Sierpnióweczki 2016! - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-13, 12:44   #2791
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016!

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
będzie dobrze

nasza rzeczywistość, bardzo smutna rzeczywistość

Ja po wizycie . Maluszek ma się świetnie. Słodko się ruszał. Kiepsko się ułożył i nie byl super widoczny. Cały stres już uciekł. Najgorsze za na mi, teraz musi być już tylko lepiej . Przeziorność karkowa ok. Tyle mi wystarczy, nie robię innych badań. Skupię się tylko na połówkowym.
Maluch ma 4,53cm czyli 11t3d
klask i:hurra super
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 12:44   #2792
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Natalia_23 super

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 12:47   #2793
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Czytam Wasze opinie odnośnie własnej działalności i mimo mojego stanowczego stanowiska, z większością Waszych wypowiedzi też trudno się nie zgodzić. Przypadek przypadkowi nierówny. Ja napisałam, że niektórzy dymają ZUS, ale w sumie ktoś napisał, że ZUS czy NFZ dyma nas o wiele bardziej ;] A to już tylko patologia w tym kraju.

Miałam straszny sen. Śniło mi się, że poroniłam, bardzo krwawiłam, chodziłam po jakimś lotnisku z całymi pokrwawionymi spodniami i nikt nie miał mi pożyczyć podpaski... Ale głupoty, masakra, obudziłam się zlana zimnym potem. Nie wierzę w sny, ale ten mnie jakoś poddenerwował... Nie mogę się doczekać wizyty w poniedziałek, tym bardziej, że nadal naprawdę NIC nie czuję i NIC po sobie nie widzę ...
Stary 2016-01-13, 12:51   #2794
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
będzie dobrze

nasza rzeczywistość, bardzo smutna rzeczywistość

Ja po wizycie . Maluszek ma się świetnie. Słodko się ruszał. Kiepsko się ułożył i nie byl super widoczny. Cały stres już uciekł. Najgorsze za na mi, teraz musi być już tylko lepiej . Przeziorność karkowa ok. Tyle mi wystarczy, nie robię innych badań. Skupię się tylko na połówkowym.
Maluch ma 4,53cm czyli 11t3d

O jak fajnie

Własnie moje TSH nadal spore 4.60 ale ft4 i ft3 w normie więc za bardzo sie nie przejmuje, bede brała dawkę 100 codziennie od niedzieli.

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 12:59   #2795
oursonette
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aniula83 Pokaż wiadomość
Witaj

A ja zamiast czuć sie lepiej czuje sie okropnie z dnia na dzień

Na nic nie mam ochoty cud że obiad ugotuje , a tak leniwa jestem ze szok i śpiaca ...
A który tydzień? Może dopadło Cię to apogeum 9/10 tygodnia? U mnie było przez 2 tygodnie z dnia na dzień coraz gorzej, a od piątku właśnie nieustannie jest bardzo kiepsko Pocieszam się myślą, że niedługo 12 tydzień i powinno zacząć przechodzić powoli. Ja mega tęsknię za gotowaniem, ale niestety biegnę do wc nawet jak widzę niektóre produkty w tv (cebula wróg numer 1), więc odpuszczam sobie na tyle na ile mogę.

Cytat:
Napisane przez shybuya Pokaż wiadomość

Miałam straszny sen. Śniło mi się, że poroniłam, bardzo krwawiłam, chodziłam po jakimś lotnisku z całymi pokrwawionymi spodniami i nikt nie miał mi pożyczyć podpaski... Ale głupoty, masakra, obudziłam się zlana zimnym potem. Nie wierzę w sny, ale ten mnie jakoś poddenerwował... Nie mogę się doczekać wizyty w poniedziałek, tym bardziej, że nadal naprawdę NIC nie czuję i NIC po sobie nie widzę ...
"Żywe sny" to dość popularna rzecz w ciąży, też je miewam. Współczuję tych okropności! Ja np śniłam dziś, że poleciałam w kraje skandynawskie na szkolenie na Super Agenta Ale to był akurat mega super sen i żałowałam, że się obudziłam.
oursonette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 12:59   #2796
Juu_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez shybuya Pokaż wiadomość

Nie martw się snem, mi mama zawsze tłumaczyła, że sny tłumaczy się kompletnie na odwrót! Więc wszystko będzie OK
Juu_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 13:10   #2797
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Cytat:
Napisane przez Juu_ Pokaż wiadomość
Nie martw się snem, mi mama zawsze tłumaczyła, że sny tłumaczy się kompletnie na odwrót! Więc wszystko będzie OK
Trzymam Cię za słowo !
Stary 2016-01-13, 13:11   #2798
TinkerrBell
Zadomowienie

Sie witam,

Wczorajszy dzien spedzilam z ogromnym bolem glowy, ktory tez chyba spowodowal powrot mdlosci;/
Takze dzisiajszy ranek zaczal sie z przywitaniem z kibelkiem....
A mialam takie fajne ostatnie 1,5 tyg....

O polskich pracodawcach tez moglabym ksiazke napisac...a paru ich mialam. Ale co gorsza, to oni te swoje kombinacje przenosza na tutejsze podworko.
Jakies pol roku po moim przyjezdzie do Szkocji udalo mi sie zalapac prace w polskim sklepie. Od razu powiedzialam kolesiowi, ze interesuje mnie tylko legalne zatrudnienie, ja nie pobieram benefitow wiec nie musze kombinowac.

Pol roku sie prosilam o umowe czy payslipy. Wkurzylam sie i zrezygnowalam. Bo co innego jesli sie zgadzam na taki a nie inny kontrakt ale nie na oszustwa....
TinkerrBell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 13:33   #2799
aniula83
Rozeznanie

GG do aniula83 Send a message via Skype™ to aniula83

Cytat:
Napisane przez oursonette Pokaż wiadomość
A który tydzień? Może dopadło Cię to apogeum 9/10 tygodnia? U mnie było przez 2 tygodnie z dnia na dzień coraz gorzej, a od piątku właśnie nieustannie jest bardzo kiepsko Pocieszam się myślą, że niedługo 12 tydzień i powinno zacząć przechodzić powoli. Ja mega tęsknię za gotowaniem, ale niestety biegnę do wc nawet jak widzę niektóre produkty w tv (cebula wróg numer 1), więc odpuszczam sobie na tyle na ile mogę.

"Żywe sny" to dość popularna rzecz w ciąży, też je miewam. Współczuję tych okropności! Ja np śniłam dziś, że poleciałam w kraje skandynawskie na szkolenie na Super Agenta Ale to był akurat mega super sen i żałowałam, że się obudziłam.
koniec właśnie 10 tygodnia 9t6d i żołądek mnie boli obojetnie co już zjem ratuje sie galaretką truskawkową i kiślami to jakaś masakra ,mówią że ciąża to nie choroba a ja czuje sie cały czas jak bym była chora
Co do snów też mam je bardzo realistyczne niektóre straszne inne przyjemne .

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

A powiedzcie jak z waszymi ,,humorkami'' bo ja to non stop chodze nerwowa ,czepiam sie w domu wszystkich o wszystko dosłownieee czekam aż mnie spakują i wystawią za drzwi najlepiej jak by nic do mnie nie mówili nie dotykali itp.
[*]12.05.2014[*]
Drugi Aniołek
aniula83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 13:39   #2800
TinkerrBell
Zadomowienie

Aniula83 mam tak samo....
Ja się zastanawiam kiedy mi niemąż walizki będzie pakować

A już moja mama! Wiecznie jakieś głupoty mi pisze...i ma na mnie focha, że nie chce z nią gadać...
Stary 2016-01-13, 13:43   #2801
natalia_23
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
O jak fajnie

Własnie moje TSH nadal spore 4.60 ale ft4 i ft3 w normie więc za bardzo sie nie przejmuje, bede brała dawkę 100 codziennie od niedzieli.
co jaki czas robisz badania? jaki wynik tsh miałaś na początku?

Cytat:
Napisane przez aniula83 Pokaż wiadomość
koniec właśnie 10 tygodnia 9t6d i żołądek mnie boli obojetnie co już zjem ratuje sie galaretką truskawkową i kiślami to jakaś masakra ,mówią że ciąża to nie choroba a ja czuje sie cały czas jak bym była chora
Co do snów też mam je bardzo realistyczne niektóre straszne inne przyjemne .

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

A powiedzcie jak z waszymi ,,humorkami'' bo ja to non stop chodze nerwowa ,czepiam sie w domu wszystkich o wszystko dosłownieee czekam aż mnie spakują i wystawią za drzwi najlepiej jak by nic do mnie nie mówili nie dotykali itp.
oj humorki są i chyba dopiero się rozkręcam

Mojemu synkowi 2 dni temu powiedziałam o ciąży. Bardzo wnikliwie zadawał pytania o wszystko. Najbardziej go interesuje jak dzidziuś wyjdzie z brzucha. Powiedziałam mu o dziurce no i ciągle chodzi za mną i prosi o pokazanie dziurki Co mam robić?

Mikołaj 19.11.2011

Edytowane przez natalia_23
Czas edycji: 2016-01-13 o 13:45
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 13:44   #2802
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Hehe, ja dziś rano do małża, jak wstawał do pracy. Miał jeszcze 10 min do wstania i my lubimy się trochę poprzytulać wtedy, a dziś: Nie przytulaj się, idź stąd! Potem mnie pocałował, a ja do niego ''za często mnie całujesz, idź już''. Pogoniłam go chyba ze trzy razy, ale pewnie byłam rozespana, albo jeszcze pod wrażeniem tego głupiego snu :/
Stary 2016-01-13, 13:44   #2803
Juu_
Raczkowanie

Cytat:
Mojemu synkowi 2 dni temu powiedziałam o ciąży. Bardzo wnikliwie zadawał pytania o wszystko. Najbardziej go interesuje jak dzidziuś wyjdzie z brzucha. Powiedziałam mu i dziurce no i ciągle chodzi za mną i prosi o pokazanie dziurki Co mam robić?

Hahahah, nie wiem co bym mu powiedziała.. Jeżeli szczerze powiesz, że dziurka jest koło pupy to też może potem biegać i wszystkim wygadywać skąd wyjdzie dzidziuś hah

A u mnie rodzina jeszcze nie wie.. Wiedzą (podejrzewają) niektórzy znajomi, bo na sylwestra ktośtam zerknął, że nie dolewam sobie wódki do drinka chcieliśmy powiedzieć rodzicom za tyg w dzień babci/dziadka, ale jutro mam wizytę i jak zobaczę Kropka (który nie będzie Kropkiem jak w 5tc, tylko już powinien mieć serce, rączki, nóżki...) to chyba od razu polecimy do rodziców a jestem strasznie ciekawa jak zareagują i co potem będą wyprawiać!

Edytowane przez Juu_
Czas edycji: 2016-01-13 o 13:46
Juu_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 13:48   #2804
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Mojemu synkowi 2 dni temu powiedziałam o ciąży. Bardzo wnikliwie zadawał pytania o wszystko. Najbardziej go interesuje jak dzidziuś wyjdzie z brzucha. Powiedziałam mu o dziurce no i ciągle chodzi za mną i prosi o pokazanie dziurki Co mam robić?
haha.. kup książkę o ciele albo znajdź w necie jakieś obrazki z ciałem i mu pokaż..chodzi mi o coś w tym stylu http://merlin.pl/Swiat-Malucha-9-Cze...1111-229-2.jpg
i pokaż mu o jakie miejsce na ciele chodzi..zależy ile ma, ale z tego co kojarzę to mały więc może mu starczy taka wiedza

o tu jeszcze są takie puzzle https://www.google.pl/search?q=cia%C...WHlbNtTJWWM%3A
Stary 2016-01-13, 13:51   #2805
asiulek8
Wtajemniczenie

Mi jako tako mdłości przechodzą. Znaczy nie są jakieś dokuczliwe. Ale u mnie dopiero 8 tydzień.

A brzuch dzisiaj to mi strasznie wydęło. Nie wiem od czego bo raczej nawet nic takiego nie zjadłam

Do tego jak na złość brzuch mnie boli jak noszę młodą na rękach. A mąż pojechał na konferencje na 2 dni... no nic najwyżej będziemy na tyłkach po schodach jeździły żeby jakoś się przemieszczać góra dół

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Dobrze ze ja swojej nie musze tłumaczyć haha za mała na to jeszcze

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 13:55   #2806
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki dziewczyny

co jaki czas robisz badania? jaki wynik tsh miałaś na początku?

oj humorki są i chyba dopiero się rozkręcam

Badania robie co miesiąc w tym momencie, wczesniej co trzy-cztery. Na początku tsh miałam około 5.70 więc teraz spadło. Tylko u mnie wazniejsze są ft3 i ft4 w normie. W ciązy TSH bardzo duzo skacze i wynik moze sie zmieniac wraz z innymi zmianami hormonalnymi. Takze bazuje sie w szczególnosci na tych innych.

ft3 - 3.48 na normy 2.63-5.70
ft4 - 15.06 na normy 9.01-19.05

O wow ja pewnie tez bym na jakims obrazku pokazała. Chyba to najlepszy pomysł.

Edytowane przez Talantea
Czas edycji: 2016-01-13 o 13:57
Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 13:57   #2807
gooha3
Zadomowienie

natalia_23

uśmiała się . W poprzedniej ciąży mój dwuletni synek też był taki dociekliwy powiedziałam że Pan doktor wyjmuje dzidziusia, a on sam juz sobie dopowiedział że ostrym nożem. Do teraz to pamięta z tym , że teraz ma już prawie 6 lat i tłumaczył 2 lata młodszej siostrze z przejęciem jak to lekarz będzie dzidziusia wyciągał.

Ja się już kilka razy zastanawiałam jak tu syna uświadomić nawet w księgarni książki oglądałam, ale stwierdziłam że to jednak troszkę wcześnie. Czy Wy już uświadamiałyście dzieci?? bo nie chciałabym żeby informacje o tym skąd się wziął czerpał sam z internetu i telewizji.

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 14:02   #2808
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
natalia_23

uśmiała się . W poprzedniej ciąży mój dwuletni synek też był taki dociekliwy powiedziałam że Pan doktor wyjmuje dzidziusia, a on sam juz sobie dopowiedział że ostrym nożem. Do teraz to pamięta z tym , że teraz ma już prawie 6 lat i tłumaczył 2 lata młodszej siostrze z przejęciem jak to lekarz będzie dzidziusia wyciągał.

Ja się już kilka razy zastanawiałam jak tu syna uświadomić nawet w księgarni książki oglądałam, ale stwierdziłam że to jednak troszkę wcześnie. Czy Wy już uświadamiałyście dzieci?? bo nie chciałabym żeby informacje o tym skąd się wziął czerpał sam z internetu i telewizji.
w wieku 6 lat dzieci w przedszkolach / szkołach rozmawiają o takich sprawach, myślę, że to dobry moment , żeby z synem porozmawiać, pretekstem może być właśnie oczekiwanie na kolejnego członka rodziny - możesz zapytać co wie na temat ciąży albo czy chce się coś dowiedzieć - sam będzie pytał..jak coś będzie trudne dla Ciebie i nie będziesz wiedziała jak odpowiedzieć to najlepiej powiedzieć, że do tego wrócimy np nastepnego dnia i zdarzysz przemyśleć co odpowiedzieć dziecku.. najczęsciej jest tak , że taka rozmowa jest łatwiejsza niż nam dorosłym się wydaje a dzieci dużo bogatsze w wiedzę )
Stary 2016-01-13, 15:04   #2809
Fantasmagori
Zakorzenienie

Ja się dzisiaj strasznie źle poczułam, zrobiło mi się duszno, oblał mnie zimny pot i myślałam że zemdleję ale po chwili przeszło... Mam nadzieję że nic się z maluszkiem nie dzieje. USG teraz mamy za tydzień więc zobaczymy się z maleństwem

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 15:18   #2810
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Ja się dzisiaj strasznie źle poczułam, zrobiło mi się duszno, oblał mnie zimny pot i myślałam że zemdleję ale po chwili przeszło... Mam nadzieję że nic się z maluszkiem nie dzieje. USG teraz mamy za tydzień więc zobaczymy się z maleństwem
to pewnie związane ze zmianami w układzie krążenia , a te wynikają z ciąży.. albo znak sygnał , żeby trochę odpocząć dziś
Stary 2016-01-13, 15:19   #2811
Fantasmagori
Zakorzenienie

Ja codziennie odpoczywam jestem na L4, w domu też nic nie robię więc to może te zmiany w układzie krążenia

Stary 2016-01-13, 15:20   #2812
Piernik Torunski
Zakorzenienie

wiesz mogłaś się np gwałtownie podnieść/schylić/ruszyć albo szybciej przejść itp.. nie chodziło mi o jakas pracę ciężką.. będzie dobrze
Stary 2016-01-13, 15:21   #2813
TinkerrBell
Zadomowienie

Dziewczyny, do uswiadamiania dzieci polecam Wam Encyklopedie czlowieka Bylo sobie zycie - ona jest bardzo fajnie i przystepnie opisana i na niej sie opieralam jak mloda byla mala.

Wy tu zachodzicie w glowe jak tu malemu brzdacowi wyjasnic a ja mojej 10 latce musialam wczoraj tlumaczyc dlaczego moja ciaza jest mlodsza o 5 dni, i od kiedy sie liczy ciaze i ze wtedy w sumie przeciez sie jeszcze nie jest w ciazy
Temat miesiaczki mamy juz za soba, ale przy okazji ciazy doszedl temat owulacji i tego, kiedy mozna zajsc w ciaze. To sa dopiero pytania
Dwulatka zbyjecie, tym, ze wyjal z brzuszka (ja mialam CC wiec prawda:P), a moja to juz dociekliwa jest i nie da sie zbyc
TinkerrBell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 15:22   #2814
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
wiesz mogłaś się np gwałtownie podnieść/schylić/ruszyć albo szybciej przejść itp.. nie chodziło mi o jakas pracę ciężką.. będzie dobrze
a to tak mogło być bo wstałam na siku do łazienki i w tej łazience mi się tak źle zrobiło

Stary 2016-01-13, 15:23   #2815
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
A może długo nie jadłaś czegoś?

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-01-13, 15:25   #2816
Fantasmagori
Zakorzenienie

Hmm no w sumie zjadłam tylko 2 kanapki rano bo nie mam apetytu Może powinnam jeść więcej

Stary 2016-01-13, 15:27   #2817
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Hmm no w sumie zjadłam tylko 2 kanapki rano bo nie mam apetytu Może powinnam jeść więcej
Na pewno częściej i będzie ok

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-01-13, 15:31   #2818
Fantasmagori
Zakorzenienie

Spróbuję jeść małymi kęsami za to często - tak mi radził gin Tylko jakoś ciężko się przestawić na inny tryb jedzeniowy

Stary 2016-01-13, 15:41   #2819
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość

Wy tu zachodzicie w glowe jak tu malemu brzdacowi wyjasnic a ja mojej 10 latce musialam wczoraj tlumaczyc dlaczego moja ciaza jest mlodsza o 5 dni, i od kiedy sie liczy ciaze i ze wtedy w sumie przeciez sie jeszcze nie jest w ciazy
Temat miesiaczki mamy juz za soba, ale przy okazji ciazy doszedl temat owulacji i tego, kiedy mozna zajsc w ciaze. To sa dopiero pytania
Dwulatka zbyjecie, tym, ze wyjal z brzuszka (ja mialam CC wiec prawda:P), a moja to juz dociekliwa jest i nie da sie zbyc
Co? Ooo matkooo Mam 10-letnią chrześnicę i w sumie zastanawiam czy się ona się pytała rodziców skąd się biorą dzieci... Hm... Może nie każde dziecko pyta, ja nie pamiętam, żebym pytała Ale nieźle rezolutna musi być ta Twoja córunia

Edytuję, bo muszę zapytać tak na przyszłość (obawiam się, że jak mi brzuch wyskoczy, to dzieciaki w rodzinie będą się pytać oczywiście MNIE o takie rzeczy, bo jakoś się luźno ze mną czują, jak z koleżanką) -> Jak powiedzieć takiej 7-10 latce skąd się biorą dzieci? Tak przystępnie, ale też bez bocianów i kapustów? Ja to wyglądało u Twojej córki, jestem ciekawa TinkerrBell.

Edytowane przez shybuya
Czas edycji: 2016-01-13 o 15:47
shybuya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 15:45   #2820
asiulek8
Wtajemniczenie

Mój prawie sześcio letni chrzesniak ostatnio wypalił do mamy z pytaniem co to są jajniki i macica hehe. Oczywiście mu ładnie wytłumaczyła na co on się skrzywił i jęknął "aha". Zaraz poleciał dalej. Czyli gdzieś usłyszał, zapamiętał i poprostu zapytał. Jakoś wrażenia na nim to nie zrobiło a skąd się biorą dzieci wie, bo ma malutkiego braciszka.

03.03.2015 - Jagódka

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości