Mamusie lutowe 2016 ♥ to już VI część naszego wątku! - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-16, 22:03   #271
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już VI część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Jakby wszyscy tak mysleli..
U mnie na szczęście rodzinka na to wpadła
Jedynie teściowie i szwagrostwo mniej domyślni, ale oprócz tej jednej sytuacji nie przypominam sobie,żeby mi w kość dali.

A znajomi i kuzynostwo/wujostwo wpadali jakoś właśnie dopiero po miesiącu, dwóch

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-16, 22:03   #272
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Dot.: Mamusie lutowe 2016  to już VI część naszego wątku!

Cytat:
No jasne jak ktos ci sluzy rada to zawsze dobrze. Ale jak ma mi sie zwalic rodzinka 5 osobowa z 3 malych dzieci.. To ja pierdziele

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Motyl i ja zamierzam brac z ciebie przykład :-P
Marta, Ty jak nie nie musisz wstawać to poleż jeszcze w łóżku kilka dniu, przecież starsze dzieci Ci nie bedą płakać na Głowa . Ja bardzo długo odczuwalam jeszcze skutki tego ze szybko zaczęłam byc aktywna po porodzie, nie mowię o użalanie sie nad sobą ale jednak kiedyś kobiety jeszcze leżały po szpitalu z dobry tydzień w swoim łóżku, pamietam to dokladńie jak mama urodziła
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-16, 22:05   #273
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
U mnie wpuszczają na oddział takie dwulatki. Ale dokładnie- to byłoby dla nas obu jeszcze trudniejsze.

Ja często jak patrzę na Tusię to uronię łezkę na myśl o rozstaniu. A jak mnie chcieli w szpitalu zostawić to pobuczałam małżowi...

Ja tak samo, tylko smsy. Nawet jak są już w domu to czekam aż się same odezwą. A odwiedziny uznaję dopiero jakoś po miesiącu. Sama wiem,że na początku trzeba się jakoś zorganizować, doprowadzić życie do ładu...i siebie No i, zarazki...

Dokładnie tak samo mysle

Sent from my iPhone using Tapatalk
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-16, 22:05   #274
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MamaKarolci28 Pokaż wiadomość
Marta, Ty jak nie nie musisz wstawać to poleż jeszcze w łóżku kilka dniu, przecież starsze dzieci Ci nie bedą płakać na Głowa . Ja bardzo długo odczuwalam jeszcze skutki tego ze szybko zaczęłam byc aktywna po porodzie, nie mowię o użalanie sie nad sobą ale jednak kiedyś kobiety jeszcze leżały po szpitalu z dobry tydzień w swoim łóżku, pamietam to dokladńie jak mama urodziła
serio tak długo?nie wiedziałam

Stary 2016-01-16, 22:06   #275
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem wiem ale chcialabym jak najszybciej dojsc do siebie. Jak Bozia da ;-)

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

Cytat:
Tez o tym slyszalam :-P
Stary 2016-01-16, 22:07   #276
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Cytat:
Mnie natchnal twoj post o cc ktory kiedyś wstawialas i czasem do niego wracam :-P jestem pozytywnie nastawiona i przygotowana na bol i trudnosci. Jedyne czego sie boje to chuba tego ze taki maly czlowiek bedzie ode mnie zalezny a ja nie bede wiedziała co robic i ze w pewnym momencie pomyśle mam dosc juz nie chce.

Mozliwe z tymi dziecmi dobra mysl :-D
Nie myśl nawet tak to samo wszystko instynktownie przychodzi zobaczysz pózniej ktos zeby Ci ńie zarzucił ze jesteś nadopiekuńcza i nie dasz nawet dziecku zapłakać
Stary 2016-01-16, 22:09   #277
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:

W Chinach do tej pory jest zwyczaj ze matka po porodzie spędza z dzieckiem z miesiąc i tylko nim sie Zajmuje a wszystkie mamy i ciotki zajmują sie domem sprzątaniem i gotowaniem. A mama jest cała dla dziecka.

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

Dobra, ja uciekam pod prysznic i lulu.
Dobrej nocy!

ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-16, 22:09   #278
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Dot.: Mamusie lutowe 2016

Cytat:
Miałam pęknięcie III stopnia,
Stary 2016-01-16, 22:09   #279
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Nie myśl nawet tak to samo wszystko instynktownie przychodzi zobaczysz pózniej ktos zeby Ci ńie zarzucił ze jesteś nadopiekuńcza i nie dasz nawet dziecku zapłakać
Pewnoe tak ale od paru dni mam jakieś obawy ciagle.. Ze niby wszystko fajnie ubranka zabawki itd.. Ale jakos tak.. Nie wiem sama.o co mi chodzi
Stary 2016-01-16, 22:13   #280
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
W Chinach do tej pory jest zwyczaj ze matka po porodzie spędza z dzieckiem z miesiąc i tylko nim sie Zajmuje a wszystkie mamy i ciotki zajmują sie domem sprzątaniem i gotowaniem. A mama jest cała dla dziecka.

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

Dobra, ja uciekam pod prysznic i lulu.
Dobrej nocy!

taka opcja nie jest zła, pod warunkiem,że te pomocne dusze nie wkurzają takiej babeczki poradami na temat pielęgnowania dziecia bo jakbym miała miesiąc słuchać pierdzielenia, to dziękuję

Moja mama bierze tydzień urlopu,żeby mi pomóc. A mąż bierze dwa tygodnie.Tylko zrobimy tak,żeby im się nie nałożyły

Stary 2016-01-16, 22:17   #281
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
taka opcja nie jest zła, pod warunkiem,że te pomocne dusze nie wkurzają takiej babeczki poradami na temat pielęgnowania dziecia bo jakbym miała miesiąc słuchać pierdzielenia, to dziękuję

Moja mama bierze tydzień urlopu,żeby mi pomóc. A mąż bierze dwa tygodnie.Tylko zrobimy tak,żeby im się nie nałożyły
Racyjka. Moja mama od 4.02 ma.urlop jakims.cudem. a tz chce wziac od dnia cesarki urlop by moc przyjechać z wawy bo powiedzial ze nie wytrzyma.tam.siedziec i myslec

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-16, 22:20   #282
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Cytat:
Racyjka. Moja mama od 4.02 ma.urlop jakims.cudem. a tz chce wziac od dnia cesarki urlop by moc przyjechać z wawy bo powiedzial ze nie wytrzyma.tam.siedziec i myslec
A przy cc maz moze przeciąć pępowinę ? Jak to jest ?
Stary 2016-01-16, 22:26   #283
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
W moim szpitalu chyba nie. Ale z tego co wiem.gdzieniegdzie mozna
Stary 2016-01-16, 22:36   #284
SzczesliwaNarzeczona
Raczkowanie

Witam,
Dzasti Twoj maluch wcale nie jest najmniejszy, mój w 34t4d ważył dokładnie tyle co Twój i lekarz powiedział, że jeśli urodzę w terminie to mały może dobić do 3700g
My dziś z mężem pospaliśmy do 12.00
a potem pojechaliśmy do miasta na obiad i wpadliśmy do smyka po wanienkę i stelaż.
Wstawiłam już ostatnie pranie z ciuszkami. 5 pralek mi wyszło, potem jeszcze tylko pościele, kocyki itp. materac mrozi się na balkonie
jutro planuję wszystko wyprasować, muszę tylko wypróbować deskę do prasowania, czy da się ją tak obniżyć, abym mogła prasować siedząc na kanapie ale myślę, że tak. Byłoby rewelacyjnie
Stary 2016-01-16, 22:41   #285
marciar7
Zakorzenienie

Mysle ze da sie z ta deska na pewno

Ja cie znowu mnie pobolewa brzuch.. I czasem zakluje a ja cala w strachu :-( to pewnie nic takiego a ja tylko sie nakrecam?
Stary 2016-01-16, 22:49   #286
siasia13
Rozeznanie

Aninis z ta kora to bardziej oklady jakies myslalam, bo te nasiadowki to w ciazy jednak nie wskazane Te masci mozna uzywac napewno bo tutaj mi normalnie lekarz przepisal. Ja nie cierpialam za bardzo bo jak tylko sie zorientowalam, ze je mam to odrazu poszly masci i dieta w ruch i mnie za bardzo nie bolalo ani pieklo. Za to boje sie, ze przy samym porodzie moze mi je jeszcze bardziej wywalic a juz male nie sa Trudno, potem sie bede martwic, jakby co to sa dobre metody leczenia jak sie juz nie jest w ciazy.
Marcia hormony ci szaleja. Zobaczysz jak urodzisz to wszystko stanie sie jasne juz nas tak matka natura zaprogramowala, zebysmy instynktownie potrafily zajac sie potomstwem. Zaufaj sobie i swojej kobiecej naturze, bedzie dobrze
Esor nie smutaj, chlopy to taki troche malo domyslny gatunek
Ja nie bede miala problemu z odwiedzinami bo mnie raczej nikt nie odwiedzi w szpitalu tylko tz i moze corka jak sie uda a potem moze kolezanka czy dwie dopiero w domu i tyle Uroki mieszkania daleko
siasia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-16, 23:13   #287
nursii
Zadomowienie

Cytat:
Pewnoe tak ale od paru dni mam jakieś obawy ciagle.. Ze niby wszystko fajnie ubranka zabawki itd.. Ale jakos tak.. Nie wiem sama.o co mi chodzi
Ehhhh Marcia ja mam to samo, nie przejmuj się. Niby noworodki nie są mi obce, że tak to ujmę ale też obawiam się czy będę potrafiła się swoim własnym odpowiednio zająć... też tak mam, że łażę po chałupie, patrze na te wszystkie rzeczy dla Małej i coś mnie męczy i dręczy i się martwię, jak to będzie

Mnie już codziennie coś boli, kłuje, te skurcze mam coraz częściej i też się trochę schizuję, ale raczej staram się sobie tłumaczyć, że to taka" akcja błysk" raczej nie będzie że od paru ukłuć i paru boleści się zaraz poród zacznieA Ty masz jakiś papier na to, że musisz mieć cesarkę? Skierowanie czy coś? Z tego co wiem to, że się poród sam rozpoczyna nie jest przeciwwskazaniem do cc... niby wręcz lepsze jest to dla dziecka, bo wtedy ono ma jakieś tam sygnały od organizmu że ma już wychodzić, a tak to jakby nie wie że się ma urodzić i może to być dla niego szokiemWięc pewnie jak pojedziesz do szpitala na samym początku jak zacznie sie coś dziać to będzie ok...

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ----------

Cytat:
U mnie w mieście w żadnym szpitalu nie ma w ogóle takiej opcji, żeby przy cc był w ogóle obecny mąż/ partner w tej sali operacyjnej gdzie zabieg się odbywa, może jedynie oczekiwać przed... Nie wiem jak jest w innych miejscach...
Stary 2016-01-16, 23:13   #288
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nursii Pokaż wiadomość
Ehhhh Marcia ja mam to samo, nie przejmuj się. Niby noworodki nie są mi obce, że tak to ujmę ale też obawiam się czy będę potrafiła się swoim własnym odpowiednio zająć... też tak mam, że łażę po chałupie, patrze na te wszystkie rzeczy dla Małej i coś mnie męczy i dręczy i się martwię, jak to będzie

Mnie już codziennie coś boli, kłuje, te skurcze mam coraz częściej i też się trochę schizuję, ale raczej staram się sobie tłumaczyć, że to taka" akcja błysk" raczej nie będzie że od paru ukłuć i paru boleści się zaraz poród zacznieA Ty masz jakiś papier na to, że musisz mieć cesarkę? Skierowanie czy coś? Z tego co wiem to, że się poród sam rozpoczyna nie jest przeciwwskazaniem do cc... niby wręcz lepsze jest to dla dziecka, bo wtedy ono ma jakieś tam sygnały od organizmu że ma już wychodzić, a tak to jakby nie wie że się ma urodzić i może to być dla niego szokiemWięc pewnie jak pojedziesz do szpitala na samym początku jak zacznie sie coś dziać to będzie ok...
Mam papier niby i w tamtym szpitalu ugadane z ordynatorem i tyle. Jak cos to i w swoim miescie pojde tu wszyscg znaja moja sytuacje . mam to samo z tymi schizami.. Moze tak ma byc pp prostu. Kazde uklucie u mnie wywoluje panike jak u debilki az wstyd :-P
Stary 2016-01-16, 23:22   #289
nursii
Zadomowienie

Cytat:
Mam papier niby i w tamtym szpitalu ugadane z ordynatorem i tyle. Jak cos to i w swoim miescie pojde tu wszyscg znaja moja sytuacje . mam to samo z tymi schizami.. Moze tak ma byc pp prostu. Kazde uklucie u mnie wywoluje panike jak u debilki az wstyd :-P
Nieee myślę, że to żaden wstyd... w końcu nigdy w życiu nie byłyśmy w takiej sytuacji no i jakby nie patrzeć to są poważne sprawy, chyba normalne jest że się trochę cykamyJa się staram podchodzić z dystansem do moich dolegliwości i nie nakręcać się, ale czasem też zaczynam panikować... np. poprzedniej nocy jak mnie bóle obudziły i przeczyszczanko na kibelku to już mi się gorąco zrobiło i dziwne myśli zaczęły przychodzić:p To chyba jest normalne
Stary 2016-01-16, 23:23   #290
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nursii Pokaż wiadomość
Nieee myślę, że to żaden wstyd... w końcu nigdy w życiu nie byłyśmy w takiej sytuacji no i jakby nie patrzeć to są poważne sprawy, chyba normalne jest że się trochę cykamyJa się staram podchodzić z dystansem do moich dolegliwości i nie nakręcać się, ale czasem też zaczynam panikować... np. poprzedniej nocy jak mnie bóle obudziły i przeczyszczanko na kibelku to już mi się gorąco zrobiło i dziwne myśli zaczęły przychodzić:p To chyba jest normalne
No to mialam.dzis to samo :-P od razu goraco i ze ja nie chce jesCze o nieee! Masakra jakas. Ale pewnoe nie my pierwsze sie dygamy.
Stary 2016-01-16, 23:58   #291
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Napisane przez mamusiaczek Pokaż wiadomość
Esor niestety faceci to juz tacy są. Mnie najbardziej wkurza tz jak w takich momentach jeszcze twierdzi że to dla mnie wszystko, żeby nam było lepiej itd.

taaaaa u mnie jest to samo Przecież te lusterka boczne w aucie się teraz będą same składać, żeby to mi było wygodnie, żebym ich ręką składać nie musiała

Cytat:

Też liczę na instynkt
I mam też stracha, że złapie mnie jakaś depresja poporodowa, że ból porodu będzie za duży do zniesienia i nie wiem, załamie się i powiem w trakcie porodu że "koniec, nie rodze" itp itd. Wiecie nie myślę o tym ciągle i odrzucam te myśli, ale jednak. Pewnie od razu jak zobaczymy swoje dzieci to wątpliwości mina, ale teraz czasem są.

Cytat:
Napisane przez SzczesliwaNarzeczona Pokaż wiadomość
Witam,
Dzasti Twoj maluch wcale nie jest najmniejszy, mój w 34t4d ważył dokładnie tyle co Twój i lekarz powiedział, że jeśli urodzę w terminie to mały może dobić do 3700g
My dziś z mężem pospaliśmy do 12.00
a potem pojechaliśmy do miasta na obiad i wpadliśmy do smyka po wanienkę i stelaż.
Wstawiłam już ostatnie pranie z ciuszkami. 5 pralek mi wyszło, potem jeszcze tylko pościele, kocyki itp. materac mrozi się na balkonie
jutro planuję wszystko wyprasować, muszę tylko wypróbować deskę do prasowania, czy da się ją tak obniżyć, abym mogła prasować siedząc na kanapie ale myślę, że tak. Byłoby rewelacyjnie

trochę Cie nie było, zastanawiałam się jak U Ciebie czyli jutro będziesz gotowa do porodu?

Cytat:

Ja cie znowu mnie pobolewa brzuch.. I czasem zakluje a ja cala w strachu :-( to pewnie nic takiego a ja tylko sie nakrecam?

Tak jak dziewczyny piszą, myślę, że na tym etapie to normalne Jeszcze jak macie Tp na pierwszą połowę lutego to już w ogóle Ruchy są ważne dzidziusia, brak krwawienia. A ciągnięcia, kłucia, nawet do łez z bólu chyba niestety normalne

Cytat:
Napisane przez siasia13 Pokaż wiadomość
Aninis z ta kora to bardziej oklady jakies myslalam, bo te nasiadowki to w ciazy jednak nie wskazane Te masci mozna uzywac napewno bo tutaj mi normalnie lekarz przepisal. Ja nie cierpialam za bardzo bo jak tylko sie zorientowalam, ze je mam to odrazu poszly masci i dieta w ruch i mnie za bardzo nie bolalo ani pieklo. Za to boje sie, ze przy samym porodzie moze mi je jeszcze bardziej wywalic a juz male nie sa Trudno, potem sie bede martwic, jakby co to sa dobre metody leczenia jak sie juz nie jest w ciazy.
Marcia hormony ci szaleja. Zobaczysz jak urodzisz to wszystko stanie sie jasne juz nas tak matka natura zaprogramowala, zebysmy instynktownie potrafily zajac sie potomstwem. Zaufaj sobie i swojej kobiecej naturze, bedzie dobrze
Esor nie smutaj, chlopy to taki troche malo domyslny gatunek
Ja nie bede miala problemu z odwiedzinami bo mnie raczej nikt nie odwiedzi w szpitalu tylko tz i moze corka jak sie uda a potem moze kolezanka czy dwie dopiero w domu i tyle Uroki mieszkania daleko
Zaaaaazdro z tym mieszkaniem daleko

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-17, 07:37   #292
butterfly20
Zakorzenienie

Dooobry.

COś nie mogłam spać rano, także kawka, śniadanko i już "żyję" jakoś...

Cytat:
Jeśli go nie ma na sali operacyjnej to raczej kiepsko ale podobno niekiedy da sie uprosić,żeby zostawili dłuższą tę pępowinę i wtedy małżonek może sobie dla frajdy uciąć, poza salą operacyjną

Cytat:

Jeśli kłucie nie jest ciągle a od czasu do czasu to raczej nie ma się co przejmować.A pobolewania to wiesz, norma na tym etapie

Stary 2016-01-17, 09:11   #293
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Cos cisza z rana, chyba wszystkie sie modlą w kościele o łagodny porod

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-01-17, 09:20   #294
agaczilla21
Zakorzenienie

Cytat:
Cos cisza z rana, chyba wszystkie sie modlą w kościele o łagodny porod

Bylam w kościele ale o łagodny poród nie prosiłam...tylko o zdrówko dla Patrysia i poród najlepiej po 15 lutego ale przed 29 😊 dwa przezylam to i trzeci dam rade 😊
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-17, 09:25   #295
figa84
Zakorzenienie

Ja spałam
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-17, 09:29   #296
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Witam
U mnie to moja mama i siostra urlopy planują na mój poród :P To będzie ciekawie
Już widzę jak lecą do szpitala, każda z pekinczykiem pod pachą (zabierają wszędzie te psy :P ) Będzie cyrk...
Esor nie przejmuj się chłopa wczoraj stwierdziłam nigdy nie ogarnę i tyle... A płakać szkoda bo się potem siedzi zapuchniętym...
Mój mały mnie chciał rozwalić i tak od 4.50 do 6.00 aż nie spałam...
W środę wizyta i lekarki, ciekawe jakie mi wyszły wyniki wymazu (ja miałam tylko z pochwy?!?) no i krew i mocz... W czwartek rzęsy i mogę rodzić...
06.06.2015 II kreski
06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała
14.12.2016 II kreski
16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała
justynka333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-17, 09:33   #297
NanaR
Zadomowienie

Dzień dobry
Ja też już wstałam i na dzień dobry przecztszczenie mnie czekało ostatnio raz dziennie na kibelka jak pójdę to zawsze przeczyszcsenie :-/
Ja jadę na miasto na jakieś zakupki wrócę poprasuje reset rzeczy do pakuje i tez mogę rodzic 😁

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-17, 09:39   #298
agaczilla21
Zakorzenienie

Justynka moja siostra też miała tylko z pochwy...ja w poprzednich ciążach tez...
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-17, 09:50   #299
marciar7
Zakorzenienie

A mi sie nawwt dobrze spalo ale do kosciola to moze wieczorem jak mniej ludzi.
Stary 2016-01-17, 09:56   #300
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Justynka moja siostra też miała tylko z pochwy...ja w poprzednich ciążach tez...
Ufff znowu myślałam że coś mam źle zbadane...
Ciekawe czemu tak różnie pobierają?
06.06.2015 II kreski
06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała
14.12.2016 II kreski
16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała
justynka333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości