Sierpnióweczki 2016! - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-18, 19:38   #3181
kasia_ruda
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016!

Powiem wam, że w sierpniu 2014, kiedy to miałam termin na 29., były mega upały, ruszałam się z domu tylko na ktg, a tak to leżałam pod wiatrakiem i średnio trzy razy dziennie błagałam syna, żeby wyszedł juz. Wyszedł w dniu terminu. Akurat się mocno ochłodziło :P

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-18, 19:53   #3182
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość

Wiecie czy można pić jakąś melise w ciąży...??
pewnie, że można
Stary 2016-01-18, 20:20   #3183
warszawianka109
Raczkowanie

Sierpnióweczki 2016!

Tija mam pytanie, może będziesz umiała mi coś podpowiedzieć.
Wróciły mi mega wymioty - w zasadzie nie tyle wróciły, co Torecan przestał na mnie działać i dziś cały dzień wymiotuję - znów po wszystkim, nawet po wodzie. W związku z powyższym jutro chyba pokadę do szpitala - lepiej mieć skierowanie od lekarza prowadzącego czy po prostu pojechać na SOR? myślisz, że mam się spodziewać kroplówki i recepty czy raczej zostania na oddziale?

od początku ciąży schudłam z 68kg do 60-61, tym się chyba najbardziej martwię
warszawianka109 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-18, 20:35   #3184
TinkerrBell
Zadomowienie

A ja mam pytanie do dziewczyn, które już są wyżej niż 9-10 tydzień. Czy wy też czujecie takie rozpychanie się podbrzusza? Nie wiem, jak to określić. Nie jest to już ból jak na okres, ale wieczorami czuję jak mi się tam wszystko wypycha/rozpycha? Podejrzewam, że to macica się powiększa, czy też łożysko, ale no takie dziwne to uczucie
TinkerrBell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-18, 20:40   #3185
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie do dziewczyn, które już są wyżej niż 9-10 tydzień. Czy wy też czujecie takie rozpychanie się podbrzusza? Nie wiem, jak to określić. Nie jest to już ból jak na okres, ale wieczorami czuję jak mi się tam wszystko wypycha/rozpycha? Podejrzewam, że to macica się powiększa, czy też łożysko, ale no takie dziwne to uczucie
Czasami czuje tylko takie ciągniecie, albo mrowienie.

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-18, 20:41   #3186
agus87
Zakorzenienie

ja mam 12 tydzień
czuję jak mi się pępek od środka uwypukla :P
no i podbrzusze większe, takie półokrągłe mi się robi od pasa w dół
Stary 2016-01-18, 20:47   #3187
pysiaczek21
Raczkowanie

Hej
Mogę dołączyć?
pysiaczek21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-01-18, 20:54   #3188
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pysiaczek21 Pokaż wiadomość
Hej
Mogę dołączyć?
Jasne, że tak
Powiedz nam cos więcej o sobie

Stary 2016-01-18, 20:55   #3189
asiulek8
Wtajemniczenie

Ale naskrobałyście. Nie mam w ogóle czasu zajrzeć na wizaż bo non stop biegam za moim pędziwiatrem

U mnie ok, nudności trochę jeszcze męczą, miałam gorsze 3 dni od piątku przez weekend. Brzuch bardzo bolał. W nocy pachwina znowu o sobie dała znać, że z bólu się zwijałam. Myślałam że tym razem mnie oszczędzi Ale teraz jest ok.

Gratuluję wszystkim udanych wizyt, piękne maluszki rosną

My jutro idziemy do lekarza, ale pewnie będzie bez usg. Muszę poprosić o listę badań na skierowaniu.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-18, 21:01   #3190
natalia_23
Zakorzenienie

witam
Jakiś zagoniony dzień mam . Rosnę, czuję, że mi się w weekend brzuch zwiększył .

Cytat:
Co prawda to prawie 10 lat temu, ale ja niestety opieki poporodowej nie wspominam zbyt dobrze. Byłam dość młoda, prawie 21 lat i tak mnie traktowano. Jak gówniarę. O mojej córce rozmawiano głównie z moją mamą, nikt mi niczego nie tłumaczył - kiedy po cesarce leżałam 24h pod jakimś ciężkim piaskiem i nie pozwolili mi się ruszać a Najmłodsza miała operację....
Mam nadzieję, że teraz jest dużo lepiej. Choć z opowieści moich koleżanek z tego samego regionu (Trójmiasto), to różnie z tym bywa - zależy na jaki humor trafisz.

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

W 38 tygodniu wszystkie będziemy chciały się rozsypać, zwłaszcza, że to sierpień i może nam pogoda dać popalić.
Ja liczę, że będę się wylegiwać w basenie za domem , rodziłam w listopadzie więc w okresie letnim brzuszek miałam skromny . Nie lubiłam okresu burzowego, bo bardzo brzuch mi się napinał.

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-18, 21:04   #3191
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
witam
Jakiś zagoniony dzień mam . Rosnę, czuję, że mi się w weekend brzuch zwiększył .

Ja liczę, że będę się wylegiwać w basenie za domem , rodziłam w listopadzie więc w okresie letnim brzuszek miałam skromny . Nie lubiłam okresu burzowego, bo bardzo brzuch mi się napinał.
Ja tak naprawdę o Was myślałam Bo w Szkocji w zeszłym roku w sierpniu można było rybki na spacer wyprowadzać.....w sumie do dziś się zbyt dużo nie zmieniło....:brz ydal:

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-18, 21:06   #3192
pysiaczek21
Raczkowanie

Nazywam się Beata, jestem w 12t0d czyli mozna powiedzieć ze 13tc.
Leczylam sie 2 lata zeby móc mieć dzieci jak juz dostałam zielone światło to zaczęliśmy działać i Staraliśmy się o bąbla 10 miesięcy.. W między czasie mój tz mi się oświadczył.. Wyznaczylismy datę ślubu na czerwiec i postanowiliśmy odłożyć starania do ślubu ale wyszlo tak ze w drugim cylku nie staran wpadliśmy hehe.. Wiec wystarczyło głowę odblokować.
Stary 2016-01-18, 21:08   #3193
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Leczylam sie 2 lata zeby móc mieć dzieci jak juz dostałam zielone światło to zaczęliśmy działać i Staraliśmy się o bąbla 10 miesięcy.. W między czasie mój tz mi się oświadczył.. Wyznaczylismy datę ślubu na czerwiec i postanowiliśmy odłożyć starania do ślubu ale wyszlo tak ze w drugim cylku nie staran wpadliśmy hehe.. Wiec wystarczyło głowę odblokować.
Skąd ja to znam U mnie to był pierwszy cykl w którym nie zrobiłam testów OWU, nie mierzyłam temp, niczego. Poddałam się i postawiłam na rozwój osobisty No i mam
Stary 2016-01-18, 21:23   #3194
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
witaj
Stary 2016-01-18, 21:28   #3195
pysiaczek21
Raczkowanie

A dzisiaj byłam na usg genetycznym.. Wszystko jest tak jak byc powinno i bąbel ma juz 6 cm ❤
Stary 2016-01-18, 21:46   #3196
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
A dzisiaj byłam na usg genetycznym.. Wszystko jest tak jak byc powinno i bąbel ma juz 6 cm ❤
Witaj gratuluje dużego Bąbla. Ostatnio sporo z nas pisze o tym usg genetycznym ale żadna chyba jeszcze nie była? Jak twoje wrażenia z tego badania? Jak było ono u ciebie wykonywane na powłoce brzucha już czy jeszcze dopochwowo?
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-18, 22:21   #3197
pysiaczek21
Raczkowanie

Ogólnie badanie spoko.. trwało ok 30 min bo maleństwo strasznie się wierciło.. Na początku miałam robione przez brzuch ale że babelek jeszcze malutki to nie bardzo mógł pomierzyc więc przeszliśmy na dopochwowe.
Stary 2016-01-19, 07:01   #3198
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny..widzę, że się wieczorami rozkręcacie..ja codziennie o 20tej (serio) zasypiam..no maks 21a..

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Powiem wam, że w sierpniu 2014, kiedy to miałam termin na 29., były mega upały, ruszałam się z domu tylko na ktg, a tak to leżałam pod wiatrakiem i średnio trzy razy dziennie błagałam syna, żeby wyszedł juz. Wyszedł w dniu terminu. Akurat się mocno ochłodziło :P

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
strasznie się obawiam upałów.. u nas w tym roku w domu była taka sauna, że ja bez ciąży nie dawałam rady, leżałam pod wiatrakiem, kostki lodu przed nim..była tragedia.. cały czas w domu po 32 stopnie były.. myślimy o jakimś klimatyzatorze na ten rok..ale słyszałam, że niewiele dają..mieszkamy na poddaszu, balkon cały dzien w mega słońcu, nawet o 21ej był skwar

Cytat:
Napisane przez warszawianka109 Pokaż wiadomość
Tija mam pytanie, może będziesz umiała mi coś podpowiedzieć.
Wróciły mi mega wymioty - w zasadzie nie tyle wróciły, co Torecan przestał na mnie działać i dziś cały dzień wymiotuję - znów po wszystkim, nawet po wodzie. W związku z powyższym jutro chyba pokadę do szpitala - lepiej mieć skierowanie od lekarza prowadzącego czy po prostu pojechać na SOR? myślisz, że mam się spodziewać kroplówki i recepty czy raczej zostania na oddziale?

od początku ciąży schudłam z 68kg do 60-61, tym się chyba najbardziej martwię
masakra jakaś..kobieto Ty powinnaś czym prędzej jechać na Izbę Przyjęć bo się wykończysz...strasznie Ci współczuję
Cytat:
ja czasami czuję rozpychanie, takie uczucie pełności na dole, bardziej pchanie niż ciągnięcie właśnie..na szczęscie nie miewam już bóli jak na okres od jakiś 2 tygodni
Cytat:
Hej
Mogę dołączyć?
hej hej..witaj

Cytat:
niby tak niewiele - "głowę odblokować" a jednak wcale łatwo nie przychodzi..super, że się udało..rozgość się u nas
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 07:16   #3199
Juu_
Raczkowanie

Cytat:

Witaj! I gratulacje!

Cytat:
Dlatego ja mam aplikację, która liczy za mnie i problem z głowy:p

A jaka to apka? Bo ja mam happy baby i mi trochę miesza w głowie bo mowi "59 dt" czyli niby 8t3d a według ostatniego usg dzis dokładnie 9t0d... Już sama nie wiem jak to mam liczyć

A co do usg genetycznego, to ja wizytę do mojego gina mam na 11.02 (wtedy bedzie 12t2d) i wtedy miałam mu dać znać czy zdecydowałam sie na test peppa, ale nie mówił nic o genetycznym. Do tego nie ma go na liście ginów, którzy mają ten certyfikat, wiec przypuszczam że mnie gdzieś skieruje, a dzisiaj sie dowiedziałam ze od 14.02 mam służbowy wyjazd i wrócę jak bedzie 13t3d a to już chyba sama końcówka na to badanie? Znajduje sprzeczne info bo gdzieniegdzie jest napisane, ze wykonuje sie je 11-13tc a niektóre info mówią ze że do 14 (13t6d)?
Juu_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 07:19   #3200
Origa
Rozeznanie

Cytat:
A u mnie nic nie wystaje oprócz tłuszczyku:P
Co najwyżej podbrzusze jest bardziej twarde niż zawsze.

Ja mam dziś 11t5d. Jakoś nie lubię mówić w zaczętych tygodniach, chyba wolę się posługiwać skończonymi. Jakoś tak "lepiej" mi to brzmi. Przecież jak mówię ile mam lat to nie mówię w styczniu, że mam 32 skoro 32 będzie dop za 8mcy.
Mówię, że mam 31.

Przez Was oglądałam porodówkę i oczy mi się spociły po pierwszych 5 minutach. NO DZIĘKI

Gratuluję wszystkim cudownych USG i zdjęć i malutkich człowieczków. Ja już się nie mogę doczekać swojego

TŻ się wczoraj pytał, że skoro serducho bije i wsio jest ok, to czy już może wybierać wózek....
Talantea - my też tak wysoko jeszcze nie doszliśmy Ale chyba dop za te 6 dni na USG uwierzę jak mi powiedzą, że wszystko rozwinęło się jak miało.
Też mam wrażenie, że mi się tylko tłuszcz uwypukla szczególnie wieczorami, jak zjem choćby jedna kanapkę i położę się na kanapie
Ja mam dziś 9t6dc czyli jestem w końcówce 10-tego tygodnia i jakos tak się przyzwyczaiłam, że sobie samej liczę co do dnia i jak znajomi pytają, to podaję tydzień, w którym aktualnie jestem

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Ja jestem 11t4d Jakos lepiej sie czuje jak mówie ze jestem w 12 tygodniu.
Oglądnęłam wszystkie dostepne odcinki Porodów na ipli. Musze powiedziec, ze trochę zmieniło to moje poglądy na temat Polskich porodówek i nie wygląda to tak zle.
Też się muszę za to w końcu zabrac, bo do tej pory oglądałam tylko, jak niechcący na jakimś kanale trafiłam. A czy któres dostepne odcinki były może kręcone w Krk?

Cytat:
Dlatego ja mam aplikację, która liczy za mnie i problem z głowy:p
oooo, jak sie nazywa

Cytat:

W 38 tygodniu wszystkie będziemy chciały się rozsypać, zwłaszcza, że to sierpień i może nam pogoda dać popalić.

A tak poza tym zapomniałam Wam napisać, że ja jestem z 27 sierpnia Termin wg pierwszego usg na 7, ale nawet jak przenoszę to sobie prezentu urodzinowego nie zrobię Szkoda.
Moja mama urodziła się dzień przed urodzinami swojego taty. Fajnie zawsze było świętować ich urodziny

Ja mam termin na 17 sierpnia czyli rocznicę ślubu Byłoby super, gdyby się tak udało choć szczerze w to wątpię

Cytat:
Hej
Mogę dołączyć?
Jasne, witaj

warszawianka109 zdecydowanie powinnaś jechać na IP

Gratuluję wszystkich maluszków i serduszek i rączek i nóżek i pierwszych penisków

Ja wczoraj pobiłam rekord samej siebie i poszłam spać o 20:00 Wprawdzie nie udało mi się zasnąć od razu, ale na pewno przed 21:00 juz pochrapywałam razem z kotem I oczywiście mimo przespanych godzin pobudka była dla mnie koszmarem
Origa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 08:37   #3201
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Gratuluje wczorajszych wizyt i kciuki za dzisiejsze

U mnie dzis 9t0d czy 10 tydzien ;-) ogolnie samopoczucie cos lepsze a i mam termin na 22 sierpien ;-)

Warszawianka jedz na IP tam Ci powiedza i przedwwzzystkim jakos Cie wzmocnia chocby kroplowka. Bo jeszcze sie odwodnisz a to niebezpieczne .

Pysiaczek witaj

Ja na genetyczne sie nie wybieram mamy teraz duzo wydatkow, na pewno pojde na drugie genetyczne w pierwszej ciazy bylam i super dzieciaczka bylo widac

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 08:42   #3202
TinkerrBell
Zadomowienie

Hej Hej,

Mam dwie aplikacje, What to Expect oraz babycentre pregnancy. To drugie ze względu na brytyjskie forum, w którym czasami są przydatne dla mnie info. Wczoraj np wyczytałam, że mogę iść na macierzyński już w Maju
Można podać datę zatrzymania się miesiączki lub datę porodu wg USG - to już jak Wam wygodnie. I tak będzie odliczać.

Ja póki co podałam z OM, niby w 6 tyg miałam USG i stwierdzono, że ciąża jest młodsza o 5 dni. Ale termin dokładnie potwierdzę na USG w poniedziałek i tak już będę liczyć. Bo oni tutaj też będą się posługiwać datą z USG a nie OM.
Więc może, będę ten prawie tydzień do tyłu No zobaczymy. Tymczasem odliczam do poniedziałku
Stary 2016-01-19, 09:59   #3203
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
Też się muszę za to w końcu zabrac, bo do tej pory oglądałam tylko, jak niechcący na jakimś kanale trafiłam. A czy któres dostepne odcinki były może kręcone w Krk?
Wszystkie odcinki są z Łodzi

Dopiero wstałam, tak bardzo mi sie nie chciało. Lenia mam kompletnego mimo, że czuje sie całkiem dobrze. Siedzenie w domu mi nie słuzy. Jak kiedys szukałam pracy i siedziałam w domu to zaczynałam wariować Teraz jest podobnie.
Osłuchałam maluszka, on na prawdę jest wyzej niz wszyscy myslą, że powinien być. Serio, szukałam z dołu i kompletnie nie słyszałam, dopiero jak wyjechałam ostro poza granice kosci. Jakby to było tylko echo to bym znalazła bicie juz na dole jak szukałam wczesniej.
Moze moj maluch rosnie jak na sterydach i jestem dalej niz myslę
Zobacze na nastepnym usg

Stary 2016-01-19, 10:21   #3204
pati0090
Zakorzenienie

dziewczyny, byłam dziś u lekarza i wszystkie wyniki mam okej oprócz toksoplazmozy. Mam ograniczać przebywanie z kotami, dotykanie ich i wszystko co się z nimi wiąże. Tylko problem jest taki, że przez dwa miesiące będę mieszkać u teściowej, która ma dwa koty :/ i co wtedy?
ona zamiast pozbyć się kotów prędzej pozbędzie się niestety mnie

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 10:43   #3205
virginia
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Witaj! I gratuluję!!!

Cytat:
Cudowne wiadomości!

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Jutro wracam do pracy, więc dzisiaj miałam szczegółową wizytę czy aby mogę Wszystko jest ok! Maluch ma już 3,8cm i doktor wypatrzył coś wyglądającego jak mały penisek Ale się nie nastawiamy, bo to jeszcze jest baardzo wcześnie. Gadałam z doktorem o usg genetycznym. Mówił, że będziemy teraz malucha co jakiś czas podglądać i po kolei oceniać parametry, bo dzieciaczek musi się dobrze ułożyć a to nie zawsze fajnie wychodzi Jak coś go zaniepokoi to pójdziemy gdzieś wyżej na usg.
za udaną wizytę!
Mały penisek? Już? To nie za wcześnie?

W ogóle czasem się Waszemu tempu dziwię. Pisałyście o tym USG przez brzuch, że ostatnio spytałam ginki, czy usg nadal dopochwowo i chyba tylko się wygłupiłam bo powiedziała: oczywiście, następne też jeszcze dopochwowo (u mnie teraz 11t).
U nas wszystko ok, tylko te mdłości.... Wymiotuję co dzień, samą żółcią/śliną bo zresztą nie mam czym, mało jem, wczoraj pierwszy posiłek o 17. Myślałam, że z czasem będzie lepiej ale póki co żadnej poprawy .
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 10:50   #3206
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
dziewczyny, byłam dziś u lekarza i wszystkie wyniki mam okej oprócz toksoplazmozy. Mam ograniczać przebywanie z kotami, dotykanie ich i wszystko co się z nimi wiąże. Tylko problem jest taki, że przez dwa miesiące będę mieszkać u teściowej, która ma dwa koty :/ i co wtedy?
hej... wczoraj rozmawiałyśmy o toxo..poczytaj sobie... nie masz innego wyjścia jak zamieszkanie z teściową? wiem , że weterynarz może przebadać czy koty są zdrowe ale w trakcie też mogą przenosić chorobę

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Witaj! I gratuluję!!!

Cudowne wiadomości!

za udaną wizytę!
Mały penisek? Już? To nie za wcześnie?

W ogóle czasem się Waszemu tempu dziwię. Pisałyście o tym USG przez brzuch, że ostatnio spytałam ginki, czy usg nadal dopochwowo i chyba tylko się wygłupiłam bo powiedziała: oczywiście, następne też jeszcze dopochwowo (u mnie teraz 11t).
U nas wszystko ok, tylko te mdłości.... Wymiotuję co dzień, samą żółcią/śliną bo zresztą nie mam czym, mało jem, wczoraj pierwszy posiłek o 17. Myślałam, że z czasem będzie lepiej ale póki co żadnej poprawy .
współczuję..masakra jakaś..może zmuś się do przekąszenia czegokolwiek bo niejedzenie chyba pogarsza sprawę
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 10:58   #3207
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
hej... wczoraj rozmawiałyśmy o toxo..poczytaj sobie... nie masz innego wyjścia jak zamieszkanie z teściową? wiem , że weterynarz może przebadać czy koty są zdrowe ale w trakcie też mogą przenosić chorobę
no właśnie nie mam gdzie indziej zamieszkać póki co.
Poczytam o tym

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 11:00   #3208
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Hej Mamusie
Przepraszam, że tylko się pojawiłam i zniknęłam, ale małe zawirowania. Póki co jeszcze chodzę do pracy choć jestem już na L4 a zmęczenie nie pozwala mi siedzieć na wieczór przy kompie, a z telefonu nie korzysta się zbyt wygodnie
dzisiaj jednak jestem w domku i mam czas Was nadrobić

Wymiana
gwiazdeczka172 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 11:04   #3209
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Mi robił USG przez brzuch bo nie chciał gmerać bo mam załozony Pessar. Pewnie jakbym nie miala to znowu by patrzyl przy pomocy badyla bo lepiej widac.

Stary 2016-01-19, 11:13   #3210
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
Hmm ale jaki masz wynik tokso? Jeśli wyszło że pozytywny to drugi raz się nie zarazisz więc możesz przebywać z kotami Zresztą od kota nie jest łatwo się zarazić. A koty są wychodzące czy tylko w domu przebywają?

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości