Mamusie czerwcowe 2016 cz.2 - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-19, 12:22   #3961
201711281320
Konto usunięte

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.2

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
No właśnie też chciałam poruszyć ten temat. Zmieniłyście jakieś rzeczy/nawyki na bardziej eko (może mnie czymś zainspirujecie) czy nie zwracacie na to uwagi albo uznajecie za bezsensowne? Ja:
  1. od początku ciąży używam naturalnego deo,
  2. dziś zmieniłam płyn do naczyń na eko (zapomniałam, że go mam),
  3. zdenkowałam obecny krem na noc - w szafce mam 2 eko sięgnę po któryś,
  4. w dzień używam filtra (od kilku lat) - na ciążę wymieniłam Ziaję Med na bezpieczniejsze filtry - Uriage i Bioderma,
  5. chciałam jeszcze tabletki do zmywarki eko, ale nie mogę ich znaleźć ostatnio w Rossie.
Ja właściwie nic nie zmieniłam. Kosmetyki stosuję te same. Wiadomo, zrezygnowałam z alkoholu, wychodzę z pomieszczenia w którym ktoś pali i staram się zdrowiej odżywiać. Niestety słodyczy nie potrafię sobie odmówić

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Mówisz? Też o tym myślałam, ale w sumie to było już trochę po aferze, a widziałam, że nas Sophie przez jakiś czas podczytuje.... No nic, pozostaje nam wierzyć, że wszystko u niej w porządku Bo na Kocuro dalej czekam
No tak mi się wydaje...

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
Hej, w końcu sie ogarnelam po niedzielnej imprezie wszystko fajnie wyszlo, a corka wybrala kasiore (5zl) i wrzucila do kieliszka 😂 różaniec i książkę wywaliła 😁 musze Was troszkę ponadrabiać.
Dobra jest
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 12:24   #3962
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Hahaha, wiedziała do kogo z tym pobiec 😁

Moja mala lubię wszelkie ukladanki, budowanie wiezy, nakładanie kubeczków itd, pewnie stad jej sie skojarzylo, żeby piątaka wsadzić do kieliszka 😁 byliśmy tez na sesji, moja mama odbierze zdjęcia i foto -książki w piatek, ale nie wiem kiedy ja je zobaczę, a strasznie ciekawa jestem 😁
Moja też wszystko do wszystkiego wkłada, taki etap u nich. Do tego stopnia lubi takie zabawy, że przed świętami wsadziła mi telefon do miski z lukrem, TO BYŁ MOMENT, a ja siedziałam koło niej, nie wiem po kim ona taka szybka, że nie zdążyłam zareagować!

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 12:38   #3963
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Moja też wszystko do wszystkiego wkłada, taki etap u nich. Do tego stopnia lubi takie zabawy, że przed świętami wsadziła mi telefon do miski z lukrem, TO BYŁ MOMENT, a ja siedziałam koło niej, nie wiem po kim ona taka szybka, że nie zdążyłam zareagować!

O tak, jesli chodzi o brojenie, to ich szybkość działania jest zniewalająca 😂 tak samo jak uciekanie przed/po kąpieli na golasa 😁 a ze moja mala spi w ciagu dnia tylko 30-40 min to juz w ogóle się zastanawiam, skąd czerpie energie
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 12:38   #3964
Evelinke
Zakorzenienie

Dziewczyny, ja proszę o mocne kciuki dzisiaj, bo mamy usg na 18 i to te dokładne, więc mam nadzieję, że z Malutką jest wszystko dobrze i lekarz nie znajdzie niczego niepokojącego

Kurczę, mam większego stresa niż przed transferem

Oczywiście, za dziewczyny, które wizytują razem ze mną też ogromne kciuki od Nas

Evelinke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 12:42   #3965
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Evelinke Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja proszę o mocne kciuki dzisiaj, bo mamy usg na 18 i to te dokładne, więc mam nadzieję, że z Malutką jest wszystko dobrze i lekarz nie znajdzie niczego niepokojącego

Oczywiście, za dziewczyny, które wizytują razem ze mną też ogromne kciuki od Nas

Mocno trzymam kciuki ! Będzie dobrze, nie stresuj sie !
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 12:44   #3966
olinka012
Zadomowienie

Trzymam mocno! I daj znać koniecznie
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 12:44   #3967
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:

Trzymamy kciuki, tak jak pisze ewka555, nie ma się co stresować i zatruwać złymi myślami, na pewno będzie dobrze

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 12:47   #3968
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
O tak, jesli chodzi o brojenie, to ich szybkość działania jest zniewalająca 😂 tak samo jak uciekanie przed/po kąpieli na golasa 😁 a ze moja mala spi w ciagu dnia tylko 30-40 min to juz w ogóle się zastanawiam, skąd czerpie energie
To ja mojej zawsze zmieniam pieluchę na łóżku, oczywiście nigdy nie przygotuje od razu kremiku i świeżej pieluchy, i jak się dosłownie na sekunde odwrócę żeby je wziąć, to mała w tym czasie zeskakuje z łóżka i ucieka z tą gołą pupą z pokoju Drzemkę robi sobie w ciągu dnia jedną, ale za to śpi godzinkę albo dwie (zasypia między 11 a 13), a najwięcej energii ma na wieczór, kiedy pora spać

Cytat:

zaciśnięte

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 12:48   #3969
Evelinke
Zakorzenienie

Wiecie, jak to jest, człowiek nie chce się stresować, ale jednak coś tam się martwi

Oczywiście zdam relację, ale też czekam na wasze z wizytujących dzisiaj Madzia i Justyna

Evelinke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 12:50   #3970
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
hej!
Znowu wczoraj zasnęłam z Sarcią i nie zdążyłam włączyć kompa, a pisanie z kom mnie męczy.
Dziękuję bardzo za kciuki Z dzidzią wszystko w porządku Waży 260g, wierci się, serduszko bije (podsłuchiwaliśmy)
No i pan doktor też widzi dziewczynkę, więc nie sądzę by coś jej miało jeszcze urosnąć
U mnie też wszystko ok, bo prosiłam doktorka o sprawdzenie szyjki, zmierzył i ma coś ponad 3cm, więc wszystko w porządku, ufff

Lecę teraz powiesić pranie, a potem trochę pocytuję, bo mam zaległości,
na razie!
Super, że wszystko ok

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 12:50   #3971
201711281320
Konto usunięte

Eve Nie stresuj się, na pewno wszystko w porządku
Stary 2016-01-19, 12:55   #3972
Cierpliwosc
Zadomowienie

Uwaga, to będzie długi post
Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Co to się podziało , że takie nastawienie bojowe dzisiaj masz?
Nie miałam bojowego nastawienia, tylko to był bardzo smutny dzień dla mnie i nie chciałam Was zamęczać.
Za to u Ciebie wyczytałam, że przeprowadzka Cię czeka (trzymam mocne "kciuki: za znalezienie mieszkania-oby to dzisiejsze było ok) i trochę Ci zazdroszczę. Będziesz miała takie prawdziwe wicie gniazdka-super. I tak do tego podchodź, nadchodzi nowe w Twoim życiu i będzie świetnie, dasz sobie radę z urządzaniem mieszkania, a później z opieką nad maleństwem. Będziesz najlepszą mamą ever!
Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Witam czerwcowe mamusie niedawno znalazłam te forum i postanowiłam napisać co nie co o sobie i mojej ciąży. Mam nadzieję że będę z wami na bieżąco. Jestem w 17 tygodniu ciąży dalej nie wiem jaka jest płeć dziecka. Na pierwszych badaniach prenatalnym wyszło wszystko dobrze. Następne badanie mam 12.02 i mam nadzieję że już będzie widać płeć i zz dzieckiem również będzie wszystko dobrze. Niestety dalej borykam się z porannymi mdłościami i wymiotami od 6 tygodnia do chwili obecnej jak również męczące zgagi i bóle głowy. Brzuszek rośnie juro postaram się wrzucić zdjęcie. na wadze +1.7kg
Witam nową mamusię Współczuję tych porannych mdłości :glaszcze:
Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość

O fotelikach poczytajcie sobie też na blogu Osiem gwiazdek.
Też polecam tego bloga, dzięki panu proste mamy najbezpieczniejszy fotelik dla starszej córki, a dla malutkiej też kupimy coś z jego polecenia.
Tu też warto poczytać w tym temacie (ona tez poleca 8gwiazdek): http://mamygadzety.pl/10-punktow-o-t...samochodowego/
Cytat:
Napisane przez anuszka1984 Pokaż wiadomość
Hej

U mnie dziś po wizycie wszystko ok Wizyta bez usg, ale słyszałam serduszko Olusia przez detektor tętna Połówkowe mam już za 10 dni, także czekam spokojnie.
super, że wszystko ok i już niedługo kolejna wizyta
Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zostałam CIOCIĄ
Straszne to jest jak ktoś bliski rodzi,a tu trzeba siedzieć w domu i czekać na wieści. Czas się dłuży niemiłosiernie. Zawsze byłam po tej drugiej stronie i przyznam, że mniej się denerwowałam
Mam słodką bratanicę Alicję.

Moja bratowa się namęczyła, bo poród słabo postępował i po 36 h od odejścia wód dali jej kroplówkę. Po 4 godzinach było już rozwarcie 8 cm. i byłam pewna, że to już kwestia max. godziny a tu się akcja zatrzymała i znowu potrzebna była kroplówka. Po kolejnych 3 godzinach doszła do ostatniej fazy i parła biedna aż 1,20 h. No ale warto było się tyle męczyć
U nas pewnie by zostawili ale oni są w UK.
Gratulacje Ciociu
Dobrze, że napisałaś, że to w UK, bo wielkie oczy robiłam dlaczego jej nie zostawili, nie wywoływali porodu wcześniej i ostatecznie nie zrobili cc w niedzielę. Współczuję bratowej, musiała już nie mieć sił na koniec
Cytat:
Napisane przez CarycaKatharina Pokaż wiadomość
O matko tyle czasu? Prawie półtorej godziny parcia? Biedna ale grunt, ze dzidzia juz na świecie
też miałam tak długo parte przy I porodzie, ale odpoczywając po (jeszcze na porodówce) powiedziałam mężowi, że nie było tak źle i możemy mieć więcej dzieci
Cytat:
Ja od urodzenia Zuzię kąpie w płynie do kąpieli Hipp https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-kapieli-.html (obecnie opakowanie jest białe) Mała ma skórę wrażliwą, czasem bardzo suchą z różnymi szorstkimi zmianami. Próbowałam już nie raz innego płynu, ale u nas tylko ten się sprawdza. Jak skóra jest w tragicznym stanie to kąpie ją w Oilatum.
- Balsamów, ani kremów do buźki dość długo nie używałam, bo Zuzia na początku miała idealną skórę. Wyjątkiem był krem na dwór (rodziłam we wrześniu) i u nas sprawdził się Nivea "krem na każdą pogodę"
Teraz niestety przy kaloryferach bez balsamu ani rusz, bo skóra jest bardzo sucha i u nas najlepiej daje radę SVR Topialyse.
-Chusteczek nawilżanych używałyśmy najróżniejszych i praktycznie wszystkie były ok.
- Do pupy u nas niezastąpiony był zielony Linomag maść
Mamy bardzo podobne typy. Tyle tylko, że Sarita była tak sucha po porodzie, że zainwestowaliśmy ostatecznie w Emolium, ale potem był znowu Hipp, a teraz Babydream (ja go używam po goleniu nóżek)

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o kosmetyki, to ja również używam Babydream. Ale nie ma co robić zapasów, bo różnie ze skórą może być. Do pępka octinosept, do pupy bepanthen, linomag albo sudocrem. Ja chusteczek używałam różnych. Po siku to płatkami i wodą, ale nie wyobrażam sobie jakiejś wstrętnej kupy czy smółki wycierać płatkami obecnie używamy dady sensitive (do podcierania tyłka tylko). Nie za mokre, nie za suche. Dla mnie w sam raz.

Któraś pisała o olejku kokosowym na włosy u dziecia - ale to zostawić na włosach czy nałożyć i zmyć. Może też wprowadzę
Te dady to takie dostępne w dwóch wersjach zielonej i niebieskiej? Bo też używamy chusteczek z dady, ale nie tych zwykłych naturals (są dla mnie za mokre i odrzucają zapachem), ani takich newborn (jakieś dziwne są)
Z tym olejkiem kokosowym sama musze spróbować, gdzie kupujecie?
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 12:57   #3973
haneczkab92
Ania

Cytat:
hej!
Znowu wczoraj zasnęłam z Sarcią i nie zdążyłam włączyć kompa, a pisanie z kom mnie męczy.
Dziękuję bardzo za kciuki Z dzidzią wszystko w porządku Waży 260g, wierci się, serduszko bije (podsłuchiwaliśmy)
No i pan doktor też widzi dziewczynkę, więc nie sądzę by coś jej miało jeszcze urosnąć
U mnie też wszystko ok, bo prosiłam doktorka o sprawdzenie szyjki, zmierzył i ma coś ponad 3cm, więc wszystko w porządku, ufff

na razie!
Super, świetne wieści

Cytat:
Ja myślę, że można. Nie ma co przesadzać chyba

Sophie zniknęła po tej aferce z Platanoides, gdzie zwróciła jej uwagę na nieempatyczne podejście, a potem dostała upomnienie od admina. Pewnie to był powód.

Tak właśnie, to był powód, dla którego Sophie z nami nie ma.:/

Cytat:

Wiem, jak to jest, mimo, że wszystko jest ok, to człowiek sie stresuje
Na pewno wszystko jest w porządku, trzymam kciuki

I za pozostałe wizytujące tez trzymam kciuki

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 13:17   #3974
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:

Trzymam mocno za Ciebie i pozostałe wizytujące
Cytat:
To ja mojej zawsze zmieniam pieluchę na łóżku, oczywiście nigdy nie przygotuje od razu kremiku i świeżej pieluchy, i jak się dosłownie na sekunde odwrócę żeby je wziąć, to mała w tym czasie zeskakuje z łóżka i ucieka z tą gołą pupą z pokoju Drzemkę robi sobie w ciągu dnia jedną, ale za to śpi godzinkę albo dwie (zasypia między 11 a 13), a najwięcej energii ma na wieczór, kiedy pora spać

zaciśnięte
Nie wiem co te dzieci mają z bieganiem na golasa, ale moja robi identycznie, jak tylko jest okazja, to daje w długą z goła dupką

Ewka555 czyli I urodzinki udane?

Prośba do wszystkich posiadaczek rogali/poduszek/kojców do spania dla ciężarnych: jaką możecie mi polecić firmę/model?
Coraz niewygodniej mi się śni i postanowiłam zainwestować, w I ciąży nie miałam, ale pod koniec było mi bardzo ciężko ułożyć się do snu. A teraz boli mnie kręgosłup, więc muszę szybko kupić coś, co pomoże.
Stary 2016-01-19, 13:18   #3975
agusiia69
Zakorzenienie

Witajcie

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujące dziołchy

Ja mam wizytę jutro i pojutrze Już się nie mogę doczekać. Jutro zaczynam 20tc, a ja nadal nie wiem kto mieszka w moim brzuchu Skoro się jeszcze nie ujawniła płeć, czyli może to mała wstydzioszka Marzy mi się dziewczynka, ale co będzie to ma być, byle zdrowe

Ruchów chyba nie czuję wydawało mi się, że je czuje, ale to chyba nie to Łożysko mam na przedzie, więc wiem, że mogę je poczuć później. Tym bardziej, że to moja pierwsza ciąża

Od tygodnia nie kuje mnie macica ani nie mam skurczy, więc chyba luteina i nospa pomogły Od wczoraj nie biorę leków, więc zobaczymy co dalej

Póki co się wizytami nie stresuje, ale pewnie jutro się zacznie:P
Stary 2016-01-19, 13:20   #3976
Cierpliwosc
Zadomowienie

Idę wreszcie coś zrobić, bo się obijam dziś okropnie
Stary 2016-01-19, 13:41   #3977
Asiek121
Zakorzenienie

Cytat:

Ojeju, jak zimno! Czyżby Suwałki? U mnie na południu dzisiaj rano było -8.
Ludzie poprzyjeżdżali na ferie, wszędzie ścisk i korki

Zazdroszczę, ja już przykładnie w pracy na Wizażu
Dolny Śląsk , Jelenia Góra :P

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

No widze po opiniach i składach, że kosmetyki Rossmanowskie przebijają wszystko

a co do chusteczek z Biedronki, próbowałbyście te Fitti niebieskie ? Kupiłam sobie paczkę (ułatwiaja mi życie sprzatanie mycie butów haha )

i jak dla mnie pachną cudownie i są super nawilżone, nie za mokre i nie za suche w sam raz ale nie wiem jak będą sie sprawować na delikatnej skórze dzidzi

Edytowane przez Asiek121
Czas edycji: 2016-01-19 o 13:50
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 13:46   #3978
Honcia
Zakorzenienie

Dzień doberek Mamusiom

Cierpliwość gratuluje udanej wizyty i zdrowego dzidziusia
A jeśli będziesz miała znów zły dzień to zamęczaj nas śmiało Od tego tu jesteśmy żeby się na wzajem wspierać i podnosić na duchu

Trzymam kciukasy za wizytujące dziś

Moje bobo wczoraj znów było aktywne i jestem już pewna, że to ono się dobija do matki

Mój szanowny małżonek wybrał imię dla synka: Sławek. Mnie się też bardzo podoba więc jeśli będzie chłopiec to imię mamy wybrane. Imiona dziewczyńskie nadal są kwestią sporną

Jeśli chodzi o kosmetyki dla mnie to nic nie zmieniałam. Używam tych sprzed ciąży. Zmieniłam jedynie żel intymny do tamten zaczął mnie podrażniać.

A dzidziusiowi na początek kupię Oilatum. Siostra używała i była bardzo zadowolona. A potem zobaczymy, mam nadzieję, że dziecko nie odziedziczy problemów skórnych po Tżcie bo było by kiepsko...

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 13:51   #3979
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
hej!

na razie!
Super ze wszystko ok

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Cytat:

Trzymam kciuki!
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 14:00   #3980
201711281320
Konto usunięte

Dziewczyny widziałyście? Tej babie co powiedziała " Nie za gorąco ci?" to bym normalnie do d..y nakopała. W ogóle tyle ludzi przeszło obojętnie.... Masakra
https://www.youtube.com/watch?v=BrW_62y_HM8
Stary 2016-01-19, 14:10   #3981
Asiek121
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny widziałyście? Tej babie co powiedziała " Nie za gorąco ci?" to bym normalnie do d..y nakopała. W ogóle tyle ludzi przeszło obojętnie.... Masakra
normalnie nóż w kiesznii sie otwiera
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 14:15   #3982
haneczkab92
Ania

Cytat:
Powiem Wam, ze niestety obojetnosc w dzisiejszych czasach jest coraz wieksza:/

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 14:26   #3983
olinka012
Zadomowienie

Chrystusie (('

Do kąpieli dobrze jest tez dać dzidzi kilka kropel oleju lnianego cudownie nawilża i odzywia skore
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 14:33   #3984
LaLaRe87
Rozeznanie

Cytat:
Wiecie, jak to jest, człowiek nie chce się stresować, ale jednak coś tam się martwi

Oczywiście zdam relację, ale też czekam na wasze z wizytujących dzisiaj Madzia i Justyna

bardzo mocno trzymam kciuki

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Cierpliwosc, ja polecam Motherhood, zwykłą (są jeszcze premium - nie wiem czym się różni)

http://motherhood.pl/sklep/kojec-motherhood-2

dokupiłam sobie na stronie SMYKA drugi pokrowiec w promocji za bodajże 34zł a poduchę udało mi się odkupić od znajomej, która używała go bedąc w szpitalu - jak nówka sztuka i to za 60zł, nie za 150 śpię w rogalu od ok. miesiąca, jestem zachwycona... a miałam problemy z nocnym budzeniem się...

któraś z Was pisała o tym, czy zmieniłyśmy nawyki w ciąży i używamy bardziej eko / naturalnych rzeczy. U mnie nie było to uwarunkowane ciążą tylko kilka lat temu zaczeły mi się delikatne uczulenia, problemy z cerą. Powoli zaczęłam wymieniać wszelkie kosmetyki na naturalne od szamponów (bez SLS, polecam rosyjskie kosmetyki Planeta Organica), przez mydła (mi służy Aleppo oraz wszelkie oliwkowe przywożone w dużych ilościach z wycieczek - robię zapas na wiele miesięcy ), podkłady (naturalne Annabelle Minerals, o czym już kiedyś pisałam), stosuję qwszelkiego rodzaju oleje na ciało, włosy, zamiast balsamów przede wszystkim np. arganowy, kokosowy nierafinowany, z awokado, migdałowy, z owoców amli ; do rzęs używam jedynie oleju rycynowego - efekt można znaleźć na fotkach z instagramu (są w 100% naturalne), kremy również naturalne, staram się unikać parabenów, barwników, perfumowanych bubli - b. lubię linię polskich kosmetyków firmy Sylveco; no i chyba to tyle z grubsza o pielęgnacji, Wydaję na te rzeczy dużo mniej pieniędzy niż jakbym miała kupować drogeryjne bubelki

a w ciąży 'dorzuciłam' do pakietu kosmetycznego palmersa (skoncentrowane masełki i balsam oraz oliwkę przeciw swędzeniu skóry), olejek babydream (b. dobry naturalny skład). Lubię również kosmetyki marki Organique, chociaż ceny powalają to zawsze staram się miećdwa balsamy do ciała z masłem shea, które pachną obłędnie np. grecki, magnolia, habibi czy afryka... oj oj mniam

Moja Marcelinka

Edytowane przez LaLaRe87
Czas edycji: 2016-01-19 o 14:41
LaLaRe87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 15:00   #3985
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Ewelinka będzie wszystko dobrze!!!

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
Nie miałam bojowego nastawienia, tylko to był bardzo smutny dzień dla mnie i nie chciałam Was zamęczać.
Za to u Ciebie wyczytałam, że przeprowadzka Cię czeka (trzymam mocne "kciuki: za znalezienie mieszkania-oby to dzisiejsze było ok) i trochę Ci zazdroszczę. Będziesz miała takie prawdziwe wicie gniazdka-super. I tak do tego podchodź, nadchodzi nowe w Twoim życiu i będzie świetnie, dasz sobie radę z urządzaniem mieszkania, a później z opieką nad maleństwem. Będziesz najlepszą mamą ever!
Cierpliowści też jesteśmy od tego żebyś nas zamęczała zawsze lepiej się wygadać niż trzymać w sobie. Mnie to zawsze pomagaWięc następnym razem wal prosto z mostu

Co do mieszkania to się okaże czy uda Nam się znaleźć tak żeby Nas cenowo było stać. Wiesz to wynajem :/ więc do swojego urządzania gniazda daleka droga. Ale podjęliśmy taką decyzję i trzeba to zrobić.
Stwierdziłam że nie mogę nie których rzeczy ciągle odkładać bo coś tam... i też muszę się liczyć z zdaniem Tż.

O tak z tym nowym w życiu to się dużo zmieni i mam nadzieje że wszystko na lepsze

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Cytat:

Prośba do wszystkich posiadaczek rogali/poduszek/kojców do spania dla ciężarnych: jaką możecie mi polecić firmę/model?
Coraz niewygodniej mi się śni i postanowiłam zainwestować, w I ciąży nie miałam, ale pod koniec było mi bardzo ciężko ułożyć się do snu. A teraz boli mnie kręgosłup, więc muszę szybko kupić coś, co pomoże.
ja mam z tej firmy Motherhood rogala i jestem bardzo zadowolona ale wiem że dziewczyny tez miewają inne.

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość

Ruchów chyba nie czuję wydawało mi się, że je czuje, ale to chyba nie to Łożysko mam na przedzie, więc wiem, że mogę je poczuć później. Tym bardziej, że to moja pierwsza ciąża
agusia ja też myślałam że te moje burczenia w brzuchu to ruchy, ale jednak nie więc Czekamy Cierpliwe na ten moment

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Cytat:
obojętność ludzka nie zna granic

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 15:06   #3986
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
Dolny Śląsk , Jelenia Góra :P
Witam krajankę, nie wiedziałam, że w rodzinnych stronach takie mrozy, rozmawiałam z rodzicami w weekend to nic nie mówili, tylko mam wysłała fotę z dużą ilością śniegu.

Cytat:
Napisane przez LaLaRe87 Pokaż wiadomość
któraś z Was pisała o tym, czy zmieniłyśmy nawyki w ciąży i używamy bardziej eko / naturalnych rzeczy. U mnie nie było to uwarunkowane ciążą tylko kilka lat temu zaczeły mi się delikatne uczulenia, problemy z cerą. Powoli zaczęłam wymieniać wszelkie kosmetyki na naturalne od szamponów (bez SLS, polecam rosyjskie kosmetyki Planeta Organica), przez mydła (mi służy Aleppo oraz wszelkie oliwkowe przywożone w dużych ilościach z wycieczek - robię zapas na wiele miesięcy ), podkłady (naturalne Annabelle Minerals, o czym już kiedyś pisałam), stosuję qwszelkiego rodzaju oleje na ciało, włosy, zamiast balsamów przede wszystkim np. arganowy, kokosowy nierafinowany, z awokado, migdałowy, z owoców amli ; do rzęs używam jedynie oleju rycynowego - efekt można znaleźć na fotkach z instagramu (są w 100% naturalne), kremy również naturalne, staram się unikać parabenów, barwników, perfumowanych bubli - b. lubię linię polskich kosmetyków firmy Sylveco; no i chyba to tyle z grubsza o pielęgnacji, Wydaję na te rzeczy dużo mniej pieniędzy niż jakbym miała kupować drogeryjne bubelki

a w ciąży 'dorzuciłam' do pakietu kosmetycznego palmersa (skoncentrowane masełki i balsam oraz oliwkę przeciw swędzeniu skóry), olejek babydream (b. dobry naturalny skład). Lubię również kosmetyki marki Organique, chociaż ceny powalają to zawsze staram się miećdwa balsamy do ciała z masłem shea, które pachną obłędnie np. grecki, magnolia, habibi czy afryka... oj oj mniam
To ja pytałam . Generalnie też lubię oleje, ale na moją AZS-ową skórę czasami najlepiej działają kremy z mocznikiem na neutralnej bazie. Z Sylveco mam właśnie Biolaven, ale nie próbowałam jeszcze.

Pod kątem ciąży myślałam jeszcze o zamówieniu masła shea i zrobieniu śmietanki z dodatkiem płynnych olejów np. jojoba (ponoć bardzo dobry na rozstępy), ze skwalanem itd. - jak będę już na wolnym muszę się za to wziąć.

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 15:39   #3987
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
No właśnie, chyba jest tak jak pisze chudziaszek, skoro masz L4 z wpisem, że możesz chodzić to chyba nie ma problemu?

Widzę, że lubimy podobne smaki, bardzo lubię garam masalę, kumin, jedzenie hinduskie, tajskie (zielone curry, tajska zupa kokosowa z trawą cytrynową, kaffirem itd., pad thai), ale też bardziej Bliski Wschód typu hummus, baba ghanoush. Odkąd nauczyłam się je przyrządzać często jemy takie rzeczy w domu, jest taniej niż na mieście, ale też lubię chodzić do restauracji, aby szukać nowych smaków, szczególnie w Warszawie jest duży wybór kuchni świata. Śmiałam się, że po takiej diecie moje dzieci będą smakoszami. Mój mąż lubi bardziej tradycyjne jedzenie, więc ostatnio na jego życzenie placki ziemniaczane ze śmietaną (dla mnie sojową), łososiem i koperkiem, a dziś po prostu mielone obowiązkowo z wielką michą surówki z marchewki.

Napisz proszę co Ci zapisała zapobiegawczo. Ja niestety walczę, non stop biorę probiotyki i smaruję się żelem Provag, który zawsze mi pomagał, wycieram się ręcznikiem papierowym, prasuję majtki, a tu d.u.p.a i dziadostwo powraca. Lekarka powiedziała, że widocznie taka moja natura w ciąży, ale i tak mnie to wq....wia (sorki za przekleństwa, ale już nie mam siły z dziadostwem walczyć).

Twój obiad bardzo apetycznie brzmi, napisz proszę coś więcej o tym sosie, ze śmietaną czy jak?

Też sprawdzałam Kocurro i od tego czasu nic nie pisała. Tak jak piszesz, oby to tylko jej brak czasu i miejmy nadzieję, że wszystko w porządku.

Powodzenia w szukania mieszkania. W ciąży te sny to ponoć normalne. Mi się skończyły w drugim trymestrze, a może bardziej przez to, że pojechałam do domu i z tatą miałam dobry kontakt, więc się uspokoiłam, czego i Tobie życzę.

No właśnie też chciałam poruszyć ten temat. Zmieniłyście jakieś rzeczy/nawyki na bardziej eko (może mnie czymś zainspirujecie) czy nie zwracacie na to uwagi albo uznajecie za bezsensowne? Ja:
  1. od początku ciąży używam naturalnego deo,
  2. dziś zmieniłam płyn do naczyń na eko (zapomniałam, że go mam),
  3. zdenkowałam obecny krem na noc - w szafce mam 2 eko sięgnę po któryś,
  4. w dzień używam filtra (od kilku lat) - na ciążę wymieniłam Ziaję Med na bezpieczniejsze filtry - Uriage i Bioderma,
  5. chciałam jeszcze tabletki do zmywarki eko, ale nie mogę ich znaleźć ostatnio w Rossie.

Motylek1984 - pytanie może głupie, ale kompletnie się nie orientuje, kupujesz 2 łóżeczka czy jest jakieś podwójne dla bliźniaków? O wózkach wiem, że są, ale nie wiem jak z resztą.
Hej, będziemy mieć dwa, nie kupujemy nowych bo dostaniemy, identyczny model, tylko odcień ciut sie różni, ochraniacze też kupie z takim samym wzorem tylko różne kolory.
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 15:44   #3988
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie dziś po wizycie wszystko ok Wizyta bez usg, ale słyszałam serduszko Olusia przez detektor tętna Połówkowe mam już za 10 dni, także czekam spokojnie.
super

Cytat:
Dziewczyny zostałam CIOCIĄ
Straszne to jest jak ktoś bliski rodzi,a tu trzeba siedzieć w domu i czekać na wieści. Czas się dłuży niemiłosiernie. Zawsze byłam po tej drugiej stronie i przyznam, że mniej się denerwowałam
Mam słodką bratanicę Alicję.

Moja bratowa się namęczyła, bo poród słabo postępował i po 36 h od odejścia wód dali jej kroplówkę. Po 4 godzinach było już rozwarcie 8 cm. i byłam pewna, że to już kwestia max. godziny a tu się akcja zatrzymała i znowu potrzebna była kroplówka. Po kolejnych 3 godzinach doszła do ostatniej fazy i parła biedna aż 1,20 h. No ale warto było się tyle męczyć
grtulacje ciociu

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Wypisałam sobie wszystko z listy i znalazłam jednego sprzedającego na allegro co ma prawie wszystko i bez kosmetyków dla dzidzi, piżam, szlafroka i biustonoszy do karmienia wyszło mi 465 zł.

Nie mam pojęcia jakie są najlepsze kosmetyki dla niemowląt tutaj dziewczyny proszę o info
ja miałam różne kosmetyki, ale to bardziej na zasadzie, że miałam dużo próbek i część nawet oddałam koleżance

Cytat:
hej!

na razie!
barawa za wizyte

Cytat:

kciuki

ja dziś byłam u hepatologa i wyniki ok, wizyta za 2 miesiące kolejna

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 15:50   #3989
monini2507
Zakorzenienie

Hej
Mam dziś wolne to się odezwę a co
Trzymam kciuki za wizytkujące dziś dziewczyny bardzo mocno .
Widzę że temat kosmetyków na tapecie no to poczytam sobie trochę i zagłębię się w temat
U mnie ruchy maluszka są szczególnie odczuwalne ran i wieczorkiem w ciągu dnia jakoś tak bardzo nie czuję może przez to że jestem zbyt zajęta żeby sie w to wsłuchać. Moja wizyta dopiero za 10 a ja już nie mogę się doczekać tak dawno nie widziałam mojego maleństwa.
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 15:51   #3990
motylek1984
Zadomowienie

Kochane, mocno trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty :-D.
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości