Mamusie czerwcowe 2016 cz.2 - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-17, 13:30   #3751
ania230
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.2

Macie rację że najważniejsza Miłość!
Dziewczyny jak ja się cieszę że do Was trafiłam !

Siostra przyjeżdza z dzieciarnia 7 lat i 5 miesięcy więc pewnie na sanki Mlody będzie chcial iść, więc spacerek sobie zrobię
A dla Malutkiej mam bujaczka więc może będzie chciała skorzystać i jej się spodoba

Wieczorem idziemy oglądać mieszkanie i zobaczymy co z tego wyniknie powiem Wam że kocham mojego tate i moją siostre, ale nie mogę się doczekać aż coś znajdziemy i się wyprowadzę

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-17, 14:48   #3752
kaska87
Zakorzenienie

witam niedzielnie

chłopaki poszli do lidla bo chcę ciasto upiec na deser, a ja oglądam akademię policyjną i leżę w łóżku

zazdroszczę Wam zakupów, ale u nas to bez sensu... po Mikim mam tony ubrań, a że prawdopodobnie teraz też syn będzie to kasy szkoda wydawać

widziałam, że rozglądacie się za nianią- też właśnie na tą angelcare patrzyłam- mieszkamy w domu więc powierzchnia dość duża i tak dumam, może lepiej spróbuję na początek z leżeczkiem-kołyską z tiny love bo może być tak, że drugie dziecko będzie spało tylko przy cycku jak to miał w zwyczaju starszy

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-17, 14:56   #3753
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem późno trochę bo Tż zabrał mnie na kolację a potem oglądnęliśmy film

Z Malutką super... wstydnisia nie chciała pokazać co ma między nogami więc nadal mam 90 % pewności że to dziewczynka, ale pod serduszkiem czuje to będzie moja wymarzona córcia Dwa razy ją podglądałyśmy i za każdym razem nie chciała nóżek rozłożyć ale lekarka powiedziała że ten dzyndzolek co wisi to pępowina bo krew przepływa, więc wierzę na słowo.
Mała ładnie rośnie wymiarów nie znam :/ , serduszko słyszałam
Zobaczyłam jak pod główką trzyma rączki jak do spania i machała nóżkami. Jak to lekarka powiedziała jest bardzo grzeczna
Więc wszystko w porządeczku

Na moje ph mam jeść od czasu do czasu żurawinę i wszystko się unormuje i pić jednak więcej wody.

Lalara
bardzo bardzo proszę jeszcze raz o imię tej kobitki z którą można ćwiczyć , bo pytałam lekarki i powiedziała mi że bardzo dobre mam wyniki , ciążą bardzo dobrze przebiega więc spokojnie mogę ćwiczyć
Więc uda i tyłeczek wzywam Wam do walki o lepszy wygląd

Niesamowite uczucie słyszeć serduszko i patrzeć na swojego Skarba

Uciekam spać, jutro Was nadrobię
Super że wszystko w porządku. Ja za każdym razem przeżywam jak widzę mojego gałganka na ekranie i słyszę jego serduszko.
Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Veronigue, no wlasnie poddasza sa fsjne na sypialnie, ale nie do zycia. My mamy jeden pokoj gdzie wiekszosc czasu spedzamy, mamy mnostwo rzeczy, ktore nie mam jak upchnac, bo moj pokoj to prostokat i wzdluz dluzszej sciany skos, na przeciwleglej same okna, czyli dodatkowej szafy nie ma gdzie upchnac :/

Dostalam propozycje od szwagierki zeby razem chodzic na silownie i basen. Co prawda plywac nie umiem ale sa zajecia z aqua areobiku dwa razy w tygodniu. No i wieksza motywacja zeby tam chodzic skoro wykupie karnet. A jest promocja na dwa moesiace za 1/3 ceny. Glownie ona mi zaproponowala dla towarzystwa, ona by sie wyzyla ja bym sie troche poruszala. Co Wy o tym myslice? Chcialabym, bo to dodatkowy powod do wyjscia z domu i ruszenia dupki, dobrze czuje i jak we wtorek powiedza w szpitalu ze wszystko ok z dzidzia to bym poszla. Z drugiej strony nie czuje duzo energii po przyjsciu z pracy zeby jeszcze chodzic gdzies sie meczyc ale pewnie by bylo tak jak z bieganiem samej mi sie nie chcialo ale razem biegalysmy co drugi dzien i lepiej sie czulam i jakos dodawalo mi to energii.
Ja zaczęłam chodzić na Aqua Aerobik od stycznia i bardzo sobie chwale. Z tym że ja chodzę na zwykły nie specjalny dla kobiet w ciąży. Powiedziałam od razu instruktorce i jedyne czego nie mogę to wysoki . Wszystko pozostałe robię jak inni i samopoczucie mam zdecydowanie po ćwiczeniach lepsze.

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Witam czerwcowe mamusie niedawno znalazłam te forum i postanowiłam napisać co nie co o sobie i mojej ciąży. Mam nadzieję że będę z wami na bieżąco. Jestem w 17 tygodniu ciąży dalej nie wiem jaka jest płeć dziecka. Na pierwszych badaniach prenatalnym wyszło wszystko dobrze. Następne badanie mam 12.02 i mam nadzieję że już będzie widać płeć i zz dzieckiem również będzie wszystko dobrze. Niestety dalej borykam się z porannymi mdłościami i wymiotami od 6 tygodnia do chwili obecnej jak również męczące zgagi i bóle głowy. Brzuszek rośnie juro postaram się wrzucić zdjęcie. na wadze +1.7kg

Buziaczki dobranoc
Witamy
Stary 2016-01-17, 15:44   #3754
zebrah
Rozeznanie

Witam się po weekendzie u teściów Ale miałam nadrabiania.

Patrzyłam na to woombie które polecacie- dziecko wygląda w tym jak taki duży robal

Podoba mi się Wasze niematerialistyczne podejście do macierzyństwa
Wiele dziewczyn staje na głowie, żeby tylko móc kupić najlepsze rzeczy dla dziecka i rujnuje się kredytami- chyba nie o to w tym chodzi. Myśmy bez żadnych wyrzutów sumienia wydali pieniądze z chrzcin młodego na wyposażenie mieszkania, bo taka była wtedy potrzeba. Teraz też nie będziemy cudować z gadżetami.

Chudziaszek- zazdroszczę Aqua Aerobiku! (muszę się koniecznie rozglądnąć za jakimś sportem dla ciężarnych na L4).
Ania- daj znać jak mieszkanie
Madzia- ja się właśnie zaopatrzyłam w masło Palmersa- tak cudownie pachnie, że mogłabym się nim ciągle sztachać
Misia- ja nie bedę kupowała nowego materaca, jeżeli spało tylko 1 dziecko i to rodzeństwo. Chodzi o florę bakteryjną- a dzieci przecież są wychowane w 1 domu. Na razie materac wymroziłam korzystając z pogody. Gdybym natomiast miała materac po kimś to z pewnością kupiłabym nowy.
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-17, 17:17   #3755
kaska87
Zakorzenienie

mi przez myśl nawet nie przeszło by wyrzucić materac po Mikim- będzie dla drugiego

Stary 2016-01-17, 18:10   #3756
olinka012
Zadomowienie

Dokladnie, tak samo dla Michalka mam po Oli
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-17, 18:11   #3757
madzius90
Zakorzenienie

My też mieszkamy na poddaszu .
może to i przytulne , ale w cholerę nieustawne przez te skosy.
Poza tym w lato jak dach się nagrzeje to jest jak w puszce. Zero przepływu powietrza, nawet jak się wszystkie okna otworzy.

Byliśmy dziś u moich rodziców. Jestem tak zmęczona ze najchętniej poszlabym juz spać, a tu trzeba jeszcze przyszykowac ubrania dla Bartka do przedszkola i wykąpać
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-17, 18:18   #3758
haneczkab92
Ania

Witam! miałam dziś intensywny dzień..Wyjechałam rano na zakupy, to wróciliśmy niedawno..
Kupiliśmy narożnik do pokoju, żyrandol, i jakies pierdoły do remontu..Mieliśmy kupić pralkę, farby, spodnie ciążowe..ale już mi się nie chciało chodzić po sklepach;/
Powiem Wam, że bardzo bolał mnie brzuch od tego chodzenia...więc dałam spokój. Teraz odpoczywam- i jeszcze Wam powiem, ze strasznie nerwowa dziś jestem... wkurza mnie wszystko..;/

Wczoraj za to poszłam do lumpeksika i kupiłam trzy pary spodni, takich luźnych po domu, jedne dżinsowe na wyjście( z gumką) za jakieś 40 zł wszystkobyły świetne ciążowe ale o rozmiar za małe-a kosztowały 16 zł(chyba z h&m)..w czwartek nowa dostawa więc się tam wybieram

Ania- mam nadzieję, że humor już lepszy? i daj znać jak mieszkanie
Co do niani, to ja na pewno kupuje, pokój będziemy mieli na dole, a często będziemy siedzieć u rodziców na górze, więc bez niani sobie nie wyobrażam.. Angelcare biorę pod uwagę- z monitorem oddechu. Znam przypadki, że uratowało to dziecko, bo np śpiąc złapało bezdech, zaalarmowało rodziców... Ale na pewno nie ta najdroższą..
Poza tym, dużo rzeczy mam używanych wózek, bujaczki, kocyki, ciuszki itp.. Nie uważam że trzeba mieć wszystko nowe jeśli mam od kogo, to biorę używane, a i sama kupię pewnie kilka rzeczy używanych- zawsze to mniej pieniędzy

Weronia- witam) współczuję, że nadal męczą Cię mdłości;/oby szybko przeszły

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-17, 19:08   #3759
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Znowu mam milion stron do nadrobienia. Dzień zaczęliśmy od basenu, na insta macie Galganka, a potem ten czas leci...

Co do woombie, otulaczy i rozmów to u nas jak u CIERPLIWOSCI przy Igim nie mialo to racji bytu. Musi miec swobode ruchu. Wiem jednak, ze przy niektorych dzieciach sie speawdza. Korzystaliśmy za to bardzo długo ze spiworka. I chusta... Bo pierwsze 3miesiace spacery w wózku to był jeden wielki krzyk.

Idę czytać co u was.

Sent from my Lumia 800 using Tapatalk

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

PIKPIK witaj w klubie z wywrotka. Ja zaliczyłam na sankach z Igim. Ale na własne życzenie bo kto w butach typu emu idzie na sanki??

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-17, 19:08   #3760
motylek1984
Zadomowienie

Haneczka, nie strasz z tym bezdechem. I co wtedy się robi? Jak dzidziusia to złapie? I od czego takie coś?
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-17, 19:16   #3761
olinka012
Zadomowienie

Bezdech może być. "z niczego"
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-17, 19:21   #3762
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość

Macie rację że najważniejsza Miłość!
Dziewczyny jak ja się cieszę że do Was trafiłam !

Siostra przyjeżdza z dzieciarnia 7 lat i 5 miesięcy więc pewnie na sanki Mlody będzie chcial iść, więc spacerek sobie zrobię
A dla Malutkiej mam bujaczka więc może będzie chciała skorzystać i jej się spodoba

Wieczorem idziemy oglądać mieszkanie i zobaczymy co z tego wyniknie powiem Wam że kocham mojego tate i moją siostre, ale nie mogę się doczekać aż coś znajdziemy i się wyprowadzę
Wcale Ci się nie dziwię Wy kiedyś razem mieszkaliście z TŻ czy dopiero teraz razem zamieszkacie?

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
witam niedzielnie

chłopaki poszli do lidla bo chcę ciasto upiec na deser, a ja oglądam akademię policyjną i leżę w łóżku

zazdroszczę Wam zakupów, ale u nas to bez sensu... po Mikim mam tony ubrań, a że prawdopodobnie teraz też syn będzie to kasy szkoda wydawać

widziałam, że rozglądacie się za nianią- też właśnie na tą angelcare patrzyłam- mieszkamy w domu więc powierzchnia dość duża i tak dumam, może lepiej spróbuję na początek z leżeczkiem-kołyską z tiny love bo może być tak, że drugie dziecko będzie spało tylko przy cycku jak to miał w zwyczaju starszy
Kasia Ty masz leżaczek Tiny Love czy zamierzasz kupić?

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Witam się po weekendzie u teściów Ale miałam nadrabiania.

Patrzyłam na to woombie które polecacie- dziecko wygląda w tym jak taki duży robal

Podoba mi się Wasze niematerialistyczne podejście do macierzyństwa
Wiele dziewczyn staje na głowie, żeby tylko móc kupić najlepsze rzeczy dla dziecka i rujnuje się kredytami- chyba nie o to w tym chodzi. Myśmy bez żadnych wyrzutów sumienia wydali pieniądze z chrzcin młodego na wyposażenie mieszkania, bo taka była wtedy potrzeba. Teraz też nie będziemy cudować z gadżetami.

Chudziaszek- zazdroszczę Aqua Aerobiku! (muszę się koniecznie rozglądnąć za jakimś sportem dla ciężarnych na L4).
Ania- daj znać jak mieszkanie
Madzia- ja się właśnie zaopatrzyłam w masło Palmersa- tak cudownie pachnie, że mogłabym się nim ciągle sztachać
Misia- ja nie bedę kupowała nowego materaca, jeżeli spało tylko 1 dziecko i to rodzeństwo. Chodzi o florę bakteryjną- a dzieci przecież są wychowane w 1 domu. Na razie materac wymroziłam korzystając z pogody. Gdybym natomiast miała materac po kimś to z pewnością kupiłabym nowy.
Ja na L4 mam zamiar chodzić na aquareobik Dziś byłam po prostu na basanie 1.5 godz i suuper sie po nim czuję

Też mnie kusi maselko Palmers tylko czemu to takie drogie Stacjonarnie kupowalaś czy gdzieś online zamówiłaś?

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-17, 19:36   #3763
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Haneczka, nie strasz z tym bezdechem. I co wtedy się robi? Jak dzidziusia to złapie? I od czego takie coś?
Bron boze nie strasze.. Mam nadzieje, ze zadnej z nas to nie spotka.
Po prostu jesli mam mozliwosc w dzisiejszych czasach cos takiego kupic, to kupię kiedyś tego nie bylo i mamy tez dawaly rade
Ponizej link, cos o bezdechuu.

http://www.dzieciakizklasa.pl/bezdec...rc-lozeczkowa/

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-17, 19:39   #3764
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Kasia Ty masz leżaczek Tiny Love czy zamierzasz kupić?
chcę kupić mam z fp, ale dla takiego malucha chcę ten z tl bo wolę mieć malucha na oku- nie ufam Mikiemu jeszcze skoki to łóżeczka urządzi
http://merlin.pl/Tiny-Love-Wielofunk...0306830R_8.jpg

z L4 trzeba uważać- teraz są często kontrole ciężarnych

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2016-01-17 o 19:40
Stary 2016-01-17, 19:42   #3765
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

PIK PIK A teraz coś jeszcze Cię boli? W pierwszej ciazy się tak wywrocilam ze prawy nadgarstek zlamalam

MISIA recaro świetny wózek B.ladny, oby spełniał Twoje oczekiwania.

ANIA świetne wieści z wizyty!

JUSTYNA generalnie podczas karmienia można jeść wszystko. Należy unikać kapusty i tego typu produktów. No i najlepiej zacząć po powrocie ostrożnie od nieprzyprawionych i lekkostrawnych potraw i stopniowo rozszerzać aby zaobserwować ewentualnie co moze szkodzić maluchowi - nie tylko uczulenia ale i bole brzuszka.. Ja sobie zapisywalam wszystko co jadłam każdego dnia oraz z jakimi przyprawami i bardzo szybko wychwytuwalam co szkodzi Igiemu.

SLIWECZKA też odpuszczam.wazenie wieczorem

VERONIQUE ładny brzuszek

O fotelikach poczytajcie sobie też na blogu Osiem gwiazdek.

Galeria pazurkowa:
Stary 2016-01-17, 19:43   #3766
zebrah
Rozeznanie

Cytat:

Też mnie kusi maselko Palmers tylko czemu to takie drogie Stacjonarnie kupowalaś czy gdzieś online zamówiłaś?
No nie tanie- kupowałam przez aptekagemini. Taka ciążowa zachcianka, ale warta swojej ceny Na zapobieganie rozstępom jakoś bardzo to nie liczę- w poprzedniej ciąży wyskoczyły mi rozstępy 2 tygodnie przed porodem. W sumie to jakoś zeszły mi z brzucha- ciekawe jak będzie teraz.
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-17, 19:49   #3767
misia880
Zakorzenienie

z tym Palmersem to uwaga bo ono nie każdemu podchodzi zapachowo mnie np. w ogóle. Słyszałam, że ejst fajne dobre wydajne.. ale zapach - nie dla mnie w ciązy. Choc całe zycie uwielbiałam kosmetyki i takim zapachu jednak ciąza zmienia
mnie np. pasuje teraz wszystkie zpachy mydła
nawet płyn do mycia podłog kupiłam z SIdoluxa o zapachu mydła maryslanskiego
żel do mycia zmeniłam na dave delikatny zapach mydełka
taka ciążowa schiza

co do materacyków to ja nikomu nie mowie, że ma zmieniać, czy kupowac nowe dziewczyna pytała to powiedziałam, ze nie powinno być używane no ie wiem ja sama na pewno bym do drugieg dziecka wymieniła po pierwszym. Bo jednak materac to materac - my też kupujemy dla siebie nowe a nie używane po siostrze np :P
mysle ze akurat na tym nie ma c oszczedzać - no ale każdy ma swoje zdanie na ten temat i nie ma co komu narzucać ja mówie za siebie.

i jestem zła bo sie okazało, że musimy kupić nowe łóżeczko

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-17, 19:54   #3768
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
chcę kupić mam z fp, ale dla takiego malucha chcę ten z tl bo wolę mieć malucha na oku- nie ufam Mikiemu jeszcze skoki to łóżeczka urządzi
http://merlin.pl/Tiny-Love-Wielofunk...0306830R_8.jpg

z L4 trzeba uważać- teraz są często kontrole ciężarnych

Też chcę taki TL Bardzo mi się podoba i wydaje się funkcjonalny
Ja będąc na L4 po operacji nerek miałam 2 wezwania do ZUSu pomimo kodu 1 - tj chory musi leżeć. Za każdym razem pokazywalam te same dokmentację, zawsze było ok. Także jeśli się ma podstawy do wzięcia L4 to nie ma się co martwić i tak ZUS uzna je za zasadne

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
No nie tanie- kupowałam przez aptekagemini. Taka ciążowa zachcianka, ale warta swojej ceny Na zapobieganie rozstępom jakoś bardzo to nie liczę- w poprzedniej ciąży wyskoczyły mi rozstępy 2 tygodnie przed porodem. W sumie to jakoś zeszły mi z brzucha- ciekawe jak będzie teraz.
Oj korci mnie to masełko korci Pewnie w końcu je kupię, czekam tylko na promocję w Rossmanie lub SuperPharmie

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Misia czemu musicie nowe łóżeczko kupić?

Sophia Loren
Stary 2016-01-17, 19:57   #3769
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

KASKA ten leżaczek genialny. Jedyny bądź jeden z niwielu który rozkłada się na płasko, czyli można używać od urodzenia bo nie meczy kręgosłupa. Właśnie w weekend do nas wrócił.. Nie wyobrażam sobie innego dla niemowlaka.

ANIA jakie dokładnie łóżeczko kołysanka? Dacie sobie ze wszystkim rade, bylebyscie się nawzajem wspierali.

WERONIA witaj

Galeria pazurkowa:
Stary 2016-01-17, 20:00   #3770
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
KASKA ten leżaczek genialny. Jedyny bądź jeden z niwielu który rozkłada się na płasko, czyli można używać od urodzenia bo nie meczy kręgosłupa. Właśnie w weekend do nas wrócił.. Nie wyobrażam sobie innego dla niemowlaka.

ANIA jakie dokładnie łóżeczko kołysanka? Dacie sobie ze wszystkim rade, bylebyscie się nawzajem wspierali.

WERONIA witaj

Teraz jestem pewna, że musimy go mieć

Sophia Loren
Stary 2016-01-17, 20:00   #3771
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Ciezko za wami nadążyć

Haneczkab ja niedawno tez kupowałam wyszatkowana do nowego domu i to bardzo duzo przez internet, nawet z przesyłka sa duzo niższe ceny i nie trzeba z domu wychodzić :p

A co do nani elektrycznej tez planuje zakup a nawet nie nianie moj TŻ wymyślił jakaś kamerkę ze mozna na telefonie sobie odtworzyć pod warunkiem ze bedzie dostęp do internetu miała ta kamera i tel.
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-17, 20:08   #3772
madzius90
Zakorzenienie

Mi też z zapachami się pomieszało zapach w moim aucie który do tej pory uwielbiałam, mogłam wąchac non stop , teraz w ciąży musiałam wywalić z samochodu bo aż mnie na wymioty zbierali jak poczułam ten zapach :/
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-17, 20:09   #3773
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
[/B]

[/COLOR]Misia czemu musicie nowe łóżeczko kupić?
aaa bo z tym łóżeczkiem to od początku cyrk dostaliśmy je od mojej kuzynki po dwójce jej dzieci, ale oni nie szanuja zbytnio rzeczy no krótko mówiąc. Na brzegach odschodziła ta skejka ale mój mąż swierdzil, że on to poklei. Mówie dobra.. i tak sie to nie udało bo to znowu odeszło
Ale... ważne są szczeble też stelaż na którym sie kładzie materac. One były wygiięte w łuk... lekki ale łuk. I wszyscy mi wpierali, że to TAK MA BYC - olałam. Wczoraj w sklepie mój mąż odkrył ,,, ZE JEDNAK MIAŁAM RACJE - wszystkie łóżecka maja proste..
ja od poczatku mówiłam, że tym łózeczkiem to można w piecu napalić to nie nie.. i teraz zostalam bez łóżeczka.
Musze zamowić jutro nowe... zbytnio czasu nie ma

Stary 2016-01-17, 20:14   #3774
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
aaa bo z tym łóżeczkiem to od początku cyrk dostaliśmy je od mojej kuzynki po dwójce jej dzieci, ale oni nie szanuja zbytnio rzeczy no krótko mówiąc. Na brzegach odschodziła ta skejka ale mój mąż swierdzil, że on to poklei. Mówie dobra.. i tak sie to nie udało bo to znowu odeszło
Ale... ważne są szczeble też stelaż na którym sie kładzie materac. One były wygiięte w łuk... lekki ale łuk. I wszyscy mi wpierali, że to TAK MA BYC - olałam. Wczoraj w sklepie mój mąż odkrył ,,, ZE JEDNAK MIAŁAM RACJE - wszystkie łóżecka maja proste..
ja od poczatku mówiłam, że tym łózeczkiem to można w piecu napalić to nie nie.. i teraz zostalam bez łóżeczka.
Musze zamowić jutro nowe... zbytnio czasu nie ma
Jeśli łuki powyginane to faktycznie lepiej nowe Tak to już jest niestety jak ktoś nie szanuje rzeczy, chęci pewnie mieli szczere
Spokojnie zdąrzysz z zamowieniem łóżeczka, no chyba ze masz jakies wymyslne wybrane i dluzej niz do marca się na nie czeka

Sophia Loren
Stary 2016-01-17, 20:33   #3775
LaLaRe87
Rozeznanie

MariaFrancesca, pychota !!!! u mnie dziś zapiekanka z mięsem mielonym indyczym, z pomidorami cukinia papryką cebulką,czosnkiem, porem i marchewka + odrobinma ryżu i pół szklanki czerwonej soczewicy - wszystko w przyprawach indyjskich,szczególnie garam masali na koniec wymieszane, zapieczone + na górę pyszny parmezan

a niedawno wróciliśmy z sushi, teście nas zaprosili, bo teść ma imieniny na dniach a po sushi mały deserek -suflet czekoladowy ikulka lodów waniliowych mmmmmmmmmm

Moja Marcelinka
LaLaRe87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-17, 20:47   #3776
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

MISIA popieram w kwestii materaca dla malucha. Używany jest juz odksztalcony, dostosowany do maluszka, który używał. Też nas czeka taki zakup. Tym razem chyba zdecydujemy się na lateksowy..zobaczymy jak z kasa bedzie. Większość rzeczy mamy po Galganku, wiec z drugiej strony można y na to wyłożyć.

Wspolczuje łóżeczka. Możecie oddać?

Galeria pazurkowa:
Stary 2016-01-17, 20:52   #3777
kiara92
Rozeznanie

Witajcie

Co do kosmetyków to ja kupiłam cały zestaw z Palmersa: balsam do ciała, masełko do ciała i krem do biustu w tym sklepie internetowym http://www.bodyland.pl/ Nie pamiętam już ile zapłaciłam, ale mieli dużo korzystniejsze ceny niż w sklepach stacjonarnych. Co do zapachu to krem i masełko są ok, a balsam mi też tak średnio podchodzi, na początku odrzucał, a teraz już daję radę go stosować.

My też prawdopodobnie kupimy jakąś nianię z monitorem oddechu, żeby spać spokojnie i leżaczek z tiny love pewnie też. Wydaje się całkiem fajny i zawsze będzie można dziecko wziąć, np. do kuchni w czasie przygotowywania obiadu.

Wybraliśmy się dzisiaj do smyka megastore pooglądać wózki, foteliki, leżaczki, łóżeczka i wróciliśmy z kolejnymi ciuszkami
Znalazłam mebelki, które bardzo nam się podobają i chyba się na nie zdecydujemy: http://www.klups-gostyn.pl/a_rafal.html
tzn. na początek maluszek będzie spał z nami w pokoju i kupimy tylko łóżeczko, komodę i chyba regał.
kiara92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-17, 20:55   #3778
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
MISIA popieram w kwestii materaca dla malucha. Używany jest juz odksztalcony, dostosowany do maluszka, który używał. Też nas czeka taki zakup. Tym razem chyba zdecydujemy się na lateksowy..zobaczymy jak z kasa bedzie. Większość rzeczy mamy po Galganku, wiec z drugiej strony można y na to wyłożyć.

Wspolczuje łóżeczka. Możecie oddać?

Chyba bez sensu jest jej oddawac to lozeczko. Po co jej takie zniszczone a ona i tak wiecej dzieci miec nie moze.. napisze jej ze nie bedziemy go uzywac i co mam z nim zrobic.

Stary 2016-01-17, 20:59   #3779
Weronia93
Rozeznanie

Witam Was dodaje zdjęcie brzuszka jak rośnie aktualnie ostatni dzień 17 tyg. Co do basenu-Jak pytałam doktora to mi nie pozwolił chodzić na pilates i inne ale zalecił basen stwierdził, że to jedyna dziedzina sportu bezpieczna dla kobiet wciąż. Jedynie strach bo zimno i można się przeziębić czy też dostać grzybicy itd. ale w chwili obecnej chodzę i czuję się świetnie. Nawet wydaje mi się że poczułam pierwszy raz przelewanie w brzuszku chociaż jeszcze za wczas.Niestety dzisiaj zaczęła mnie bardzo swędzieć skóra i pojawiły sie czerwone plamy na twary dokładnie brody mam nadzieję, że o nic nie po kojącego za 2 tyg. mam wizytę u swojego ginekologa .Jeżeli będzie się utrzymywać dłużej o pójdę wcześniej.

Mam do was pytanie Czy pijecie coca colę ? Bo ja chyba jestem uzależniona od niej. a przed ciążą rzadko pijałam a teraz boję się że to może zaszkodzić maleństwu jedynie to pomaga mi na poranne mdłości (wymioty)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 12575930_1281146141912593_685544485_n.jpg (62,0 KB, 34 załadowań)
Stary 2016-01-17, 21:00   #3780
misia880
Zakorzenienie

Ja pije cola to napoj mojego zycia

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości