Mamusie czerwcowe 2016 cz.2 - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-20, 11:42   #4081
ania230
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.2

Cytat:
Napisane przez Evelinke Pokaż wiadomość
Ania230, życzę ci powodzenia w znalezieniu mieszkania teraz
Niestety, jesli człowiek czegoś chce to musi za to płacić, coś za coś.
Wiadomo, jakby były inne warunki u ciebie w domu to inna sprawa, ale ich nie ma i nie ma co gdybać tylko szukać i iść na swoje.
W każdej sytuacji są dwie strony medalu, od nas zależy jaką decyzję podejmiemy i będziemy mieć i plusy i minusy.
Z opisu tego mieszkania, jest bardzo fajne i taras
Już sobie wyobrażam kawkę na tarasie w ciepły dzionek i dzidzie obok

Ja również i Malutka zawsze by była na świeżym powietrzu

Czekam na wieści od wynajmujących

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Witam się w 20 tc

Właśnie wróciłam od lekarza z przychodni. Jestem baaardzo zawiedziona wizytą. Napomknęłam lekarce, że boli mnie macica- zbadała mnie bardzo dokładnie na fotelu i zbadała mi szyjkę przez usg dowcipnie. Stwierdziła, że wszystko jest ok. Maluszka nie widziałam Dopiero w karcie ciąży zobaczyłam, tętno płodu, więc wiem, że maluch żyje. I właśnie dlatego wolę chodzić prywatnie. Jedyny plus tej wizyty to to, że dostałam skierowanie na mocz i morfologie. A akurat potrzebuję na jutro te wyniki do prywatnej lekarki. Wiem, że jutro się dowiem więcej i już się nie mogę doczekać

Anuszka1984 dopisz mnie do listy wizyt: 17.02- 9.15 (nfz)
Krew i mocz prywatnie kosztuje około 20-25 zł

Ja właśnie dla tego nie brałam pod uwagę nfz bo dość że są kolejki to nie zawsze zrobią usg czy inne potrzebne badania.
Ja za każdym razem mam usg i dwa razy mi już badała szyjkę.
Dlatego uważam że jeżeli chcemy dziecko to stać nas na prywatnego lekarza

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 11:44   #4082
Evelinke
Zakorzenienie

Ania, no to kciuki
A cena wynajmu podlega ewentualnie jakiejś negocjacji np. tą 100 mniej ? Albo jak byście chcieli odświeżyć ściany to odliczą wam koszta np. farby itd. ?
A zdecydowaliście się na nie, czy o innym myślicie ?

Evelinke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 11:45   #4083
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula_ck Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak u was z kurtkami zimowymi? Bo moja zaczęła mnie już trochę uciskać i przeszukałam wszystkie kurtki w domu i każda za ciasna jest na brzuchu... I teraz nie wiem czy kupować jakąś, i jaką żeby też nie była za mała za miesiąc... Może w SH coś by się upolowało? Koleżanka pożyczyła mi co prawda taki płaszczyk zapinany tylko u góry na guziki ale wtedy ten dół mi się rozchodzi i cały brzuch na wierzchu a przy takich mrozach jak teraz to nie jest dobre...
Ja dostałam od siostry płaszcz... jej się sporo schudło i teraz ona chodzi w moim a ja w jej ekonomicznie.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-01-20, 11:46   #4084
misia880
Zakorzenienie

ja się w mojej zimowej kurtce nie dopinam
ubieram ja ale nie zapinam..i tak głównie autem jedze wiec nie ma zle

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 11:47   #4085
Evelinke
Zakorzenienie

Agusia, dobrze, że u ciebie wszystko ok a już jutro zobaczysz maluszka

Evelinke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 11:49   #4086
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość

Krew i mocz prywatnie kosztuje około 20-25 zł

Ja właśnie dla tego nie brałam pod uwagę nfz bo dość że są kolejki to nie zawsze zrobią usg czy inne potrzebne badania.
Ja za każdym razem mam usg i dwa razy mi już badała szyjkę.
Dlatego uważam że jeżeli chcemy dziecko to stać nas na prywatnego lekarza
Dlatego chodzę tu i tu Do państwowego tylko ze względu na bezpłatne badania ( w końcu płacę składki i mi się należy ). Ale przyznam się, że myślałam że jednak zrobi mi usg.. No nic jutro zobaczę moje maleństwo Razem z mężem

No tak, ale nie każdego stać na prywatnego lekarza niestety..

Edytowane przez agusiia69
Czas edycji: 2016-01-20 o 11:58
agusiia69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 11:50   #4087
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Ania, no to kciuki
A cena wynajmu podlega ewentualnie jakiejś negocjacji np. tą 100 mniej ? Albo jak byście chcieli odświeżyć ściany to odliczą wam koszta np. farby itd. ?
A zdecydowaliście się na nie, czy o innym myślicie ?
Cena najmu podlega negocjacji jak najbardziej. Właśnie dzisiaj ma mi tak pani znać czy się zgadza spuścić owe 100 zł. Dodatkowo w cenie jest miejsce postojowe. Jest tam łóżko które właściciele chcą wymienić na nowe bo uważają że jest już zużyte a naszym zdaniem nie jest złe. Więc może być tak że i nowe łóżko będzie. Ściany są odmalowane. Można powiesić obraz itp. Duży plus może być kot

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-01-20, 11:51   #4088
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
Agusia, dobrze, że u ciebie wszystko ok a już jutro zobaczysz maluszka
No pewnie !

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
ja się w mojej zimowej kurtce nie dopinam
ubieram ja ale nie zapinam..i tak głównie autem jedze wiec nie ma zle
Mi się cycki ledwo mieszczą a w brzuchu się na szczęście dopinam póki co :P

Czas edycji: 2016-01-20 o 12:06
Stary 2016-01-20, 11:52   #4089
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego chodzę tu i tu Do państwowego tylko ze względu na bezpłatne badania ( w końcu płacę składki i mi się należy ). Ale przyznam się, że myślałam że jednak zrobi mi usg.. No nic jutro zobaczę moje maleństwo Razem z mężem

ja żebym dostała w swojej przychodni skierowanie na badania bym musiała odsiedzieć owe 5 godzin i czekać w kolejce bo tyle kobiet zawsze jest, więc wole zapłacić 20 zł

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-01-20, 11:57   #4090
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:

ja żebym dostała w swojej przychodni skierowanie na badania bym musiała odsiedzieć owe 5 godzin i czekać w kolejce bo tyle kobiet zawsze jest, więc wole zapłacić 20 zł
U nas się chodzi na godziny i jeśli są opóźnienia to max 15 minut Także długo czekać nie muszę

A po za tym już na pierwszej wizycie u lekarza państwowego dostałam do zrobienia z 11 badań- wszystkie wymagane a pamiętam jak tutaj do was dołączyłam na samym początku to właśnie mało kto dostał skierowania na tyle badań.. Tutaj pod względem badań i to, że długo się nie czeka w kolejce jest na wielki plus. Ale 3 usg podczas całej ciąży mnie przeraziły.. Dlatego też na prywatnego się zdecydowałam. Płacę jedynie za wizyty- za badania nic Więc czemu by nie skorzystać.

Czas edycji: 2016-01-20 o 12:04
Stary 2016-01-20, 12:07   #4091
olinka012
Zadomowienie

Ja sobie dalam spokój z lekarzem na nfz. Dawala mi tylko skierowanie na mocz i krew a resztę najdroższych musiałam i tak sama robic.
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 12:15   #4092
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Ja sobie dalam spokój z lekarzem na nfz. Dawala mi tylko skierowanie na mocz i krew a resztę najdroższych musiałam i tak sama robic.
Ja dostałam skierowanie na: morfoligię, mocz, glukozę, grupę krwi, vdrl, hiv, hcv, toxo igg i igm, rub igg i tsh prywatnie kazała mi zrobić te same badania.

Chyba, że jest jeszcze coś do zrobienia o czym nie wiem? Ale póki co prywatnie lekarka nic więcej nie kazała mi robić.
Stary 2016-01-20, 12:18   #4093
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
U nas się chodzi na godziny i jeśli są opóźnienia to max 15 minut Także długo czekać nie muszę

A po za tym już na pierwszej wizycie u lekarza państwowego dostałam do zrobienia z 11 badań- wszystkie wymagane a pamiętam jak tutaj do was dołączyłam na samym początku to właśnie mało kto dostał skierowania na tyle badań.. Tutaj pod względem badań i to, że długo się nie czeka w kolejce jest na wielki plus. Ale 3 usg podczas całej ciąży mnie przeraziły.. Dlatego też na prywatnego się zdecydowałam. Płacę jedynie za wizyty- za badania nic Więc czemu by nie skorzystać.
Oczywiście że można. Ja również płacę tylko za wizytę i nic więcej i to nie dużo bo 90 zł.
Wiadomo że pierwsze badania sporo kosztowały bo koło 280 zł ale jak to się mówi dziecko kosztuje

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-01-20, 12:21   #4094
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiście że można. Ja również płacę tylko za wizytę i nic więcej i to nie dużo bo 90 zł.
Wiadomo że pierwsze badania sporo kosztowały bo koło 280 zł ale jak to się mówi dziecko kosztuje
Ja za wizytę płacę 150 zł :O Ty to bardzo malutko.. 90 zł razem z usg??
Stary 2016-01-20, 12:22   #4095
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Ja za wizytę płacę 150 zł :O Ty to bardzo malutko.. 90 zł razem z usg??
Tu się wyda tam się zaoszczędzi

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-01-20, 12:24   #4096
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
Tu się wyda tam się zaoszczędzi
Cwaniara to nie dziwię Ci się, ze nie chodzisz po skierowania na badania:P
Stary 2016-01-20, 12:34   #4097
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Cwaniara to nie dziwię Ci się, ze nie chodzisz po skierowania na badania:P
nie nie tylko u mnie jest to strata czasu czekać 5 godzin na skierowanie.

Dziewczyny idę pospacerować... bo wszystko mnie drażni w domu tata, siostra i nawet Tż zaczął aaa po co mam jakieś kłótnie stworzyć.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-01-20, 12:44   #4098
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
Cierpliwość, ja też chcę poszukać sobie poduszki
Daj linka jak zdecydujesz się na coś
Ok, tylko ja w ciągu dnia za bardzo nie mam jak włączyć kompa, wiec poszukam wieczorem (o ile znowu nie zasne z córką)
Cytat:
Laurka niech namaluje cos po swojemu ja mam taka laurke od mojej chrzesnicy ma teraz 17 miesiecy nie wiem co to ale jest piekne haha
Hehe no piękne są takie rzeczy dziękuję za radę, ale laurka bułka w żadnym roku, no i skoro babcie dostaną kwiatki z wytloczek po jajkach to dziadkom chyba jakieś breloczki zrobimy
Cytat:

Za wizytę,usg nie było, ale na pewno jesteś spokojniejsza
Też na chciałam na początku chodzić odrywanie o na nfz, ale darmowo mam lepszą opiekę, wiec.. no i moje wyniki badań idą bezpośrednio do przychodni wiec nie mogłabym ich użyć prywatnie
A masz jedna kartę ciąży czy dwie??
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 12:53   #4099
Honcia
Zakorzenienie

Dzień dobry

Ja od rana dzisiaj w kuchni szaleje bo jutro na dzień babci będzie u nas zlot wnuków i trzeba jakieś ciasto upiec żeby młodzież ugościć... A, że moja matula piec nie potrafi to zawsze ja się muszę produkować.
No i ugotowałam grochóweczkę na życzenie męża z taka ilością kiełbasy, że to w zasadzie kiełbasa w sosie z grochu

Co do opieki lekarzy na NFZ i prywatnie to u mnie akurat jest tak, że prywatnie są do mojego meeega kolejki. Przyjmuje 2 razy w tygodniu ale, że prywatnie to sobie i on i babeczki pozwalają na pogaduchy i posiedzenia w gabinecie i zdarza się, że przyjmuje o 22 dziewczyny zarejestrowane na 19 A do przychodni jeżdżę zawsze na 13 i o 14 jest po wizycie

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 13:00   #4100
Weronia93
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez littleluck Pokaż wiadomość
Drogie mamy !

Zwracam się do Was z ogromną prośbą, jako że sama za 4 miesiące zostanę mamą borykam się z dokończeniem i doprowadzeniem mojej pracy licencjackiej do takie stanu, aby po przyjściu na świat maluszka pozostała mi jedynie obrona. I tu jest moja prośba, jeśli ktoś mógłby pomóc mi w badaniach i rozwiązać ankietę dotyczącą zapobiegania starzeniu byłabym bardzo wdzięczna!
Ankieta jest anonimowa, a wyniki posłużą wyłącznie do celów naukowych :http://www.ankietka.pl/ankieta/20804...sie-skory.html

Z góry dziękuję i życzę zdrówka

Wiem z czym się borykasz ja miałam mieć obronę w lutym ale z powodu wymiotów braku chęci i zaangażowanie oraz wielkiego zmęczenia przełożyłam to sobie na czerwiec
Życzę powodzenia

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Ja na szczęści po nerwowym weekendzie , spowodowanym brakiem ruchów, znów czuje Maluszka normalnie
mimo że brzuch boli, takie skurcze mnie łapią to jak czuje ruchy jestem spokojniejsza.
Biorę No - spe i czekam aż przejdzie. Mam nadzieję że nie będę musiała kłaść się do szpitala znow :/
Wszystko będzie dobrze trzeba być dobrej myśli.
Mój lekarz zawsze twierdzi, że ból brzucha to norma, tylko że są różne rodzaje bólu.
Stary 2016-01-20, 13:09   #4101
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość

Za wizytę,usg nie było, ale na pewno jesteś spokojniejsza
Też na chciałam na początku chodzić odrywanie o na nfz, ale darmowo mam lepszą opiekę, wiec.. no i moje wyniki badań idą bezpośrednio do przychodni wiec nie mogłabym ich użyć prywatnie
A masz jedna kartę ciąży czy dwie??
Dziękuję Oczywiście, że jestem spokojniejsza, ale o dziwo się nie denerwowałam Pierwszy raz byłam taka spokojna. Ciekawe jak jutro będzie hehe.

Moje wyniki też odrazu idą do mojej karty w przychodni i nie ma możliwości ich odbioru, ale wycwaniłam się i wyniki on-line podglądam i drukuje

Tak, posiadam dwie karty ciąży, ale jakby wylądowała w szpitalu to dałabym kartę od lekarki prywatnej

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość

Co do opieki lekarzy na NFZ i prywatnie to u mnie akurat jest tak, że prywatnie są do mojego meeega kolejki. Przyjmuje 2 razy w tygodniu ale, że prywatnie to sobie i on i babeczki pozwalają na pogaduchy i posiedzenia w gabinecie i zdarza się, że przyjmuje o 22 dziewczyny zarejestrowane na 19 A do przychodni jeżdżę zawsze na 13 i o 14 jest po wizycie
Moja lekarka prywatnie przyjmuje tylko raz w tygodniu I czasem zdarza mi się czekać dłużej w kolejce niż w przychodni ale to kwestia max 20 minut na szczęście
Stary 2016-01-20, 13:25   #4102
haneczkab92
Ania

Evelinke-duża dziewczynka już i na dodatek długie nogi, nie jedna będzie jej zazdrościć świetnie, że wszystko jest w porządku.

Paula- ja i tak musiałam kupić kurtkę, bo nie miałam na zimę.. kupiłam taką, w której mogę chodzić normalnie- bo ma ściągacze, i nie wygląda to źle a jeśli brzuszek urośnie,a jeszcze będzie zimno, to po prostu rozciągnę ściągacz.
Ale jeśli masz kupować na chwilę przecież,bo zima nie długo trwa, to poszłabym pobuszować w lumpeksiku

Ania230- oby Wam się udało znaleźć to mieszkanie. Wiadomo, to kupe kasy, ale czasami człowiek nie ma innego wyjścia, jak tylko wynająć.. Wiadomo, że to kupę kasy, w sumie w błoto, ale jak macie żyć spokojniej, to nie ma się co zastanawiać
I powiem Ci, że gdybym ja np miała możliwość mieszkania z rodzicami tż, to też wolałabym wynająć,i płacić obcym...

Misia- już niedługo i będziesz tulić swoje maleństwo szybko minie

Agusia-Dobrze, że zbadała, a maleństwo zobaczysz jutro

Honcia- w sumie to zjadłabym taką "kiełbasę w sosie z grochu"

Ja miałam dziś jechać zawieźć zwolnienie do pracy(mam 40km), przy okazji odwiedzić dziewczyny, z którymi pracuje, ale zaczął tak śnieg sypać, że zrezygnowałam i l4 wysłałam pocztą

I mam to Was pytanie: jaki krem polecacie do twarzy? szczerze mówiąc nigdy nie używałam, bo nie miałam jakiś problemów ze skórą na twarzy, ale teraz jest sucha... Macie coś godnego polecenia do suchej skóry? z góry dziękuję za odpowiedź

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 13:31   #4103
__Veronique
Wtajemniczenie

Hej!

Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt pierwszych kopniaczków i synka Justyna! Gabryś pięknie imię

Śliweczka, a Ty już jesteś zdecydowana ostatecznie jakie imię będzie nosić synuś?

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
strasznie Ci zazdroszczę parki
w którym tygodniu miałaś usg? ja 17+1
ja mam wizytę 30.01 ale już nie liczę, że coś się zmieni
Kaśka, a Ty dalej swoje... ciesz się w końcu zdrowym chłopcem!!

Co się dziewczyny dziwcie, że więcej chłopców się rodzi, skoro chłopca się robi w owulację albo chwilę przed to właśnie wtedy jest największa ochota na amory i pyk chłopczyk!

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 13:31   #4104
Weronia93
Rozeznanie

Ruchów brak ale pojawił się pierwszy rozstęp co polecanie do pielęgnacji brzuszka. Ja używam bielendy dla kobiet w ciąży na rozstępy, do piersi i na cellit dosalam od męża na mikołaja heheh dba o żonkę ale jakoś się pojawił pierwszy rozstęp
Stary 2016-01-20, 13:34   #4105
misia880
Zakorzenienie

Polecam ten krem z hippa. Ladnie i delikatnie pachnie. Ja mam 33 tydy i jeden maly rozstep z boku.. i nie jestem pewna czy mam go od ciazy czy wczesniej go nie widzialaw haha
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1453293197695.jpg (24,8 KB, 15 załadowań)

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 13:48   #4106
Weronia93
Rozeznanie

Cytat:
Polecam ten krem z hippa. Ladnie i delikatnie pachnie. Ja mam 33 tydy i jeden maly rozstep z boku.. i nie jestem pewna czy mam go od ciazy czy wczesniej go nie widzialaw haha
Super dzięki
Stary 2016-01-20, 14:10   #4107
kiara92
Rozeznanie

ania230 Rozumiem wszystkie Twoje argumenty. Na pewno ciężko mieszkać w kilka dorosłych osób w jednym domu, niezależnie od tego jak dogadane osoby to by były, to co na swoim to na swoim. Z resztą myślę, że każdy potrzebuje intymności i spokoju, a jak dojdzie dzidziuś to tym bardziej. Ja pisałam tylko z własnego doświadczenia, że z perspektywy czasu szkoda wydanych pieniędzy, które można by np. przeznaczyć na urządzanie mieszkania, ale wiadomo, że nie zawsze jest możliwość od razu kupić.

Cytat:
nasz Igorek na drugie będzie miał Gabriel mąż wybrał bo mu sie bardzo podoba

wiecie już mam 33 tydzien i już nie moge sie doczekać powoli... jeszcze niech do 38 tyg dociągnie i niech wychodzi bo mama czeka

wczoraj na szkole rodzenia była Pani z banku krwi pępowinowej popowiadała, pokazała film itp - ciekawe to było
No u Ciebie to już z górki, jeszcze chwila i Twój Igorek zawita na świecie A banki krwi pępowinowej to super sprawa.

Cytat:
Znajac moje szczescie to pewnie przenosze
Ale to nie wazne, wazne zeby byl zdrowy i silny

Wczoraj sie mojemu koledze syn urodzil 3400 i 58 cm! kawal chlopa. A wrozyli 2700 wiec lekki blad pomiaru hehe
Tą przewidywaną wagą to nie ma się co mocno sugerować chyba. Moja siostra była na wizycie 3 dni przed cesarką i mały miał ważyć 3900g, a urodził się 4500g.

Cytat:
Kiara, no i masz to samo co ja napisałam wyżej w moim opisie z wizyty , że za wcześnie. Najlepiej iść w 22-23 tc i będzie dobrze.
Fajnie, że masz od razu wykonywane echo serca dzidzi, tyle tylko, że mi lekarz mówił wczoraj, że echo serca zrobić za 3-4 tygodnie, czyli jak wczoraj byłam w 19 to wypadałoby 22-23 tc, bo teraz jest za szybko.

Eeee, nie nadążysz za tymi lekarzami
Idź, tak jak ci każą przyjść, chyba wiedzą co robią
No każdy mówi co innego. To chyba chodzi o to, że te cechy genetyczne można ocenić do 2o tygodnia, a anatomię płodu jednak łatwiej u większego już, tak jest napisane na stronie tego ośrodka gdzie robię usg: http://www.dobreusg.pl/badania_poloznicze

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość

Teraz śmigam produkować kwiatki na dzień babci
Macie jakieś pomysł na mały prezent dla dziadka, który może wykonać dwulatka?
Ja też popieram pomysł z laurką Dziadek będzie wzruszony, a mała dumna z siebie, że sama zrobiła

Cytat:
Witam się w 20 tc

Właśnie wróciłam od lekarza z przychodni. Jestem baaardzo zawiedziona wizytą. Napomknęłam lekarce, że boli mnie macica- zbadała mnie bardzo dokładnie na fotelu i zbadała mi szyjkę przez usg dowcipnie. Stwierdziła, że wszystko jest ok. Maluszka nie widziałam Dopiero w karcie ciąży zobaczyłam, tętno płodu, więc wiem, że maluch żyje. I właśnie dlatego wolę chodzić prywatnie. Jedyny plus tej wizyty to to, że dostałam skierowanie na mocz i morfologie. A akurat potrzebuję na jutro te wyniki do prywatnej lekarki. Wiem, że jutro się dowiem więcej i już się nie mogę doczekać
Oj, tak to jest na nfz. Pewnie nie zawsze, bo na pewno są również bardzo w porządku lekarze, no ale ja się z takimi niestety jeszcze nie spotkałam i dlatego mimo, że sporo to kosztuje chodzę tylko prywatnie. Dobrze, że masz jutro wizytę prywatną i dowiesz się więcej

Cytat:
Cena najmu podlega negocjacji jak najbardziej. Właśnie dzisiaj ma mi tak pani znać czy się zgadza spuścić owe 100 zł. Dodatkowo w cenie jest miejsce postojowe. Jest tam łóżko które właściciele chcą wymienić na nowe bo uważają że jest już zużyte a naszym zdaniem nie jest złe. Więc może być tak że i nowe łóżko będzie. Ściany są odmalowane. Można powiesić obraz itp. Duży plus może być kot
Z tego co piszesz to wydają się spoko właściciele, a to ważne, bo wiadomo, że zawsze się może coś zepsuć na mieszkaniu czy coś i dobrze by było, żeby mieli normalne podejście, a nie np. przez tydzień nie odbierali telefonu, bo ich to nie obchodzi. Trzymam kciuki, żeby udało się z tym mieszkaniem

Któraś pisała o poduszce kojcu, że chce kupić. Polecam sprawdzić na stronie smyka, bo są przecenione te z motherhood, np. ta http://www.smyk.com/motherhood-podus...t-niemowlaka-p Myślę, że to dobra cena, ja za swoją zapłaciłam 149 zł.

A druga sprawa to widziałam, że jest promocja na produkty z palmersa w rossmannie, a oprócz niższych cen to przy zakupie dwóch produktów tej firmy ten drugi jest 50% tańszy.
kiara92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 14:10   #4108
LaLaRe87
Rozeznanie

ło jeny, mówicie, że w kurtki zimowe się nie dopinacie ja śmigam we wszystkich swoich ciuchach cały czas i od lat już zachwalam sobie kurtki i płaszczyki z pierzem za lekkość, którą doceniłam dopiero w ciąży ) jedynie jeansy ciążowe udało mi się dorwać a od mamy dostałam grube legginsy z H&M czarne ze skórzaną wstawką na dole nogawki

mała dziś wariuje w brzuchu, mega fajne uczucie!!!! jeny jeszcze tydzień temu tak pragnęłam ruchów,teraz już je czuję i są przemiłe, cudne) jak ten czas leci...za tydzień usg! w końcu zobaczę moją małą niuńkę..
widze,że u was wizyty też drogie, u mnie za wizytę 180 -_- ale ceny są ogólnie na poziomie 120-200 u dobrego lekarza...

zjadłam właśnie obiadek, pieczony dorsz w koperku i z masełkiem + brukselka wcześniej podgotowana i zapieczona + surówka z kiszonej kapusty + mały ziemniaczek noo (nie przepadam,ale czasem do rybki sobie skubnę)

a teraz rozkoszuję się książką i zaparzonym termosem (taaaak!) z zieloną herbatą

Moja Marcelinka

Edytowane przez LaLaRe87
Czas edycji: 2016-01-20 o 14:12
LaLaRe87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 14:30   #4109
kiara92
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LaLaRe87 Pokaż wiadomość
ło jeny, mówicie, że w kurtki zimowe się nie dopinacie ja śmigam we wszystkich swoich ciuchach cały czas i od lat już zachwalam sobie kurtki i płaszczyki z pierzem za lekkość, którą doceniłam dopiero w ciąży ) jedynie jeansy ciążowe udało mi się dorwać a od mamy dostałam grube legginsy z H&M czarne ze skórzaną wstawką na dole nogawki

mała dziś wariuje w brzuchu, mega fajne uczucie!!!! jeny jeszcze tydzień temu tak pragnęłam ruchów,teraz już je czuję i są przemiłe, cudne) jak ten czas leci...za tydzień usg! w końcu zobaczę moją małą niuńkę..
widze,że u was wizyty też drogie, u mnie za wizytę 180 -_- ale ceny są ogólnie na poziomie 120-200 u dobrego lekarza...

zjadłam właśnie obiadek, pieczony dorsz w koperku i z masełkiem + brukselka wcześniej podgotowana i zapieczona + surówka z kiszonej kapusty + mały ziemniaczek noo (nie przepadam,ale czasem do rybki sobie skubnę)

a teraz rozkoszuję się książką i zaparzonym termosem (taaaak!) z zieloną herbatą
Super, że czujesz malutką Niesamowite, że w tydzień taka różnica Nie mogę się doczekać tego samego u siebie

Ja mam parkę z kożuszkiem sprzed ciąży i bez problemu się mieszczę, choć brzuszek mam już widoczny. W resztę ciuchów też, tylko spodnie mam typowo ciążowe z h&m-u, coby się nie gnieść.

U mnie wizyty też drogie- 200 zł, ale zależało mi na dobrym lekarzu. Oprócz tego mimo, że moja lekarka ma świetny sprzęt, to te 3 najważniejsze usg, robię u specjalisty, który zajmuje się tylko i wyłącznie ultrasonografią prenatalną, więc 3 razy po 300 zł.

Ale masz pyszności na obiadek, u nas dzisiaj spaghetti
kiara92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 14:39   #4110
olinka012
Zadomowienie

Ja tez odkąd jestem w ciąży pije dzbankami herbatę z cytryną 1l idzie na raz <szok>
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości