|
|
#721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! cz.8 :)
Cytat:
Dzisiaj miał być u nas ksiądz, zorganizowalam oltarzyk lecialam z mała po kopertke i czekalam, czekalam, czekalam. Mała nie poszła spać o swojej porze a ksiadz chyba nas pominal. Niech no jutro spotkam ktoras sasiadke to zrobię wywiad środowiskowy |
|
|
|
|
#722 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też się bałam o tym czytać. Ale uważam że lepiej się dowiedzieć i poczytać bo to chodzi o nasze dzieci
wystarczy poczytać chociaż by na wikipedii, i samemu wyciągnąć wnioski. ![]() Ja mmr może zaszczepię ale dopiero ok 4-5 rok życia a najlepiej i póżniej. wcześniej nie ma szans No i oczywiście zaznaczam z góry, że to osobista decyzja kazdej mamy
|
|
#723 |
|
Zakorzenienie
|
Ja szczepie wg kalendarza Plus pneumokoki.
|
|
|
|
#724 |
|
Zakorzenienie
|
aa o to chodzi tak?
https://autyzmaszczepienia.wordpress.../mmr-a-autyzm/ przecież już obalają ten związek szczepionki z autyzmem......
|
#725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, m in o to. Ja nie ryzykuję. Nikt nie da mi pewności że mojemu dziecku nic nie będzie. ![]() Zobacz sobie np to http://www.stopnop.pl/aktualnosci1/1...-poszczepienny
|
|
|
#726 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
która zajmuje go dłużej niz 3 sek :P Ja jestem do tylu ze szczepieniami, bo zawsze cos wypada, jeszcze mamy zalegla zoltaczke a F dawno 7 m-cy skończył. Tez przeżywam każda taką wizytę ![]() Cytat:
powoli Was gonimy bo u nas 6 ząb wychodzi i u nas bajlando, coco jambo...różnie :P
|
||
|
|
|
#727 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko w nozki Cytat:
oj u nas zęby nie idą bo pediatra zajrzała jej w paszczę. w takim razie skąd to ciężkie usypianie? dziś padła o 19 a o 20 wstała pełna energii więc siedzi z nami w salonie
|
||
|
|
|
#728 |
|
Zakorzenienie
|
Ja Blanke normalnie szczepilam, i wszystkimi i tymi mmr. Lene też normalnie szczepie. Tzn teraz mamy zaległe, bo katar, a to kaszel. Mmr normalnie,szczepie po roku
![]() Lena miała dziś dobry dzień ![]() Ładnie zjadła.królik to zdecydowanie naj! Jutro gotuje jarzynowa z ryżem
|
|
|
|
#729 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to super, oby wiecej takuch dni zdradz coś więcej ![]() My poki co zamierzamy dalej szczepić wedlug kalendarza
|
|
|
#730 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() eee... nic nie roztarte na blacie krzesełka? jakoś tak w sumie czysto po tym jedzeniu.. ja się nie boję, mam czerwoną ścianę w kuchni wyciapaną już chyba każdym jedzeniem, nie da się tego domyć bo farba nie była zmywalna. i tak czeka nas malowanie, ale z tym już poczekam aż Dominika nauczy się jeść
|
||
|
|
|
#731 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Konrad to zawsze taki był- widziałyśmy na zdjęciach i filmikach- na każdym dziecko anioł Cytat:
szkoda, że stopnop nie piszą, że mają proces sądowy za podawanie nieprawdziwych statystyk nie ma żadnych związków między autyzmem a szczepieniami co powtwierdziły po raz kolejny niezależne badania |
||
|
|
|
#732 |
|
Zakorzenienie
|
I właśnie tak to jest...artykuł i badania za, kolejne przeciw. I tak w koło Macieju. Jedno szczepilam, wątpliwości nie miałam. Teraz też. Nikt nic nam nigdy nie zagwarantuje...
Nikt mi też nie zagwarantuje że nie zachoruje na odre... A wtedy konsekwencje są.... No. Pomalowalam pazury...Młoda się obudzila ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Nie widzę związku między karmieniem dziecka łyżeczką a późniejszym jego "nie jedzeniem" samemu
|
|
|
|
#733 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja z kolei tez czytałam o związku szczepionek skojarzeniowych z autyzmem. szczególnie ponoć ta hexa była szkodliwa. no, a każdy szczepi ( ok nie każdy ale spora część) i halo nie ma.....
|
|
#734 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiedyś weszłam na jakąś grupę antyszczepionkowcow to zrylo mi to beret strasznie! Oczywiście każdy ma prawo do własnego zdania. Ja podchodze z dystansem do szczepienia i do nie szczepienia... |
|
|
|
|
#735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas też jeszcze nie idą zęby. Ze szczepieniami to Wiki normalnie wszystkim obowiązkowym szczepilam i Szymka też tak planuje. Mamy opóźnienia przez te jego zielone kupki ale powoli nadrabiamy. Wysłane z mojego Tab2A7-10F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- O co kaman z ula w mjm? |
|
|
|
|
#737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ula kocha się we Franku i widziała Natalke jak się z nim całuje a nie wiedziała że się spotykają bo to ukrywali ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Jak ich zobaczyła to się wściekła i powiedziała Natalce że nie ma już siostry. Tyle wiem. Chyba że coś jeszcze... |
|
|
|
|
#738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do samodzielnego jedzenia. Każde dziecko wchodzi w pewnym momencie w etap " ja sam" i chce także jeść samo. Bez względu na to jak było karmione wcześniej.
|
|
#739 | |
|
Zakorzenienie
|
ale idą 1,2,4,3,5
Cytat:
![]() może to trochę jak z innymi teoriami, jedni nie lulają, nie śpią z dziećmi, inni nie noszą, jeszcze inni nie karmią łyżeczką, itp a wszystko w myśl zasady że przecież do 18 tak nie będzie i musi się uczyć samodzielności. u nas jedzenie to jedyny obszar, w którym córka wykazuje jakiekolwiek gotowości do samodzielności, także będę się tego trzymać. |
|
|
|
|
#740 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no ja w najmniejszym stopniu nie neguje podawania dzieciom jedzenia żeby same jadly. Ale związku jako takiego nie widzę. Zresztą z informacji którymi ja bynajmniej dysponuje kiedyś wszyscy karmili dzieci papkami i lyzeczkami a jednak jakoś ten temat samodzielnego jedzenia dało się ogarnąć. Baaa..kiedyś jak dziecko szło do przedszkola musiało umieć jeść samodzielnie...a teraz delikatnie mówiąc bywa z tym roznie
|
|
|
|
#741 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Nadrobię jutro bo padam na twarz. Podróż ciężka, zwłaszcza droga powrotna, wyszłyśmy ze szpitala koło 16:00 i była juz zmęczona i marudziła cała drogę powrotna. Z domu wyszłyśmy o 11:00 a wróciłyśmy po 19:00. Jeszcze chyba to mleko Hipp 2 jej nie służy, zrobiła dzis 7 kup, zrobiło aż jej sie odparzenie. Kask wyglada beznadziejnie ale jest cienki i lekki tak ze spoko czapkę można ubierać. Ma go nosić od jutra. Zrobię fotkę jutro i pokaże Wam jutro ale wyglada w nim jak w kondomie na głowie ![]() Ja byliśmy wtedy na odlewie to były tez polskie twinsy i dzis tez były po kaski śmiesznie to musi wyglądać , dwójka w kondomach na głowie
|
|
|
|
#742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze że już po wszystkim 😊
|
|
#743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze ze juz w domu jestescie odpoczywajcie ;cmok:
|
|
#745 |
|
Zakorzenienie
|
AIKA super ze git z kaskiem
Za☠☠☠ie zaraz tego fotografa.... Julek wczoraj spał w systemie 40 minut snu 20 minut wrzasku i tak w kółko cała noc jak dzisiaj będzie tak samo to zapisuje sie do tworek Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
#747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co odpisal cos????
|
|
#748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Tab2A7-10F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#749 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żal mi go, bo ostatnio już było ok, był wreszcie spokojny, nic go nie bolało. Inne dziecko. A teraz znowu cierpi ![]() ---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Cytat:
a taki marudny i płaczliwy...---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ---------- Cytat:
Pięściami nie rozciera. Woli miażdżyć rączką. W końcu prezesowi nie przystoi ![]() My biała ścianę jak widać i wolałabyn jej nie malować już przed przeprowadzką ---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ---------- Aika brawo
Edytowane przez Marei Czas edycji: 2016-01-13 o 00:08 |
|||||||
|
|
|
#750 |
|
Zakorzenienie
|
Hej! I nas tylko jedna pobudka I pierwsza noc od dawna gdzie Mala spala cala noc w lozeczku
a jak u was nocka minela??
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:00.

wystarczy poczytać chociaż by na wikipedii, i samemu wyciągnąć wnioski.
i mam spokój na jakiś czas