Mamusie czerwcowe 2016 cz.2 - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-20, 08:23   #4051
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.2

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Cieszę się z mojego Michalka jak dziecko! ale narazie czekam na kolejne USG w lutym aż lekarz znów potwierdzi . A teraz leze pod kołderką i się wygrzewam Oleńka w przedszkolu.
strasznie Ci zazdroszczę parki
w którym tygodniu miałaś usg? ja 17+1
ja mam wizytę 30.01 ale już nie liczę, że coś się zmieni

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2016-01-20 o 08:24
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 08:36   #4052
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, gratuluje udanych wizyt

U mnie tez udana ) dzidzia ok widzialam serduszko, mozg, kosci itd. Babka wszystko mierztla. Moja szyjka tez ok

Dzidzia sliczna i podobna do meza od pasa w dol )

Tak czulam, ale bardzo chcialam miec dziewczynke. Ale jak juz dowiedzialam sie ze synus mamusi to barfzo sie ucueszylam. Z mezem wybralismy po dlugich debatach Gabriela bedzie Gabrys

Bardzo sie ciesze )

Dzieki dziewczyny ze trzymalyscie kciuki.

Co do poduszek mam z supermami od niecalego tygodnia i rewelacyjnie mi sie spi. Monent usypiam, tylko przebudzam sie jak zmieniam pozyvje na drugi bok, ale szybko zasypiam ) mam w ksztalcie litery C jest super.

Anuszka, kolejna wizyta 2/02. Babka co mnie przyjmowala stwierdzila ze powinnam miec wizyty nie co cztery tygodnie tylko co dwa. Juz zwiedzilam pol szpitala chodzac za tym usg

Ale sie ciesze z Gabrysia )

Dobranoc
Gratuluje swiettne wieści )

Cytat:
Napisane przez LaLaRe87 Pokaż wiadomość
gratuluję udanych wizyt!!!!!! ) ale mamy silną ekipę damsko-męską)))

wczoraj wieczorem czytalam książkę i mala zaczela się wiercić, takie pukanie było i zawolalam męża żeby przyszedl, polozylam mu w odpowiednim miejscu dłoń i poczul kilka razy))) ale się cieszyl) jak dziecko

teraz też czuję, super, że uaktywnia się też za dnia
Gratuluje ruchów )

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 08:51   #4053
olinka012
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
strasznie Ci zazdroszczę parki
w którym tygodniu miałaś usg? ja 17+1
ja mam wizytę 30.01 ale już nie liczę, że coś się zmieni

Wg usg bylo 18+2

Jakoś psychicznie bylam pewna dziewczynki . Myślałam ze spadne z leżanki jak gin powiedział ze synuś

Czy używacie oliwki z babydream? Kończę bioOil i szukam czegoś niedrogiego

Edytowane przez olinka012
Czas edycji: 2016-01-20 o 08:57
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 09:11   #4054
kanwa
Zakorzenienie

Ania brzmi ten opis mieszkania bardzo ładnie.Ale cena jest wysoka.Choć to Kraków i takie ceny chyba są normalne w takich miastach.

Dziewczyny gratki udanych wczorajszych wizyt

Za dzisiejsze wizytujące kciuki

Kto mnie dziś zwlecze z łóżka?:P
kanwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 09:22   #4055
misia880
Zakorzenienie

Latwiej o dziewczynke podobno. U mnie w okolo same kobitki. Na marcowkach tez wiecej dziewczynek.
natura reguluje to

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 09:25   #4056
Kociak85
Zadomowienie

olinka, ja używam oliwki z Babydream i jestem zadowolona. O ile ktoś toleruje oliwki
ania, a ja się tam nie dziwię, że chcecie się przeprowadzić. Nie wyobrażam sobie mieszkania z rodzicami/teściami, a tym bardziej jak już pojawi się maleństwo. Fakt, że szkoda komuś innemu płacić, no ale cóż..... takie czasy :/
Stary 2016-01-20, 09:51   #4057
Evelinke
Zakorzenienie

Witamy się

Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt wczoraj, ujawnionych dzieci i ruchów wspaniałych

Z wczorajszej wizyty, teraz tak dokładniej
Byłam w 19 t i 6 dniu i lekarz powiedział, że jest to nadal 19 tydzień, bo liczy się skończone
Według usg wszelkich pomiarów też wychodził 19 tc.
Malutka waży 270 gram
Wszystkie narządy są prawidłowe, żołądek był wypełniony wodami, więc z przełykiem jest ok.
Łożysko mam grube z przodu i jak lekarz przełączył na 4D to niestety nie widzieliśmy dobrze buzi malutkiej, po kombinacjach ze sprzętem lekarz pokazał nam profil
I powiedział, że tak będzie do końca ciąży, że obraz nie będzie wyraźny, dopiero pod koniec ciąży jak łożysko zacznie się zmniejszać, to wtedy będzie dobrze widać, ale to już o porodzie będę myśleć.
Za to nóżki i brzuszek widzieliśmy dokładnie, cały czas machała nóżkami a ma długie, aż lekarz się śmiał.
Z tego względu, że jestem po ivf zaproponował wykonanie echo serca dziecka i dał nam namiary na 2 lekarzy, którzy wiedzą co robią jak to określił.
Ale to za 4 tygodnie nie wcześniej, nawet z tym usg to powiedział, że też jestem za szybko, bo za 3-4 tygodnie byłoby lepiej.
Trochę, to dziwne, bo przecież każdy mówi, że usg połówkowe od 18-22 tc.
No, ale nic, jeśli zdecydujemy się na kolejną wizytę to już bez nagrania płyty. Teraz wzieliśmy,(nie wiedzieliśmy, że będzie kiepsko widać), ale większość jest w tym zwykłym obrazie, ale i tak dla nas jest super

I zrobiłam pierwsze zakupy w Smyku
5 bodziaków za 40 zł
I dla siebie kupiłam leginsy z H&M.

Olinka, ja też używam tej oliwki z bd i jestem zadowolona

Edytowane przez Evelinke
Czas edycji: 2016-01-20 o 10:00
Evelinke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 10:09   #4058
Paula_ck
Raczkowanie

Cytat:

U mnie tez udana ) dzidzia ok widzialam serduszko, mozg, kosci itd. Babka wszystko mierztla. Moja szyjka tez ok

Tak czulam, ale bardzo chcialam miec dziewczynke. Ale jak juz dowiedzialam sie ze synus mamusi to barfzo sie ucueszylam. Z mezem wybralismy po dlugich debatach Gabriela bedzie Gabrys

Bardzo sie ciesze )

Co do poduszek mam z supermami od niecalego tygodnia i rewelacyjnie mi sie spi. Monent usypiam, tylko przebudzam sie jak zmieniam pozyvje na drugi bok, ale szybko zasypiam ) mam w ksztalcie litery C jest super.

Anuszka, kolejna wizyta 2/02. Babka co mnie przyjmowala stwierdzila ze powinnam miec wizyty nie co cztery tygodnie tylko co dwa. Juz zwiedzilam pol szpitala chodzac za tym usg

Dobranoc
Super że wszystko dobrze! Gabryś piękne imię

Cytat:
Napisane przez Evelinke Pokaż wiadomość
Witamy się

Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt wczoraj, ujawnionych dzieci i ruchów wspaniałych

Byłam w 19 t i 6 dniu i lekarz powiedział, że jest to nadal 19 tydzień, bo liczy się skończone
Malutka waży 270 gram
Wszystkie narządy są prawidłowe, żołądek był wypełniony wodami, więc z przełykiem jest ok.
Łożysko mam grube z przodu i jak lekarz przełączył na 4D to niestety nie widzieliśmy dobrze buzi malutkiej, po kombinacjach ze sprzętem lekarz pokazał nam profil
I powiedział, że tak będzie do końca ciąży, że obraz nie będzie wyraźny, dopiero pod koniec ciąży jak łożysko zacznie się zmniejszać, to wtedy będzie dobrze widać, ale to już o porodzie będę myśleć.
Za to nóżki i brzuszek widzieliśmy dokładnie, cały czas machała nóżkami a ma długie, aż lekarz się śmiał.
Z tego względu, że jestem po ivf zaproponował wykonanie echo serca dziecka i dał nam namiary na 2 lekarzy, którzy wiedzą co robią jak to określił.
Ale to za 4 tygodnie nie wcześniej, nawet z tym usg to powiedział, że też jestem za szybko, bo za 3-4 tygodnie byłoby lepiej.
No, ale nic, jeśli zdecydujemy się na kolejną wizytę to już bez nagrania płyty. Teraz wzieliśmy,(nie wiedzieliśmy, że będzie kiepsko widać), ale większość jest w tym zwykłym obrazie, ale i tak dla nas jest super

I zrobiłam pierwsze zakupy w Smyku
5 bodziaków za 40 zł
I dla siebie kupiłam leginsy z H&M.

Olinka, ja też używam tej oliwki z bd i jestem zadowolona
Duża już córcia twoja Fajnie że macie płytkę nagraną. Super pamiątka będzie.
Ja lubię bardzo te legginsy z H&M, miałam jeszcze z C&A ale te mi strasznie rozciągają na tej gumce nad brzuchem i mi spadają.

Dziewczyny a jak u was z kurtkami zimowymi? Bo moja zaczęła mnie już trochę uciskać i przeszukałam wszystkie kurtki w domu i każda za ciasna jest na brzuchu... I teraz nie wiem czy kupować jakąś, i jaką żeby też nie była za mała za miesiąc... Może w SH coś by się upolowało? Koleżanka pożyczyła mi co prawda taki płaszczyk zapinany tylko u góry na guziki ale wtedy ten dół mi się rozchodzi i cały brzuch na wierzchu a przy takich mrozach jak teraz to nie jest dobre...
Stary 2016-01-20, 10:21   #4059
Evelinke
Zakorzenienie

Paula, no, ja na szczęście jeszcze się dopinam
I pomysł żeby poszukać czegoś w SH jest bardzo dobry, bo bez sensu kupować nową na chwilę albo poszukaj czegoś na olx w swoim rejonie.

Stary 2016-01-20, 10:26   #4060
olinka012
Zadomowienie

Ja juz dawno nosze kurtkę z czasu ciąży z Ola.

Evelinke gratulacje!

Ta oliwka bd nie ma parafiny takze jest ok. Kupie ją.
Stary 2016-01-20, 10:32   #4061
ania230
Zakorzenienie

Justyna gratulacje synka!

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Ania230 wiesz co? skoro za rok macie zamiar coś kupować to nie lepiej na razie zostać w Twoim domu? bez sensu napychać kieszenie obcym a to sporo kasy prze rok wyjdzie- mon to odłożyć na wkład własny czy meble... ile macie u Ciebie metrów- pomieścicie się?
Kasiu możliwości są ale u mnie , ale niestety jest wiele rzeczy które wpłynęły że podjęliśmy taką decyzję. Czasami trzeba stracić ale ma się wtedy święty spokój.. nie każdy ma wspaniałych rodziców i rodzeństwo..niestety.
A dodatkowo u mnie palą , ja jestem nie paląca i nie potrafią uszanować tego że proszę żeby palili gdzie indziej.

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:

Malutka waży 270 gram
Ewelinko super że wszystko dobrze i ze mogłaś zobaczyć swojego Skarba

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
ania, a ja się tam nie dziwię, że chcecie się przeprowadzić. Nie wyobrażam sobie mieszkania z rodzicami/teściami, a tym bardziej jak już pojawi się maleństwo. Fakt, że szkoda komuś innemu płacić, no ale cóż..... takie czasy :/
Dokładnie nie każdego stać o kredyt od tak i nie każdy ma rodziców którzy są w stanie pomóc.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 10:34   #4062
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Melduję się po USG
Wszystko w normie, dalej jest dziewczynka
Serduszko słyszalam po raz kolejny, widzialam jak dzidzia fikała jak szalona i pod koniec badania dostala czkawki :P

Wizytę u ginekologa prowadzacego mam 04.02 i wtedy na 90% poproszę o zwolnienie bo plecy mnie bardziej bolą

Z pozytwnych rzeczy czuję Hanię mocniej. W ciągu dnia kopie i daj o sobie znać
Super ze wszystko ok
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 10:36   #4063
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kanwa Pokaż wiadomość
Ania brzmi ten opis mieszkania bardzo ładnie.Ale cena jest wysoka.Choć to Kraków i takie ceny chyba są normalne w takich miastach.
Przeciętny koszt wynajmu za kawalerkę to 1000-1200 zl tyle samo za mieszkanie 2 pokojowe.
Dodatkowo zawsze płatny czynsz wysokość od 250-400 zł zależy jaki rejon.
I prąd i gaz ( jak jest) samemu musisz pokryć.

Więc niestety trzeba się liczyć że za 1000zł razem z opłatami to nic się nie wynajmie.
A jak nie ma się znajomych którzy maja mieszkanie na wynajem to tym bardziej i tylko zostają ludzie obcy.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-01-20, 10:37   #4064
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
U nas ok

Na 100 % dziewczynka

Jak wrócę do domu to napisze więcej

gratuluję córeczki
Stary 2016-01-20, 10:37   #4065
olinka012
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość

Dokładnie nie każdego stać o kredyt od tak i nie każdy ma rodziców którzy są w stanie pomóc.

Zgadza się..
Stary 2016-01-20, 10:38   #4066
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez K_a_s_i_a_86 Pokaż wiadomość
Ania tylko musisz pamietać ze banki do zdolności beda brać was troje za rok a teraz tylko Ty i TŻ. Moja znajoma tez miała podobna sytuacje jak wy. Mieli starać sie o kredyt jak ona była w ciąży ale sie nie wyrobili a jak juz sie dziecko urodziło to przestali mieć zdolność bo dochód zamiast na dwoje był dzielony na trzy osoby.
Tak Kasiu właśnie sobie z tego zdajemy sprawę :/ Tż będzie pewnie próbował sam w lutym lub w marcu ale i też spróbujemy razem.
Jest ten program mdm dla młodych więc też będziemy chcieli z niego skorzystać.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-01-20, 10:39   #4067
kiara92
Rozeznanie

Hej Miałam zabiegane ostatnie dni, ale wreszcie udało mi się Was nadrobić

Przede wszystkim to gratuluje wszystkich udanych wizyt, poznania płci i poczucia pierwszych ruchów maleństwa

ania230 Mieszkanie, które oglądałaś z opisu wydaje się bardzo w porządku. Minusem jest przede wszystkim ta odległość do przystanku, zależy czy poruszasz się głównie samochodem czy komunikacją miejską, bo jeśli tym pierwszym to nie stanowi to chyba aż tak dużego problemu, a to że parter to minus, ale czasem plus- w przypadku posiadania małego dziecka i braku windy w bloku. Cena jak na warunki w Krakowie nie jest najgorsza, bo niejednokrotnie tyle trzeba zapłacić za kawalerkę, ale z drugiej strony to skoro planujecie zakup mieszkania, to nie wiem czy nie lepiej byłoby od razu zacząć szukać lokum docelowego, bo z doświadczenia wiem, że może zejść z tym naprawdę długo, a pieniążki które musielibyście wydać na wynajem poświęcić też na ten cel. Sama przez kilka dobrych lat wynajmowałam mieszkanie i wiem, że z pewnego punktu widzenia jest to wyrzucanie pieniędzy w błoto, jeśli planuje się zakup czegoś swojego na kredyt, bo kwota którą płaci się co miesiąc za wynajem, mogłaby być ratą kredytu i powoli kredyt by się spłacał, a to co wyda się na wynajem już się nie zwróci. A tak z ciekawości w jakiej lokalizacji szukacie?

Widziałam, że była też mowa o usg połówkowym i ja tego również nie rozumiem, bo siostra mi mówiła, żebym umówiła się w 22 tygodniu, bo ona poszła w 20 i powiedzieli jej, że za wcześnie przyszła, bo nie wszystko jeszcze widać. Chciałam tak zrobić, ale w miejscu, w którym ja robię to badanie zalecają umówić się miedzy 18-20 tygodniem, gdyż tylko wtedy jest jeszcze możliwość oceny niektórych cech genetycznych płodu i w rezultacie idę w skończonym 19 tygodniu. W czasie tego usg jest również standardowo wykonywane echo serca płodu.
kiara92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 10:42   #4068
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:

Bardzo sie ciesze )

Dobranoc
Super ze wszystko ok
Gratuluję Synusia

Mnie na początku też podobał się Gabriel ale mąż nosem kręci
podoba mi się tez Ignacy ale za bardzo popularne się robi.
Stary 2016-01-20, 10:48   #4069
madzius90
Zakorzenienie

Ja na szczęści po nerwowym weekendzie , spowodowanym brakiem ruchów, znów czuje Maluszka normalnie
mimo że brzuch boli, takie skurcze mnie łapią to jak czuje ruchy jestem spokojniejsza.
Biorę No - spe i czekam aż przejdzie. Mam nadzieję że nie będę musiała kłaść się do szpitala znow :/
Stary 2016-01-20, 10:56   #4070
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiara92 Pokaż wiadomość

ania230 Mieszkanie, które oglądałaś z opisu wydaje się bardzo w porządku. Minusem jest przede wszystkim ta odległość do przystanku, zależy czy poruszasz się głównie samochodem czy komunikacją miejską, bo jeśli tym pierwszym to nie stanowi to chyba aż tak dużego problemu, a to że parter to minus, ale czasem plus- w przypadku posiadania małego dziecka i braku windy w bloku. Cena jak na warunki w Krakowie nie jest najgorsza, bo niejednokrotnie tyle trzeba zapłacić za kawalerkę, ale z drugiej strony to skoro planujecie zakup mieszkania, to nie wiem czy nie lepiej byłoby od razu zacząć szukać lokum docelowego, bo z doświadczenia wiem, że może zejść z tym naprawdę długo, a pieniążki które musielibyście wydać na wynajem poświęcić też na ten cel. Sama przez kilka dobrych lat wynajmowałam mieszkanie i wiem, że z pewnego punktu widzenia jest to wyrzucanie pieniędzy w błoto, jeśli planuje się zakup czegoś swojego na kredyt, bo kwota którą płaci się co miesiąc za wynajem, mogłaby być ratą kredytu i powoli kredyt by się spłacał, a to co wyda się na wynajem już się nie zwróci. A tak z ciekawości w jakiej lokalizacji szukacie?
zdaje sobie sprawę że to będą wyrzucone pieniądze w bloto... ale tak jak napisałam teraz jestem na l4 potem macierzyńskie i żaden bank nie doliczy mojego wynagrodzenia pod kredyt taka prawda. Bo oprócz zaświadczenia o wynagrodzenie teraz biorę zaświadczenie z zus czy się ma opłacone składki i czy nie jest się na l4.

W czerwcu jak urodzę możemy już teoretycznie starać się o kredyt z mdm z dofinansowaniem 15 czy 20 % na pierwsze dziecko co oznacza że nie płacisz żadnego wkłady własnego. Teraz byłoby to 10 %. Niestety nie zarabiamy tyle aby było Nas stać odłożyć 1500-2000zł na wkład własny , rodzice nam też nie dadzą.Ja nie oszukuję się i nie liczę na nikogo jak na siebie i Tż. Jak sami się nie postaramy to nikt nam nie da.
A też lepiej szukać mieszkania w spokoju niż latać z wywieszonym językiem co w tym stanie a co dopiero później sobie nie wyobrażam.
Zresztą widziałam ile moja siostra się namęczyła w ciąży przy kredycie gdy chcieli kupić dom i niestety im się to nie udało bo bank wycenił dom na mniejszą kwotę niż chciał właściciel a ten nie chciał obniżyć a oni jednak jednak mieli 50 tys żeby dołożyć więc zrezygnowali i będą się starać za jakiś czas... a teraz dalej mieszkają w malutkim domku na wynajmie.
Rozumiem wynająć mieszkanie na maks rok czasu nie więcej. Wtedy tak na prawdę się zobaczy ile kosztuje życie itp bo u rodziców można mieszkać całe życie, ale nigdy się nie poczuje ile życie kosztuje.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-01-20, 10:56   #4071
misia880
Zakorzenienie

nasz Igorek na drugie będzie miał Gabriel mąż wybrał bo mu sie bardzo podoba

wiecie już mam 33 tydzien i już nie moge sie doczekać powoli... jeszcze niech do 38 tyg dociągnie i niech wychodzi bo mama czeka

wczoraj na szkole rodzenia była Pani z banku krwi pępowinowej popowiadała, pokazała film itp - ciekawe to było

Stary 2016-01-20, 11:00   #4072
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
nasz Igorek na drugie będzie miał Gabriel mąż wybrał bo mu sie bardzo podoba

wiecie już mam 33 tydzien i już nie moge sie doczekać powoli... jeszcze niech do 38 tyg dociągnie i niech wychodzi bo mama czeka

wczoraj na szkole rodzenia była Pani z banku krwi pępowinowej popowiadała, pokazała film itp - ciekawe to było
jeszcze chwilka i już będziesz tulić i całować bobaska

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-01-20, 11:09   #4073
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
jeszcze chwilka i już będziesz tulić i całować bobaska
Znajac moje szczescie to pewnie przenosze
Ale to nie wazne, wazne zeby byl zdrowy i silny

Wczoraj sie mojemu koledze syn urodzil 3400 i 58 cm! kawal chlopa. A wrozyli 2700 wiec lekki blad pomiaru hehe

Stary 2016-01-20, 11:12   #4074
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Znajac moje szczescie to pewnie przenosze
Ale to nie wazne, wazne zeby byl zdrowy i silny

Wczoraj sie mojemu koledze syn urodzil 3400 i 58 cm! kawal chlopa. A wrozyli 2700 wiec lekki blad pomiaru hehe

A może w tym przypadku będzie tak że urodzisz w terminie

Faktycznie lekki

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-01-20, 11:14   #4075
Cierpliwosc
Zadomowienie

Dzieńdoberek

Dopiero udalo mi się Was nadrobić.
Gratuluje udanych wizyt i zdrowych, wiercących się dzieciaczków :brawo:

Dziękuję za odpowiedzi w sprawie poduszki, muszę sprawdzić ceny i wzory, no i zamawiam w końcu

Teraz śmigam produkować kwiatki na dzień babci
Macie jakieś pomysł na mały prezent dla dziadka, który może wykonać dwulatka?
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 11:14   #4076
Evelinke
Zakorzenienie

Kiara, no i masz to samo co ja napisałam wyżej w moim opisie z wizyty , że za wcześnie. Najlepiej iść w 22-23 tc i będzie dobrze.
Fajnie, że masz od razu wykonywane echo serca dzidzi, tyle tylko, że mi lekarz mówił wczoraj, że echo serca zrobić za 3-4 tygodnie, czyli jak wczoraj byłam w 19 to wypadałoby 22-23 tc, bo teraz jest za szybko.

Eeee, nie nadążysz za tymi lekarzami
Idź, tak jak ci każą przyjść, chyba wiedzą co robią

Misia, jeszcze troszeczkę i będziesz nam zdawać relacje z porodówki

Ania230, życzę ci powodzenia w znalezieniu mieszkania teraz
Niestety, jesli człowiek czegoś chce to musi za to płacić, coś za coś.
Wiadomo, jakby były inne warunki u ciebie w domu to inna sprawa, ale ich nie ma i nie ma co gdybać tylko szukać i iść na swoje.
W każdej sytuacji są dwie strony medalu, od nas zależy jaką decyzję podejmiemy i będziemy mieć i plusy i minusy.
Z opisu tego mieszkania, jest bardzo fajne i taras
Już sobie wyobrażam kawkę na tarasie w ciepły dzionek i dzidzie obok

Stary 2016-01-20, 11:15   #4077
misia880
Zakorzenienie

Laurka niech namaluje cos po swojemu ja mam taka laurke od mojej chrzesnicy ma teraz 17 miesiecy nie wiem co to ale jest piekne haha

Stary 2016-01-20, 11:16   #4078
Evelinke
Zakorzenienie

Cierpliwość, ja też chcę poszukać sobie poduszki
Daj linka jak zdecydujesz się na coś

Stary 2016-01-20, 11:28   #4079
agusiia69
Zakorzenienie

Witam się w 20 tc

Właśnie wróciłam od lekarza z przychodni. Jestem baaardzo zawiedziona wizytą. Napomknęłam lekarce, że boli mnie macica- zbadała mnie bardzo dokładnie na fotelu i zbadała mi szyjkę przez usg dowcipnie. Stwierdziła, że wszystko jest ok. Maluszka nie widziałam Dopiero w karcie ciąży zobaczyłam, tętno płodu, więc wiem, że maluch żyje. I właśnie dlatego wolę chodzić prywatnie. Jedyny plus tej wizyty to to, że dostałam skierowanie na mocz i morfologie. A akurat potrzebuję na jutro te wyniki do prywatnej lekarki. Wiem, że jutro się dowiem więcej i już się nie mogę doczekać

Anuszka1984 dopisz mnie do listy wizyt: 17.02- 9.15 (nfz)

Edytowane przez agusiia69
Czas edycji: 2016-01-20 o 11:30
agusiia69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 11:34   #4080
fiazo
Zakorzenienie

Gratuluje udanych wizyt !!!

Cytat:

Bardzo sie ciesze )

Dobranoc
brawo za wizytę i poznanie płci

Cytat:
Napisane przez Paula_ck Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak u was z kurtkami zimowymi? Bo moja zaczęła mnie już trochę uciskać i przeszukałam wszystkie kurtki w domu i każda za ciasna jest na brzuchu... I teraz nie wiem czy kupować jakąś, i jaką żeby też nie była za mała za miesiąc... Może w SH coś by się upolowało? Koleżanka pożyczyła mi co prawda taki płaszczyk zapinany tylko u góry na guziki ale wtedy ten dół mi się rozchodzi i cały brzuch na wierzchu a przy takich mrozach jak teraz to nie jest dobre...
moja zaczyna mnie opinać i chyba zmienię na płaszczyk, będę coś cieplejszego najwyżej pod spód zakładać

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości