Mamusie czerwcowe 2016 cz.2 - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-20, 18:27   #4141
LaLaRe87
Rozeznanie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.2

elaine- blath - skończyłam dziewczynę z pociągu Hawkins'a - miało mnie powalić, a niestety słabizna i w dodatku przewidywalna...

jeszcze dziś zacznę albo A.Sowę 'Umrzeć w deszczu' albo serię książek Sylvii Day począwszy od 'Tylko mnie poproś'

ja myslę o porodzie w wodzie, muszę na wizycie podpytać mojego lekarza jakie są wskazania a jakie przeciwwskazania.. czy wada wzroku mnie wyklucza?albo tarczyca (podwyzszone tsh)

Moja Marcelinka

Edytowane przez LaLaRe87
Czas edycji: 2016-01-20 o 18:29
LaLaRe87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 18:29   #4142
Weronia93
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Ja napewno będę miała cesarkę, już mnie gin uświadomił, po pierwsze, ze to ciaża bliźniacza, a po drugie moje wysokie ciśnienie, jakoś sie do tej myśli już przyzwyczaiłam. Moja szwagierka rodziła naturalnie i tak sie nacierpiała, że teraz gdy będzie w ciąży to tylko cesarka.
Moja mama rodziła naturalnie przy bliźniakach i źle to wypomina zawalił lekarz bo miał zrobić cesarkę siostra rodziła się stópkami
Stary 2016-01-20, 18:32   #4143
ania230
Zakorzenienie

Jutro podpisujemy umowę najmu tego mieszkania udało się dogadać z właścicielami o nowe krzesła do kuchni i o 100 zł mniej za wynajem.

Ciesze się! bo dzisiaj moja siostra pokazała jakim jest człowiekiem .. ja z serca i jeszcze jej mało.. wchodzisz do dupy i jeszcze jej mało. Więc uważam że podjęłam bardzo dobrą decyzję.
Dość mam patrzenia i martwienia się o nich ... są dorosłymi ludźmi... a ja wiecznie nie będę myśleć o nich bo mam Tż i dziecko w drodze.

Od dzisiaj zaczynam ćwiczyć trzymać kciuki obym wytrzymała.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu

Edytowane przez ania230
Czas edycji: 2016-01-20 o 18:34
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 18:38   #4144
LaLaRe87
Rozeznanie

ania230 - powodzenia! szykują się zmiany na pewno bedzie Wam dobrze na swoim!!!!

Moja Marcelinka
LaLaRe87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 18:44   #4145
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LaLaRe87 Pokaż wiadomość
ania230 - powodzenia! szykują się zmiany na pewno bedzie Wam dobrze na swoim!!!!
Dziękuje

ps. miałam dzisiaj ciężki dzień... spacerując ryczałam... i potwierdzają się słowa że obcy bardziej pomoże niż rodzina

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-01-20, 18:57   #4146
Miqesi
Wtajemniczenie

Cześć, Dziewczyny

Dawno mnie tu nie było, nie miałam weny, aby pisać.
U mnie wszystko OK, dzidzia daje o sobie często znać
Wczoraj zjadłam 4 ogórki domowej roboty i popiłam sokiem - nie wyobrażacie sobie, co ja po 15 minutach miałam. Maleństwo tak zaczęło szaleć w brzuszku, że się przeraziłam. O, ja durna. Chyba nie lubi kwaśnego. Już więcej tego nie zrobię.

Byłam dzisiaj w Magnolii, fajne są wyprzedaże, kupiłam sporo rzeczy, ale nic dla dzidziusia, bo płeć jeszcze nieznana. Ale już niedługo. Szkoda, bo bym już dzisiaj wykupiła pół sklepu, takie fajne są promocje.

Co do porodu, to ja rodziłam naturalnie. Ciężko mi potem było siedzieć, bo byłam nacinana. Po 5ciu dniach ściągnęli mi szwy, i było trochę lepiej. Pomimo, że sam poród był do zniesienia ( najgorsze były skurcze), to ledwo udało mi się młodego wypchnąć. A cc nie mogli zrobić, bo był już w kanale rodnym. Gdyby nie położna, którą miałam opłaconą, to nie wiem, jak by to się skończyło, bo na koniec przyszło chyba z 6 innych osób, które pomogły mi urodzić, bo ja już nie miałam siły.
Także ja zastanawiam się nad cesarką, bo jednak jest ona bezpieczniejsza dla dzidzi. Ale we Wro wcale to nie jest takie proste. Muszą być wskazania do cesarki ( np. ze względu na wzrok, jakieś choroby kardiologiczne itd.). Bo lekarze tak sobie nie wypiszą skierowania na cesarkę, a znajomości takich nie mam... Zostaje Medfemina, ale tam poród kosztuje 5900zł, także ten.....

Ja jeszcze pomykam w normalnej kurtce i chyba mi starczy do końca zimy. Potem będę chodziła w rozpinanych katankach, marynarkach, mam ich całkiem sporo.

Zjadłam dzisiaj cheesburgera z frytakami i strasznie mi to siedzi na żołądku. Nie wiem, co mnie podkusiło.... nie jem takich rzeczy, ale byłam głodna i zjadłam, grrrr.

Nie wiem, która z Was pisała, że chciałaby nazwać synka Ruben. Własnie skończyłam książkę, w której jeden z bohaterów miał tak na imię Więc fajnie mi się kojarzy.

W ogóle, ja z imionami to mam masakrę, bo zawsze mi się kojarzy z jakimś człowiekiem ( przeważnie źle), i tak na przykład:

- Antek - grubasek z sąsiedztwa
- Jacek - kochający gandzię, rozpieszczony synalek
- Adrian - gbur
- Maciek - ciamajda, albo ten z 'Klanu'
i wiele, wiele innych.
Dlatego ja będę mieć wielki problem, jeśli okaże się, że będzie synek. Z dziewczynką byłoby łatwiej.

Asiek, ja szczepiłam na pneumokoki, na rotawirusy nie. Sama musisz zdecydować

ania230, spokój Twój i Twojej rodziny jest najważniejszy. Ja bym się przeprowadziła do tego mieszkania, tym bardziej, że jest takie ładne i Ci się podoba. A i właściciele są ok, to też jest ważne. Wiadomo, to są koszty, ale za cenę spokoju warto zapłacić, a sama zobaczysz, że to była właściwa decyzja. OOo, widzę, że podpisałaś umowę - suuuuper!!!!

kaska87 - a ja Cię rozumiem

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Edytowane przez Miqesi
Czas edycji: 2016-01-20 o 19:12
Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 18:57   #4147
kaska87
Zakorzenienie

ania230 ehh ciężka sprawa, teraz już chyba wiem, że dlatego chcesz iść "na swoje" faktycznie skoro mają bliscy powodowac u Ciebie takie emocje to lepiej już kasę odżałować i wynajmować- trzymam kciuki!

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-01-20, 19:02   #4148
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
jesteście za czy przeciw szczepionkom,na te rotawirusy i pneumokoki? bo,dzisiaj ogladalam program o tym i juz calkiem zgłupiam :/
Ja jestem ZA - córkę szczepiłam i na rota i pneumo. Szczepię tylko jedną szczepionką na raz. Uważam, że teraz jakaś dziwna nagonka na szczepienia się zrobiła, nie wiem czy to moda czy coś.... Tym bardziej, że moje dziecko żłobkowe i myślę, że zawsze to ją trochę ochroni. Drugie bobo też zaszczepię

Cytat:
Napisane przez K_a_s_i_a_86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiem ze do porodu jeszcze trochę czasu jest ale z drugiej strony zanim się obejrzymy a będzie czerwiec powiedzcie czy myślalyscie jak rodzic naturalnie czy cc?
Ja nie myślę, bo i tak raczej wyboru to nie masz :P Ale córkę rodziłam SN i drugie też chciałabym SN. Jednak cc to operacja. No chyba, że jakieś wskazania są to wiadomo....

ania, super z tym mieszkaniem że wszystko się udało! To kiedy przeprowadzka?

Edytowane przez Kociak85
Czas edycji: 2016-01-20 o 19:04
Kociak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 19:04   #4149
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Jutro podpisujemy umowę najmu tego mieszkania udało się dogadać z właścicielami o nowe krzesła do kuchni i o 100 zł mniej za wynajem.

Ciesze się! bo dzisiaj moja siostra pokazała jakim jest człowiekiem .. ja z serca i jeszcze jej mało.. wchodzisz do dupy i jeszcze jej mało. Więc uważam że podjęłam bardzo dobrą decyzję.
Dość mam patrzenia i martwienia się o nich ... są dorosłymi ludźmi... a ja wiecznie nie będę myśleć o nich bo mam Tż i dziecko w drodze.

Super ze wam się udało wreszcie z mieszkaniem. Trzymam kciuki za szybka przeprowadzkę ☺
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 19:11   #4150
Weronia93
Rozeznanie

Cytat:

Super zawsze lepiej na swoim
Stary 2016-01-20, 19:34   #4151
olinka012
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Mój też przed owu, bo przytulanki były w 10 dc., dlatego taka zszokowana byłam gdy dowiedziałam się, że chłopak

Dokladnie. . . My szalelismy caly cykl bo juz i tak nie miałam nadziei ze się uda. Później poszłam w połowie cyklu do naprotechnologa. Dal mi bromergon sprawdził usg i byl idealny czas na poczęcie. ale zaznaczył ze potrzeba czasu. .. Ja zakończyłam wizytę słowami ze mam nadzieje ze na kolejna wizytę przyjdę w ciąży i udalo się))
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-20, 20:05   #4152
ania230
Zakorzenienie

Dziękuje dziewczyny

Jutro podpisujemy umowę , w weekend ma właściciel przywieźć nowe krzesła i wziąć stare łóżko a my mamy kupić sobie nowe i nam kasę odbiję z wynajmu ( też miło z jego strony, po prostu nie ma czasu )
Więc myślę że w następnym tygodniu będziemy się powoli przeprowadzać

Dobrze że zestaw obiadowy sobie kupiliśmy będzie na czym jeść
Z domu zabiorę te naczynia co są moje garnki to myślę że mi wystarczy na razie 3 sztuki i patelnia.
Oczywiście dochodzą wydatki typu wyposażenie kuchni... ale co miesiąc jak coś kupimy to też będzie dobrze

Poćwiczyłam i czuje się dobrze jutro też to zrobię

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Chce się cieszyć ciążą a nie codziennie patrzeć jak inni narzekają a wcale tak źle nie mają.
Szkoda że ludzie nie potrafią doceniać...

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-01-20, 20:17   #4153
kanwa
Zakorzenienie

Witam się wieczorową porą

Byłam dziś z prezentami u mojej chrześnicy bo skończyła 6 lat. Kochana jest.Cały czas się do mnie tuli.Kibicuje żeby była u mnie dziewczynka bo kocha różowy i wszystkp co z księżniczkami związane

Byłam w Tesco kupić jej prezenty i wlazłam na ubranka niemowlęce.Wyszłam z 3 pakiem śpiochów:P

Co do kurtki to ja się mieszczę ale mam kurtkę sportową i jest dość krótka.Przydałaby mi się jakaś parka żeby zasłonić tyłek.

Aniu super że przeprowadzka tuż tuż.A Ty jesteś na L4?

Pytanie do doświadczonych mam.Jeden rożek wystarczy?Nie potrzeba mieć z dwóch na zmianę?
kanwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 20:20   #4154
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kanwa Pokaż wiadomość

Pytanie do doświadczonych mam.Jeden rożek wystarczy?Nie potrzeba mieć z dwóch na zmianę?
Tak jestem od 2 miesięcy na l4 i sobie "wypoczywam".

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-01-20, 20:21   #4155
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Dziewczyny wiem ze do porodu jeszcze trochę czasu jest ale z drugiej strony zanim się obejrzymy a będzie czerwiec powiedzcie czy myślalyscie jak rodzic naturalnie czy cc?
Zdecydowanie sn. Dwa razy rodziłam i nie wspominam tego jakoś traumatycznie. Emocje przeogromne i co naważniejsze zaraz po porodzie można sobie wstać, pójść pod prysznic i bez niczyjej pomocy tudzież łaski- np. położnych- zająć się własnym dzieckiem.

Cytat:
To gratulacje! Na pewno od razu lepiej się poczujesz i zaczniesz bardziej skupiać się na sobie i dzieciątku

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Co do porodu, to ja rodziłam naturalnie. Ciężko mi potem było siedzieć, bo byłam nacinana. Po 5ciu dniach ściągnęli mi szwy, i było trochę lepiej. Pomimo, że sam poród był do zniesienia ( najgorsze były skurcze), to ledwo udało mi się młodego wypchnąć. A cc nie mogli zrobić, bo był już w kanale rodnym. Gdyby nie położna, którą miałam opłaconą, to nie wiem, jak by to się skończyło, bo na koniec przyszło chyba z 6 innych osób, które pomogły mi urodzić, bo ja już nie miałam siły.
Także ja zastanawiam się nad cesarką, bo jednak jest ona bezpieczniejsza dla dzidzi. Ale we Wro wcale to nie jest takie proste. Muszą być wskazania do cesarki ( np. ze względu na wzrok, jakieś choroby kardiologiczne itd.). Bo lekarze tak sobie nie wypiszą skierowania na cesarkę, a znajomości takich nie mam... Zostaje Medfemina, ale tam poród kosztuje 5900zł, także ten.....
No nie wiem.... bezpieczniejsza na pewno przy ciąży bliźniaczej lub przy nieprawidłowym położeniu dziecka albo gdy dziecko jest poowijane pępowiną w okolicach szyi. Normalnie raczej naturalny poród jest bezpieczny i dziecko lepiej po takim porodzie adaptuje się do życia poza brzuchem.
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-01-20, 20:24   #4156
S0phie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Kociak, jeśli chodzi o ciemieniuchę - to jak się pojawiła to smarowałam to miejsce, zostawiałam na jakąś godzinkę może, i wyczesywałam delikatnie szczotką do włosów. Natomiast potem wpadłam na pomysł, że jeśli olejek kokosowy sprawdza się u mnie na włosach, to czemu by nie zadbać o włoski u takiej małej dziewuszki?? I nakładam jej na całe włosy tak na dwie godzinki przed kąpielą, a potem myjemy normalnie szamponem.

Jeszcze co do chusteczek nawilżających - na początku używałam tych z biedronki Fitti (taki trójpak za dychę, dobry skład), ale ja tylko po kupce ich używałam, po siku myłam pupke czystą wodą i płatkami, natomiast tż używał ich przy każdej zmianie pieluszki, niezależnie od tego co tam zobaczył. A jak mała troszkę podrosła i sie zrobiła łatwiejsza w obsłudze (albo to my się przestaliśmy bać?? ), to przy każdej zmianie pieluszki wsadzamy pupę pod bieżącą wodę i już

Też mnie martwi nieobecność Kocuro.... Tak samo jak czasem myślę o Sophie.... Ona też tak nagle zniknęła, pamiętam, że była przed wizytą, pisała o pierwszych kopniaczkach a potem nagle cisza nieładnie dziewczyny robią
Cytat:
Ja myślę, że można. Nie ma co przesadzać chyba

Właśnie dzisiaj przeczytałam na blogu Sroki, że przystępny skład mają z Dady tylko chusteczki lawendowe
A płatkami spokojnie można wytrzeć pupę po kupie tylko trzeba kupić te duże, nie takie jak do zmywania makijażu

Sophie zniknęła po tej aferce z Platanoides, gdzie zwróciła jej uwagę na nieempatyczne podejście, a potem dostała upomnienie od admina. Pewnie to był powód.
witam was dziewczyny! I przepraszam jeśli sie martwilyscie
U nas wszystko w porządku nie pisze nie z powodu tamtej aferki, ale tego ze moj ex znał moj nick na wizażu i podejrzewałam ze mnie podczytuje. Liczyłam ze przeniesiemy sie na fb - prosiłam nawet Anusie i Haneczke o zapraszanie Was no ale nie wypaliło...

A Anusia tworząc nowy wątek najpierw mnie do zaginionych zaliczyła a potem zupełnie wykreśliła - mało sympatycznie szczególnie ze jesteśmy znajomymi na fb
Ale mniejsza o większość
Melduje sie w dwupaku o 2kg cięższa z 350gr córeczką na pokładzie
Dobrze Sliweczko zauważyłaś ze Was podczytuje, bo jestem na bieżąco

Ohhhh i witam wszystkie "nowe" dziewczyny które mnie nie kojarzą
S0phie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 20:28   #4157
monini2507
Zakorzenienie

Witam
Ania gratuluję wynajmu mieszkania nie ma to jak samemu jednak

Dziewczyny gratuluję dzisiejszych wizyt i trzymam kciuki za jutrzejsze
A co do szczepionek to się nie wypowiem bo nie mam zdania nie znam się zwyczajnie, ale musze poczytać na ten temat.

Pytacie o poród sama nie wiem co bym chciała S czy CC. Zdania są zawsze podzielone a że nigdy nie miałam ani tego ani tego to zdaję się na los
Powiedzice mi dziewczyny czy ruchy waszych maluszków czujecie juz regularnie bo ja nie i tak się martwie czy to normalne
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 20:30   #4158
ania230
Zakorzenienie

Cytat:

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-01-20, 20:34   #4159
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:

No nie wiem.... bezpieczniejsza na pewno przy ciąży bliźniaczej lub przy nieprawidłowym położeniu dziecka albo gdy dziecko jest poowijane pępowiną w okolicach szyi. Normalnie raczej naturalny poród jest bezpieczny i dziecko lepiej po takim porodzie adaptuje się do życia poza brzuchem.
Jak jest WSZYSTKO ok, to tak, ale mimo wszystko, jest sporo przypadków, kiedy ciąża przebiegała prawidłowo, a jednak przy porodzie coś poszło nie tak i dziecko niestety nie jest zdrowe albo nie przeżyło , bo lekarze zwlekali z cc.... Mojej koleżance nie zrobili cc, i mała omal nie straciła życia, i nie wiadomo, czy będzie zdrowa... na pewno będzie musiała być rehabilitowana...

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
Witam
Ania gratuluję wynajmu mieszkania nie ma to jak samemu jednak

Dziewczyny gratuluję dzisiejszych wizyt i trzymam kciuki za jutrzejsze
A co do szczepionek to się nie wypowiem bo nie mam zdania nie znam się zwyczajnie, ale musze poczytać na ten temat.

Pytacie o poród sama nie wiem co bym chciała S czy CC. Zdania są zawsze podzielone a że nigdy nie miałam ani tego ani tego to zdaję się na los
Powiedzice mi dziewczyny czy ruchy waszych maluszków czujecie juz regularnie bo ja nie i tak się martwie czy to normalne
Ja nie czuję regularnie, najczęściej czuję, jak siedzę, albo leżę, albo po zjedzeniu kiszonych ogórków, jak pisałam wyżej, to wariuje Więc to raczej normalne jest

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 20:45   #4160
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez S0phie Pokaż wiadomość
U nas wszystko w porządku nie pisze nie z powodu tamtej aferki, ale tego ze moj ex znał moj nick na wizażu i podejrzewałam ze mnie podczytuje. Liczyłam ze przeniesiemy sie na fb - prosiłam nawet Anusie i Haneczke o zapraszanie Was no ale nie wypaliło...

A Anusia tworząc nowy wątek najpierw mnie do zaginionych zaliczyła a potem zupełnie wykreśliła - mało sympatycznie szczególnie ze jesteśmy znajomymi na fb
Ale mniejsza o większość

Cześć Sophie, miło Cię znów czytać

A to chyba akurat Veronique zauważyła, że nas czasem podczytywałaś
Stary 2016-01-20, 20:47   #4161
ania230
Zakorzenienie

Cześć Sophie

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-01-20, 20:51   #4162
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Jak jest WSZYSTKO ok, to tak, ale mimo wszystko, jest sporo przypadków, kiedy ciąża przebiegała prawidłowo, a jednak przy porodzie coś poszło nie tak i dziecko niestety nie jest zdrowe albo nie przeżyło , bo lekarze zwlekali z cc.... Mojej koleżance nie zrobili cc, i mała omal nie straciła życia, i nie wiadomo, czy będzie zdrowa... na pewno będzie musiała być rehabilitowana...
No tak, niestety takie historie się zdarzają ale raczej sporadycznie i raczej są skutkami zaniedbań lekarzy podczas porodu.

Przy cc też czasem zdarzają się problemy.
Moja kuzynka rodziła przez cc w grudniu i wszystko było OK, a jak wyjęli dziecko to nie umiało w ogóle samo oddychać i zanikło tętno. Musiała być malutka resuscytowana i potem trafiła na OIOM. Lekarze od razu mówili, że to przez nagłe wyciągnięcie dziecka z jednego środowiska do drugiego i taki jakby szok dla organizmu. Podobno lepszą opcją jest cc przy rozpoczętym już porodzie naturalnym i skurczach.

Każda metoda ma swoje plusy i minusy, jednak ja nigdy z własnej inicjatywy i bez wskazań nie zdecydowałabym się na operację ale rozumiem, że inni mogą mieć inne zdanie
https://portal.abczdrowie.pl/porod-n...sarskie-ciecie

Edytowane przez 201711281320
Czas edycji: 2016-01-20 o 21:01 Powód: dopisek
Stary 2016-01-20, 21:00   #4163
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
No tak, niestety takie historie się zdarzają ale raczej sporadycznie i raczej są skutkami zaniedbań lekarzy podczas porodu.

Przy cc też czasem zdarzają się problemy.
Moja kuzynka rodziła przez cc w grudniu i wszystko było OK, a jak wyjęli dziecko to nie umiało w ogóle samo oddychać i zanikło tętno. Musiała być malutka resuscytowana i potem trafiła na OIOM. Lekarze od razu mówili, że to przez nagłe wyciągnięcie dziecka z jednego środowiska do drugiego i taki jakby szok dla organizmu. Podobno lepszą opcją jest cc przy rozpoczętym już porodzie naturalnym i skurczach.
aż strach rodzić

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-01-20, 21:01   #4164
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam cc i wolałabym teraz też bo wiem jak to smakuje. Jak bedzie to zobaczymy

Cytat:
Napisane przez LaLaRe87 Pokaż wiadomość
elaine- blath - skończyłam dziewczynę z pociągu Hawkins'a - miało mnie powalić, a niestety słabizna i w dodatku przewidywalna...

jeszcze dziś zacznę albo A.Sowę 'Umrzeć w deszczu' albo serię książek Sylvii Day począwszy od 'Tylko mnie poproś'
przeczytałam wszystkie książki sylvii Day i przypadły mi do gustu. Dzis kończe smanthe young zapomniec o przeszłości

Cytat:

Powodzenia na nowym mieszkanku

Cytat:
Witam się wieczorową porą

Byłam dziś z prezentami u mojej chrześnicy bo skończyła 6 lat. Kochana jest.Cały czas się do mnie tuli.Kibicuje żeby była u mnie dziewczynka bo kocha różowy i wszystkp co z księżniczkami związane

Byłam w Tesco kupić jej prezenty i wlazłam na ubranka niemowlęce.Wyszłam z 3 pakiem śpiochów:P

Co do kurtki to ja się mieszczę ale mam kurtkę sportową i jest dość krótka.Przydałaby mi się jakaś parka żeby zasłonić tyłek.

Ja miałam jeden rożek

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 21:02   #4165
anuszka1984
Zadomowienie

Znów napisałyście dużo stron, a ja kolejny dzień z okropną migreną i nie mogę nawet w ciągu dnia zajrzeć na wizaz, bo aż mnie monitor oślepia tak mnie głowa boli

Justyna gratuluje udanej wizyty i Gabrysia

agusiia jutro na pewno zobaczysz swojego Maluszka

Aniu gratuluje podjętej decyzji i tego, że udało Wam się załatwić trochę lepsze warunki wynajmu

Miqesi mam identyczne skojarzenia z imieniem Maciek

Sophie jeszcze raz gratuluje córeczki Przeniosłam Cię do mamuś zaginionych, bo kilka dziewczyn zwróciło mi na to uwagę, że się nie udzielasz a dalej widniejesz na liście aktywnych mamuś, ale nigdy Cię nie usunęłam z zaginionych

Co do kurtek, to ja też na razie spokojnie mieszczę się w swoją i nawet nikt nie podejrzewa z sąsiadów, że jestem w ciąży Ciuchów ciążowych też jeszcze nie noszę, ale chodzę głównie w spodniach dresowych i legginsach.

Mój synek też zmajstrowany przed owulką w 9 dc i też byłam pewna, że to dziewucha Natura chyba dzieli nas po równo

Ja Zuzię rodziłam przez CC, jeżeli tylko będę mogła Olka chciałabym rodzić SN

https://www.instagram.com/mama_rodzenstwa/
anuszka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 21:03   #4166
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Ja miałam cc i wolałabym teraz też bo wiem jak to smakuje. Jak bedzie to zobaczymy
Po cc chyba rzadko który lekarz zachęca nawet do porodu naturalnego prawda? Podobno to może być niebezpieczne.
Stary 2016-01-20, 21:10   #4167
kanwa
Zakorzenienie

Cytat:
A to będziesz miała czas na urządzanie gniazdka
Kiedy przeprowadzka?

Cytat:
Napisane przez S0phie Pokaż wiadomość

Ale mniejsza o większość

Cześć Sophie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość

przeczytałam wszystkie książki sylvii Day i przypadły mi do gustu. Dzis kończe smanthe young zapomniec o przeszłości

Powodzenia na nowym mieszkanku

Ja miałam jeden rożek
Dzięki

W sobotę będę miała moją nową szafę
kanwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 21:15   #4168
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1984 Pokaż wiadomość

Aniu gratuluje podjętej decyzji i tego, że udało Wam się załatwić trochę lepsze warunki wynajmu

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-01-20, 21:17   #4169
olinka012
Zadomowienie

Sophie wracaj!!!

Mi 1 rożek nie wystarczyl bo Ola obsikiwala w szpitalu
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 21:17   #4170
ewka555
Zakorzenienie

Ania gratuluje nowego mieszkania

Ja rodzilam Sn, ale mialam ciezki poród... Teraz tez chciała bym Sn, ale niech będzie juz choc odrobine lepiej Choc boje sie przenoszenia, bo corka urodziła sie w zielonych wodach i pookrecana pepowina.

Asiek ja szczepilam córkę wg kalendarza szczepień plus rotawirusy i pneumokoki, jeszcze nad meningo mysle. Ale tej skojarzonej 5w1 czy 7w1 nie brałam.
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości