Sierpnióweczki 2016! - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-19, 19:29   #3241
Talantea
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016!

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Nie wiem jak w Anglii ale w moim rejonie mam świetna porodowke. Nie poznałam niezadowolonej osoby. Jedynie gorsze opinie słyszałam o szpitalu w Livingston niedaleko Edynburga.
U mnie jest nowy szpital, pokoje do porodów niskiego ryzyka - wyglądają jak normalne pokoje, wanna. Pokoje podwyższonego ryzyka normalna sala pogodowa, z wanną, piłki itp.
Do tego osobne pokoje dla rodzin którym umarło dziecko - by się mogły pożegnać z dzieckiem.
Opieka psychologiczna - po poronieniu też taką mi zaproponowano. Położne traktują Cie jak człowieka. Jak poszłam do mojej położnej pół roku po poronieniu i się rozplakalam to mnie przytulila i kazała płakać jak mam potrzebę. Oczywiście są też minusy. Opieka jest inna, ale ja nie narzekam. Tutaj lekarze traktują mnie jak człowieka, który ma uczucia.
Mam takie same doświadczenia. Jak poroniłam to wpuscili mnie do osobnego pokoju i ze mną rozmawiali, dali pić i dali się wypłakać w spokoju z dala od innych ludzi. Dali mi tez zdjęcie usg na pamiątkę. Pózniej jak miałam zabieg to miałam osobny pokój z łazienką, TZ tez mógł być przy mnie, trzymali mnie tam cały dzien pod obserwacją, miałam zostać na noc, ale czułam sie dobrze więc sama się wypisałam za prośbą. Kazali wrócić jak bym krwawiła albo miała bóle.
Wszyscy byli życzliwi i słuchali moich życzeń.
Nie mam doświadczenia z porodami. Oglądałam jednak serie One Born Every Minute i tam można zobaczyć, że personel robi wszystko by pomóc.
Lekarz pojawia się tylko wtedy jak coś złego się dzieje, a opiekują się tobą połozne.

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 19:34   #3242
TinkerrBell
Zadomowienie

Moim zdaniem większość problemów Polaków z lekarzami w UK jest to, że średnio albo wcale nie mówią po ang i nie potrafią wytłumaczyć co dolega.
Mnie nikt nie odesłał z kwitkiem jeszcze, choć najmniej fajne doświadczenie mam z ciapatymi lekarzami, najlepsze z węgierka i Chinka. Ale lekarza można zmienić jak się z czymś nie zgadzasz.

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

A jeszcze chciałam dodać, że sprawdzałam statystyki, już nie pamiętam gdzie i jaka strona ale liczba poronien jest bardzo podobna tak samo jak dzieci urodzonych. Ludzie tutaj nie żyją jak w jaskiniach a staruszkowie są zdrowsi j szczęśliwsi.
Stary 2016-01-19, 19:39   #3243
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Moim zdaniem większość problemów Polaków z lekarzami w UK jest to, że średnio albo wcale nie mówią po ang i nie potrafią wytłumaczyć co dolega.
Mnie nikt nie odesłał z kwitkiem jeszcze, choć najmniej fajne doświadczenie mam z ciapatymi lekarzami, najlepsze z węgierka i Chinka. Ale lekarza można zmienić jak się z czymś nie zgadzasz.

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

A jeszcze chciałam dodać, że sprawdzałam statystyki, już nie pamiętam gdzie i jaka strona ale liczba poronien jest bardzo podobna tak samo jak dzieci urodzonych. Ludzie tutaj nie żyją jak w jaskiniach a staruszkowie są zdrowsi j szczęśliwsi.
Na pewno bariera językowa jest jednym z głównych powodów dla którego kobiety wracają do Polski by rodzić. Poza tym niektórzy nie potrafią zrozumieć systemu, który tam panuje i przeklinają, ze opieka okropna. Jednak anglicy tak na nią nie narzekają bo są do tego przyzwyczajeni.
Co kraj to obyczaj, niektórzy nie potrafią się przystosować.
Ciapatych lekarzy tez nie lubie, ale w mojej przychodni mozna wybrac lekarza do którego chce sie isc, a jak sie nie podoba to zmienić.
Ostatnio mi się trafiła bardzo fajna lekarka, ciapata, ale mówiła bardzo płynnie po angielsku wiec chyba urodzona w anglii. Bardzo konkretna chociaz niezbyt miła

http://www.polkadot.pl/mama_i_dzieck...ej_prowadzenie

Tutaj dokladniejszy opis, relacja kobiety o opiece cięzarnych w anglii. Jak ktos ciekawy.

Edytowane przez Talantea
Czas edycji: 2016-01-19 o 19:44
Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 19:42   #3244
Origa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czarna_blondynka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Jak Wy szybko lecicie z tymi postami !!! Ciężko nadrobić
Miałam 1,5 tygodnia dość wszystkiego !! Co chwila jakiś wirus.
Gardło - leczyć Szałwią, Katar - Maść majerankowa... Nawet nie wiedziałam że istnieją takie rzeczy oprócz lekarstw :P. Takim oto sposobem 1,5 tygodnia spałam, jadłam i sikałam. I tyle !! Objawów nadal brak, i dobrze.
Mam pytanko: Kiedy Tż może być przy badaniu?
W poniedziałek mam wizytę i twardo się wybiera, a ja się zastanawiam czy gina go wpuści :P
Mój Tż był na obu dotychczasowych wizytach. Na drugiej miałam pierwsze USG i gin. zapytała tylko czy chcę coś do przykrycia siebie, żebym się czuła bardziej komfortowo.
Origa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 19:44   #3245
TinkerrBell
Zadomowienie

Ja będę mieć na pewno przez brzuch robione usg. Już w 6 tyg zrobiła przez brzuch i było widać co trzeba. Także TZ jest ze mną zawsze choć tym razem w 6tyg była szwagierka i położna pomyślała, że jesteśmy para
Stary 2016-01-19, 20:07   #3246
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Też biorę ślub w czasie ciąży spostrzegawcza sprzedawczyni
A jak daleko w ciąży wtedy będziesz? Ja 22 tydzień wiec pewnie brzusio juz urosnie

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Cytat:
Napisane przez shybuya Pokaż wiadomość
Ja też... A poszłam dzień po ''skrobaniu'' ...

A kiedy macie śluby, dziewczyny? I jak tam przygotowania? Kurczę, zazdroszczę Wam trochę, bo chciałabym przeżyć to jeszcze raz
Ja dokladnie 16 kwietnia
Mamy juz dużą część zalatwiona: kosciol, sala, DJ, fotograf, kamerzysta, garnitur, suknia (choć zaczną mi szyc 6 tygodni przed), obrączki się robią, zaproszenia rozdane

Wymiana
gwiazdeczka172 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 20:13   #3247
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość

[/COLOR]Ja liczę zakończone, ale powiem wam tak całkiem szczerze, że niezbyt tego pilnuję w pierwszej ciązy w nocy o północy wiedziałam, ktory to tydzień i dzień, a teraz... Muszę się trochę zastanowić :P

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Też tak miałam w 1 ciąży. teraz czasami mam zachwianie
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 20:16   #3248
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość

Gwiazdeczka172 - witaj . U nas też było ciekawie bo jak się przeprowadzaliśmy to TŻet w jednej z szafek kuchennych znalazł test ciążowy (pozytywny) . I jak tu nie wierzyć w znaki?
Ale ze czyjś? W sensie poprzednich lokatorów? Hehe to niezla przepowiednie mieliscie!

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Cytat:
Może ja pomogę z serialami! Fajne babskie, do odstresowania się i oderwania, szczególnie jeśli ma się sporo czasu to iczywiście desperate housewives. Najlepszy serial świata poza tym podobne w klimacie devious maids, też fajne, dziewczyńskie.

Dobre seriale komediowe z krótkimi odcinkami to np modern family, uwielbiamy z moim mężem. Niezłe też było parks and recreation.

Z seriali dramatycznych, bardzo podobał nam się obojgu np breaking bad, house of cards (kocham!!), sherlock (ten bbc), gra o tron, ja lubiłam dextera też, zabieramy się za narcos teraz.

Jak ktoś lubi fantasy, to supernatural to mój nr 1 przez lata

Klasyka to też np dr house. Uwielbiałam

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Moi chłopcy poszli na sankach na zajęcia muzyczne, a ja mam giga pranie przed sobą :O

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

I jeszcze Borgiowie! Extra serial.

Ja dorzuce do listy Chirurgów
A z komedii On, ona i dzieciaki

Wymiana
Stary 2016-01-19, 20:22   #3249
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
dziewczyny, byłam dziś u lekarza i wszystkie wyniki mam okej oprócz toksoplazmozy. Mam ograniczać przebywanie z kotami, dotykanie ich i wszystko co się z nimi wiąże. Tylko problem jest taki, że przez dwa miesiące będę mieszkać u teściowej, która ma dwa koty :/ i co wtedy?
ona zamiast pozbyć się kotów prędzej pozbędzie się niestety mnie
sory ale padłam ze śmiechu

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Cytat:
Napisane przez navioe Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny wczoraj byłam u gina i potwierdziło się- jestem w ciąży, 9tc. cieszę się ogromnie, chociaż jest to dla mnie też małe zaskoczenie- mam zespół policystycznych jajników, od ponad 8 miesięcy brak miesiączki, mój ostatni gin powiedział mi, że nie mam narazie szans na dziecko, a tydzień po wizycie doszło do zapłodnienia . i teraz mam kilka pytań: na wizycie miałam USG dopochwowe, dostałam dha mama i za miesiąc mam przyjść ponownie. to norma, prawda? dodam, że gin była bardzo niemiła (jako jedyna miała wczoraj wolny termin) w ogóle nie spytała o to jak się czuję, nic. często boli mnie podbrzusze po prawej stronie, ból jest tak mocny, że w nocy się budzę. czy to normalne? lekarka wcale tego nie skomentowała, spojrzała się na mnie tylko z pogardą. wiem, że przeżywam wszystko, ale jest to moje pierwsze dziecko i strasznie się denerwuję.. czy powinnam wykonać jakieś badania na tym etapie ciąży?
przepraszam, że wypowiedź jest bardzo chaotyczna, ale nie umiem zebrać myśli, od kilku tygodni jestem bardzo roztrzepana, mam nadzieję, że zrozumiecie.
hej
Ja wybrałabym się do innego lekarza. Biore te same witaminy
Co do dolegliwości, takie na tym etapie występują.
Lekarka nie dała Ci skierowania na żadne badania ???

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość

Jeny jak dobrze, że mam dzisiaj wizytę. Dostałam jakiegoś plamienia
Asiulek, mam nadzieję że wszystko OK ?????
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 20:29   #3250
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
sory ale padłam ze śmiechu :hahaha
nooo cóż taka prawda hehehe

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 20:31   #3251
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Byliśmy dziś w h&m sprawdzić ceny ciążowych ubrań. I skończyliśmy na dziale z dziecięcymi. Mąż na widok body w rozmiarze 50 stwierdził, że nie może sobie wyobrazić tak małego człowieczka.
A w rossmanie był wieszak ze skarpetami.mówi do mnie " zobacz jakie fajne"!!. No fajne... ja myslalam o damskich ze wzorem na podeszwie a on o tych dla Bobo (ja ich nie zauważyłam nawet).
Generalnie tatusowi pyszczek się śmieje na myśl o dziecku.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 20:40   #3252
czarna_blondynka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Byliśmy dziś w h&m sprawdzić ceny ciążowych ubrań. I skończyliśmy na dziale z dziecięcymi. Mąż na widok body w rozmiarze 50 stwierdził, że nie może sobie wyobrazić tak małego człowieczka.
A w rossmanie był wieszak ze skarpetami.mówi do mnie " zobacz jakie fajne"!!. No fajne... ja myslalam o damskich ze wzorem na podeszwie a on o tych dla Bobo (ja ich nie zauważyłam nawet).
Generalnie tatusowi pyszczek się śmieje na myśl o dziecku.
Skąd ja to znam :P Co jakiś czas słyszę: "Jak to będzie taki mały? :| " hihi To urocze że cieszą się z Nami
Mój mąż stwierdził że po porodzie mogę wracać do pracy a on zostanie w domu... Tylko cyca mam jakoś zostawić
Stary 2016-01-19, 20:45   #3253
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Mój mąż nigdy nie miał kontaktu z noworodkiem. Dla niego to nowość. Ale strasznie się cieszę że dopytuje, że interesuje go to.
Ostatnio jak ja bekam to on też. Bo przecież skoro Bobo przemawia to trzeba mu odpowiedzieć i w weekend na moje pytanie co to ma być odpowiedział, że powiedział Bobo, że go kocha.
A mamusi hormony robią taki kipisz, że zaraz ma łzy w oczach i się wzrusza.
Stary 2016-01-19, 20:48   #3254
TinkerrBell
Zadomowienie

Mój TZ wychowywał dzieci swojej siostrze, więc ja się śmieje, że ma większe doświadczenie niż ja
Stary 2016-01-19, 20:50   #3255
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Jak zapyłam mojego czy się nie boi opieki to stwierdził, że nie no przecież go nauczę.
Stary 2016-01-19, 20:51   #3256
czarna_blondynka
Raczkowanie

Cytat:
Mój mąż nigdy nie miał kontaktu z noworodkiem. Dla niego to nowość. Ale strasznie się cieszę że dopytuje, że interesuje go to.
Ostatnio jak ja bekam to on też. Bo przecież skoro Bobo przemawia to trzeba mu odpowiedzieć i w weekend na moje pytanie co to ma być odpowiedział, że powiedział Bobo, że go kocha.
A mamusi hormony robią taki kipisz, że zaraz ma łzy w oczach i się wzrusza.
Mój też nie. Wręcz unikał jakiegokolwiek kontaktu jak przychodził ktoś z maluchem. Zaskoczył mnie bardzo że tak się angażuje. Jak to powiedział: "Dojrzałem " . Nawet nie liczyłam że aż tak to przeżyje Ale to miłe, przynajmniej nie czuję się osamotniona, z tymi wszystkimi pytaniami, obawą i radością
Stary 2016-01-19, 20:52   #3257
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Fajne te Wasze dzieciątka oby dalej i się dobrze rozwijaly

Mnie dzuduaj dopadlo wysokie tętno, poszlam tylko myć zeby bo mialam wizytę u rodzinnej i poczulam się mega źle. Zbadalam ciśnienie i nylo ok tylko to tętno: 100 potem 116 a za trzecim razem 121. Później spadlo...

Wymiana
Stary 2016-01-19, 21:09   #3258
asiulek8
Wtajemniczenie

Jestem, wszystko jest ok. Prawdopodobnie seksowanie coś podrażniło. Kamień z serca mi spadł.

Dostałam skierowanie na usg genetyczne i usg piersi. Resztę badań, ale dobrze że się upomniałam, to nie muszę wszystkich robić bo część jest ok z poprzedniej ciąży

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 21:28   #3259
pysiaczek21
Raczkowanie

Ja tez w czasie ciąży idę do ołtarza tak jak pisałam wcześniej ogarnięte mieliśmy wszystko na czerwiec ale ze tak się stało to postanowiliśmy przyspieszyć ślub i nie licząc dzisiejszego dnia to zostanę żona za 10 dni 🙊
pysiaczek21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-19, 22:09   #3260
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pysiaczek21 Pokaż wiadomość
Ja tez w czasie ciąży idę do ołtarza tak jak pisałam wcześniej ogarnięte mieliśmy wszystko na czerwiec ale ze tak się stało to postanowiliśmy przyspieszyć ślub i nie licząc dzisiejszego dnia to zostanę żona za 10 dni 🙊
Ooo to już niedlugo ja Zona jestem prawie pół roku

Stary 2016-01-19, 22:10   #3261
afryga
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny.
Straszne czarnowidztwo mnie dopadło. Plamienie nie chce ustąpić a do tego wczoraj było mocniejsze i z takimi malymi, sluzowatymi skrzepami. Jakby tego bylo malo to jeszcze późnym wieczorem bolał nie strasznie brzuch, a właściwie okolica prawego jajnika. Od trzech dni nic mi sie nie śniło, a sny to u mnie prawie jak wyznacznik ciazy. Martwie sie i przez to ciągle budze sie w nocy. Dzisiaj jest trochę lepiej, ale nie wiem czemu czuję jakbym pogodzila się z losem, nawet jeśli byłby zły. Pewnie dlatego czekam na piątkowa wizytę prawie jak na wyrok.

Z powodu tej chandry nie miałam siły zaglądać do Was i czytać waszych wspaniałych wieści. Teraz juz mi troszkę lepiej więc chciałabym wam wszystkim pogratulować udanych wizyt i wspaniałych maluszków.

A tak na marginesie. Dzisiaj mój syn stwierdził, że fajnie by było mieć w domu malutkie dziecko. Ciekawe, że to powiedział, bo przecież na razie nic mu jeszczę nie mówiliśmy. Mam nadzieję, że mimo wszystkich przeciwności losu, uda mi się spełnić jego prośbę.
afryga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-19, 22:33   #3262
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Hmm ale jaki masz wynik tokso? Jeśli wyszło że pozytywny to drugi raz się nie zarazisz więc możesz przebywać z kotami Zresztą od kota nie jest łatwo się zarazić. A koty są wychodzące czy tylko w domu przebywają?
ja miałam pierwszy mea wysoki a drugi na plusie, ale nisko
stąd wniosek, ze przeszlam toxo i mam odpornosc
ale jesli oba sa mega wysokie to jestes zarazona

Cytat:
Napisane przez niusiak25 Pokaż wiadomość
1. Śpicie na brzuchu? - bo ja bardzo
śpimy, bardzo!

byłam dzisiaj na jodze
powiedzialam ze pierwszy raz i ze w ciazy
facet sie oburzyl, ze to nie sa zajecia dla kobiet w ciazy, ze on odpowiedzialnosci nie bierze, a ja mowie ze spokojnie, ze truchtam, plywam, poczuje opor to nie bede nic na sile robic, z wielkim fochem POZWOLIL mi zostac
buc jeden, na pewno tam nie wroce
btw, cwiczenia takie, ze z moja corka mam wiekszy stretching
Stary 2016-01-19, 22:40   #3263
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Bo nie masz odporności

Aaa moze dlatego

Stary 2016-01-20, 05:28   #3264
TinkerrBell
Zadomowienie

12t0d
Aleeee jestem szczęśliwa))
Miłego dnia dziewczyny ja właśnie zaczynam 4 dniowy maraton w pracy....ble...
Stary 2016-01-20, 06:43   #3265
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Ja dziś w południe genetyczne. Kciuki proszę ;-)
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 07:01   #3266
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nadia_2 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za odp też mam zamiar kupić olejki bądź jakiś balsam na rozstępy i od 3 m-c zacząć się smarować bo chce mieć nadal ładny brzuszek

Właśnie wróciłam z wizyty 9t4d, 3cm szczęścia, 174/min serduszko, widać już maleńkie rączki i nóżki generalnie mały człowiek już ajjj
miałam też oprócz dopochwowo robione przez brzuch bo gin chciała zobaczyć i już widać bardzo dokładnie - ma też super sprzęt, w ogóle jest Aniołem

teraz 9.02 genetyczne.

Mój Tż od początku wchodzi na wizyty nawet jak jeszcze nic widać nie było, jest przeszczęśliwy

Oby do końca I trymestru !
super wieści
Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Jestem, wszystko jest ok. Prawdopodobnie seksowanie coś podrażniło. Kamień z serca mi spadł.

Dostałam skierowanie na usg genetyczne i usg piersi. Resztę badań, ale dobrze że się upomniałam, to nie muszę wszystkich robić bo część jest ok z poprzedniej ciąży
no to się strachu najadłas niepotrzebnie..dobrze, że wszytsko w porządku..widziałaś malca? jak duży?
Cytat:
Napisane przez afryga Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny.
Straszne czarnowidztwo mnie dopadło. Plamienie nie chce ustąpić a do tego wczoraj było mocniejsze i z takimi malymi, sluzowatymi skrzepami. Jakby tego bylo malo to jeszcze późnym wieczorem bolał nie strasznie brzuch, a właściwie okolica prawego jajnika. Od trzech dni nic mi sie nie śniło, a sny to u mnie prawie jak wyznacznik ciazy. Martwie sie i przez to ciągle budze sie w nocy. Dzisiaj jest trochę lepiej, ale nie wiem czemu czuję jakbym pogodzila się z losem, nawet jeśli byłby zły. Pewnie dlatego czekam na piątkowa wizytę prawie jak na wyrok.

Z powodu tej chandry nie miałam siły zaglądać do Was i czytać waszych wspaniałych wieści. Teraz juz mi troszkę lepiej więc chciałabym wam wszystkim pogratulować udanych wizyt i wspaniałych maluszków.

A tak na marginesie. Dzisiaj mój syn stwierdził, że fajnie by było mieć w domu malutkie dziecko. Ciekawe, że to powiedział, bo przecież na razie nic mu jeszczę nie mówiliśmy. Mam nadzieję, że mimo wszystkich przeciwności losu, uda mi się spełnić jego prośbę.
widziałam, że nie zaglądasz i tak pomyślałam, że nie masz głowy do czytania naszej paplaniny..mam nadzieję, że niedługo to się zmieni i sama będziesz z nami nadawała.. może syn się domyśla co jest na rzeczy? widzi , że leżysz, pewnie jakieś wnioski wyciąga.. a snami to chyba bez sensu się martwić, znaczy ich brakiem..ja wcale nie mam jakiś intensywnych snów..długo od kiedy wiem o ciąży nic mi się nie śniło , a przynajmniej nie pamętam..to mało diagnostyczny wyznacznik..już niedługo wizyta i mam nadzieję, że zażegna Twoje zmartwienia..ale tak naprawdę to podziwiam Cię, ja chyba bym już musiała odwiedzić lekarza i to psychiatrę..tyle stresu,nerwów,wyczekiwani a, wątpliwości,niepewności.. mam nadziję, ze zostanie Ci to wynagrodzone
Cytat:
Napisane przez BeataAmelka Pokaż wiadomość
trzymam..
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 07:24   #3267
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez afryga Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny.

Kochana, moja mama przez pierwsze trzy miesiące nie wiedziała o ciąży, bo miała normalne krwawienia. Znam milion historii kobiet, u których krwawienia nie mialy żadnego wpływu na ciążę! Wierzę bardzo, że wszystko jest z twoim maluszkiem dobrze.

BeataAmelka, wielkie kciuki. Na pewno wszystko będzie dobrze! Daj znać po.

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 07:36   #3268
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nadia_2 Pokaż wiadomość
Mam do Was dwa pytania:
1. Śpicie na brzuchu? - bo ja bardzo lubię ale nie wiem czy nie zaszkodzi dzieciowi?
2. Czy smarujecie się już czymś na rozstępy? Ewentualnie co polecacie?
1.Ja czasami śpię na brzuchu, jesli nic mnie nie gniecie.
2. Smaruję się oliwką Babydream, a fajny skład i jest dość tania.

Cytat:
Napisane przez czarna_blondynka Pokaż wiadomość
Mam pytanko: Kiedy Tż może być przy badaniu?
W poniedziałek mam wizytę i twardo się wybiera, a ja się zastanawiam czy gina go wpuści :P
Mój wchodzi ze mną od pierwszej wizyty, tzn lekarz go prosi na usg i później już zostaje do końca.

Cytat:
Mój też nie miał, jak byliśmy w grudniu u znajomych którzy mają 3-miesięczne dziecko, to był jego pierwszy tak bliski kontakt z niemowlęciem. Próbował nawet brać na ręce ale wystraszył sie i odpuścił. Grunt że próbował

Cytat:
Napisane przez BeataAmelka Pokaż wiadomość

U nas genetyczne jutro, jutro też wchodzimy w 13tc więc jeszcze tydzień i II trymestr
Odebrałam dziś wyniki grupy krwi i jestem lekko zaskoczona. Robiłam badania kilka lat temu, miałam grupę B-Rh+. Jestem tego pewna, bo TŻ ma Rh+ i komentowaliśmy wtedy że w razie ciąży nie będzie konfliktu. Niestety nie mogę odnaleźć tamtego wyniku i musiałam go powtórzyć. Wyszła mi grupa B-Rh(-). To chyba niemożliwe żeby Rh+ przeszło w Rh-. Któryś z wyników musi być błędny, nie wiem czy mam powtarzać badanie? Chyba zapytam jutro lekarza co robić w tej sytuacji, bo chciałabym wiedzieć którą grupę mam...

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 07:54   #3269
navioe
Zakorzenienie

Dziewczyny, dziekuje wszystkim za odpowiedź jadę właśnie na wizytę do innego gina, tym razem sama się upomnę o badania i o kartę ciąży- ją też już pewnie wszystkie macie założone?
Okropnie sie czuje, już piersi mnie tak nie bolą, ale czuje taki wszechogarniajacy ból, wiem, że coś boli ale nie umiem tego sprecyzować. Do tego mocne mdłości, ale brak wymiotów. Już wolałam pół dnia spędzać w ubikacji niż czuć taki ból w całej głowie.
Dodatkowo ciągle płacze, przejmuje się wszystkim i myślę czy będzie dobrze, mam w głowie najgorsze scenariusze a z drugiej strony wiem ze stresy i martwienie sie nie dla mnie.

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Ja też śpię na brzuchu, bo inaczej nie umiem zasnąć. Ale i tak zanim znajdę odpowiednią pozycje to wierce sie przez pół godziny. a na rozstępy mam zamiar stosowac niesmiertelnego babydream, ale wiem, że mam duża skłonność do rozstępów bo trochę w czasie nastoletnim sie przyblakalo.
Jestem chyba najmłodsza z was wszystkich i to dodatkowo mnie dobija, że nie dam rady..
navioe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 08:07   #3270
pysiaczek21
Raczkowanie

Navioe a ile masz lat? Jesli mogę spytać oczywiście.

I tak wgl cześć wszystkim.
BeataAmelka trzymam kciuki za genetyczne!
pysiaczek21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości