|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Cytat:
![]() I gratuluję. Moje dwie znajome pracują na stacji. Jedna blisko, taka mała stacja i krótko otwarta. Nie wiem jak z pensją ale teraz pewnie narzeka na mrozy i ruchu dużo nie ma, a płaci się tylko gotówką Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#782 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Vela wpisz mnie na testowanie 12 lutego. mam zamiar czekać do 31 dc tym razem ![]() u mnie dziś 9dc i od jutra zaczynamy działać ![]() temp. mam jak umarlaczek 36.27, ale taka moja uroda chyba. Edytowane przez __malaMi__ Czas edycji: 2016-01-21 o 08:37 |
|||
|
|
|
#783 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#784 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No i dlatego ten wątek jest niezastąpiony! ![]() Natlem, super że wszystko dobrze!!! ![]() Ja dzielnie czekam do soboty, jeśli @ nie przyjdzie. A dzisiaj mi się tak mega realnie śniło, że przyszła :/ aż się obudziłam, a potem mi śniło, ze miałam jakieś wyniki badań, że jestem w bardzo wczesnej ciąży, ale coś jest nie tak, jakieś skażenie, coś po rosyjsku napisane Ale masakra po prostu co w tej głowie się tworzy...
|
|
|
|
|
#785 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#787 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wprawdzie nie wierzyłam kiedyś w sny ale teraz noc bodajże przed zrobieniem testu czy dwie noce przed śniło mi się że szliśmy z TŻ na spacer z wózkiem a w nim siedziała prześliczna córeczka nasza
Widocznie organizm już wiedział że się udało i dawał znać
|
#788 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Czytam Was na bieżąco u mnie @ się konczy i zabieramy się do dzieła ![]() Badania jeszcze muszą poczekać do 1 lutego, martwi mnie to z jednej strony bo chciałabym już je mieć zrobione i wiedzieć czy wszystko ok no ale za cholerę z pracy nie uda mi się wyrwać :/ U mnie prawdziwa zima śniegu do połowy łydki na wsi Witam się z nowymi staraczkami i trzymam kciuki
|
|
|
|
#789 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#790 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jakie badania będziesz robić? Ja wczoraj drogę do domu miałam okropną, autostrady zasypane itd. A jak już dojechaliśmy do nas to ZERO śniegu. Zastanawiałam się jak to możliwe, ale dzisiaj rano wstaję i wszędzie biało
|
|
|
|
|
#791 |
|
Zakorzenienie
|
Morfologia, żelazo, prolaktyna, glukoza, TSH, cholesterol, toksoplazmoza
|
|
|
|
#792 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#793 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem czemu myślałam że jak jest zamrożone nasienie to są tego hurtowe ilości W takim wypadku masz rację, in vitro pewniejsze i w dodatku można wrócić po zarodki. Ale może w ogóle nie będziecie musieli z niego korzystać Tego Ci życzę!Ja mam dzisiaj pracowity dzień. Właśnie zbieram się na dermatoskopie i mrozenie brodawek a później muszę auto doprowadzić do ładu bo jutro jedziemy w góry A jest w nim taki syf, że szkoda gadać. Boksa muszę założyć, umyć go, odkurzyc ![]() A śniegu u nas Ci też dostatek
|
|
|
#794 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A z betą dziewczyny dobrze Ci radzą☺ Cytat:
Cytat:
Kciuki za starania! 😉 Cytat:
Cytat:
Cytat:
Powodzenia w staraniach 😉 Ja dziś mam już dość tej choroby córci, tak mnie stresuje że już mnie brzuch od wczoraj boli a niestety dziś też jadę do pracy i wszystko w rękach męża😞 No i test owu dalej negatywny, rewelacja 😖 Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#796 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#797 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#798 |
|
Wtajemniczenie
|
Czekam w kolejce do lekarza zaraz mam wizytę jestem ciekawa co mi powie
oby owulacja się zbliżała
|
#799 |
|
Zadomowienie
|
Zabicie mnie, ale nie mam czasu niż do Was napisać. Siedzę właśnie w kolejce do ginekologa to chociaż spokojnie Was poczytam
mam nadzieję że dostanę skierowanie na jakieś konkretne badania, bo wyczytałam, że ten pokarm w piersiach i to uczucie napływania mleka mogą świadczyć o problemach z prolaktyną... Oby mnie nie potraktował jak histeryczkę, która po paru cyklach starań już leci do lekarza...
|
|
|
|
#800 |
|
Wtajemniczenie
|
jestem po wizycie, nie wiem co mam myśleć. Byłam w 9 dc pokazałam lekarzowi wykresy temp, wyniki badań, zrobił usg, diagnoza: pęcherzyki są za małe
zalecenia: progesteron od 16dc i kwas foliowy o nazwie inoffolic za 134zł! Powiedział, że mam przyjść w kolejnym cyklu w 12 dniu na usg i wtedy włączy coś do stymulacji jajników. Póki co powiedział, że testy owu mogą wychodzić pozytywne ale to nie jest gwarancją owu, co do mierzenia temp też powiedział, że nie wskaże mi w 100% owulacji.Reasumując jestem po wizycie u dwóch lekarzy.1 lekarz na NFZ dał skierowanie za LH FSH prolaktynę, poczym kazał jeść castangus i przyjść za 3 cykle. 2 lekarz medicover, kazał brac progesteron i mega drogi kwas foliowy :O i przyjśc w kolejnym cyklu na badanie i wtedy włączyć stymulację jajników. stwierdził też przodo zgięcie macicy. - co to znaczy? Wizytę u lekarza numer 3( prywatnie) mam we wtorek-14dc- będzie to lekarz do którego normalnie chodzę na NFZ i jemu ufam. Dziewczyny co mam robi pomóżcie ![]() ![]() Nie zapowiada się szybko zajdę....
|
|
|
|
#801 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
każdy co innego radzi, masakra:/ Ale to nie znaczy, że któryś radzi źle, po prostu każdy ma swoją wiedzę i swoje sposoby, ja na Tqwoim miejscu postępowałabym według zaleceń tego, któremu ufam bardziejPater, a jak Twoja wizyta? Dziewczyny, po jakim czasie powinny mi się wyregulować cykle po braniu duphastonu? Zostały mi 3 dni przyjmowania, czyli do 26 dnia cyklu. I zastanawiam się, kiedy powinnam testować
|
|
|
|
|
#802 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#803 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#804 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#805 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#806 |
|
Zadomowienie
|
Ja piłam przez pół roku to miałam w miarę cykle regularne, później miałam przerwę przez 3 miesiące i teraz znowu biorę, teraz biorę ten ovarin ale następne to zamówię sobie ten inofem bo jest tańszy a to to samo
|
|
|
|
#807 |
|
Wtajemniczenie
|
pękłam i pogadałam z mamą o naszej sytuacji.... byłam całe życie pewna, że miała problemy z zajściem w ciążę bo urodziła mnie w wieku 30 lat a okazuję się, że miała niewłaściwą budowę macicy i była na operacji, i po operacji udało się jej w pierwszym cyklu i to podczas jednego dnia, bo tak bardzo chciała dziewczynkę, że podjęli 1 próbę tylko w 12 dc
|
|
|
|
#808 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wiesz co, u mnie też gin przepisała wlaściwie w ciemno, tylko po zrobieniu ze mną "wywiadu"... powiedziała że ma pomóc na wyregulowanie cykli i na pomoc przy staraniu o dziecko. Mam nadzieję ze pomoże Dała mi też dwie recepty, narazie kazała wykupić jedno opakowanie, a jak dostanę @ (czyli nie zajdę w ciążę:/) to mam od razu do niej dzwonić, umawiać się na za miesiąc, i od razu też wykupić te drugie opakowanie. Mam nadzieję, że babka wie co robi, tzn. co poleca mi robić... Bo troszkę mnie Lidka zmartwiła tym 45-dniowym cyklem mimo brania duphastonu:/---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
to pewnie podniosła Cię na duchu |
|||
|
|
|
#809 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Przez net dużo taniej, ja zawsze biorę 2opakowania I ja na Twoim miejscu zamówiłabym Inofem - ma identyczny skład a jest 2 razy tańszy. Tu masz Inofolic 60szt za 111zł http://www.aptekaprima24.pl/inofolic...ek-60-saszetek a Inofem 60szt za 57zł http://aptekaodnowa.pl/inofem-30-saszetek-7359.html Cytat:
|
||
|
|
|
#810 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) no ale stwierdziłam że na pewno @, ale plamienie ustąpiło w tym samym dniu, na następny straszny ból piersi i myślałam sobie że może to implantacja była, po weekendzie zrobiłam test ale negatywny wyszedł, więc czekałam i w 45dc przyszła @ przestałam brać bo wtedy zmieniłam lekarza a on kazał zrobić wszystkie badania
Edytowane przez Lidka99 Czas edycji: 2016-01-21 o 21:14 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:43.

Ale jeśli Twój mąż ma zamrożone nasienie, to mogę zgadywać, że będziecie decydować się na inseminacje? W takim wypadku macie naprawdę ogromne szanse 
zalecenia: progesteron od 16dc i kwas foliowy o nazwie inoffolic za 134zł!
każdy co innego radzi, masakra:/ Ale to nie znaczy, że któryś radzi źle, po prostu każdy ma swoją wiedzę i swoje sposoby, ja na Tqwoim miejscu postępowałabym według zaleceń tego, któremu ufam bardziej