|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 3 :)
Cytat:
Noc tez nie byla dobra. Widze,ze meczy Go ta kupa. Bidok sie przytkal i po wielkim stekanii produkuje takie gliniaste boby...echh Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3423 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale też nie popadalabym w paranoje i np nie zamykala psa w innym pokoju czy tez gonila od dziecka. ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
Nie chce mi sie kłócić.
![]() |
#3424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taaak! Dżdżownice tez robi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3425 |
Zadomowienie
|
Ja pochwalam wychowywanie dzieci z psem ale jak mozna pozwolic zeby dziecko szczypalo, gryzlo, ciagnelo psa za ogon czy oczy "wydlubywalo".. przeciez to zwierze czuje i cierpi...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3427 |
Zakorzenienie
|
#3428 |
Zakorzenienie
|
#3429 |
Zakorzenienie
|
co do psów to moim zdaniem i majka i Lulla mają trochę racji... ja ogólnie obcych psów się bałam od zawsze i boje (nawet tych najmniejszych
![]() jednak jeśli ktoś ma w domu pieska i jest on do dziecka przyzwyczajony (a myślę, że przez 5 mies zdążył się przyzwyczaić), to aż takich obaw nie musi się mieć... wiadomo zwierze to zwierze i czasem te najłagodniejsze mogą zaatakować, ale jak sie ma psa w domu, to nie powinno się izolować go od dziecka.... aczkolwiek powinno sie miec kontrole nad zabawa dziecka z psem, nie zaleznie od wieku dziecka ![]()
![]() ![]() Edytowane przez mms_22 Czas edycji: 2016-01-15 o 09:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#3430 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jak nie byłam pewna to pobrałam krew na crp, było ok wiec zaszczepiłam Ja sie zgadzam z Lull'a pies to jednak zawsze pies i nie możemy być pewne ze nic sie nie stanie, moi rodzice maja dwa jorki, jedna z nich Helena złapała za ucho, prawie ja ugryzła...z zębami wyleciała. A zawsze jest spokojna i nie gryzie nikogo. Jednak pies kieruje i zawsze bedzie sie kierował instynktem, zabolało ja wiec chciała zaatakować. Dlatego trzeba uważać, nie mam na myśli zupełnego izolowania psów i dzieci, ale trzeba naprawde bardzo uważać.
![]() ![]() |
![]() |
#3431 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kwestia ciagniecia psa za uszy generuje po prostu ryzyko,ze pies sie bedzie bronil. O to chyba chodzilo Lulli(prawda? ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3432 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie wyobrażam sobie żeby mój pies coś małemu zrobił, musze jedynie uważać na to że ona nie zdaje sobie sprawy z tego że waży już 25 kilo ![]() ![]() Kurczę nie umiem się wbić, ciągle temat snu dzieci, a my z tym nie mamy problemu. Mały sam sobie reguluje co i jak, zauważyłam że sam z siebie pozbył się 4 drzemki, a jak mu się jednak zdarzy, to faktycznie gorzej zasypia na noc. Tyle że my kładziemy go codziennie w okolicach 20, i bez problemu śpi do rana, nie wstaje mi na jedzenie, wiec o 5,30 jak TZ wstaje do pracy to biorę go i na śpiocha karmię i potem bez kłopotu śpi do 7-8 jeszcze. W dzień śpi różnie, od 40min do 1,5 h raczej nie zdarza mu się dłuższa drzemka, chyba że mamy wyjątkowo długi spacer, ale zauważyłam że coraz później zasypia na spacerach, bo bardzo go interesuje to co widać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj zgodzę się z Twoimi słowami ![]() Nie rozumiem np mówienia, że jak mały pies to on nie jest zagrożeniem dla dziecka... Nie ma różnicy i uważać trzeba obojętnie czy pies duży czy mały... Mój brat ma Amstafa i był malusieńki jak bratu urodziła się córeczka ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3434 |
Zakorzenienie
|
Ja1003 napisała, ze mały leżał i podciągal się za uszy i psa i ja do tego się odniosłam, popieram wychowywanie dzieci wśród zwierząt i sama gdybym miała możliwość to bym przygarnela psa ale ludzie, trochę zdrowego rozsądku trzeba zachować szczególnie przy pół rocznym maluszku któremu się jeszcze niczego nie da wytłumaczyć
#3435 |
Zakorzenienie
|
Iguś wstał przed 8.30 i teraz udało mi się go uśpić w 6 minut.... no i co,jak wstanie np po godzinie, to co, powinien iść spać ok 13.40? a później już na noc?
Pytam,bo tak mnie zaintrygowałyście tym artykułem, że skorzystam z tego, że dziś nigdzie nie wychodzimy (nawet na spacer bo jest brzydko) i sprawdzę, czy uda mi się Go przetrzymać na 3 drzemkach...
![]() |
#3436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3437 | |
Zakorzenienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 - część 3 :)
Cytat:
Zasnal... Ale musialam go z lozeczks wycisgnac i do piersi przystawic,bo byl ryk ![]() ![]() ![]() Noc u nas tez masakra... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3438 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiadomo, nie jestem za nią pena w 100%, ale w 90% owszem. Wszyscy sie dziwią jak ona podchodzi do mojego dziecka. Ostatnio przyszedł mój brat, stał nad Michałem i podniósł rękę bo chciał pokazać na lampę. Nie wiem co sobie pomyślał mój pies, ale zaczął na niego warczeć, skakać, no nie ten pies... Opuścił rękę i wszystko wróciło do normy. Pies siedział koło nogi i leniwie patrzył w TV. Aha, a jak ją boli to sie odwraca do niego żeby nie miał za co złapać ![]() Edytowane przez ja1003 Czas edycji: 2016-01-15 o 09:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3439 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moj zdecydowanie tak latwobslugowy noe jest. Zazwyczaj musze Mu pomoc ogarnac temat heh. Mysle,ze u nas jednak glownym powodem tego stanu rzeczy sa gazy jakie Go mecza ![]() Cytat:
![]() No wlasnoe ja to mam na mysli. Nawet najspokojniejsze zwierze moze zareagowac agresywnie. Ma prawo miec gorszy dzien,cos moze zabolec...Ograniczone zaufanie to podstawa. Nie mowie o izolowaniu. Mowie o kontrolowaniu zachowanoa dziecka wobec psa i interweniowania w sytuacjach potencjalnie stwarzajacyxh zagrozenie Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
||
![]() ![]() |
![]() |
#3440 |
Raczkowanie
|
Oczywiście takiego zachowania nie popieram, poprostu nie wyobrażam sobie mieszkając z psem, żeby go izolować od malucha i tyle.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3441 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3442 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3443 |
Zakorzenienie
|
mms jesli wstaje ci o 8:30 to powinien juz spać o 20:30 (a nie byc dopiero kładziony do snu)
Teraz ma drzemkę ok. Pilnuj czasu aktywności. Tak by byl gora 9godzin. O 18;30 powinien wstac z 3 drzemki bądź być delikatnie wybudzony. Pierwsza drzemka jest juz ok. Druga i trzecia obojetnie w ktorych godzinach. W kazdym dniu moze byc inaczej. Liczy sie czas czuwania. Nie wiecej niz 8-9 godzin i to by dziecko spalo 12 godzin po rozpoczęciu dnia. Czyli ma spac 20:30 to połóz z 15 minut wcześniej. pojedzonego itd.Jak sie obudzi po 40 min to go usypiaj ponownie. Ja usypiam od razu, nie czekam 15 minut az sam moze zasnie a moze sie wybudzi na dobre. Nie wiem. U nas to tak dziala.
![]() |
#3444 |
Zakorzenienie
|
A wiecie, ze najbardziej agresywna rasa psów to jamniki?
![]()
#3445 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Aha, ogólnie ja się panicznie boje obcych psów więc nie wyobrażam sobie np iść z moim dzieckiem na spacer, spotkać psa i np go głaskać, wołać, zachęcać żeby szedł z nami, itp. Owszem, wtedy pies to na pewno najgorszy przyjaciel dziecka ![]() Edytowane przez ja1003 Czas edycji: 2016-01-15 o 09:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3446 |
Wtajemniczenie
|
też badałam crp przed szczepieniem, poniewaz młody miał przedłużający się katar i wszystko wyszło ok.
mravka a Adasia nie boli brzuch po tym żelazie? U nas po tym jest masakra.. płacz 5 godzin kiedyś był... Pytałas o laryngologa.. hmm już sama nie wiem co o nim myśleć. Kumpela tez osttanio u niego była i tak narzekała,że zmieniła na innego, bardziej wylewnego ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas to samo... W dzien nie dojada, a potem w nocy nadrabia ![]() Maxi zrobil ogromna ![]() Przebralam i odlozylam do lozeczka... Bez ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak moj maly o 8 dzis wstal to o ktorej ostatnia drzemka powinna byc??? Wczoraj spal od 17:15-18:15 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3450 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() o 20 sporobuj połozyc spać na noc ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:39.