|
|
#1621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowe mamusie 2015 - część II
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1622 |
|
Przyczajenie
|
zgłupiałam, moje dziecko mnie dzisiaj zadziwiło. godzina 13, wracamy ze spaceru, zupka i gruszka (dzisiaj byla zageszczona odrobinką kaszki), gruszki jakies pol sloiczka, ale zupki bylo na prawde duzo, myslalam ze nie zje wszystkiego, no i dobra, zjadl, beknal, butli nie chcial na to, popil woda, wszystko gra, bawimy sie, az tu nagle po 1,5h od jedzenia ryk, mowie kurde brzuch go boli, wczoraj tez mi sie rozryczal o tej godzinie, ale go polozylam i spal aż 2h. jak nic go brzuch boli, moze za słabo zmielone warzywa mialam, albo za duzo zjadl, albo ta kaszka, nosze go, nosze, nosze, az nagle wzielam go na ramie, a on mi ramie ssie :O o kurde mowie glodny jest, lol, zglodnial, nic, zrobilam mu butle, pożarł cala, beknal i zasnal mi na ramieniu
a normalnie je co 3h jak w zegarku, nie wiem, moze te warzywa mu tylko przez zoladek przelecialy jak woda czy co
|
|
|
|
|
#1623 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1624 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecię po szczepieniu śpi, a jak się obudzi na 10 minut to wpada w taki ryk, że muszę go nosić na rękach i zasypia znowu...
![]() Gorączki nie ma. Jak do wieczora będzie taki sam scenariusz to dam pedicetamol.. |
|
|
|
|
#1625 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1626 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój syn się czolga jak leży na nierównej powierzchni tzn na tacie xd
---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Małgo Biedne ech te szczepienia...
|
|
|
#1627 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1628 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
moj tez dzisiaj w koncu przekulal ten swoj tyleczek i udalo sie z pleckow na brzuch obrócić samemu taki mial babnan z tego powodu ze hej ;D Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Blondynka17 Czas edycji: 2016-01-13 o 20:44 |
||||||
|
|
|
|
#1629 |
|
Zakorzenienie
|
Serio serio
Dodatkowo jak ma zły humor to tylko postawienie go gdzieś gwarantuje banana na twarzy.
|
|
|
|
|
#1630 |
|
Zadomowienie
|
A co do szczepień, to pomyślcie, że przez te Leosiowe problemy ze zdrowiem, to my jeszcze w ogóle bez i wszystko przed nami
A jak sobie pomyśle, że do tych obecnych zębowych problemów dojdzie jeszcze to to chyba się pochlastam |
|
|
|
|
#1631 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jutro mamy i mam nadzieję, że będzie dobrze i zaszczepią...
|
|
|
|
|
|
#1632 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#1633 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też miało być teraz szczepienie ale miałam poczekać aż Milenie się poprawia kupy bo biogai ale się nie poprawiły
rano zadzwonię i ja umowie na wizytę. Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
#1634 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1635 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja nie potrzebuje nawet zabawek w leżaczku. Ona sie spina i podnosi. No ale już jestem spokojna. Byliśmy wczoraj na kontroli bioderek. Jest idealnie. Małej ładnie twardnieją kości szpik się rozwija. Pytałam kiedy powinna siedzieć. Mówił 4-6 miesiąc ale nas córka podobno szybko zaskoczy- powiedział po obejrzeniu. Pytałam o chodzenie. Lekarz mówił 12-15 miesiąc najzdrowiej. Według starej szkoły - a lekarz ma 35- lepiej nie stawiać dziecka za szybko bo często wychodzą potem wady postawy. Ale siłą nikt dziecka nie zatrzyma. Mój brat też najpierw stał potem siedział
|
|
|
#1636 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do stawiania to mi znajomy lekarz też mówił, żeby nie "pomagać", i dziecko ma chodzić po ścianach, meblach, a nie z wyciągnięta ręką do góry. My niestety kolejną wizytę mamy za 2 miechy, kości jeszcze nie twardnieją, (lekarz mówi, że to normalne i nastąpi później, bo on duży chłop) ale ja już se wkręcam |
|
|
|
|
|
#1637 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurde moja dzis wstala po 5. Ma taki latar i kaszel ze szok a 2 dni temu bylismy u pediatry i bylo ok? Znow chyba dzis pojade bo ten suchy kaszel ja zameczy... ja ledwo zyje bo juz nie dala sie uspic. A ja zasnac wczoraj nie moglam. Ostatni raz na zegarek patrzylam chwile po 2 wiec spalam ze trzy godziny. Mialam nadzieje ze uda sie ja po cycku ulukac ale ni chu... ja nosze i lulam a ta zamiast sie wtulic to sie rozglada jak niemiecki turysta. Teraz znow cyc. Pewnie zasnie na mnie ale bede probowac ja ululac i odlozyc.
|
|
#1638 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
gdyby był to pewnie bym zasnęła, bo wtedy nie siedziałabym z telefonem
|
|
|
|
|
|
#1639 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- I nie pochwaliłam córki. Wczoraj o 7.10 byliśmy na pobraniu krwi. Moja dzielna córka płakała chwilkę, z 60 sekund. Nieporównywalnie do szczepienia. Ale byłam przerażona bo myślałam, że z pięty a było z żyły.
|
|
|
#1640 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1641 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dla mnie każde szczepienie małego to przeżycie takie, że mi się w środku wszystko skręca. tylko, że on po 5 minutach już nie pamięta, a ja później dwa dni przeżywam. a tu jeszcze wenflon... chociaż znając życie to pewnie Ty będziesz to bardziej i dłużej przeżywać niż synek ![]() dziewczyny, a jak podawać ten paracetamol? aż wyjdą zęby? to nie będzie za długo? bo to ewidentnie to. w dzień jak zaczyna marudzić to mu smaruję maścią i jest na trochę spokój, ale maść działa za krótko aby mógł spokojnie przespać noc
|
|
|
|
|
|
#1642 |
|
Zadomowienie
|
Moj maly ma zastój na jednej nerce i beda mu badac miąsz czy dobrze pracuje. Niestety trzeba podac znacznik w zyle stad wenflon :-/
|
|
|
|
#1643 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Właśnie ja też wcześniej słyszałam, że różnie, ale on jeszcze sprawdził mu ciemiaczko i wtedy padł komentarz, że to normalne i nastąpi później, bo on duży chłop, a że ogląda tych maluchów dużo, to chyba muszę mu uwierzyć na te dwa miechy Edytowane przez ali_ma Czas edycji: 2016-01-14 o 09:15 |
|
|
|
|
|
#1644 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja podaję doustnie, jakoś czopków sama nie lubiłam i nie chcę małemu wciskać. A pediatra mówiła że można długofalowo stosować i ibuprofen i paracetamol bo to są bardzo małe dawki i jeśli pomagają przespać noc to mamy się nie wahać. Ale oczywiście co 3-4 dni zrobić przerwę, zobaczyć czy już samo nie przeszło, spróbować homeopatii ale generalnie nie ma problemu z długim stosowaniem. |
||
|
|
|
|
#1645 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1646 |
|
Rozeznanie
|
ktos moze widzial w pepco jakies bodziaki na dzien babci?
|
|
#1647 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1648 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam z napisem jestem super wnuczkiem
|
|
|
|
#1649 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1650 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem mega skołowana. Tydzień temu poszłam do pediatry w sprawie mega wielkich kup ze śluzem i pianą. Pani doktor zaleciła dawac biogaię przez tydzień. Zero gadania o diecie, alergii itp.
Minął tydzień i nic się nie zmieniło - poza ilością kup, jest ich już więcej. Poszłam dzisiaj ją zapisać a pani (pielęgniarka? położna?) która mnie zapisywała mówiła, że to na pewno alergia, że muszę wprowadzić "bardzo restrykcyjną dietę" i "analizować wszystko co jem i po czym te kupy takie są". Więc jej mówię, że po wszystkim, nie ma tak, że raz jest brzydka a raz ładna, wszystkie są glutowate. Zresztą matko boska, jak to zanalizować, rano zjadam np. jajecznicę, na obiad cycka z warzywami i kaszą a potem jabłko a na wieczór jest kupa. I co ona myśli, że po czym ja mam zgadnąć? Przecież jej kupa nie pojawia się 10 minut po posiłku. Zgrzała mnie ta kobieta. Masakra. Powiedziałam jej, że chyba alergeny trzeba wykluczać stopniowo, żeby wiedzieć co nim jest, a ona "tak, tak" po czym znowu mi wciska "restrykcyjną dietę"... nie mam siły.Idę jutro do tej pediatry. Postanowiłam spróbować wykluczyć nabiał, skoro to najczęstszy alergen, bo według tej pani powinnam chyba jeść suchy chleb i wodę... a nie, chleb też nie, bo zboża pewnie też mogą uczulać. A byłam też u ginekologa w sprawie mojej piersi. Powiedział po usg, że żaden kanalik nie jest zatkany, że nie wymaga to żadnej interwencji, żebym masowała i okładała jak boli. Zawołał położną która mi zaprezentowała "masaż" piersi (takie oklepywanie ![]() ) zaś położna zawołała mojego męża, żeby mu pokazać a mleko tryskało na wszystkie strony od tego klepania.Oczywiście w domu takiego efektu już nie było...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:51.

no tyle on nie rozumie, ze bez uztcia rak sie nie przemiesci co tez nie ma jeszcze na to sily zwyczajnie. Moja poki co od paru dni zaczela sie swobodnie obracac z plecow na brzuch. I mimo, ze czesto widze ze juz nie ma sily to jak tylko ja klade na plecach to ona fik..i juz na brzuszku. Bawilam sie z nia wczesniej turlajac po dywanie ale nie wybiegam zbytnio do przodu. Niech rozwija sie w swoim tempie i tak jak przypada na jej wiek. Nie widzialam tez hak zyje 4 miesiecznego raczkujacego dziecka. 

bo to ewidentnie to. w dzień jak zaczyna marudzić to mu smaruję maścią i jest na trochę spokój, ale maść działa za krótko aby mógł spokojnie przespać noc