|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.2
Cytat:
![]() w którym tygodniu miałaś usg? ja 17+1 ja mam wizytę 30.01 ale już nie liczę, że coś się zmieni
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2016-01-20 o 08:24 |
|
|
|
|
#4052 | ||
|
Ania
|
Cytat:
swiettne wieści ) Cytat:
)
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
|
|
|
#4053 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wg usg bylo 18+2 Jakoś psychicznie bylam pewna dziewczynki . Myślałam ze spadne z leżanki jak gin powiedział ze synuś ![]() Czy używacie oliwki z babydream? Kończę bioOil i szukam czegoś niedrogiego Edytowane przez olinka012 Czas edycji: 2016-01-20 o 08:57 |
|
|
|
|
#4054 |
|
Zakorzenienie
|
Ania brzmi ten opis mieszkania bardzo ładnie.Ale cena jest wysoka.Choć to Kraków i takie ceny chyba są normalne w takich miastach.
Dziewczyny gratki udanych wczorajszych wizyt ![]() Za dzisiejsze wizytujące kciuki ![]() Kto mnie dziś zwlecze z łóżka?:P |
|
|
|
#4055 |
|
Zakorzenienie
|
Latwiej o dziewczynke podobno. U mnie w okolo same kobitki. Na marcowkach tez wiecej dziewczynek.
natura reguluje to
|
|
|
|
#4056 |
|
Zadomowienie
|
olinka, ja używam oliwki z Babydream i jestem zadowolona. O ile ktoś toleruje oliwki
ania, a ja się tam nie dziwię, że chcecie się przeprowadzić. Nie wyobrażam sobie mieszkania z rodzicami/teściami, a tym bardziej jak już pojawi się maleństwo. Fakt, że szkoda komuś innemu płacić, no ale cóż..... takie czasy :/
|
#4057 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy się
Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt wczoraj, ujawnionych dzieci i ruchów wspaniałych ![]() Z wczorajszej wizyty, teraz tak dokładniej ![]() Byłam w 19 t i 6 dniu i lekarz powiedział, że jest to nadal 19 tydzień, bo liczy się skończone Według usg wszelkich pomiarów też wychodził 19 tc. Malutka waży 270 gram Wszystkie narządy są prawidłowe, żołądek był wypełniony wodami, więc z przełykiem jest ok. Łożysko mam grube z przodu i jak lekarz przełączył na 4D to niestety nie widzieliśmy dobrze buzi malutkiej, po kombinacjach ze sprzętem lekarz pokazał nam profil I powiedział, że tak będzie do końca ciąży, że obraz nie będzie wyraźny, dopiero pod koniec ciąży jak łożysko zacznie się zmniejszać, to wtedy będzie dobrze widać, ale to już o porodzie będę myśleć. Za to nóżki i brzuszek widzieliśmy dokładnie, cały czas machała nóżkami a ma długie, aż lekarz się śmiał. Z tego względu, że jestem po ivf zaproponował wykonanie echo serca dziecka i dał nam namiary na 2 lekarzy, którzy wiedzą co robią jak to określił. Ale to za 4 tygodnie nie wcześniej, nawet z tym usg to powiedział, że też jestem za szybko, bo za 3-4 tygodnie byłoby lepiej. Trochę, to dziwne, bo przecież każdy mówi, że usg połówkowe od 18-22 tc. No, ale nic, jeśli zdecydujemy się na kolejną wizytę to już bez nagrania płyty. Teraz wzieliśmy,(nie wiedzieliśmy, że będzie kiepsko widać), ale większość jest w tym zwykłym obrazie, ale i tak dla nas jest super ![]() I zrobiłam pierwsze zakupy w Smyku 5 bodziaków za 40 zł I dla siebie kupiłam leginsy z H&M. Olinka, ja też używam tej oliwki z bd i jestem zadowolona
Córcia - 02.06.2016r. Edytowane przez Evelinke Czas edycji: 2016-01-20 o 10:00 |
|
|
|
#4058 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Fajnie że macie płytkę nagraną. Super pamiątka będzie. Ja lubię bardzo te legginsy z H&M, miałam jeszcze z C&A ale te mi strasznie rozciągają na tej gumce nad brzuchem i mi spadają. Dziewczyny a jak u was z kurtkami zimowymi? Bo moja zaczęła mnie już trochę uciskać i przeszukałam wszystkie kurtki w domu i każda za ciasna jest na brzuchu... I teraz nie wiem czy kupować jakąś, i jaką żeby też nie była za mała za miesiąc... Może w SH coś by się upolowało? Koleżanka pożyczyła mi co prawda taki płaszczyk zapinany tylko u góry na guziki ale wtedy ten dół mi się rozchodzi i cały brzuch na wierzchu a przy takich mrozach jak teraz to nie jest dobre...
|
|
#4059 |
|
Zakorzenienie
|
Paula, no, ja na szczęście jeszcze się dopinam
![]() I pomysł żeby poszukać czegoś w SH jest bardzo dobry, bo bez sensu kupować nową na chwilę albo poszukaj czegoś na olx w swoim rejonie.
|
#4060 |
|
Zadomowienie
|
Ja juz dawno nosze kurtkę z czasu ciąży z Ola.
![]() Evelinke gratulacje! Ta oliwka bd nie ma parafiny takze jest ok. Kupie ją.
|
|
|
|
#4061 | ||
|
Zakorzenienie
|
Justyna gratulacje synka! Cytat:
A dodatkowo u mnie palą , ja jestem nie paląca i nie potrafią uszanować tego że proszę żeby palili gdzie indziej. ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Dokładnie nie każdego stać o kredyt od tak i nie każdy ma rodziców którzy są w stanie pomóc.
|
|
#4062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dodatkowo zawsze płatny czynsz wysokość od 250-400 zł zależy jaki rejon. I prąd i gaz ( jak jest) samemu musisz pokryć. Więc niestety trzeba się liczyć że za 1000zł razem z opłatami to nic się nie wynajmie. A jak nie ma się znajomych którzy maja mieszkanie na wynajem to tym bardziej i tylko zostają ludzie obcy.
|
|
#4064 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4065 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest ten program mdm dla młodych więc też będziemy chcieli z niego skorzystać.
|
|
#4067 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Miałam zabiegane ostatnie dni, ale wreszcie udało mi się Was nadrobić ![]() Przede wszystkim to gratuluje wszystkich udanych wizyt, poznania płci i poczucia pierwszych ruchów maleństwa ania230 Mieszkanie, które oglądałaś z opisu wydaje się bardzo w porządku. Minusem jest przede wszystkim ta odległość do przystanku, zależy czy poruszasz się głównie samochodem czy komunikacją miejską, bo jeśli tym pierwszym to nie stanowi to chyba aż tak dużego problemu, a to że parter to minus, ale czasem plus- w przypadku posiadania małego dziecka i braku windy w bloku. Cena jak na warunki w Krakowie nie jest najgorsza, bo niejednokrotnie tyle trzeba zapłacić za kawalerkę, ale z drugiej strony to skoro planujecie zakup mieszkania, to nie wiem czy nie lepiej byłoby od razu zacząć szukać lokum docelowego, bo z doświadczenia wiem, że może zejść z tym naprawdę długo, a pieniążki które musielibyście wydać na wynajem poświęcić też na ten cel. Sama przez kilka dobrych lat wynajmowałam mieszkanie i wiem, że z pewnego punktu widzenia jest to wyrzucanie pieniędzy w błoto, jeśli planuje się zakup czegoś swojego na kredyt, bo kwota którą płaci się co miesiąc za wynajem, mogłaby być ratą kredytu i powoli kredyt by się spłacał, a to co wyda się na wynajem już się nie zwróci. A tak z ciekawości w jakiej lokalizacji szukacie? Widziałam, że była też mowa o usg połówkowym i ja tego również nie rozumiem, bo siostra mi mówiła, żebym umówiła się w 22 tygodniu, bo ona poszła w 20 i powiedzieli jej, że za wcześnie przyszła, bo nie wszystko jeszcze widać. Chciałam tak zrobić, ale w miejscu, w którym ja robię to badanie zalecają umówić się miedzy 18-20 tygodniem, gdyż tylko wtedy jest jeszcze możliwość oceny niektórych cech genetycznych płodu i w rezultacie idę w skończonym 19 tygodniu. W czasie tego usg jest również standardowo wykonywane echo serca płodu. |
|
|
|
#4068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję Synusia Mnie na początku też podobał się Gabriel ale mąż nosem kręci podoba mi się tez Ignacy ale za bardzo popularne się robi. |
|
|
|
|
#4069 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na szczęści po nerwowym weekendzie , spowodowanym brakiem ruchów, znów czuje Maluszka normalnie
mimo że brzuch boli, takie skurcze mnie łapią to jak czuje ruchy jestem spokojniejsza. Biorę No - spe i czekam aż przejdzie. Mam nadzieję że nie będę musiała kłaść się do szpitala znow :/ |
|
|
|
#4070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W czerwcu jak urodzę możemy już teoretycznie starać się o kredyt z mdm z dofinansowaniem 15 czy 20 % na pierwsze dziecko co oznacza że nie płacisz żadnego wkłady własnego. Teraz byłoby to 10 %. Niestety nie zarabiamy tyle aby było Nas stać odłożyć 1500-2000zł na wkład własny , rodzice nam też nie dadzą.Ja nie oszukuję się i nie liczę na nikogo jak na siebie i Tż. Jak sami się nie postaramy to nikt nam nie da. A też lepiej szukać mieszkania w spokoju niż latać z wywieszonym językiem co w tym stanie a co dopiero później sobie nie wyobrażam. Zresztą widziałam ile moja siostra się namęczyła w ciąży przy kredycie gdy chcieli kupić dom i niestety im się to nie udało bo bank wycenił dom na mniejszą kwotę niż chciał właściciel a ten nie chciał obniżyć a oni jednak jednak mieli 50 tys żeby dołożyć więc zrezygnowali i będą się starać za jakiś czas... a teraz dalej mieszkają w malutkim domku na wynajmie. Rozumiem wynająć mieszkanie na maks rok czasu nie więcej. Wtedy tak na prawdę się zobaczy ile kosztuje życie itp bo u rodziców można mieszkać całe życie, ale nigdy się nie poczuje ile życie kosztuje.
|
|
#4071 |
|
Zakorzenienie
|
nasz Igorek na drugie będzie miał Gabriel
mąż wybrał bo mu sie bardzo podoba wiecie już mam 33 tydzien i już nie moge sie doczekać powoli... jeszcze niech do 38 tyg dociągnie i niech wychodzi bo mama czeka ![]() wczoraj na szkole rodzenia była Pani z banku krwi pępowinowej popowiadała, pokazała film itp - ciekawe to było |
|
|
|
#4072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i już będziesz tulić i całować bobaska
|
|
#4073 |
|
Zakorzenienie
|
Znajac moje szczescie to pewnie przenosze
![]() Ale to nie wazne, wazne zeby byl zdrowy i silny Wczoraj sie mojemu koledze syn urodzil 3400 i 58 cm! kawal chlopa. A wrozyli 2700 wiec lekki blad pomiaru hehe
|
|
|
|
#4074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A może w tym przypadku będzie tak że urodzisz w terminie Faktycznie lekki
|
|
#4075 |
|
Zadomowienie
|
Dzieńdoberek
Dopiero udalo mi się Was nadrobić. Gratuluje udanych wizyt i zdrowych, wiercących się dzieciaczków :brawo: Dziękuję za odpowiedzi w sprawie poduszki, muszę sprawdzić ceny i wzory, no i zamawiam w końcu ![]() Teraz śmigam produkować kwiatki na dzień babci Macie jakieś pomysł na mały prezent dla dziadka, który może wykonać dwulatka?
|
|
#4076 |
|
Zakorzenienie
|
Kiara, no i masz to samo co ja napisałam wyżej w moim opisie z wizyty
Fajnie, że masz od razu wykonywane echo serca dzidzi, tyle tylko, że mi lekarz mówił wczoraj, że echo serca zrobić za 3-4 tygodnie, czyli jak wczoraj byłam w 19 to wypadałoby 22-23 tc, bo teraz jest za szybko. Eeee, nie nadążysz za tymi lekarzami ![]() Idź, tak jak ci każą przyjść, chyba wiedzą co robią ![]() Misia, jeszcze troszeczkę i będziesz nam zdawać relacje z porodówki ![]() Ania230, życzę ci powodzenia w znalezieniu mieszkania teraz Niestety, jesli człowiek czegoś chce to musi za to płacić, coś za coś. Wiadomo, jakby były inne warunki u ciebie w domu to inna sprawa, ale ich nie ma i nie ma co gdybać tylko szukać i iść na swoje. W każdej sytuacji są dwie strony medalu, od nas zależy jaką decyzję podejmiemy i będziemy mieć i plusy i minusy. Z opisu tego mieszkania, jest bardzo fajne i taras Już sobie wyobrażam kawkę na tarasie w ciepły dzionek i dzidzie obok
|
#4077 |
|
Zakorzenienie
|
Laurka
niech namaluje cos po swojemu ja mam taka laurke od mojej chrzesnicy ma teraz 17 miesiecy nie wiem co to ale jest piekne haha
|
|
|
|
#4078 |
|
Zakorzenienie
|
Cierpliwość, ja też chcę poszukać sobie poduszki
Daj linka jak zdecydujesz się na coś
|
#4079 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w 20 tc
Właśnie wróciłam od lekarza z przychodni. Jestem baaardzo zawiedziona wizytą. Napomknęłam lekarce, że boli mnie macica- zbadała mnie bardzo dokładnie na fotelu i zbadała mi szyjkę przez usg dowcipnie. Stwierdziła, że wszystko jest ok. Maluszka nie widziałam Dopiero w karcie ciąży zobaczyłam, tętno płodu, więc wiem, że maluch żyje. I właśnie dlatego wolę chodzić prywatnie. Jedyny plus tej wizyty to to, że dostałam skierowanie na mocz i morfologie. A akurat potrzebuję na jutro te wyniki do prywatnej lekarki. Wiem, że jutro się dowiem więcej i już się nie mogę doczekać![]() Anuszka1984 dopisz mnie do listy wizyt: 17.02- 9.15 (nfz)
19.05.2016 Kingusia Edytowane przez agusiia69 Czas edycji: 2016-01-20 o 11:30 |
|
|
|
#4080 | ||
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje udanych wizyt !!!
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:22.

ale narazie czekam na kolejne USG w lutym aż lekarz znów potwierdzi . A teraz leze pod kołderką i się wygrzewam Oleńka w przedszkolu.

) dzidzia ok widzialam serduszko, mozg, kosci itd. Babka wszystko mierztla. Moja szyjka tez ok

Fajnie że macie płytkę nagraną. Super pamiątka będzie.
Koleżanka pożyczyła mi co prawda taki płaszczyk zapinany tylko u góry na guziki ale wtedy ten dół mi się rozchodzi i cały brzuch na wierzchu a przy takich mrozach jak teraz to nie jest dobre...