Wrześniowe mamusie 2015 - część II - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-01-13, 13:54   #1621
owieczkaa
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowe mamusie 2015 - część II

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Heh Alka robi tak samo. Na brzuszku leży, unosi się na przedramionach albo robi taką fokę. A potem chce się przemieszczać, rusza nożkami, głowa na ziemi i wrzask. Czasem jak trafi nogami na pałąk od maty to się odpycha i przesuwa ok 1-2 cm.
Dziś w nocy wystąpił fenomen chyba w reakcji na wieczorna wizytę u neurologa. Obudziła się 1:30. Zjadła i ona się będzie bawić. 1,5h ją usypiałam i nic. TŻ wziął ja na 40 minut na matę do zabawy i padła. Ona wyspana a my jak zombie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Mój robi dokładnie tak samo. Problem mam też taki z moim szkrabem że ma to samo co ponoć miał mój brat jako dziecko czyli najpierw zaczął stać na nogach, a potem siadać i raczkować. Jak się go tylko weźmie na ręce np. siedząc na kanapie to od razu zapiera się nogami i stoi. Próbuje stać wszędzie gdzie się da.
Stary 2016-01-13, 14:58   #1622
malina_90
Przyczajenie

zgłupiałam, moje dziecko mnie dzisiaj zadziwiło. godzina 13, wracamy ze spaceru, zupka i gruszka (dzisiaj byla zageszczona odrobinką kaszki), gruszki jakies pol sloiczka, ale zupki bylo na prawde duzo, myslalam ze nie zje wszystkiego, no i dobra, zjadl, beknal, butli nie chcial na to, popil woda, wszystko gra, bawimy sie, az tu nagle po 1,5h od jedzenia ryk, mowie kurde brzuch go boli, wczoraj tez mi sie rozryczal o tej godzinie, ale go polozylam i spal aż 2h. jak nic go brzuch boli, moze za słabo zmielone warzywa mialam, albo za duzo zjadl, albo ta kaszka, nosze go, nosze, nosze, az nagle wzielam go na ramie, a on mi ramie ssie :O o kurde mowie glodny jest, lol, zglodnial, nic, zrobilam mu butle, pożarł cala, beknal i zasnal mi na ramieniu
a normalnie je co 3h jak w zegarku, nie wiem, moze te warzywa mu tylko przez zoladek przelecialy jak woda czy co
malina_90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-13, 15:20   #1623
malena1979
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Mój robi dokładnie tak samo. Problem mam też taki z moim szkrabem że ma to samo co ponoć miał mój brat jako dziecko czyli najpierw zaczął stać na nogach, a potem siadać i raczkować. Jak się go tylko weźmie na ręce np. siedząc na kanapie to od razu zapiera się nogami i stoi. Próbuje stać wszędzie gdzie się da.
Mój ma tak samo. Ostatnio mi w wanience chciał stać. Momentalnie nogi wyciąga jak poczuje grunt pod stopami.
malena1979 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-13, 15:26   #1624
Małgosia89
Zakorzenienie

Moje dziecię po szczepieniu śpi, a jak się obudzi na 10 minut to wpada w taki ryk, że muszę go nosić na rękach i zasypia znowu...
Gorączki nie ma. Jak do wieczora będzie taki sam scenariusz to dam pedicetamol..

Nasz mały cud...

Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-13, 15:28   #1625
MamaMuminka25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
Moje dziecię po szczepieniu śpi, a jak się obudzi na 10 minut to wpada w taki ryk, że muszę go nosić na rękach i zasypia znowu...
Gorączki nie ma. Jak do wieczora będzie taki sam scenariusz to dam pedicetamol..
Od razu daj. Ewidentnie jest obolały. Mój też tak miał. Niech się budulinek nie męczy.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
MamaMuminka25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-13, 15:34   #1626
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Mój syn się czolga jak leży na nierównej powierzchni tzn na tacie xd

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Małgo
Biedne ech te szczepienia...
Stary 2016-01-13, 17:22   #1627
ali_ma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
Moja potrafiła sama zasnąć w łóżeczku, a teraz jej się odmieniło i zasypia tylko na rękach i to też z płaczem.
Mój ma od półtora - 2 tygodni tak samo ewentualnie jeszcze wózek, ale już nie tak szybko, bo trzeba sporo przejść żeby zasnął

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Cytat:
Napisane przez cafeaulait88 Pokaż wiadomość
a wasze dzieci też już coś kombinują z siadaniem? nasz Mateusz jak się go tylko weźmie do siebie i układa do karmienia to ciągnie głowę do klatki i coraz bardziej sam się podnosi
Mój już od dłuższego czasu kombinuje i podnosi się coraz wyżej. nawet zabawek w lezaczku się chwyta i podciąga
ali_ma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-13, 20:41   #1628
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Serio? Twoj tez tak robi? Oni chyba naprawde są blizniakami

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
Ojej biedny

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Cytat:
Napisane przez ali_ma Pokaż wiadomość
Mój ma od półtora - 2 tygodni tak samo ewentualnie jeszcze wózek, ale już nie tak szybko, bo trzeba sporo przejść żeby zasnął

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Mój już od dłuższego czasu kombinuje i podnosi się coraz wyżej. nawet zabawek w lezaczku się chwyta i podciąga
Hehe moj to w lezaczku odstawia taki fitnes ze chyba zaczne go przypinac bo lapie sie za nogi i podnosi do gory.

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Cytat:
Napisane przez malina_90 Pokaż wiadomość
my tez idziemy, w czwartek, ciekawe jak to zniesie, bo po pierwszym szczepieniu bylo ok, a kuzynki maluchy oba mialy goraczke po drugim..

no, najwyraźniej swoje musi wywrzeszczec, bawic sie umie na przedramionach, ale ruszyc sie juz nie, kladzie sie na twarz..
Kciuki! Nie znosze szczepien i tych nerwow czy wszystko bedzie ok po.

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
No o tym pomyslalam... nasze dzieci sa przeciez jeszcze malutkie... nie wymagajmy od nich nie wiadomo czego no tyle on nie rozumie, ze bez uztcia rak sie nie przemiesci co tez nie ma jeszcze na to sily zwyczajnie. Moja poki co od paru dni zaczela sie swobodnie obracac z plecow na brzuch. I mimo, ze czesto widze ze juz nie ma sily to jak tylko ja klade na plecach to ona fik..i juz na brzuszku. Bawilam sie z nia wczesniej turlajac po dywanie ale nie wybiegam zbytnio do przodu. Niech rozwija sie w swoim tempie i tak jak przypada na jej wiek. Nie widzialam tez hak zyje 4 miesiecznego raczkujacego dziecka.
I u nas od wczoraj hitem jest machanie grzechotka. Surykatka zaczela miec swiadomosc swoich rak juz w pelni. I widzi ze poruszanie reka daje efekt halasu. Wali czym sie da i w co sie da. istne kongo w domu.
Gratki dla Ewki moj tez dzisiaj w koncu przekulal ten swoj tyleczek i udalo sie z pleckow na brzuch obrócić samemu taki mial babnan z tego powodu ze hej ;D

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Heh Alka robi tak samo. Na brzuszku leży, unosi się na przedramionach albo robi taką fokę. A potem chce się przemieszczać, rusza nożkami, głowa na ziemi i wrzask. Czasem jak trafi nogami na pałąk od maty to się odpycha i przesuwa ok 1-2 cm.
Dziś w nocy wystąpił fenomen chyba w reakcji na wieczorna wizytę u neurologa. Obudziła się 1:30. Zjadła i ona się będzie bawić. 1,5h ją usypiałam i nic. TŻ wziął ja na 40 minut na matę do zabawy i padła. Ona wyspana a my jak zombie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Igi jak dorwie na macie jakies zaparcie to odpycha sie i wedruje po niej na calego a jak trafi glowa na pałąk to raczkami chwyta go i przesuwa dalej, musimy pomalu zejsc z mata z lozka bo robi sie to niebezpieczne ;-)

Edytowane przez Blondynka17
Czas edycji: 2016-01-13 o 20:44
Blondynka17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-13, 21:07   #1629
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
Serio? Twoj tez tak robi? Oni chyba naprawde są blizniakami
Serio serio Dodatkowo jak ma zły humor to tylko postawienie go gdzieś gwarantuje banana na twarzy.
Stary 2016-01-13, 22:44   #1630
malena1979
Zadomowienie

A co do szczepień, to pomyślcie, że przez te Leosiowe problemy ze zdrowiem, to my jeszcze w ogóle bez i wszystko przed nami
A jak sobie pomyśle, że do tych obecnych zębowych problemów dojdzie jeszcze to to chyba się pochlastam
Stary 2016-01-13, 22:48   #1631
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez malena1979 Pokaż wiadomość
A co do szczepień, to pomyślcie, że przez te Leosiowe problemy ze zdrowiem, to my jeszcze w ogóle bez i wszystko przed nami
A jak sobie pomyśle, że do tych obecnych zębowych problemów dojdzie jeszcze to to chyba się pochlastam
My też jeszcze przed Jutro mamy i mam nadzieję, że będzie dobrze i zaszczepią...
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-13, 23:09   #1632
malena1979
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
My też jeszcze przed Jutro mamy i mam nadzieję, że będzie dobrze i zaszczepią...
My mieliśmy mieć w piątek, ale przeziębienie wpadło w zeszłym tygodniu i znowu dupa blada

Trzymam kciuki za was!
Stary 2016-01-14, 02:31   #1633
ridja devojka
Zakorzenienie

U nas też miało być teraz szczepienie ale miałam poczekać aż Milenie się poprawia kupy bo biogai ale się nie poprawiły rano zadzwonię i ja umowie na wizytę.

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Stary 2016-01-14, 02:31   #1634
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malena1979 Pokaż wiadomość
Mój ma tak samo. Ostatnio mi w wanience chciał stać. Momentalnie nogi wyciąga jak poczuje grunt pod stopami.

A to nie jest znowu odruch, tak samo jak przebieranie nogami jak do chodzenia?
meneq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-14, 04:59   #1635
malaja86
Rozeznanie

Cytat:

Moja nie potrzebuje nawet zabawek w leżaczku. Ona sie spina i podnosi. No ale już jestem spokojna.
Byliśmy wczoraj na kontroli bioderek. Jest idealnie. Małej ładnie twardnieją kości szpik się rozwija.
Pytałam kiedy powinna siedzieć. Mówił 4-6 miesiąc ale nas córka podobno szybko zaskoczy- powiedział po obejrzeniu.
Pytałam o chodzenie. Lekarz mówił 12-15 miesiąc najzdrowiej. Według starej szkoły - a lekarz ma 35- lepiej nie stawiać dziecka za szybko bo często wychodzą potem wady postawy. Ale siłą nikt dziecka nie zatrzyma.

Mój brat też najpierw stał potem siedział
Stary 2016-01-14, 05:29   #1636
ali_ma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malaja86 Pokaż wiadomość
Moja nie potrzebuje nawet zabawek w leżaczku. Ona sie spina i podnosi. No ale już jestem spokojna.
Byliśmy wczoraj na kontroli bioderek. Jest idealnie. Małej ładnie twardnieją kości szpik się rozwija.
Pytałam kiedy powinna siedzieć. Mówił 4-6 miesiąc ale nas córka podobno szybko zaskoczy- powiedział po obejrzeniu.
Pytałam o chodzenie. Lekarz mówił 12-15 miesiąc najzdrowiej. Według starej szkoły - a lekarz ma 35- lepiej nie stawiać dziecka za szybko bo często wychodzą potem wady postawy. Ale siłą nikt dziecka nie zatrzyma.

Mój brat też najpierw stał potem siedział
Aaa to mój też tak robi, ale napisałam o tych zabawkach, bo to śmieszne wygląda, jakby podciągal się na drążku

Co do stawiania to mi znajomy lekarz też mówił, żeby nie "pomagać", i dziecko ma chodzić po ścianach, meblach, a nie z wyciągnięta ręką do góry.

My niestety kolejną wizytę mamy za 2 miechy, kości jeszcze nie twardnieją, (lekarz mówi, że to normalne i nastąpi później, bo on duży chłop) ale ja już se wkręcam
Stary 2016-01-14, 06:43   #1637
agu23gda
Wtajemniczenie

Kurde moja dzis wstala po 5. Ma taki latar i kaszel ze szok a 2 dni temu bylismy u pediatry i bylo ok? Znow chyba dzis pojade bo ten suchy kaszel ja zameczy... ja ledwo zyje bo juz nie dala sie uspic. A ja zasnac wczoraj nie moglam. Ostatni raz na zegarek patrzylam chwile po 2 wiec spalam ze trzy godziny. Mialam nadzieje ze uda sie ja po cycku ulukac ale ni chu... ja nosze i lulam a ta zamiast sie wtulic to sie rozglada jak niemiecki turysta. Teraz znow cyc. Pewnie zasnie na mnie ale bede probowac ja ululac i odlozyc.
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-14, 06:57   #1638
ali_ma
Rozeznanie

Cytat:
Kurde moja dzis wstala po 5. Ma taki latar i kaszel ze szok a 2 dni temu bylismy u pediatry i bylo ok? Znow chyba dzis pojade bo ten suchy kaszel ja zameczy... ja ledwo zyje bo juz nie dala sie uspic. A ja zasnac wczoraj nie moglam. Ostatni raz na zegarek patrzylam chwile po 2 wiec spalam ze trzy godziny. Mialam nadzieje ze uda sie ja po cycku ulukac ale ni chu... ja nosze i lulam a ta zamiast sie wtulic to sie rozglada jak niemiecki turysta. Teraz znow cyc. Pewnie zasnie na mnie ale bede probowac ja ululac i odlozyc.
Pojedz niech lepiej ktoś małą osłucha, ja też nie śpię od 5, ale u mnie mały po jedzeniu zasnął, tylko ja nie mogę i się męczę a nie ma męża to siedzę na necie gdyby był to pewnie bym zasnęła, bo wtedy nie siedziałabym z telefonem
Stary 2016-01-14, 07:52   #1639
malaja86
Rozeznanie

Cytat:
.

My niestety kolejną wizytę mamy za 2 miechy, kości jeszcze nie twardnieją, (lekarz mówi, że to normalne i nastąpi później, bo on duży chłop) ale ja już se wkręcam
Nam mówił, że bywa różnie

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

I nie pochwaliłam córki. Wczoraj o 7.10 byliśmy na pobraniu krwi. Moja dzielna córka płakała chwilkę, z 60 sekund. Nieporównywalnie do szczepienia. Ale byłam przerażona bo myślałam, że z pięty a było z żyły.
Stary 2016-01-14, 08:51   #1640
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

I nie pochwaliłam córki. Wczoraj o 7.10 byliśmy na pobraniu krwi. Moja dzielna córka płakała chwilkę, z 60 sekund. Nieporównywalnie do szczepienia. Ale byłam przerażona bo myślałam, że z pięty a było z żyły.
To super dzielna dziewczyna 😘 nas czeka niedlugo wenflon i tak sie boje jak mlody to zniesie

Stary 2016-01-14, 09:01   #1641
cafeaulait88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
To super dzielna dziewczyna 😘 nas czeka niedlugo wenflon i tak sie boje jak mlody to zniesie

ojej a czemu wenflon? dla mnie każde szczepienie małego to przeżycie takie, że mi się w środku wszystko skręca. tylko, że on po 5 minutach już nie pamięta, a ja później dwa dni przeżywam. a tu jeszcze wenflon... chociaż znając życie to pewnie Ty będziesz to bardziej i dłużej przeżywać niż synek

dziewczyny, a jak podawać ten paracetamol? aż wyjdą zęby? to nie będzie za długo? bo to ewidentnie to. w dzień jak zaczyna marudzić to mu smaruję maścią i jest na trochę spokój, ale maść działa za krótko aby mógł spokojnie przespać noc
cafeaulait88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-14, 09:04   #1642
Blondynka17
Zadomowienie

Moj maly ma zastój na jednej nerce i beda mu badac miąsz czy dobrze pracuje. Niestety trzeba podac znacznik w zyle stad wenflon :-/

Stary 2016-01-14, 09:06   #1643
ali_ma
Rozeznanie

Cytat:

Z żyły?! Mojemu w grudniu pobierali z palca, ciekawa jestem jak teraz, bo idziemy jutro lub w poniedziałek

Właśnie ja też wcześniej słyszałam, że różnie, ale on jeszcze sprawdził mu ciemiaczko i wtedy padł komentarz, że to normalne i nastąpi później, bo on duży chłop, a że ogląda tych maluchów dużo, to chyba muszę mu uwierzyć na te dwa miechy

Edytowane przez ali_ma
Czas edycji: 2016-01-14 o 09:15
Stary 2016-01-14, 10:16   #1644
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
A to nie jest znowu odruch, tak samo jak przebieranie nogami jak do chodzenia?
To nie jest to samo, mój np. przy podnoszeniu z fotelika czy z leżaczka zapiera się nogami i jakbym mu pozwoliła to by utrzymał cały ciężar ciała na nogach.
Cytat:
Właśnie dlatego ja zaczęłam jak emeryt chodzić spać o 21... Bo mam wtedy gwarancję że co by się nie działo to parę godzin chwycę.
Cytat:
dziewczyny, a jak podawać ten paracetamol? aż wyjdą zęby? to nie będzie za długo? bo to ewidentnie to. w dzień jak zaczyna marudzić to mu smaruję maścią i jest na trochę spokój, ale maść działa za krótko aby mógł spokojnie przespać noc
Ja podaję doustnie, jakoś czopków sama nie lubiłam i nie chcę małemu wciskać. A pediatra mówiła że można długofalowo stosować i ibuprofen i paracetamol bo to są bardzo małe dawki i jeśli pomagają przespać noc to mamy się nie wahać. Ale oczywiście co 3-4 dni zrobić przerwę, zobaczyć czy już samo nie przeszło, spróbować homeopatii ale generalnie nie ma problemu z długim stosowaniem.
Stary 2016-01-14, 10:28   #1645
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
To nie jest to samo, mój np. przy podnoszeniu z fotelika czy z leżaczka zapiera się nogami i jakbym mu pozwoliła to by utrzymał cały ciężar ciała na nogach.

Właśnie dlatego ja zaczęłam jak emeryt chodzić spać o 21... Bo mam wtedy gwarancję że co by się nie działo to parę godzin chwycę.

Ja podaję doustnie, jakoś czopków sama nie lubiłam i nie chcę małemu wciskać. A pediatra mówiła że można długofalowo stosować i ibuprofen i paracetamol bo to są bardzo małe dawki i jeśli pomagają przespać noc to mamy się nie wahać. Ale oczywiście co 3-4 dni zrobić przerwę, zobaczyć czy już samo nie przeszło, spróbować homeopatii ale generalnie nie ma problemu z długim stosowaniem.
Kurde tylko ja nie moglam zasnac bo stary od paru dni chrapie jak poje... porabany. Ewka kaszlala co chwile woec sila rzeczy podnosilam leb i patrzylam co u niej. Paranoja. Dzis chyba znow pojade do naszej pediatry. Pewnie wezmie mnie za wariatke ale trudno...
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-14, 10:37   #1646
Ewelina9033
Rozeznanie

ktos moze widzial w pepco jakies bodziaki na dzien babci?

16.11.2008 Razem

13.06.2015 Żona

Tp 26.09.2015 Szymuś
Ewelina9033 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-14, 10:50   #1647
cafeaulait88
Raczkowanie

Cytat:

homeopatii nie podam choćby nie wiem co. tylko się zastanawiam, bo na opakowaniu jest napisane aby dzieciom powyżej 6kg dawać już dwa czopki. i właśnie wczoraj tak musieliśmy zrobić bo po jednym był ciągle płacz, a po drugim błogi sen. nie lepiej kupić od razu większą dawkę jak zobaczę, że jeden nie daje rady?
cafeaulait88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-14, 10:55   #1648
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewelina9033 Pokaż wiadomość
ktos moze widzial w pepco jakies bodziaki na dzien babci?
Ja mam z napisem jestem super wnuczkiem

Stary 2016-01-14, 11:33   #1649
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde tylko ja nie moglam zasnac bo stary od paru dni chrapie jak poje... porabany. Ewka kaszlala co chwile woec sila rzeczy podnosilam leb i patrzylam co u niej. Paranoja. Dzis chyba znow pojade do naszej pediatry. Pewnie wezmie mnie za wariatke ale trudno...
A tam, jedź jak masz wątpliwości i miej w czterech literach co o tobie myślą.
Cytat:
homeopatii nie podam choćby nie wiem co. tylko się zastanawiam, bo na opakowaniu jest napisane aby dzieciom powyżej 6kg dawać już dwa czopki. i właśnie wczoraj tak musieliśmy zrobić bo po jednym był ciągle płacz, a po drugim błogi sen. nie lepiej kupić od razu większą dawkę jak zobaczę, że jeden nie daje rady?
Na pewno skuteczniej jest dać od razu większą dawkę niż dokładać po jakimś czasie drugą. Ale z drugiej strony próbować z mniejszą trzeba, bo a nuż zadziała.
Stary 2016-01-14, 12:00   #1650
ridja devojka
Zakorzenienie

Jestem mega skołowana. Tydzień temu poszłam do pediatry w sprawie mega wielkich kup ze śluzem i pianą. Pani doktor zaleciła dawac biogaię przez tydzień. Zero gadania o diecie, alergii itp.

Minął tydzień i nic się nie zmieniło - poza ilością kup, jest ich już więcej. Poszłam dzisiaj ją zapisać a pani (pielęgniarka? położna?) która mnie zapisywała mówiła, że to na pewno alergia, że muszę wprowadzić "bardzo restrykcyjną dietę" i "analizować wszystko co jem i po czym te kupy takie są". Więc jej mówię, że po wszystkim, nie ma tak, że raz jest brzydka a raz ładna, wszystkie są glutowate. Zresztą matko boska, jak to zanalizować, rano zjadam np. jajecznicę, na obiad cycka z warzywami i kaszą a potem jabłko a na wieczór jest kupa. I co ona myśli, że po czym ja mam zgadnąć? Przecież jej kupa nie pojawia się 10 minut po posiłku. Zgrzała mnie ta kobieta. Masakra. Powiedziałam jej, że chyba alergeny trzeba wykluczać stopniowo, żeby wiedzieć co nim jest, a ona "tak, tak" po czym znowu mi wciska "restrykcyjną dietę"... nie mam siły.

Idę jutro do tej pediatry. Postanowiłam spróbować wykluczyć nabiał, skoro to najczęstszy alergen, bo według tej pani powinnam chyba jeść suchy chleb i wodę... a nie, chleb też nie, bo zboża pewnie też mogą uczulać.

A byłam też u ginekologa w sprawie mojej piersi. Powiedział po usg, że żaden kanalik nie jest zatkany, że nie wymaga to żadnej interwencji, żebym masowała i okładała jak boli. Zawołał położną która mi zaprezentowała "masaż" piersi (takie oklepywanie ) zaś położna zawołała mojego męża, żeby mu pokazać a mleko tryskało na wszystkie strony od tego klepania.
Oczywiście w domu takiego efektu już nie było...

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości