|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!
|
|
|
|
#4022 |
|
Zakorzenienie
|
E laski wariatki
Paczków z dziurką się zachciało Ja niestety się odejdę smakiem ale przed cc się nazre na zas Właśnie tż dzwonił ze godzinę wisiał na infolinii dopóki szanowna pani nie odebrała telefonu ale w końcu ja wyprosil i powiedziała ze wyślę mi w następnym tyg to co potrzebuje ten papier. Teraz tylko czekać żeby jak najszybciej doszedł. Jejku jak ja.nienawidzę urzędów ![]() Zjadlam obiad i się położyłam do łóżka - brzuch jak kamien
|
#4023 |
|
Raczkowanie
|
Z tego co pamiętam to jesteś z Poznania. Na który szpital się zdecydowałaś? W weekend rozmawiałam z dziewczyną zachwyconą Lutycką rodziła w październiku (miała zaplanowane cc) A ja nadal nie podjęłam decyzji Mój lekarz nieustannie "zaprasza" mnie do "swojej kliniki" - Jarochowskiego
|
|
|
|
#4024 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do czwartku już blisko ![]() Cytat:
|
|
#4025 |
|
Zadomowienie
|
Motyl ściągałam wczoraj ten twój film ale zasnęłam
Ale bym zjadła takiego domowego pączka ehh wczoraj miałam taką ochotę na knedle... mmmm.... ale nie było w polskim sklepie wiec kupiłam pierogi z jagodami muszą wystarczyć
|
#4026 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szczerze,to ja nie rozumiem tych skojarzonych- jak rodzice tłumaczą, no jak to, przecież o 1-2 ukłucia mniej. No sorry, ale czy dziecku coś się takiego strasznego stanie, jak dostanie 2-3 ukłucia? My byliśmy normalnie szczepieni i o jakichś przypadkach traumy nie słyszałam,bo byliśmy tyle razy kłuci . Nie mówiąc już o kojarzeniu szczepionek . o samych plusach tego nie słyszałam, raczej negatywy.Dodatkowe- tak, ale nie wszystkie. |
|
|
|
|
#4027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jadę sama 😊 mam na 17.20. Bedzie trochę czasu do mks wiec pójdę do ross i pepco 😉 nie chce specjalnie nikogo ściągać do dzieci...przed tez będę miała czas wiec skocze po stanik jakis 😉 |
|
|
|
|
#4028 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Zjadłam jedną oponkę do kawy, to dzieć szaleje i dostał czkawki
|
|
|
|
|
#4029 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia mi sie Lilka po 35 tyg przekręciła na główkowe 😉
|
|
|
|
#4030 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4031 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4032 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dobra mój się nie przekręci nie ma opcji zaczęłam 35 t a tu torba niespakowana nawet no luz taki mam jak nigdy eee jeszcze czas
|
|
#4033 |
|
Raczkowanie
|
Przestańcie z tymi pączkami oponkami...JA TEŻ CHCĘ!!!! Zaraz zadzwonię do męża, żeby coś kupił jak będzie wracał z pracy
|
|
|
|
#4034 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4035 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) ale jeszcze nie wiem kiedy![]() Cytat:
do data narodzin (mam nadzieję) mojej córki będzie Ci się źle kojarzyć
|
|
#4036 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już V część naszego wątku!
Cytat:
![]() A dlaczego masz więcej teraz niż przy normalnej wypłacie, dlatego, że: - od wynagrodzenia zasadniczego masz naliczany pełny ZUS i podatek - przy zasiłkach nie masz pełnego ZUSu naliczanego (tzn. nie masz wszystkich składek) - poza tym zasiłki naliczane są nie od Twojej pensji wpisanej na umowie o pracę, tylko od tzw. podstawy chorobowej, czyli średniej wynagrodzeń z 12 miesięcy poprzedzających pójście na L4 (a więc wejdą Ci tutaj np. nadgodziny, które zawyżą średnią... może również wejść np. premia - ale to zależy jak jest wypłacana i jak została zdefiniowana w regulaminie wynagradzania zakładu pracy) To tak w dużym skrócie napisałam ale jeżeli wcześniej dostawałaś nie tylko gołą wypłatę (czyli nie tylko stawkę z umowy), to zawsze w przypadku L4 ciąża (płatnego 100%) będziesz wychodziła korzystniej. A zasiłek macierzyński wylicza się z tej samej podstawy co L4, tylko L4 masz 100% a macierzyński, to już w zależności jak sama wybierzesz: pół roku 100%, rok 80%. |
|
|
|
|
#4037 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
- bo żółtka ze swoich jajek .mniam- domowe knedle ze śliwkami |
||
|
|
|
#4038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4039 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już V część naszego wątku!
Cytat:
|
|
#4040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4041 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To u Ciebie rzeczywiście szkoda roboty. Ja mam w domu dwa żarłoki, no dobra, ja też jestem pies na drożdżowe , więc u nas pójdzie. Czasem robię więcej i mrożę, bo drożdżowe dobre i mrożone.Wolę dać córce i lepiej, żebyśmy sami zjedli domowe, niż kupować słodycze, a drożdżowe to ponoć najzdrowsze ciasto. Jak upiekę biszkopt i go nie dopilnuję, to zjadają na sucho .Aj, aż ledwo siedzę, tak mały szaleje- kolejny amator pączków. Gdzie on ma tam miejsce, żeby tak się rozpychać, to ja nie wiem. |
|
|
|
|
#4042 |
|
Zakorzenienie
|
Dawno nie wrzucałaś zdjęć swoich wyczynów kulinarnych
Podaj mi jakiś prosty sposób na ciasto, które nawet taka kaleka kulinarna jak ja, będzie mogła zrobić ![]() Chociaż kurka wodna, nie mam żadnej brytfanki na ciasto. Ale wałek już kupiłam tak jak doradzałaś na allegro o wiele taniej niż w sklepie i wzięłam sobie jeszcze stolnicę silikonową, co by blatu w kuchni nie paćkać przy robieniu pizzy. |
|
|
|
#4043 |
|
Rozeznanie
|
Hello!
Jaaaaasne, mówcie jeszcze o pączkach ![]() Aż sobie wzięłam rodzynki w czekoladzie w zastępstwie ![]() Ja dzisiaj nalot na Ikea robię, może pomogę szyjce
|
|
|
|
#4044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4045 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i jakoś podświadomie odczuję ulgę, jak minie ten dzień i nie będę wtedy rodzić. Ale trudno, teraz mogę się tylko cieszyć, że kolejny raz się udał i czekam na synka Ale to nie będzie miało żadnego związku z urodzinami ewentualnymi Twojej córci Codziennie na świecie wydarza się tyle tragedii, a iść trzeba dalej . Jak to mówią- po deszczu zawsze wychodzi słońce .---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4046 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie nie ma chyba czegos takoego :-\ jeszcze sie upewnie. Ja biore stypendium socjalne i z racji ze chce dziekanke ja drugi semestr to i tp stypendium przestaja dawac :-\ Cytat:
|
|
#4047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4048 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.No widzisz, a ja jedyne argumenty, jakie słyszałam od rodziców,którzy szczepili skojarzonymi to były: mniej ukłują i tyle. Żadnej wiedzy, nic, jak to działa, chodzi tylko o ukłucia .Ty z kolei starasz się jak najwięcej dowiedzieć o tych szczepionkach, a nie tak na "ślepo" i to Ci się bardzo chwali .---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4049 |
|
Zakorzenienie
|
Ania kiedys Ci cos zapodam jak odgrzebię cos prostego i ciekawego 😉 blaszki tez mam z allegro 😉
|
|
|
|
#4050 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Elena ja zjadłam pierogi na słodko z jagodami i mała też z wrażenia czkawki dostała
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.

ale w końcu ja wyprosil i powiedziała ze wyślę mi w następnym tyg to co potrzebuje ten papier. 

do czwartku już blisko
ale nasze pokolenie chyba silniejsze było... w jedzeniu nie było tyle chemii, co teraz... i jakoś za dzieciaka wiecznie się ganiało przed blokiem/domem, a nie tylko komputer i tv 

. Nie mówiąc już o kojarzeniu szczepionek 

.
i jakoś podświadomie odczuję ulgę, jak minie ten dzień i nie będę wtedy rodzić. Ale trudno, teraz mogę się tylko cieszyć, że kolejny raz się udał i czekam na synka