|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4141 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.2
elaine- blath - skończyłam dziewczynę z pociągu Hawkins'a - miało mnie powalić, a niestety słabizna
![]() jeszcze dziś zacznę albo A.Sowę 'Umrzeć w deszczu' albo serię książek Sylvii Day począwszy od 'Tylko mnie poproś' ________________ ja myslę o porodzie w wodzie, muszę na wizycie podpytać mojego lekarza jakie są wskazania a jakie przeciwwskazania.. czy wada wzroku mnie wyklucza?albo tarczyca (podwyzszone tsh)
zdrowie, fitness, Norwegia, smaczne jedzonko instagram https://www.instagram.com/lalare_fit/ ![]() ![]() Edytowane przez LaLaRe87 Czas edycji: 2016-01-20 o 18:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4142 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#4143 |
Zakorzenienie
|
Jutro podpisujemy umowę najmu tego mieszkania
![]() Ciesze się! bo dzisiaj moja siostra pokazała jakim jest człowiekiem .. ja z serca i jeszcze jej mało.. wchodzisz do dupy i jeszcze jej mało. Więc uważam że podjęłam bardzo dobrą decyzję. Dość mam patrzenia i martwienia się o nich ... są dorosłymi ludźmi... a ja wiecznie nie będę myśleć o nich bo mam Tż i dziecko w drodze. Od dzisiaj zaczynam ćwiczyć ![]()
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-01-20 o 18:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4144 |
Rozeznanie
|
ania230 - powodzenia! szykują się zmiany
![]()
#4145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ps. miałam dzisiaj ciężki dzień... spacerując ryczałam... i potwierdzają się słowa że obcy bardziej pomoże niż rodzina
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4146 |
Wtajemniczenie
|
Cześć, Dziewczyny
![]() Dawno mnie tu nie było, nie miałam weny, aby pisać. U mnie wszystko OK, dzidzia daje o sobie często znać ![]() Wczoraj zjadłam 4 ogórki domowej roboty i popiłam sokiem - nie wyobrażacie sobie, co ja po 15 minutach miałam. Maleństwo tak zaczęło szaleć w brzuszku, że się przeraziłam. O, ja durna ![]() ![]() Byłam dzisiaj w Magnolii, fajne są wyprzedaże, kupiłam sporo rzeczy, ale nic dla dzidziusia, bo płeć jeszcze nieznana. Ale już niedługo ![]() Co do porodu, to ja rodziłam naturalnie. Ciężko mi potem było siedzieć, bo byłam nacinana. Po 5ciu dniach ściągnęli mi szwy, i było trochę lepiej. Pomimo, że sam poród był do zniesienia ( najgorsze były skurcze), to ledwo udało mi się młodego wypchnąć. A cc nie mogli zrobić, bo był już w kanale rodnym. Gdyby nie położna, którą miałam opłaconą, to nie wiem, jak by to się skończyło, bo na koniec przyszło chyba z 6 innych osób, które pomogły mi urodzić, bo ja już nie miałam siły. Także ja zastanawiam się nad cesarką, bo jednak jest ona bezpieczniejsza dla dzidzi. Ale we Wro wcale to nie jest takie proste. Muszą być wskazania do cesarki ( np. ze względu na wzrok, jakieś choroby kardiologiczne itd.). Bo lekarze tak sobie nie wypiszą skierowania na cesarkę, a znajomości takich nie mam... Zostaje Medfemina, ale tam poród kosztuje 5900zł, także ten..... ![]() Ja jeszcze pomykam w normalnej kurtce i chyba mi starczy do końca zimy. Potem będę chodziła w rozpinanych katankach, marynarkach, mam ich całkiem sporo. Zjadłam dzisiaj cheesburgera z frytakami i strasznie mi to siedzi na żołądku. Nie wiem, co mnie podkusiło.... nie jem takich rzeczy, ale byłam głodna i zjadłam, grrrr. Nie wiem, która z Was pisała, że chciałaby nazwać synka Ruben. ![]() ![]() W ogóle, ja z imionami to mam masakrę, bo zawsze mi się kojarzy z jakimś człowiekiem ( przeważnie źle), i tak na przykład: - Antek - grubasek z sąsiedztwa - Jacek - kochający gandzię, rozpieszczony synalek ![]() - Adrian - gbur - Maciek - ciamajda, albo ten z 'Klanu' i wiele, wiele innych. Dlatego ja będę mieć wielki problem, jeśli okaże się, że będzie synek. Z dziewczynką byłoby łatwiej. Asiek, ja szczepiłam na pneumokoki, na rotawirusy nie. Sama musisz zdecydować ![]() ania230, spokój Twój i Twojej rodziny jest najważniejszy. Ja bym się przeprowadziła do tego mieszkania, tym bardziej, że jest takie ładne i Ci się podoba. A i właściciele są ok, to też jest ważne. Wiadomo, to są koszty, ale za cenę spokoju warto zapłacić, a sama zobaczysz, że to była właściwa decyzja. ![]() ![]() kaska87 - a ja Cię rozumiem ![]()
![]() 2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4. 2019: 2 Edytowane przez Miqesi Czas edycji: 2016-01-20 o 19:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#4147 |
Zakorzenienie
|
ania230 ehh ciężka sprawa, teraz już chyba wiem, że dlatego chcesz iść "na swoje"
![]()
![]() |
#4148 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ania, super z tym mieszkaniem że wszystko się udało! To kiedy przeprowadzka?
06.12.2013 - Iga 20.06.2016 - Olek Edytowane przez Kociak85 Czas edycji: 2016-01-20 o 19:04 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4149 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4150 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4151 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dokladnie. . . My szalelismy caly cykl bo juz i tak nie miałam nadziei ze się uda. Później poszłam w połowie cyklu do naprotechnologa. Dal mi bromergon sprawdził usg i byl idealny czas na poczęcie. ale zaznaczył ze potrzeba czasu. .. Ja zakończyłam wizytę słowami ze mam nadzieje ze na kolejna wizytę przyjdę w ciąży i udalo się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4152 |
Zakorzenienie
|
Dziękuje dziewczyny
![]() Jutro podpisujemy umowę , w weekend ma właściciel przywieźć nowe krzesła i wziąć stare łóżko a my mamy kupić sobie nowe i nam kasę odbiję z wynajmu ( też miło z jego strony, po prostu nie ma czasu ) Więc myślę że w następnym tygodniu będziemy się powoli przeprowadzać ![]() Dobrze że zestaw obiadowy sobie kupiliśmy ![]() ![]() Z domu zabiorę te naczynia co są moje ![]() Oczywiście dochodzą wydatki typu wyposażenie kuchni... ale co miesiąc jak coś kupimy to też będzie dobrze ![]() Poćwiczyłam i czuje się dobrze ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Chce się cieszyć ciążą a nie codziennie patrzeć jak inni narzekają a wcale tak źle nie mają. Szkoda że ludzie nie potrafią doceniać...
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4153 |
Zakorzenienie
|
Witam się wieczorową porą
![]() Byłam dziś z prezentami u mojej chrześnicy bo skończyła 6 lat. Kochana jest.Cały czas się do mnie tuli.Kibicuje żeby była u mnie dziewczynka bo kocha różowy i wszystkp co z księżniczkami związane ![]() Byłam w Tesco kupić jej prezenty i wlazłam na ubranka niemowlęce.Wyszłam z 3 pakiem śpiochów:P Co do kurtki to ja się mieszczę ale mam kurtkę sportową i jest dość krótka.Przydałaby mi się jakaś parka żeby zasłonić tyłek. Aniu super że przeprowadzka tuż tuż.A Ty jesteś na L4? Pytanie do doświadczonych mam.Jeden rożek wystarczy?Nie potrzeba mieć z dwóch na zmianę? |
![]() ![]() |
![]() |
#4154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4155 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4156 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() U nas wszystko w porządku nie pisze nie z powodu tamtej aferki, ale tego ze moj ex znał moj nick na wizażu i podejrzewałam ze mnie podczytuje. Liczyłam ze przeniesiemy sie na fb - prosiłam nawet Anusie i Haneczke o zapraszanie Was no ale nie wypaliło... A Anusia tworząc nowy wątek najpierw mnie do zaginionych zaliczyła a potem zupełnie wykreśliła - mało sympatycznie szczególnie ze jesteśmy znajomymi na fb ![]() Ale mniejsza o większość ![]() Melduje sie w dwupaku o 2kg cięższa z 350gr córeczką na pokładzie ![]() Dobrze Sliweczko zauważyłaś ze Was podczytuje, bo jestem na bieżąco ![]() Ohhhh i witam wszystkie "nowe" dziewczyny które mnie nie kojarzą ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4157 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Ania gratuluję wynajmu mieszkania nie ma to jak samemu jednak ![]() Dziewczyny gratuluję dzisiejszych wizyt i trzymam kciuki za jutrzejsze ![]() A co do szczepionek to się nie wypowiem bo nie mam zdania nie znam się zwyczajnie, ale musze poczytać na ten temat. Pytacie o poród sama nie wiem co bym chciała S czy CC. Zdania są zawsze podzielone a że nigdy nie miałam ani tego ani tego to zdaję się na los ![]() Powiedzice mi dziewczyny czy ruchy waszych maluszków czujecie juz regularnie bo ja nie i tak się martwie czy to normalne |
![]() ![]() |
![]() |
#4158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4159 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4160 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() A to chyba akurat Veronique zauważyła, że nas czasem podczytywałaś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4161 |
Zakorzenienie
|
Cześć Sophie
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4162 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Przy cc też czasem zdarzają się problemy. Moja kuzynka rodziła przez cc w grudniu i wszystko było OK, a jak wyjęli dziecko to nie umiało w ogóle samo oddychać i zanikło tętno. Musiała być malutka resuscytowana i potem trafiła na OIOM. Lekarze od razu mówili, że to przez nagłe wyciągnięcie dziecka z jednego środowiska do drugiego i taki jakby szok dla organizmu. Podobno lepszą opcją jest cc przy rozpoczętym już porodzie naturalnym i skurczach. Każda metoda ma swoje plusy i minusy, jednak ja nigdy z własnej inicjatywy i bez wskazań nie zdecydowałabym się na operację ale rozumiem, że inni mogą mieć inne zdanie ![]() https://portal.abczdrowie.pl/porod-n...sarskie-ciecie Edytowane przez 201711281320 Czas edycji: 2016-01-20 o 21:01 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4164 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Powodzenia na nowym mieszkanku Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4165 |
Zadomowienie
|
Znów napisałyście dużo stron, a ja kolejny dzień z okropną migreną i nie mogę nawet w ciągu dnia zajrzeć na wizaz, bo aż mnie monitor oślepia tak mnie głowa boli
![]() Justyna gratuluje udanej wizyty i Gabrysia ![]() agusiia jutro na pewno zobaczysz swojego Maluszka ![]() Aniu gratuluje podjętej decyzji i tego, że udało Wam się załatwić trochę lepsze warunki wynajmu ![]() Miqesi mam identyczne skojarzenia z imieniem Maciek ![]() Sophie jeszcze raz gratuluje córeczki ![]() ![]() ******** Co do kurtek, to ja też na razie spokojnie mieszczę się w swoją i nawet nikt nie podejrzewa z sąsiadów, że jestem w ciąży ![]() Mój synek też zmajstrowany przed owulką w 9 dc i też byłam pewna, że to dziewucha ![]() ![]() Ja Zuzię rodziłam przez CC, jeżeli tylko będę mogła Olka chciałabym rodzić SN ![]()
#4166 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4167 | ||
Zakorzenienie
|
A to będziesz miała czas na urządzanie gniazdka
![]() Kiedy przeprowadzka? Cytat:
Cześć Sophie ![]() Cytat:
![]() W sobotę będę miała moją nową szafę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4169 |
Zadomowienie
|
Sophie wracaj!!!
Mi 1 rożek nie wystarczyl bo Ola obsikiwala w szpitalu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4170 |
Zakorzenienie
|
Ania gratuluje nowego mieszkania
![]() Ja rodzilam Sn, ale mialam ciezki poród... Teraz tez chciała bym Sn, ale niech będzie juz choc odrobine lepiej ![]() Asiek ja szczepilam córkę wg kalendarza szczepień plus rotawirusy i pneumokoki, jeszcze nad meningo mysle. Ale tej skojarzonej 5w1 czy 7w1 nie brałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:40.