|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Cytat:
|
|
|
|
|
#632 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
||||
|
|
|
#633 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Opowiedz tak krótko co robisz? ![]() ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
Moj TŻ również uwielbia Real Madryt nawet był raz na meczu
|
||
|
|
|
#634 | |
|
Wtajemniczenie
|
Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Cytat:
Barcelona cudnie my planujemy wybrać się z mężem tam na rocznice ślubu o ile wcześniej nie zobaczę dwóch kresek siedzę w pracy ale czuje się fatalnie gardło boli i zimno (( tez ni lubię delegacji jadę z początkiem lutego i mam nadzieje ze nie będę miała wtedy płodnych
|
|
#635 |
|
Zadomowienie
|
Ttuska, kissoflife, klaudus, aniusia gratuluje dwóch kreseczek
) zua-tysica trzymam kciuki za twoja bete. Chudziaszku gratuluje Wojtusia
|
|
|
|
#636 |
|
Raczkowanie
|
Pracuje w rekrutacji ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witam nowe dziewczyny i gratuluję mamusiom My jutro mamy kolejne USG. Tzn. chyba jutro, muszę zadzwonić i się spytać bo w piątek się umawiałam i nie pamiętam czy na wtorek czy na środę
|
|
#638 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no i cygara - nie palę ale przywiozłam dla przyjaciółW tym roku mamy z TŻ taki plan że jak się nie uda zafasolkować do marca to pakujemy walizki i lecimy gdzieś daleko tak spontanicznie wygrzać tyłki ...ale Wy wiecie co ja bym wybrała
|
|
#639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie że wiemy
|
|
|
|
|
#640 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też nienawidzę delegacji, nieważne w jakich miejscach są. I mało kto to rozumie, niestety. Barca super, ale na wakacje, a nie delegacje wlasnie niech Ci szybko zleci
|
|
|
|
|
#641 |
|
Zakorzenienie
|
Ehh a ja właśnie wyszłam od ginekolog. A jednak miałam dobre przeczucie, ze jest coś nie tak... Mam na prawym jajniku cyste o wymiarach 3 cm na 2 cm
Czy mialyście coś podobnego i podobne leki? Kiedyś jak miałam cyste to brałam duphaston i zniknęła. A teraz takie drogie leki! Wrrrr i to w pierwszy m-c starań taaaaaka niespodzianka 😡 Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#642 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gin na pewno wie co robi że wypisała Ci tyle leków, nie przejmuj się |
|
|
|
|
#643 |
|
Wtajemniczenie
|
odebrałam wyniki badań LH i FSH i o dziwo w tym cyklu są idealne
![]() FSH 7,8 LH 8,4 Stosunek ich to 1,07 Oba hormony pasują na fazę folikularna temp też zaczyna spadać, liczę na ten cykl, tylko muszę wyzdrowieć, gardło tak boli, że mówić nie mogę W czw ginekolog i monitoring w 10dc oby była owu pisałyście odnośnie tego babycomp, dzisiaj moja mama zadzwoniła z rewelacją, że widziała w necie detektor płodności i czemu go jeszcze nie kupiłam, ehh tak to właśnie z moją mamą mam, we wszystko się wtrącą. Monika0185 dobrze, że jesteś pod kontrolą gin. Niestety nic o lekach nie wiem
Edytowane przez Ewula88 Czas edycji: 2016-01-18 o 17:45 |
|
|
|
#644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz to by były jaja jakbym była dodatkowo w ciąży bo tego nie mogła wykluczyć z racji dopiero 28 dc. I co wtedy?Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#645 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny odebrałam wynik bety 744 w piątek było 201. Myślicie że dobrze przyrasta??? tak bym chciała żeby z maluszkiem było wszystko dobrze..
|
|
|
|
#646 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#647 |
|
Zakorzenienie
|
Gin. kazała zrobić za 5 dni, w terminie @ Tak czy inaczej muszę czekać na miesiaczkę aby rozpocząć leczenie. Ale poki co to pójdę to skonsultować z drugim lekarzem.
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#648 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i jeszcze miałam problem żeby to dostać, ale teraz już pewnie jest w aptekach i pamiętaj żeby trzymać to w lodówce. Cytat:
spokojnie, na pewno będzie wszystko dobrze
|
||
|
|
|
#649 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ale Was zaniedbałam Gratuluję pozytywnych testów, coraz więcej mamuś! za staraczki! U nas powoli do przodu Jutro wracam do pracy Dzisiaj miałam usg i maluch ma 3,8cm i ma coś co wygląda jak mały penisek!
|
#650 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#651 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
Takie usg to sama przyjemność! Jak byłam dzisiaj u gin. to słyszałam zza ściany jak lekarka opisuje pacjentce co robi jej maluszek, ze macha nóżkami itp. Ale to było urocze! Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#652 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#653 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witaj, trzymam za Was kciuki, ja też mam córeczkę, trzyletnią i staramy się o rodzeństwo dla niej☺
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Do 20 jeszcze trochę czasu, spokojnie 😉 Cytat:
Może okres się nie pojawi? 😉 Co do informowania tż o ciąży, to moja pierwsza ciąża była totalnym zaskoczeniem, w ogóle jej nie planowałam w tamtym okresie, nie byłam w żaden sposób na nią przygotowana, tż też. Po prostu okres spóźniał mi się 2 tygodnie, wówczas miałam cykle jak w zegarku, więc kupiłam test tak dla świętego spokoju. Zrobiłam go koło 14 po powrocie z uczelni, byłam sama w domu, tż miał być przed 18. Dwie kreski to był szok, zaczęłam ryczeć, w ogóle nie mogłam sobie znaleźć miejsca, poleciałam do apteki po drugi dla pewności i kwas foliowy od razu. Drugi też był pozytywny, kompletnie nie wiedziałam co ze sobą zrobić, napisałam tylko SMS do tż co u niego słychać. Nie chciałam mówić mu tego przez tel, ale on zadzwonił i jak tylko go usłyszałam to od razu w ryk. Na co tż się bardzo wystraszył, kazał od razu mówić co się dzieje, więc wydusiłam że chyba jestem w ciąży. Zatkało go konkretnie, ale tak pozytywnie, wrócił do domu to był szczęśliwy, wyprzytulał mnie, uspokajał że będzie dobrze, ja cały dzień prawie ryczałam hehe ale nie ze smutku tylko z przerażenia raczej bo kompletnie nie byłam na to przygotowana. Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#654 |
|
Zakorzenienie
|
U nas jak sie tak naczekalismy na pierwsza ciaze to ja bylam szczerze mowiac w szoku ze te dwie kreski bo juz nie wierzylam ze je zobaczymy,a jak wczesniej robilam testy to bardzo szybko ten mocz przelecial i jedna kreska a wtedy jak na zlosc strasznie powoli to szlo
bardzo sie cieszylismy,ale ja jeszcze nie dowierzalam,dopiero jak zobaczylam u gina na usg w 9 tc i jeszcze mala tak fajnie ruszala rączka jakby machala,to nawet gin mowil ze rzadko tak wczesnie mozna to zobaczyc,to juz wogole super,wtedy juz uwierzylam i pomyslalam ze bedzie ok,pozniej tylko odliczanie od wizyty do wizyty i kiedy znow poslucham serduszka i zobacze na usg
Edytowane przez Qazsew Czas edycji: 2016-01-18 o 21:15 |
|
|
|
#655 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Piekna historia |
||
|
|
|
#656 | |
|
Zakorzenienie
|
Okazało się, ze cysta na prawym jajniku 3 cm na 2 cm. Przypisane leki ale dopiero jak dostanę @ i będę pewna, ze nie jestem w ciąży. To mniej więcej moglo wyglądać tak: pechrzyk na prawym jajniku nie pękł czyli nie nie powstało ciałko żółte, czyli nie zaczął być wydzielany progesteron a co za tym idzie mogło nie zostać zablokowane dojrzewanie pęcherzyka na lewym jajniku i mogło dojść do owulacji. To by mogło nawet pasować, miałam ok 12 dni płodny śluz, skończył się parę dni temu. Stąd ginekolog nie mogła wykluczyć zapłodnienia i mam czekać do @. Ehh takie zawirowania.
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
wiem, ze byłaś przerażona ale Tż tak radośnie zareagował jak ja się nie mogę doczekać na taką radość mojego Tżta Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#657 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny chcialam was jeszcze zapytac jak wasza rodzina zapatruje sie na starania,chodzi mi o rodzicow tesciow,ewentualnych tesciow czy rodzenstwo,bo u mnie moja rodzina ok ale meza to juz czasem troszke mnie to denerwuje,zwlaszcza w swieta jak troche% pojdzie,jak wzielismy slub to odrazu przy kazdej okazji kiedy dziecko,kiedy sie wreszcie udalo to jakis czas byl spokoj,ale po roku znow bo przydaloby sie drugie
|
|
|
|
#658 |
|
Raczkowanie
|
U nas na szczęście ani rodzice ani treściwie nic a nic nie pytają. Można wyczuć ze bardzo by chcieli ale zachowują sie dyplomatycznie
![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#660 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Piszę z telefonu-pozdro szejset
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.

TŻ już wie, musiałam mu powiedzieć przez telefon bo dziś jadę do Polski. Płakałam jak małe dziecko. Jutro i w czwartek beta, a w środę gin-endo. Tutaj dostałam termin na koniec stycznia, nie wytrzymałabym tyle nie wiedząc czy beta rośnie czy nie

klask i:
za owocną wizytę! Czekamy na dobre wieści
A w czwartek choć chwilę pozwiedzaj. To tak piękne miasto, że na pewno poprawi Ci humor!

no i cygara - nie palę ale przywiozłam dla przyjaciół

ala: