|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już VI część naszego wątku!
Komu kawkę?
![]() Fiu fiu wystarczy jedno spojrzenie kuriera ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tak czytam o tych Waszych KTG, a ja nic nie mam. Pytałam lekarza to mi powiedział, że jakby mnie coś niepokoiło to mam przyjechać, ale przed tp to nie ma potrzeby. |
|||
|
|
|
#1772 |
|
Zakorzenienie
|
mamusiaczek też jeszcze nie miałam
i nie wiem czy będę miała. W poprzedniej ciąży mi też nie robili, miało być jeśli już po terminie porodu a urodziłam dzień przed terminem.---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- To co? Pora na poranne sprawdzenie listy obecności czy się ktoś nie rozpakował?
|
|
|
|
#1773 |
|
Rozeznanie
|
Dzień Dobry
![]() Wróciłam z laboratorium, byłam na badaniach... rękę to chyba będę miała siną od tego pobierania krwi... jak to Pani określiła ,, żyłka jej ucieka '' i wbijała mi się kilka razy... Plan na teraz: legnąć do łóżka :P od wczoraj ,, tam '' jest mi ciągle wilgotno.. już sobie wbiłam w głowę, że wody mi się sączą... ale coś tego za mało raczej
|
#1774 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hehe dobre z teściową.. A co do hemoroidów to straszna przypadłość.. Trzeba w miarę szybko reagować. |
|
|
|
|
#1775 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1776 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wciąż w dwupaku...i też nie miałam ktg jeszcze
Planowaną wizytę mam za tydz, ale idę dziś do mojej gin bo mnie zżera ciekawość co z małym i moim rozwarciem
|
#1777 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1778 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czas pędzi jak szalony a dopiero był początek roku a tu już koniec stycznia prawie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
też nie mam ktg spokojnie nie wszystkie mamy we wtorek mam wizytę to dowiem się czy wogóle będę mieć no i wreszcie będzie kwalifikacja do porodu w miejscu które wybrałam Witam dziś czeka na mnie jedno pranie same białe rzeczy dla malucha bo tego jakoś mało było więc pralki nie włączałam ale się nazbierało choinkę bym już rozebrała ale moja jakoś nie sypie się z igiełek więc niech jeszcze postoi marciar wizyta dziś ?
|
|
#1779 |
|
Rozeznanie
|
Czesc kobietki ja ostatnio zamilklam bo humor taki sobie i samopoczucie tez a nie chcialam smecic.Od wczoraj 22 boli mnie brzuch jakbym za moment miala miec @ i co jakis czas bolesne skurcze.
19.01 po badaniach powiedzieli ze daja mi maxymalnie tydzien zobaczymy czy sie sprawdzi. Ja ktg mam co tydzien ze wzgledu na cukrzyce i lozysko ktore szyko przeszlo na 3 stopien wiec teraz czesto sprawdzaja przeplywy Mloda we wtorek wazyla 3740 gram Lece poczytac co u Was Edytowane przez Vivien26 Czas edycji: 2016-01-22 o 08:43 |
|
|
|
#1780 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Motylku- super, ze wreszcie będziecie u siebie, widać, ze już nie możesz się doczekać
.Marcia- dobra ta Twoja koleżanka, nie ma co, najważniejsze, żeby dobrze było z Tobą i Waszym dzieckiem, tylko to się liczy, a nie poród taki czy siaki .Swoją drogą- jestem religijna, ale bez przesady, a w jakiś czas po śmierci "naszego" Papieża przyśnił mi się On i to jeszcze błogosławiąc mnie . U nas są te nauki przedchrzcielne, ale nasz nowy ksiądz mówił, ze nas to nie dotyczy, bo po pierwsze, już mamy ochrzczone dziecko, jesteśmy chrzestnymi i dla niego bez sensu, żebyśmy na to chodzili, a po drugie, kiedy odbywały się te spotkania, ja leżałam w szpitalu, więc wiadomo, ze nie uczestniczyłam nie z własnej woli, a maż był wtedy ze mną. ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
.My swoją już rozebraliśmy, choć wcale się nie sypała i szkoda było, bo taka piękna, ale potrzebowaliśmy miejsca pod komodę, a nie chcieliśmy zostawiać wszystkich przygotowań na ostatnią chwilę. ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1781 | |||
|
Zakorzenienie
|
a jak ![]() ![]() ![]() Cytat:
my bylismy pod urzedem o 7:45 a otwieraja od 8 wiec w autku posiedzielismy i bylismy pierwsi ![]() Wsio załatwione ![]() Cytat:
matko...biedna dziewczyna ![]() ![]() jak tak obrazujac to ja mam wielkosci pistacji ![]() :conf used:ale zaraz zjem sniadanko ( byłam w piekarni koło urzedu ) i zastosuje czopka ![]() ![]() zobaczymy czy mnie poczysci troszke Cytat:
ja chce ja chce ! ale herbatke zimno dzisiaj u nas , jest -3 ![]() szalenstwo. A wiecie ze jak wracalismy pod dom to jakas ciezarowka stala - czyzby moi ukochani robole powrócili do działania ?
|
|
#1782 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Zmieniłaś strój, więc wrócili
|
|
|
|
|
#1783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oo to fajna wage juz ma u mnie bedzie niespodzianka, bo 2 tyg temu miala cos kolo 2600 a teraz juz nie sprawdzali.Co do ktg to ja mam je od konca listopada co kazda wizyte ![]() tak chyba w de juz jest ![]() teraz mam za tydzien w czwartek, przedostatnie przed porodem
|
|
#1784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szybko minęło a śniegu nie masz? podobno padał ale w innej części
|
|
#1785 |
|
Rozeznanie
|
Czarnooka przez dwa tygodnie to Dzidzius na pewno sporo podrosl
![]() Elena szczerze to juz nie moge sie doczekac bo bol spojenia,kregoslupa i teraz brzucha juz troche mnie doluje bo nawet normalnie chodzic nie mozna. No ale co tam juz niedlugo i wszystko przejdzie. U mnie dzisiaj strasznie zimno teraz -10 Czarnooka moge zapytac w jakiej klinice postanowilas rodzic? |
|
|
|
#1786 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dobryyy
![]() Wstałyśmy po 8, więc jestem rześka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
heheCytat:
No i kciukam, bo z tym łożyskiem to nieciekawie. WIec może faktycznie lepiej,żeby mała zechciała wyjść szybciej (aczkolwiek bolesne skurcze i bóle na @ ja mam od miesiąca).
|
|
#1787 |
|
Rozeznanie
|
Butterfly no mam nadzieje ze lekarze sie nie myla i ze max za tydzien mala juz bedzie na swiecie bo ostatnio na ktg skurcze sa po 70/90
Licze ze w koncu cos sie ruszy |
|
|
|
#1788 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Wczoraj byłam u doktorka i klamka zapadła.... 5 lutego przed południem mam cesarkę :brzydal co do ktg kazał mi przyjechać na pierwsze i ostatnie 29 stycznia Mam nadzieję, że synuś nie pokrzyżuje naszych planów Vivien duże to Twoje bobo - ja jutro zaczynam 38 tc i młody ma ok 3100Aga Ciebie to podziwiam - zostajesz sama z maluchami.... |
|
|
|
#1789 |
|
Zakorzenienie
|
Motylku, jeśli zauważysz ten post:proszę o wpisanie przy mnie na 1 stronie imienia małego: Leonek. Na 90% będzie właśnie takie
![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Dziewczyny, czy któraś zamawiała literki z imieniem dziecka (drewniane lub z materiału) i może polecić sprzedawcę??
|
#1790 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już miesiąc temu miałam takie skurcze i na szczęście nic. Ale każdy przypadek inny
|
|
#1792 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
choć też wyjątkowo fajnie się trzyma Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zauważam, ale proszę, jak chcecie coś wpisywac na listę to pogrubiajcie to, dawajcie jakiś kolor czy coś, to wtedy na pewno nie pominę ![]() Ja mam takie z jakiegoś tworzywa od Neju, a materiałowe od szyciolandia
|
|
#1794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli tuż tuż fajnie
|
|
#1795 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie śniegu nie ma ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() bo taki długasek z niej bedzie ![]() No pewnie, to żadna tajemnica ![]() http://www.bethesda-mg.de/geburtshilfe.html ![]() tutaj bede rodzic
|
|
#1796 |
|
Rozeznanie
|
Butterfly terminy wyznaczone mam dwa w ksiazeczce 06.02 i 02.02 takze nie wiem ktory wybrac hihi
Amb ja szylam sama literki dla Corki ![]() Co prawda caly dzien spedzilam przy maszynie ale sie wyrobilam
|
|
|
|
#1797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() :conf used:bo wymieniaja rury pod ulica... i teraz wszystko rozbebeszone jest i nie ma jak jechac i parkowac - trzeba od "dupy strony" jechac dobrze ze mamy swoje prywatne miejsce na auto za ktore płacimy i moga nam naskoczyc ![]() ci co nie maja to maja problem z parkowaniem
|
|
#1798 |
|
Zakorzenienie
|
Julek. Ale jakoś się nie przebiło.
|
#1799 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1800 |
|
MamaKarolci28
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już VI część naszego wątku!
Mamusiaczek tez jeszcze nie miałam ktg, podejrzewam ze teraz mi gin zleci po sobotniej wizycie.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:22.

Ledwo szła, wymiotuje z bólu. Przypadłość straszna.

czas pędzi jak szalony a dopiero był początek roku a tu już koniec stycznia prawie
.
.

hehe