoku, ale mówią, że zero protestów czy buntu. leży sobie, bawi się tygryskiem. nie wierzyłam w to, ale ostatnio uskutecznia to w domu. np. wczoraj oddelegował z usypiania tatę i stwierdził, że czeka na mamę (karmiłam Olkę, a jej usypiające karmienie trwa, i trwa, i trwa). Jak skończyłam to poszłam po pranie i chciałam wywiesić w sypialni. wchodzę cichaczem a mój syn: "Mamusiu, już do mnie przyszłaś?" dawno mi się nie zrobiło tak przykro i głupio... dostałam maila od projektantki. chce się już umówiać w Ikei )
|
|
|
#4467 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nikt nie lubi jak sie owoce jego pracy psuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Monicca, Ty z Rzeszowa jesteś, prawda? Chodzicie na jakieś sale zabaw? Cytat:
Jak kiedyś mnie nie było od rana do nocy bo pojechałam na pogrzeb daleko to jak wróciłam..... OMG. No ale Kinga szczęśliwa jak nigdy była Ja mniej...![]() Cytat:
![]() Cytat:
rozumiem, że Ci sie przykro zrobiło ale przeciez nie robisz tego na złość tylko się Olą zajmujesz... Ech, trudna sytuacja ![]() O nożyczkach jeszcze miałam pisać. My mamy takie dla dzieci z takim wichajstrem co sam rozpycha, nie wiem jak to wytłumaczyć Dziecko samo skałada nożyczki (wtedy tną) a same się rozkładają... Zaraz poszukam zdj w necie, może się znajdzie
Edytowane przez Villga Czas edycji: 2016-01-12 o 14:54 |
|||||||
|
|
|
#4468 |
|
Zadomowienie
|
Pani tez jestem ciekawa
a ona ma tylko jeden pokój urządzić czy całe mieszkanie?Zazdroszczę Wam tej Ikei Tez raz mi Karol tak powiedział, ze do dziś mi głupio, przykro i wstyd Szacun dla Torresa za grzeczne leżenie 2 godziny
|
#4469 |
|
Zadomowienie
|
Pokażę Wam wstępny projekt mojej szafy
Trochę go już zmodyfikowałam ale niewiele, głownie szuflady powiększyłam.
|
|
|
|
#4470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() podbramkowa sytuacja - zaleznosc finansowa od faceta. ok, jestem w domu - zajmuje sie domem, maz pracuje. Obawiam sie sytuacji, keidy wroce do pracy na pol etatu, czy nadal to ja bede odpowiedzialna w calosci za porzadki? ![]() niewazne jaka strategie wybiore - zawsze odbija sie tak pileczka, ze to ja jestem winna napiecia i sie czepiam. no wlasnie -strategia problem lezy i kwiczy w komunikacji, my nie potrafimy zrobic czegos wspolnie, by kazda strona byla zadowolona, poczucie winy, spychanie odpowiedzialnosci, oskarzanie siebie nawzajem - moj maz ma zawsze odpowiedz jedna: pozniej, jutro, innym razem.Do dzisiaj pamietam odpowiedz na pytanie, czy moze pomoze mi w prasowaniu, bo mi sie juz Himalaje buduja - to mowi, zebym sobie podzielila prace i zostawila cos na jutro albo z troska: a po co teraz na noc prasujesz, wyprasujesz jutro. On sie dziwi, ze ja czesto cos sprzatam, prasuje, jak on jest w domu, z pretensja: a dlaczego nie robisz tego, jak ja jestem w pracy? ![]() Raz zrobilam pranie na wieczor, powiesilam juz 2 pralki (musze chodzic na czwarte pietro na poddasze), zostala jedna, jest godzina 21 - chyba nie myslisz, ze ja o tej godzinie pojde na gore? (ostatni raz o pomoc prosilam go wiele miesiecy temu )ale juz poprawilo sie troche, bo nie musze przypominac, by po powrocie z pracy zajal sie dzieckiem, tylko bawi sie z M. wiec ja juz tu nie musze smedzic i gledzic )na razie wzielam sobie za cel nowa ksiazke, z tematyki NVC i bede starala sie wprowadzic zyrafe w budowanie relacji z mezem, bo jest ona mocno zniszczona. To jest ostatnia szansa dla naszego zwiazku, bo juz jedna noga jestem poza, coraz czesciej mysle o rozstaniu. _______________ ![]() ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Villga szafa na prawie 5 metrow dlugosci??????????? ![]() to PAX z Ikea? moja ulubiona czescia sa szuflady polki robilam z mniejsza odlegloscia miedzy nimi, wtedy latwiej jest zachowac porzadek
Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2016-01-12 o 15:05 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:01.

nO oczywiście, ze szukałam na kosmetykach

Reszta też fajna i cenowo jeszcze ok. Sprzedaje troche rzeczy po Z to akurat jest na wyprzedaze i lumpek
Tylko dzieci będę musiała przekazać babciom 

T. zdarzyło się raz. jak miał 2,5 miesiąca
dla Tż! A dla Ciebie 

twardziel

)