Mamusie lutowe 2016 ♥ to już VI część naszego wątku! - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-21, 17:53   #1621
figa84
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016  to już VI część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez MamaKarolci28 Pokaż wiadomość
Szukam niani do córki od marca na 5-6 h dziennie, zamieścilam w ogłoszeniu ze Karolcia jest absorbujaca a co tam znów będę mi sie zgłaszać 19 stki które nie maja zupełnie pojęcia o opiece. Nikt sie nie zgłosił chyba Karolcia ich wystraszyla
te 18-19 zgłaszające się, które nie potrafią się do dziecka odezwać czy go podnieść zawsze mnie bawiły
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 17:54   #1622
marciar7
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już VI część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Haha
Jesteś moim motywatorem

Zrobiłam 4 str a4 słówek

I robie dalej - żeby nie było

Jakoś mi dziwnie bez pizamki

Spr tylko czy dużo nie nabilyscie postów

Motyl to następny wątek o czopach poprosimy
to ciesze sie mi oddali prad, jak mama pojdzie do pracy to też coś porobię
Stary 2016-01-21, 18:06   #1623
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Dot.: Mamusie lutowe 2016

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
te 18-19 zgłaszające się, które nie potrafią się do dziecka odezwać czy go podnieść zawsze mnie bawiły
Tez miałas z takimi doczynienia ?
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 18:13   #1624
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zaczęłam być niania jak miałam 19 lat i byłam zielona ;p

A tak szybko zlapalam i chyba dobra w tym byłam ze potem się matki biły o mnie i pracowałam normalnie na umowę o pracę z ubezpieczeniem i zarabialam troszkę mniej niż tż w banku

Ale pewnie też zadziałało to ze studiowałam pedagogikę itp

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 18:15   #1625
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Tez miałas z takimi doczynienia ?
A teraz będzie jeszcze ciekawiej, bo na tej mojej wsi to w ogóle bedzie problem kogoś znaleźć... Jest jedna Pani, która pamiętam szukała już pracy jak łobuz był mały, ale stawkę miała kosmiczną :/

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Cytat:
Ja zaczęłam być niania jak miałam 19 lat i byłam zielona ;p

A tak szybko zlapalam i chyba dobra w tym byłam ze potem się matki biły o mnie i pracowałam normalnie na umowę o pracę z ubezpieczeniem i zarabialam troszkę mniej niż tż w banku

Ale pewnie też zadziałało to ze studiowałam pedagogikę itp
ja nie mówię, że każda 19 zł.. ale wierz mi, że jak widzę, że dziewczynę naciąga, gdy się pół roczniak obślinił to dziecka z nią nie zostawię
Stary 2016-01-21, 18:18   #1626
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
to ciesze sie mi oddali prad, jak mama pojdzie do pracy to też coś porobię
Ja to zazwyczaj robie wszystko to co nie trzeba

W ogóle to właśnie robie grzech bo pije pepsi

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Cytat:
A teraz będzie jeszcze ciekawiej, bo na tej mojej wsi to w ogóle bedzie problem kogoś znaleźć... Jest jedna Pani, która pamiętam szukała już pracy jak łobuz był mały, ale stawkę miała kosmiczną :/

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

ja nie mówię, że każda 19 zł.. ale wierz mi, że jak widzę, że dziewczynę naciąga, gdy się pół roczniak obślinił to dziecka z nią nie zostawię
Wiem wiem ja znam.rynek niań od tej drugiej strony i wiem jakie potrafią być. Jak bym kiedyś szukała niani to bym brała właśnie tylko młoda. Żadna babcie czy starsza kobiet a byłam niania 7 lat

A co potrafią rodzice robić to temat rzeka może kiedys wam opowiem jakie jajca miałam

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 18:27   #1627
zonameza90
Raczkowanie

Cytat:

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Wiem wiem ja znam.rynek niań od tej drugiej strony i wiem jakie potrafią być. Jak bym kiedyś szukała niani to bym brała właśnie tylko młoda. Żadna babcie czy starsza kobiet a byłam niania 7 lat

A co potrafią rodzice robić to temat rzeka może kiedys wam opowiem jakie jajca miałam

Heheh to ja grzeszę codziennie... lubię pepsi, a jeszcze bardziej wodę gazowaną. A jak siostra mojej bratowej zobaczyła, że piję gazowane napoje to powiedziała, że mały będzie miał kolki i nie mogę niczego gazowanego... A co ja zrobię, jak woda niegazowana nie przejdzie m przez gardło
Co do niani to nie wypowiem się, ale właśnie wybrałam sobie położną środowiskową i też szukałam młodej, bo jak pomyślę, że mógłby przyjść jakiś stary babsztyl i wprowadzać swoje przedwojenne sposoby na pielęgnację noworodka, to nóż w kieszeni się otwiera normalnie...
zonameza90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 18:33   #1628
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zonameza90 Pokaż wiadomość
Heheh to ja grzeszę codziennie... lubię pepsi, a jeszcze bardziej wodę gazowaną. A jak siostra mojej bratowej zobaczyła, że piję gazowane napoje to powiedziała, że mały będzie miał kolki i nie mogę niczego gazowanego... A co ja zrobię, jak woda niegazowana nie przejdzie m przez gardło
Co do niani to nie wypowiem się, ale właśnie wybrałam sobie położną środowiskową i też szukałam młodej, bo jak pomyślę, że mógłby przyjść jakiś stary babsztyl i wprowadzać swoje przedwojenne sposoby na pielęgnację noworodka, to nóż w kieszeni się otwiera normalnie...
będziesz pić gazowaną bąbelki Ci magicznie nie przejdą do krwi i dalej do mleka

Różnie bywa z tymi położnymi. Zaczełam czytać książke Ireny Chołuj, przeciez ona już ponad 20 lat w zawodzie a taka postępowa
Stary 2016-01-21, 18:36   #1629
MamaKarolci28
MamaKarolci28

[QUOTE=figa84;54252961] A teraz będzie jeszcze ciekawiej, bo na tej mojej wsi to w ogóle bedzie problem kogoś znaleźć... Jest jedna Pani, która pamiętam szukała już pracy jak łobuz był mały, ale stawkę miała kosmiczną :/[COLOR="Silver"]

Jaka stawkę sobie życzy ? To chcesz na cały etat bo wracasz niedługo do pracy ?ja chce na 5-6 h żebym mogła chwile chociaż odetchnąć i nie zaniedbac reszty obowiązków, a z dwójka łatwo nie będzie samej tym bardziej ze Karolina ma 1,7 i tez wymaga jeszcze sporo opieki
Stary 2016-01-21, 18:37   #1630
zonameza90
Raczkowanie

Cytat:

Różnie bywa z tymi położnymi. Zaczełam czytać książke Ireny Chołuj, przeciez ona już ponad 20 lat w zawodzie a taka postępowa

Wiadomo nie ma co uogólniać, ale jakoś starsza to chyba jedna na milion trafia się taka postępowa. Cóż, zawsze można zmienić, gdyby nie podpasowała. Ale mam nadzieję, że dokonałam dobrego wyboru. Jutro idę spotkać się z nią, to zobaczę jaki ma pogląd ogólnie..
Stary 2016-01-21, 18:41   #1631
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Cytat:

Ja szukam kobiety około 30 stki i ktora ma doświadczenie lub swoje dziecko więc bardziej zna język dziecka niz taka co tylko chce zarobić i jak znajdzie druga prace nie da znać na drugi dzien i nie przyjdzie a dziecko sie do niej powoli przekona
Stary 2016-01-21, 18:45   #1632
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Cytat:
Heh i Ty w to wierzysz ? Ja od conajmniej 10 l nie napilam sie gazowanego a dziecko miało kolke ze szok
Stary 2016-01-21, 18:50   #1633
zonameza90
Raczkowanie

Cytat:
Heh i Ty w to wierzysz ? Ja od conajmniej 10 l nie napilam sie gazowanego a dziecko miało kolke ze szok

No właśnie dla mnie to cos w stylu "jak dziecko placze to przełożyć przez spódnicę" czyli z cyklu zabobony miesiąca.. Ale są ludzie, którzy w to wierzą..
Stary 2016-01-21, 18:50   #1634
nursii
Zadomowienie

Cytat:

Też tak mówię, że bąbelki nie przejdą...

Moja położna ma ponad 5o lat ale jest bardzo na czasie, po prostu aktualizuje swoją wiedzę na bieżąco, chodzi na różne kursy, dużo czyta. Tak jest właśnie w zawodach medycznych, że trzeba swoją wiedzę uzupełniać na bieżąco bo przecież ciągle coś się zmienia... no a jak ktoś, taka położna się zatrzyma na tym czego się nauczyła na samym początku tzn. jak zdobywała zawód, i później nic nie robi to tak się kończy, że wkurza ludzi i zawraca tyłek jakimiś przedwojennymi poglądami i metodami...
Stary 2016-01-21, 18:57   #1635
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie dla mnie to cos w stylu "jak dziecko placze to przełożyć przez spódnicę" czyli z cyklu zabobony miesiąca.. Ale są ludzie, którzy w to wierzą..
To mnie tak przeciagali bo ciagle plakalam do roku czasu a teraz mama myśli ze pewnie mialam refluks bo ulewalam ciagle itd ale kto wtedy latal po lekarzach..

Cytat:
Napisane przez nursii Pokaż wiadomość
Też tak mówię, że bąbelki nie przejdą...

Moja położna ma ponad 5o lat ale jest bardzo na czasie, po prostu aktualizuje swoją wiedzę na bieżąco, chodzi na różne kursy, dużo czyta. Tak jest właśnie w zawodach medycznych, że trzeba swoją wiedzę uzupełniać na bieżąco bo przecież ciągle coś się zmienia... no a jak ktoś, taka położna się zatrzyma na tym czego się nauczyła na samym początku tzn. jak zdobywała zawód, i później nic nie robi to tak się kończy, że wkurza ludzi i zawraca tyłek jakimiś przedwojennymi poglądami i metodami...
To jak moja mama. 50 lat a ciagle ksiazko artykuly nie mówię o szkoleniach. Niestety w tym zawodzie trzeba byc na czasie. Niekotre rzeczy stare sa tez wazne ale jednak duzo idzie do przodu..
Stary 2016-01-21, 19:01   #1636
figa84
Zakorzenienie

[QUOTE=MamaKarolci28;54254 586]
Cytat:
A teraz będzie jeszcze ciekawiej, bo na tej mojej wsi to w ogóle bedzie problem kogoś znaleźć... Jest jedna Pani, która pamiętam szukała już pracy jak łobuz był mały, ale stawkę miała kosmiczną :/[COLOR="Silver"]

Jaka stawkę sobie życzy ? To chcesz na cały etat bo wracasz niedługo do pracy ?ja chce na 5-6 h żebym mogła chwile chociaż odetchnąć i nie zaniedbac reszty obowiązków, a z dwójka łatwo nie będzie samej tym bardziej ze Karolina ma 1,7 i tez wymaga jeszcze sporo opieki
Będę szukać na nowo jak będę wracać do pracy, więc na jakieś 8-9h dziennie... Wiem, że teraz w Zusie są jakieś udogodnienia jak się nianie zatrudnia, ale nie wchodziłam jeszcze w szczegóły.
Nie pamiętam już dokładnie ile ona chciała, ale pamiętam, że stanowczo przekraczała inne oraz mój zarobek

Patrzę tak teraz i w okolicy nawet kilka dziewczyn się ogłasza.
Stary 2016-01-21, 19:08   #1637
butterfly20
Zakorzenienie

Jak dobrze,że nie lubię i nie piję gazowanego. Nikt mi nie będzie pierdów pociskać

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

Wzięłam się właśnie za wywoływanie zdjęć od urodzenia Tuśki...rychło w czas, co nie?

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 19:09   #1638
figa84
Zakorzenienie

Poczytałam kilka profili okolicznych dziewczyn i wymiękam:

"Poszukuję pracy akurat w tej dziedzinie,ponieważ mam wieloletnią praktykę przy swoich dzieciach i obecnie poszukuje pracy niezbędnej do normalnego egzystowania."

"będziemy jeść obiadki na wyścigi "

Oj coś czuje, że będzie się ciekawie szukało

edit
że też się nie boi tego wprost napisać
"nie posiadam opini od innych pracodawcow ,poniewaz pracowalam na czarno"

Edytowane przez figa84
Czas edycji: 2016-01-21 o 19:11
Stary 2016-01-21, 19:12   #1639
wykalacka
Zadomowienie

Ja po ktg. Bez skurczów
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 19:17   #1640
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
Ja po ktg. Bez skurczów
no i super znaczy jeszcze czas

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 19:38   #1641
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Jak dobrze,że nie lubię i nie piję gazowanego. Nikt mi nie będzie pierdów pociskać

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

Wzięłam się właśnie za wywoływanie zdjęć od urodzenia Tuśki...rychło w czas, co nie?
Witaj w klubie minęło 1,5 roku a ja nadal nie wywolalam zdjęć a trzy albumy czekają
Stary 2016-01-21, 19:58   #1642
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja po ktg. Bez skurczów
super!

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Cytat:
Witaj w klubie minęło 1,5 roku a ja nadal nie wywolalam zdjęć a trzy albumy czekają
Nie wiem, czy któraś mnie pobije- u mnie 6 lat, a tylko znikoma część wywołana, a tu juz drugie zaraz będzie .
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 20:08   #1643
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Poczytałam kilka profili okolicznych dziewczyn i wymiękam:

"Poszukuję pracy akurat w tej dziedzinie,ponieważ mam wieloletnią praktykę przy swoich dzieciach i obecnie poszukuje pracy niezbędnej do normalnego egzystowania."

"będziemy jeść obiadki na wyścigi "

Oj coś czuje, że będzie się ciekawie szukało

edit
że też się nie boi tego wprost napisać
"nie posiadam opini od innych pracodawcow ,poniewaz pracowalam na czarno"
Padłam

Cytat:
Ja po ktg. Bez skurczów
No to super

Cytat:
U mnie też 3 albumy czekają, chociaż będę musiała dokupić. A zdjęcia z 2,5 roku. Także ostatni moment,żeby teraz je ogarnąć

Jupiiii jutro budowlańcy kończą, małż maluje, w sobotę mamy będą sprzątać Schody wprawdzie dopiero we wtorek, ale możemy już mieszkać:jupi :

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 20:11   #1644
badzia987
Wtajemniczenie

Szalone !!! Nadrabiam

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
U mnie tymczasem tu takie numery, że od rana naparzało mnie, kazali chodzić, poszłam pod gorący prysznic, gdzie siedziałam chyba z godzinę. Wyszłam, a tu wszystko jak ręką odjął
No leżę teraz i poza bolesnymi twardnieniami no nic

Śmiałam się do męża, że dzieć się cofnął, bo lokatorka z sali dziś urodziła i tam na sali ponoć na cały regulator leci radio Vox Mówi, że parła do piosenki "Miód Malyna", a wyskakiwało to grali "Ona czuje we mnie pinionc"

Bartek chyba nie chce w tym burdelu uczestniczyć

Wysłane przy użyciu Tapatalka

Cytat:
Bo twoje dziecko czeka na lepszą piosenkę
Bartek będzie się rodził do "Ona tańczy dla mnie"
Cytat:
Napisane przez lamia12344 Pokaż wiadomość
Witam się z rana z mojego domowego szpitala TŻ w nocy dostał 40 stopni gorączki, ja pewnie zaraz znowu będę chodzić zasmarkana, Michałowi ta zanokcica z palca dalej nie schodzi więc jutro lecimy do chirurga. ZNOWU.

Moja córa próbuje chyba ostatnio wyjść przez pępek, a wczoraj jak mi zaczęła gmerać przy szyjce to myślałam, że umrę z bólu

A tak w ogóle to jestem wkurzona, bo w zeszłym tygodniu zamówiliśmy łóżeczko i do dzisiaj nie wysłane, bo ponoć jakąś kontrolę atestu im zrobili i dopiero dzisiaj ma być jakakolwiek informacja na ten temat Jak się okaże że im cofną ten atest i nie będą mogli go wysłać to dostanę szału...

Dobra uciekam bo mi żyć nie dadzą
Łączę się w bólu. Ja już miałam dziś po teściową dzwonić, żeby zabrała TŻ-ta bo jest gorzej marudzący i użalający się nad sobą w tym przeziębieniu niż Małgosia. Byłby jeden wyjec mniej...

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Bylam z rana na badaniach, potem w starostwie po profil kandydata...może się zapisze na teoretyczny żeby zdać jeszcze przed porodem...wpadłam na godzinkę na szmatki- 58 szt po 1 zl 😊 tak mnie lewa pachwina napitala ze ledwo na mksa doszłam...zupa ugotowana i będziemy jedli 😊

Ja wczoraj byłam ale nic nie upolowałam.

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Jezu tak gadacie o tym malowaniu sie az mi wstyd ze ja se odpuszczam :-D zamierzam sie myc jedynie :-D no dobra bede miala jechac to wrzuce korektor i puder :-D :-D
'

Piąteczka !!!
Żadnych kosmetyków makijażowych nie biorę.
Mnie przed porodem z Małą tak wysypało, że tylko porządny tynk dałby radę. Ale założyć porządny tynk to jest potrzebny czas i dobre oświetlenie- a ja w szpitalu nawet lustra nie miałam na sali czy w łazience.

Cytat:
Napisane przez justkasia Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

może w końcu uda mi się wbić w wątek, bo czytam Was cały czas ale mnóstwo stron dziennie piszecie, że trudno nadążyć z tematami
Piszecie o kp i nurtuje mnie pewna kwestia- ponoć po urodzeniu dzidzi nie jest ono bardzo głodne, ma malutki żoładek a pokarm u mamy pojawia się zazwyczaj po 2-3 dniach po porodzie. Co jeśli moje Maleństwo będzie chciało jeśc a ja nie będę miała pokarmu? Wtedy karmione jest mm??
Cytat:
Napisane przez justkasia Pokaż wiadomość
Kurde, a dzieć nie zdąży przyzwyczaić sie do mm?? Chce kp, ale nigdy nic nie wiadomo.
Moja byłam mniej więcej przez 2 tyg dokarmiana mm i prawie dwa lata karmiłam. Wiem, że są różne szpitale- mi się darła w drugiej dobie i jak prosiłam o mm to mi nie dali. Ale teraz jestem mądrzejsza i jak będzie to samo to będę truła dupę aż mi dadzą. Po co dzieciak ma się męczyć.

Cytat:
EE laski właśnie sie sama przestraszyłam

zadzwonił domofon ze kurier czeka i ma paczke.
Ja se mysle nic nie zamawiałam ale ok otwieram on idzie , pyta o nazwisko i tak dziwnie patrzy na mnie

ja podpisalam paczke i baj baj i zamykam drzwi i ja rozrywam co to jest. Otwieram a to mega wielka ksiazka z projektami domow ( takich co sie buduje z gotowych scian itp ). Pewnie tz zamówił - bo on jest chyba juz uzalezniony jak nie obejrzy co jest na rynku co dwa dni do kupienia

i mi nie powiedział o tym. Ale ok, jak darmowa to niech zamawia. Ale tak siedze i mysle czemu ten kurier - młody chłop tak sie patrzył na mnie ? :conf used:

dobra ide do lustra

i az mnie cofnelo !!!

na głowie siano zamiast włosów - 3 dni nie czesane i sciagniete w kokona na czubku
pizama gora inna a spodnie inny - kolor bezowo-różowy( zalałam mlekiem z cycka komplet )

bluzka podciagnieta tak na brzuchu ze pol brzucha wystaje
cycki wisza a raczej leza na brzuchu
a do tego kompletu zielone skarpetki w groszki oczo☠☠☠ne pomaranczowe - bo takie mam antyposlizgowe takie grubasne skarpety do łazenia po domu bo mam kafle wszedzie

no i która mnie pobije dzisiaj ?
Mistrz !!!
Ja cały dzień w limonkowej koszuli nocnej przełaziłam.

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 20:22   #1645
NanaR
Zadomowienie

A ja właśnie upralam kocyk minky bo przyszedł i karuzela do łóżeczka ale ledwo go upralam bo trzeba było ręcznie a jak nasiaknal woda taki się skurczy byk ciężki zrobił ze wypłukać nie mogłam do tego za dużo płynu mi się wlalo i się pienil i pienil musiałam wołać tż na pomoc

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 20:33   #1646
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:

Od gazowanej kołki taaaaa jasne ale ze co? Bąbelki magiczne przewedruja z żołądka do mleka ? No bzdura jakich mało. Ja uwielbiam wodę gazowana. Pije, piłam w ciąży poprzedniej, piłam przy karmieniu. Kołek nie zaznałam.
A co do pepsi to picie niewskazane ale nie przez bąbelki a syf jakim jest

Sent from my iPhone using Tapatalk

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Cytat:
Ja szukam kobiety około 30 stki i ktora ma doświadczenie lub swoje dziecko więc bardziej zna język dziecka niz taka co tylko chce zarobić i jak znajdzie druga prace nie da znać na drugi dzien i nie przyjdzie a dziecko sie do niej powoli przekona

Moja niania jest w moim wieku i ma 4lata synka. Pola ka uwielbia

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Cytat:

Nie bierzmy z nich przykładu kocham takie złote rady

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Cytat:
Padłam

No to super

U mnie też 3 albumy czekają, chociaż będę musiała dokupić. A zdjęcia z 2,5 roku. Także ostatni moment,żeby teraz je ogarnąć

Jupiiii jutro budowlańcy kończą, małż maluje, w sobotę mamy będą sprzątać Schody wprawdzie dopiero we wtorek, ale możemy już mieszkać:jupi :

No wreszcie! Super

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Figa fajne ogłoszenia

ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 20:33   #1647
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
super!

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Nie wiem, czy któraś mnie pobije- u mnie 6 lat, a tylko znikoma część wywołana, a tu juz drugie zaraz będzie .
Moze sie zmotywujemy przy drugim
Stary 2016-01-21, 20:34   #1648
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Joł,
no to po wizycie i ktg. Jestem juz w domku
Ktg ok, pare skurczy, ale moich standardowych
Szyja trzyma, rowarcia brak, jest miekka i lekko skrocona ale zamknieta, wiec ja na ten etap porodu wszystko jak byc powinno. Wyniki super, te lekkie odchylenia mowi ze normalne na tym etapie i te parametry sa akurat malo istotne, poza tym wszystko pieknie, ciaza książkowa nic nie trzeba robic Ilosc wód ok, przeplywy ok, łożysko ok. Wszystko idealnie Młoda wychodzi na tydzien straszą, rośnie mi niezły klocek, w 2 tyg przybrała prawie 600g i waży 3150 Takze dzisiaj zaczynam porzadne rozciagnie krocza bez jaj I główka sie obnizyla dosc mocno a w niedziele jeszcze byla wysoko dosc, wiec wydaje mi sie ze to stad te bole brzucha dzisiejszej nocy bo rzeczywiscie nawet inaczej czkwake czułam dzis (nie powiem gdzie )
Gratulacje !!! Myślę, że będzie taka pućka jak Pola

Dobre

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Aagaciorek ja nie miałam przewijaka przy starszej dwójce i teraz też nie zamierzam kupować...
My dostaliśmy przewijak ale ani razu nie był użyty. Cały czas przewijałam na łóżku.

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
Elena ale wiesz... wolę wyszarzyć dla wrażliwych jak w końcu udało mi się dzisiaj wtyknąć do środka 1 z moich 2 żylaków, to od tego śmiechu, znowu mi wypadnie

Dobra faza dzisiaj na wątku

Cytat:
Bitwa o tron
Nie mogę

Cytat:
Moja mama prawi, iż po gazowanym na ciele małe kaszaki się robią

Cytat:

Ja też mam to zrobić !!! Miałam to do końca zeszłego roku zrobić

Cytat:
Ja po ktg. Bez skurczów
I bardzo dobrze Jeszcze jest trochę czasu

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 20:39   #1649
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Gratulacje !!! Myślę, że będzie taka pućka jak Pola

Dobre

My dostaliśmy przewijak ale ani razu nie był użyty. Cały czas przewijałam na łóżku.

Dobra faza dzisiaj na wątku

Nie mogę

Moja mama prawi, iż po gazowanym na ciele małe kaszaki się robią

Ja też mam to zrobić !!! Miałam to do końca zeszłego roku zrobić

I bardzo dobrze Jeszcze jest trochę czasu

Kaszaki - tez dobry zabobon jeeej skąd ludzie biorą te pomysły ??

Tez mysle ze bedzie taka pucka. Oby tylko duzo większa pucka nie była

ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 20:40   #1650
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
gratulować co na swoim to na swoim
Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
A ja właśnie upralam kocyk minky bo przyszedł i karuzela do łóżeczka ale ledwo go upralam bo trzeba było ręcznie a jak nasiaknal woda taki się skurczy byk ciężki zrobił ze wypłukać nie mogłam do tego za dużo płynu mi się wlalo i się pienil i pienil musiałam wołać tż na pomoc
ja kocyki minky prałam w pralce, było napisane że max 800 obrotów i tak zrobiłam , a taki cienki z minky kupiony w Pepco wyprałam na 1200 z innymi ciuchami

miałam dzisiaj torbę spakować i co? Mogę sobie pustą na głowę założyć
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości