Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-14, 12:01   #421
Lidka99
Zadomowienie

Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II

Cytat:
Napisane przez klaudus_2 Pokaż wiadomość
Dziewczyny oczywiście nie wytrzymałam i zrobiła dzisiaj test... i są II kreski, druga blada ale jest z jednej strony się cieszę a z drugiej nie mogę uwierzyć i koniecznie muszę dzisiaj powtórzyć test.
Nie mam możliwości żeby iść na betę bo mam taki okres w pracy, że się nie urwę.
Jedno dziecko już straciliśmy w 24 tyg. i teraz się strasznie boję czy wszystko będzie dobrze...
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
ja np badałam się w 21dc czyli teoretycznie powinno być po owulacji. Ale wynik wyszedł 0,6 więc owu nie było

U mnie 3 dni na każdy wynik się czeka a na jakieś poważniejsze 2 tyg

Druga krecha! Idź na betę

Moje też

Ja na szczęście przy pcos nie mam cukrzycy ani owłosienia.

Tak, chodziłam do lekarki na tarchominie chyba to jeszcze tarchomin
Nie, już szukać nie będę pójdziemy do tej kliniki

Ta Twoja choroba co oznacza

Więc gratuluję

Hej

Co do naciskania na dziecko - nas tak otwarcie nikt nie naciska. No chyba że Tż brat, prosi się o chrześniaka od naszego ślubu I czasem jakaś tam ciocia powie coś, ostatnio w sierpniu że 'tż mało się stara bo nic po mnie nie widać"
Ale w poniedziałek był ksiądz na kolędzie i on naciskal na dziecko teściom mówił żeby na nas naciskali bo sami się nie zdecydujemy. Jakbym mu powiedziała że rozważam ciążę (przez in vitro) to by mnie chyba wyklął
Ale przynajmniej usłyszałam od teściów że czekają na wnuka

Wchodzę dziś na fb. A tam moja znajoma ze szkoły się chwali że w ciąży jest. No kurde dlaczego?! Nawet nie wie z kim bo to taka co co tydzień miała innego faceta oczywiście wpadła.
Ja na szczęście też nie mam cukrzycy ani owłosienia jedynie co to mega mi włosy wypadają.. mam gęste więc nie jest źle narazie..

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Hejoo

Gratuluje wszystkim dziewczynom II na teście!

Ja juz po wizycie u gina. Wypatrzyła pęcherzyk ciążowy
Nie chcę się jeszcze cieszyć, ale co raz bardziej dociera do mnie, że rzeczywiście coś tam się dzieje!
Nie wiem czy lecieć od razu na bete, czy co teraz robić, boje się rozczarowania, no ale pecherzyk był jak wół, sama widziałam! Dziś mam 26 dc nie wiem czy to nie za wczesnie żeby sprawdzać bete.
Gratulacje, beta powinna już wyjść na plus

Edytowane przez Lidka99
Czas edycji: 2016-01-14 o 12:04
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-14, 12:03   #422
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość
Ja na szczęście też nie mam cukrzycy ani owłosienia jedynie co to mega mi włosy wypadają.. mam mega gęste więc nie jest źle narazie..
Też mi bardzo wypadały.. ale teraz jakoś minęło
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-14, 12:08   #423
Wyczekujaca
Raczkowanie

Witajcie po przerwie. Podczytuję Was regularnie, witam nowe staraczki i gratuluję nowych ciąż

U mnie trochę zamieszania więc myśli mam zajęte. Wyszły mi złe wyniki morfologii : Neutropenia i Limfocytoza. Miałam już USG brzucha i tarczycy, badanie żelaza , OB , CRP, wizytę u hematologa, a teraz czeka mnie masa badań krwi , chyba z 15 naliczyłam, tylko 5 z nich mam na skierowanie za resztę muszę zapłacić. Dzisiaj mam 21 dc , zrobiłam progesteron i prolaktynę, wieczorem wizyta u ginekologa. Więc tak przyjemnie mijają mi dni, nie nastawiam się na ten cykl
Dodatkowo wyczytałam na stronie kliniki leczenia niepłodności że mężczyzna powyżej 40 lat ( tak jak mój TŻ ) ma genetycznie osłabione plemniki, co daje aż 30 % ryzyka poronienia eh, pewnie trochę się nam zejdzie. Kupiłam AndroVit i łyka grzecznie.
Nadzieja umiera ostatnia, więc walczymy.

16.02.2016 II kreski

http://www.suwaczki.com/tickers/2fwavfxmvf9o75i6.png

Edytowane przez Wyczekujaca
Czas edycji: 2016-01-14 o 12:10
Wyczekujaca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-14, 12:17   #424
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
A wiesz mniej więcej kiedy była owulacja?
Myślę że jak pęcherzyk widać to możesz iść. Na becie widać szybko
Test owulacyjny wyszedł pozytywny w poniedziałek
ale w poniedziałek 4.01

Edytowane przez zUa_tysica
Czas edycji: 2016-01-14 o 12:18
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-14, 12:26   #425
Wyczekujaca
Raczkowanie

Cytat:
ale w poniedziałek 4.01
Twoja lekarka musi mieć świetny sprzęt jak zauważyła pęcherzyk po 10 dniach od owulacji. Gratuluję !

16.02.2016 II kreski

http://www.suwaczki.com/tickers/2fwavfxmvf9o75i6.png
Wyczekujaca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-14, 13:08   #426
pater86
Zadomowienie

Cytat:
ale w poniedziałek 4.01
Jeśli jest pęcherzyk to i beta powinna już być ładna ☺ gratuluję!
Stary 2016-01-14, 13:13   #427
zUa_tysica
Wtajemniczenie

pojechałam na bete, wyniki o 16. ALE STRES
Stary 2016-01-14, 13:45   #428
kissoflife001
Zadomowienie

No mój TŻ twierdził, że nic na nich nie ma kiedy pokazywałam. Ten z przedwczoraj ma faktycznie ledwie widoczną, a w okularach ją oglądałam. To tak jakby z każdym dniem robiła się ciemniejsza Dziś rano robiłam kolejny i też taka bladziuchna. Byłam na becie, o 19 wynik. Zapłaciłam 24zł w Luxmedzie Tak na przyszłość mówię.
Wgl to te testy dziwne. Odczekałam 10 minut jak kazali i nic, wtedy twierdziłam , że negatywny. Po upłynięciu pół h dopiero się coś pojawiało. Może się nie znam. To moje pierwsze testy ciążowe.
Nie rozumiem tylko jak mogę być już w 6 tygodniu skoro według testów owu zaciążyłam w Boże Narodzenie ???
kissoflife001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-14, 13:50   #429
Aiina
Raczkowanie

Dziewczyny, gratuluję pozytywnych testów!
Trzymam kciuki za potwierdzenie dobrych wiadomości

Może i mnie się kiedyś uda...
Aiina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-14, 13:55   #430
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kissoflife001 Pokaż wiadomość
No mój TŻ twierdził, że nic na nich nie ma kiedy pokazywałam. Ten z przedwczoraj ma faktycznie ledwie widoczną, a w okularach ją oglądałam. To tak jakby z każdym dniem robiła się ciemniejsza Dziś rano robiłam kolejny i też taka bladziuchna. Byłam na becie, o 19 wynik. Zapłaciłam 24zł w Luxmedzie Tak na przyszłość mówię.
Wgl to te testy dziwne. Odczekałam 10 minut jak kazali i nic, wtedy twierdziłam , że negatywny. Po upłynięciu pół h dopiero się coś pojawiało. Może się nie znam. To moje pierwsze testy ciążowe.
Nie rozumiem tylko jak mogę być już w 6 tygodniu skoro według testów owu zaciążyłam w Boże Narodzenie ???
Testów ciazowych nie odczytujemy po upływie ok 10 minut, pisze to w intrukcji. Mnie nieraz się pokazała druga kreska po paru godzinach i to jest normalne. Ale nie oznacza to pozytywu 😊

Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-14, 14:07   #431
kissoflife001
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Testów ciazowych nie odczytujemy po upływie ok 10 minut, pisze to w intrukcji. Mnie nieraz się pokazała druga kreska po paru godzinach i to jest normalne. Ale nie oznacza to pozytywu 😊

Dla mnie blada oznaczała negatywny. Nie zwracałam na to uwagi wczesniej.
Dlatego poszłam na bete
kissoflife001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-14, 14:07   #432
Panna Izabela
Zakorzenienie

Jak ja kocham swój organizm 28 dc a @ nie ma. Śluz wcale nie wygląda jak przed @ tylko jak płodny w dodatku biały a codzień żółty jest. Nie mam więcej stresu niż zwykle i nie nastawiałam się na ciążę. Dzisiaj mam dzień testowania i...zapomniałam! Wysikałam się, zjadłam śniadanie a potem sobie przypomniałam. Pewnie @ przyjdzie w ciągu dnia lub wieczorem, jak nie, to jutro zrobię sikańca. Brzuch czuję jak na @.

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Jak byk ciąża Leć jutro na betę aby to potwierdzić!
Ja już gratuluję A alkoholem i lekami się nie przejmuj, dopóki nie wytworzy się łożysko, to maluchowi nic się nie stanie

A ja miałam zupełnie odwrotnie. Akurat na swoje wesele miałam okres z odstawienia - nic nie zmieniałam, stwierdziłam że się porządnie zaczopkuje i dam radę Okres dostałam w środę, a w sobotę miałam wesele - u mnie miesiączki trwały ok 7 dni. W piętek @ była dość obfita, a w sobotę rano jakby coś od środka zakręciło kurek Nie poleciała ani jedna kropelka przez całe wesele. W niedzielę rano, gdy się obudziłam dopiero @ znów się pojawiła

To nie rozumiem? Teraz dopiero widzisz kreskę na teście ciążowym zrobionym wczoraj, przedwczoraj czy jeszcze wcześniej?
Jak mogłaś wcześniej tego nie zauważyć? Leć jutro szybko na betę żeby to potwierdzić. Jeśli to prawda, to byłabyś już w 6 tc. Potwierdź to jak najszybciej! A betę zrobisz wszędzie, nawet w prywatnym laboratorium, na pewno masz takie u siebie.
Czekamy jutro niecierpliwie na wynik

maddd przepraszam za moje pytanie, ale czemu tak uporczywie chcesz poznać dzień owulacji? Myślę, że żadna dziewczyna nie jest w 100% pewna kiedy u niej owu występuje. Po prostu przytulajcie się teraz przez 2, 3 dni i cieszcie się tym. Obawiam się, że tak się nastawiłaś na tą owulację, i tak się tym stresujesz, że nic ona Ci nie da. Odpuść kochana, ważne że w ogóle ją masz. Nie myśl już o tym, tylko do roboty Ja trzymam kciuki!

Niestety moja mama również lubi sprawować kontrolę. Sprowadza się to na szczęście do takich codziennych rzeczy typu: jedzenie, sprzątanie, gotowanie, ale że mieszkam z nią na co dzień, to jest to strasznie irytujące...

A nie wiem czy nie ma Aż z ciekawości poszukam
Edit: są na allegro przenośnie urządzenia do USG - takie małe jak komputer Cena: od 15.000 zł - Jak wygram w RMFie to kupie
Te codziennie rzeczy też mega wkurzają. Ja mam blisko rodziców ale nie aż tak. Zamknęli by mnie w psychiatryku jakbym mieszkała z matką lub teściową. U mnie jeszcze jest ten problem, że moja mama mnie uważa za odpowiedzialną za swoich braci, tj muszę ich odbierać z przedszkola i szkoły (tzn ten ze szkoły to sam przychodzi i bez zapowiedzi) itd. I wszystko muszą wiedzieć o nas, gdzie i po co jedziemy, co kupujemy...
Będzie wojna ale oduczę, to moje postanowienie na ten rok. Bo się nawet kłócimy przez rodziców z tż.

Widzisz, wszystko jest, kwestia ceny

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Moja mama też jest z tego typu, że wie najlepiej i jak powiem czy zrobię inaczej to potrafi się obrazić 😉 tylko że mieszkam 700km od rodzinnego domu, po drugiej stronie Polski, więc rzadko takie sytuacje się zdarzają. Poza tym jest cudna, potrafi przyjechać do nas, co wiąże się z 14 godzinną jazdą autobusem, tylko po to żebyśmy mogli pójść bez małego na jakieś np. wesele 😆
Ja z natury jestem grzeczna i nie pyskata, a w pracy wolę mieć ugodowe stosunki...
Czekam na Wasze dzisiejsze wyniki bety dziewczyny, trzymam kciuki ☺
Zazdroszczę
Cytat:
Dziewczyny oczywiście nie wytrzymałam i zrobiła dzisiaj test... i są II kreski, druga blada ale jest z jednej strony się cieszę a z drugiej nie mogę uwierzyć i koniecznie muszę dzisiaj powtórzyć test.
Jedno dziecko już straciliśmy w 24 tyg. i teraz się strasznie boję czy wszystko będzie dobrze...
Gratuluję!!!!

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Jejku tak dużo piszecie że ciężko nadrobić

Wszystkim dziewczynom gratuluje II kresek 😘

Podjęliśmy z Tż decyzje co do mojej pracy. Nadal mam mętlik w głowie ale czuje że odejście ro dobra decyzja

Dzisiaj ostatnia tabletka, cieszę się mega
Jeśli czujesz, że to dobra decyzja to na pewno tak jest!

Cytat:

Ta Twoja choroba co oznacza

Wchodzę dziś na fb. A tam moja znajoma ze szkoły się chwali że w ciąży jest. No kurde dlaczego?! Nawet nie wie z kim bo to taka co co tydzień miała innego faceta oczywiście wpadła.
Też mnie to wkurza za każdym razem. No ale życie nie jest sprawiedliwe.

Trombofilia to zakrzepica. Mogą robić się zakrzepy, ryzyko zawału, utraty ciąż czy urodzenia martwych dzieci, choroby układu krążenia...

Cytat:
Nie wiem czy lecieć od razu na bete, czy co teraz robić, boje się rozczarowania, no ale pecherzyk był jak wół, sama widziałam! Dziś mam 26 dc nie wiem czy to nie za wczesnie żeby sprawdzać bete.
Nie będzie, możesz iść gratuluję

Cytat:
Napisane przez Wyczekujaca Pokaż wiadomość
Twoja lekarka musi mieć świetny sprzęt jak zauważyła pęcherzyk po 10 dniach od owulacji. Gratuluję !
Pęcherzyk ciążowy da się zobaczyć wcześnie bardzo tylko zarodek w środku nie będzie tak wcześnie widoczny.

Cytat:
O masz może polecę poszukać tych testów moich negatywnych w takim razie

I ja muszę wlewać więcej kropli moczu do tych testów z all. Inaczej nie lecą dalej i się nic nie zabarwia.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-14, 15:31   #433
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Wgl to te testy dziwne. Odczekałam 10 minut jak kazali i nic, wtedy twierdziłam , że negatywny. Po upłynięciu pół h dopiero się coś pojawiało.
Po takim czasie może się pojawić i nie oznacza to ciąży. Nie patrzy się na wynik po takim czasie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Też mnie to wkurza za każdym razem. No ale życie nie jest sprawiedliwe.

Trombofilia to zakrzepica. Mogą robić się zakrzepy, ryzyko zawału, utraty ciąż czy urodzenia martwych dzieci, choroby układu krążenia...
Nie jest.

to musisz być pod ciągłą opieką lekarza
Stary 2016-01-14, 15:32   #434
VelaLuca
Wtajemniczenie

Ojojoj Co tu się dzieje

Cytat:
Klaudus - świetne wieści! Nie powtarzaj testu, to nic Ci nie da. Z reguły laboratoria są czynne od 7 do 20, na pewno dasz radę na tą betę podjechać. Jak nie dzisiaj to jutro
Który to cykl starań u Ciebie? Trzymam mocno kciuki aby się udało

Cytat:
Hejoo
Gratuluje wszystkim dziewczynom II na teście!
Ja juz po wizycie u gina. Wypatrzyła pęcherzyk ciążowy
Nie chcę się jeszcze cieszyć, ale co raz bardziej dociera do mnie, że rzeczywiście coś tam się dzieje!
ZUa - jest dobrze Teraz tylko trzymam kciuki aby pojawił się zarodek. Trzymam kciuki za pozytywną betę. Od razu nam się nią pochwal!

Cytat:
Napisane przez Wyczekujaca Pokaż wiadomość
Witajcie po przerwie. Podczytuję Was regularnie, witam nowe staraczki i gratuluję nowych ciąż

U mnie trochę zamieszania więc myśli mam zajęte. Wyszły mi złe wyniki morfologii : Neutropenia i Limfocytoza. Miałam już USG brzucha i tarczycy, badanie żelaza , OB , CRP, wizytę u hematologa, a teraz czeka mnie masa badań krwi , chyba z 15 naliczyłam, tylko 5 z nich mam na skierowanie za resztę muszę zapłacić. Dzisiaj mam 21 dc , zrobiłam progesteron i prolaktynę, wieczorem wizyta u ginekologa. Więc tak przyjemnie mijają mi dni, nie nastawiam się na ten cykl
Dodatkowo wyczytałam na stronie kliniki leczenia niepłodności że mężczyzna powyżej 40 lat ( tak jak mój TŻ ) ma genetycznie osłabione plemniki, co daje aż 30 % ryzyka poronienia eh, pewnie trochę się nam zejdzie. Kupiłam AndroVit i łyka grzecznie.
Nadzieja umiera ostatnia, więc walczymy.
Ojej, biedna Ale każde badanie to krok do przodu, w razie jakiś dłuższych niepowodzeń, będzie można eliminować przyczynę. A co Twojego męża - to może tak być, ale wcale nie musi. To tylko statystyki. Pamiętaj o tym!

Cytat:
Niby piszą, że wynik testów ciążowych po 10 minutach jest już nieważny, ale skoro zrobiłaś dzisiaj i od razu pojawiła się II kreseczka to musi być coś na rzeczy
Bardzo tanio za betę płaciłaś U mnie cena od 26 do 36 zł, w zależności od laboratorium.

A 6 tc dlatego, że ją liczy się od dnia ostatniej miesiączki. Więc skoro piszesz, że już 2 tygodnie Ci się spóźnia, to mniemam, że ostatnią @ miałaś 6 tygodni temu,prawda? Czyli gdyby była ciąża to jest to 6 tc.

Trzymam kciuki za betę. Z niecierpliwością czekamy na wynik

Cytat:
Jak ja kocham swój organizm 28 dc a @ nie ma. Śluz wcale nie wygląda jak przed @ tylko jak płodny w dodatku biały a codzień żółty jest. Nie mam więcej stresu niż zwykle i nie nastawiałam się na ciążę. Dzisiaj mam dzień testowania i...zapomniałam! Wysikałam się, zjadłam śniadanie a potem sobie przypomniałam. Pewnie @ przyjdzie w ciągu dnia lub wieczorem, jak nie, to jutro zrobię sikańca. Brzuch czuję jak na @.

Te codziennie rzeczy też mega wkurzają. Ja mam blisko rodziców ale nie aż tak. Zamknęli by mnie w psychiatryku jakbym mieszkała z matką lub teściową. U mnie jeszcze jest ten problem, że moja mama mnie uważa za odpowiedzialną za swoich braci, tj muszę ich odbierać z przedszkola i szkoły (tzn ten ze szkoły to sam przychodzi i bez zapowiedzi) itd. I wszystko muszą wiedzieć o nas, gdzie i po co jedziemy, co kupujemy...
Będzie wojna ale oduczę, to moje postanowienie na ten rok. Bo się nawet kłócimy przez rodziców z tż.
No właśnie Panna Izabela, miałaś dzisiaj testować przecież. Jutro koniecznie zrób sikańca!

A co do rodziców, to ja ciągle się z mężem o nich kłócę. No ale niestety taki już ich urok.
O i tak ciągła ciekawość: gdzie jedziecie, co będziecie robić, jedliście już śniadanie, może byś już wstała z tego łóżka, co dzisiaj na obiad robicie, dałaś psu jeść, posprzątaj ten pokój, wzięłabyś psa na spacer, może Wam coś kupić w sklepie - nie? A to i tak wam kupiłam. MASAKRA No ale coś za coś
Stary 2016-01-14, 15:45   #435
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Po takim czasie może się pojawić i nie oznacza to ciąży. Nie patrzy się na wynik po takim czasie

Nie jest.

to musisz być pod ciągłą opieką lekarza
No muszę muszę. W ogóle to zadzwonię do laboratorium, w którym robiłam badania bo mnie trochę załatwili. Badanie 443 zł i to był pakiet badania plus 30 min rozmowy z lekarzem przez telefon. Zamieniłam to na badania w placówce i miałam w placówce zapłacić 20 zł i odjąć to i resztę na konto. Zapłaciłam 20 a kazali mi wpłacić i tak całą kwotę. No to niech mi dadzą te 30 minut z lekarzem w takim razie...

Leki będę brać do końca życia, bo to nieuleczalne a wiadomo, zakrzep się zrobi, krew nie krąży i skutki mogą być kiepskie. Tylko w ciąży bierze się inne (z tego co wiem, to zastrzyki w brzuch) a poza ciążą inne. No i weź dostań się szybko do lekarza, który może te leki przepisać. Już powinnam zacząć brać a wizyta dopiero 18.02.

Cytat:
Ojojoj Co tu się dzieje

Klaudus - świetne wieści! Nie powtarzaj testu, to nic Ci nie da. Z reguły laboratoria są czynne od 7 do 20, na pewno dasz radę na tą betę podjechać. Jak nie dzisiaj to jutro
Który to cykl starań u Ciebie? Trzymam mocno kciuki aby się udało

ZUa - jest dobrze Teraz tylko trzymam kciuki aby pojawił się zarodek. Trzymam kciuki za pozytywną betę. Od razu nam się nią pochwal!

Ojej, biedna Ale każde badanie to krok do przodu, w razie jakiś dłuższych niepowodzeń, będzie można eliminować przyczynę. A co Twojego męża - to może tak być, ale wcale nie musi. To tylko statystyki. Pamiętaj o tym!

Niby piszą, że wynik testów ciążowych po 10 minutach jest już nieważny, ale skoro zrobiłaś dzisiaj i od razu pojawiła się II kreseczka to musi być coś na rzeczy
Bardzo tanio za betę płaciłaś U mnie cena od 26 do 36 zł, w zależności od laboratorium.

A 6 tc dlatego, że ją liczy się od dnia ostatniej miesiączki. Więc skoro piszesz, że już 2 tygodnie Ci się spóźnia, to mniemam, że ostatnią @ miałaś 6 tygodni temu,prawda? Czyli gdyby była ciąża to jest to 6 tc.

Trzymam kciuki za betę. Z niecierpliwością czekamy na wynik

No właśnie Panna Izabela, miałaś dzisiaj testować przecież. Jutro koniecznie zrób sikańca!

A co do rodziców, to ja ciągle się z mężem o nich kłócę. No ale niestety taki już ich urok.
O i tak ciągła ciekawość: gdzie jedziecie, co będziecie robić, jedliście już śniadanie, może byś już wstała z tego łóżka, co dzisiaj na obiad robicie, dałaś psu jeść, posprzątaj ten pokój, wzięłabyś psa na spacer, może Wam coś kupić w sklepie - nie? A to i tak wam kupiłam. MASAKRA ala: No ale coś za coś
Zrobię, ale podejrzewam, że @ się jednak pojawi. A szkoda.

O matko ja bym nie dała rady. Ale mam podobnie. Co piątek widzę się z moją mamą a w każdy inny dzień dzwoni. I też tylko "do pracy byś poszła, za robotę się weź, a co robiłaś na obiad, a to się inaczej robi, a na spacerze to dziś byłaś " a najbardziej mnie wkurza ton, jakim to wszystko mówi. I też mi kupuje czasem coś do jedzenia, np mięso ("żebyś nie kupowała w lidlu i biedronce bo to ohydne"), a potem "żeby ci coś kupić to byś chciała, a braćmi się zajmować to nie chcesz" itd. Za każdym razem, jak jej odmawiam to jestem niewdzięczna i mam wyliczankę, co zawdzięczam rodzicom.
Ale żeby nie było, to mam dobry kontakt z mamą i gdyby nie to, to jest super.

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2016-01-14, 16:10   #436
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Dziewczyny załamka, beta w ogóle nie wskazuje ciąży - 0,1
Nie wiem co myśleć, masakra jakaś. Pozostaje czekać, może dopiero zacznie iść w góre, nie wiem mam straszny metlik w głowie.... Taki szcześliwy dzień a teraz co? Nic nie rozumiem.... Nic a nic
Stary 2016-01-14, 16:14   #437
monika0185
Zakorzenienie

Ja się przejdę do ginekolog w przyszlym tygodniu, w tym cyklu to mi coś za bardzo jajniki szaleją, to już 12 dzień. Od paczątku dni płodnych tak dają czadu 😕 Płodne sie skonczyły wczoraj (raczej już resztki śluzu ciągnącego) a dzisiaj mnie pobolewają jeszcze bardziej i gratis wzdęcia 😕

Stary 2016-01-14, 16:14   #438
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem co myśleć, masakra jakaś. Pozostaje czekać, może dopiero zacznie iść w góre, nie wiem mam straszny metlik w głowie.... Taki szcześliwy dzień a teraz co? Nic nie rozumiem.... Nic a nic
Nie znam się tak na becie, nie wiem czy jak jest bardzo wczesna ciąża to czy nie powinna beta być ciążowa i tak. Może poczekaj kilka dni i powtórz betę?

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2016-01-14, 16:14   #439
ttuska
Rozeznanie

Dziewczyny oczywiście nie wytrzymam żeby nie napisać beta 246!! Magiczne cyfry ) kiedy powtórzyć?
ttuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-14, 16:19   #440
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ttuska Pokaż wiadomość
Dziewczyny oczywiście nie wytrzymam żeby nie napisać beta 246!! Magiczne cyfry ) kiedy powtórzyć?

Gratulacje!
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-14, 16:24   #441
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Piękna beta! A który to tydzień?

Stary 2016-01-14, 16:32   #442
ttuska
Rozeznanie

Przepraszam że nie cytuje ale nie mam takiej funkcji w tel. Obstawiam,że w okolicach sylwestra miałam owu
ttuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-14, 16:39   #443
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
Przepraszam że nie cytuje ale nie mam takiej funkcji w tel. Obstawiam,że w okolicach sylwestra miałam owu
Gratuluje Ci serdecznie:ro za:

Ja jestem w trakcie intensywnego śledzenia internetu w sprawie mojej bety, i jestem troche spokojniejsza... Jeżeli jest pęcherzyk, to jest dobrze, beta może zacząć dopiero rosnąć, więc czekam. OBY ROSŁA DZIEWCZYNY trzymajcie kciuki!
Stary 2016-01-14, 17:30   #444
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
No i weź dostań się szybko do lekarza, który może te leki przepisać. Już powinnam zacząć brać a wizyta dopiero 18.02.
A na nfz chodzisz czy prywatnie?

Cytat:
Gratulacje! Powtórz za 2 dni i zobacz czy ładnie rośnie

Cytat:
Ja jestem w trakcie intensywnego śledzenia internetu w sprawie mojej bety, i jestem troche spokojniejsza... Jeżeli jest pęcherzyk, to jest dobrze, beta może zacząć dopiero rosnąć, więc czekam. OBY ROSŁA DZIEWCZYNY trzymajcie kciuki!
Trzymamy kciuki
Stary 2016-01-14, 18:06   #445
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Super wiadomość Trzymam kciuki za prawidłowy przyrost Który to cykl starań? Dopiszmy Cię do naszych mamus

Cytat:
Kurcze dziwne to... beta to chyba jedyne badanie które wykrywa ciążę w bardzo wczesnym stadium. Już 10 dni po owulacji. Powtórz ją za kilka dni. Mam nadzieję że będzie rosnąć!
Stary 2016-01-14, 18:09   #446
201604261006
Konto usunięte

Vela miałam Ci powiedzieć, masz błąd w podpisie Powinno być '31 maja' a nie '31 maj'
Stary 2016-01-14, 18:15   #447
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:

Kurcze dziwne to... beta to chyba jedyne badanie które wykrywa ciążę w bardzo wczesnym stadium. Już 10 dni po owulacji. Powtórz ją za kilka dni. Mam nadzieję że będzie rosnąć!
Vela w niedziele zrobie test tak jak miałam w planach, jeżeli wyjdzie pozytywny to juz bedzie coś.... w poniedziałek powtórze bete, nie chcę się niepotrzebnie tez stresować...i tak teoretycznie testy ciążowe wychodzą pozytywne około 14 dni od owu, więc póki co czekam. Boże oby było wszystko w porządku to Kasmina miała taki przypadek, ze test wyszedł negatywny a po dwóch dniach pozytyw?
Stary 2016-01-14, 18:30   #448
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Super, gratulacje za dwa, trzy dni powtórz

Cytat:
Poczekaj, za kilka dni powtórz test albo idź na bete trzymam mocno
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-14, 18:33   #449
maddd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Pozytywny wskazuje, że owulacja może nastąpić w ciągu 24-48h 😊

Cytat:

Pokazuje, że owu się zbliża. Wychodzi na to, że gin miała rację.

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
ja czytałam, że w ciągu 12-48h, ale czesto podają 24-48
Dzięki za odpowiedzi dziewczyny

Cytat:

maddd przepraszam za moje pytanie, ale czemu tak uporczywie chcesz poznać dzień owulacji? Myślę, że żadna dziewczyna nie jest w 100% pewna kiedy u niej owu występuje. Po prostu przytulajcie się teraz przez 2, 3 dni i cieszcie się tym. Obawiam się, że tak się nastawiłaś na tą owulację, i tak się tym stresujesz, że nic ona Ci nie da. Odpuść kochana, ważne że w ogóle ją masz. Nie myśl już o tym, tylko do roboty Ja trzymam kciuki!
VelaLuca, masz rację, strasznie mocno się wczoraj nakręciłam..Nie wiem co mi się stało Dziś aż się z tego śmieję Małam jakąś fazę, siedziałam cały wieczór na necie i czytałam o tych owulacjach, to Was podczytywałam i wypytywałam, potem położyłam się do łóżka i nie mogłam zasnąć to zrobiłam w końcu test owu- i już mi się pokręciło i nie wiedzialam czy to oznacza że jestem przed owu czy w jej trakcie heh szczerze mówiąc nie wiem o co mi chodziło, czułam jakiś niepokój i szalałam. A do tego TŻ siedział w drugim pokoju i wiedziałam że nie mogę mu przeszkadzać bo kończył jakąś pracę na dzisiaj... porażka myślałam że sfiksuję:P Ale już dziś jest dobrze Wiem, że nie można tak się nakręcać, bo człowiek tylko się blokuje. Już dziś tak o tym wszystkim nie myślałam, w pracy mam teraz istne szaleństwo, nie wiedziałam pod koniec jak się nazywam a teraz czekam na TŻ i będziemy działać Dzięki za kciuki, moze akurat się przydadzą

Cytat:
Klaudus, gratulacje!kla ski: Powtórz test koniecznie, i wygospodaruj czas na betę Ale myślę, że to tylko potwierdzi fasolkę;-)

Cytat:

O i tak ciągła ciekawość: gdzie jedziecie, co będziecie robić, jedliście już śniadanie, może byś już wstała z tego łóżka, co dzisiaj na obiad robicie, dałaś psu jeść, posprzątaj ten pokój, wzięłabyś psa na spacer, może Wam coś kupić w sklepie - nie? A to i tak wam kupiłam. MASAKRA No ale coś za coś
Jej, dziewczyny, ale wy się macie z tymi rodzicami! U mnie na szczęście aż tak się nie wtrącają, proszą tylko żebyśmy czasami wpadli...;-) Moja mama tylko czasami dzwoniąc od czasu do czasu kontrolnie zapyta co zrobiłam na obiad:P I czy głodni nie chodzimy. Oczywiście jak my wpadamy do nich, i raz na jakiś czas ja zrobię obiad, to mamuśka jakieś dżemiki podrzuca, ale to jest fajne akurat Teściowa też za mocno się nie wtrąca, i nam to wszystko pasuje Ważne jest chyba na początku ustalić jakieś granice, musicie się postawić dziewczyny, bo to bezsensu żebyście jeszcze z TŻ-ami się kłóciły o rodziców

Cytat:
BRAWO!
maddd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-14, 19:03   #450
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Testu ciazowego nie powinno sie odczytywac po wiecej niz 5minutach. Ciaze liczy sie od daty ostatniej miesiaczki a nie od owulacji
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości