|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 3 :)
Cytat:
Cytat:
I co nie brudzicie sobie bluzek?
|
|
#4172 |
|
Zakorzenienie
|
Tez sie nad tym zastanawiam... Jak mialam mleko to przecieki byly nie złe. Fakt faktem na poczatku obolalosc piersi byla tak mocna że stanika zwyczajnie nie chcialam ale mialam bluzeczke na ramiaczkach obcisla i to do niej kleilam wkladki laktacyjne.
|
#4173 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie było tak samo. A jak przez dłuższy czas nie karmiłam (mam na myśli około 3 godz) to nie dosc ze rosły w oczach to samo z nich leciało. Chyba ze ona biega do wc odciągać miedzy zdjęciami.
|
|
#4174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biust mi zęby chciał wybić. Takie dziwne uczucie trzaskow w piersiach. Trzeciego smyka to chyba na rzesach stanę żeby karmić piersią. I chyba wcześniej tego doradcę laktacyjnego przemagluje i wszystkie fora internetowe. I nie wiem co jeszcze.
|
|
#4175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie tzn z początku nie było szans chodzić bez stanika, bo nie obeszło się bez wkładek ale jak się laktacja ustabilizowała, to nie ma żadnych "przecieków"
|
|
#4176 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
+bloga hafiji
|
|
#4177 | |
|
Rozeznanie
|
O jak fajnie, że jest już ząbek
![]() ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4178 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, stwierdzilam ze nie będę mu dzis,, pchać,, jedzenia i będę czekac az zglodnieje bardziej. Zjadl mleko 150ml zamiast kaszki rano. Ale.. Włączyłam bajkę na minimini by sie zapatrzyl. (nie komentujcie proszę znam wasze zdanie ale jeśli dzieki temu zjadł to ja szczęśliwa)
Zobaczę co będzie w ciagu dnia.
|
#4179 |
|
Zadomowienie
|
Ja prdl. Mata, grzechotki, ręce, bujaczek sa na nie. Jakieś pomysły? Zwariuje zaraz
|
#4180 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4181 |
|
Zadomowienie
|
Ale jestem durna! Przeciez chodziło o leżenie na brzuchu na macie i juz jest zaciesz
|
#4182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie Maja dla małego jest najfajniejsza do zabawy. Chichrac się może do niej i godzinę. Leżą właśnie a ten ma zaciesz ;-)---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Hahaha
|
|
#4183 | |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry. Maly spi a ja odpoczywam
![]() QUOTE=majka242007;5418898 2]No i dobrze. Zresetowalas sie troche i wrocilas z nowymi siłami . Ile razy na dobe jedzą wasze maluchy.? Adam dlatego ze go dokarmiam w nocy dwa razy przez sen je 8-9 razy na dobę... To nie za dużo?[/QUOTE] Bardzo Duzo. ;dTylko my na piersi to inaczej ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4184 |
|
Zadomowienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 - część 3 :)
[QUOTE=
Czemu boisz sie leciec? Ze wzgledu na to jak dziecko zniesie? Czy na wydarzenia w swiecie?[/QUOTE] Nie. Zwyczajnie boje sie latać samolotem. Choć teraz ppodchodzę do tego luźniej niż kiedyś.
|
#4185 | |
|
Zakorzenienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 - część 3 :)
Hej !
Julia chwilkę temu wstała, junior juz w zerówce, tż zaraz do pracy a ja lecę jakies śniadanie zjesc. Jakas taka dziwna pogoda za oknem... I podobno bardzo zimno. A ja mam leniaaaaaaaaa ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Cytat:
Nie. Zwyczajnie boje sie latać samolotem. Choć teraz ppodchodzę do tego luźniej niż kiedyś.[/QUOTE] Mi jest ciezko zaakceptować to, ze komuś musze w 100% zaufać. Ze jestem tak wysoko i tak naprawdę jeden malutki szczegol spowodować moze, ze spadnę z tym, ze ja nie pamietam czy miałam kiedys jakikolwiek spokojny lot... Ciagle awarie, zepsute części w samolotach, przekładane loty.
|
|
#4186 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja do teraz muszę wkładki nosić... Nieraz w domu chodziłam w samej koszulce na ramiaczkach, a wszystko mokre mialam ;( ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4187 | |
|
Zadomowienie
|
Ja chodzę w takich koszulkach do karmienia na ramiączkach, kupiłam w hm dwa dwupaki i tylko je wkolko zmieniam, codziennie w nich chodzę, oczywiscie z wkładkami laktacyjnymi bo w dzien rzadziej daje cyca i czasem cos pocieknie
Cytat:
|
|
|
#4188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez je mam
|
|
|
|
|
#4189 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Serio? No to ja nie wiem czym te moje dziecko się najada i jakim cudem jest takie duże Już dobre 3 miesiące nie potrzebuję wkładek... jak nie 4...
|
|
#4190 | |
|
Zadomowienie
|
Jest mi w nich najwygodniej, mam jeszcze te w których sie wyciąga cycka takie z krótkim rękawem i wlasciwie moze dwa razy je miałam na sobie
Cytat:
|
|
|
#4191 |
|
Zakorzenienie
|
no i teraz powiedzcie mi jak to jest możliwe, że niby nie ma pokarmu mniej lub bardziej treściwego? tzn ja się nie upieram, że jest (bo żadnych badań nie prowadziłam i się na tym nie znam), ale same widzicie... U mnie wydawałoby się, że pokarmu mam mało, bo rzadko kiedy mam nabrzmiałe piersi, a przeciekać nic nie przecieka już dawno, a Igor na bank ma ponad 10 kg, a z kolei niektórym Mamom pokarm wręcz sam wypływa, a dzieci mają szczupłe? tylko wiecie, nie chcę żadnej z Was urazić czy coś, tylko tak się zastanawiam, jak to możliwe?
Edytowane przez mms_22 Czas edycji: 2016-01-19 o 08:51 |
|
|
|
#4192 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz nie potrzebuje wkładek i chodzę juz w normalnym staniku. Gdybym nie nosiła wcale to po skończonym kp miałabym flaki do kolan
![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
|
|
#4193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nie wiem, nie znam sie zresztą nie ma co zachodzić w głowę ![]() kurcze nie strasz mnie z tymi flakami ja chodzę bez stanika z wygody, bo te do karmienia sa juz za duze, a w zwyklych zle mi sie karmi... ale w sumie najczesciej chodze w sportowych topach i one cos tam podtrzymują... może nie będę miała "skarpet" ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- a no i laktatorem ściągnę max do 40-50 ml...
|
|
#4194 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi jest ciezko zaakceptować to, ze komuś musze w 100% zaufać. Ze jestem tak wysoko i tak naprawdę jeden malutki szczegol spowodować moze, ze spadnę z tym, ze ja nie pamietam czy miałam kiedys jakikolwiek spokojny lot... Ciagle awarie, zepsute części w samolotach, przekładane loty.[/QUOTE]Ach chyba ze tak. No ja bardzo czesto latalam.do domu wiec jakos musialam przyzwyczaic sie.z tym ze u nas nogdy nic sie nie dzialo ![]() Cytat:
Czy Wasze maluchy tez tak raczki wyciagaja do telefonow? Moj to pptrafi po calym lozku sie przeczolgac jak telefon widzi.. |
||
|
|
|
#4195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez ciagle wkladki musze nosic bo inaczej plamy... Czy Wasze maluchy tez tak raczki wyciagaja do telefonow? Moj to pptrafi po calym lozku sie przeczolgac jak telefon widzi..[/QUOTE] też ale wyciąga też rączki, jak chce iść na ręce wrzucę Wam zdj, ale do K, bo jest na nim mój siostrzeniec,a nie wiem czy siostra życzyłaby sobie, żeby Go pokazywać publicznie :p ostrzegam tylko, że to dla Mam o mocnych nerwach, bo Igusiek na tym zdj siedzi
Edytowane przez mms_22 Czas edycji: 2016-01-19 o 09:22 |
|
|
|
|
#4196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasperka- Alan zasnal po 22, ale mial tylko 2 pobudki Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4197 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez je mam ![]() ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
Dokladnie inna przemiana materii...tak jak i u nas... Jedna je slodycze itp i nie tyje, druga nie je i do najszczuplejszych nie nalezy ![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Jess, super Alanek spal. Maxi sie meczyl...nie umial zrobic ![]() I w sumie nadal nie zrobil... Czy moge mu dzis jabłko podac ??? ![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
też ale wyciąga też rączki, jak chce iść na ręce wrzucę Wam zdj, ale do K, bo jest na nim mój siostrzeniec,a nie wiem czy siostra życzyłaby sobie, żeby Go pokazywać publicznie :p ostrzegam tylko, że to dla Mam o mocnych nerwach, bo Igusiek na tym zdj siedzi Moj jak widzi tel, laptop czy tablet to rece wyciaga i az sie trzesie ![]() ![]()
|
|||
|
|
|
#4198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj jak widzi tel, laptop czy tablet to rece wyciaga i az sie trzesie ![]() ![]() [/QUOTE]Alan mial tak wczoraj od 3:30 meczyl sie i dopiero kolo 7:30 zrobil kupe. Jasne podaj mu Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4199 |
|
Zakorzenienie
|
Alan mial tak wczoraj od 3:30 meczyl sie i dopiero kolo 7:30 zrobil kupe.
Jasne podaj mu Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Nawet jesli wszystkich warzywa jeszcze "nie przerobilosmy"??? |
|
|
|
#4200 |
|
Zakorzenienie
|
Kasperka oczywiście, podaj jabłuszko. To nie jest tak zeby najpierw warzywa wszystkie a dopiero potem owoce. Chodzi o to żeby najpierw nie pchac maluchowi samych owocow bo pozna super slodkie smaki a potem da sie np brokuł czy szpinak z ziemniakami i się okaże że dziecko nie je bo nie jest slodkie jak np banany. Tak więc mozesz juz po troszkę dawać owoce. Np po obiadku. Zje warzywko a za pół godz/godzinke troszkę owoców. Tak sądzę, ja tak robię i maly je i warzywa i owoce bez problemu.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:59.

.
a karmię często- nawet co godzinę 
biust mi zęby chciał wybić. Takie dziwne uczucie trzaskow w piersiach.
ale jak się laktacja ustabilizowała, to nie ma żadnych "przecieków" 

rosi: