|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!
Cytat:
Ja zaczęłam 36 i tez nie pakuje. Bez jaj, pozamykane wszystko na 4 spusty to nie ma co panikować Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#4082 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4083 |
|
Zakorzenienie
|
Moja obecna jest fajna, do uszu zagląda, na szczepienia nie naciska, uważa,że każde odchylenie od normy jest przeciwwskazaniem do szczepienia... także póki co jestem zadowolona.
|
#4084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A pierwszy bede i tak zaliczac w trakcie drugiego bo teraz no to nie dam rady raczej :-P
|
|
#4085 |
|
Rozeznanie
|
Sa jakieś wieści od Lucy?
Chyba dawno nie pisała,ostatni wpis był chyba rano...
|
#4086 | ||
|
Zakorzenienie
|
Elena, Nana
jeszcze jedną rzecz muszę napisać, żebyście się nie zdziwiły przy wypłacie.Podstawę chorobową wylicza się ze średniej wynagrodzeń z 12 miesięcy (tak jak napisałam wcześniej) i ustala się tzw. stawkę dzienną. Tą stawkę dzienną ustala się raz (na początku L4)... i cały czas się ją stosuje obliczając wynagrodzenie, ale że miesiące mają różną ilość dni, to też i będziecie miały różne kwoty wypłaty, bo stałą stawkę dzienną mnożymy przez liczbę dni kalendarzowych w miesiącu. np. dajmy na to, że u kogoś wyliczyliśmy stawkę dzienną w wysokości 100 zł za miesiąc styczeń naliczymy wypłatę 100 zł x 31 dni = 3100 zł za miesiąc luty naliczymy wypłatę 100 zł x 29 dni = 2900 zł Dlatego w każdym miesiącu będziecie miały jakieś tam różnice w wypłatach A im ktoś ma wyższą stawkę dzienną, tym te różnice będą większe.---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
superpizzę już robię, to może i ciasta zacznę piec moja teściowa padnie trupem |
||
|
|
|
#4087 |
|
MamaKarolci28
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już V część naszego wątku!
Marta ciezko bedzie ale myśle ze lżej bedzie Tobie teraz zaliczyć z noworodkiem gdzie więcej sypia niż z takim polroczniakiem. A możesz liczyć na czyjaś pomoc w opiece?
|
|
|
|
#4088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coś takiego kiedyś zrobiłam... ale to się nie liczy, bo się nie piecze
|
|
|
|
|
#4089 |
|
MamaKarolci28
|
|
|
|
|
#4090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co Pola robi?
|
|
#4091 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
popatrz jak te nasze bejbiki do siebie pasują |
||
|
|
|
#4092 |
|
Zakorzenienie
|
Moze nie na kazde zawolanie ale raczej tak ;-) no zobaczymy moze sie uda
|
#4093 |
|
Zakorzenienie
|
Popłaciłam rachunki, porobiłam zlecenia stałe na tv i internety...i sprawdziłam jak tam nasze raty kredytu- zmalały o całe 2euro
|
|
|
|
#4094 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam waniliowy chyba jeszcze walczę z myślami czy zrobić ![]() Cytat:
|
|
#4095 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet 1000 to zawsze dp przodu :-D
|
|
#4097 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Wiecie co nie chcę się wkurzać, chociaż irytująca sytuacja... kupiłam łóżeczko, przysłali bez śrub do montażu - na mojego maila z pytaniem WTF dostałam odpowiedź, że przeoczyli i wyślą je od razu 07.01. Myślę sobie, ciekawe jak wyślą - przy łóżeczku płaciłam za kuriera, więc skoro zapomnieli, to powinni wysłać również kurierem, ale doszłam do wniosku, że nawet jak będzie to polecony priorytet, to niech im będzie. Oczywiście nic nie doszło... napisałam wczoraj wieczorem maila, żeby podali mi nr listu przewozowego i zapytałam jaką przesyłką wysłali. Babeczka mi podała nr do przesyłki inpost - sprawdzam status, a tam: przesyłka przygotowywana przez nadawcę w dniu dzisiejszym o 11.00, ale jeszcze nie przekazana kurierowi inpost. Normalnie zapomnieli o tych śrubach po raz drugi i dopiero po moim mailu wzięli się za przesyłkę.I nie wiem, czy mam się śmiać, czy co Babeczka mnie strasznie, ale to strasznie przepraszała w mailu i tylko to mnie powstrzymuje przed opierniczem. Dobrze chociaż, że inpost faktycznie szybko działa, szczególnie paczkomaty... uwielbiam kupować online z taką opcją przesyłki.
|
|
|
|
|
#4099 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() chyba szarlotkę zrobię naszła mnie znowu ochota
|
|||||
|
|
|
#4100 |
|
MamaKarolci28
|
Dziś jak spacerowalysmy z Karolcia spotkałam koleżankę z osiedla ktorej córa teraz bedzie miała za mies 2l. Tak rozmawiamy sobie, ona do mnie ze mnie nie widzi w ogóle , z ja do niej ze h codziennie wychodzę bez względu na temperaturę ,po czym mówi ze jak drugie sie urodzi to miesiąc minie zanim wyjdę z nim na pierwszy spacer
pytam ile? Koleżanka Bo przecież zimno jest i ja ze swoją to tak siedziałam zaskoczyła mnie tym heh
|
|
|
|
#4101 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kupujecie poduchę-rogala do karmienia ?
A jeżeli tak, to z jakim wkładem: - kulki styropianowe - czy włókna silikonowe Bo sama nie wiem, co lepsze Przy włóknach silikonowych piszą, że antyalergiczne ![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
![]() Ale albo zaraz zrobię budyń, albo pójdę na łatwiznę i zrobię sobie bułę z nutellą
|
|
|
|
|
#4102 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4103 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4104 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez lubię inpost, zawsze tak zamawiam jesli jest opcja ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
A wiesz niektórzy jeszcze maja takie dziwne zwyczaje. Kiedys sie ak robiło. W ogóle kiedys to ponoc az do chrztu sie z dzieckiem z domu nie wychodziło tak mi babcia mówiła ja z pola byłam w piatek na pierwszym 2h spacerze a urodziła sie w poniedziałek. Fakt ze było ciepło bo 15 stopni ale nawet jakby było zimno to bym wyszła tyle ze na krócej ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
|
|
|
#4105 |
|
MamaKarolci28
|
Mam rogala z Mothercare z pokrowcem rozsuwanym z myślą o praniu z wypełnieniem z włókna, używałam moze 5 pierwszych dni kiedy jeszcze byłam obolała i jednak poducha odciążala a pózniej ja schowałam wiec nie wiem czy kupywalabym ja drugi raz
|
|
|
|
#4106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w takim razie kupię z tymi włóknami silikonowymi
|
|
|
|
|
#4107 |
|
MamaKarolci28
|
Sent from my iPhone using Tapatalk
---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- A wiesz niektórzy jeszcze maja takie dziwne zwyczaje. Kiedys sie ak robiło. W ogóle kiedys to ponoc az do chrztu sie z dzieckiem z domu nie wychodziło tak mi babcia mówiła ja z pola byłam w piatek na pierwszym 2h spacerze a urodziła sie w poniedziałek. Fakt ze było ciepło bo 15 stopni ale nawet jakby było zimno to bym wyszła tyle ze na krócej ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk[/QUOTE] Dobrze ze czasy sie zmieniają i nie ma juz takiego ciemnogrodu, jednak myślałam ze ludzie "starej daty" jeszcze maja takie podejście ale mloda dziewczyna ? Zrozumiałe ze zima stopniowo sie wychodzi na początku moze to byc nawet werandowanie i od czegoś trzeba zacząć ale nie po tak długim czasie, teraz zima łagodna. ![]() Ja z mała wyszłam po 3 tygodniach mimo ze były juz upały, wróciliśmy ze szpitala i po 2 dniach poytu w domu z powrotem do szpitala na 2 tygodnie , ciezko wspominam ten czas. Mała została zarażona paciorkowcem w szpitalu. Serce mi sie krajalo kiedy co 2 dni miała wkuwania od nowa wenflon wszędzie i główka
|
|
|
|
#4108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja z mała wyszłam po 3 tygodniach mimo ze były juz upały, wróciliśmy ze szpitala i po 2 dniach poytu w domu z powrotem do szpitala na 2 tygodnie , ciezko wspominam ten czas. Mała została zarażona paciorkowcem w szpitalu. Serce mi sie krajalo kiedy co 2 dni miała wkuwania od nowa wenflon wszędzie i główka [/QUOTE]Biedactwo wspolczuje strasznie. Panietam jak Pola miała pierwsza szczepionkę na 2 miesiące to płakałam razem z nia Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#4109 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po wizycie. Mała ma 2,5 kg, gin kazała wytrzymać jeszcze min 3 tygodnie
![]() Potem ponadrabiam Córa z kotem rozbierają choinkę. Ona wkłada bombki do pudełka a ten je przyklepuje łapą
|
|
|
|
#4110 |
|
Zakorzenienie
|
Tez go mam ;-)
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.

a tu torba niespakowana nawet no luz taki mam jak nigdy eee jeszcze czas

chociaż po bakaliach mam zgagę, to może lepiej nie 

i dopiero po moim mailu wzięli się za przesyłkę.
Przy włóknach silikonowych piszą, że antyalergiczne