|
|
#2071 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II
Cytat:
ja mialam tak przesunięte dolne zęby (tj.nie mialam dolnej dwojki i na srodku na dole zamiast przerwy miedzy zebami- mialam srodek zeba) i wlasnie dlatego zdecydowalam sie zalozyc aparat ciekawe uzasadnienie: "Since I had one of my lower centrals pulled, the whole red/white/blue thing works out really well - no overlapping of colors!" ![]() dla nowych dziewcząt: na zdjeciach na tej stronie pokazany jest metalowy aparat na dole, a porcelana na gorze. mozecie sie przyjrzec czym sie roznią. nie widze u niej jakichs szczegolnych odbarwien, napisala tylko,ze od herbatki jej ligaturki zżółkły.. |
|
|
|
|
#2072 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A tego kosmetycznego to zeczywiscie prawie nie widac ja takiego nie mam, ale widziałam juz u paru ludków takiego
|
|
|
|
|
#2073 |
|
Rozeznanie
|
ale troche to dziwnie wyglada, żeby zamias przerwy na srodku miec zeba
fakt ze na dole tak to sie nie rzuca ale i tak to dziwne
|
|
|
|
#2074 |
|
Rozeznanie
|
Ja też nie miałam dużej wady, a jednak się zdecydowałam. Pozazdrościłam tym co juz to przeszli i mają idealne uśmiechy
. Jedno to to, że będziesz miała idealnie poustawiane ząbki w łuku, a drugie to to ze orto popracuje rownież nad kształtem ząbków żeby były idealne Ja miałam szerokie i krótsze niz reszta jedynki, a aparatem można zdziałać cuda.Aparat to inwestycja w swoje zdrowie i wyglad, naprawdę warto się przemeczyć .Zamieszczam fotkę przed i po miesiącu noszenia aparatu. |
|
|
|
#2075 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie też tak myślę że będę musiała... no bo jak go sprowadze...no ale czekam na wypowiedzi innych jesce
Ale właśnie jestem ciekawa czy na całej szczęce będę musiała skoro właśnie tylko jeden ząbek mam krzwy hm...nenwiem....
|
|
#2076 |
|
Zakorzenienie
|
no na calej calej
mialam podobna wade tlyko chyba bardziej zabki sie nachodzily.. zapraaszam na photobloga
|
#2077 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a wada rzeczywiscie nie byla duza
|
|
|
#2078 |
|
Raczkowanie
|
Acha a czytałam że aparat tylko na stałych trza mieć a jak mi wyrwie tego mleczaka co niby mam poplątanego to mi jesce jeden mleczak zostanie tez kiel ale tam nic nie rosnie...nawet sie nie rusza najwyrazniej hcce jesce u mnie troche pobyc ale co wyrwa mi tez i co bede miala szpare..?
|
|
#2079 |
|
Raczkowanie
|
A właściwie to niewiem czy ten drugi kieł to mleczak etraz tak sie przygladam i nie pamietam czy to stały czy mleczak hm po czy to rozpoznać...?
|
|
#2080 |
|
Zakorzenienie
|
najlepiej spr palcem po dziasle czy czujesz korzen jesli jest korzen dziaslo bedzie wybulone
|
#2081 |
|
Raczkowanie
|
Nie jest wybulone gładko jest przynajmnije tak mi sie wydaje...wiec to chyba mleczak
|
|
#2082 |
|
Zakorzenienie
|
takei rzeczy
![]() zrobie i wkleje
|
|
|
|
#2083 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie neistety w gre wchodza wyciagi,ktorych nosic nie daje rady bo oi 2 dniach noszenia mamm np 4 afty jak teraz, mija tydzien- ja je musze wyleczyc i znowu to samo i od nowa
w takim razie bede nosila aparat 10 lat ![]() dlatego tez rezygnuje wczesniej bo mam go dosc i usmiechu jak z beverly hills 90210 nie musze miec ![]() problem w tym,ze mi sie szczeka skrzywila i z 1 strony spada w dol- pokaze na zdjeciach
|
|
|
|
#2084 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2085 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, teraz mi się trudno przestawić na zwykłe pasty , a co do wady to tak na oko to mała, ale jak sie okazało po wyliczeniach to górę trzeba cofnać o ok 10 mm i nie mam sie co łudzić , że aparat bede nosić krócej niż 1,5 roku, a i lepiej zebym się na to nie nastawiała ...
|
|
|
|
|
#2086 |
|
Zadomowienie
|
Ohh My Gooooooooood!! kobietki, jak mnie tu dawno nie było :P pamiętacie jeszcze ciocię Morelkę ? Jeny, tyle zaległości ;o no nic..damy radę
![]() u mnie wiele się zmieniło..szczena już rozciągnięta, niedługo zakładam aparacik na dół. dokładnie to za 2 tyg. bez dwóch dni. a zaraz na początku października mam separacje.trochę się boję, bo podobno boli ale mam nadzieję, że wytrzymam. martwię się tylko, że te gumki mi wypadną;Paha, powiedzcie mi moje drogie jakie to są wyciągi drugiej klasy mocne, czy słabe? z jaką siła działają?
|
#2087 |
|
Wtajemniczenie
|
ja bede zakladac w przyszlym roku
![]() mam troche watpliwosci, ale mam nadzieje-bezpodstawnych ![]() co ile sie wymienia gumki? to robi sie samemu czy zmiana zajmuje sie ortodonta? boli taka wymiana?
|
#2088 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2089 |
|
Rozeznanie
|
Ach dziękuję, dorzucam jeszcze aktualną fotkę...
|
|
|
|
#2090 |
|
Zadomowienie
|
Iseniu, fajne kolorki gumek - w tym mój ulubiony fiolecik
Tusio, sama wymiana gumek to jest zajęcie ortodonty i jako taka nie boli, tylko że "świeże" gumki sa mocniejsze i wiadomo, że po każdej wizycie będą ząbki boleć bo się będą przestawiać
|
#2091 |
|
Zadomowienie
|
aaaa
![]() to już wiem jakie kolory gumeczek wybrac na pierwszy raz
|
#2092 |
|
Kokon pro
|
Morelowa wyciagu 2 stopnia sa srednie na jeza mialam takie dosyc dlugo i najpierw moze troszke bolec rano szczeka a pozniej juz luzik
najwazaniejsze przy wyciagach to mimo bolu i dyskomfortu nosic je ile sie da ;] ja pamietam jak raz zalozylam podwojnie zeby szybciej bylo hahaha separacje to przy tym pestka myslalam ze umre i zdjelam :d pozniej juz nosilam jak orto przykazala ogolnie to wesolo jest jak peknie wyciag i strzeli w osobe, z ktora akurat rozmawiamy ^^ lub calkiem w dziwnym kierunku
|
|
|
|
#2093 |
|
Raczkowanie
|
Ej dziewczyn to ta cala separacja boli??
ojej ja musze isc na tydzien przed zalozeniem aparatu. o co wlasciwie chodzi w tej calej separacji??Iseniu a jakie wybielacze stosowalas? mozesz cos plecic? bo tego jest tyle ze nie wiadomo wlasciwie ktore sa skuteczne...a fajnie by bylo zalozyc aparacik na takie bieluskie zabki
|
|
#2094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie spalam przez dwie noce i nawet przeciwbolowe nie pomagaly,ale za to dostalam 5 z egzaminu )przezyjesz i szybko zpaomnisz
|
|
|
|
|
#2095 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ojej ciekawe jak ja w pracy 12h wytrzymam
|
|
|
#2096 |
|
Kokon pro
|
zalezy jak dlugo musisz miec separacje
ja mialam w czw po poludniu zalozone i w pt rano szlam na klejenie pierscieni i reszty ogolnie to odczuwa sie dyskomfort jakby cos utknelo miedzy zebami ;] niektorzy nosza po 1 -2 tyg. co raczej jest jakims czysto sadystycznym wymyslem co poniektorych orto ;] bo u mnie po tym jednym dniu mimo mega stloczenia bardzo ladnie pierscienie sie zmiescily
|
|
|
|
#2097 |
|
Raczkowanie
|
Mnie separacja prawie w ogole nie bolala
Trwalo to jakies 3 dni i glownie czulam dyskomfort Za to pierscienie to na poczatku byla tragedia :/ Prosze trzymajcie za mnie kciuki Obfotografowalam dzis ząbki i juz nie moge sie doczekac tego jak bedzie sie wszystko zmienialo, jak beda robily sie piekne ![]() takie moje wymarzone -nareszcie! ![]() Pozdrawiam serdecznie
|
#2098 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
troszeczke sobie skroce cierpienia:P
|
|
|
#2099 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2100 |
|
Rozeznanie
|
Polecam Ibuprom Max....
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:02.

fakt ze na dole tak to sie nie rzuca ale i tak to dziwne

mocne, czy słabe? z jaką siła działają?

3/3/6-22/7/8
ojej ja musze isc na tydzien przed zalozeniem aparatu. o co wlasciwie chodzi w tej calej separacji??