![]() |
#3391 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016!
Jak za dużo posiedzeń to boli. Ale to nie jest jakiś okropny ból, mogę chodzić, ruszać się i jest ok.
Teraz leżę, bo albo 4 dni w pracy i zmęczenie robi swoje albo zwyczajnie gorzej się czuję. |
![]() ![]() |
![]() |
#3392 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() więc mam nadzieję że z moim Szczęściem dalej będzie wszystko dobrze pomimo braku objawów ![]() ![]() dokładnie..tylko wiesz mi chodziło o to,że to w różnych artykułach takie newsy są..wiadomo,że portale internetowe to kiepskie źródło wiedzy, ale jak się jakiś niby doktor podpisuje pod tym, wprawdzie wirtualny, ale jednak doktor to zaczynam w to wierzyć chcąc nie chcąc..co innego jak piszemy tu na forum , bo wiadomo, że każda pisze ze swojego doswiadczenia i przeczucia.. mnie bolą różnie, rano zazwyczaj mniej i narasta ból w ciągu dnia, ale nie powiem, czy codziennie, napewno wczoraj i dziś i wcześnie też czułam..ale nabiera na sile i częstotliwości ostatnio |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3393 | |
Zakorzenienie
|
hej
Dziś miałam mieć wizytę u endokrynologa i wczoraj wieczorem mi odwołali ![]() ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Super !! ![]() ![]() Ja odliczam dni do poniedziałku......... ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3394 |
Rozeznanie
|
Gratuluje zdanego egz na prawo jazdy
![]() Dziś mam dobry dzień ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3395 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3396 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Ja już nie mogę się doczekać wizyty = ale to dopiero 3 lutego więc jeszcze trochę... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3397 |
Zakorzenienie
|
Szczerze, to na prawdę szybko zleciało. Musiałam trzy razy policzyć by sie upewnić, ze to już!
![]() Siedziałam i się wzruszyłam nawet. Wszystko wydaje się bardziej realne teraz. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3398 |
Zadomowienie
|
Dzieki za kciuki , przydały sie wizyty udane !!!
Szwagierka weszła pierwsza wszystko jest oki serduszko bije jak dzwon usg pokazało 8t1d. Ja weszłam po niej u nas też oki serduszko bije solidnie są rąsie są nuzie <3 CRL to chyba pomiar od główki do kości ogonowej ? wynosi 37,74 mm. Usg wykazało 10t5d czyli jeden dzień więcej niż wychodziło z ostatniego usg . Tereaz jestem juz spokojna i szczesliwa. |
![]() ![]() |
![]() |
#3399 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3400 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3401 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3403 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() nic takiego dziś nie robiłam, a jestem potwornie zmęczona... dobranoc ![]()
![]() |
#3404 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() fantamagori rownież gratki ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Beata ma na mysli badanie połówkowe- na które również lekarze mówią genetyczne ja jadę na takie badanie w środę - genetyczne to pomiędzy 11-13 tyg będę 12+4 w okolicach 20 tygodnia pojadę na połówkowe 3D, tutaj również sprawdza się wartości, ale jeśli w młodsych usg tzn wczesniejszych większych wad nie wykryto, to tutaj też cudów nie wymyślą ![]() tu może bardziej o rozwój chodzi niż o choroby ![]() kolejny mega stresujący dzien dobrze ze nie noszę przy sobie cisnieniomierza, bo by chyba pompował i pompował ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3405 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
witam dziewczyny piątkowo - weekendowo uff |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3406 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U nas po wczorajszej wizycie wszystko dobrze. Maluchy rosną zdrowo, lewy jest teraz w położeniu miednicowym, prawy w główkowym. Mają 58 i 60 mm. Mieliśmy usg genetyczne, wszystko w normie, przezierność 1,2 i 1,1 mm. Wczoraj wg OM mieliśmy 12t0d a na usg wyszło 12t3d i 12t5d, lekarz powiedział że nawet rosną bardzo zdrowo! Kolejna wizyta za 3 tygodnie. Badanie krwi muszę powtórzyć żeby mieć pewność jaką mamy grupę. Lekarz powiedział że w III trymestrze ponowne powtarzanie nie jest konieczne, bo w szpitalu i tak mi zapewne zrobią jeszcze raz a przy pierwszej ciąży jest praktycznie zerowe ryzyko konfliktu i standardowo dostanę po porodzie immunoglobulinę. Kamień spadł mi z serca po tej wizycie, bo tak bardzo się bałam czy rosną dobrze. Szkoda że kolejna wizyta dopiero za 3 tyg, ale lekarz powiedział że nie ma sensu spotykać się co 2 tyg bo nic nie wskazuje na to żeby coś się działo, ale co miesiąc to też za rzadko. Pytał mnie czy chcę zwolnienie, nie chciałam, on tylko z lekkim zdziwieniem powiedział "noooooo ok". Pytałam go czy mogę pracować, wszystko jest dobrze więc po co mi zwolnienie. Chociaż nie powiem, nie chce mi się już chodzić do pracy ![]()
![]() |
#3407 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() to zastanów się nad zwolnieniem, może na jakiś czas- tydzień /dwa, żeby troche odpocząć, a może potem wrócić..w II trymestrze przy czekającej nas ekslpozji energii i zbliżającej się wiośnie to w pracy powinno byc lepiej..tak myślę a co do podkreślonego to nie jest to prawda - nawet któraś z dziewczyn tu pisała, ze w poprzedniej ciąży rano wymiotowała, a popołudniu podczas badania USG dowiedziała się, że dzieciątko się nie rozwija ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3408 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Jeśli już pójdę na zwolnienie to do końca. Sama nie raz pracowałam z ciężarnymi kobietami i takie chodzenie w kratkę jest bardzo męczące dla wszystkich. Moje obowiązki trzeba komuś przekazać, więc nie wiadomo czy to już przekazywać na 100% czy tylko na chwilę, jak na 100% to co będę robić jak wrócę po 2 tygodniach? Moja praca będzie już rozdzielona. Czasami są projekty trwające tygodniami, ja to rozgrzebię, pózniej ktoś to dostanie, wrócę i co, rozgrzebię kolejny projekt, czy znowu będę robić ten stary ale już po kimś... To nie ma sensu ![]() Płci jeszcze nie widać, to jednak za wcześnie, może na kolejnej wizycie...
Edytowane przez justynkie Czas edycji: 2016-01-22 o 08:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3409 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to ze zwolnieniem lipa rzeczywiście..ja mam taką specyfikę pracy, że nikomu nie będę uprzykrzać jak pójde na tydzien a potem wrócę i chyba a takiej opcji będę korzystać jesli poczuję potrzebę, bo pod koniec tygodnia jestem nie do zycia.. Afryga - trzymam kciuki mocno za Ciebie któś ma jeszcze wizytę dziś? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3410 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pisząc to miałam na celu bardziej uspokojenie siebie niż zestresowanie dziewczyn które mdłości nie odczuwają. Swoją drogą zazdroszczę Wam że nie macie tych dolegliwości, ja wczoraj prawie rozryczałam się TŻowi w rękaw, bo byłam mega głodna a nie mogłam nic zjeść bo tak mnie mdliło. Zrobiłam 3 podejścia do lodówki i skończyło się na tym że poszłam wcześniej spać... Ja najlepiej funkcjonuję między godz 9 a 13. Wtedy mdłości są najmniejsze, jem sobie w pracy ładnie i jest ok. Później zaczyna się armagedon!
![]() |
#3411 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja chyba rano czuję się najlepiej , ale najgorszy jest głód i brak mozliwości jedzenia jednocześnie więc współczuję Ci..tym bardziej przy bliźniakach to może być spotęgowane jakoś jednak, więc domyslam się jaką masz masakrę z samopoczuciem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3412 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam okazję zapytać lekarza dość szybko o to i mnie uspokoił. Ale co swoje namarudziłam mężowi to namarudziłam. Teraz się cieszę, ze mnie nie mdli, nie wymiotuję i tylko jestem zmęczona. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3413 |
Raczkowanie
|
Musimy po prostu przyjąć, że ile kobiet tyle objawów ciąży
![]() To moja pierwsza ciąża i tak na prawdę wszystkiego się boję, wszystko mnie martwi/zastanawia, czy to powinno być tak a czy siamto i tamto... Właściwie to z mojego towarzystwa jesteśmy z Tżem z dzidzią jako pierwsi, nie mam z kim pogadać i porównać dolegliwości/doświadczeń i jestem w tym trochę sama, może przez to bardziej się wszystkim martwię. Z drugiej strony moja teściowa powiedziała mi, że ona 28 lat temu nie miała co miesiąc usg, nie było sprzętu z 4D i nagrywania na CD, nie było badań krwi na wszystkie możliwe choroby, po prostu trzeba było czekać. Może to najgorsze w tym wszystkim, ale taką przyjęłam taktykę, staram się po prostu w miarę cierpliwie czekać do kolejnej wizyty i nie przejmować się niczym specjalnie.. Czytam co piszecie, bo może akurat ktoś ma podobne objawy, podobne myśli, niektóre z was mają już dzieci, więc mogą uspokoić/poradzić, czasem jak ma się zły dzień to i pożalić, ale też potrzymać kciuki za inne dziewczyny i za wszystkie fajne dzieciaczki. Ach, rozpisałam się, bo dziś piątek a ja właściwie od godziny nic w pracy nie zrobiłam ![]() ![]() Edytowane przez Juu_ Czas edycji: 2016-01-22 o 09:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#3414 |
Raczkowanie
|
To może i ja się wypowiem o swoich objawach,
wymioty - BRAK (raz tylko wymiotowałam !) i jakoś nie przejmuje się ich brakiem, bo każdy organizm inaczej reaguje, za to jestem bardzo senna, w ciągu dnia muszę mieć 2h drzemkę !! Bolą mnie piersi i muszę regularnie jeść co 2,5-3h bo się źle czuje jeśli nie zjem.. rezultatem jest +2kg ![]()
#3415 |
Zakorzenienie
|
Ja dziś musiałam zjeść o 3 w nocy. Wystarczyły 2 kawałki jakiegoś chrupkiego pieczywa. Pusty żołądek dla mnie to samobójstwo- słabo mi, niedobrze mi... wolę zjeść np 2 plastry żółtego sera niż się męczyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3416 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mnie piersi delikatnie bolą, przy dotyku, leżeniu itp, mdłości falami idą, głód raczej większy i częstszy niż wcześniej..zachcianek niewiele..także podobnie mamy.. ja weekend zaczynam za dwie godziny, sprzatałam rano przed wyjściem do pracy,ale jeszcze pewnie coś znajdę i też padnę o 20tej |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3417 |
Zakorzenienie
|
Ja sama zapytałam jak to z tym jest i czy mam się martwić, bo. Internecie....
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3418 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie ostatnio dopadł jakiś wirus i to był jeden jedyny raz kiedy wymiotowałam w ciąży ![]() ![]()
![]() |
#3419 |
Zakorzenienie
|
Witam w kolejnym dniu, dzisiaj piękne słoneczko, aż chce się żyć.
Czuje się bardzo dobrze, mdłości mam tylko sporadycznie, częsciej to zawroty głowy jak za szybko wstanę. Cycki nadal mnie pobolewają, ale juz nie tak mocno. ![]() Mój gin tez powiedział, zebym nie czytała bzdur na internecie ![]() ![]() Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2016-01-22 o 10:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#3420 |
Zakorzenienie
|
ja miałam mega mdłości i wymioty kilka razy dziennie, a od piątku bum i ani razu nie zwymiotowałam. oczywiście też naczytałam się w necie, że to niedobrze, jak z dnia na dzień ustąpią wymioty i już miałam czarne scenariusze ale wszystko jest okej, mój gin również powiedział to, co dziewczyny wcześniej pisały, że to o niczym nie świadczy i każdy reaguje inaczej.
mój malec ma juz 29mm a ja czuje, że chyba sie przeziebilam więc skocze tylko do sklepu i zawijam sie w kocyk. co jecie na sniadania? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:48.