|
|
#3691 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.2
Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluje 19 tygodnia! Niedługo połówka Cytat:
![]() U mnie taki brzusio
|
|
#3692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3693 |
|
Rozeznanie
|
Ale macie ladne brzuszki
takie zgrabne. Ja juz wygladam jak hipopotanica ![]() Ja jak powiedzialam ze max do 1 kwietnia chce pracowac, to menadzerka stwierdzila ze uff jeszcze tylko dwa miesiace, a dziewczyny juz kombinuja zeby zaraz po mnie wbic sie na moja zmiane. Mam urlop na poczatku marca to juz byly sie pytac ktora moze mnie zastepowac takie hieny a jak stwierdzilam ze ktoras musi zaciazyc zeby na pewno dostac te zmiany to kazda ze nie chce
|
#3694 |
|
Zadomowienie
|
Justyna na czym polega twoja praca?
|
|
|
|
#3695 |
|
Rozeznanie
|
Pracuje w hotelu na sprzataniu. Nornalnie sprzatam pokoje, ale w ciazy jestem to sprzatam tylko czesc publiczna, recepcje, lazienki, windy, lobby na pietrach oraz szatnie dla pracownikow i korytarze. Ogolnie lzejsza praca niz na pokojach, ale trzeba sie naschlac, nakucac, odkurzaczem pojezdzic itd. Za czasow starej menadzerki codziennie ktos inny to robil, tetaz mamy inna i ona woli ze jedna cz dwie osoby zajmuja sie dana praca. Wiec jak ja odejde to dziewczyny walcza zeby na stale miec lzejsza prace
|
#3696 |
|
Zadomowienie
|
Matko kochana przecież to ciezka praca. Dasz radę do kwietnia???
|
|
|
|
#3697 | |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam
![]() Na polu jest super przyjemnie, aż miło spacerować. Jak wyszłam to zaczął sypać śnieg Puścić kobitę na zakupy to kończy zawsze się zakupem czegoś nie planowanego ![]() Dla Malutkiej: - kocyk - bodziaki - bodziaki ze spodenkami, a że mam kota to nie mogłam się opanować z zakupem Dziewczyny śliczne brzuszki już ich nie da się ukryć ![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------
|
|
#3698 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
u mnie treningi trwają 40-50 min. pamiętajcie o rozgrzewce i rozciąganiu na koniec!!A to my ![]() mąż mi wczoraj zrobił mega prezent, dostałam nowy tel. bo mój był w opłakanym stanie.. dostałam też ceramiczne kolczyki ) kupiliśmy też sliczne body dla malutkiej, foto wstawię później
zdrowie, fitness, Norwegia, smaczne jedzonko instagram https://www.instagram.com/lalare_fit/ Edytowane przez LaLaRe87 Czas edycji: 2016-01-16 o 15:14 |
|
|
|
|
#3699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Normalnie ale laseczka z Ciebie Na pewno zacznę coś ćwiczyć bo wcześniej ćwiczyła, biegałam, jeździłam na rolkach, na rowerze i czułam się świetnie. Jak tylko dowiedziałam się że jestem w ciąży to przestałam... dlaczego powiem że chyba przed strachem że coś mogę małej zrobić. Ale jak lekarka pozwoliła to pewnie że zaczynam ćwiczyć od dziś wszystko z umiarem Kiedyś skalpel Chodakowskiej też mu łatwo zaczął wchodzić... teraz to bym umarła Ale na pewno wrócę do jej ćwiczeń bo nawet dobry kontakt z Nią mam haha parę razy na fb do Niej napisałam i odpisała z poradami
|
|
#3700 |
|
Rozeznanie
|
dzięęę kuuu jeeeee myyyyy
![]() dla mnie te wszystkie kilery i turbo wyzwania to słabizna ale początki były trudne, nie ma co ukrywać. Przed ciążą intensywnie robiłam brazil butt lift, p90x classic, focus t25 i kilka innych naprawdę porządnych programów treningowych po ktorych nie wiedzialam jak się nazywam, ale kondycha była wspaniała, szczególnie przydała się przy jezdzie na nartach ale spokojnie,do formy wróce, mąż też aktywny, więc jest mi łatwiej. Wie,ze po ciazy bedzie musial mi pomóc z malutką szczegolnie wieczorami, abym mogla cwiczyc chociaz 30-40 minut damy radę,wszystko jest kwestią organizacji
|
#3701 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny
czy któraś z Mam które już maja dzieciaczki większe mogą się coś wypowiedzieć na temat łóżeczka/kołysanki ? ![]() Byłabym wdzięczna. ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
Mi Tż też obiecał że będę mieć czas na ćwiczenia. Mam nadzieje że wieczorami będziemy chodzić na Błonie ( wielkie, długie alejki) i tam będziemy z Małą śmigać na rolkach wymieniać będziemy się wózkiem haha
|
|
#3702 |
|
Zadomowienie
|
Oglądam 600 gram na tvp2 ujastek
---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- My mamy turystyczne po oli |
|
|
|
#3703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc lepiej żeby dzidzia tego nie czuła.
|
|
#3704 |
|
Zakorzenienie
|
my dzisiaj też duzo kupilosny z tz ciuszkow
![]() w tesco, bo spore przeceny i w Reserved bo dostalan od kolezanki znizki pracownicze :-D |
|
|
|
#3705 |
|
Zadomowienie
|
Miłego wieczoru!
|
|
#3706 |
|
Zakorzenienie
|
Udało mi się kupić te legginsy w H&Mie, wisiały sobie - nie wiem jak mogłam ich nie zauważyć.
Dodatkowo kupiłam w TKMaxx dwupak biustonosza bezszwowego za 44,99, z wkładkami silikonowymi, które można usunąć. Uciekam się poobijać. Miłego wieczoru.
|
|
#3707 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to najważniejsze. Mnie strasznie boli brzuch po lewej stronie i wzięłam nospę. Na dodatek nic mi nie przechodzą ga....zy i wzięłam espumisan. Coś musiałam zjeść i teraz cierpię tylko się zastanawiam co :/Przeczytałam że można Rennie stosować w ciąży, więc idę do taty po jedna tabletkę. ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
pooglądamy coś ![]() ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Nie ma Rennie
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-01-16 o 20:59 |
|||
|
|
|
#3708 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ale tu dzisiaj ciiiiszaaa... Wchodzę, patrzę i nie ma co nadrabiać
![]() Paula Twój jaki zgrabniutki Cytat:
![]() Ania, a co konkretnie chciałabyś wiedzieć? My mamy zwykle łóżeczko, bez kołyski, dwupoziomowe.
|
|
|
#3709 |
|
Zakorzenienie
|
W tesco wszystko na promocji min. 50 % taniej albo i lepiej, ten komplet z misiem do przytulania z 67zł na 20 ;p
a w Reserved też z promocji + nasza znizka to żal było nie brać
|
|
|
|
#3710 |
|
Zakorzenienie
|
Asiek śliczne ciuszki
|
|
|
|
#3711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziś mam jakiś ciężki dzień... nie wiem czemu... rano było dobrze a potem przyszły myśli czy ja sobie poradzę, czy my damy radę, czy na wszystko Nam starczy... po prostu chyba się zaczynam bać aaaa tu jeszcze tyle czasu. Dzisiaj przeglądałam allegro... znalazłam sprzedającego u którego większość rzeczy bym mogła kupić dla Małej i dla siebie do szpitala i się zastanawiam kiedy ? Czy teraz można już zacząć kupować czy np za miesiąc czy dwa. Które łóżeczka, podkłady, poduszki nawet i ręczniki są dobre... dużo pytań pytań pytań. ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Cytat:
![]() Takie misia przytulaka dostałam w prezencie.. ale powiem że na jeden komplet to ja miałam chrapkę i może teraz byłby tańszy...
|
|
#3712 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Aleś poszalała :-D |
|
|
|
|
#3713 | |
|
Zakorzenienie
|
I na dodatek ta zgaga mnie męczy
---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
Właśnie musimy !
|
|
#3714 |
|
Zadomowienie
|
Tez bedzie ciężko finansowo, tymbardziej, ze teraz wyporzadzamy poddasze i kupa kasy nam wejdzie, ale powoli zaczynam juz kupowac jakies drobnostki. Lozeczka juz mamy, nawet prawie identyczne sie trafily, troche tylko inny odcien, ciuszkow bedziemy miec mase, bo w rodzinie prawie same dziewczynki, juz dostalam jedna siatke, a jest pewnie kilka kartonow tych ciuszkow. Ale ciuszki cudne, nawet malutki sweterek w panterke sie trafil :-D bardzo duzo letnich sukieneczek, ale my pewnie ich nie wykorzystamy niestety :-( tamte dziewczynki byly z poczatku marca:-o
|
|
|
|
#3715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak wszystko dobrze pójdzie to Nas czeka zamieszkanie razem jutro jedno mieszkanie jedziemy oglądam a w przyszłym tygodniu dwa pozostałe. Więc tutaj dojdą jakieś zakupy typu: garnki, sztućce itp Dodatkowo oczywiście kaucja dla właściciela itp ... to też robią się dodatkowe koszty. I planujemy wziąć ślub cywilny w kwietniu oczywiście jak są jakieś wolne terminy ![]() Więc kupę kasy musimy odłożyć na to wszystko... obiad uroczysty i tyle a dla znajomych latem zrobimy wielkiego grilla na działce jak już Malutka będzie z Nami Tyle planów aaaa zawsze pinidzy brakuje. Na dodatek się wkurzyłam bo tyle płaciłam ubezpieczenie grupowe a okazuje się że nic nie dostanę za urodzenie dziecka i Tż także... a jednak liczyłam na dodatkowe 2 tysiące.
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-01-16 o 22:45 |
|
|
|
|
#3716 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3717 |
|
Wtajemniczenie
|
Aniu, dacie sobie radę, na pewno! Zanim urodziłam Rozę byłam przerażona! Raz, jak tż mi powiedział, że za trzy miesiące może na świecie będzie już nasza Kruszynka (akurat było równe 3 miesiące do tp), to rozbeczałam się jak małe dziecko i nie umiałam się uspokoić
tak bardzo byłam przerażona tym wszystkim! Opieką nad dzieckiem, kąpielą, pielęgnacją itd. Zastanawiałam się, czy sobie poradzimy, czy starczy nam kasy... Ale wszystko wyszło w praniu i na prawdę nie ma się czego bać To wszystko samo przychodzi! ![]() Co do łóżeczka, to ja mam najzwyklejsze na świecie i zdaje egzamin. Materac też jest najnormalniejszy. Dostaliśmy go od znajomych, tak więc w ogóle się za materacem nie rozglądałam i nawet nie wiedziałam, że są jakieś kokosowo coś tam Nie miałam żadnej kołyski, żadnych usypiaczy, wyparzaczy do butelek i innych wynalazków, i moje dziecko żyje i ma się dobrze ![]() Wyprawkę zaczęliśmy kompletować pod koniec 7-go miesiąca, do szpitala spakowałam się w 8 miesiącu. Nie spieszyło mi się, może miałam jakieś przeczucie, że nie muszę
|
|
#3718 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
Chyba nigdy w życiu nie byłam taka przerażona jak teraz Tż do wszystkiego na spokojnie podchodzi a ja nie. Bo kurde na czytam się tego wszystkiego, na oglądam i głupieję :/ tak to sobie teraz tłumacze. Może za dużego tego wszystkiego na raz??
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-01-16 o 22:53 |
||
|
|
|
#3719 |
|
Zadomowienie
|
Napewno na slub jakies prezenty dostaniecie :-D. My na remont bralismy 30 tys kredytu, bo wyczyscilismy sie doszczetnie z kasy w trakcie leczenia :-( a teraz na dzidziusie to z bieżących bedziemy kupowac. Tez pewnie, nie bedziemy mogli sobie pozwolic na wszystko co wymarzyłam sobie kupic dla maluchow, ale super gadżety nie są przecież najważniejsze.
|
|
|
|
#3720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tak na prawdę to mi na nich nie zależy. Najważniejsze żeby w ten dzień byli z Nami ![]() Też uważam że bez gadżetów można sobie poradzić. Bo nasze Mamy jakoś z tym sobie świetnie dawały radę. ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Chociaż jedynym gadżetem który bym chciała mieć to Nianię elektroniczną... ale czy ona jest aż tak skuteczna to też nie wiem.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:58.

późno trochę bo Tż zabrał mnie na kolację a potem oglądnęliśmy film
Dwa razy ją podglądałyśmy
a brzuszek był ledwo widoczny, tak jakbym się najadła bobu 

, bo pytałam lekarki i powiedziała mi że bardzo dobre mam wyniki , ciążą bardzo dobrze przebiega więc spokojnie mogę ćwiczyć 
więc lepiej żeby dzidzia tego nie czuła.