Mamusie czerwcowe 2016 cz.2 - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-20, 14:56   #4111
Cierpliwosc
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.2

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Ruchów brak ale pojawił się pierwszy rozstęp co polecanie do pielęgnacji brzuszka. Ja używam bielendy dla kobiet w ciąży na rozstępy, do piersi i na cellit dosalam od męża na mikołaja heheh dba o żonkę ale jakoś się pojawił pierwszy rozstęp
Ja tam uważam, ze jak się ma genetyczną tendencje do rozstępów to niestety nawet najdroższe kremy nie pomogą.
Ale może skoro to tylko jeden rozstęp, to uda Ci się go zwalczyć

kiara92 dzięki za namiar na tańsze poduchy
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 15:03   #4112
motylek1984
Zadomowienie

Ja tam też w kurtke mieszcze sie bez problemu :-D. Ja też chodze prywatnie na wizyty, zreszta u tego lekarza już od 5 lat chodze, nie przyjmuje na nfz, ale mam do niego pełne zaufanie, za wizyte placę 150 zł, jak miałam prenatalne to to tyle sama płaciłam, no i badania dodatkowo płatne, ale pomyśle ile pieniedzy szło w trakcie leczenia, to takie sumy to bajka, evelinke i kanwa wiedza coś na ten temat. Moj gin jest mega specjalistą, na wizyte czeka sie u niego 8 miesięcy, no chyba że coś dolega, to zazwyczaj przyjmuje na koncu. Ja już taka weteranka jestem u niego, że jeszcze przed ciążą wystarczyło, że zadzwoniłam i poprosiłam o wizytę, zawsze mnie przyjął :-D a do tego ordynator w szpitalu gdzie będę rodzić. Anioł nie człowiek.
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 15:11   #4113
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Ja tam uważam, ze jak się ma genetyczną tendencje do rozstępów to niestety nawet najdroższe kremy nie pomogą.
Ale może skoro to tylko jeden rozstęp, to uda Ci się go zwalczyć

kiara92 dzięki za namiar na tańsze poduchy

Coś w tym jest bo ja mam 2 koleżanki, które maja po trójce dzieci z tych samych lat. Przed ciążami miały podobna budowę, jedna nie smarowała się niczym i nie ma ani jednego rozstępu druga smarowała się sumiennie i rozstępy ma okropne...
Moje siostry na przykład też różnie. Jedna po 2 ciążach gdzie brzuszek miała jak piłka do koszykówki jest popękana na brzuchu. Druga ma 3 dzieci a przy ostatnim brzuch wisiał jej do kolan dosłownie (dziecko ponad 5kg) i nie ma nic...
Zobaczymy jak się u mnie zakończy

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 15:39   #4114
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiara92 Pokaż wiadomość
ania230 Rozumiem wszystkie Twoje argumenty. Na pewno ciężko mieszkać w kilka dorosłych osób w jednym domu, niezależnie od tego jak dogadane osoby to by były, to co na swoim to na swoim. Z resztą myślę, że każdy potrzebuje intymności i spokoju, a jak dojdzie dzidziuś to tym bardziej. Ja pisałam tylko z własnego doświadczenia, że z perspektywy czasu szkoda wydanych pieniędzy, które można by np. przeznaczyć na urządzanie mieszkania, ale wiadomo, że nie zawsze jest możliwość od razu kupić.

Z tego co piszesz to wydają się spoko właściciele, a to ważne, bo wiadomo, że zawsze się może coś zepsuć na mieszkaniu czy coś i dobrze by było, żeby mieli normalne podejście, a nie np. przez tydzień nie odbierali telefonu, bo ich to nie obchodzi. Trzymam kciuki, żeby udało się z tym mieszkaniem
Kiara 2 lata kiedyś wynajmowałam i wiem że to sa stracone pieniądze,ale dzięki temu sporo rzeczy się nauczylam i usamodzielniłam. Moje życie później sporo sie pozmieniało i musialam wrocic do rodziców ... dobrze że tu sa zawsze otwarte drzwi ale nie żałuje że kasę wydalam wtedy. Myślę że spokojnie właściciele obniża nam wynajem i zgodzą się na warunki jakie im zaproponowałam.

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Cytat:
Napisane przez kiara92 Pokaż wiadomość

U mnie wizyty też drogie- 200 zł, ale zależało mi na dobrym lekarzu. Oprócz tego mimo, że moja lekarka ma świetny sprzęt, to te 3 najważniejsze usg, robię u specjalisty, który zajmuje się tylko i wyłącznie ultrasonografią prenatalną, więc 3 razy po 300 zł.
Ja płacę 90 zł ale dostałam rabat bo koleżanka mi poleciła tę lekarkę co ja prowadziła przy dwójce dzieci i dlatego tyle płace. Kolejna klienta promocja itp

A usg oczywiście robiłam u specjalisty i pewnie jak będzie trzeba zrobić dokładne to też zrobię i jest to koszt 250 zł.

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Też tak uważam :/ ale zawsze można smarować żeby zapobiegać.

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Ja tam też w kurtke mieszcze sie bez problemu :-D. Ja też chodze prywatnie na wizyty, zreszta u tego lekarza już od 5 lat chodze, nie przyjmuje na nfz, ale mam do niego pełne zaufanie, za wizyte placę 150 zł, jak miałam prenatalne to to tyle sama płaciłam, no i badania dodatkowo płatne, ale pomyśle ile pieniedzy szło w trakcie leczenia, to takie sumy to bajka, evelinke i kanwa wiedza coś na ten temat. Moj gin jest mega specjalistą, na wizyte czeka sie u niego 8 miesięcy, no chyba że coś dolega, to zazwyczaj przyjmuje na koncu. Ja już taka weteranka jestem u niego, że jeszcze przed ciążą wystarczyło, że zadzwoniłam i poprosiłam o wizytę, zawsze mnie przyjął :-D a do tego ordynator w szpitalu gdzie będę rodzić. Anioł nie człowiek.
Mało takich ludzi na świecie. Cudownie że na takiego człowieka trafiłaś

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 16:15   #4115
__Veronique
Wtajemniczenie

Ja ma cały brzuch w rozstępach a smarowałam się całą ciążę. Do 8 miesiąca miałam takie delikatne paseczki po bokach, a w ostatnich dwóch tygodniach cały brzuch mi się pokrył rozstępami! teraz też się smaruję, w sumie tym samym co wtedy (najczęściej olejek kokosowy, ale zdarza się też argan, macadamia, i zwykły balsam nawilżający - aktualnie AA też z jakimś olejkiem), natomiast planuje sobie kupić Palmers. Robię też peelingi z kawy, staram się co drugi dzień. Mam skłonności do rozstępów, więc pewnie znowu mi się pojawią, ale lepiej próbować zapobiec niż potem płakać, że nic się z tym nie zrobiło.

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 16:23   #4116
olinka012
Zadomowienie

Ja tez smarowalam i mam rozstępy i cudowne dziecko! W tej ciąży się tym nie martwię. Gardło mnie boli. :/
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 16:34   #4117
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość

Co się dziewczyny dziwcie, że więcej chłopców się rodzi, skoro chłopca się robi w owulację albo chwilę przed to właśnie wtedy jest największa ochota na amory i pyk chłopczyk!
zaprzeczam tej teorii z resztą Anuszki syn też przed owu zmajstrowany kilka dni

ja się w swoja kurtkę jeszcze mieszczę, ale jak zima potrwa do maja to może być problem

ja w ciąży z młodym nie miałam rozstępów, teraz tez jeszcze nie ma- ale jakby miały być to chyba już? może uda się drugi raz ich uniknąć

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 16:37   #4118
motylek1984
Zadomowienie

Powiem wam szczerze, że ja brzuszek smaruje zwykłym balsamem dove, tym co cale ciala. Kupilam z lirene balsam na brzuszek na rozstepy i oliwke z bielendy, ale cos mi nie podchodza. Jak smaruje sie wieczorem po kąpieli to rano wstaje ze swędzącym brzuchem. Ja mam nadzieje, ze rozstepy mnie omina, mialam taki czas, ze w ciagu roku przytylam 10kg i ani jeden mi sie nie pojawil, więc jestem dobrej myśli :-D
Stary 2016-01-20, 16:39   #4119
201711281320
Konto usunięte

Cześć dziewczyny!
Dzisiaj miałam w pracy kupę roboty i nawet nie logowałam się, bo wizaż to straszny pochłaniacz czasu

W dodatku brat co chwilę do mnie pisał z różnymi pytaniami odnośnie ich nowonarodzonego dziecka. Po 16 godzinach od porodu wyszli ze szpitala, a bratowej nie idzie karmienie piersią, dziecko źle chwyta, puszcza, płacze... Nie wiedzą czy dziecku jest za zimno czy za ciepło, czy jest głodne, czy mają je wybudzać itp...

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Hej!

Śliweczka, a Ty już jesteś zdecydowana ostatecznie jakie imię będzie nosić synuś?
Nie... Ja to bym się od strzału zdecydowała na Maksa, Mikołaja albo Adasia ale mąż powiedział, że on się zgadza TYLKO na dwa imiona: Ignaś lub Paweł przy czym Paweł to jego imię

Tak więc nie ma tematu na razie ale pewnie zostanie Ignaś

Ja się w swoich kurtkach póki co mieszczę i raczej do wiosny dam radę. A na wczesną wiosnę zakupiłam już w SH fajny wełniany, czarny płaszczyk. Wełniany na podszewce, co najlepsze ciążowy za 28 zł. Miałam mega szczęście, że go wypatrzyłam, bo nie wisiał z ciążowymi ciuchami.

Za poduszką- rogalem się też nie rozglądam, bo śpię jak suseł i całkiem mi wygodnie. Ja lubię na boku, na plecach też i na razie się nie męczę.

ania230 z opisu mieszkanie bardzo fajne. Tarasik to jest to, szczególnie z dzieckiem Dziecko może się wietrzyć a Ty możesz coś w tym czasie w domu robić. A parter z wózkiem całkiem funkcjonalny

Z tego jak Was czytam co piszecie odnośnie lekarzy to ja się bardzo cieszę, że mój nawet całkiem spoko jak na lekarza na NFZ.
Do tej pory na każdej wizycie miałam sprawdzaną szyjkę i badanie usg. Za każdym razem dostaję 3 skierowania na badania. Zawsze pyta czy mam jakieś pytania i czy nie potrzebuję już zwolnienia. Pacjentki umawiane są na godzinę, więc czasem wchodzę od razu, czasem czekam z 15 minut. Ja jestem z niego całkiem zadowolona i cieszę się, żę pieniędzy nie muszę wydawać. Płaciłam tylko za usg prenatalne, które de facto również on wykonywał.

A na dzień babci i dziadka jak dzieci były małe to robiliśmy laurki z odbiciami rączek i stópek, potem dzieci coś same robiły w przedszkolu, teraz przyniosły ze szkoły. Dokupię tylko po jakiejś różyczce czy czekoladzie i będzie ok.
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 16:43   #4120
kaska87
Zakorzenienie

budyń ciążowy mną zawładnął- robię zapiekankę i dzwonię do mamy ile mam to piec... a ona że makaron powinien być podgotowany teraz mi to mówi
ja myślę intensywnie nad imieniem dla syna, ale nie mam pomysłu, nic zero tylko Mikołaj mi się podoba

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2016-01-20 o 16:44
Stary 2016-01-20, 16:43   #4121
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
zaprzeczam tej teorii z resztą Anuszki syn też przed owu zmajstrowany kilka dni
Mój też przed owu, bo przytulanki były w 10 dc., dlatego taka zszokowana byłam gdy dowiedziałam się, że chłopak
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 16:44   #4122
motylek1984
Zadomowienie

A odnosnie mieszkania z rodzicami, to gdyby mnie sytuacja zmusila, zeby przez jakis czas mieszkac z rodzicami, to nie mialabym nic przeciwko. Zawsze to weselej, u nas zawsze pelno ludzi bylo w domu, a jak sie przeprowadzilismy do swojego domu, to depresje przechodziłam :-( moj tż nawet to widział jaka skwaszona chodziłam :-( na szczęście po tygodniu minęło i teraz sie ciesze, ze mamy swój domek ;-) ale wiadomo wydatki sa duze, ale napewno nie przekraczaja tych, gdy wynajmuje sie mieszkanie, chociaż na węgiel wydalismy ponad 2 tys i jeszcze braknie :-(
Stary 2016-01-20, 16:46   #4123
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Mój też przed owu, bo przytulanki były w 10 dc., dlatego taka zszokowana byłam gdy dowiedziałam się, że chłopak
ja też w szoku- byłam pewna dziewczyny, tak tez czułam i nie wierzyłam lekarzowi

Stary 2016-01-20, 16:47   #4124
zebrah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedź, a czego używasz do mycia podłogi? Jak często myję to czasem wystarczy sama ciepła woda byle zebrać kurz, ale jednak co jakiś czas trzeba detergentem, tu nie mam pomysłu co by w miarę przystępnego kupić albo zrobić eko, więc używam zwykłego płynu uniwersalnego (chodzi mi o płytki).
Płynu do płukania, jako alergik, nie używam w ogóle.
Mamy deskę barlinecką więc za bardzo jej nie wolno moczyć- wystarcza taki wilgotny mop bez niczego. Płytki podłogowe w kuchni i łazienkę myję wodą z odrobiną płynu do naczyń.

Mieszczę się w kurtce zimowej swobodnie- mam taką odrobinę na wyrost i jest w sam raz. Dzidzia się często rusza- miło czuć Ktosia
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 16:57   #4125
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
budyń ciążowy mną zawładnął- robię zapiekankę i dzwonię do mamy ile mam to piec... a ona że makaron powinien być podgotowany teraz mi to mówi
ja myślę intensywnie nad imieniem dla syna, ale nie mam pomysłu, nic zero tylko Mikołaj mi się podoba
kasiu a jaka to zapiekanka ?

ja wcinam serowe chrupki

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-01-20, 17:05   #4126
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
kasiu a jaka to zapiekanka ?

ja wcinam serowe chrupki
makaron wstążki, a środek podsmażone: cebulka, pieczarki, boczek, kurak i zalane sosem beszamelowym
ale sie udało i dobrze upiekło ufff jem dokładkę bo dzisiaj bez zupy mieliśmy obiadek

dzisiaj nie byłam w pracy jutro i piątek też mam urlop fajnie tak ale początkiem lutego chyba juz pójdę na zwolnienie bo troszkę mi plecy dokuczają tak siedzieć za biurkiem cały czas niby nic nie robię a boli

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2016-01-20 o 17:07
Stary 2016-01-20, 17:18   #4127
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

[QUOTE=MariaFrancesca;5419 3450]

Widzę, że lubimy podobne smaki, bardzo lubię garam masalę, kumin, jedzenie hinduskie, tajskie (zielone curry, tajska zupa kokosowa z trawą cytrynową, kaffirem itd., pad thai), ale też bardziej

Napisz proszę co Ci zapisała zapobiegawczo. Ja niestety walczę, non stop biorę probiotyki i smaruję się żelem Provag, który zawsze mi pomagał, wycieram się ręcznikiem papierowym, prasuję majtki, a tu d.u.p.a i dziadostwo powraca. Lekarka powiedziała, że widocznie taka moja natura w ciąży, ale i tak mnie to wq....wia (sorki za przekleństwa, ale już nie mam siły z dziadostwem walczyć).

Twój obiad bardzo apetycznie brzmi, napisz proszę coś więcej o tym sosie, ze śmietaną czy jak?

Zapisała mi MACMIROR 500 zolta wydzielina jest po tych globulkach ale nie mam problemów z infekcajmi

Sos bez śmietany. Cebulka podsmażona na oleju z pomidorów suszonych troche czosnku, suszone pomidory świeże zioła i przecier pomidorowy domowy albo z kartonu, świeża bazylia i gotowe. Szybkie i smaczne

Ja dzis byłam i na wizycie. Cudownie jest usłyszeć bicie małego serduszka uśmiech nie schodził mi z buzi po wyjściu z gabinetu
W sumie chodzę do dwóch ginekologów, do jednej u ktorej chce rodzic ode mnie 70 km a do drugiej do lux medu po skierowania na badania mam kartę z pracy i dzieki niej nie musze płacić za badania, chociaż taka oszczędność, moja gin niestety w lux medzie nie przyjmuje ale mam do niej pełne zaufanie i jest niesamowitym specjalista dlatego do niej chodzę nawet pomimo tych dojazdów

A w pon mam usg w sumie u jeszcze innego lekarza bo tamte dwie nie robia mam nadzieje ze dzidziolek pokaże co mam miedzy nogami, marzy nam sie chłopaka, zawsze chciałam mieć starszego syna a młodsza córkę ale tak naprawde najważniejsze zeby było zdrowe a kochać bede bez względu na płeć
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 17:30   #4128
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

EVELINKA gratuluje dziewczynki!

KANWA jak coraz bardziej bola to idź na zwolnienie.

SOFCINKA nie martw się nadmierna aktywnością dzidziola. Mój Igi taki był.

ANIA a dlaczego parter jako minus?

JUSTYNA gratuluje chlopca

Sent from my Lumia 800 using Tapatalk

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 17:46   #4129
zebrah
Rozeznanie

[QUOTE=K_a_s_i_a_86;542124 26]
Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość

Widzę, że lubimy podobne smaki, bardzo lubię garam masalę, kumin, jedzenie hinduskie, tajskie (zielone curry, tajska zupa kokosowa z trawą cytrynową, kaffirem itd., pad thai), ale też bardziej

Napisz proszę co Ci zapisała zapobiegawczo. Ja niestety walczę, non stop biorę probiotyki i smaruję się żelem Provag, który zawsze mi pomagał, wycieram się ręcznikiem papierowym, prasuję majtki, a tu d.u.p.a i dziadostwo powraca. Lekarka powiedziała, że widocznie taka moja natura w ciąży, ale i tak mnie to wq....wia (sorki za przekleństwa, ale już nie mam siły z dziadostwem walczyć).

Twój obiad bardzo apetycznie brzmi, napisz proszę coś więcej o tym sosie, ze śmietaną czy jak?

Zapisała mi MACMIROR 500 zolta wydzielina jest po tych globulkach ale nie mam problemów z infekcajmi

Sos bez śmietany. Cebulka podsmażona na oleju z pomidorów suszonych troche czosnku, suszone pomidory świeże zioła i przecier pomidorowy domowy albo z kartonu, świeża bazylia i gotowe. Szybkie i smaczne

Ja dzis byłam i na wizycie. Cudownie jest usłyszeć bicie małego serduszka uśmiech nie schodził mi z buzi po wyjściu z gabinetu
W sumie chodzę do dwóch ginekologów, do jednej u ktorej chce rodzic ode mnie 70 km a do drugiej do lux medu po skierowania na badania mam kartę z pracy i dzieki niej nie musze płacić za badania, chociaż taka oszczędność, moja gin niestety w lux medzie nie przyjmuje ale mam do niej pełne zaufanie i jest niesamowitym specjalista dlatego do niej chodzę nawet pomimo tych dojazdów

A w pon mam usg w sumie u jeszcze innego lekarza bo tamte dwie nie robia mam nadzieje ze dzidziolek pokaże co mam miedzy nogami, marzy nam sie chłopaka, zawsze chciałam mieć starszego syna a młodsza córkę ale tak naprawde najważniejsze zeby było zdrowe a kochać bede bez względu na płeć
Gratki za udaną wizytę Ja też cieszę się za każdym razem jak słyszę bicie serduszka.

Kaska- fajny przepis na zapiekankę- nie robiłam zapiekanek wieki całe bo zawsze szybciej makaron z czymś bez użycia piekarnika- a wieczny niedoczas

Też mam gluta ciążowego w mózgu- dzisiaj szłam gdzieś i w połowie drogi zapomniałam po co, wczoraj zapomniałam słowa "skarpa" jak coś komuś opowiadałam i 5 minut myślałam nad hasłem do komputera- mi się mylilo z tym z pracy No jaki glut to masakra- a gdzie tu do porodu
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 18:03   #4130
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Dziewczyny wiem ze do porodu jeszcze trochę czasu jest ale z drugiej strony zanim się obejrzymy a będzie czerwiec powiedzcie czy myślalyscie jak rodzic naturalnie czy cc?
Stary 2016-01-20, 18:15   #4131
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez K_a_s_i_a_86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiem ze do porodu jeszcze trochę czasu jest ale z drugiej strony zanim się obejrzymy a będzie czerwiec powiedzcie czy myślalyscie jak rodzic naturalnie czy cc?
zdania są podzielone, ale wg mnie natura wie co robi i jestem za sn oczywiście czasem nie ma wyjścia i musi być zrobione cc

Stary 2016-01-20, 18:15   #4132
Paula_ck
Raczkowanie

K_a_s_i_a_86, Agusiia69 gratuluje dzisiejszych wizyt! Dobrze że wszystko w porządku
Stary 2016-01-20, 18:25   #4133
Madzia9999
Zakorzenienie

hejkaa Kochane
Dzień w pracy dziś zleciał mi ekspresowo i bardzo dobrze. Plecy tylko pod koniec dnia mnie bolały więc dalam radę przesiedzieć.

W kurtce chodzę przed ciąży w parkę bez problemu się mieszczę obym do konca zima w niej przetrwala Mam jeszcze sportową kolorową narciarską, ale do pracy do eleganckich ubrań średnio wygląda. Na spacery czy do sklepy ok - i też się w nią mieszczę

Do lekarza prowadzącego ciążę chodzę do Medicover i jestem bardzo zadowolona! Nie znalam w Łodzi żadnych sensownych ginekologów do prowadzenia ciąży, nawet nie miałam sie kogo zapytać. Pani z recepcji mi polecila i jest ok. Wzystko mam w ramach pakietu z pracy. Dodatowo byłam na USG u gin genetyka, dzięki córce przedstawcielki z mojej pracy zalapałam się na NFZ
Jakbym musiala chodzić prywatnie to wiadomo chodziłabym i płacila. Tak to mamy więcej z TŻ na wyprawkę i na remont pokoiku dla Hani

Uciekam się zbierać na basen, idę na zajecia aqua-mama Jutro mam caly dzień siedzący w pracy, plecy to mogą odczuć więc dzis basen

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 18:43   #4134
Asiek121
Zakorzenienie

jesteście za czy przeciw szczepionkom,na te rotawirusy i pneumokoki? bo,dzisiaj ogladalam program o tym i juz calkiem zgłupiam :/
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 18:46   #4135
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

KASIA ja planuje naturalnie, jeśli to bedzie możliwe jeśli nie, to tak, aby maluszek był zdrowy

MADZIA przyjemnych zajęć. Ja dzisiaj juz musze poćwiczyć z Piórko, bo w tym tygodniu pusty przebieg notuje.

LALA co czytasz?

Kurtkę mam normalna, parkę. Robi się taka na styk. Mam też jeszcze jedna luzniejsza trochę, bo w sumie teraz ważę troszkę tylko więcej niż przed pierwsza ciąża.

U mnie wizyta 150zl. Prenatalne normalnie w cenie. Na szczęście badania robię w ramach abonamentu w luxmedzie. Tam pewnie też chodzilabym do lekarza, a nie mam pewności ze trafie do swojego za każdym razem.

Sent from my Lumia 800 using Tapatalk

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 19:02   #4136
kanwa
Zakorzenienie

Dzisiaj poczułam moje dzieciątko po przyłożeniu ręki do brzucha♡♥♡
Tż niestety nie zdążył bo dzidziuś się uspokoił.Tak bym chciała żeby też to poczuł już♡♥♡
Cudowne uczucie.
kanwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 19:02   #4137
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Ja tez myślę o naturalnym i chce żeby TŻ był ze mną, niech ma w tym udział do końca co narobil 😉
Stary 2016-01-20, 19:11   #4138
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Witam dziekuje za wszystkie gratulacjie i ciesze sie, ze Wam imie podoba sie

Ja dzis troche nerwowo w pracy i troche polatalam, niedlugo bedzie inspekcja co przyznaja gwiazdki hotelowi i juz marudza o czyszczenie wszystkiego :/

Gdybym byla w polsce mialabym cudnego lekarza na nfz, ordynator ginekologi w szpitalu, przyjmuje jedynie na nfz bardzo rzadko prywatnie (np. Mnie, gdzie w pl nie mam ubezpieczenia), jest czasem humorzasty, ale swietny z niego specjalista, jak lezalam u niego w szpitalu w Iłży to babki z warszawy specjalnie na zabiegi sie do niego pchaly. Moja bratowa prowadzila u niego pierwsza ciaze (w sumie dzieki niemu ta ciaza) i tetaz druga i bardzo sobie chwali. Czyli nie kazfy na nfz jest zly.

W kurtke zimowa ledwo sie mieszcze, ale dotrwam jakos, w ostatecznosci kupie sobie jakas cienka, przeciw deszcziwa bo u nas mrozu nie ma tylko deszcze

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Tez chce naturalnego porodu, ale tutaj zrobia co beda uwazac tzn jesli beda widziec jakies powody do cc to zrobia dla mojego i dziecka dobra.

Aaa co do infekcji jedyne co mi pomagalo to gobulki Abothyl, ale nie wiem czy mozna w ciazy. Silny lek, niszyczy wsxystko w srodku i trzeba brac probiotyki koniecznie przy nim. Ale super lek na ingekcje ktorych trudno sie pozbyc

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-20, 19:19   #4139
motylek1984
Zadomowienie

Ja napewno będę miała cesarkę, już mnie gin uświadomił, po pierwsze, ze to ciaża bliźniacza, a po drugie moje wysokie ciśnienie, jakoś sie do tej myśli już przyzwyczaiłam. Moja szwagierka rodziła naturalnie i tak sie nacierpiała, że teraz gdy będzie w ciąży to tylko cesarka.
Stary 2016-01-20, 19:27   #4140
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość

ANIA a dlaczego parter jako minus?
zawsze jest zimniej i ludzie często zaglądają do okien.

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Cytat:
Napisane przez K_a_s_i_a_86 Pokaż wiadomość
naturalnie ale jak coś będzie nie tak o cc

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości