|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Cytat:
![]() Cytat:
jedynie co to mega mi włosy wypadają.. mam gęste więc nie jest źle narazie.. Cytat:
Edytowane przez Lidka99 Czas edycji: 2016-01-14 o 12:04 |
|||
|
|
|
#422 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#423 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie po przerwie. Podczytuję Was regularnie, witam nowe staraczki i gratuluję nowych ciąż
![]() U mnie trochę zamieszania więc myśli mam zajęte. Wyszły mi złe wyniki morfologii : Neutropenia i Limfocytoza. Miałam już USG brzucha i tarczycy, badanie żelaza , OB , CRP, wizytę u hematologa, a teraz czeka mnie masa badań krwi , chyba z 15 naliczyłam, tylko 5 z nich mam na skierowanie za resztę muszę zapłacić. Dzisiaj mam 21 dc , zrobiłam progesteron i prolaktynę, wieczorem wizyta u ginekologa. Więc tak przyjemnie mijają mi dni, nie nastawiam się na ten cykl Dodatkowo wyczytałam na stronie kliniki leczenia niepłodności że mężczyzna powyżej 40 lat ( tak jak mój TŻ ) ma genetycznie osłabione plemniki, co daje aż 30 % ryzyka poronienia ![]() ![]() eh, pewnie trochę się nam zejdzie. Kupiłam AndroVit i łyka grzecznie. Nadzieja umiera ostatnia, więc walczymy.
03.2014 10.2015 16.02.2016 http://www.suwaczki.com/tickers/2fwavfxmvf9o75i6.png Edytowane przez Wyczekujaca Czas edycji: 2016-01-14 o 12:10 |
|
|
|
#424 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale w poniedziałek 4.01
Edytowane przez zUa_tysica Czas edycji: 2016-01-14 o 12:18 |
|
|
|
|
#425 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#426 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli jest pęcherzyk to i beta powinna już być ładna ☺ gratuluję!
|
|
|
|
#427 |
|
Wtajemniczenie
|
pojechałam na bete, wyniki o 16. ALE STRES
|
|
|
|
#428 |
|
Zadomowienie
|
No mój TŻ twierdził, że nic na nich nie ma kiedy pokazywałam. Ten z przedwczoraj ma faktycznie ledwie widoczną, a w okularach ją oglądałam. To tak jakby z każdym dniem robiła się ciemniejsza
Dziś rano robiłam kolejny i też taka bladziuchna. Byłam na becie, o 19 wynik. Zapłaciłam 24zł w Luxmedzie Tak na przyszłość mówię. Wgl to te testy dziwne. Odczekałam 10 minut jak kazali i nic, wtedy twierdziłam , że negatywny. Po upłynięciu pół h dopiero się coś pojawiało. Może się nie znam. To moje pierwsze testy ciążowe. Nie rozumiem tylko jak mogę być już w 6 tygodniu skoro według testów owu zaciążyłam w Boże Narodzenie ???
|
|
|
|
#429 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, gratuluję pozytywnych testów!
Trzymam kciuki za potwierdzenie dobrych wiadomości ![]() Może i mnie się kiedyś uda...
|
|
|
|
#430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#431 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dlatego poszłam na bete
|
|
|
|
|
#432 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Jak ja kocham swój organizm
28 dc a @ nie ma. Śluz wcale nie wygląda jak przed @ tylko jak płodny w dodatku biały a codzień żółty jest. Nie mam więcej stresu niż zwykle i nie nastawiałam się na ciążę. Dzisiaj mam dzień testowania i...zapomniałam! Wysikałam się, zjadłam śniadanie a potem sobie przypomniałam. Pewnie @ przyjdzie w ciągu dnia lub wieczorem, jak nie, to jutro zrobię sikańca. Brzuch czuję jak na @.Cytat:
Będzie wojna ale oduczę, to moje postanowienie na ten rok. Bo się nawet kłócimy przez rodziców z tż. Widzisz, wszystko jest, kwestia ceny Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Trombofilia to zakrzepica. Mogą robić się zakrzepy, ryzyko zawału, utraty ciąż czy urodzenia martwych dzieci, choroby układu krążenia... Cytat:
gratuluję Cytat:
Cytat:
I ja muszę wlewać więcej kropli moczu do tych testów z all. Inaczej nie lecą dalej i się nic nie zabarwia. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#433 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
to musisz być pod ciągłą opieką lekarza |
||
|
|
|
#434 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Ojojoj
Co tu się dzieje Cytat:
Który to cykl starań u Ciebie? Trzymam mocno kciuki aby się udało Cytat:
Teraz tylko trzymam kciuki aby pojawił się zarodek. Trzymam kciuki za pozytywną betę. Od razu nam się nią pochwal! Cytat:
Cytat:
Bardzo tanio za betę płaciłaś A 6 tc dlatego, że ją liczy się od dnia ostatniej miesiączki. Więc skoro piszesz, że już 2 tygodnie Ci się spóźnia, to mniemam, że ostatnią @ miałaś 6 tygodni temu,prawda? Czyli gdyby była ciąża to jest to 6 tc. Trzymam kciuki za betę. Z niecierpliwością czekamy na wynik ![]() Cytat:
![]() A co do rodziców, to ja ciągle się z mężem o nich kłócę. No ale niestety taki już ich urok. O i tak ciągła ciekawość: gdzie jedziecie, co będziecie robić, jedliście już śniadanie, może byś już wstała z tego łóżka, co dzisiaj na obiad robicie, dałaś psu jeść, posprzątaj ten pokój, wzięłabyś psa na spacer, może Wam coś kupić w sklepie - nie? A to i tak wam kupiłam. MASAKRA No ale coś za coś
|
|
|
#435 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Leki będę brać do końca życia, bo to nieuleczalne a wiadomo, zakrzep się zrobi, krew nie krąży i skutki mogą być kiepskie. Tylko w ciąży bierze się inne (z tego co wiem, to zastrzyki w brzuch) a poza ciążą inne. No i weź dostań się szybko do lekarza, który może te leki przepisać. Już powinnam zacząć brać a wizyta dopiero 18.02. Cytat:
O matko ja bym nie dała rady. Ale mam podobnie. Co piątek widzę się z moją mamą a w każdy inny dzień dzwoni. I też tylko "do pracy byś poszła, za robotę się weź, a co robiłaś na obiad, a to się inaczej robi, a na spacerze to dziś byłaś " a najbardziej mnie wkurza ton, jakim to wszystko mówi. I też mi kupuje czasem coś do jedzenia, np mięso ("żebyś nie kupowała w lidlu i biedronce bo to ohydne"), a potem "żeby ci coś kupić to byś chciała, a braćmi się zajmować to nie chcesz" itd. Za każdym razem, jak jej odmawiam to jestem niewdzięczna i mam wyliczankę, co zawdzięczam rodzicom. Ale żeby nie było, to mam dobry kontakt z mamą i gdyby nie to, to jest super. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#436 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny załamka, beta w ogóle nie wskazuje ciąży - 0,1
![]() ![]() Nie wiem co myśleć, masakra jakaś. Pozostaje czekać, może dopiero zacznie iść w góre, nie wiem mam straszny metlik w głowie.... Taki szcześliwy dzień a teraz co? Nic nie rozumiem.... Nic a nic
|
|
|
|
#437 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się przejdę do ginekolog w przyszlym tygodniu, w tym cyklu to mi coś za bardzo jajniki szaleją, to już 12 dzień. Od paczątku dni płodnych tak dają czadu 😕 Płodne sie skonczyły wczoraj (raczej już resztki śluzu ciągnącego) a dzisiaj mnie pobolewają jeszcze bardziej i gratis wzdęcia 😕
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#439 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny oczywiście nie wytrzymam żeby nie napisać beta 246!! Magiczne cyfry
) kiedy powtórzyć?
|
|
|
|
#440 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#441 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#442 |
|
Rozeznanie
|
Przepraszam że nie cytuje ale nie mam takiej funkcji w tel. Obstawiam,że w okolicach sylwestra miałam owu
|
|
|
|
#443 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja jestem w trakcie intensywnego śledzenia internetu w sprawie mojej bety, i jestem troche spokojniejsza... Jeżeli jest pęcherzyk, to jest dobrze, beta może zacząć dopiero rosnąć, więc czekam. OBY ROSŁA DZIEWCZYNY trzymajcie kciuki! |
||
|
|
|
#444 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Powtórz za 2 dni i zobacz czy ładnie rośnie Cytat:
|
|||
|
|
|
#445 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Który to cykl starań? Dopiszmy Cię do naszych mamus ![]() Kurcze dziwne to... beta to chyba jedyne badanie które wykrywa ciążę w bardzo wczesnym stadium. Już 10 dni po owulacji. Powtórz ją za kilka dni. Mam nadzieję że będzie rosnąć!
|
|
|
#446 |
|
Konto usunięte
|
Vela miałam Ci powiedzieć, masz błąd w podpisie
|
|
|
|
#447 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to Kasmina miała taki przypadek, ze test wyszedł negatywny a po dwóch dniach pozytyw?
|
|
|
|
|
#448 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
trzymam mocno
|
||
|
|
|
#449 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziś aż się z tego śmieję Małam jakąś fazę, siedziałam cały wieczór na necie i czytałam o tych owulacjach, to Was podczytywałam i wypytywałam, potem położyłam się do łóżka i nie mogłam zasnąć to zrobiłam w końcu test owu- i już mi się pokręciło i nie wiedzialam czy to oznacza że jestem przed owu czy w jej trakcie heh szczerze mówiąc nie wiem o co mi chodziło, czułam jakiś niepokój i szalałam. A do tego TŻ siedział w drugim pokoju i wiedziałam że nie mogę mu przeszkadzać bo kończył jakąś pracę na dzisiaj... porażka myślałam że sfiksuję:P Ale już dziś jest dobrze a teraz czekam na TŻ i będziemy działać Dzięki za kciuki, moze akurat się przydadzą![]() Cytat:
![]() kla ski: Powtórz test koniecznie, i wygospodaruj czas na betęCytat:
Cytat:
![]()
|
||||||
|
|
|
#450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:53.

z jednej strony się cieszę a z drugiej nie mogę uwierzyć i koniecznie muszę dzisiaj powtórzyć test.
a na jakieś poważniejsze 2 tyg 

mam gęste więc nie jest źle narazie.. 

Tak na przyszłość mówię.

28 dc a @ nie ma. Śluz wcale nie wygląda jak przed @ tylko jak płodny w dodatku biały a codzień żółty jest. Nie mam więcej stresu niż zwykle i nie nastawiałam się na ciążę. Dzisiaj mam dzień testowania i...zapomniałam!
Wysikałam się, zjadłam śniadanie a potem sobie przypomniałam. Pewnie @ przyjdzie w ciągu dnia lub wieczorem, jak nie, to jutro zrobię sikańca. Brzuch czuję jak na @.
gratuluję
No ale coś za coś
to Kasmina miała taki przypadek, ze test wyszedł negatywny a po dwóch dniach pozytyw?
kla ski: Powtórz test koniecznie, i wygospodaruj czas na betę