|
|
#2611 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016!
Cytat:
. Wszystkie babki na które trafiłam były eeeee dziwne heheA swoją drogą to długo u Ciebie trwa usg.
|
|
#2612 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czasami badanie trwa dłużej w zależności od ułożenia malca. A co do badania badylem. Podczas jednej z ciąż byłam na badaniu w PL w 9 tyg. I byłam z córą. Bardzo chciała zobaczyć dzidzię. Więc lekarz ładnie mnie przykrył prześcieradłem czy czym tam, wpuścił ją do gabinetu, więc nawet nie widziała jak to działa i wyprosił zanim skończył, by zakończyć badanie. Tutaj przy ostatnim poronieniu, miałam badylem, i poprosili niemęża by poczekał na zewnątrz. Choć to było już po poronieniu - sprawdzała, czy się wszystko oczyściło. A teraz, mimo mojej nadwagi w 6 tyg przez brzuch już było widać akcję serca Więc w 12 tyg na pewno będzie ok Jeśli po drodze nam się nic nie przydarzy.......................... ........ A w między czasie dostałam zaproszenie na bal maskowy, i nie mogłam wydumać w co się ubrać i znalazłam taką małą czarną na wyprzedaży Przyda się na później na różne imprezy okolicznościowe![]() http://www.gap.co.uk/browse/product....d=000734263000 |
|
|
|
|
#2613 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak jak napisałaś wizyty u lekarzy mężczyzn to kwestia przyzwyczajenia , a że ja nie byłam jeszczs u mężczyzny lekarza wiec nie miałam kiedy sie przyzwyczaić i pewnie dlatego ten stres. |
|
|
|
|
#2614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bedzie dobrze Ja tez sie za pierwszym razem bałam wiec wiem co czujesz. Wczesniej nigdy nie bylam u ginekologa wiec stres podwójny miałam.
|
|
|
|
|
#2615 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
) Tylko u nas w 1 trym jednak większa ostrożność. Bardziej się przejmują niepowodzeniami i dobrze .Cytat:
i spać nie mogę przez nie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() U mnie był taki napływ różnych hormonów w dość krótkim czasie, że czułam się jak na haju żaden gaz nie był mi potrzebny.Odleciałam z synem. Coś nie mógł zasnąć, a teraz ledwo kontaktuję. Powiedziałam mu dziś o dzidziusiu. Miałam poczekać do wizyty . Najbardziej go interesowało jak dzidziuś wyjdzie z brzuszka . Pooglądaliśmy zdjęcia jak teraz dzidziuś wygląda i się bardzo ucieszył, że ma już buzie, rączki, nóżki i brzuszek
|
|
|
#2616 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez monique_05 Czas edycji: 2016-01-12 o 06:09 |
||
|
|
|
#2617 |
|
Przyczajenie
|
Na początek gratuluje wszystkim mamusiom udanychwizyt.Chciałabym się wytłumaczyć z nieobecności otóż zapomniałam Wam powiedzieć że studiuje i jak się pewnie domyślacie mam sesję.
Asiulek nie martw sie wizytą ja pracuje w jednym z największych centrów medycznych w Polsce i zagraniczni lekarze są naprawde polecani. Aha i dziekuje za wytłumaczenie wielocytowania tez nie jestem techniczna .A co u nas-na tapecie mdłości i totalna awersja do mięsa.Wizytę z USG jeszcze u "starej"lekarki mam 22.01 aa potem 25.01 w Poradni Patologii ciąży na Karowej zobaczymy trochę się boję.
|
|
|
|
#2618 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny wtorkowo..ale żeście się rozgadały
[QUOTE=monique_05;54095817] Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2619 |
|
Zadomowienie
|
Witam , właśnie wróciłam z badań, niestety krzywa cukrowa do poprawy... Dziewczyny jak wy to zniosłyście? słodkie to ,to straszelnie. Ja za rada z neta poszłam z cytryna i itak było tragiczne zwymiotowałam z 10min po wypiciu glukozy. Obawiam sie że to nie jednorazowy wybryk i następnym razem bedzie to samo. W ciąży odrzuciło mnie od słodyczy na razie nawet kostka czekolady no nie wchodzi co dopiero kubek przesłodzonej wody. Jedyne pozytywne za krzywą, WR, HBs, HIV,HCV wszystko prywatnie zapłaciłam 103 zł byłam w szoku że tak mało. Ostatnio za cytomegalie, toksy, różyczke i gr krwi płaciłam 280zł a słyszałam ze HIV i reszta sa o wiele droższe. Przygotowałam sie na wydatek ok 300-350 zł a tu taka miła niespodzianka , chociaż tyle dobrze.
|
|
|
|
#2620 |
|
Zakorzenienie
|
A ja po kolejnym pobraniu krwi, dziś na szczęscie wróciłam z mamą do naszej standardowej procedury, czyli mama pobiera mi u mnie w domu i zanosi do przychodni
zero kolejek, martwienia się o zasłabnięcie, zyc nie umierac ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2621 |
|
Zakorzenienie
|
aa to Ci dobrze..mama zawodowo zajmuje się pracą w laboratorium?
|
|
|
|
#2622 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2623 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
oby następnym razem było lepiej ![]() Cytat:
dodam, że teściowa jest instrumentariuszką i ostatni raz pobierała krew pewnie z szkole pielęgniarskiej
|
|
#2624 |
|
Zakorzenienie
|
A to nie, moja mama pobiera totatnie bezboleśnie
wszystkie dzieci w przychodni chciały, żeby to ona im robila zastrzyki, bo ona zawsze robiła "bez igły", tak potrafiła dzieci zbajerować, że nic nie bolalo. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2625 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2626 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, gratuluję wizyt, machających rączek i nóżek
Cytat:
![]() Cytat:
A zachowanie lekarki co najmniej moim zdaniem nieodpowiedzialne Witaj aniula83 u nas ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Aniol1985 Nie stresuj sie, że to facet. Ja w swoim życiu przerabiałam juz obie płcie i chyba zawsze lepiej oceniałam facetów - ginekologów, choć akurat teraz na NFZ moja ciążę prowadzi kobieta, do której chodzę już parę lat. Ale np. 20/01 żeby dostać skierowania na kilka badań i USG genetyczne mam wizytę prywatną u faceta, bo tak mnie infolinia umówiła ![]() tamari86 nie martw sie, będzie dobrze Cytat:
![]() kasia_ruda taka mam to skarb chociaż....moja też jest pielęgniarką, a pamiętam z lat dziecięcych jak jeszcze w szpitalu pracowała, to jak trzeba mi było pobrac krew albo zaszczepić to się darłam w niebogłosy i zawsze kończyło się na jej koleżance, której pozwalałam się kłuć bez problemu Do tej pory nie mam pojęcia dlaczego ![]() Ehhh...pogoda za oknem taka, że najchętniej wróciłabym do domu i zakopała pod kołdrą z kotem Pod koniec stycznia będę miała osobiste spotkanie z szefową (pracuje w innym mieście), które teoretycznie ma być podsumowaniem poprzedniego roku i ustaleniem celów na ten (a w każdym razie na pierwsze pół roku). Wczoraj rozmawiałyśmy przez tel. i snuła duuuużo planów Mysle, że będzie mega zaskoczona informacją o mojej ciąży...
|
||||||
|
|
|
#2627 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mnie wczoraj dopadł pierwszy ból głowy, myślałam że zejdę a nie chciałam brać tabletek. Przespałam cały wieczór. Dzisiaj też leciutko boli, może to ciśnienie bo pogoda taka dziwna ostatnio. Muszę dzisiaj przeprowadzić rozmowę z kolegą z pracy, bo mamy w firmie taką niepisaną umowe że pracujemy po 9 godz plus jeszcze nadgodziny. Ja teraz pracuję tylko te 9 godz, więcej nie daję rady. On u nas pracuje jako konsultant i przyjeżdża dopiero 0 16.30 a ja jestem tylko do 16. Każdego dnia do mnie dzwoni po pracy i wyczuwam pretensje że znowu nie zostałam. Wg prawa w ciązy nie powinnam pracować nawet tej 9-tej godziny. Muszę z nim dzisiaj porozmawiać, bo mi jest naprawdę ciężko siedzieć te 9 godz a jeszcze zostawać... Dodam że on chce żebym na niego czekała bo musimy coś ustalić, a przecież wszystko da się załatwić mailowo.
|
|
#2628 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jejku dziewczyny tyle piszecie ze nie ogarniam czasem a chciałabym Wam wszystkim coś napisać.U mnie kolejny dzień w mdłościach i wymiotach więc może i to powoduje że brak weny na napisanie czegokolwiek ,czekam na lepszy dzień ps.też coś mi świta że glukoze w pierwszej ciąży piłam około 20 tygodnia... hmmm
Edytowane przez aniula83 Czas edycji: 2016-01-12 o 10:14 |
|
|
|
|
#2629 |
|
Zadomowienie
|
Wy mi nic nie mówcie o pogodzie
To jest najgorszy rok w Szkocji od kiedy tu mieszkam....Dzień w dzień padaa...rybki na spacer można wyprowadzać;/Nawet pies nosa z domu nie wychyla;/ Idę sobie poprawić humor u kosmetyczki. Jutro znów maraton w pracy
|
|
|
|
#2630 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
Tez mam już zlecone. Ale narazie cukry ok bo mierze w domu. Zrobię kilka dni przed wizytą albo wcześniej jak zaczną skakać mi cukry na domowym glukometrze
|
|
#2631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wystarczy jakis fajny temat zacząć. justynkie Co do brzucha to tylko w spodniach czy leginsach mam tak zaokrąglony, normalnie wywalony na wierzch niestety tworzy dwie fałdy. ![]() ... Moje badania wyszły mnie tym razem 98 zł. Morfologia, mocz tsh, ft3 i ft4. Bałam się, że znowu ponad 200, a tu mila niespodzianka. Tyle to co miesiąc mogę wydać. Czy wam tez mówiono, ze macie robić morfologie co trzy tygodnie? Psiknęłam dzisiaj rano i jak mnie nie zabolały jajniki az auć krzyknęłam, mimo, że trzymałam brzuch zeby temu zapobieć Czesto mnie kłują te jajniki pfffMam nadzieje, ze wszystko ok, dzisiaj na 17 do gina. |
|
|
|
|
#2632 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam wizytę 05.02. Trochę poczekam. Tydzień wczesniej muszę iść na badania. Na oznaczenie grupy krwi czeka się około 4 dni to zrobię tydzień wczesniej. I akurat będzie 5 tyg- czas na kontrolę TSH po szpitalu. Zminimalizuję ilość wkluc- zgodnie z zaleceniem pani z laboratorium. Bardzo miła kobieta, na wszystkie pytania odpowiedziała, doradziła kiedy i co. Takie panie lubię
|
|
|
|
#2633 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o płeć ginekologa, to zdecydowanie mężczyzna. Nie wiem czemu tak jest, ale kobiety są zwykle mniej delikatne i bardziej gburowate. Mężczyźni (choć nie wszyscy oczywiście) bardziej przejmują się komfortem pacjentki i tym, żeby nie wprawić kobiety w zażenowanie.
Dziewczyny, czytam o waszych decyzjach odnośnie USG genetycznego i zastanawiam się. Jeśli wynik takiego badania byłby (tfu, tfu) zły to co byście zrobiły z taką wiedzą? |
|
|
|
#2634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój gin ostatnim razem spojrzal na przeziernosc karku i stwierdził, ze jest dobra, więc jest duza szansa, ze zadna przykra niespodzianka mnie nie czeka. |
|
|
|
|
#2635 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I pewnie nic. Rozmawialiśmy o tym, ze ten wynik nic nie zmienia dla nas jeśli chodzi o Zespól Dawna. Jasne, że jeśli w grę wchodzi zespól Edwardsa albo Patau to nie wiem co by było. Tematu nie ruszamy obecnie. Zresztą ja zaraz płaczę itp i odpuszczamy. Pytałam dziś o pappa i USG. Badanie krwi 250, USG 200. Nadal zastanawia się tylko co mi da wiedza ze moje dziecko ma ryzyko urodzenia się z jakąś wadą jak 1:300, 1:50 czy 1:10000000. To tylko statystyka. Czy to nie będzie większy stres? Pierwsze dziecko, brak chorób genetycznych w rodzinie, obciążenie małe, jedynie mój wiek sprawia ze ryzyko wzrasta. Jakoś statystyka do mnie nie mówi. |
|
|
|
|
#2637 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2638 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzeba być dobrej myśli
|
|
|
#2639 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po tym teście, możesz zdecydować się na amniopunkcję. U nas w rodzinie ani mojej, ani ojca mojego dziecka nie było wad genetycznych. Miałam 21 lat - a córka urodziła się z wadą. |
|
|
|
|
#2640 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze dodam, ze u mnie w rodzinie ani w rodzinie TZ-ta nikt nie mial chorób genetycznych. Jedynie chrzesniak TZ-ta jest karłem. To tyle. Więc szanse na jakąs wadę sa małe jeśli patrzec po rodzinie. Oczywiscie nadal to nie wyklucza niczego.
Mam dopiero 24 lata tez. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:21.

. Wszystkie babki na które trafiłam były eeeee dziwne hehe

Więc w 12 tyg na pewno będzie ok
Przyda się na później na różne imprezy okolicznościowe
Bedzie dobrze
byłam u ginekolog dzisiaj i trochę mnie nastraszyła, że w 6 tyg powinno być już słychać serduszko na usg
bo może być tak, że ciąża jest obumarła 
.

teraz ze stresem muszę czekać te 9 dni na kolejne usg, żyję nadzieją, że jednak będzie ok.