|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 3 :)
Cytat:
Noc tez nie byla dobra. Widze,ze meczy Go ta kupa. Bidok sie przytkal i po wielkim stekanii produkuje takie gliniaste boby...echh Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||
|
|
|
#3422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ludzie bardzo często traktują z miłości swoje psy na równi z ludźmi i to właśnie doprowadza do takich sytuacji a nie innych. No ale ty wiesz lepiej
|
|
#3423 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale też nie popadalabym w paranoje i np nie zamykala psa w innym pokoju czy tez gonila od dziecka. ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
Nie chce mi sie kłócić.
|
|
#3424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taaak! Dżdżownice tez robi
|
|
|
|
|
#3425 |
|
Zadomowienie
|
Ja pochwalam wychowywanie dzieci z psem ale jak mozna pozwolic zeby dziecko szczypalo, gryzlo, ciagnelo psa za ogon czy oczy "wydlubywalo".. przeciez to zwierze czuje i cierpi...
|
|
|
|
#3426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3427 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3428 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3429 |
|
Zakorzenienie
|
co do psów to moim zdaniem i majka i Lulla mają trochę racji... ja ogólnie obcych psów się bałam od zawsze i boje (nawet tych najmniejszych
) i osobiście nie pozwoliłabym Igorkowi nawet zbliżyć się do jakiegoś obcego psa, lub psa, z którym kontakt mamy rzadki...jednak jeśli ktoś ma w domu pieska i jest on do dziecka przyzwyczajony (a myślę, że przez 5 mies zdążył się przyzwyczaić), to aż takich obaw nie musi się mieć... wiadomo zwierze to zwierze i czasem te najłagodniejsze mogą zaatakować, ale jak sie ma psa w domu, to nie powinno się izolować go od dziecka.... aczkolwiek powinno sie miec kontrole nad zabawa dziecka z psem, nie zaleznie od wieku dziecka
Edytowane przez mms_22 Czas edycji: 2016-01-15 o 09:41 |
|
|
|
#3430 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jak nie byłam pewna to pobrałam krew na crp, było ok wiec zaszczepiłam Ja sie zgadzam z Lull'a pies to jednak zawsze pies i nie możemy być pewne ze nic sie nie stanie, moi rodzice maja dwa jorki, jedna z nich Helena złapała za ucho, prawie ja ugryzła...z zębami wyleciała. A zawsze jest spokojna i nie gryzie nikogo. Jednak pies kieruje i zawsze bedzie sie kierował instynktem, zabolało ja wiec chciała zaatakować. Dlatego trzeba uważać, nie mam na myśli zupełnego izolowania psów i dzieci, ale trzeba naprawde bardzo uważać.
|
|
|
#3431 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Po prostu we wszystkim trzeba zachowac rownowage. Tj pisze Lulla to TYLkO zwierze. Nawet jesli nosi ubranko,czy kokardke na glowoe to nadal TYLko pies.Kwestia ciagniecia psa za uszy generuje po prostu ryzyko,ze pies sie bedzie bronil. O to chyba chodzilo Lulli(prawda? ). I do takich sytuacjo nie nalezy dopuszczacWysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
|
#3432 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie wyobrażam sobie żeby mój pies coś małemu zrobił, musze jedynie uważać na to że ona nie zdaje sobie sprawy z tego że waży już 25 kilo i bywa małodelikatna ![]() Kurczę nie umiem się wbić, ciągle temat snu dzieci, a my z tym nie mamy problemu. Mały sam sobie reguluje co i jak, zauważyłam że sam z siebie pozbył się 4 drzemki, a jak mu się jednak zdarzy, to faktycznie gorzej zasypia na noc. Tyle że my kładziemy go codziennie w okolicach 20, i bez problemu śpi do rana, nie wstaje mi na jedzenie, wiec o 5,30 jak TZ wstaje do pracy to biorę go i na śpiocha karmię i potem bez kłopotu śpi do 7-8 jeszcze. W dzień śpi różnie, od 40min do 1,5 h raczej nie zdarza mu się dłuższa drzemka, chyba że mamy wyjątkowo długi spacer, ale zauważyłam że coraz później zasypia na spacerach, bo bardzo go interesuje to co widać
|
||
|
|
|
#3433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj zgodzę się z Twoimi słowami Nie rozumiem np mówienia, że jak mały pies to on nie jest zagrożeniem dla dziecka... Nie ma różnicy i uważać trzeba obojętnie czy pies duży czy mały... Mój brat ma Amstafa i był malusieńki jak bratu urodziła się córeczka ... |
|
|
|
|
#3434 |
|
Zakorzenienie
|
Ja1003 napisała, ze mały leżał i podciągal się za uszy i psa i ja do tego się odniosłam, popieram wychowywanie dzieci wśród zwierząt i sama gdybym miała możliwość to bym przygarnela psa ale ludzie, trochę zdrowego rozsądku trzeba zachować szczególnie przy pół rocznym maluszku któremu się jeszcze niczego nie da wytłumaczyć
|
#3435 |
|
Zakorzenienie
|
Iguś wstał przed 8.30 i teraz udało mi się go uśpić w 6 minut.... no i co,jak wstanie np po godzinie, to co, powinien iść spać ok 13.40? a później już na noc?
Pytam,bo tak mnie zaintrygowałyście tym artykułem, że skorzystam z tego, że dziś nigdzie nie wychodzimy (nawet na spacer bo jest brzydko) i sprawdzę, czy uda mi się Go przetrzymać na 3 drzemkach...
|
#3436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3437 | |
|
Zakorzenienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 - część 3 :)
Cytat:
Zasnal... Ale musialam go z lozeczks wycisgnac i do piersi przystawic,bo byl ryk ![]() ![]() ![]() Noc u nas tez masakra... |
|
|
|
|
#3438 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiadomo, nie jestem za nią pena w 100%, ale w 90% owszem. Wszyscy sie dziwią jak ona podchodzi do mojego dziecka. Ostatnio przyszedł mój brat, stał nad Michałem i podniósł rękę bo chciał pokazać na lampę. Nie wiem co sobie pomyślał mój pies, ale zaczął na niego warczeć, skakać, no nie ten pies... Opuścił rękę i wszystko wróciło do normy. Pies siedział koło nogi i leniwie patrzył w TV. Aha, a jak ją boli to sie odwraca do niego żeby nie miał za co złapać
Edytowane przez ja1003 Czas edycji: 2016-01-15 o 09:50 |
|
|
|
|
#3439 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moj zdecydowanie tak latwobslugowy noe jest. Zazwyczaj musze Mu pomoc ogarnac temat heh. Mysle,ze u nas jednak glownym powodem tego stanu rzeczy sa gazy jakie Go mecza . Nadal to duzy problem ktory psuje sen nocny a i z drzemki nie raz potrafi wybudzic.Cytat:
![]() No wlasnoe ja to mam na mysli. Nawet najspokojniejsze zwierze moze zareagowac agresywnie. Ma prawo miec gorszy dzien,cos moze zabolec...Ograniczone zaufanie to podstawa. Nie mowie o izolowaniu. Mowie o kontrolowaniu zachowanoa dziecka wobec psa i interweniowania w sytuacjach potencjalnie stwarzajacyxh zagrozenie Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
||
|
|
|
#3440 |
|
Raczkowanie
|
Oczywiście takiego zachowania nie popieram, poprostu nie wyobrażam sobie mieszkając z psem, żeby go izolować od malucha i tyle.
|
|
|
|
#3441 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
#3442 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Przed snem nocnym min 2h aktywnosci teoretycznie. Jak Ci e stanie teraz po godzinie to poprostu trzeba obserwowac. Pewnie w okolicach 1,5h-2h znowu moze chciec spac. Ale to juz musisz sama obserwowac oznaki zmeczenia.Cytat:
. Maja wie jak sie bawic z psem,a i Wy jestescie w pogotowiu. Maja jest duza wiec wie,ze nie nalezy psiakowi sprawiac bolu/dyskomfortu. 6miesieczniak niestetety nie ma tej wiedzy. Ok ja juz wyczerpalam temat. Rozumiem Twoje stanowisko Najwazniejsze,aby zdawac sobie sprawe z ryzyka i zapobiegac mu.Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
|||
|
|
|
#3443 |
|
Zakorzenienie
|
mms jesli wstaje ci o 8:30 to powinien juz spać o 20:30 (a nie byc dopiero kładziony do snu)
Teraz ma drzemkę ok. Pilnuj czasu aktywności. Tak by byl gora 9godzin. O 18;30 powinien wstac z 3 drzemki bądź być delikatnie wybudzony. Pierwsza drzemka jest juz ok. Druga i trzecia obojetnie w ktorych godzinach. W kazdym dniu moze byc inaczej. Liczy sie czas czuwania. Nie wiecej niz 8-9 godzin i to by dziecko spalo 12 godzin po rozpoczęciu dnia. Czyli ma spac 20:30 to połóz z 15 minut wcześniej. pojedzonego itd.Jak sie obudzi po 40 min to go usypiaj ponownie. Ja usypiam od razu, nie czekam 15 minut az sam moze zasnie a moze sie wybudzi na dobre. Nie wiem. U nas to tak dziala.
|
|
#3444 |
|
Zakorzenienie
|
A wiecie, ze najbardziej agresywna rasa psów to jamniki?
|
#3445 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aha, ogólnie ja się panicznie boje obcych psów więc nie wyobrażam sobie np iść z moim dzieckiem na spacer, spotkać psa i np go głaskać, wołać, zachęcać żeby szedł z nami, itp. Owszem, wtedy pies to na pewno najgorszy przyjaciel dziecka
Edytowane przez ja1003 Czas edycji: 2016-01-15 o 09:59 |
|
|
|
|
#3446 |
|
Wtajemniczenie
|
też badałam crp przed szczepieniem, poniewaz młody miał przedłużający się katar i wszystko wyszło ok.
mravka a Adasia nie boli brzuch po tym żelazie? U nas po tym jest masakra.. płacz 5 godzin kiedyś był... Pytałas o laryngologa.. hmm już sama nie wiem co o nim myśleć. Kumpela tez osttanio u niego była i tak narzekała,że zmieniła na innego, bardziej wylewnego W efekcie powiedział to samo co tamten tylko bardziej ubrał to w słowa![]() Borys cały czas ma praktycznie katar.. raz woda.. pozniej lekko żólty ale i tak jest lepiej niz było. Ten katar zaczał się odkąd chodzi do przedszkola czyli wrzesnia! Problem mamy za to w nocy.. bo oprocz chrapania,mam wrażenie,że walczy o każdy oddech.Ma stwierdzony powięksszony 3 migdał ale na usuniecie niby za mały..probuje go ten laryngolog obkurczyć contrachistem i stredydami do nosa...Alergia powoduje,że będzie się pwoiększał.. Zwariowac idzie.. pojdedo jeszcze jednego laryngologa- ordynatora . Sprawdzimy co on powie.. Mój mąż to tak wyzywa na tego lekarza co chodzimy,że chwilami mam wrażenie,że ma pretensje do mnie. Mnie też serce boli gdy słysze jak Boria oddycha w nocy![]()
|
#3447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas to samo... W dzien nie dojada, a potem w nocy nadrabia Maxi zrobil ogromna przed drzemka...Przebralam i odlozylam do lozeczka... Bez pewnie by jeszcze nie spał
|
|
|
|
|
#3448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez miałam takiego psa, woziłam go w wózku, tańczyłam z nim i był na dwóch łapach, jeździłam na nim a mimo to mnie pogryzl
|
|
#3449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak moj maly o 8 dzis wstal to o ktorej ostatnia drzemka powinna byc??? Wczoraj spal od 17:15-18:15
|
|
|
|
|
#3450 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() o 20 sporobuj połozyc spać na noc
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:54.

) i osobiście nie pozwoliłabym Igorkowi nawet zbliżyć się do jakiegoś obcego psa, lub psa, z którym kontakt mamy rzadki...

Borys cały czas ma praktycznie katar.. raz woda.. pozniej lekko żólty ale i tak jest lepiej niz było. Ten katar zaczał się odkąd chodzi do przedszkola
przed drzemka...