|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.2
u mnie -18 a zaraz muszę wyjść
ciekawe czy mi auto odpali ;/
|
|
|
|
#3932 |
|
Zadomowienie
|
Ola juz w przedszkolu. Ja leze pod koldra i się grzeje
|
|
|
|
#3933 | |||
|
Konto usunięte
|
Dziękuję dziewczyny za gratulacje
Cytat:
![]() Cytat:
Na początek nie ma co szaleć z kosmetykami. Potrzeba czegoś do pielęgnacji pępka- np. octenisept, jakiegoś płynu do mycia i to chyba tyle. Można też zapobiegawczo kupić coś ochronnego do pupy np. zasypka lub jakaś maść ( bepanthen, linomag, sudocrem), chociaż ja używałam maści dopiero jak coś się na pupie pojawiło. Cytat:
Jakby co jeszcze mogą zmienić zdanie ![]() Ja już od dawna się nie dopinam w spodniach ale mam patent na gumkę recepturkę- zrobiłam sobie taką przedłużkę i jeszcze daję radę. Jak mam ubrane coś co mnie gniecie w brzuch to Mały tak mnie w to miejsce zaraz nawala, że muszę się rozpiąć lub przebrać ![]() Ojeju, jak zimno! Czyżby Suwałki? U mnie na południu dzisiaj rano było -8. Ludzie poprzyjeżdżali na ferie, wszędzie ścisk i korki ![]() Zazdroszczę, ja już przykładnie w pracy na Wizażu
|
|||
|
|
|
#3934 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
Świetnie nadają się do wrażliwej skóry i suchej. Bo to są emolienty. Do kąpieli też ostatnio dodawała oleju kokosowego dla Małej ma 1,5 roczku. A z chusteczek to poleca te z Hippa, bo tak samo dobry skład, bez zbędnej chemii i mają krótką datę ważności, kupowała je w Rossmanie. Dziewczyny, a Kocurro udziela się gdzieś jeszcze na innym wątku ? Mam nadzieję, że u nich jest wszystko dobrze ![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- I tak Octenisept i Bepanten Do pielęgnacji jak coś wyjdzie
|
|
#3935 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kocuro przepraszam Cię za tę inwigilację ale swoją długą nieobecnością stresujesz nas Mamy nadzieję, że mąż Cię zabrał na jakieś wypasione wakacje i nie masz czasu po prostu tu nic pisać *** Zamiast chusteczek ja polecam duże płatki kosmetyczne i wodę. Na bardzo wrażliwą pupę mojej córki to było najlepsze rozwiązanie. Chusteczki używałam na wyjścia. |
|
|
|
|
#3936 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny zasnęłam drugi raz i dopiero się obudziłam
![]() Glowa aż mnie boli |
|
|
|
#3937 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.srokao.pl/2015/06/analiza...nawilzane.html - chusteczki nawilżane polecam lekture :d
http://www.srokao.pl/2011/06/analiza...ce-kapiel.html - kosmetyki do kąpieli http://www.srokao.pl/2015/08/analiza-dzidzius.html http://www.srokao.pl/2011/10/analiza...-kremy_15.html - kremy http://www.srokao.pl/2013/02/analiza...la-dzieci.html - oliwki
______________________ W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca Edytowane przez misia880 Czas edycji: 2016-01-19 o 10:02 |
|
|
|
#3938 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja właśnie wracam do męża, do domku po tygodniowym "urlopie" u rodziców
Jeszcze tylko 3,5 godziny pociągiem ![]() Cytat:
Pracowałam w żłobku, to pamiętam, że chusteczki szybko się zużywały, więc chyba lepszy interes z tymi płatkami KOCURO ODEZWIJ SIĘ!
|
|
|
|
|
#3939 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej hej
![]() Powodzenia dla wizytujących!! Ja od siebie do pielęgnacji maluszksa polecam Babydream. Coś do kąpieli, szampon do włosków (jeśli będą ) i coś do smarowania ciałka. Ja używałam balsamu, bo oliwka mnie denerwowała Do pupy świetnie sprawdziła się Ziajka (maść pośladkowa), a w razie odparzeń Sudocream. Na kikut pępowinowy Octanisept (można nim sobie też spryskiwać ranę po porodzie w razie szycia). Co do chusteczek nawilżających - w ostateczności. Lepiej przemywać pupę nasączonymi w wodzie płatkami kosmetycznymi/zwykłymi chusteczkami, a jak komuś chce się prać - pieluchą tetrową. A już na pewno zrezygnować z nawilżających chusteczek w razie odparzenia pupy, bo pogarszają sprawę. No i ostatni punkt pielęgnacji - kremik na buzię przy spacerach - w naszym przypadku w lato z filtrem 50, a w zimę chroniący od wiatru i zimna. No i chyba tyle ![]() Jeszcze mi się przypomniało - jak zauważyłam, że małej wychodzi ciemieniucha to smarowałam ją olejkiem kokosowym i zaraz zeszło. Czasem (tak raz na dwa tygodnie) nakładam jej olejek kokosowy na włosy i są śliczne
Edytowane przez __Veronique Czas edycji: 2016-01-19 o 10:42 |
|
|
|
#3940 |
|
Konto usunięte
|
Po lekturze bloga Sroki utwierdzam się w przekonaniu, że woda i płatki to najlepszy wybór. Codziennie rano można sobie przygotowywać miseczkę wody, można dodać rumianek, olej lniany, glicerynę itp i używać do przemywania. Bez konserwantów, perfum, i innego syfu. I pewnie taniej.
|
|
|
|
#3941 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3942 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje za informacje i linki co do kosmetyków i skorzystam z babydream i do pupy też myślę że najlepsza będzie woda i płatki ![]() Zastanawiam się czy już nie poprać wszystkich ciuszków co dostałam i kupiłam, poprasować i je schować do szafki Będzie już przygotowane. Co do mieszkania to miałam oglądać o 13 a babeczka przełożyła na 19 co mi nie jest na rękę bo po nocy chodzić na obcym terenie może być ciężko, ale trudno jakoś sobie radę dam. Dzisiaj miałam chore sny... dosłownie wszystko na raz mi się śniło :/ skąd takie głupoty się śnią ![]() Trzymam kciuki za wizytujące mamusie
|
#3943 |
|
Rozeznanie
|
Witam was mamusie
![]() Ja jak zwykle niedawno wstałam po nie przespanej nocy i oczywiście poranku z przygodami w toalecie. 18 tydzień i 2 dnia a mnie nadal męczą poranne wymioty ![]() ![]() ![]() ![]()
|
#3944 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a jakiś produktów to kąpieli używacie ?
Bo ja np Ziaji koziego mleka i uważam że skóra jest super nawilżona ![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Im dłużej Kocuro się nie odzywa tym bardziej się o nią martwię. Kobito daj znać co u Ciebie
|
|
#3945 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3947 | |
|
Ania
|
Cytat:
nie ma znaczenia dla mnie firma nie bede wariowac, skora jest ok, wiec nie narzekam A powiem Wam, ze po drugiej infekcji w ciazy przestałam w ogole stosowac zel do higieny intymnej i odpukac mam spokoj.. Przed ciaza też tak mialam, czeste infekcje i jak rezygnowalam z zeli do intymnej to bylo ok.. Wiec uzywam tego, co i do mycia ciala
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#3948 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A do higieny intymnej lubie facelle z rossmanna Nigdy nic mi po niem nie było, a zdarzało się, że inne mnie uczulały
|
|
|
#3949 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o kosmetyki, to ja również używam Babydream. Ale nie ma co robić zapasów, bo różnie ze skórą może być. Do pępka octinosept, do pupy bepanthen, linomag albo sudocrem. Ja chusteczek używałam różnych. Po siku to płatkami i wodą, ale nie wyobrażam sobie jakiejś wstrętnej kupy czy smółki wycierać płatkami
obecnie używamy dady sensitive (do podcierania tyłka tylko). Nie za mokre, nie za suche. Dla mnie w sam raz. Któraś pisała o olejku kokosowym na włosy u dziecia - ale to zostawić na włosach czy nałożyć i zmyć. Może też wprowadzę
|
#3950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3951 |
|
Wtajemniczenie
|
Kociak, jeśli chodzi o ciemieniuchę - to jak się pojawiła to smarowałam to miejsce, zostawiałam na jakąś godzinkę może, i wyczesywałam delikatnie szczotką do włosów. Natomiast potem wpadłam na pomysł, że jeśli olejek kokosowy sprawdza się u mnie na włosach, to czemu by nie zadbać o włoski u takiej małej dziewuszki?? I nakładam jej na całe włosy tak na dwie godzinki przed kąpielą, a potem myjemy normalnie szamponem.
Jeszcze co do chusteczek nawilżających - na początku używałam tych z biedronki Fitti (taki trójpak za dychę, dobry skład), ale ja tylko po kupce ich używałam, po siku myłam pupke czystą wodą i płatkami, natomiast tż używał ich przy każdej zmianie pieluszki, niezależnie od tego co tam zobaczył. A jak mała troszkę podrosła i sie zrobiła łatwiejsza w obsłudze (albo to my się przestaliśmy bać?? ), to przy każdej zmianie pieluszki wsadzamy pupę pod bieżącą wodę i już ![]() Też mnie martwi nieobecność Kocuro.... Tak samo jak czasem myślę o Sophie.... Ona też tak nagle zniknęła, pamiętam, że była przed wizytą, pisała o pierwszych kopniaczkach a potem nagle cisza nieładnie dziewczyny robią
|
|
#3952 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A płatkami spokojnie można wytrzeć pupę po kupie tylko trzeba kupić te duże, nie takie jak do zmywania makijażu ![]() Sophie zniknęła po tej aferce z Platanoides, gdzie zwróciła jej uwagę na nieempatyczne podejście, a potem dostała upomnienie od admina. Pewnie to był powód. |
||
|
|
|
#3953 |
|
Zadomowienie
|
Znowu wczoraj zasnęłam z Sarcią i nie zdążyłam włączyć kompa, a pisanie z kom mnie męczy. Dziękuję bardzo za kciuki Z dzidzią wszystko w porządku ![]() No i pan doktor też widzi dziewczynkę, więc nie sądzę by coś jej miało jeszcze urosnąć ![]() U mnie też wszystko ok, bo prosiłam doktorka o sprawdzenie szyjki, zmierzył i ma coś ponad 3cm, więc wszystko w porządku, ufff Lecę teraz powiesić pranie, a potem trochę pocytuję, bo mam zaległości, na razie!
|
|
#3954 |
|
Zadomowienie
|
Lawendowe dady jak dla mnie smierdza. Wole niebieskie i zielone
Cierpliwość gratulacje! |
|
|
|
#3955 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
|
|
#3956 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Twój obiad bardzo apetycznie brzmi, napisz proszę coś więcej o tym sosie, ze śmietaną czy jak? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Motylek1984 - pytanie może głupie, ale kompletnie się nie orientuje, kupujesz 2 łóżeczka czy jest jakieś podwójne dla bliźniaków? O wózkach wiem, że są, ale nie wiem jak z resztą.
|
|
|
#3957 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo na Kocuro dalej czekam ![]() Cytat:
|
|
|
#3958 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, w końcu sie ogarnelam po niedzielnej imprezie
wszystko fajnie wyszlo, a corka wybrala kasiore (5zl) i wrzucila do kieliszka 😂 różaniec i książkę wywaliła 😁 musze Was troszkę ponadrabiać. Ale co do kosmetyków to my uzywamy emollium, teraz do kąpieli mmamy ziaje do skory atopowej i jest w miare ok raz miałyśmy hipp i od razu wysypka byla..
|
|
|
|
#3959 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
), potem złapała się za książkę i kase, a korek po winie zostawiła nietknięty
|
|
|
#3960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hahaha, wiedziała do kogo z tym pobiec 😁 Moja mala lubię wszelkie ukladanki, budowanie wiezy, nakładanie kubeczków itd, pewnie stad jej sie skojarzylo, żeby piątaka wsadzić do kieliszka 😁 byliśmy tez na sesji, moja mama odbierze zdjęcia i foto -książki w piatek, ale nie wiem kiedy ja je zobaczę, a strasznie ciekawa jestem 😁 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.

ciekawe czy mi auto odpali ;/

ja osobiście nie wiem jak to jest, ale od wielu mam to słyszę 

cały dzień w pracy siedziałam z rozpiętymi
i to tak w dosłownie kilka dni - jeszcze z 10 dni temu bez problemu mogłam je wcisnąć a teraz wcisnąć wcisnę, ale nie siądę. A brzuch niby większy, ale na ciążowy to nie wygląda

Mamy nadzieję, że mąż Cię zabrał na jakieś wypasione wakacje i nie masz czasu po prostu tu nic pisać 

nieładnie dziewczyny robią
Z dzidzią wszystko w porządku