Mamusie czerwcowe 2016 cz.2 - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-12, 12:47   #3241
Honcia
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.2

Witam dziewczęta

Gratuluje wszystkim udanych wizyt i trzymam kciuki za wizytujące dziś i jutro
Na pewno wszystkie dzieciaczki będą zdrowe i piękne

Kiara witaj Feliks to piękne inię. Feliks oznacza szczęśliwy i sama chętnie dała bym tak dziecku gdyby maż się zgodził Syn mojego sąsiada ma takie drugie imię, po 2 dziadkach tak się złożyło

Mnie od wczoraj niepokoi, że mam taki trochę twardy brzuszek. To znaczy nie boli mnie (tylko przy nacisku) ale jakoś tak dziwnie.
Ale może to po prostu dzidziol rośnie i zaczęło mi brzuszek "wypychać" do przodu bo do tej pory to gdzieś w krzyżach moje dziecko siedziało i poza tłuszczem nic nie było u mnie widać

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 15:40   #3242
ania230
Zakorzenienie

dziewczyny

Zostałam etatową matka chrzestna- dzisiaj byłam opiekować się Amelka normalnie zakochałam się w Niej Takie wdzięczne, pocieszne dzieciątko Zawsze uśmiechnięte.
Pobawilyśmy się, potem dałam jej jarzynowej i poprzytulała się do mnie i usneła .... normalnie się wzruszyłam
A przed zaśnięciem miałyśmy iść na spacer... więc ją włożyłam do wózeczka i poszłyśmy.
Potem jeszcze spała z godzinę aż się obudziła, mama przyszła to ja się zebrałam i pojechałam do domciu.

Tż mnie zaprosił na randkę ciekawe co dla mnie przygotował...

Zimno na polu, deszcz pada i strasznie wieje :/

Witaj Nową Mamuskę gratuluję chłopczyka

misia trzymam kciuki,aby jeszcze Synuś w brzuszku posiedział

motylek super wieści

Kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj, a jutro to będzie dzień pełen wrażeń i emocji

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 15:59   #3243
Asiek121
Zakorzenienie

Proszę o wpisane wizyty na 04.02
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 16:01   #3244
olinka012
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
Proszę o wpisane wizyty na 04.02

Ja poproszę wpisać na 03.02
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 16:39   #3245
kanwa
Zakorzenienie

Ja nie mogę czytać i słuchać o pomysłach PiS bo za bardzo się denerwuje a to tylko szkodzi dzidziulkowi.

Ania a ile ma Amelka?

Dziewczyny z jakich jeszcze sprawdzonych stron internetowych zamawiałyście różne rzeczy dla bobo?

Kocuro jak wizyta?
kanwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 17:00   #3246
zebrah
Rozeznanie

Ania- fajnie, że dogadujesz się z dzieciaczkami
Lala- zazdroszczę szefa
Witaj Kiara!

Ja mam dzisiaj takiego stresa przez pracę, że aż mnie brzuch dołem rozbolał. Normalnie bym się dzisiaj rozpłakała w pracy przy ludziach- a ja nie płakałam w ogóle hmm od roku? co ta ciąża takiego robi, że człowiek taki wrażliwy się staje...

Nie mogę się doczekać aż odetchnę na wolnym i będę mogła zająć się synkiem i myśleniem o ciuszkach, wózkach, dobrych obiadach, kawkach z koleżankami i książkach.

Znajoma nazwała swoją córeczkę Larysa- to tak z oryginalnych imion. Ja dalej nie wiem jakie imię wybierzemy, ale ostatnio mi się Leon podoba- w każdym języku dobrze i prosto brzmi.
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 17:05   #3247
kanwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Lala- zazdroszczę szefa
Witaj Kiara!

Ja mam dzisiaj takiego stresa przez pracę, że aż mnie brzuch dołem rozbolał. Normalnie bym się dzisiaj rozpłakała w pracy przy ludziach- a ja nie płakałam w ogóle hmm od roku? co ta ciąża takiego robi, że człowiek taki wrażliwy się staje...

Nie mogę się doczekać aż odetchnę na wolnym i będę mogła zająć się synkiem i myśleniem o ciuszkach, wózkach, dobrych obiadach, kawkach z koleżankami i książkach.

Znajoma nazwała swoją córeczkę Larysa- to tak z oryginalnych imion. Ja dalej nie wiem jakie imię wybierzemy, ale ostatnio mi się Leon podoba- w każdym języku dobrze i prosto brzmi.
Oj a co się stało?
Stary 2016-01-12, 17:19   #3248
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Lala- zazdroszczę szefa
Witaj Kiara!

Spadaj na L4 i odpoczywaj!
Na pracy świat się nie kończy Ja ciąży będąc świadomą pracowałam tylko 2 tygodnie ale dosłownie liczyła m godziny do "odejścia". A pracę (a raczej przełożonych)mam taką, że nie raz zdarzało mi się ryczeć przez nią, ale zawsze na osobności
Leon fajne imię, mój ociec chrzestny tak ma na imię

Stary 2016-01-12, 17:43   #3249
zebrah
Rozeznanie

Kanwa- kierownik zrzucił na mnie zadanie za gościa który odszedł końcem grudnia- nie dosyć że wie że odchodzę za 2 tygodnie i mam kupę roboty bo chcę zostawić "czyste biurko", to jeszcze sprawa dotyczyła załatwiania papierów i latania z przesyłką po 5 budynkach. Ja ciężarna- a cały dział chłopów siedzi i przegląda strony ze sprzętem narciarskim!

Hońcia, Kanwa- dzięki za wsparcie
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 17:46   #3250
haneczkab92
Ania

Cytat:
Kanwa- kierownik zrzucił na mnie zadanie za gościa który odszedł końcem grudnia- nie dosyć że wie że odchodzę za 2 tygodnie i mam kupę roboty bo chcę zostawić "czyste biurko", to jeszcze sprawa dotyczyła załatwiania papierów i latania z przesyłką po 5 budynkach. Ja ciężarna- a cały dział chłopów siedzi i przegląda strony ze sprzętem narciarskim!

Współczuję...
Na Twoim miejscu poszlabym na zwolnienie juz.

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 18:14   #3251
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Smile Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.2

Cześć dziewczyny,
Czytam was juz od kilku tygodni, w koncu przeczytałam wszystko o czym piszecie i postanowiłam dołączyć.
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 18:16   #3252
olinka012
Zadomowienie

Wlasnie zamowilam znaczek

http://jestemwdrodze.pl/
Stary 2016-01-12, 18:19   #3253
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez K_a_s_i_a_86 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
Czytam was juz od kilku tygodni, w koncu przeczytałam wszystko o czym piszecie i postanowiłam dołączyć.
Witaj
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 18:20   #3254
haneczkab92
Ania

Cytat:
Cześć dziewczyny,
Czesc powiedz cos więcej o sobie

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-01-12, 18:21   #3255
Miqesi
Wtajemniczenie

Cześć, Kiara Fajny nick
Cześć, K_a_s_i_a86

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 18:47   #3256
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:

Przykro mi, że taka sytuacja Cię spotyka. Nie dość, że się starasz i lojalnie wywiązujesz ze swoich obowiązków to jeszcze dorzucają Ci cudzych.
Rozumiem to doskonale, bo ja jestem z tych co mają miękkie serce i twardą d**ę i tez mnie zawsze obarczali obowiązkami nawet za kierowników, chociaż jestem zwykłym szaraczkiem...

Jutro zdzwoń i powiedz, że nie przyjdziesz, bo skręciłaś kostkę ganiając z tą przesyłką
Olej ich wszystkich ciepłym strumieniem na koniec

Stary 2016-01-12, 19:04   #3257
olinka012
Zadomowienie

Zebrah czasami miałam podobnie - jak zaszłam z Olą w ciążę poszlam na l4. Nikt ci nerwów nie wróci dbaj O WAS O SIEBIE W PRACY SOBIE PORADZĄ ZAWSZE - TAKA PRAWDA

Edytowane przez olinka012
Czas edycji: 2016-01-12 o 19:31
Stary 2016-01-12, 19:58   #3258
Paula_ck
Raczkowanie

Cytat:
Cześć dziewczyny,
Cytat:
Napisane przez kiara92 Pokaż wiadomość
Hejo
Można dołączyć?
Witajcie dziewczyny

Dzisiaj zaczynam 20 tydzień Nie wiem kiedy to zleciało.
Zaczynam się też trochę stresować jutrzejszą wizytą bo od momentu wyjścia ze szpitala brzuch mnie codziennie pobolewa... Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Mam na 19 dopiero więc cały dzień myślenia o tym będzie. I od kilku dni mam bóle kręgosłupa ale mam nadzieje że mi przejdą

Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty
Stary 2016-01-12, 20:18   #3259
anuszka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Dziękuję Wam dziewczyny za opinię odnośnie Ignasia u nas. Ja jak mówiłam nie jestem przekonana ale jestem w mniejszości... Dzieci mówią, że nie może najmłodsze nie być na Ig..., bo mu będzie smutno i nie będzie pasował
Uważam tak jak Twoje dzieci Jakoś inne imię nie pasuje mi do Waszej gromadki "Ig"

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
[B]Moje dziecko znów chore... eh załatwił się w niedziele na chrzcinach. Strasznie zimno w kościele było.
Zdrówka dla Piotrusia

Cytat:
Napisane przez LaLaRe87 Pokaż wiadomość
o,dziękuję! co do tego imienia Angelo... przypomniało mi się, gdy pracowałam w instytucji państwowej (nie bedę wymieniać nazwy hihih) i czekałam na klientkę, wcześniej wypisywalam jej kartę, miałam dostęp również do imion jej dzieciaków no i ... nie uwierzycie, babka polskie imię, a imiona 4 córek.... hahaha Esmeralda, Martita, Lucinda i bodajże Margarita czy jakoś podobnie ktoś tu chyba wenezuelskie albo hiszpańskie telenowele lubił
Padłam

Cytat:
Napisane przez kiara92 Pokaż wiadomość
Feliks, Felek, Feluś Jedyne imię, które podobało się nam obojgu.
Witaj
Piękne imię Feliks Mój dziadek miał tak na imię. Kiedyś nawet myślałam, żeby nazwać tak synka, ale jakoś tak gryzłoby się z naszym nazwiskiem

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Kucuro czekamy na wieści co tam słychać u Jasia?

https://www.instagram.com/mama_rodzenstwa/
anuszka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 20:32   #3260
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Na pewno wszystko jest w porządku, nie denerwuj sie
Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
Tak jak pisze haneczka nie ma co się martwić na zapas, skoro lekarz mówi, że to normalne to raczej wie co mówi.
Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
agusia nie martw się na zapas, może po prostu taka Twoja natura... Najważniejsze że lekarz nie stwierdził niczego niepokojącego.
Dzięki dziewczyny na Was zawsze można liczyć

Przed chwilką tak mnie żołądek bolał :O myślałam, że nie wyrobię.. przeszło mi dopiero po nospie i apapie

Co do spania na brzuchu to oczywiście staram sie na nim nie spać. Dziś obudziłam sie na plecach, ale kotka mi na nim spała
Stary 2016-01-12, 20:40   #3261
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Witam nowe dziewczyny

Lalare, w porecznym mozesz brac wszystkie leki, na recepte czy nie. Nie musza byc w przezroczystej torbie, ani tez ich nie musisz wyjmowac z podrecznego na odprawie celnej. Chyba, ze to plynne leki to w tedy do przezroczystej torby i muszisz je pokazac. Mozesz przewozic leki w normalnej ilosci, nie mozesz miec pol podrecznej zawalonej nimi bo sue czepia ze na przemyt. Ja w sumie duzo lekow mam w podrecznej bo moje na tarczyce i meza "hipochondryka" stos na przeziebienia, opryszczki, na bole masci itd, ale nigdy nic nie mowili. Czepiaja sie o plynne antybiotyki. Dwa, trzy razy do roku latam to troche sie orientuje. I zawsze na odprawie celnej mnie obmacuja, nie wazne czy zapikam na bramce czy nie

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 20:50   #3262
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Moja pierwsza ciąża, 19 tydzień termin porodu mam na 11 czerwca. Podobnie jak jedna z was bede miała tylko 3 usg przez cała ciąże i jak tak was czytam to zazdroszczę wam usg na każdej wizycie niestety jeszcze nie wiem kto gości u mnie w brzuszku... Połówkowe bede miała po 26 stycznia, musze sie zapisać bo moja lekarka wysyła do innego lekarza, a wizytę mam 2.02
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 20:53   #3263
kanwa
Zakorzenienie

Cytat:

Olej ich i idź na L4.Dupki jedne.
Stres nie wskazany dla Ciebie i maluszka

Cytat:
Cześć dziewczyny,

Witaj♡♥♡

Cytat:
Napisane przez Paula_ck Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny

Dzisiaj zaczynam 20 tydzień Nie wiem kiedy to zleciało.
Zaczynam się też trochę stresować jutrzejszą wizytą bo od momentu wyjścia ze szpitala brzuch mnie codziennie pobolewa... Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Mam na 19 dopiero więc cały dzień myślenia o tym będzie. I od kilku dni mam bóle kręgosłupa ale mam nadzieje że mi przejdą

Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty
A bierzesz coś na te bóle?
Stary 2016-01-12, 21:06   #3264
anuszka1984
Zadomowienie

Nowe mamusie jeżeli macie ochotę dołączyć do naszej pierwszej strony, prosze o pw z informacjami jakie mam tam zamieścić! (imię, wiek, tp, terminy wizyt)

Stary 2016-01-12, 21:24   #3265
Evelinke
Zakorzenienie

LaLaRe, Lutinus to czysty, naturalny progesteron, produkowany z siusków ciężarnych kobiet tak jak opisała Motylek
A Duphaston, to progesteron syntetyczny, sztuczny. Jedni lekarze uważaja, że gorzej się wchłania i powoduje gorsze skutki uboczne i lepsza już jest Luteina, która też jest synetyczna a inni że to jeden pies - taką słyszałam opinię
Co jeszcze, duphaston łykasz doustnie i jest metabolizowany w wątrobie, więc stosowany na dłuższą metę może prowadzić do boleści brzucha, zależy od dawki i od naszego organizmu a Lutinus podajesz dopochwowo więc omija wątrobę, zostaje wchłonięty przez szyjkę macicy i sobie dalej wędruje.

A kontrolujesz poziom progesteronu ? I będziesz go brać do końca ciąży czy będziesz z niego schodzić ?

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość

Pewnie ja jutro otworze wizytowy maraton bo mam na 10.30
A ja po Tobie
Ja mam wizytę na 10.40 ale znając życie, pewnie będzie poślizg

Motylku, MariaF. spróbujcie używać oleju kokosowego na waszą skórę
Ja również mam problem z dłońmi, skóra mi pęka, robią się rany i swędzi i jest baaardzo sucha.
Byłam u dermatologa, ale nie zdążyłam zrobić testów co mnie uczula, z obserwacji jest to chemia domowa, bo byłam już w ciąży
A od kiedy stosuję na wieczór olej i smaruję nim od razu dłonie jest naprawdę dużo lepiej
Ostatnio wyczytałam, że jest też bardzo pomocny przy egzemie, także warto spróbować.

Witam Nowe Mamusie

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Kanwa, kiedyś pytałaś się o wózek jaki ma model moja Sis, jest to Mutsy Cargo
Trochę to trwało - sorki

Evelinke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 21:31   #3266
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Kasia86 to gdzie zamieszkujesz? Bo ja w irlandii

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 21:39   #3267
anuszka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Kasia86 to gdzie zamieszkujesz? Bo ja w irlandii
Ja też mam tylko 3 usg w ciąży i mieszkam w Warszawie Wybrałam takie prowadzenie ciąży i nie mam parcia na usg na każdej wizycie. Tak samo miałam w pierwszej ciąży. Także w Polsce też takie rzeczy możliwe

Stary 2016-01-12, 21:50   #3268
kanwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Evelinke Pokaż wiadomość
LaLaRe, Lutinus to czysty, naturalny progesteron, produkowany z siusków ciężarnych kobiet tak jak opisała Motylek
A Duphaston, to progesteron syntetyczny, sztuczny. Jedni lekarze uważaja, że gorzej się wchłania i powoduje gorsze skutki uboczne i lepsza już jest Luteina, która też jest synetyczna a inni że to jeden pies - taką słyszałam opinię
Co jeszcze, duphaston łykasz doustnie i jest metabolizowany w wątrobie, więc stosowany na dłuższą metę może prowadzić do boleści brzucha, zależy od dawki i od naszego organizmu a Lutinus podajesz dopochwowo więc omija wątrobę, zostaje wchłonięty przez szyjkę macicy i sobie dalej wędruje.

A kontrolujesz poziom progesteronu ? I będziesz go brać do końca ciąży czy będziesz z niego schodzić ?

A ja po Tobie
Ja mam wizytę na 10.40 ale znając życie, pewnie będzie poślizg

Motylku, MariaF. spróbujcie używać oleju kokosowego na waszą skórę
Ja również mam problem z dłońmi, skóra mi pęka, robią się rany i swędzi i jest baaardzo sucha.
Byłam u dermatologa, ale nie zdążyłam zrobić testów co mnie uczula, z obserwacji jest to chemia domowa, bo byłam już w ciąży
A od kiedy stosuję na wieczór olej i smaruję nim od razu dłonie jest naprawdę dużo lepiej
Ostatnio wyczytałam, że jest też bardzo pomocny przy egzemie, także warto spróbować.

Witam Nowe Mamusie

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Kanwa, kiedyś pytałaś się o wózek jaki ma model moja Sis, jest to Mutsy Cargo
Trochę to trwało - sorki
Dzięki
Stary 2016-01-12, 21:53   #3269
__Veronique
Wtajemniczenie

Witam Kochane

Nie mam ostatnio za bardzo czasu na forum, staram sie podczytywać, ale jestem kilka stron do tyłu, więc przepraszam, ale nie wiem komu czego gratulować! W najbliższym czasie nadrobię!

Natomiast dzisiaj wpadłam dosłownie na sekunde, podzielić się z Wami dobrą informacją! Mój ginekolog przełożył mi wizytę na dzień dzisiejszy. Z dzidziusiem wszystko w porządku, ma prawie 14cm. I informacja najważniejsza - to będzie dziewczynka!!!!! Tak więc Anuszka - koloruj na różowo!!

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 21:54   #3270
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Witam Kochane

Nie mam ostatnio za bardzo czasu na forum, staram sie podczytywać, ale jestem kilka stron do tyłu, więc przepraszam, ale nie wiem komu czego gratulować! W najbliższym czasie nadrobię!

Natomiast dzisiaj wpadłam dosłownie na sekunde, podzielić się z Wami dobrą informacją! Mój ginekolog przełożył mi wizytę na dzień dzisiejszy. Z dzidziusiem wszystko w porządku, ma prawie 14cm. I informacja najważniejsza - to będzie dziewczynka!!!!! Tak więc Anuszka - koloruj na różowo!!
Gratulacje

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości