![]() |
#2821 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016!
Widziałam moje bliźniory na usg
![]() ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#2822 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2823 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2824 |
Rozeznanie
|
Jajniki i macica to jakoś ciężko byłoby mi wytłumaczyć chyba nawet dorosłemu
![]() Dzieciaki to są jednak niemożliwe ![]() Ja pamiętam, jak w podstawówce chyba czytałam coś w podręczniku od przyrody o wzwodzie. Niby coś świtało, ale tak na 100% nie wiedziałam co to jest. Idę do mamy. Mama mówi, że nie wie. Nie dałam się zbyć, matka dalej zmieszana, mówi, że nie wie, że w książce na pewno piszą itd., typowe odbijanie piłeczki. Na co moja nastoletnia siostra z kanapy ''no jak mu stoi, no!''. I tak się przynajmniej dowiedziałam :P
#2825 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2826 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2827 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak miala jakies 4-5 zaczelo sie wlasnie z encyklopedia Bylo sobie zycie, a pozniej w miare jej dojrzewania dokladalam informacji jesli dociekala. Wie, ze rodzice musza sie kochac i przytulac, ale chyba jeszcze nie rozumie do konca co to seks, a ja jej nie tlumacze. Choc moze mi sie tylko wydaje ze nie wie ![]() Glownie posilkuje sie rysunkami - w necie mozna znalexc mnostwo takich pasujacych do sytuacji. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2828 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, dziś chyba przełom- nie było wymiotów rano a nawet odruchów wymiotnych !! Taki sukces
![]() Naszły mnie dziś wątpliwości ... Gin na ostatniej wizycie czyli 11t3d nic mi nie powiedział o przezierności i kości nosowej. Niby tylko z dobrej woli dał skierowanie na USG genetyczne. I tu mam pytanie: myślicie że mógł zataić przede mną jakieś informacje żeby mnie nie denerwowac ? Czy to ja niepotrzebnie wykrywam spisek a on nic nie mówił bo USG genetyczne będzie dokładniejsze i pewniejsze? ... Ehhh bardzo się boje tego genet. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2829 |
Zakorzenienie
|
Kasmina z tego co kojarzę- lekarze dziewczyna też nie mówili o przezierności i kości dopóki same nie spytały..może u Ciebie sprawdził i było ok..ale nie ma tych uprawnień dlatego Cie wysłał
|
![]() ![]() |
![]() |
#2830 |
Rozeznanie
|
Kasmina, są tacy, co nie wiedzą jeszcze do końca i Cię martwią, a są tacy, co jak nie dopytasz, to nie wiesz.
Moja koleżanka była u gina, który stwierdził, ze serducho za wolno bije, ale nie jest pewien, skierował do innego, który stwierdził, ze to absurd. A ja też trafiłam na wielu lekarzy, z których wszystko trzeba było wyciągać, sami nie raczyli nic powiedzieć. Także poczekaj na dokładniejsze badanie i nie twórz teorii spiskowych ![]() ![]() Łatwo mówić, jednak skąd ja to znam, takie przewrażliwienie ...
#2831 |
Rozeznanie
|
Uprawnienia ma, bo do niego ide ale w inne miejsce, może chodzi o dokładniejszy sprzęt i kasę od nfz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2832 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2833 |
Zakorzenienie
|
Kasmina nie doszukuj się spisku.
Mi niby ginekolog napisała termin na USG od 11+0 do 13+6 a pani która mnie rejestrowała powiedziała, ze najlepiej od 12+6. Tym sposobem zamiast 22.01 mam badanie 04.02. Nie ma w tym spisku. Tak samo jak wolę żeby zrobili to na dobrym sprzęcie, bo po pomiarach na tym w przychodni i tak bym nie wierzyła. Dla mnie to USG jest ważne, bo wreszcie Bobo będzie "ludzkie", pozwoli określić jego narządy, termin porodu, zobaczyć Bobo w calosci, posluchac serduszka itd. I wreszcie tatuś je zobaczy. A ze to taki okres w życiu płodowym zd można określic mniej więcej ryzyko wad genetycznych to tez dobrze. W ciąży SA zalecane 3 badania USG, po jednym na trymestr. I nie doszukuj się spisku bo to normalne postępowanie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2834 |
Zakorzenienie
|
Wklejam, może komuś się przyda choć pewnie większość z Was już to wie:
https://mamotoja.pl/badania-w-ciazy-...7933,r1p2.html Tak mi się wydawało, że niewskazane są zbyt częste USG (oczywiście bez potrzeby). Kasmina jak widzisz przezierność karku można sprawdzić do 14tc, więc nie martw się. ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- dobrze, że moja Natalka jeszcze taka mała, czas uświadamiania jeszcze przede mną ![]()
#2835 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2836 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2837 |
Zakorzenienie
|
Nie martw sie, przyznaje, ze jak tesciow nie bylo to kupilam chipsy bo nie moglam juz wytrzymac taka miałam ochotę.
![]() Codziennie bym nie jadła, ale raz na jakis czas to oki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2838 |
Zakorzenienie
|
Talantea a przy teściach nie możesz zjeść?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2839 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem. Na pewno nie beda pochwalać faktu, ze jem chipsy w ciązy. Poza tym TZ nie lubi jak jem chipsy, dla niego to złoooo
![]() ![]() Tak, tak, wiem nie powinnam sie tym przejmować, ale nie chce zeby na mnie zaraz krzywo patrzyli. Dzisiaj sobie sama zrobiłam obiad, nikt nic w sumie nie powiedział. Chyba dla tescia to nawet lepiej, ze sama sie zajełam bo on juz nie wiedział co dla mnie robic zebym zjadła. Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2016-01-13 o 18:54 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2840 |
Rozeznanie
|
Nie popiłam colą, ale jak usłyszałam że TŻ idzie to jadłam szybciej żeby mi nie zjadł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2841 |
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny , pocieszcie mnie że mdłości niedługo sie skończa bo robie sie powoli apatyczna. Wczoraj widziałam na necie gdzieś foto pączka i zaśliniłam prawie tablet. Moj men wracając z nocki kupił mi pączka , jadłam dziada oczyma wraz z workiem... Stwierdziłam, że zjem ale po śniadaniu w nagrode. Zjadłam śniadanie było wszystko ok Po 2godzinach myśle zjem se pączka i do tego troszke mleka. Zmieściłam całe pół bo mnie zmuliło i muli do tej pory cholera mam już tego dosyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2842 |
Rozeznanie
|
Mdłości miną
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2843 |
Zakorzenienie
|
zapraszam do biedronki
wszystkie z naklejką SIMBA smakują obłędnie!! już zaczęłaś 10 nie ma takiego czegoś jak 8 tydzień i 7 dni skończyłaś dziś 9 tydzień więc automatycznie zaczynasz 10 ![]() i tak m tłumaczyło 2 ginekologów - położników ![]() a juz myślalam, że ma cie brac z zaskoczenia ot tak a nie z aparatem ![]() ![]() dobrre!! melduje się po basenie brzuch wydęło, widać że jestem w ciąży a tu 11 tydzień w połownie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2844 |
Zakorzenienie
|
Ja się czuję wym3czona. Z bólem głowy-pierwdzy paracetamol w ciąży wypity.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2845 |
Wtajemniczenie
|
Uffff.... w końcu wolne
![]() ![]()
#2846 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja nie wiem o co chodzi z tymi pączkami, bo ja normalnie jem pączki raz do roku (tłusty czwartek), teraz nie ciągnie mnie do żadnego słodkiego tylko do pączków! I miałam dziś na kolacje zjeść ładnie sałatkę i warzywka, a zjadłam pączka... Mam dokładnie co 2h napady głodu i muszę coś zjeść inaczej mnie mdli, a nawet jak mi już niedobrze to jem i przechodzi. Może tym razem zaszkodziło Ci mleko? Mam nadzieje że to prawda i wszystkim nam mdłości puszczą od drugiego trymestru! Dzisiaj pierwszy raz powiedziałam coś w myślach do Kropka... Odgrzewałam na obiad grochówkę a że minęło już ![]() ![]() Jutro mam pierwsze usg odkąd zobaczyłam Kropka, mam nadzieje, ze juz będzie serduszko i rączki i wszystko na miejscu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2847 |
Wtajemniczenie
|
Ja codziennie wieczorem przed snem głaszcze brzuszek i życzę mojej Kropeczce dobrej nocki
![]() Z młodą tez tak robiłam. A jak już brzuszek było widać. To na dzień dobry i dobranoc mąż buziaki dawał ![]()
#2848 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Życze wam wszystkim dużo zdrowia , gratuluje nowych fotek z usg i rosnących fasolek i groszków. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2849 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2850 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny jestem po wizycie.
Tragedia, o ile zawsze wracałam podbudowana tak teraz nie wiem co ze sobą zrobić. Miałam wizyte na 19,30, weszłam 20,15, ginka już była chyba zmęczona bo strasznie się spieszyła (przyjmuje do 20 a za mna jeszcze 5 osób). Zrobiła usg i zobaczyła nakladające się na szyjke łożysko... oczywiście wyjaśniła ze na tym etapie sie tak zdarza i obserwujemy żeby sie samo przesunęło ale jak tak zostanie do porodu to bardzo źle. Z tego wszystkiego na berbecia nie popatrzylysmy prawie wcale, zdążyłam usłyszeć serduszko ale zdjęć nie dostałam. Dobrze ze sama zapytałam ile ma bo też bym nie wiedziała (4,7cm). No i tak wróciłam do domu i jestem chyba jeszcze w szoku, czytam o tym łożysku przodującym i nie wiem czy lezeć cały czas mimo iz takiego zalecenia nie mam :-( Dostałam prikaz zrobienia badań oraz namiary na dobrych lekarzy od usg genetycznego - nie wiem czy dam rade sie gdzies zarejestrować - mam 2 tygodnie na to. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.