|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy kochasz Kreweta? | |||
| Tak! |
|
13 | 15,48% |
| Tak, bezgranicznie. |
|
37 | 44,05% |
| Nie. |
|
34 | 40,48% |
| Głosujący: 84. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 |
|
on tired little feet
|
Dot.: Wszystkie kochamy Kreweta - czyli "Kobieto - jak żyć? Dzieła zebrane.
Zrozumiałam delikatną próbę oddania poziomu mojego pytania za pomocą błędu ortograficznego. Tak, pora się kłaść.
|
|
#2012 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2013 | ||||||||
|
Konto usunięte
|
Po kolei:
Cytat:
A z jego poglądami jest wszystko w porządku. Wyraża je w porażający i obezwładniający sposób, ale to nie są rzeczy wzięte z kosmosu ani tym bardziej z dupy. Ma niesłuszną wizję życia przeciętnego Enrique i na tym koniec. To można zweryfikować rozmową i argumentami ( ) a nie robieniem z niego idioty, którym nie jest.Tutaj Krewet żartuje: Cytat:
Cytat:
Cytat:
Następnie krzyżowany Krewet próbuje łagodzić sytuację, na próżno. Krzyżowanie stadne. Za co właściwie? Bo ni ch. nie wiem. A to już jest oderwanie kompletne. I bzdura. Cytat:
Cytat:
Mój wątek. MÓJ. Mój i "nasz". Jego myślą przewodnią nie jest znalezienie 1001 problemów psychicznych facetowi, który ich nie ma - i w obliczu tego tragicznego i trudnego do zaakceptowania deficytu natychmiastowego dokooptowania cudzych i stworzenia mu nowych, żeby się nie nudził za bardzo. A i owszem, bardziej się nie ośmieszy. Do tej pory też się nie ośmieszył. W tym, że nas rozśmieszył sto razy stylem wypowiedzi też nic ośmieszającego nie ma. Osmoza dobra rzecz. Gdyby zaszła, pozwoliłaby zauważyć, że wspomnienia o Enrique pojawiły się tu setki razy nie dlatego, że Krewet ma hiperobsesję i modli się do Iglesiasa tylko dlatego, że: 1. Użył określenia "Enrique" w wielkim offtopie macierzystym tworząc nowy synonim atrakcyjności i rozbawił tym wszystkich. 2. Nadal nas to bawi. Nadal rozmawiamy o fizycznej atrakcyjności i jej wpływie na życie oraz związki. 3. Jego wnioski były i są trafne. Ośmieszające to jest jak się przez 60 stron nie załapało, że pisanie za każdym razem "atrakcyjny, pewny siebie mężczyzna mający powodzenie u kobiet miałoby równie wiele sensu co mówienie "czerwony owoc, mylnie klasyfikowany jako warzywo z zieloną szypułką" za każdym razem, kiedy ma się ochotę wspomnieć o pomidorze. Nie chciał się przyznać do posiadania wyimaginowanych i insynuowanych mu problemów, o których analizę nie prosił, więc dowalić mu i zgnoić, aż się ich dorobi, żeby się pierwotna diagnoza zgadzała. Cytat:
Wskaż miejsce, w którym on się mylił. Nie licząc przekonania, że atrakcyjny facet nie robi nic, a laski i tak kleją się do jego gaci 24/7 - zwłaszcza, że to jest skrótem myślowym, który naprawdę nietrudno załapać. Atrakcyjny facet ma większe szanse na to, że dziewczyna zapragnie się na nim zaspokoić niż na jakimś pasztecie 3/10. Jak np. ten "3/10" bo jaa mam spaczoną skalę. ![]() Krewet powtarza tyle razy i tłumaczy sądząc naiwnie, że za którymś razem wreszcie zostanie zrozumiany. Kij kombo, a ja katana. Nie dam krzywdzić Kreweta. Wstydźcie się. |
||||||||
|
|
|
|
#2014 | |||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
w jego przypadku ani fizjoterapeuta, ani bioenergoterapeuta by mu nie zaszkodzili, gdyby poszedł, posłuchał i się zastosował. fakt, drobne niedopowiedzenie z mojej strony polegające na użyciu słowa 'terapeuta' na miejscu 'psychoterapeuta', ale po miliardzie stron tego i innych wątków, w których rzeczony krewet bierze udział, uznałam to za takie samo uproszczenie, jak Enrique = przystojny facet. uparcie twierdzę, że jeśli enrique funkcjonuje, to i terapeuta jako psychoterapeuta w tej dyskusji może, co udowadnia maksymalne wyparcie /skrajną ignorancję / głupotę. Cytat:
Cytat:
Cytat:
jednym z elementów wielbienia jest chęć poprawy bytu obiektu uczuć. krewet marudzi, co na nas działa jak rozgrzana patelnia na masło, co nie znaczy, że raz na jakiś czas nie dostrzegamy bólu, smutku i frustracji, w jakiej jest pogrążony. ci, co uważają, że mieszanka bólu, smutku i frustracji to nic groźnego, niech spojrzą na wątek Ślicznego - u niego to się zbierało jak ropa w ranie. w związku z tym raz na jakiś czas (ostatnio więcej) radzimy krewetowi, co może zrobić, żeby poprawić swój dobrobyt - zarówno na fotce / badoo / innym portalu, jak i mentalny, bo jego ból doopy o lepsze staty enrique (często mocno naciągnięte przez jego wyobraźnię, co też staramy się wytłumaczyć) jest sporawy i maści już nie starcza. jak dla mnie facet ma problemy - inaczej byłby szczęśliwy, nie sfrustrowany. Cytat:
styl wypowiedzi wielbimy nadal, za to wartość merytoryczną - niekoniecznie. Cytat:
nie, wiele jego wniosków nie jest trafnych. Cytat:
Cytat:
dodam jeszcze teorię, jakoby w święta matce należało się mentalne wsparcie sprzed komputera i to na pewno niesamowicie zmienia jej stan zmęczenia podczas przygotowywania potraw na wigilię. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||||||||||
|
|
|
|
#2015 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2) "hej" na początek, nie wyklucza ciekawej rozmowy potem 3) zdjęcie dowodowe może być dobre i może być złe, nie wiem jak można przekreślać kogoś przez sam fakt wstawienia takiego zdjęcia 4) termin cnotkowanie odnosi się bardziej do "nie dam się przytulić na pierwszej randce", czyli do skrajnych sytuacji Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#2016 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Nie. Wielbienie to czysta fascynacja obiektem takim, jakim jest.Cytat:
---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- chyba nikt i Syrenka dobrze o tym wieRozróżnijmy 2 rzeczy - tam na fotce jest czat, tak? Więc wiadomo, że zaczyna się od cześć albo hej. Gdyby się wysyłało wiadomość jak maila, jak chyba jest na sympatii, to samo hej byłoby z dupy. Chyba, że pisze Enrique, goes without saying. Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#2017 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
obiektywnie, przed poznaniem, ktoś Ci się może za bardzo nie podobać - ze zdjęcia itp. a jak tę osobę poznasz, to Cię może razić piorun, możesz poczuć więź i chcieć z tą osobą być non stop, dotykać jej, kochać się z nią, budzić się u jej boku. to jest zakochanie. i taki scenariusz wbrew pozorom nie jest marginesem.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
|
|||||||
|
|
|
|
#2018 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201607040950 Czas edycji: 2016-01-20 o 13:10 |
|
|
|
|
|
#2019 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
, to może jeszcze to I to O, jak ładnie, no wiiiiidzisz? (może gdyby tego trudu nie nagradzał taki tekst, mówienie tonem jak do upośledzonego dziecka i klaskanie na byle bzdurę, to bym się nawet zastanowiła), to jeszcze to. Albo wiesz co? To jednak na nic. Wyp... i przyprowadź kogoś innego."tylko zmień autora cytatu
|
|
|
|
|
|
#2020 | |||||||||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
2. Nie on jeden nie zakochałby się w grubej. Zwłaszcza na etapie pobożnych życzeń. 3. Nie. "Trochę pracy" nad sobą nie ustawi przeciętnego faceta w pozycji zdolnego do konkurowania z młodym Bradem Pittem. 4. "Hej." jest absolutnie wystarczające do rozpoczęcia interesującej rozmowy, acz istotnie potem nie potrafi rozkwitnąć jak trzeba. 5. Stewardesa uznała, że zdjęcie dowodowe jest w porządku, więc są koneserzy. Może po prostu celuje w Stewardesę. 6. Laski czekają z seksem bo księżniczkują i nie chcą wyjść na łatwe i to nie jest jakiś margines na granicy błędu statystycznego. Pisał czym się różnią od tych, które faktycznie są niegotowe. 7. Jak jest tak jak on mówi to nie ma potrzeby dyskutowania po raz tysięczny tylko dlatego, że ktoś nie rozumie tego, co napisał - mimo, że prościej już się nie dało. Boo hoo. To nie jest wiedza, która byłaby komukolwiek do czegokolwiek potrzebna. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tak się ludzi nie traktuje. Chyba, że w rodzince dysfunkcyjnej gdzie się dziecku łamie psychikę "dla jego dobra". Cytat:
Ty jedna =/= "my wszystkie" wyobraź sobie. Podaj przykłady, które nie doprowadzą do dyskusji pt. Krewet mówi "część/większość lasek", laski się wściekają, że one som inne. No. A ja nie wiem. Takie rzeczy się załatwia na privie, zresztą to byłby pierwszy facet w historii świata, który by się prosił o wpi***ol od pms-a. Naciągasz. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Wizaż coś pie***y. Ładuje jako autora cytatu pierwszy nick jaki pojawia się w cytowanym poście. ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
To, że "piorun może razić" to nie powód, żeby się poznawać z ludźmi do których nas nie ciągnie. Cytat:
Ty się odnosisz nie do "Hej." a do "chcesz się rż*ąć mała s**o, masz niezłe cycuchy". Nie. Ty mu mówisz jakie powinien mieć przekonania, żeby Twój op*erdol do nich pasował. I te inne na wpół żartobliwie - bo drugą połową było rzeczowe wyjaśnienie co miał na myśli. Cytat:
Cytat:
I nie, tematem nie jest "wszystkie diagnozujemy Kreweta". Kochamy. Wielbimy. Jak się kogoś wielbi, to się go nie wyzywa w ferworze tekstów mających na celu dowalenie i upokorzenie "booo jaaaa mam zły humor akurat". Nie, powtarzasz swoje mantry. |
|||||||||||||||
|
|
|
|
#2021 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#2022 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i to on rozstawia zawodników Cytat:
i nie chodzi tu bynajmniej o to, żeby zdejmowała majtki na pierwszej randce |
|||
|
|
|
|
#2023 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
To nie jest dla niej głupota, albo jej się nie podobasz albo widzi, że nie myślisz o niej poważnie, więc nie chce się zaangażować albo ma takie tempo i ma do tego prawo albo rzeczywiście boi się być uznana za łatwą, ale nie wiem czy ten powód funkcjonuje samodzielnie. |
|
|
|
|
|
#2024 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i jeśli ktoś ma moralniaka bo się przytulił na pierwszej randce to ma problemy z głową i nie wiem czemu odnosisz tę sytuację do mnie, ja akurat tak nigdy nie miałem adeedra jestem w szoku, że tak znasz moje posty i ten wywód... wypada mi tylko podziękować, bo odnosić się nie ma po co Edytowane przez krewet Czas edycji: 2016-01-20 o 17:17 |
||
|
|
|
|
#2025 |
|
on tired little feet
|
Co to za kłótnie...
|
|
#2026 | |
|
Konto usunięte
|
Ależ to się zdarza raz, może dwa razy w życiu. Nie ma ludzi, którzy mieliby to w zwyczaju i to zawsze jest zaskoczeniem. Nie możesz wiedzieć, czy się do tego grona zaliczasz, czy nie. Poczujesz, zrozumiesz. Nie poczujesz, nie zrozumiesz. Rozkminy typu "a mooże jednak coś poczuję i ten piorun mnie jednak trafi" są kompletnie bezużyteczne, bo ani się tego nie przywoła ani nie odgoni jak już przyjdzie co do czego.
Cytat:
I nie daj się zwieść pozorom - koniec końców Kahoko może się okazać tą delikatniejszą. A postów... cóż bym miała nie znać. Te wszystkie wieczory przy świecach spędzone na lekturze... jakże bym mogła nie przyswoić wszystkiego? I pisząc "wszystkiego" mam na myśli wszystkiego, także tego, co w wyborze złotych myśli, przemyśleń, porad, dialogów i aforyzmów się nie znalazło, bo nie uznałam tego za dość zabawne i przebojowe. Oddając sprawiedliwość Kahoko - materiały zgromadzone tutaj pozwalają na wysnucie założenia, żeś buc skończony, z nieskończoną ilością problemów ze sobą i taplający się w urojeniach. Moja wina, ale cytowanie wszystkiego nie wydało mi się sensowne - wszak założeniem tematu było by spijać słów Twych za*ebistość, a nie żeby pracując w grupie robić Twój portret psychologiczny, który nie byłby już tak ciekawy jak złote myśli, fajny chłopak, skrywający się pod otoczką kompletnego buca to psychologiczny banał. Kahoko ma słuszne wnioski, ale bazuje na skrajnie niereprezentatywnym i tendencyjnie dobranym materiale, więc nie do końca rozumiem sens wysnuwania tychże. Ty, osaczony ustawiasz się centralnie na pożarcie. Znowu mi to instynkt macierzyński rozjusza. & nie martw się, jak ja Cię dorwę ze stwierdzeniami co jest w Twoim podejściu nie tak w oparciu o całość materiałów, to już nie uciekniesz Proszę uprzejmie o zaprzestanie działań dywersyjnych i nie rozwalanie wątku, bo dziś normalnie nie mogłam znaleźć sobie nic głupiego do roboty i musiałam się skupić na PRACY, a to mi się negatywnie odbija na efektywności. |
|
|
|
|
|
#2027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też uczestniczę w tej bójce zresztą uczestniczyłem w tylu bójkach, że domniemane trzymanie torebki można uznać za emeryturę |
|
|
|
|
|
#2028 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#2029 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeszcze jej nawet nie tknęłam więc o jakimkolwiek odbieraniu mowy być nie może.
|
|
|
|
|
|
#2030 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2031 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#2032 |
|
on tired little feet
|
ku&$@ chłopak zakluczył drzwi jak wychodził do pracy a ja gdzieś posiałam klucz i nie mogę wyjść na zajęcia
|
|
#2033 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pobiegnij do sklepu. Zamknij drzwi na gumę do żucia i idź na zajęcia. ? |
|
|
|
|
|
#2034 | |
|
on tired little feet
|
Cytat:
|
|
|
#2035 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2036 | ||
|
Zakorzenienie
|
wróciłam!
![]() bo to był celowy zabieg stylistyczny! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() swoją drogą - gdzie pracujesz/ co takiego robisz? ciekawskam. Thirky, żyjesz?
|
||
|
|
|
|
#2037 |
|
Zakorzenienie
|
dobrze, że jest ten temat
jest jak odskocznia miejsce dla mnie gdzie nie muszę udawać... |
|
|
|
|
#2038 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#2039 |
|
Zakorzenienie
|
taki już jestem
nie podoba ci się? |
|
|
|
|
#2040 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:34.

nie męczcie juz kreweta.
) a nie robieniem z niego idioty, którym nie jest.

, to może jeszcze to
I to
(może gdyby tego trudu nie nagradzał taki tekst, mówienie tonem jak do upośledzonego dziecka i klaskanie na byle bzdurę, to bym się nawet zastanowiła), to jeszcze to. Albo wiesz co? To jednak na nic. Wyp... i przyprowadź kogoś innego."

więc o jakimkolwiek odbieraniu mowy być nie może.