|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.2
Witam dziewczęta
![]() Gratuluje wszystkim udanych wizyt i trzymam kciuki za wizytujące dziś i jutro Na pewno wszystkie dzieciaczki będą zdrowe i piękne Kiara witaj Syn mojego sąsiada ma takie drugie imię, po 2 dziadkach tak się złożyło![]() Mnie od wczoraj niepokoi, że mam taki trochę twardy brzuszek. To znaczy nie boli mnie (tylko przy nacisku) ale jakoś tak dziwnie. Ale może to po prostu dzidziol rośnie i zaczęło mi brzuszek "wypychać" do przodu bo do tej pory to gdzieś w krzyżach moje dziecko siedziało i poza tłuszczem nic nie było u mnie widać
|
#3242 |
|
Zakorzenienie
|
Zostałam etatową matka chrzestna- dzisiaj byłam opiekować się Amelka normalnie zakochałam się w Niej Zawsze uśmiechnięte. Pobawilyśmy się, potem dałam jej jarzynowej i poprzytulała się do mnie i usneła .... normalnie się wzruszyłam ![]() A przed zaśnięciem miałyśmy iść na spacer... więc ją włożyłam do wózeczka i poszłyśmy. Potem jeszcze spała z godzinę aż się obudziła, mama przyszła to ja się zebrałam i pojechałam do domciu. Tż mnie zaprosił na randkę ciekawe co dla mnie przygotował... Zimno na polu, deszcz pada i strasznie wieje :/ Witaj Nową Mamuskę ![]() misia trzymam kciuki,aby jeszcze Synuś w brzuszku posiedział ![]() motylek super wieści Kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj, a jutro to będzie dzień pełen wrażeń i emocji
|
#3243 |
|
Zakorzenienie
|
Proszę o wpisane wizyty na 04.02
|
|
|
|
#3244 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3245 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mogę czytać i słuchać o pomysłach PiS bo za bardzo się denerwuje a to tylko szkodzi dzidziulkowi.
Ania a ile ma Amelka? Dziewczyny z jakich jeszcze sprawdzonych stron internetowych zamawiałyście różne rzeczy dla bobo? Kocuro jak wizyta? |
|
|
|
#3246 |
|
Rozeznanie
|
Ania- fajnie, że dogadujesz się z dzieciaczkami
Lala- zazdroszczę szefa Witaj Kiara! Ja mam dzisiaj takiego stresa przez pracę, że aż mnie brzuch dołem rozbolał. Normalnie bym się dzisiaj rozpłakała w pracy przy ludziach- a ja nie płakałam w ogóle hmm od roku? co ta ciąża takiego robi, że człowiek taki wrażliwy się staje... Nie mogę się doczekać aż odetchnę na wolnym i będę mogła zająć się synkiem i myśleniem o ciuszkach, wózkach, dobrych obiadach, kawkach z koleżankami i książkach. Znajoma nazwała swoją córeczkę Larysa- to tak z oryginalnych imion. Ja dalej nie wiem jakie imię wybierzemy, ale ostatnio mi się Leon podoba- w każdym języku dobrze i prosto brzmi. |
|
|
|
#3247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pracy świat się nie kończy ![]() Leon fajne imię, mój ociec chrzestny tak ma na imię
|
|
#3249 |
|
Rozeznanie
|
Kanwa- kierownik zrzucił na mnie zadanie za gościa który odszedł końcem grudnia- nie dosyć że wie że odchodzę za 2 tygodnie i mam kupę roboty bo chcę zostawić "czyste biurko", to jeszcze sprawa dotyczyła załatwiania papierów i latania z przesyłką po 5 budynkach. Ja ciężarna- a cały dział chłopów siedzi i przegląda strony ze sprzętem narciarskim!
Hońcia, Kanwa- dzięki za wsparcie |
|
|
|
#3250 | |
|
Ania
|
Cytat:
Na Twoim miejscu poszlabym na zwolnienie juz.
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#3251 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny,
Czytam was juz od kilku tygodni, w koncu przeczytałam wszystko o czym piszecie i postanowiłam dołączyć.
|
|
|
|
#3252 |
|
Zadomowienie
|
Wlasnie zamowilam znaczek
![]() http://jestemwdrodze.pl/ |
|
|
|
#3253 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3254 | |
|
Ania
|
Cytat:
powiedz cos więcej o sobie
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#3255 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć, Kiara
![]() Cześć, K_a_s_i_a86
|
#3256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem to doskonale, bo ja jestem z tych co mają miękkie serce i twardą d**ę i tez mnie zawsze obarczali obowiązkami nawet za kierowników, chociaż jestem zwykłym szaraczkiem... Jutro zdzwoń i powiedz, że nie przyjdziesz, bo skręciłaś kostkę ganiając z tą przesyłką ![]() Olej ich wszystkich ciepłym strumieniem na koniec
|
|
#3257 |
|
Zadomowienie
|
Zebrah czasami miałam podobnie - jak zaszłam z Olą w ciążę poszlam na l4. Nikt ci nerwów nie wróci dbaj O WAS O SIEBIE W PRACY SOBIE PORADZĄ ZAWSZE - TAKA PRAWDA
Edytowane przez olinka012 Czas edycji: 2016-01-12 o 19:31 |
|
|
|
#3258 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj zaczynam 20 tydzień Nie wiem kiedy to zleciało.Zaczynam się też trochę stresować jutrzejszą wizytą bo od momentu wyjścia ze szpitala brzuch mnie codziennie pobolewa... Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Mam na 19 dopiero więc cały dzień myślenia o tym będzie. I od kilku dni mam bóle kręgosłupa ale mam nadzieje że mi przejdą ![]() Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty
|
|
#3259 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Witaj Piękne imię Feliks ![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Kucuro czekamy na wieści co tam słychać u Jasia?
|
|
#3260 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Przed chwilką tak mnie żołądek bolał :O myślałam, że nie wyrobię.. przeszło mi dopiero po nospie i apapie Co do spania na brzuchu to oczywiście staram sie na nim nie spać. Dziś obudziłam sie na plecach, ale kotka mi na nim spała ![]()
|
|
#3261 |
|
Rozeznanie
|
Witam nowe dziewczyny
![]() Lalare, w porecznym mozesz brac wszystkie leki, na recepte czy nie. Nie musza byc w przezroczystej torbie, ani tez ich nie musisz wyjmowac z podrecznego na odprawie celnej. Chyba, ze to plynne leki to w tedy do przezroczystej torby i muszisz je pokazac. Mozesz przewozic leki w normalnej ilosci, nie mozesz miec pol podrecznej zawalonej nimi bo sue czepia ze na przemyt. Ja w sumie duzo lekow mam w podrecznej bo moje na tarczyce i meza "hipochondryka" stos na przeziebienia, opryszczki, na bole masci itd, ale nigdy nic nie mowili. Czepiaja sie o plynne antybiotyki. Dwa, trzy razy do roku latam to troche sie orientuje. I zawsze na odprawie celnej mnie obmacuja, nie wazne czy zapikam na bramce czy nie
|
#3262 |
|
Rozeznanie
|
Moja pierwsza ciąża, 19 tydzień
termin porodu mam na 11 czerwca. Podobnie jak jedna z was bede miała tylko 3 usg przez cała ciąże i jak tak was czytam to zazdroszczę wam usg na każdej wizycie niestety jeszcze nie wiem kto gości u mnie w brzuszku... Połówkowe bede miała po 26 stycznia, musze sie zapisać bo moja lekarka wysyła do innego lekarza, a wizytę mam 2.02
|
|
|
|
#3263 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stres nie wskazany dla Ciebie i maluszka ![]() Cytat:
Witaj♡♥♡ Cytat:
|
|||
|
|
|
#3264 |
|
Zadomowienie
|
Nowe mamusie jeżeli macie ochotę dołączyć do naszej pierwszej strony, prosze o pw z informacjami jakie mam tam zamieścić! (imię, wiek, tp, terminy wizyt)
|
#3265 |
|
Zakorzenienie
|
LaLaRe, Lutinus to czysty, naturalny progesteron, produkowany z siusków ciężarnych kobiet
tak jak opisała Motylek A Duphaston, to progesteron syntetyczny, sztuczny. Jedni lekarze uważaja, że gorzej się wchłania i powoduje gorsze skutki uboczne i lepsza już jest Luteina, która też jest synetyczna a inni że to jeden pies - taką słyszałam opinię ![]() Co jeszcze, duphaston łykasz doustnie i jest metabolizowany w wątrobie, więc stosowany na dłuższą metę może prowadzić do boleści brzucha, zależy od dawki i od naszego organizmu a Lutinus podajesz dopochwowo więc omija wątrobę, zostaje wchłonięty przez szyjkę macicy i sobie dalej wędruje. A kontrolujesz poziom progesteronu ? I będziesz go brać do końca ciąży czy będziesz z niego schodzić ? A ja po Tobie ![]() Ja mam wizytę na 10.40 ale znając życie, pewnie będzie poślizg ![]() Motylku, MariaF. spróbujcie używać oleju kokosowego na waszą skórę Ja również mam problem z dłońmi, skóra mi pęka, robią się rany i swędzi i jest baaardzo sucha. Byłam u dermatologa, ale nie zdążyłam zrobić testów co mnie uczula, z obserwacji jest to chemia domowa, bo byłam już w ciąży ![]() A od kiedy stosuję na wieczór olej i smaruję nim od razu dłonie jest naprawdę dużo lepiej Ostatnio wyczytałam, że jest też bardzo pomocny przy egzemie, także warto spróbować. Witam Nowe Mamusie ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Kanwa, kiedyś pytałaś się o wózek jaki ma model moja Sis, jest to Mutsy Cargo ![]() Trochę to trwało - sorki
|
#3266 |
|
Rozeznanie
|
Kasia86 to gdzie zamieszkujesz? Bo ja w irlandii
|
#3267 |
|
Zadomowienie
|
Ja też mam tylko 3 usg w ciąży i mieszkam w Warszawie
Wybrałam takie prowadzenie ciąży i nie mam parcia na usg na każdej wizycie. Tak samo miałam w pierwszej ciąży. Także w Polsce też takie rzeczy możliwe
|
#3268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3269 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Kochane
Nie mam ostatnio za bardzo czasu na forum, staram sie podczytywać, ale jestem kilka stron do tyłu, więc przepraszam, ale nie wiem komu czego gratulować! W najbliższym czasie nadrobię! Natomiast dzisiaj wpadłam dosłownie na sekunde, podzielić się z Wami dobrą informacją! Mój ginekolog przełożył mi wizytę na dzień dzisiejszy. Z dzidziusiem wszystko w porządku, ma prawie 14cm. I informacja najważniejsza - to będzie dziewczynka!!!!! Tak więc Anuszka - koloruj na różowo!!
|
|
#3270 | |
|
Ania
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:33.

Syn mojego sąsiada ma takie drugie imię, po 2 dziadkach tak się złożyło

normalnie zakochałam się w Niej
ciekawe co dla mnie przygotował...