|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.2
Cytat:
Ja również i Malutka zawsze by była na świeżym powietrzu ![]() Czekam na wieści od wynajmujących ![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
Ja właśnie dla tego nie brałam pod uwagę nfz bo dość że są kolejki to nie zawsze zrobią usg czy inne potrzebne badania. Ja za każdym razem mam usg i dwa razy mi już badała szyjkę. Dlatego uważam że jeżeli chcemy dziecko to stać nas na prywatnego lekarza
|
|
#4082 |
|
Zakorzenienie
|
Ania, no to kciuki
![]() A cena wynajmu podlega ewentualnie jakiejś negocjacji np. tą 100 mniej ? Albo jak byście chcieli odświeżyć ściany to odliczą wam koszta np. farby itd. ? A zdecydowaliście się na nie, czy o innym myślicie ?
|
#4083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4084 |
|
Zakorzenienie
|
ja się w mojej zimowej kurtce nie dopinam
ubieram ja ale nie zapinam..i tak głównie autem jedze wiec nie ma zle
|
|
|
|
#4085 |
|
Zakorzenienie
|
Agusia, dobrze, że u ciebie wszystko ok a już jutro zobaczysz maluszka
|
#4086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do państwowego tylko ze względu na bezpłatne badania ( w końcu płacę składki i mi się należy ). Ale przyznam się, że myślałam że jednak zrobi mi usg.. No nic jutro zobaczę moje maleństwo Razem z mężem![]() ![]() ![]() No tak, ale nie każdego stać na prywatnego lekarza niestety..
19.05.2016 Kingusia Edytowane przez agusiia69 Czas edycji: 2016-01-20 o 11:58 |
|
|
|
|
#4087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4088 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
a w brzuchu się na szczęście dopinam póki co :P
19.05.2016 Kingusia Edytowane przez agusiia69 Czas edycji: 2016-01-20 o 12:06 |
||
|
|
|
#4089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja żebym dostała w swojej przychodni skierowanie na badania bym musiała odsiedzieć owe 5 godzin i czekać w kolejce bo tyle kobiet zawsze jest, więc wole zapłacić 20 zł
|
|
#4090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także długo czekać nie muszę ![]() A po za tym już na pierwszej wizycie u lekarza państwowego dostałam do zrobienia z 11 badań- wszystkie wymagane a pamiętam jak tutaj do was dołączyłam na samym początku to właśnie mało kto dostał skierowania na tyle badań.. Tutaj pod względem badań i to, że długo się nie czeka w kolejce jest na wielki plus. Ale 3 usg podczas całej ciąży mnie przeraziły.. Dlatego też na prywatnego się zdecydowałam. Płacę jedynie za wizyty- za badania nic Więc czemu by nie skorzystać.
19.05.2016 Kingusia Edytowane przez agusiia69 Czas edycji: 2016-01-20 o 12:04 |
|
|
|
|
#4091 |
|
Zadomowienie
|
Ja sobie dalam spokój z lekarzem na nfz. Dawala mi tylko skierowanie na mocz i krew a resztę najdroższych musiałam i tak sama robic.
|
|
|
|
#4092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
prywatnie kazała mi zrobić te same badania.Chyba, że jest jeszcze coś do zrobienia o czym nie wiem? Ale póki co prywatnie lekarka nic więcej nie kazała mi robić.
|
|
#4093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiadomo że pierwsze badania sporo kosztowały bo koło 280 zł ale jak to się mówi dziecko kosztuje
|
|
#4094 |
|
Zakorzenienie
|
Ja za wizytę płacę 150 zł :O Ty to bardzo malutko.. 90 zł razem z usg??
|
#4095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4096 |
|
Zakorzenienie
|
Cwaniara
to nie dziwię Ci się, ze nie chodzisz po skierowania na badania:P
|
#4097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko u mnie jest to strata czasu czekać 5 godzin na skierowanie. Dziewczyny idę pospacerować... bo wszystko mnie drażni w domu tata, siostra i nawet Tż zaczął aaa po co mam jakieś kłótnie stworzyć.
|
|
#4098 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dziękuję za radę, ale laurka bułka w żadnym roku, no i skoro babcie dostaną kwiatki z wytloczek po jajkach to dziadkom chyba jakieś breloczki zrobimyCytat:
Za wizytę,usg nie było, ale na pewno jesteś spokojniejszaTeż na chciałam na początku chodzić odrywanie o na nfz, ale darmowo mam lepszą opiekę, wiec.. no i moje wyniki badań idą bezpośrednio do przychodni wiec nie mogłabym ich użyć prywatnieA masz jedna kartę ciąży czy dwie??
|
|
|
#4099 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja od rana dzisiaj w kuchni szaleje bo jutro na dzień babci będzie u nas zlot wnuków i trzeba jakieś ciasto upiec żeby młodzież ugościć... A, że moja matula piec nie potrafi to zawsze ja się muszę produkować. No i ugotowałam grochóweczkę na życzenie męża z taka ilością kiełbasy, że to w zasadzie kiełbasa w sosie z grochu Co do opieki lekarzy na NFZ i prywatnie to u mnie akurat jest tak, że prywatnie są do mojego meeega kolejki. Przyjmuje 2 razy w tygodniu ale, że prywatnie to sobie i on i babeczki pozwalają na pogaduchy i posiedzenia w gabinecie i zdarza się, że przyjmuje o 22 dziewczyny zarejestrowane na 19 A do przychodni jeżdżę zawsze na 13 i o 14 jest po wizycie
|
#4100 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiem z czym się borykasz ja miałam mieć obronę w lutym ale z powodu wymiotów braku chęci i zaangażowanie oraz wielkiego zmęczenia przełożyłam to sobie na czerwiec Życzę powodzenia ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
Mój lekarz zawsze twierdzi, że ból brzucha to norma, tylko że są różne rodzaje bólu.
|
|
#4101 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście, że jestem spokojniejsza, ale o dziwo się nie denerwowałam Pierwszy raz byłam taka spokojna. Ciekawe jak jutro będzie hehe.Moje wyniki też odrazu idą do mojej karty w przychodni i nie ma możliwości ich odbioru, ale wycwaniłam się i wyniki on-line podglądam i drukuje ![]() Tak, posiadam dwie karty ciąży, ale jakby wylądowała w szpitalu to dałabym kartę od lekarki prywatnej ![]() Cytat:
I czasem zdarza mi się czekać dłużej w kolejce niż w przychodni ale to kwestia max 20 minut na szczęście
|
|
#4102 |
|
Ania
|
Evelinke-duża dziewczynka już i na dodatek długie nogi, nie jedna będzie jej zazdrościć
świetnie, że wszystko jest w porządku.Paula- ja i tak musiałam kupić kurtkę, bo nie miałam na zimę.. kupiłam taką, w której mogę chodzić normalnie- bo ma ściągacze, i nie wygląda to źle a jeśli brzuszek urośnie,a jeszcze będzie zimno, to po prostu rozciągnę ściągacz.Ale jeśli masz kupować na chwilę przecież,bo zima nie długo trwa, to poszłabym pobuszować w lumpeksiku ![]() Ania230- oby Wam się udało znaleźć to mieszkanie. Wiadomo, to kupe kasy, ale czasami człowiek nie ma innego wyjścia, jak tylko wynająć.. Wiadomo, że to kupę kasy, w sumie w błoto, ale jak macie żyć spokojniej, to nie ma się co zastanawiać ![]() I powiem Ci, że gdybym ja np miała możliwość mieszkania z rodzicami tż, to też wolałabym wynająć,i płacić obcym... Misia- już niedługo i będziesz tulić swoje maleństwo szybko minie![]() Agusia-Dobrze, że zbadała, a maleństwo zobaczysz jutro Honcia- w sumie to zjadłabym taką "kiełbasę w sosie z grochu" ![]() Ja miałam dziś jechać zawieźć zwolnienie do pracy(mam 40km), przy okazji odwiedzić dziewczyny, z którymi pracuje, ale zaczął tak śnieg sypać, że zrezygnowałam i l4 wysłałam pocztą ![]() I mam to Was pytanie: jaki krem polecacie do twarzy? szczerze mówiąc nigdy nie używałam, bo nie miałam jakiś problemów ze skórą na twarzy, ale teraz jest sucha... Macie coś godnego polecenia do suchej skóry? z góry dziękuję za odpowiedź
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
#4103 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt ![]() Śliweczka, a Ty już jesteś zdecydowana ostatecznie jakie imię będzie nosić synuś? Cytat:
ciesz się w końcu zdrowym chłopcem!!Co się dziewczyny dziwcie, że więcej chłopców się rodzi, skoro chłopca się robi w owulację albo chwilę przed to właśnie wtedy jest największa ochota na amory i pyk chłopczyk!
|
|
|
#4104 |
|
Rozeznanie
|
Ruchów brak ale pojawił się pierwszy rozstęp co polecanie do pielęgnacji brzuszka. Ja używam bielendy dla kobiet w ciąży na rozstępy, do piersi i na cellit dosalam od męża na mikołaja heheh dba o żonkę ale jakoś się pojawił pierwszy rozstęp
![]()
|
#4105 |
|
Zakorzenienie
|
Polecam ten krem z hippa. Ladnie i delikatnie pachnie. Ja mam 33 tydy i jeden maly rozstep z boku.. i nie jestem pewna czy mam go od ciazy czy wczesniej go nie widzialaw haha
|
|
|
|
#4106 |
|
Rozeznanie
|
Super dzięki
|
#4107 | ||||||
|
Rozeznanie
|
ania230 Rozumiem wszystkie Twoje argumenty. Na pewno ciężko mieszkać w kilka dorosłych osób w jednym domu, niezależnie od tego jak dogadane osoby to by były, to co na swoim to na swoim. Z resztą myślę, że każdy potrzebuje intymności i spokoju, a jak dojdzie dzidziuś to tym bardziej. Ja pisałam tylko z własnego doświadczenia, że z perspektywy czasu szkoda wydanych pieniędzy, które można by np. przeznaczyć na urządzanie mieszkania, ale wiadomo, że nie zawsze jest możliwość od razu kupić.
Cytat:
A banki krwi pępowinowej to super sprawa.Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Któraś pisała o poduszce kojcu, że chce kupić. Polecam sprawdzić na stronie smyka, bo są przecenione te z motherhood, np. ta http://www.smyk.com/motherhood-podus...t-niemowlaka-p Myślę, że to dobra cena, ja za swoją zapłaciłam 149 zł. A druga sprawa to widziałam, że jest promocja na produkty z palmersa w rossmannie, a oprócz niższych cen to przy zakupie dwóch produktów tej firmy ten drugi jest 50% tańszy. |
||||||
|
|
|
#4108 |
|
Rozeznanie
|
ło jeny, mówicie, że w kurtki zimowe się nie dopinacie
ja śmigam we wszystkich swoich ciuchach cały czas i od lat już zachwalam sobie kurtki i płaszczyki z pierzem za lekkość, którą doceniłam dopiero w ciąży ) jedynie jeansy ciążowe udało mi się dorwać a od mamy dostałam grube legginsy z H&M czarne ze skórzaną wstawką na dole nogawki mała dziś wariuje w brzuchu, mega fajne uczucie!!!! jeny jeszcze tydzień temu tak pragnęłam ruchów,teraz już je czuję i są przemiłe, cudne ) jak ten czas leci...za tydzień usg! w końcu zobaczę moją małą niuńkę.. ![]() widze,że u was wizyty też drogie, u mnie za wizytę 180 -_- ale ceny są ogólnie na poziomie 120-200 u dobrego lekarza... zjadłam właśnie obiadek, pieczony dorsz w koperku i z masełkiem + brukselka wcześniej podgotowana i zapieczona + surówka z kiszonej kapusty + mały ziemniaczek noo (nie przepadam,ale czasem do rybki sobie skubnę) ![]() a teraz rozkoszuję się książką i zaparzonym termosem (taaaak!) z zieloną herbatą
zdrowie, fitness, Norwegia, smaczne jedzonko instagram https://www.instagram.com/lalare_fit/ Edytowane przez LaLaRe87 Czas edycji: 2016-01-20 o 14:12 |
|
|
|
#4109 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Niesamowite, że w tydzień taka różnica Nie mogę się doczekać tego samego u siebie ![]() Ja mam parkę z kożuszkiem sprzed ciąży i bez problemu się mieszczę, choć brzuszek mam już widoczny. W resztę ciuchów też, tylko spodnie mam typowo ciążowe z h&m-u, coby się nie gnieść. U mnie wizyty też drogie- 200 zł, ale zależało mi na dobrym lekarzu. Oprócz tego mimo, że moja lekarka ma świetny sprzęt, to te 3 najważniejsze usg, robię u specjalisty, który zajmuje się tylko i wyłącznie ultrasonografią prenatalną, więc 3 razy po 300 zł. Ale masz pyszności na obiadek, u nas dzisiaj spaghetti
|
|
|
|
|
#4110 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez odkąd jestem w ciąży pije dzbankami herbatę z cytryną 1l idzie na raz <szok>
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.

Dopiero w karcie ciąży zobaczyłam, tętno płodu, więc wiem, że maluch żyje. I właśnie dlatego wolę chodzić prywatnie. Jedyny plus tej wizyty to to, że dostałam skierowanie na mocz i morfologie. A akurat potrzebuję na jutro te wyniki do prywatnej lekarki. Wiem, że jutro się dowiem więcej i już się nie mogę doczekać

Za wizytę,usg nie było, ale na pewno jesteś spokojniejsza
A do przychodni jeżdżę zawsze na 13 i o 14 jest po wizycie

ciesz się w końcu zdrowym chłopcem!!