![]() |
#781 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniówki 2016 <3
A wodę z cytryną można?
![]() ![]()
#782 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#783 |
Zakorzenienie
|
Co do alkoholu teraz codziennie mam taaaaaaka ochotę na piwo, a nie wolno
![]() Pierwszy test zrobilam 30.12 więc już w Sylwestra inaczej niż co roku ![]()
#784 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#785 |
Zakorzenienie
|
Ja zrobiłam test w Sylwestra i nie było 2 kresek.Za to alkohol wgl mi nie smakował
#786 |
Zakorzenienie
|
Popijalam z kolei pepsi
![]() Druga kreska była blada ![]()
#787 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#788 |
Zadomowienie
|
Ja cały czas się staram zdrowo odżywiać, teraz diety nie zmieniam, dalej będę jeść normalnie, piję tylko wodę z cytryną - 1,5l dziennie, do tego herbaty owocowe z miodem, jeżeli chodzi o kawę to piję jedną dziennie, wszystko z umiarem, ale nie ma co sobie wszystkiego odmawiać.
Ja też piłam alkohol w sylwestra, a nawet 2 piwa tydzień temu, test był negatywny jak wtedy robiłam, a tak długo się staraliśmy o dziecko i ciągle nie wychodziło, że nawet nie podejrzewałam, że mogę być w ciąży, a tu takie zaskoczenie. Myślę, że w takim wczesnym etapie to nie zaszkodzi, za to to co się dzieje teraz jest ważne.
#789 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja wypiłam kilka kieliszków wódki w święta na imprezie. Teraz sie śmieje ze moje mdłości to kac młodej/młodego i mam za swoje. Oczywiście, martwi mnie to, lepiej gdybym nie wypiła, ale mam nadzieje i wierze w to głęboko ze wszystko będzie w porządku. Pani doktor sie tym ogromnie nie przejęła, powiedziała ze no cóż- stało sie ale wszystko będzie dobrze. Także wierze jej i staram sie nie przejmować. I tak mam dużo stresów a zwariować w ciąży nie moge ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#790 |
Szczęśliwa Czerwcówka
|
Ja wypiłam trochę w święta i trochę w sylwestra, ale też nie miałam pojęcia o ciąży... Również się tym martwię, ale nie daję się zwariować. Są różne przypadki na świecie, na które my nie mamy wpływu. Sama mam daleką znajomą, która do jakiegoś 6 miesiąca dopóki nie została zabrana przez rodzinę z patologii piła cały czas i to nie piwo czy wino, tylko jakiś wiejski bimber... A dziecko ma zdrowe i śliczne. A druga pilnowała się całą ciążę, zero używek, zdrowe odżywianie i dziecko niestety chore. Więc co nam pisane Dziewczyny. Ale będzie dobrze, innej opcji nie ma
![]()
#791 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To Ci się udało ![]() Co do diety to jem mniej więcej tak samo, tylko do słodkiego mnie strasznie ciągnie a nigdy tego nie miałam. Słodycze prawie mogły dla mnie nie istnieć. Od czasu do czasu zjadałam tylko kostkę lub dwie czekolady 90%. A teraz masakra jak mnie nosi ![]() Byłam dzisiaj na zakupach i zrobiłam zapas budyniów, kupiłam wielkie opakowanie "czekolady na gorąco" (wiadomo, że to napój czekoladopodobny ale nie mogłam się powstrzymać), galaretki mam w domu i składniki do koktajlu też ![]() Jeśli chodzi o napoje to pijam tylko ok. 2 filiżanek kawy rozpuszczalnej dziennie, zieloną herbatę ograniczyłam też do ok. 2 filiżanek a tak to tylko woda. Rano z cytryną a później to już sama ![]() ttuska, niestety nie mogę polecić nikogo na NFZ dlatego chodzę prywatnie ![]() Ale ostatnio jak się rozglądałam to zastanawiałam się nad tą panią. Ma całkiem dobre opinie ale jakoś jej wygląd do mnie nie przemówił, zresztą zawsze wolałam facetów ![]() Jakbyś była zainteresowana to tutaj masz jej grafik kiedy przyjmuje na NFZ a kiedy prywatnie. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#792 |
Rozeznanie
|
Dzięki Manddy, ale chyba faktycznie się zdecyduje na prywatne wizyty. Też mi zależy na telefonicznym kontakcie więc juz na pierwszej wizycie zapytam czy istnieje taka możliwość, bo póki c tego nie potrzebowałam. Nie mogę się doczekać wizyty, bo mam kilka wątpliwości, a na dodatek coś czuję, że będę miała problemy z pęcherzem. Kupiłam tabletki - suplement diety, ale teraz musiałam odstawić ze względu na ciążę.
Dziewczyny chwaliłyście się najbliższym? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#793 |
Zadomowienie
|
Ja jeszcze nie, poczekam z tym do końca pierwszego trymestru.
|
![]() ![]() |
![]() |
#794 |
Rozeznanie
|
A ja chyba nie wytrzymam do tego, bo już wczoraj na imprezie rodzinnej odmówiłam wina i były insynuacje apropo ciazy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#795 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#796 |
Szczęśliwa Czerwcówka
|
Ja już pisałam, że u mnie mało osób wie. Za 2 tygodnie mam wizytę jak zobaczę serduszko, wiem, że nie wytrzymam. Będzie wtedy końcówka 7 tygodnia. Już teraz mi bardzo ciężko nie mówić nikomu. Więc jak lekarz powie, że wszytko ok to nie będę ukrywać
![]()
#797 |
Zadomowienie
|
U nas też nikt nie wie, jak zobaczę serduszko to pewnie powiemy rodzicom, ale do lekarza idę dopiero za 1,5 tygodnia, a jeżeli chodzi i resztę rodziny i znajomych to będę zwlekać jak najdłużej.
#798 |
Rozeznanie
|
Ja też zamierzam tylko powiedzieć najbliższej rodzinie, za to mój mąż nie może się doczekać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#799 |
Raczkowanie
|
U mnie wie moja mama, rodzice Mojego, moja siostra i przyjaciolka. W pracy powiem dopiero kolo marca...
---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- A jak u was wyglada sytuacja w pracy? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#800 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co to nowiny to ja nikomu nie powiedziałam. Zastanawiałam się nawet żeby TŻta potrzymać w niepewności i jakoś fajnie mu to ogłosić ale wymiękłam :P no i woził mnie na badania i do lekarza to powiedziałam mu po co :P |
||
![]() ![]() |
![]() |
#801 |
Zadomowienie
|
Cherriebomb mam podobnie. wyczuwam mocno zapach. czasem czuje odrzucenie ale kończy się na tym że muszę się na chwilę położyć i przechodzi
![]()
#802 |
Zadomowienie
|
w pracy już od 7.
śpię nq siedząco ![]() ale fakt faktem czuje się tak zmęczona, ciężko się zmotywowac do pracy :-(
#803 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 06:36 ---------- Poprzedni post napisano o 06:33 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#804 |
Zadomowienie
|
Juz wrzesień?... Powodzenia! (czerwcowka 2016)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#805 |
Zadomowienie
|
Też się zastanawiam nad wcześniejszym L4.
Pracuje na budowie jako inż. Dużo chodzę po obiekcie. A tam zimno, brudno, co chwilę jakieś zapachy, pyły. Nie wiem czy to db dla mnie e tym stanie. Za tydzień wizytą u dr. to porozmawiam z nim o tym. Ale sama nie wiem co powinnam zrobić
#806 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
Od tej nocy stwierdzam że trudno mi zasnąć w nocy i co jakiś czas się budzilam ![]()
#807 |
Raczkowanie
|
Ze spaniem coraz ciezej... Niby chce mi sie spac caly czas , ale w nocy 3\4 razy trzeba wstac do toalety. Juz nawet staram sie duzo nie pic na noc, ale nie pomaga... A to dopiero poczatek.
|
![]() ![]() |
![]() |
#808 |
Rozeznanie
|
Ja w ubiegłym tygodniu mogłam spać bez przerwy. Teraz od kilku dni mam tak ze mogłabym wcale nie spać :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#809 |
Rozeznanie
|
Nie straszcie. Ja śpię lżejszym snem od ok 5-6 ale śpię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#810 |
Zadomowienie
|
Ja od prawie 3 lat słabo śpię, jak zaczęła się bezsenność w pierwszej ciąży, tak moja dwulatka do tej pory robi mi parę pobudek nocnych, także teraz to już nie widzę różnicy, ale jeszcze pewnie z 5 lat i wkońcu zacznę dobrze sypiać:P
Ja na L4 nie idę, bo nie pracuję obecnie, skończyła mi się umowa w pierwszej ciąży i zrobiłam przerwę na wychowanie dzieci. Chociaż z drugim to posiedzę maksymalnie rok i chce już iść do pracy, bo to już za długo jak dla mnie. Na moje szczęście nie muszę kombinować, bo weszła ustawa, że teraz każda kobieta dostanie zasiłek macierzyński.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:27.